- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #88221 üzenetére
Az egész gáz úgy, ahogy van. Ha jól emlékszem, akkor a 8 -as Androidtól alapkövetelmény a 4.x kernel. Kivéve, ha a SOC 2017 előtti. Szóval, ezek a 3.x kernelre ráhúztak egy 10 -es Androidot. Az egész cucc egy erőszakos merénylet az Android (és a user) ellen.
-
Somatom
veterán
válasz
pècsimunkás #88215 üzenetére
Az A33 egy 40nm csíkszélességű, 32bites SOC, amit direkt alsó polcosnak gyártottak 2014 -ben.
-
Somatom
veterán
válasz
Twopac #88202 üzenetére
Több sebből vérzik az elképzelés. Az Android eleve nem tuti médialejátszónak. A tablet egy mindenes eszköz és mint tudjuk, ami mindenre jó, az igazából semmire sem. Valamelyik topikban olvastam, hogy vki hosszas keresgélés után talált olyan adaptert, amin van nagyobb átviteli képességű port (talán DP). De, mit is tudna átvinni? A DeX generál egy 16:9 -es képet, de ennek korlátozott a felbontása. A natív kijelzőkép meg 16:10 -es, ami gyászkeretes egy 16:9 -es megjelenítőn. Szvsz. a Te igényeidhez ha nem is HTPC, de mindenképpen célhardver kell (pl. egy AML9xx box, CoreElec -kel).
-
Somatom
veterán
válasz
pècsimunkás #88200 üzenetére
Az ébresztésre nem is fogsz találni szoftveres megoldást. Amolednél lehet trükközni, hogy tulképp nem kapcsolod ki a kijelzőt, de az nem ugyanaz. Ha úgy alkották meg a kütyüt, hogy kijelzővel együtt az érintésérzékelés is kikapcsol, azon utólag nem lehet szoftveresen változtatni.
-
Somatom
veterán
válasz
Twopac #88165 üzenetére
Támaszos tokom van. Billentyűzet nem hiányzik (bár van néhány). A tapipadot még laptopon is útálom. Egér. Egész jól elfórumozok úgy, hogy egérrel bökdösöm a tévén megjelenő, virtuális billentyűzetet (Anysoft).
Persze, hosszabb pötyögéshez kell a bill.
A Samu tokot sokan szidják a rögzítése miatt, meg hogy a sarkainál nem védi a tabot. -
Somatom
veterán
válasz
#42308056 #88112 üzenetére
Cartoon Network? Nagyon fiatal vagy. Anno, miután fogat mosott a tévémaci, ilyenek jöttek. Kivéve hétfőn, mert akkor nem volt tévéadás.
-
Somatom
veterán
válasz
mutyuru #88108 üzenetére
iPad mesenézésre? Mit néz 4:3 -ban? A Kisvakond kék nadrágját?
-
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #88064 üzenetére
Ahogy én tudom a dolgokat:
A képek nem relevánsak. Az Apple ezzel a kóddal csak Magyart árul. Ha nem változott a metódusuk, akkor a kódban a G a Germany -t jelenti, mint alap és abból képezik a /A -t a Magyar jelölésére. Adnak hozz egy USB-C - Lightning kábelt.
Az az 500 -as Samsung nyilván a legkompatibilisebb, viszont nuku háttérvilágítás.
A Logitech bluetoothos. Az a dongle egy plusz extra (pl. ha egy gépben nincs kékfog). Gondolom, a Logilinknek vmi továbbfejlesztett verziója. A Logilink arra szolgált, hogy egyetlen vevő, több Logitech perifériával lehetett kommunikálni. Természetesen ez kékfogon alap (nekem is Logitech bt. egerem van).
Ennél a billnél meg az a bibi, hogy német/svájci kiosztású, tehát qwertz, de Ő, Ű, Í nincs, azokat remapolni kell.
Én azt javaslom, hogy használd ki a kéthetes elállási jogodat!Dr.NX:
Nem tartom jónak az átirányítást. Az a tapasztaatom, hogy az ilyen topikokban dunsztjuk sincs az Android lehetőségeiről. Sztem ennek jobb helye van itt. Már gondolkodtam azon, hogy nyitok egy Androidos perifériákkal fogalkozó topikot, de nem olyan gyakoriak az odapasszoló kérdések. -
Somatom
veterán
válasz
Shame21 #88043 üzenetére
Tisztázzuk!
Az Android rendszer nyílt forráskódú, bárki felhasználhatja. A Huawei azt kamuzza, hogy fejlesztett egy új rendszert, ami azért olyan, mint az Android, hogy Android programokat is tudjon futtatni. A valóság az, hogy forkoltak egy Androidot. Ezzel csak kamuztak, de nem sértettek szabályt, hiszen a kódot szabadon használhatták.
A GPSZ (Google Play Szolgáltatások) egy keretrendszer, aminek része többek között a Play szoftverbolt. Ez a keretrendszer zárt forráskódú, a Google tulajdona. Az USA korlátozások miatt ezt nem adhatja a Google a Huaweinek. -
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #88020 üzenetére
Azt mondom, hogy ez nálad vmi hiba a tabletben. A billentyűzet egy billentyű lenyomásakor küld egy kódot. A tablet társítja hozzá a betüt a beállítása szerint. Nálad nyilván vmitől megváltozik ez a beállítás. Biztosan meg lehetne javíttatni, de sztem egyszerűbb egy külső alkalmazással megkerülni a problémát.
CactuS:
Mit kezdjek egy laptoppal GPS és GTérkép forgalominfó nélkül? A PC -ről nem is beszélve. Hova tegyem a kamionban és miről tápoljam? Teljesen alkalmatlanok a munkára. -
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #88005 üzenetére
Marhaság. Teljesen felhasználás függő. Egyáltalán nem használok PC -t. NAS, teló, tab. Egy PC, vagy laptop munkában nem tud kiváltani egy tabletet.
Bármilyen billentyűzet jó hozzá. Nekem pl. egy ILYEN régebbi, Apple bt. billem (is) van. Még a Galaxy S2 -höz vettem, mert akkor még csak ez volt Magyar kiosztású (bár a linkelt képen qwerty van, de a valóságban Magyar qwertz). Ez sem out of the box, a korábban linkelt External Keyboard Helper -rel fel kellett cserélnem az "Í" -t és az "Y" -t. De, nagyon minőségi cucc. -
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #87996 üzenetére
External Keyboard Helper.
Ezt a rendszerben normál virtuális billentyűzetként kell beállítani. Tehát olyan, mint a Samsung, Gboard, Anysoft, stb. Csak nem fog felugrani semmilyen billentyűzet. Tehát, amikor a Rapoo -n pötyögsz, akkor erre kell átváltani. -
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #87927 üzenetére
Nem feltétlenül. A tabletem csatlakozik egy Baseus BA01 BT adapterhez, az meg a fejegység aux bemenetéhez. Az USB port gyújtás nélkül is áram alatt van, tehát a BT hangátviteli kapcsolat aktív. Viszont a fejegység nem megy a gyújtáskapcsoló kikapcsolt állásában, tehát hang nincs.
De, bármilyen más automatizáció is lehetséges. -
Somatom
veterán
válasz
tibor2010 #87894 üzenetére
Csak az a fura, hogy amúgy lenne rá "szabványos" Android megoldás. A Chrome -ot nem szeretem. Monitoron egy régi Firefoxot használok, mert abban is megy a duplakoppos zoom. Nem értem, hogy a Samsung ezt miért nem építi be a böngészőjébe.
Egyébként programozható gomb sem kéne, mert nyomvatartott egérgörgővel is lehetne zoomolni. -
Somatom
veterán
válasz
Lalikiraly #87889 üzenetére
Wireless -ben sem olyan vészes a lagg. Próbáltam CC Ultrával. Akciójátékra alkalmatlan, de a böngészés, fájlkezelés, emailezés síma ügy. A probléma az egérrel nagyítás. A Google alkalmazásai (Térkép, és úgy tudom, hogy a Chrome is) ismerik a duplakoppos zoomot, de a DeX ellenére pl. a Samsung böngészője csak két ujj széthúzásra tud zoomolni, ami egérrel nem megoldható. Ezért kérdeztem, hogy ez hogyan működik iPaden.
-
Somatom
veterán
válasz
Lalikiraly #87877 üzenetére
Köszi!
Vicces. Javaslom, hogy a vétel előtt próbálj ki egy Samsungot is, mert ami a videóban látható, az olyan messze van tőle, mint Makó, Jeruzsálemtől. Ott kezdődik, hogy Samun szinte bármelyik appot indíthatom többablakos módban. Csak azok nem működnek így, amelyeknél kifejezetten tiltva van a háttérben futás. Itthon a tab a PC -m, ezt a hsz. -t is így írom. A tabhoz hozzá sem érek, rá sem kell néznem, bluetooth egérrel kezelem, a tévén nézve a képet. Pont, mint egy PC -n. Arra azért kíváncsi lennék, hogy iPaden hogyan működik a gesztusvezérlés (pl. nagyítás) egérrel. -
Somatom
veterán
válasz
Lalikiraly #87875 üzenetére
Tudnál linkelni erről egy videót? El nem tudom képzelni, hogy ezt hogyan csinálja. Egyszer vettem egy Androidos TV okosítót, ami alá véletlenül 4:3 -as kijelzőre konfigolt kernelt raktak. Pont úgy nézett ki, mint amikor a 4:3 -as filmet széthúzzuk 16:9 -re.
-
Somatom
veterán
válasz
Lalikiraly #87873 üzenetére
Minek a teljes képernyőjét? Az S7 tükrözés módban nem tölti ki a tévét, mert nem 16:9 -es. Lesz egy kis "gyászkeret". A DeX egy független felület, 16:9 -re optimalizálva. Az iPad -nek viszont nincs ilyenje, tehát csak a tükrözés van, ami 4:3 -as. Hogyan, mivel tölti ki oldalt a 4:3 és a 16:9 közötti különbséget? Én eddig minden ilyen videóban azt láttam, hogy egy az egyben a 4:3 -as felület megy ki.
-
Somatom
veterán
válasz
Lalikiraly #87868 üzenetére
Az S6 Lite tudomásom szerint nem tud vezetékes képkimenetet. Egyébként iPaden csak osztott képernyő van, többablakos mód nincs. A képkimenete pedig megegyezik a kijelző képarányával, tehát 4:3, míg a tévéké 16:9. Ami az árat illeti, egy Air csak Wifis alapkivitelben olcsóbb, mint egy Samu S7. Az pedig 64GB, amiben nincs bővíthetőség, GPS és a tollat is külön kell megvenni. Eggyel feljebb a 256GB -os van, ami árban egálban van a Samu S7+ -ommal.
-
Somatom
veterán
Lalikiraly:
A DeX mód és vezetékes képkimenet két, külön dolog. Ezért kérdeztem, hogy tulképp mit szeretnél. -
Somatom
veterán
válasz
Bizsu1st #87831 üzenetére
Öööö.... De hát épp az imént írtad, hogy igényli, mivel a gyári nem tudja eltűntetni a keresősávot.
Én pont fordítva vagyok ezzel. Egyáltalán nem érdekel, hogy mit tud a gyári launcher. Azonnal megy fel a Nova és máris otthon vagyok.
Már az első droidos telómnál (SGS1, 2012?) sem értettem, hogy minek oda az a keresősáv. Csak pazarolja a helyet. -
Somatom
veterán
válasz
HoTaZo #87723 üzenetére
Elvileg bármit, ami képes háttérben is futni. Hiába látsz két ablakot, az egyik mindíg háttérben van. Ezért záródik be a YT, vagy a TVGO. 10 -től van multi-resume, de azt az appnak is támogatnia kell.
-
Somatom
veterán
válasz
bvvitya #87711 üzenetére
Ez az FRP (Factory Reset Protection). A védelem nem a tabon van, hanem a Google szerverein. Mindaddig fennáll, amíg nem jelentkezel be egy korábban megadott fiókkal. Normál kikapcsolása a bejelentkezett tabon a fiók eltávolítása. Házi megkerülésére vonatkozó bármilyen segítség tiltott a PH -n. Hivatalos megoldás a Lenovo szervíz.
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #87695 üzenetére
Semmi baj sincs ezzel, én vagyok speciális helyzetben. Egy klasszikus kamionos un. "kocsigazda". Ha néha hazamegy (pár napra), akkor sem ültetnek mást az autójára. Úgy símán fel lehet extrázni egy fülkét minden földi jóval. Én viszont nem szeretnék remete életet élni. Havonta csak két hetet dolgozom, a másik két hetemben szabin vagyok. Ez viszont azzal jár, hogy kéthetente ki/be kell pakolom minden cuccomat. Ez annál egyszerűbb, minél mobilabbak a cuccaim.
-
Somatom
veterán
válasz
<Adamsky> #87689 üzenetére
"Számomra az élvezetes filmnézéshez a 10-12" az ideális."
Pontoan ezért van 12,4 -es tabom. De, az már nem zsebrevágható méret. A 8" 16:9 sztem még az. A navi tipikus példa. Fekvőben totál használhatatlan a Note9 -em, mert a GTérképen nem lehet eltűntetni a számomra irreleváns infókat tartalmazó felületeket. -
Somatom
veterán
válasz
<Adamsky> #87683 üzenetére
Ne csak az átlót nézd, hanem a képarányt is! A telóké 18-20:9, míg a tableteké 4:3, 16:9, 16:10. Nagyon nem mindegy. Ha egy modern telót normálisan tartasz (értsd: fekvőben) és feljön a bill, akkor lószar se marad a felületből, hiába a nagy képátló. Sokkal szívesebben használnék teló helyett egy 7-8" -os tabletet. Ha lenne ilyen, értékelhető specifikációval.
-
Somatom
veterán
válasz
viztelen #87662 üzenetére
A Lenovóról olvastam ezzel kapcsolatos problémákról. Samut javaslok ilyen célra. Nekem egy Unitek D1019A -m van hozzá. Csak az ár miatt linkeltem, ilyet ne vegyél, mert a Lan chipje nem kompatibilis. Billentyűzet lehet USB -s, vagy BT is. Gyáriból nincs Magyar kiosztású.
-
Somatom
veterán
válasz
<Adamsky> #87562 üzenetére
Ha jól tudom, akkor 10 -esen még PC -s kapcsolat kellett a Wifi ADB aktiválásához. 11 -en már elég a droidon bekapcsolni (egyáltalán nem kell kábelezni, a tabomat sohasem kapcsoltam PC -hez). Az általam használt app az LADB és ITT van hozzá az XDA -s útmutató. Fejlesztőnek kényelmesebb a PC -s kapcsolat, de, ahogy írod, userként, pár utasításhoz egyszerűbb ez a megoldás. Pl. egy átlag tab esetében a freeform multi window mód aktiválásához is ADB kell, ami sztem egy hasznos tab feature. Én még a Samun is azt használom a DeX helyett.
Régen nagy E-Robot fan voltam. Sajnos, Tamás (a fejlesztője) magára hagyta. A Macrodroid logikája közel áll a Robotéhoz. Megvan a Tasker is. Kétségtelenül messze a legnagyobb tudású az összes közül. Különösen amióta Joao átvette. De, nekem idegen a logikája, egyszerűen nem áll rá az agyam. Egyszerű dolgokat meg tudok oldani Taskerben is, de a komplikáltabbaknál (feltételek, változók, stb.) elvérzek.
-
Somatom
veterán
válasz
<Adamsky> #87557 üzenetére
Néhány Androidos korlátozás feloldásához ADB-n kell engedélyt adni az adott alkalmazásnak. Pl. rendszerloghoz, vagy vágólap tartalomhoz való hozzáférés. Ehhez régebben PC -hez kellett csatlakoztatni a droidot. 11 -től alapból aktív a wifi ADB, vagyis, nem kell kábellel csatlakoztatni a PC -hez. Ezt a ficsőrt az ügyes XDA -sok megtrükközték úgy, hogy kamu wireless kapcsolatot hoztak létre, amiben a szerver és a kliens is a droidon fut, így osztott ablakos módban tulképp önmagának tud utasításokat adni "wireless" ADB kapcsolattal. Én nem használok otthon PC -t, úgyhogy örültem a tabon ennek a lehetőségnek. Pl. a Macrodroidnak, meg a Clipto -nak adtam meg így a szükséges engedélyeket.
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #87549 üzenetére
Azért én néznék ilyenkor egy rendszerlogot arról az akadásról. Könnyen lehet, hogy nem a RAM, nem a SOC, hanem mondjuk a kernel, vagy a ROM okozza. A kínaiak nagy kavarómesterek, ha occcósításról van szó. Símán aláteszik a 10 -es droidnak a 3.x kernelt, holott már a 8 -asnál is alapkövetelmény lenne a 4.x.
-
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #87477 üzenetére
A kamionban én is külön célhardvert (bal szélen) használok.
-
Somatom
veterán
válasz
HoTaZo #87461 üzenetére
Óvatosan! Az MTK erőlteti az A-GPS -t akkor is, ha azt hiszed, hogy kikapcsoltad. Egyébként az A-GPS nem kiváltója, hanem segítője a műhódvevőnek. A hideg pozícionálásban van szerepe. Ahhoz, hogy biztosan a műhódvevő képességét lásd, el kell érni, hogy az A-GPS ne kaphasson támpontot. SIM ki és Wifi se legyen a közelben. Eszköz újraindít és úgy nézni a pozícionálást és a pozíció tartását tisztán műhódok alapján.
-
Somatom
veterán
válasz
<Adamsky> #87458 üzenetére
Ha OTG -képes, akkor Paragon -nal minden droid kezel USB -n exFAT -ot és NTFS -t.
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #87404 üzenetére
Ez egyéni preferencia kérdése, az adott feladathoz nem tartom feltétlenül szükségesnek. Az adatkártya a telómban van és nem szeretném váltogatni. A melós kéthetemben nonstop megy a telómon a hotspot és a tabom ahhoz csatlakozik. Gmaps, CamSAM, TuneIn szinte állandóan megy a tabon. Sztem ez egy taxiban is működne.
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #87393 üzenetére
Pont ez az. A Samu Note -nál nem nagyon van tepsibb. Megfogom rendesen (értsd: fekvőben) és ha feljön a bill, akkor alig marad hely. Autóban a Gtérképen is elfoglalja a hasznos felület felét a statikus tartalom. A régi, Moto Z Playemen hiába kisebb a kijelző, sokkal használhatóbb a 16:9 -es arányával. Egyedül a telefonáláshoz használnám állítva a telót. De, ha ezt kiváltom egy kényelmesebb eszközzel, akkor inkább egy 7-8" -os, 16:9 -es tab legyen "hozzám nőve", mint egy nyújtott arányú teló.
-
-
Somatom
veterán
válasz
this is life #87318 üzenetére
Én úgy tudom, hogy tablet fronton is értendő, viszont az S kategóriára (telónál is).
-
Somatom
veterán
Biztos úgy van. Szerencsémre a szemem egyáltalán nem érzékeny az ilyesmire, észre sem veszem. A feketék és a kontrasztok miatt az Amoledet meg tudom különböztetni, de a két Samu TFT -t nem tudnám. Kipróbáltam a tabot 120Hz -en, de visszaállítottam 60 -ra és úgy használom, mert nem láttam azt a fene nagy különbséget. Akkor meg minek zabálja az erőforrásokat?
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #87143 üzenetére
2x annyiért nincs tárhelybővítés, nincs GPS és nincs jack. Remek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Opel topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest