- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #39157 üzenetére
Már a tervezéskor is gondoltam, kemény üzleti érdeket fog ez sérteni. Ráadásul túl jól sikerült megcsinálni, mert a számtalan hardver elem támogatásban jobb lett a LE kernelnek köszönhetően, mint az eredeti Vero 4K. A lényeg, békésen záródott a konfliktus, és ha akarom azért csak előveszem, de nem terjesztem. Az sem zavar nagyon, hogy a következő verziókban lesz valamiféle SD ellenesség, mert a kernelt kivéve, a jelenlegi is frissülni fog.
-
Mankó
veterán
válasz
blakey #39123 üzenetére
LE 7.0.3 fent van, helyzet változatlan. Azt te hol látod, hogy a TMDB 4.1.4? Én csak annyit látok, hogy az IUniversal Movie scraper 2.9.6.
Melyik repository-t használjátok? Vagy valami más kieggel nem lehet a baj?
Szerk.: Meg van a TDMB de csak 4.1.3, és nem is talál frissebbet.
-
Mankó
veterán
válasz
blakey #39101 üzenetére
Nekem nincs TMDB csak IMDB meg themoviedb-org.
Ejelhar: Megcsináltam a regedit-es verziót, de most sincs változás, valamit nagyon elnézek, vagy az a gond, hogy wifi-ről nyomom a laptopon.
Szerk.: Ok, közben felvilágosítottak, hogy a themoviedb a TMDB. Akkor minden állítsak át arra az IMDB-ről?
Bár mintha már azzal is próbáltam volna.Laza nálam a Win10 verziója: 10.0.16299.431
-
Mankó
veterán
válasz
blakey #39095 üzenetére
Sajnos ez se segített. Tegnap kezdte addig semmi probléma nem volt. Látom itt többen is TMDb-t használnak, nálam csak IMDB és themovie-org van. igaz eddig nem volt vele semmi probléma.
Lejjebb írták, hogy API váltás történt. Kérdés, hogy nekik sikerült e már megoldani a problémát?
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
blakey #39034 üzenetére
Egyelore tesztelem, egyszer eldobta timeouttal viszont most osszessegeben gyorsabb megfelelo mountolással, rsize/wsize 32768 és nolock. Csicsóka féle transmission csomagban is kicsereltem a frissitett 2.94-esre a dolgokat a thoradia tarolobol, szoval fut a teszt.
mod: es megint eldobta amikor meglevot akartam beolvastatni NAS-ról, valami miatt nem szereti bakker....
-
C. s.
addikt
válasz
blakey #38997 üzenetére
Tehát maga a Minix NEO U1 képes rá, csak egy megfelelő távirányító kell és kész. Ez nagyon jó hír, köszi szépen!
Bármelyik jó? Ez a billentyűzet is? Bár ezen nem látok mikrofon gombot, de van lent egy titokzatos lyuk, talán pont ezért.
Más márka is jó lehet? Mert olyat szeretnének, aminek van kapcsolható háttérvilágítása. -
dlor
tag
válasz
blakey #38904 üzenetére
Ha most közelebbről megnézek pár anyagot LE 8-on akkor olyan recés pl az emberkék arca ( nem 1080) Most megnéztem közelről LE 7 alatt és nem láttam olyannak
Majd még tesztelgetem. De ha az jó amit én használok és a képet is jobbnak fogom látni, akkor engem kicsit sem fog érdekelni, hogy régebbi cucc.
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #38861 üzenetére
Olyan vagyok már mint a kis elefánt, nehezen tanulok, de könnyen felejtek.
Február már régen volt, akkor csináltam pedig megogo-ra ezt a módszert. Sikerült jól elfelejteni.Tökéletesen megy, itt nincs a menüben, vagy bárhol mászkálva duplázás, bizonytalan ugrások, amit korábban olvastam másoktól. Nem tudom milyen volt a korábbi CE, mert ez az első amit kipróbáltam, vagy megjavítottátok az IR kezelést, vagy ez a táv nem ugrik.
A config fájlt amit az A5-höz "levilágítottam", a help gombra tettem a play/pause, a felette lévő mediacenter gombra meg az info funkciót. A next 1 fejezetet előre, a pre pedig vissza ugrik a filmben.
MC ilyen csúnya.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #38868 üzenetére
Gondolkozva azon, amit írtál (alfa állapotú a Kodi), most csináltam még egy próbát a nézhetetlen BD iso-val. Az eltérés csak annyi, hogy nem a filmek közül indítva, hanem a fájl kezelőből. Tökéletesen lejátssza, egy akadás sincs benne, a mozgás is tökéletes, folyamatos.
Ha sikerül kijavítani ezt a hibát, akkor jobb lesz, mint az LE, mert a kép sokkal szebb a CE-ben. Már várom a folytatást. -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #38841 üzenetére
Köszönöm!
Nálam rosszabb lett, mint az előző volt BD iso kezelés terén. Az egyik nézhetetlen (BD25, MVC, 3D). Először csak Wi-Fi-n próbáltam (az LE így megy nálam), de folyamatosan pufferel, darabos, akad a kép. Láttam az update fájlban van dtb is, így gondoltam frissítem azt is (felül írom a régit), meg adok neki UTP-n netet, hátha megjavul. Az eredmény ugyan az lett. A másiknál meg láthatóan nem folyamatos a kép, főleg a gyors mozgásoknál (BD25, AVC, source: BD50, ez szerepel az nfo-ban).
A beállításokat átnéztem, de nem találtam semmi újat, vagy ami módosult volna. Esetleg van valami, ami segíthet a hiba megoldásán?Amit még észre vettem, hogy 3D-s film nézése után a felhasználói felület nem vált vissza 2D-re, marad 3D-n. Gondolom ez a hiba a Kodi-ban van, ne a CE-ben.
LE 8.2 alatt mind a két BD iso-t tökéletesen lejátssza Wi-Fi-n keresztül.
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #38841 üzenetére
Leszedtem a Nexbox A5 táv kódjait CE-hez:
#Nexbox A5
0xdf1c KEY_POWER
0xdf42 KEY_HOME
0xdf0a KEY_BACK
0xdf5c KEY_VOLUMEDOWN
0xdf5d KEY_VOLUMEUP
0xdf1a KEY_UP
0xdf48 KEY_DOWN
0xdf07 KEY_RIGHT
0xdf47 KEY_LEFT
0xdf06 KEY_ENTER
0xdf01 KEY_MENU
0xdf18 KEY_CONTEXT_MENU
0xdf54 KEY_1
0xdf16 KEY_2
0xdf15 KEY_3
0xdf50 KEY_4
0xdf12 KEY_5
0xdf11 KEY_6
0xdf4c KEY_7
0xdf0e KEY_8
0xdf0d KEY_9
0xdf0c KEY_0
0xdf41 KEY_SEARCH
0xdf10 KEY_ESC
0xdf4f KEY_NEXT
0xdf4b KEY_PREVIOUS
0xdf5f KEY_PLAYPAUSE
0xdf01 KEY_INFODe, e szerint csinálva, ez van:
CoreELEC-a5:~ # meson-ir * nexbox_a5
-sh: meson-ir: not foundEddig volt benne meson-ir parancs?
-
apszi
őstag
válasz
blakey #38787 üzenetére
Értelek, köszönöm a véleményed, e szerint fogom tovább gondolni a dolgot
(#38789) rb26dett:
Neked ezt kell beállítani:
"Kodi kadenciahelyes lejátszás beállítása
Először kapcsold Profi módba a beállításokat (Settings > Expert), így minden beállítás elérhetővé válik.
Settings > Video > Playback:
Adjust display refresh rate to match video: On start / stop
Sync playback to display: off"Feltéve, hogy a megjelenítő tud kadenciahelyesen megjeleníteni.
-
apszi
őstag
válasz
blakey #38783 üzenetére
A legszebb az egészben, most néztem, a tv adásoknál is szarul volt beállítva...7 éve
Mentségemre szolgáljon, mindig tv-vel kezdtem, és ott kellett az automatikus szélesség, mert még elég sok volt a 4:3-as adás, és a jelek szerint úgy felejtődött. Na mind1. Mától mindent látók
Egyébként mennyire használható stabilan pl. egy X96 "NAS"-ként?
-
-
korcsi
veterán
válasz
blakey #38657 üzenetére
Sok hozzászólásodból azt szűrőm le, mintha újra akarnák írni az egészet. A fork-al (plána új névvel) szerintem a függetlenség megvalósult, nem?
"... a jövőben nem szeretnének semmilyen LE dolgot." Azért még gyorsan egy friss update-et nyomtak:" updated to LibreELEC/master (18/04/18) ", amivel nincs semmi baj, hiszen ami jó és van rá mód azt használni kell.Amúgy én most úgy látom, javítsatok ki ha tévedek, hogy amlogic libreelec = coreelec.
-
korcsi
veterán
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #38650 üzenetére
Az a baj, hogy ha jön egy frissítés, az egyből felülírja a példában említett CSMC Setup-ot és megint OSMC lesz benne mindenhol. Ha meg tartásba tesszük a csomagot, vagy teljesen kivesszük az /etc/apt/sources.list-bő az osmc repo-t, akkor meg csak a debian alap fog frissülni, más nem.
Amúgy meg az olyan helyekről, mit pld. a KODI, ahol bele van fordítva az OSMC név, ki sem lehet szedni azt.
Az LE KODI legalább csak a verzió számot írja, és hogy mikor lett lefordítva. -
Pelican
őstag
válasz
blakey #38566 üzenetére
Abban, ha jól emlékszem, még nincs benne a HDR támogatás és az ezzel kapcsolatos backportok.
Honlapomon elérhető az a 7.0.12 devel, amiben már minden jóság benne van.
Hétfőn lesz egy éves ez a verzió, máig ezt használom filmezésre. -
Upo
addikt
válasz
blakey #38409 üzenetére
A másik, hogy most megy a CE kártyáról, a kszaq elindult, samba-t ssh-t bekapcsoltam, hálózaton az update mappába tettem a CE .img-t, újraindult, természetesen megállt hogy nincs meg a storage. - Ilyenkor dtb-t is cserélni kell. 8.2.x.x-ről frissítenél 8.90.x-re, ez verzió csere is.
Nem kell, írja is a faq, 3. kérdés: [link]
El is indult simán.Azt írták hogy nem kell custom dtb hozzá. - Hol írták?
Na ezt benéztem, a frissítéssel kevertem, meg a kijelző beüzemelésnél írták hogy már nem dtb-ből megy, nem kell hozzá custom dtb már.Úgyhogy megvan a megoldás, szimplán csíra vagyok, RTFM...
Nincs tx3_mini dtb, mint írtam ehhez már nem kell custom dtb, a p281 dtb-vel simán indul a kiírt kártyáról. Tehát a device_tree mappából a gxl_p281_* dtb-vel tökéletesen, elsőre működik.
Wifi, lan, táv tökéletes, a kijelző az fd628 addonnal és tx3 mini vfd.conf-al tökéletes.
Jöhet a belakás... -
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #38373 üzenetére
""Reboot from NAND" nem jó"
Pedig teszteltem, másként bele sem teszem. Ezt is ki fogom ismét szedni.
Nem tudom mit tudsz vele csinálni, mert itt egy boxon sem csinált ilyesmit, simán indult mindig az OSMC.Másnál is gond van ezzel?
"Egy hozzá nem értőnek fel sem merül, hogy a légegere nem működik és rossz jelszót út be, stb. Alapként angolnak kéne lennie"
Ebben van valami, erre nem is gondoltam. Utólag ezt javítani nem lehet, egy következő kiadással csak.
-
blakey
titán
válasz
blakey #38371 üzenetére
"Reboot from NAND" nem jó, azaz addig jó, hogy elindul az Android, utána az OSMC már kuka, nem indul , nem tudja elindítani az SAMBA-t, stb.
Kérdés, tudok most csinálni vele valamit vagy megint új telepítés?
Amúgy meg alapszinten kéne tartani a dolgokat, ha valakinek kell külön billentyűzet nyelv akkor azt telepítse, stb. Egy hozzá nem értőnek fel sem merül, hogy a légegere nem működik és rossz jelszót út be, stb. Alapként angolnak kéne lennie vagy első konfiguráláskor ajánlja fel a lehetőségeket. Elsőre nekem sem tűnt fel, hogy rossz a jelszó mivel csillagokat ír így másodjára jöttem re amikor megnéztem, hogy milyen karakterekt visz be, z-y megcserélve, stb.
Amúgy 1.0 kiváló csak 1-2 aprósággal kell javítani, pl. DVB tunerek működése. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #38339 üzenetére
Na jó, feladom. Ez nekem nem megy. Átírtam a kiválasztott device tree fájlt, ahogy mondtad, úgy nem is bootol az Eminent. Ha visszarakom az eredeti dtb-t megy minden, táv kivételével. De most legalább egérrel tudtam kezelni. Lényeg ...nekem... 10 bit megy. Colour banding a múlté lenne, de így nem fogom tudni használni sajnos, mert egérrel szenvedés kezelni a CE-et. Köszönöm az eddigieket. Szép napot mindenkinek...
Akkor ezek után nem is zavarok, nehogy tovább borzolódjanak a kedélyek.
-
ttt
senior tag
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #38279 üzenetére
Az a gyanúm, egyszerűbb ha eladom és veszek egy Mecool-t, ha azzal nem kell mókolnom.
(#38281) SunMount3r: Nem. Azzal még nem sikerült a 10 bit, egyéb okok miatt. Legutóbb FHD oledhez a Med600 és Düne volt ilyen módon beállítva és bizony LE 8.2.x ezután visszalépés volt a 8 bit miatt. Oda vissza teszteltem őket...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #38247 üzenetére
Odáig simán eljutok, hogy megírom a CE-t kártyára. (amúgy faszán indul az S905X box, csak a táv nem megy, de ezt már mondtam) A kártyán látom a fájlokat, közte a dbt-t is, ami lemezképfájl ( ha rajta hagyom az egeret ezt mutatja) és amit felül kellene írnom. Utána kikeresem a megírt kártyán lévő mappából a nekem szükséges elnevezésű fájlt, amit mondtál korábban és kimásolom a kártya gyökerébe, ahol az "eredeti" dtb is van. Utána átnevezem. Na ezután bármit teszek, elbarmolom a kártyát, mert onnan kezdve vagy nem csinál semmit, vagy a diskimager át akarja írni a kártyát. Ha jobb egérgombbal ki akarom csomagolni, nem engedi, mert azt írja hogy achív fájlt nem tud kicsomagolni. Ha nem akarom kicsomagolni, csak simán átnevezem, akkor meg nem történik semmi. Ott az átnevezett fájl az eredeti dtb alatt és annyi. Ha kihúzom tálcára és onnan akarom másolni, megint a diskimager akar lemezképet csinálni. Ha megengedem neki, hogy csináljon, akkor sem csinálja meg, valami hibát ír ki, de közben eltüntet mindet a kártyáról és onnan kezdve csak formázni tudom.
Már vagy 8x írtam ki a CE-t a kártyára, mert állandóan elbarmolom valahogy. És tudom, hogy valamit nagyon benézek, de esküszöm, fogalmam nincs, hogy mit. Ja, emlékezetből írok, mert nem vagyok még otthon, csak próbálom felidézni, mit bénáztam eddig, úgy kb. 15x-i nekifutásra.Majd csinálok print scrn-t róla, ha módomban áll. Bocs mindenkitől, hogy ennyire nem vagyok képben és szétoffolom a topikot..
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #38236 üzenetére
Az igazság az, hogy légegérrel nekem sincs gond.
A saját távval akad, de LE nem akadott vagyis nem produkálta ezt a hibát.
Kapd elő a saját távját és avval teszteld.
---------------------
Más: Most vettem észre, hogy a zidoo x10 távja kikapcsolja de még kezel majd mindent a meccol gépemen. Bekapcsoltam a zidoo-t erre kikapcsolta a másikat. Fordítva meg nem reagál a zidoo a másik távra. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #38238 üzenetére
Még nem, de azt hiszem, megvan a következő boxom.
Qva dtb-t amúgy nem tudom cserélni most sem, mert valamit mocskosul nem értek... Ha kimásolom az SD gyökerébe és átnevezem, nem történik semmi. Nem kérdezi meg, hogy cserélem-e az ott lévő dtb-t. Az ugye képfájl, amit meg kimásolok, az egy archív fájl. Ez nekem átugorhatatlan akadályt jelent. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #38228 üzenetére
Hát most még 1x nyúztam a távot és azt állapítottam meg, hogy a saját távval ha egy igen rövid nyomást adok akkor csak egyet ugrik, egy picit talán lassabban mint szokott, vagyis gondolkodik és nem simán ugrik a következő sorra.. De ha egy hangyányival tovább tartom az ujjam rajta máris kettőt ugrik a sorban. A foozatos vagyis állandó nyomásnál is torpanva görgeti a sort.(mint a nem kadencia helyes lejátszásnál a filmeknél)
Na ugyan ezt egy légegérrel már produkálja hanem simán pörgeti.
hátha van valami ötlet a javításra. -
Hyena
senior tag
válasz
blakey #38206 üzenetére
Koszonom a valaszt.
Van egy + roterem , majd holnap kiprobalom erre a celra.
Idokozben rajottem, hogy mi a 2 mecool kozt a kulonbseg.
A pro az ddr4 ramos a pro l pedig ddr3.
Erdekes mert a pro meg olcsobb is valamivel pedig elvileg az a gyorsabb.
Ajanlottak ezek a keszulekek amugy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Crypto Trade
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged