- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Ezek a droidok amik a boxokon vannak nem erre készülte, hanem telefonra, tábla gépre.
Na ezért van az, hogy a boxhoz variálják a droidot ls nem lehet magasabb droira váltani.
Az összes telefonomon saját magamnak kelett g-mail fiokot létre hoznom. Vagyis az első után már csak be kellett jelentkeznem a meglevő fiokomba és máris létre hozta és szinkronizálta a másikkal.
Valakinek telepítettem fel a telójára dolgokat az én fiókommal (később töröltem) és amikor a sajátját fiókját rárakta a play nem látta a feltelepített dolgokat vagyis nem tudta frissíteni.
Szóval mindenképp kikényszerítik ez emberből a telefonszámát. Kedves. - hát ezt nem tudom mert az én 10 éves g-mailomnál még nem kellett csak egy pár hete-hónapja adta fel a lehetőséget jelszó vesztésnél. Mivel nem tudtam belépni, megadtam és oda küldték az ideglenes jelszót. -
Beni2360
félisten
A G-mail létrehozás kell, hogy a playra be tudjál lépni.
Telefonszám az elfelejtett jelszó végett kell, hogy oda küldjék az ideglenes jelszavat amivel be tudsz lépni és ott majd másikat megadni. Azelőtt elég volt egy másik e-mail cím is de ez a mobilnet végett egyszerűbb és gyorsabb.
Az illetőnek kell mindenképpen csinálni egy G-mail levelező rendszert mert anélkül nem fog boldogulni nagyon.
Ezt a telefon számot lehet módosítani bár mikor. Nekem nagyon régen, tizen éve van G-mail levelezőm de még soha nem kerestek vagy zaklattak telefonon. Ha van android okos telefonja ott kellene neki lennie már g-mailja. Avval már itt is be lehetne lépni. -
DoItYourself
Topikgazda
Blakey már leírta neked, de lehet, hogy nem érted mi az a "fork". Ez egy saját Kodi, amit a Minix-es csapat készített a Kodiból, optimalizálták a saját készülékükre. Tehát Minix XBMC=Kodi. Jobban jársz ezzel, mint az "általános" Kodival (amit a Play áruházból le lehet tölteni), mert az nem tartalmazza a készülék (és Android) specifikus optimalizációkat.
Google fiókot egy PC-n létre tudsz hozni, nem rémlik, hogy kötelező lenne telefonszámot megadni hozzá. -
blakey
titán
Nincs rajta a Kodi gyárilag és nem is kell, sz@r, nem tudom hol írták, de egyiken sincs. Minix XBMC volt rajta, de lehet, hogy firmware verziótól függ, hogy rajta van-e vagy sem. Enyém elmúlt 1 éves. Fóliázott terméket kaptál? Nincs elem a csomagban, ilyenre nem emlékszem, ennyi van a csomagban:
Minix Neo U1 hivatalos oldal
Minix letöltésekNE KERESD A KODIT! Nincs, XBMC for Minix (Kodi fork) ami erre a készülékre optimaiozált
Nem hibás a készüléked csak az LE valamilyen hálózati beállításra érzékeny, ha gyári alatt jó a net akkor egyértelmű.
-
blakey
titán
Nem, szerintem a hálózattal valami nem kerek. Androidra meg ne Kodit töltsd le hanem a gyári Minix XBMC-t. Frissíteni meg OTA-n lehet ha még nem a legújabb firmware van fent. Ha LE alatt is instabil a hálózati kapcsolat és jo dtb-t használsz akkor ellenőrizném a router beállításait.
Egyébként ha itt a keresőbe beírod, hogy Minix akkor elég sok hsz- fogsz találni és lehet, gogy hasznos infókat is találsz. -
Csicsóka
őstag
Az ext4 LE verziókhoz nem is jó az a leírás, itt másként kell a KODI média tárat áttenni a belső tárra.
Nem nagy dolog a megoldás, pár lépés SSH-n belépve. Előtte fel kell tenni a network tools addon-t az LE repo-ból:
1. mkdir /mnt
2. mount /dev/data /mnt
4. systemctl stop kodi
5. rsync -a --delete --progress .kodi/ /mnt/.kodi
6. rm -rf .kodi/
7. ln -s /mnt/.kodi/ /storage/
8. nano .config/autostart.sh
A megnyíló szerkesztő ablakba ezt kell beleírni:
mount /dev/data -t ext4 -o rw,noatime,nodiratime /mnt
A mentés Ctrl + o , kilépés Ctrl + x
9. reboot
-
Csicsóka
őstag
Ráfér. Ezért csináltam ekkorára, a leggagyibb 2 gigás SD-re is felmegy. Frissíteni nem lehet, mert az eredeti LE féle frissítési módszer teljesen hibásan működne, másrészt a mixben két régi verzió van össze keverve, amihez már régen nincs semmi frissítés. A 7-esben lévő 16-os KODI az eddigi legjobb, ha pedig ennek a szolgáltatásától valami több kell, akkor ott van a CE a 18-as KODI-val.
Az ext4-en futó LE-t pár egyszerű parancs kiadásával, fel lehet tenni eMMC-re, akkor SD sem kell az indításhoz. A sebessége pedig káprázatos, ilyen gyors még nem volt eddig egyik sem. Persze ekkor a droidnak annyi, ezért ezt meg kell gondolni
-
Technoman
őstag
Megerősítem, amint feljebb a kolléga már írt.
A 8.2.3.1 LE-t tökéletesen viszi a Neo, mindent pikk-pakk. Cserébe (sajnos) nálam bizonyos speckó videók (nem Európának szánt, azaz 50-es koncertfilmek, vagy ritkább, szintén ilyen sorozatok, időnként röccenek)
A régebbi és egyben utcsó LE 7-es, a 7.3.012.l ily' tekintetben jobb, nincs röcögés,döcögés. Cserébe -nálam- a rendszer néha sokkal lassabb (pld hálózatban való PC mappa megtalálásában, vagy app letöltésben)
A dtb-nél egyszerű dolgot lesz, nem nagyon kell sokáig keresgélni
LE-vel nagyon ütős kis eszközöd lesz, más, drágább, újabb eszközöket is leköröz. -
Imdre
aktív tag
Sima S905, ha erre gondolsz. Majd arra figyelj, hogy kszaq csinált hozzá dtb-t, azzal tedd fel.
Én az utolsó 8-as LE-vel használom nincs gondom vele. Illetve annyi, hogy egy ideje nem akanak frissülni a pluginok. Superrepoba néha be se tudok lépni. Kézzel frissíteném őket, de úgy sem megy. Lehet újrarakom az egészet, ha lesz egy kis időm
Jó ideig egyébként én is az utolsó L-es verzióval használtam. -
Imdre
aktív tag
Azt nem tudom, hogy kényes-e a fájlrendszerre. Ezt a 1.5 Terrás vinyót exfat-ra formázva használom a kezdetektől. Egy 650-es 2.5-es külsőt váltott. Azt használtam ext3, illetve ext4-re formázva. Nem volt gond, de azt ugye nem igazán szerette a windows. Tc-vel pluginokkal kellett operálni. Exfat-tal nincs gond, eszi a Minix, Windows, minden...
-
Imdre
aktív tag
Na, kipróbáltam. Android alatt felismeri, lejátszás megy minden gond nélkül. LE (8-as) alatt használom, ott sincs semmivel gond. Torrent, lejátszás, minden működik, ahogy kell. 1.5 TB hdd exfat-ra formázva. A rack gyári firm alatt fél óra után leállítja/készenlétbe helyezi a vinyót. Ki nem kapcsolja, de az szerintem felesleges is lenne. Árukereső kommentjeinél panaszkodnak, hogy LE alatt nem jó, de én ezt Minix-en használva cáfolom. Részemről ajánlott
Technoman
Igazad van, olvastam én is a gyári specifikációt, de az nem mindig szentírás
Viszont 8Terra hdd kapacitással volt már tesztelve, tehát azt írtam tutira. Ettól függetlenül kezelheti természetesen. -
Imdre
aktív tag
3.0 van nekem. LE-vel használom ott tökéletesen működik. Utánajártam előtte, mert nekem szempont volt, hogy inaktivitás esetén menjen alvóba. Kevés típus tudja, de ez igen. 8TB-ig kezeli a hdd-t. Nekem egy 1.5TB-os van benne.
Holnap ki tudom próbálni a Minix gyári droidjával is, ha érdekel. -
Beni2360
félisten
Elvileg nagyjából minden normális ház megfelel. Habár vinyo méretet nem írtál.
Te gondolom a box kikapcsolás utáni leállására gondolsz és az már egy egészen más dolog. Az inkább a saját topikjában kell kérdezni, habár már itt is volt téma.
De látom onnan jöttél. -
blakey
titán
Többnyire angolul ért.
(#39086) Laza...
Elképzelésem sincs, hogy nektek ez miért probléma, bármilyen verziójú Kodiban, bármikor, bármilyen eszközön fel tudom venni az SMB eszközöket, "Hálózati hely hozzáadása/Windows hálózat (SMB)/Kiszolgáló neve helyére IP-t írok, ennyi, hibátlanul működik. Zeroconf alatt is működik. -
Laza...
addikt
Sztem nem. Olyan kütyüt keress, aminek a távirányítóján van mikrofon pictogram
pl.: csak úgy hirtelen...nem ajánlat, csak hogy mire is gondolok
-
Beni2360
félisten
Van fehérben és valamit még kihagytam. van egy hármas tárirányítós konnektor szettem amivel tudom kapcsolni az álló lámpát, a tv mögötti világítást és a 3. még nincs üzembe.
Van egy univerzális távom 2 éve vettem de még nem üzemeltem be mert nem látom a gombokat és a feliratokat a sötétben rajta. És ilyenem is van 2 db be kellene már izzítanom. Ilyet vettem és szereltem fel oldalt a falra a kanapénál. Ebbe 6 db belefér. van még egy itthon vett 3-s műanyag álló táv tartó is a polcon.
Nem gyűjtöm inkább hagyomány tisztelő vagyok. na tóéjszakát. -
Beni2360
félisten
Ilyen rossz véleménnyel lenni a nyugdíjasokról nem szép dolog.
Én kb 7 éve amikor nyugdíjba vonultam kezdtem a droid vonalon telefokkal, azon új rendszer cserékkel stb foglalkozni és ezekkel a droidos média boxokkal meg kb 4 éve.
Ha látnád itt mellettem 12 távirányító van. -
dugesz77
őstag
Szerintem pont az idősebb embereknek jobb, egyértelműek a gombok, minden kézre esik. Igaz célozni kell vele ,mert IR-es . Létezik egyébként A2-es irányítóval is készletben ez a box nem is sokkal drágább úgy. Az egy jó kis táv, megéri a kis felárát (talán egy hátránya van,hogy könnyű fordítva a kézbe venni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Horgász topik
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest