- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
Ha már megy 1 évet megérte, biztos olcsóbb mint a bérnyomtatás. Rendeltem én is egyet tesztelési céllal, kíváncsi vagyok mit tud és mennyire zajos. Mondjuk csak olyannak jó aki megnéz pár filmet és kikapcsolja mindig, akinél megy 0-24 mint nálam is a TM miatt, oda nem ajánlom.
Jaj, de ügyesen válaszoltam magamnak.
Ide ment, csibe1 #92171
-
csibe1
addikt
Azért én annyira nem mondanám tutinak azt a ventit.
Ilyesmi volt a 3,5"-os mobilrackben, és amikor kezdte megadni magát elég csúnyán elkezdett kerregni. Ez éjjel egy élmény volt.
A 362 Ft-os árából (meg a 800 Ft-os posta) szerintem biztos, hogy nem a legtutibb csapágyazást tették bele.
Akkor már inkább érdemesebb egy ház alsó részt nyomtatni, és akkor egy 8 vagy 12 cm-es venti tolja a levegőt harmadakkora fordulaton, és tovább is bírja, mert akkora méretben inkább találni minőségi darabokat. -
pinnacle
nagyúr
Köszi mindenkinek! Akkor lehet csak megfelelő bordát kell találni, még venti sem kell. Beni2360 idáig a tied a legjobb.
Nekem ez a 20x20mm, 13mm magas réz borda nem elég. Ugyanúgy 75°C, mint a gyári, még megfordítva is. Egyébként itt, hogy lehet rákeresni a lehető legjobb hűtőbordára? Azt hittem a réz a jobb, de abból csak 9db van, míg alumíniumból 249.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Lehet feleslegesen vettem hűtőt.
Ez is 65°C-on tartja. RAM-okra is kellene valami "tüske"?
Kijelzőt, hogy kell megfordítani? Nálunk nagyon poros a lakás, így nyitva nem maradhat. Korábban ajánlott nagyobb ház kellene. Ilyet hol lehet nyomtatni?
dmesg továbbra sem fut le, marad ez a hibaüzenet [0]cur lcu idx = 0, (total 8160), set error_mark -
Imi1981
veterán
Tudom hülye kérdés de nem vagyok képbe. Mi az a entware? Valami repo ahonnan több addont lehet letölteni? El vagyok maradva ezekkel a dolgokkal. Ez képlink lenne az? Ez valami ipk kiterjesztésű valami. Nincs ebből olyan amit zipből telepítek? Körül nézek a kodi fórumon is. Köszi
-
pinnacle
nagyúr
Igen, ezt nálam is meg kell csinálni. X96Max Plust simán szét lehet szedni, köbe feszegetve vagy kell valamire ügyelni? Próbáltam direktben pendriveról, hálózaton SSD-ről, amúgy HDD-ről megy, de nincs változás, ugyanúgy 72-73°C a tesztvideó vége.
Zsadi nagyon jó az iPhone videója. 8-al is tökéletes volt, csak ott monó a hang.
-
vargalex
Topikgazda
Az már nagyon régen volt, amikor parkoltatni kellett a HDD-t (talán a 286-os időkben találkoztam vele utoljára). Szerintem már nincs is ilyen ATA command. Az összes HDD auto parking-ot végez a tápellátás megszűnésekor.
Szóval, az a HDD PC-ben is pont ugyan így állna le szabályos leállításkor is. -
vargalex
Topikgazda
Ha a HDD kattan, akkor az annak a tulajdonsága. PC-ben sem állna le másként.
Viszont az igaz, hogy a HDD-ket éppen a felpörgés/leállítás veszi a leginkább igénybe. Nekem van 2 db olyan 1 TB-os Hitachi notebook HDD-m, amik az épített kis hone szerverrnben voltak RAID0-ban. Több, mint 2000 nap működési idővel még mindig 100%-osak. -
nfsu17
veterán
Bár itt vontarról van szó, az X96 max plus úgy tudtam lekapcsolja. Szóval ha vkinek ez fontos, ilyet kell(ene) vennie.
Hogy miből gondolom.
A hdd-t lekapcsolja, azaz 'kattan' egyet.
Az usbre kötött elosztó ledje lekapcsol.
Az usb teszter szintén leáll, ha kikapcsolom a boxot.
Legalábbis az usb3.0 port biztosan.
-
Beni2360
félisten
Én csak a TV hangjatol irtam amikor kikuldom az AVR-be. Boxok a avr-be mennek. De most at dugtam a boxot a tv-be es allitottam minden felet a hang beallitadoknal de a tv hang allitasi lehetoseg nulla, meg a mute gombra sem reagal. Gondolom HDMI-n keresztűl kapot anyagnal letiltja ezt a funkciót.
Más: most latom, hogy dirrekt radugva a 4K tv-re a boxot kicsit kilóg korben a menü kepe. Ez avr-be dugva nincs jelen. Mindenfajta kep variaciot megneztem a tv-ben. Na ha a felbontast at alliton 4K-ra akkor ossze huzodik latszanak a szelek rendesen. -
pinnacle
nagyúr
Nem értem. Mi a különbség a TV-optika-hangfal illetve box-optika/BT-hangfal összekötés között? Egyébként ez így nagyon rossz, hogy nem lehet TV távval hangfal hangerőt szabályozni. Soundbarnál viszont megy HDMI-n keresztül. Azért a hangfal lenne jobb. Látom van HDMI-s hangfal, gondolom ott is megy a TV távos hangerőszabályozás, Trust-ot leszámítva, elég drágák. Nekem meg csak 2db HDMI-m van, egyikben a box másikban a PC.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Tényleg profi ez a "házbővítés". TV-n nincs koax, csak optika, fejhallgató, utóbbi nagyon gyenge a hangszórón. Pass through-val sem megy a hangerőszabályozás a TV távjával. Mondjuk a TV hiányossága, próbáltam 4K-s TV-kel, azokkal ment a szabályozás, de nem volt oylan finoman hangolható, mint CE-n. Egyébként Androidon is nagyon darabos.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Ez jó ötlet, hogy megfordítod a házat.
Gyártónak is eszébe juthatott volna, ennyi év után.Most nézem a kijelzőt is meg lehet fordítani? Hőmérsékletet mivel jeleníted meg?
Hol van az a terv? Lehet kinyomtattatom, talán nem drága. BT megjavult, miután a hangfalat meg a boxot is áramtalanítottam 10 percre. BT azért kell, mert a TV-t kötöm optikával a hangfalra. Valamiért a TV nem tud lejátszani minden hangot a boxról. Van ez a tesztfájl én még valahonnan letöltöttem. TV-n a jobb első, hátsó nem hallatszik se HDMI-n, se optikán keresztül. Ezért megy a box BT-ről, a TV adás meg optikáról, mert azért jobb a hangfal, mint a TV hangszóró. Az viszont macerás, hogy a box-al ellentétben, saját távirányítóval nem tudom a hagszóró hangerejét szabályozni. Az meg ilyen kis vacak. -
pinnacle
nagyúr
Köszi CoF, Beni2360!
CoF van valami fényképed, hogy csináltad ezt a hűtőborda cserét? Akkor ez mégis jó megoldás? Korábban azt írták, hogy a fejjel lefele elhelyezkedés miatt nem jó a hűtő csere, thermal pad ajánlott inkább.Szívok ezzel a Bluetooth-al.
Nem tudom, hogy amiatt mert végül Androidon is megtalálta a hangfalat, de azóta CE-n nem tud csatlakozni. Androidon töröltem, CE-n is, hangfalat ki-be kapcsoltam, de hiába, ugyanezt kapom. Mi a fene lehet a gond? 19.5-Matrix_rc1 (Stable) van rajta.
-
FingR86
őstag
nekem eddig csak jó tapasztalatom volt a geekbuying refundokkal.
főleg mostanában amikor rendeltük a rubellel a dolgokat.
rendeltem 2 tv boxot, az egyik hibás volt belőle, küldtek csere darabot, az is hibás volt, instant bootloop. Erre felajánlották, hogy visszafizetik annak az 1nek az árát. Ami rendeléskor 10k forintnak számított rubelben, most visszakaptam és 22K lett belőle az árfolyam változás miattkorábban is volt már elég nagy %-os refund amiatt hogy tv boxot ddr4-el hirdették és ddr3 volt benne.
-
e90lci
senior tag
Igen.20+ hangsáv amit a19.4 kodi (coreelec) le is kezel.Konkrétan 48 és 24. a magyar.
Kép:
A 18.9 kodinál(coreelec 9.2.8)pedig a max az 20.
Kép:
Ugyan annál,ez pl a 101 kiskutya.
A hangsáv be van állítva,hogy magyar az elsődleges nyelv.Ez ok.Azt gondoltam,hogy valahogy CLI-n bele lehetne túrni és a 20-at átállítani pl 30 vagy akár 50 streamre.Van 2db s912 boxom és azon így van.
-
bepken
veterán
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Majd megnézem. Itt vettem 3 éve a X96Max-ot, most látom ugyanazon az áron. Azzal is volt valami probléma, talán valami L4-es RAM helyett L3-as, régebbi volt benne. Adtak visszatérítést, box-al azóta sincs gond csak a BT nem megy rajta.
Mostanában nem annyira pörög ez a fórum. Mitől lehet ez, nincs probléma a boxokkal vagy már inkább Chromecast Google TV-t, Amazon Fire TV Stick-et vesznek az emberek? Úgy emlékszem régebben volt valami, amiben jobban az Androidos boxok, talán kadenciahelyes lejátszás, HD hangok, de lehet ezt már kiküszöbölték a többiek is.
-
pinnacle
nagyúr
-
blakey
titán
Nekem más a hobbim, más az ingerküszöböm, ettől függetlenül megtudom csinálni, és vannak is hozzá eszközeim, viszont már nincs ehhez kedvem, inkább megveszem a drágábbat, jobbat, jobban támogatottat, mindenkinek megvan a "játszótere" Ha valakinek elvárásai vannak, pl. jól működő CE akkor érdemes a fejlesztők iránymutatásait követni.
-
JimPike
csendes tag
Próbálni próbáltam. Lett is csomagolt, kitömörített file-okból vagy 30GB..
Meg burning tool-ból is vagy 6 verzió. De próba szerencse alapon azért adtam neki még 1 esélyt. Természetesen sikertelenül. Aztán gondoltam egyet és megpróbáltam egy régebbi notebook-on. Azon meg elsőre sikerült. Szóval már minden működik. Van CE és van droid is.
Köszönöm a segítséget ! -
Faby
senior tag
Hurrá, siker!
Ugyan a 108L fw se ment fel, sokadik próbálkozásra sem, úgyhogy csináltam egy szűz kártyát próbából, amire felraktam a bootloadert, és szépen elindult a szűz rendszer.
Innen már csak két kattintás volt, hogy a régi, belakott kártyára is feltegyem, és az is szépen elindult.Szóval a box működik, megvan minden korábbi beállítás, médiatár stb.
Androiddal meg nagyjából soha nem használtam, így most se hiányzik.
Nyilván elkezdek gondolkodni a pótlásról, mert nem akarok mégegyszer valami hibába futni, és küzdeni, innentől átkerült a megbízhatatlan kategóriába.
Vagy megtalálom az X96MAX-ot, vagy veszek valamit az ajánlott kütyük közül.Mégegyszer nagyon köszönöm
, sokat segítettél, ugyanakkor tanultam is sokat.
Szerk:
Azon töprengek, hogy megpróbáljam-e a CE alól Csicsóka módszerével visszaírni a FW-t?
Máshogy dolgozik-e a win-es progi, mint a Linux dd parancsa?
Van értelme vajon? -
xtend
senior tag
Nem mondom hogy nincs igazad, pláne hogy elvileg ha az fw jó és a box is, akkor max 2x próbálkozásra fel kell mennie az fw-nek...de azóta is hibátlanul működik az X92, szóval tudja a fene! Erről mexel kolléga tudna többet mondani, neki is volt hogy 30-40x probálkozott egyes boxoknál, aztán egyszercsak jó lett és azóta is megy...szóval franc tudja ezek a dzsunka noname boxok miből és hogyan vannak összerakva, pláne szoftver terén 😂
-
xtend
senior tag
Nem biztos! Nekem is volt ilyen, hogy az X92 boxomra hiba nélkül felment a gyári fw utána pedig egy custom fw, de újra a gyári (meg semelyik) fw nem ment fel.
Aztán másnap kb a 30.-ik próbálkozásra sikerült
Mint a képeken látható a burning tool verziókat is váltogattam serényen, egyikkel egyszercsak jó lett. -
-
Faby
senior tag
Korábban nem látta az OTG-re dugva sem, csak azt nem írtam.
Cseréltem kábelt, és így sikerült csatlakoztatni (pedig az első is adat kábel volt, de egy xiaomi gyári kábellel már legalább a kapcsolat létrejött).
Viszont most meg 9%-nál a folyamat elhasal:[0x30405004]UBOOT/Partition boot/Verify patition/Error result
Itt van a teljes log: https://pastebin.com/Lvb9uTxE
Van tipped a hogyan továbbra?
Mivel talán csillan némi fény az alagút végén, egyelőre megpróbálnám feléleszteni.
Szerk:
USB burning tool v2.2.0 és 2.1.7.1 is ugyanez. A V3.2.0 alá bemásolva a V2 könyvtárba is ugyanezt az eredményt adja. -
Faby
senior tag
Na úgy fest, teeljesen megdöglött a box.
LAN csatlakozónál nem világít, router se látja csatlakoztatott eszköznek, így SSH belépés, Csicsóka módszere nem játszik.
Lett hirtelen 2 A-A kábelem is, minden variációt kipróbáltam, a laptop 2 USB portja és a box 2 USB portja között, de semmi reakció. Ha rádugom a kábellel a boxot a laptopra, elkezd világítani a státusz led pirosan, de ugyanúgy nem történik semmi, mikor a tápjával bekapcsolom. Úgy fest, nincs semmilyen élő kapcsolata külvilággal.Az USB burning tool sem látja, ez alapján a leírás alapján próbáltam, de semmi.
A V3.2.0 az img eellenőrzésnél hibát dob, valami V2-t keres.
Feltettem a V2.2.0-t, az megcsinálja az img ellenőrzést, de a boxot nem látja.Azt hiszem, ennek a történetnek itt a vége.
Előkerítem az X96MAX-ot, és ezt meg elengedem, végülis közel 7 évet szolgált hibátlanul.SSH nem működik, lásd fent.
Meg emlékeim szerint úgy kellene a boxnak működnie, hogy amikor tápot adok neki, akkor egyből világít pirosen a led, majd ha elindult, akkor átvált kékre. Nos, itt alapból nem világít, és gombnyomás után lesz piros.
Valszeg a fogpiszkálós módszer is ezért nem megy. -
Faby
senior tag
Szia, köszi, este ránézek. Igen, a külső antennás, gigabites LAN, 2/16 változat ha jól emlékszem.
A frissítés menetéről: elolvastam az összefoglalóban linkelt leírásokat, lett is kérdésem.
Ha nem látok semmit a HDMI kábellel rákötött TV-n, akkor is működik a frissítés? Nem kellene valami boot, vagy hiba képernyőt, valamit látnom?
Illetve, ha nem találok USB A-A kábelt, a kábel nélküli frissítéshez szintén ez a kérdés, hogy tudok-e csatlakozni a boxhoz, ha nem látom, hogy működne? (SSH-t kipróbálom este, elvileg engedélyezve volt)
-
Skillet
addikt
-
vargalex
Topikgazda
Szerintem nem béna, csak azt csinálja, amire való. Egy lemezképet lehet vele kiírni és nem több. Pont, mint a dd linux alatt. Ezzel szerintem nincs semmi gond... Lehet, hogy nektek furcsa, de ez tisztán unix/linux filozófia: "Write programs that do one thing and do it well. Write programs to work together. ". Ez alapján jelenleg az egyetlen funkció a lemezkép kiírása. A kitömörítés már egy másik funkció, azaz másik program.
Mi van, ha én éppen azt szeretném, hogy a gz kerüljön a diskre binárisan. -
Skillet
addikt
Az a win32 disk imager nem látta a fájlt, img fájlt keresett. Kicsomagoltam, megtalálta és azt hittem boldogság van. De akkor majd beszerzem a másik progit (LibreELEC USB-SD Creator) de annak meg nem működik a linkje, hiába kattintottam rá, nem történt semmi.
Nincs kijelző. Azt hittem a HDMI-n rákötött kijelző kezeléséhez kell. Akkor csak remote.conf. és magát a remote.conf fájlt hova kell rakni? Gyökér?
Köszönöm! Este megcsinálom. -
Skillet
addikt
Köszönöm.
Nem sikerült.
Matrix
A .gz fájlt kicsomagoltam, azon belül volt a .img
Felraktam kártyára a matrixot, aztán a megfelelő dtb fájlt kikaptam és a gyökérbe másoltam, átneveztem... Elindul, bejön a ce logo, aztán fekete képernyő, majd egy idő után villan a piros LED és újraindul a masina.
Remote.conf és vfd.conf fájlokat merre lelem a masinához? Lehet utóbbit hiányolja, azért van fekete kép? -
blakey
titán
Egyébként alfa ellenére nálam 2 hónapja stabilan működik a CE20, semmi problémám nincs vele, vannak benne újdonságok, eltérések a korábbi verziókhoz képest, valamint néhol még stabilabb is, mint a 19-es. Mindez kizárólag CE-re vonatkozik, más OS-en nem próbáltam a Nexust, illetve szerettem volna, de nagyon sok kiegészítő nem működött, CE alatt minden általam használt működik.
-
blakey
titán
Kevesebb lesz a támogatott eszközök száma, a fejlesztők nem akarnak foglalkozni a sok "sz@rral", egyik oldalról érthető, másikról meg sajnálatos. erre érdemes felkészülni.
Az 5.4-es kernellel még kevesebb eszköz lesz támogatott, CE (Kodi) 20-tól lesz elérhető.#91398Zsömica
Reménykedni lehet, de nincs sok értelme, az van (lesz) amit írtam. Olcsó boxok támogatottsága egyre inkább alább hagy. -
vargalex
Topikgazda
Megnéztem a Kodi forrását is, betölti a beállítást, illletve használja is. Esetleg érdemes lehet még a curlkeepaliveinterval 0-ra állításával próbálkozni. Azaz a teljes tartalom:
<advancedsettings>
<network>
<curlclienttimeout>1</curlclienttimeout>
<curlretries>1</curlretries>
<curlkeepaliveinterval>0</curlkeepaliveinterval>
</network>
</advancedsettings>
-
pinnacle
nagyúr
Amikor digitális videókamerát vettem, topikjában ajánlották fájlok összeillesztésére az MKVToolnixot. Ez vált be legjobban mindenkinek. (tsMuxeR volt még, csak ott nehézkes volt a fájlok hozzáadása). Semmi gond nem volt vele idáig, csak összeilleszti a nyers fájlokat. Valami gond lehet a Samsung A52s fájlokkal, mert csak ezzel van hangakadás. Nem is az a gond, ami a webes lejátszásnál van, hogy a két klip váltása után akad, letöltve, MPC, VLC tökéletesen lejátssza, Kodin viszont klipváltás után 1mp-el egy pillanatra megakad a hang, Matrixon, Windowson is. Tehát szerintem valahol a Kodi is hibás ebben, mert más programmal nincs ilyen gond. iPad-el hálózaton keresztül VLC-vel sem.
-
Tartarus
tag
Köszi, sikerült beüzemelnem. Kicsit vacilláltam melyik kell, generic, ng meg egyebek, de szerencsére megtaláltam itt a sok hozzászólás között
Confluence Skin-en be lehet valahogy állítani, hogy megjelenjen a Reboot to eMMC / NAND ?
Hogyan lehet legegyszerűbben váltani az android indítása és a SD-kártyáról indulás között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged