- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
asde3
csendes tag
Helló! Most találtam a hozzászólásod a google-ba.
Két hét a Huawei Mediapad üzletekbe kerülési ideje ? Most a telenor-nál láttam, remélem lesz t-mobilnál is.
Egyébként erre a készülékre szeretnék beruházni most, a huawei uj mediapad-jára. Vélemény? Szerintem nem rosszat dobtak most össze.
-
Hami33
aktív tag
-
Szabónagymer
aktív tag
Köszönöm!
Előttem szóló kérdésére adott válaszodból ki derült számomra, hogy 3-as androiddal nem tudok telefonálni. Ebből adódna a kérdésem, hogy miben tér el a honeicomb egy froyo, vagy ginger féle rendszertől? A két említett telós rendszet mint tudjuk, 2.3.x-es androidok. Telón kipróbáltam egy pár costum romot, jelenleg 2.3.7-es van a telón, de vizuálisan és funkcionálisan nem találtam eltérést, egy alacsonyabb verzió számú 2.3.x-es rendszerhez viszonyítva.
Az hogy használt, még nem is lenne gond, ha nincs lestrapálva, mert később valószínűleg váltani fogok. Ez csak ismerkedés céljából lenne, mert az X8-at kinőttem, de drágább mobilra meg nem akarok beruházni. Mobilban min. a Galaxi II lenne, ami súlyoss 100E ft-on felül van még. Ezért gondoltam, hogy akkor veszek egy 7" tabletet, ami közel azonos teljesítménnyel bír, és fizikai méreteiben is közel hasonló.
Köszönöm a válaszod!!!
-
harry
veterán
Ez bár igaz, de azért a gyártók is megerőltethetnék magukat, mert jó, hogy mindenre van már droid, de egy gyártónak nincs épp sok tabletje, jellemzően csak 1-2, amit optimalizálhatna kedvére (bár nem tudom, a felhasználói alkalmazások "optimalizálatlansága"-e a probléma, bár gondolom akkor az iOS esetén is fennállna). Az android 3-as így is volt beharangozva, hogy tabletre lesz, ha jól tudom.
Nem vagyok amúgy egyik párti sem (bár iPad-em van, és tetszik az iOS, de emellett a android és opensource szabadság is tetszik).
-
Luissimo
veterán
mondtam én az ellenkezőjét ?
ha a microsoft is saját márkát csinált volna és arra írta volna a szoftvert, akkor azok a windows-os gépek is kategoriákkal jobbak lennének (éspersze drábábbak is :-))dehát az élet anno nem ebbe az irányba ment el (sajnos v hálistennek, ezt kiki itélje meg maga )
-
Szabónagymer
aktív tag
Az engem borzasztóan nem érdekel, hogy kifutott, az csak olcsóbbá teszi!
Ami nekem megakdaa a szemem az ez: Extrák:: Dual boot (Windows 7 / Android 1.6),
Ez azt jelenit, hogy van egíy indító menü, és eldönthetem, hogy win-t vagy droidot indítok el?
A másik kacifántos kérdésem, ha tudsz erről infót adni, hogy mennyire érhetőek el frissítések ezekhez a gépekhez? Pl. mint a telókhoz a costum ROM-ok? Az 1.6 az már nekem bőven rosszabb mint a gyerekjáték kategória, mert az X8-asomon jelenleg 2.3.7 fut.
A win 7 csábító, de sok alkalmazás miatt meg pont az android lenne jó... -
pumedli
csendes tag
Miért csak a dokkolóval együtt lehet jó? Az akksi extra kapacitása miatt, a csatlakozók miatt vagy esetleg maga a billentyűzet miatt?
Egyénként laptop van mellette, tehát nem ez az elsődleges cél... Első körben nem is gondoltam, hogy dokkolóval venném. Ma már nincs akkora árelőnye (ha egyáltalán van) a szettben történő vásárlásnak. -
pumedli
csendes tag
Mivel látom, hogy elég sok készülék megfordult már a kezeid között, így kíváncsi lennék a véleményedre. Kinéztem az ASUS Transformert, de még az Acer A500 is szimpatikusnak tűnik, bár előbbit ajánlották a szebb kijelzője miatt. Nincs tapasztalatom sem tablet, sem Android téren, ez lesz az első ilyen eszközöm.
Van esetleg más is, ami elkerülte volna a figyelmemet? -
Luissimo
veterán
az áruk valoban meggyőző, csak kicsit arrébbvannak
Én mondjuk Nagytétényben találtam egy boltot, ahol vannak hasonlók, de csak nagyusb-->mini usb relációban, (200 forintért) a micro az hiányzik nekik.
(majd lehet hogy megmutatom nekik, hogy hol a nagyker , kösz.Fontos szolgálati közlemény PROTEKT fórumtárs részére:
FORDULJ HOZZÁ BIZALOMMAL, ÜGYES ÉS SEGÍTŐKÉSZ, ARANYEMBER !! -
-
Ja, én olyan átalakítóra gndoltam, ami nekem is van, mini->micro : Egy kb. centis műanyag, egyik végén micro dugó, másik végén mini aljzat. Ha már kábelre dugja az ember, akkor olyan mindegy szerintem, és akkor lefedve az, hogyha átmegy az ember haverhoz tablettel, akkor nem tudja rádugni a gépre.
De amúgy pendrive esetében tényleg zavaró lehet akármi is lóg ki belőle. -
-
notforsale
csendes tag
...ha jól olvastam a tesztjeit,az A-s széria Androidos...a W széria Windows...
Én a laptopomhoz vagyok szokva...XP fut rajta...lehet ehhez kellene igazodnom,mert ezt már ismerem...
...az biztos...ha meg veszem a tabit,keresnem kell 1 profit,aki testre szabja nekem,mert ahogy itt a sok-sok hozzá szólást olvasom,kell jó pár beállításhoz komoly tudás (is)...
-
notforsale
csendes tag
-
jFox
addikt
Ezt tudom. De vannak alkalmazásaim, amiket még a "gyári " market engedett feltenni, az új (3.31) meg azt mondja rá, hogy nem kompattibilis az eszközzel.
Ezt az új market-et az android portal-ról töltöttem le. Szerintem nem hack-elt, mert úgy volt a cikkben, hogy hivatas verzió. Vagy akkor az eredeti market-em a hackelt?
-
psg5
veterán
Köszi mindkettőtöknek.
Pont nálatok (mobilx-en) fedeztem fel ezt az újdonságot.
Pici összefoglaló lenne róla, hogy miket takar ez a különbség? Főként felhasználói élmény, játékok szempontjából. Bár élőben is megnézzük majd, de hogy el tudjam magyarázni fiamnak, hogy miért érdemesebb várni egy kicsit és a galaxy-it vagy ipad-et választani.
-
hun_gery
aktív tag
akkor a szaggatás kilőve
USB-vel kapcsolatban igazad van, jobb lenne egy egységes aljzat, át számomra ha már usb, akkor OTG is legyen.
ez persze szigorúan magánvélemény.betekintési szögek hogy alakulnak az a100-nál?
összességében szerinted megéri az acer azt a +30.000-t, amit rá kéne dobnom? -
hun_gery
aktív tag
korrekt válasz, köszönöm.
hc-vel a dell, olyan , mint a villám, szerintem szép is.
a képpont alatt azt értem, hogy néha nem hátrány, ha kevesebb képponttal dolgozik egy vas (pc-s hasonlat: egy játék szaggat 1024x768-ban, de ugyanazon a konfigon jól megy 800x600-ban. Szerintem ilyen előfordulhat robot alatt is.)
bár a csatlakozók terén tényleg bajos a Dell, de mit ér az usb, ha nincs otg?
szerintem a betekintési szög alulról gány csak.akkuidőt én sem tudom, annyit nem használtam
-
hun_gery
aktív tag
de jó, hogy pont ez a téma bukkant fel. streak 7-em van, iconia a100-on agyalok.
Mitől lenne jobb nekem az acer a felbontáson túl? (mondjuk az pont nem előny nekem, mivel a szemem nem szeretem gúvasztani tehát hiába jelenik meg a weboldal teljes szélességében, belenagyítok, meg az se felejtsük el, hogy nem mindegy, hogy 800x480, vagy 1024x600 képpontot kell, hogy megjelenítsen ugyanaz a Tegra SoC)
Dellen gorillaüveg van, az akkuja mindkettőnek halovány
mindkettő ugyanaz a SoC, HoneyComb 3.2, tehát miért jobb _több tekintetben_ az acer? (wifi only verzióról beszéljünk)
----
@losi73: 51-ért nem a vaterán láttál egy bp-i streak 7-est? mert ha igen, akkor itt hever mellettem -
Julot
aktív tag
Hát ez baj! Akkor az Asus kiesett a lehetőségek közül.
Egy kérdés maradt még, amire választ szeretnék kapni. Ahogy a netet olvasom, sok tablet képes lejátszani HD videókat, de nem mindegyik képes h264.-es MKV fileokat lejátszani. Van olyan gép aminek, amiknek ez nem jelent gondot?
-
Julot
aktív tag
Köszönöm a válaszodat! Erről mi a vélemény? Több ember ajánlotta ezt is akikkel az utóbbi időben beszéltem.
Lenne még egy számomra fontos kérdés. Wi-Fi.-n keresztül csatlakozva a routeremhez, látom-e windowsos home szerveren lévő tartalmakat (Film, zene, kép), és le tudom-e játszani egy androidos táblagéppel? Ha igen, hogyan? Megy simán, vagy kell egy DLNA szerver mint pl a tv.-kben lévő lejátszókhoz?
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.:
Julot -
-
hun_gery
aktív tag
öööö.... melyik kívánalom miatt HC-s tabletta jó csak?
---------------
@tobias40: kínai palák 3g-vel -
Drizzt
nagyúr
Kezel a lejatszoja feliratot is?
Mas: hogyan lehet az, hogy ezek a cuccok filmet lenyomnak jol, de egy nyamvadek scrollozas meg tudja oket fogni?
Nemreg lattam egy Cruz Tabletet, valami tuti el volt allitva benne. 3 mp volt mire eszrevette, hogy barmelyik tetszoleges ikonra ratettem a mancsom. Mivel lehet igy lefogni tableteket? Azt azert nehezen hinnem, hogy ennyire lassu alapbol.
-
Diplomata
aktív tag
-
Diplomata
aktív tag
Igazából ez lenne az, de most pontosabbat én sem tudok róla sajnos, a bekapcsoló gomb+ menü nyomva tartva nem jó, azt néztem.[link] via8505 proci van benne,350mhz-et írt ki alap állapotban a belső saját tárhelyre valami 600mb körüli szám volt megadva a system info-ban amikor még meg tudtam nézni. Én ettől az illetőtől vettem:[link]
-
Ennek csak 800x600 a felbontása, a Honeycombos tabletek pedig ezt jóval meghaladják, így inkább telók között néztem szét. Galaxy S II 480x800 3400pont, Motorola Droid Bionic 540x960 2700pont, akkor ebből lett az átlag 3000pont, tehát ha kétmagos A9 lenne, akkor nagyjából itt kellene mennie. (Egyébként teljesen lényegtelen hogy 3500 vagy 2500, a lényeg, hogy tisztán látszik, hogy ez egy mag teljesítménye)
kelzsoca: hidegen hagy a Quadrant pontszám, a valós teljesítmény híve vagyok, ennek csak abban volt szerepe, hogy kiderüljön, hogy nem kétmagos.
-
-
-
hun_gery
aktív tag
Z0d1AK!
Meg tunád mondani, hogy a nálatok kapható Iconia A100-ban tulajdonképp hány mega RAM van?
Még az acer.com is beszél össze-vissza...
fent 1GB-ot ír, lejjebb a specnél meg 512-t -
harry
veterán
No jó, de a 10.1v 100k-ért 3G nélküli, nem? Vagy a 3G verzió? Utóbbi esetben még talán játszana, de keresgéltem most, de nem igazán találtam, voda oldalán meg semmilyen árat nem látok most [link]
Jelenleg a 75k körüli wifis iPad és 90k körüli 3G ipad a viszonyítási alapjaim (16gb, garis).
-
aag
őstag
4:3-as képarány volt a kérdés. Ezek megfelelnek ennek a kitételnek?
Látni kell, hogy a 16:9-es képarány csak a filmnézésnek kedvez. De akinek futja 100e Ft-os kisvacakra, annak futja 100e Ft-os tévére is. Azon pedig manapság mindegyiken le lehet játszani pendrájvról a filmeket. És azért az nekem senki se mondja hogy 15cm-en, a konyhai hokedlin ugyanaz a film-élvezet mint 80-100 c,-en, a bőrfotelből nézve és hallgatva azt.
A 4:3 alkalmas office-os munkára. A 16:9 meg nem. Ennyi.Szerintem. De senkire sem szeretném ráerőszakolni a véleményemet. Mindenki azt vesz amit akar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Új, makulkátlan Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest