- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Szia!
Személyesen nem próbáltam az AV kimentet, mert nem kellett, csak a BT fülest. De általában az AV 3 osztásos szokott lenni (sztereó hang + video) régen sok PMP-herz adtak olyat. (topik összefoglalóban van kép) Abból könnyű levenni a sztereó hangot. Szerintem a menüben lehet állítani hogy milyen legyen a hangkimenet. (mivel nem fejhallgató kimenet, a HDMI-n is megy vele a hang párhuzamosan) (az erősítőt/TV-t max lehalkítod/némítod)
-
mayday00
őstag
Nem frissül.
Bármit csinálok..
LibreELEC-S905.arm-8.2.4.2-S905Test-1529136339.tar bemásolom update mappába box újraindít semmi. Valami teszt lefut..De marad a régi rendszer..Nem frissít.
new-device-trees filet is berakom mellé, ami kell U1 hez. Semmi. Nem frissül..Bárhogy próbálom, variálom.
Pontosan hogyan kell frissíteni?
Régen csináltam már. Bocsi a bénázásért..
-
dethroner
veterán
Persze, megvolt. Az elmúlt pár hétben több különböző LE verziót is tiszta telepítéssel raktam az SD-re, a legfontosabb beállítások után egyből telepítettem a YT-ot, de minden alkalommal csalódás volt. Tényleg elképzelésem sincs már hogy mit lehetne még kipróbálni és miért működik valakinél teljesen jól, valakinél pedig a használhatatlan kategóriát bőven kimerítő lassúsággal.
-
dethroner
veterán
Túlmelegedés szerintem tuti nem lehet, droid indítás után kb 1 percen belül eldobja magát a google play, úgy, hogy semmit nem indítok el. Azért ennyi idő alatt nem hiszem hogy megfőzné magát. Utána megy minden jól, ha elindítom a google áruházat az is megy. LE alatt meg semmi ilyen nincs, minden jól megy (a rohadt youtube-ot kivéve), szóval nem vagyok látnok, de szerintem hardver és táp hiba nincs. Szerintem droid gond van, de abban se vagyok mágus, nem tudom mit kezdhetnék vele. Megnézettem vele, azt írja nem talál rendszerfrissítést, ami nem is lep meg, miért is volna ilyen terméknek támogatottsága.
De most tűnik fel, hogy az 17.6-os rendszernél nincs kikapcsolási menü
Eddig LE-ből lehetett újraindítással droidot indítani, most meg csak úgy lehet ha kiveszem előtte az SD kártyát?
-
dethroner
veterán
-
Locutus
veterán
És az baj?
Amúgy én is azt figyeltem, hogy ennek a jobb oldalán van az sd meg az usb-k, míg az x96-nak a bal oldalán.
Azt hittem eddig, hogy legalább elektronika szinten egyformák ezek belülről, legalább ami szintén s905x/2gb/16gb-os. De ezekszerint több féle alap is van? -
vargalex
Topikgazda
Neked is azt tudom javasolni, hogy ssh-n bejelentkezve nézz egy
kimenetet. Gyanítom, hogy maximumon pörögnek a CPU magok, így nincs ideje reagálni a GUI-nak. Ugye itt a minikép miatt le kell skáláznia a képeket. Ehhez ugye azokat ráadásul a hálózatról is le kell "rántania". Illetve egyáltalán nem biztos, hogy a minikép készítést a rendezés sorrendjében végzi. -
pinnacle
nagyúr
Köszi, hogy meg nézted! 1:57-től kézzel váltottál a képek között? Neked azonnal vált, nekem meg microSD-ről is 3mp.
blakey Köszi neked is! Mennyi idő alatt generálta a miniképeket? Ha kézzel váltasz a képek között, neked is azonnal vált? Másik helyen M8S Pro+-m van, megnézem újra. Lehet külső vinyónál, amin az összes kép rajta van, meg kell várni a minikép generálást. Lehet fájkezelőből jobb lesz? Én a Képeknél adtam hozzá a mappát.
-
dethroner
veterán
Sőt, ennél több is van. Az API ugye beírva, elfogadta. De az MPEG-DASH bekapcsolás és proxy engedélyezés után sem lehet konfigurálni. Ha rámegyek a menüpontra, azt írja: Az MPEG-DASH engedélyezve van a Youtube beállításiban, de a bemeneti adaptív alkalmazások le vannak tiltva. Szeretné most engedélyezni? Ha nyomom hogy igen, visszalép a főmenübe és nem történik semmi, nem tudom megnyitni az az ablakot, ami nálad a második képen van. Teljesen nem értem.
-
krsanko
tag
Nálam alapból ki van kapcsolva,ha bekapcsolom,felugrik egy ablak hogy valamilyen alkalmazások futtatását engedélyezni kell.Mondom ok,aztán a nagy semmi.Ma este kivételesen egész gyors volt,kb. egy órát zenéltem,de még így sem ér a droidos youtube nyomába gyorsaságba,viszont a kép és a hangminőség sokkal jobb mint a droidon.Valamit,valamiért.
-
Locutus
veterán
Köszi az infót, akkor csak úgy nem ragasztom le
A külső IR vevő opció igen, bár picit már amúgyis idegesít, hogy GB adapterrel küldték, és még az is vennem kell hozzá.
Ez a doboz most úgyis haveromé lesz, mert neki ígértem születésnapjára, aztán majd elgondolkodok, hogy magamnak is pont ilyen X96-ot vegyek-e.
Most hogy 8.2-es LibreELEC már rajta van, ezzel megy a távirányító is, 3 kérdésem lenne még:
1. ilyen típusú távon tudok valamit kezdeni a felső keretes gombcsoport működésével? Sajna eddig egyik remote.conf sem akar ott igazán működni, egyedül a stop gomb. Illetve a SETUP és APP színes gombok se csinálnak semmit. Power-re sem a power menü jön be, hanem azonnal kikapcsolja.
2. Ez inkább KODI kérdés, de hogy tudom rávenni, hogy pl van egy ömlesztett könyvtár, filmekkel, sorozatokkal, akkor azokhoz töltsöm le automatikusan borítókat, ikonokat, stb? Vagy túl sokat várok ettől, és ennyire azért nem lehet automatizálni?
3. Szintén KODI-ban, azt hogy lehet megoldani, hogy felajánlja a folytatást attól az időponttól, amikor utoljára le lett stoppolva a film vagy sorozat? Szóval hogy ezt megjegyezze, anélkül, hogy könyvjelzőt kéne lerakni. Illetve utoljára lejátszott dolgot listáját se találtam meg még?Köszi előre is!
-
Beni2360
félisten
dugesz77 - nekedi köszi a választ.
Csak most akkor zavart érzek az erőben, : OMV arra való hogy hálózati adattárolót csinálj NAS - na de eddig azt olvastam itt, hogy média lejátszást tesztelik a topiklakók aki feltették.
Nekem is azt írta csicsóka, hogy próbáljam ki az S 912-n és referáljak róla. De mire oda jutottam volna, hogy akkor most dugok addigra jött a következő verzió. Na de majd a végére érünk a jövő héten vagy Húsvét után. -
ztsoft
őstag
Szia!
Csak annyit tennék hozzá a videón látottakkal kapcsolatban, hogy nekem is ilyen "univerzális távom" (azaz Légegér billentyűzettel) van, de azon csak az alsó négy színes gomb tartozik az IR-hez, a többi mind rádiós (2.4 GHz Wireless), így a TV biztos, hogy nem kapott IR jelet.
-
Ejelhar
senior tag
Blakey olvtárs az egyik legértékesebb tagja az itteni közösségnek, multimedia fronton nagyon kevés a hozzá mérhető expert. Úgy gondolom rendszerszinten nagyon ott van, de -valamiért, talán hiúságból- általános érvényűnek tekinti szakértelmét. Pedig -mint látjuk- ez korlátos, legalábbis az IP hálózatok/protokollok terén.
De téged is megszólnálak:-) Aki az anonymous SMB elérés szükségességét hirdeti/engedi -akár közvetve és opcionálisan is- az az ördöggel cimborál!
-
Ejelhar
senior tag
Kiegészítés: mert lehet, ez így sokaknak kevés.
Szószátyár módon:
a.) az elérendő windowsos gépen létrehozunk egy felhasználót (az előző #23843 hozzászólásban részletesen taglalva)
b.) a KODI-ban felveszünk egy forrást:
Beállítások -> Média -> Videók -> Videók Hozzáadása kiválaszt, majd
"Tallózás" és a felugró menüből a "Hálózati hely hozzáadása" kiválaszt.Itt a protokoll az "SMB", a kiszolgáló neve a windows-os gépünk host neve***, a felhasználónév és jelszó pedig - a #23844 hozzászólásban jelzettek alapján: dune illetve dunejelszo
c.) Innen kezdve tudjuk tallózni a windows-os gép megosztásait, vagyis a filmeket/sorozatokat/zenéket fel tudjuk venni a médiatárba.
*** ha nem tudjuk mi a windows-os gépünk neve, akkor parancssor indít (keresésbe "cmd"), majd begépeljük: hostname
-
L4CI2
aktív tag
Don77 ha nagyon nem megy az SMB beállítása itt egy egyszerű nfs szerver.
Letöltöd a WinNFSd.exe.-t csinálsz mellé egy .bat filét és kitöltöd PL: WinNFSd.exe e:\LACI2\Letoltesek\ /Letoltesek
ezután elmered elindítod és ha minden jól megy csak kitöltöd a Kodiba hálózati hely hozzáadást nfs protokollal. -
mihione
őstag
-
tibi970307
tag
Box forrás hozzáadása:
[link]PC hálózat információk:
[link]PC Kodi információk:
[link]Van egy Telekomos modemem, amire WI-FI-n keresztül csatlakozik a PC. Erre a modemre rá van kötve egy kábeles router, erre csatlakozik a box, az erősítő. Mivel gondoltam arra, hogy ez problémát okozhat, ezért rákötöttem a modemre a boxot kábellel, de úgy sem működött. Most éppen azt írja ki, hogy "Operation not permitted".
Az alhálózati maszk, az Átjáró, az Elsődleges DNS megegyezik a boxon és a PC-n is.
PC-ről el is érem a boxra kötött külső HDD-t, de fordítva nem működik.junkpod: Külön user pont azt venné el, amiért vettem a boxot. Miközben dolgozok a PC-n, addig a gépemen tárolt médiát elérem a box-szal és nem kell a gépemet a TV-hez dock-olni és Kodit futtatni rajta.
-
J0hn
csendes tag
Hello!
Ismét köszönöm a segítséget!
Eddig minden sikerült amit leírtál.
Viszont a torrenttel nem boldogulok. Olvastam az összefoglalót, illetve rákerestem az előző bejegyzésekre.
Felraktam az eszközre ezt, ami a leírásban is van:service.transmisson-8.2.2.zip
Majd feltelepítettem a számítógépre a Transmission Remore Gui-t.
Elvileg ha mindent jól csináltam akkor nyitottam portot a Huawei modememen (Port Mapping Configuration) az eszköznek.De a Gui most azt írja ki,hogy Connection refused.
Böngészőből sem érem el sajnos.
Próbáltam telefonról app-al, ugyanezt írja ki.
Ping-elni tudom az eszközt,ha ez számít, bár elsőre mindig Request timed out lesz és csak a másodikra sikeres.Mi lehet a hiba?Kell még mást is telepítenem?
Más:
Mini M8S folyton elveszti a kapcsolatot. Bár az eszköz azt írja,hogy van internet, de közbe nincs.Ha ki-be kapcsolom a wifi-t és újra csatlakozik a routerre,akkor ez megoldja egy időre.Sajnos vezetékkel nem tudom összekötni.
Rendeltem wifi jelerősítőt.Vajon ez majd megoldja,vagy más lehet a baja?Más is tapasztal ilyet ezzel a géppel? -
Steady74
addikt
Sziasztok, S912-es procival rendelkező modellt szeretném ha ajánlanátok. Végigolvastam a topik összefoglalót, nézegettem az ajánlott típusokat és elvesztem a rengetegben. Lehetőleg full-os megoldást keresek (RAM terén főleg), jó lenne ha lenne valamennyi gyártói támogatás, és lehetőleg ne kelljen IT zseninek lennem a beüzemelés során (hálózat főleg távol áll tőlem)
Jelenleg egy DUNE TV 303D eszközöm van, ami LAN-on éri el a NAS-on lévő zenéket, képeket, filmeket. Zenelejátszásra dedikált eszközt veszek, egyedül filmnézésre kellene valami egyszerű eszköz.
Köszi szépen!
-
J0hn
csendes tag
Hello!
Nagyon köszönöm a részletes leírást.
Olvastam az összefoglalót többször is, de nekem sajnos ez nem jött le
Igazából most tanulom ezt az egészet (librelec stb.), érdekel a téma, ezért is vettem meg a kütyüt.
Amúgy úgy van ahogy leírtad, másolni szerettem volna fájlokat windowsban, filmek stb.A samba-ig még nem jutottam el.Ha jól értem számítógépről elérném és úgy tudnék rá másolni erre az ext4 partícióra?
Most nem vagyok otthon, de ez a partíció ext4 néven szerepel a librelec-ben?Mert láttam ilyen lost and found könyvtárt meg ilyesmit,de ext4-re nem emlékszem.Majd idővel szeretnék torrent kliens is telepíteni rá. Most egy kolléga a transmission torrentet ajánlotta ezt ismered, érdemes ezt rátenni,vagy esetleg másfajtát?
-
DoItYourself
Topikgazda
Furcsa igény, de elfogadom a magyarázkodást.
Nekem egy kallódó 2GB-os "nemtudomclasshányas" kártya van a boxban, azt nem szoktam kivenni.
Talán egy segédprogram vagy driver (pl. ext2fsd, de majd a linuxosok, kijavítanak) segíthet neked kiküszöbölni ezt a windows hiányosságot. Esetleg átméretezni az ext4 partíciót. -
DoItYourself
Topikgazda
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest