- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemperlama
csendes tag
válasz
SunMount3r #85623 üzenetére
Szia SunMount3r,
Nem, ez egy PC, de jogos a pont, keresek egy applikaciot, amivel a wifin is merek egyet.
Tud 5 Ghz-et, az viszont a haz adottsagai miatt nem jon szoba, mert messze van a router, es a falak nem vekonyak
Az IP mindenkinek fix
Koszonom a tippet a lejatszokrol, kiprobalom.
udv,
kemperlama
-
kemperlama
csendes tag
válasz
SunMount3r #85599 üzenetére
Szia SunMount3r,
Jol gondoltad, az USB vinyo csatlakoztatva Minixre, az meg UTP-vel kotve gigabites LAN-ra, ez van samba-val megosztva. A celeszkoz telefon tobbek kozott VLC-vel, ami halozaton latja a samba megosztast. A sebessegteszt szerint 35 MB/s az atviteli atlagsebesseg (10 GB urandom file scp masolassal), ami meglele, ha jol ertem.
"Regi" SMB1 van beallitva, mert az jelszo nelkul mehet, de a fajdalmam az, hogy ugyanez a beallitas halmaz az RPi2-nel nem akadaly, sot egy regebbi (lassabb) SD-kartyaval is tokeletesen mukodik (ok, abban az esetben LibreElec van a CoreElec helyen).
udv,
kemperlama
-
aldebaran
addikt
válasz
SunMount3r #85509 üzenetére
Azért én ezt nem értem, hogy mi a gond.
Egyszer kell ezeket a dolgokat beállítani, amiket úgy tűnik, tudod is a mikéntjét, akkor meg mi is a probléma? Már nagyon sok hozzászóláson keresztül azt ecseteled, hogy neked mi is lenne a kényelmes, holott a menüpont megvan, működik, hiba nincs. Gondolod, itt majd a fórumozók megoldják, a szájad íze, a lelkivilágod jelenlegi állapota alapján átszabják? Vagy mit is szeretnél itt elérni? Vagy csak ekézed a rendszert, hogy milyen sz.r? -
kokokka
addikt
válasz
SunMount3r #85487 üzenetére
Igen, sokmindent lehetne ésszerűbben. De azt ne felejtsük el, hogy ezt teljesen ingyen készítik a fejlesztők tudásukat, szabadidejüket beáldozva. Így aztán elnézhető nekik, hogy nem minden a mi szájízünk szerint van.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #85480 üzenetére
A Kodi, és a Linux egyik alapja a szerkesztgetés, ebből nem fognak kinőni. Kodi forkok esetében előfordulhat, hogy menüből oldják meg, így felhasználóbaráttá teszik, pl. MrMC, SPMC, stb. Nekem semmi bajom ha xml-ből kell valamit megoldani, ez ilyen, erre kell átállni.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #85480 üzenetére
Hmm, feliratok is jól paraméterezhetőek menüből, szín, méret, pozíció. Nem tudom mi kellene még.
-
cocka
veterán
válasz
SunMount3r #85465 üzenetére
SAGA-zol
Ezt melyik kódexből kellett volna kiderítenem, hogy mit jelent? (a norvég eredetű hosszú sztori(zás) vagy mi?)
A King Pro a "zászlóshajójuk" jelenleg is Android vonalon,
Ami még furcsaságként eszembe jutott. Képeken kb. mindenhol van rajta RS232-es soros port és nincs rajta optikai audio port. Na nálam van optikai audio port és nincs RS232-es port. De minden más tök ugyanúgy néz ki, mint a képeken, még a felirat szerint is GT-King Pro.
Beni2360
Az egér fapados szar, ha áramot kap be van kapcsolva kész. Nincs rajta semmilyen kikapcsoló gomb.
-
cocka
veterán
válasz
SunMount3r #85461 üzenetére
De ha jól láttam a beelink fórumon se írtak egy árva kukkot se arról, hogy mit kéne csinálni, csak kilogikáztam, hogy akkor biztos át kell írni a fájlt, de hogy milyen rejtett opciók vannak még, amiket esetleg máshol is át kell írni, arról nem szól a fáma.
csak ugye a fájl tetején van az adatbázis elérési útvonala, az alapján találtam meg, hogy egyáltalán hol kell keresni. Mert nem tudom androidos total commanderben benne van-e már, hogy keresés fájltartalom alapján.
Meg hát jogosultsági problémák is akadtak. Úgy simán nem írható felül. Átállítja a jogokat, kérdés, hogy ha megváltozik a fájl hozzáférési joga, akkor hozzáfér-e az a képjavító program vagy eljárás ehhez a fájlhoz, ami ezt kezeli.
Na mindegy, szóval kínaiék jól megszakértették megint. Gondoltam lecserélem a boxomat, mert a 15 fps-es remegős szarnál minden jobb. De arra nem számítottam, hogy Androidon így elbasszák gyárilag a képet. Tehát ez out-of-the-box ilyen fos, nem azért, mert vmilyen beállítást elcsesztem. -
cocka
veterán
válasz
SunMount3r #85461 üzenetére
Mondok durvábbat. Letöröltem a fájlt az SQL adatbázis fájllal együtt:
pq.db
pq_default.iniEzt a kettőt letöröltem, le se szarta, ugyanúgy működik tovább a vektorgrafikus festményfejekkel, ha van fájl, ha nincs. De a poén, hogy nem is hiányolja.
OK, még a disable mindet megpróbálom majd.
(marha érdekes hogy coreelecen semmilyen festményfej vagy egyéb vektoros hatás nincs, meg túlkontrasztosítás sincs)
-
cocka
veterán
válasz
SunMount3r #85431 üzenetére
Na.. Konklúzió.
Van egy vendor specifikus okosság a cuccban, ami ha jól értem valami képjavító eljárások ki-bekapcsolásáért felel. Egy fájl, amit reményeim szerint át lehet írni úgy, hogy a beállítások megfeleljenek.
Itt megy a témázgatás erről:
Most fogok ezekkel játszadozni. De aki ilyet vesz máris szembesülnie kell azzal, hogy kozmetikázni kell az első használatbavétel után. LOL
Még akár az összefoglalóba is be lehetne írni, hogy egyébként van ilyen! Az már csak ilyen hab a tortán, hogy egy config fájlban elírják a tulajdonságneveket. Tipikus kínaiak. Én azt nem értem különben, hogy ha a saját qrva bonyolult képírásrendszerüket képesek megtanulni, akkor a számukra piece of cake angol szavakat mi a faxért nem tudják szimplán lemásolni?
-
szasanyi
félisten
válasz
SunMount3r #85438 üzenetére
Ilyen. Sajnos a CE nem sikerült, és nem tudok rájönni miért, mi az amit nem jól csinálok. Mert maga a készülék és a gyári rendszer hibátlanul máködik, így csak én szúrtam el vmit többszöri nekifutásra is.
Beni2360: gondoltam, hogy nem lesz tökéletes, csupán az érdekel melyik a legjobban használható.
-
cocka
veterán
válasz
SunMount3r #85427 üzenetére
Jogos. Elfelejtettem írni. Beelink GT-King Pro
-
cocka
veterán
válasz
SunMount3r #85408 üzenetére
Akkor elismétlem még egyszer. A Horizon Go visszajátszós cuccait nem támogatja sem a Kodi, sem a CoreELEC.
Tehát azzal rohadtul nem vagyok kisegítve, hogy CoreELEC-ben mi hol található, ha egyszer Android 9-ről van szó.
-
cocka
veterán
válasz
SunMount3r #85354 üzenetére
Ha tudnám, hogy mi az és hol lehet, akkor az nem lenne rossz.
-
cocka
veterán
válasz
SunMount3r #57661 üzenetére
Tudom, hogy régi a hsz., de muszáj vagyok felhozni. Ez itt úgy van eladva, mint valami fantasztikus jó dolog, ugyanakkor szerintem pont hogy rettentő idegesítő.
Itt van egy mintakép, összehasonlíthatjátok hogy néz ki egy random átlag S912-vel készült videóból vágva, meg egy S922X-szel készült videóból vágva. (a képen egyébként Gődény Görgy van)
Első kép:
Második kép:
Ez a kérés nélküli itt-ott vektorgrafikává konvertáljuk a képet azért gáz, mert természetellenessé válik az egész. Olyan, mintha állandóan maszkos alakok vagy bábfigurák, festményalakok mozognának. Meg feleslegesen van túlkontrasztosítva.
Vagy itt van ez. A két csajnak olyan a feje, mintha festve lenne, holott ez egy fénykép.
Még egy kép a lányról:
Vektoros cucc:
Natúr cucc:
A feliratok meg olyanok, mintha valami Adobe ClearScan vagy vmi más OCR progi előkezelte volna őket.
Szóval ki lehet ezt valahogy iktatni?
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #85271 üzenetére
Akkor most honnan érdemes megrendelni az Ugoos AM6 Plus lejátszót?
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #85257 üzenetére
Azt megköszönöm.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #85248 üzenetére
"Ugoos AM6 Plus= 50K"
Légyszi linkeld hogy hol lehet ennyiért kapni. -
aicon
senior tag
válasz
SunMount3r #85253 üzenetére
odroid n2+-om van, 40 C max amit eddig elért melegben, biztos ugyanarról beszélünk?
"Odroid N2+ / 4GB, táppal, házzal, 16GB Android-os eMMC-vel= 32K"
hol van ennyiért? még vennék párat -
aicon
senior tag
válasz
N2+ ra nem kell mokolni a hutest
-
blakey
titán
válasz
Ezt hol olvastad, hogy a Vim3 Androidja nem frissíthető OTA? 2019-ben jött egy olyan frissítés ahol már igen és azóta megy OTA is, tudtommal, de ezek a lapka PC-k nem feltétlenül Androidra valók. Odroidnál figyelj, mert kb. minden alkatrészt meg kell venned, hogy képes legyen arra amire pl. egy Vim3. Jó az N2+-on a CE de az Odroidnak is vannak/voltak gondjai egyes alkatrészekkel.
-
starchild
tag
válasz
SunMount3r #85207 üzenetére
Nem tudhatom, kinek mi éri meg, nekem most nem volt időm/energiám árakat és áfát számolgatni, eu raktárat keresgélni, illetve kivárni a külföldi (főleg az ázsiai) szállítást.
-
zsocy
őstag
válasz
SunMount3r #85207 üzenetére
22000 forint magyar shopból, szerintem ez még nem az az idő...
-
ZooLmt
csendes tag
válasz
SunMount3r #85126 üzenetére
PC - Win 10 van megosztva
-
kokokka
addikt
válasz
SunMount3r #85081 üzenetére
Az AFRd alapból fent van a Vasily ROM-on, hibátlanul is működik. Az MX Player is fent van de az egy kalap kaki, egy csomó mindent akadozva játszik le, a hangokról ne is beszéljünk. A VLC viszont hibátlan, de nincs HDMA és Atmos. Előbbit sima DTS-ben játsza le, utóbbit sztereóban. Érthetetlen!
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #85064 üzenetére
Ha nem a CEC okozza akkor nem. Egyes boxok infra kódjai néha egyeznek egyes TV kódjaival, LG TV bekapcsoló gombja vagy nyílai bekapcsolták egyik, másik boxot, infrán.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #85044 üzenetére
Gondolom annak a DAC-nak is van Linux, Android, Windows, macOS integrációja így mindenféle telepítés nélkül automatikusan elérhető ha aktív. Akkor lesz arról hang ha menüben beállítod, hogy azon legyen, amennyiben nem aktív a DAC akkor automatikusan HDMI-re vált, majd aktíváláskor rááll a DAC-ra, legalábbis nálam CE alatt így van és pont jól működik.
-
aicon
senior tag
válasz
SunMount3r #85037 üzenetére
Nincs vele semmi gond
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #85013 üzenetére
Sajnos nincs, a divx menü felett nekem a general van.
-
ztsoft
őstag
válasz
Nálam ott van a Rendszer alatt (utolsó előtti menüpont, igaz, most a HDMI1 bemenet alatt néztem).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Lehet a listázást itt is "Expert"-re kell állítani előtte (mint a Kodi-ban), már nem emlékszem fejből hogy van.
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #85009 üzenetére
Ja igen tényleg, és Anynet+. Szóval lehet hogy egy pár éves 32"-os 5100-as samu nem tudja ezt? Kifejezetten kellene most, pedig nem nagyon szoktam használni
-
kutga
félisten
válasz
SunMount3r #84988 üzenetére
Kábellel van. Holnap megnézem wifin.
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #84869 üzenetére
Igen használtam. A sajátomat fotóztam most le. Nem okoz késést. A hangminőség nem igazán high end. Filmezéshez netrádió hallgatáshoz elég lehet. Nekem egy elég jó csöves előerősítő, és egy gain clone végfok volt utána kötve. FLAC formátumú anyag elég sehogy se szólt rajta.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #84867 üzenetére
720p meg 1080p-t is próbáltam.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #84865 üzenetére
Ezzel a fehér dobozzal az a baj, hogy még kép sincs "Nincs jel" üzenet. 2 db Amlogic BOX-al is próbáltam.
Míg egy UPC-s és egy MindigTV-s BOX-al is simán megy ugyanazon a helyszínen, TV, HDMI kábelek minden ugyanaz. Nagyon érdekes.
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #84801 üzenetére
Egyelőre az AVC 4k50/60 a téma, de biztos igazad van.
-
SkylineR34
csendes tag
válasz
SunMount3r #84767 üzenetére
Az MX Player Pro-ban van olyan lehetoseg hogy szoftveres kodolas,de az sem mukodik.
-
esicyhun
tag
válasz
SunMount3r #84647 üzenetére
Ezek kínai, filléres, összetákolt boxok, kettő sem egyforma.
Ha aggasztanak ezek a dolgok, akkor nem te vagy a célközönség.
Ha az androidra szükséged van, és hogy frissüljön is, akkor térj le erről a vonalról.
-
ORCA58
addikt
válasz
SunMount3r #84647 üzenetére
Q2-es Azért kellett ROM-ot cserélni. A gyárira nem ment fel a CE.
-
ORCA58
addikt
válasz
SunMount3r #84621 üzenetére
A Slimbox pie változatát tettem a buxra, mert nagyon utàlom az Android tv felületet. Hibát nem találtam. Elsösorban böngészőből online színházat néztem rajta, hibátlan volt. Játékokat is próbáltam azokkal sincs gond. Böngészni és lehet vele. Az autó FSP is beállítható, de abban az az idegesítő, hogy akkor is "frekvenciát vált", ha azonos fps-os programra váltok, azaz egy rövid fekete képernyő van a váltáskor. A rajta lévő youtube is szépen teszi a dolgát. Jó ötlet volt ezt feltenni. A korábbi szoftver (talán 2020 09 havi) nekem valamiért nem volt jó.
Csak a hűtése szeretnék javítani, mert zavar a 70+ fok. -
esicyhun
tag
válasz
SunMount3r #84621 üzenetére
Amikor én töltöttem fel a SlimBoxot, még csak 4 féle variánsról tudtak. A Q2 verziót kiírja a gyári rendszer a szoftver adatoknál. Illetve ORCA58 fórumtárs is ugyanazokat a hibákat tapasztalta, mint én, és ő hamarabb feltöltötte a Q2 verziót. Innen gondoltam, hogy egyforma boxunk van.
Ha HDR-es tévéd van, akkor a 11.4 verziót ajánlom, a HDR mindig bekapcsolva hiba a 11.5-ben szintén megvan (A CoreElec mindig, mindent, még az UI-t is HDR-ben adja, és nem lehet sehogy sem kikapcsolni).
Ha jól láttam a 11.4 az 20200901-1005 build, a 11.5 pedig 2020 12 havi talán. Valószínűleg a későbbi gyári FW van elcseszve, és erre alapulhat a SlimBox is. Az eredeti Hardver variáns a jó, akiknek olyan van, semmilyen hibára nem panaszkodnak.A SlimBox 11.4-et pár dologra használom:
- Zattoo streaming app: ez tökéletesen működik
- VLC-t röviden próbáltam: ez jónak tűnt, HDR is ment, frekit is váltotta
- Smart YouTube ami a ROM-ban van, működik szépen
- Reboot to LibreElec szinténEgyéb streaming szolgáltatót nem próbáltam, azokat a TV-m appjával használom (Netflix, Amazon Prime, Disney Plus, ZDF Mediathek).
Az Android TV rendszer nekem bejön, távvezérlővel nagyon jól lehet használni.
A Google Play persze azt írja, hogy az eszköz not certified, de frissítések az appokra és magára a Play áruházra működnek (legalábbis még most). Android security patch-ek dátuma: 2018 augusztus 5.
-
esicyhun
tag
válasz
SunMount3r #84602 üzenetére
Sajnos szerintem sehonnan. Én is az itteni maximálisan jószándékú ajánlások alapján vettem ezt a boxot, erre ezt a csoda variánst kaptam... A SlimBox oldalon már 7!féle firmware van hozzá. Ahogy olvasgattam, előfordul, hogy megjelenik egy jó ár-érték arányú típus, sikeres lesz, majd ezek után ugyanolyan név alatt kissé mást gyártanak már.
Ennek ellenére én örülök neki, hogy megvettem, igaz rengeteget kellett vele szórakozni, de az én céljaimnak tökéletes rajta az android (TV) és megy a CE is most már szépen, ahogy kell. -
ORCA58
addikt
válasz
SunMount3r #82604 üzenetére
És ha a tv nem tudja a Netflixet? Persze, hogy megéri, ráadásul sokkal jobb minőségű mint android alatt. A YT-ot is sokkal kényelmesebb használni mint az androidos Smart YT Appot. Keresés, sorba rendezés, találatok listája jobb, és állítható is. Több mint 2 éve van boxom, akkor csináltam API kulcsot, az "ideiglenes" azóta folyamatosan tart.
-
cof
veterán
válasz
Az életben nem használtam még a Kodi Youtube-ot, mert nem valami kényelmes. Keresês, stb... Nem is értem, hogy lehet használni kényelmesen. Mobil Youtube+Yatse app verhetetlen.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ja, amúgy kismillió add-on van KODI-ra az tény. Ezeknek nagy része azonban, valljuk be, vagy gagyi, vagy "hagy némi kívánnivalót". Van persze egy kisebb hányad, amit biztos több éve érlelnek és már eddigre tuti eléggé. Az is baj, hogy elvész az ember ezeknek a tengerében, hiába keresi direkt a "legjobbat", kb. 10 félét próbálgathat mire megtalálja... Pl. Az Esturay v2 mod annyira berogyasztja a Q10 Pro-t is, hogy kész cirkusz benne navigálni. A Xonfluence mod szintúgy.
-
kokokka
addikt
válasz
SunMount3r #82464 üzenetére
Jogos. Sajnos a választ nem tudom a kérdésedre, a Kore-t épphogy csak kipróbáltam.
-
zetecR
addikt
válasz
SunMount3r #82459 üzenetére
Yatse-vel biztosan lehet.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #82434 üzenetére
-
kokokka
addikt
válasz
SunMount3r #82331 üzenetére
Ezt is írtam : első dolog kikapcsolni az automata frissítést.
Csabi1984
A frissítésre áll vissza.
-
kokokka
addikt
válasz
SunMount3r #82329 üzenetére
Szerintem semennyivel. Egy 170 megás fajlról beszélünk, ami ráadásul csak frissít.
-
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #82254 üzenetére
A Pi4-emen is megy, de valahogy nem akarom elhinni, hogy a kis S905x stickem nem képes kiadni egy nyavajás 4k képet, miközben a 4k/60 videót röhögve tolja oda-vissza.
-
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #82245 üzenetére
Minden egyes 4K-s kép betöltésénél?! Max ha visszalépek, mert mappát szeretnék váltani.
De mi van ha egy 100 képből álló slideshow-t nézek, ami közben nem kell GUI, mert vagy megy magától vagy az egér görgőjével navigálok. Miért ne mehetne ez végig 4k-ban?
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #82239 üzenetére
A sima változatról sem lehet csak tiszta telepítéssel ng-re váltani. Az ng.-ről matrix-ra lehet,de itt is egészségesebb a tiszta telepítés. Én ráküldtem így két boxra is,nálam nem okozott semmi gondot,működnek rendesen,de hivatalosan inkább a tiszta az ajánlott.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #82239 üzenetére
Nem fog automatikusan Matrixra frissülni, nem fogja felajánlani, manuális frissítés esetén legyen hibamentes, amennyire lehet, minden eszközön.
-
válasz
SunMount3r #82187 üzenetére
igen be állítottam de semmi fw frissítés mit takar?tv most néztem nincs újabb frissítés rá. és Így fhd ba megy a 24p azt írta más a tv nem támogatja a panel vagy mi,de akkor mi a jobb így fhd vagy 4k frissítés ki?
Beni2360
megcsináltam így megy a lejátszás ha fhd van állítva, csak nagy lett a kép nem látszik minden a menü stb..továbbá nem tudom mi a jobb ha fhd hagyom és frissítés be ?vagy 4k frissítés ki..Azt az infót meg csak azért akartam hogy lássam most akkor fhd -ba játszik mindent?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #81785 üzenetére
Hát erre a hangsávváltós bug-ra nem írt senki, hogyha most se fog, akkor megírom a CE fórumra, mert szerintem nemjóvanezígy...
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
SunMount3r #81960 üzenetére
Igen, egy hete érkezett kb, Geekbuying-ról. 4/32 verziót rendeltem Cseh országbol de Németből küldték. Ha jól emlékszem hárman kaptuk meg akkor amikor én is. Senki nem írta, hogy fake ram-osat kapott volna.
A rajta lévő adroiddal nincs tapasztalatom, 7 percig használtam a rajta lévő rendszert. Ennyi idő kellett még megnéztem a szabad memóriát és a net sebességét kábelen és wifin.
Ennyi idő alatt tudatosult bennem, hogy én ezt nem szeretném androiddal használni. Bár én úgy vagyok vele, hogy Android rendszert szigorúan csak telefonon. Én CE miatt rendeltem, arra viszont több mint tökéletes számomra.
-
kokokka
addikt
válasz
SunMount3r #81823 üzenetére
De milyen telefon? Csak mert pl. a Samsungon alapból van ilyen lehetőség, Smart View a neve. Vagy fordítva szeretnéd? A telóra a box/TV képét?
-
FerNandor
őstag
válasz
SunMount3r #81802 üzenetére
Akkor mit tudok tenni, hogy jó legyen?
Azt hiszem, hogy mpeg-ben menti a telefon.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #81796 üzenetére
Nem tudod, Radio, ahogy írom, az a neve, ha tudnád akkor nem írnál ilyeneket. Nem kell kijavítani.
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #81790 üzenetére
Ez kell csak... Utána tiltsd le a frissítését.
-
blakey
titán
válasz
Yahoo weather jó de az Openweather vagy a Gismeteot "jobban szeretem".
Radio kiegészítő van. -
gyűrű
addikt
válasz
Yahoo weather tökéletesen működik. Csak picit hozzá kellett nyúlni. Olvasd el a kodi main fórumban mit kell.
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #81672 üzenetére
Már többször olvastam tőled ezt, de nem értem mit cserélgetsz frissítés után.
Egyszer feltelepítetted a CE-t utána az update mappából generic tar-al frissítesz, minek cserélgeted a dtb-t? Több boxom is van de ilyet még sosem kellett csinálnom, és rajtad kívül senkitől se hallottam még ezt. -
blakey
titán
válasz
Vagy hagyjam a Leia-s 9.2.6-ot és ha majd magától OTA frissíteni fog a Matrix-ra, akkor a dtb-t is okos módon a Box-nak megfelelőre fogja frissíteni? - nem lesz Leiáról Mátrixra való frissítés, manuálisan frissíted vagy inkább friss telepítést csinálsz.
#81675SunMount3r
Már leírtuk néhány alkalommal, hogy nem fog automatikusan frissülni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Közben azt a választ kaptam, hogy a Leia-ról a Matrix-re nem fog automatikusan frissülni. Tehát a dilemma most, hogy maradjak Leia-n, vagy toljam fel a Matrix-ot. Mik az eddigi tapasztalatok, érdemes, vagy vannak új bug-ok esetleg, amik a Leai-ban még nem voltak?
-
Zebu
addikt
válasz
SunMount3r #81315 üzenetére
Jogos
-
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #81237 üzenetére
Hi, igen Mátrixon vagyok tehát CE 19-en.
A boxot csak akkor ahsználtam dtb cserét amikor SD-ről tiszta telepítés csinálok.
Amikor Update-lek csakis az Update mappába megy a *.tar fájl és box restart. A bal felső sarokban mikor frissít mindig írta a helyes dtb féjlt amit talált, vagyis most láttam pont frissítéskor.CEC műküdései:
- 9.2.5-ig 100% hogy ment.
- 9.2.6-nál nem ment, de aznap frissítettem Matrix-ra is azon sem mentTehát 9.2.6.nál valami nem volt kóser, viszont így hogy tiszta telepítést akartam SD-re kiir kártyáról emmc-re telepíteni, ekkora sem vol CEC-em.
Próbálkozni visszafele nem akarok, mert ez az új fő verzió.
-
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #81233 üzenetére
Reggel teszteltem a dtb-t amit írsz (g12a_s905x2_beelink_gt1_mini), viszont sd-re írás után gyökérbe kihelyezett dbt.img fájlként a box a Beelink logo után nem ment tovább.
Ez azt jelenti hibás a dbt-t használok.
A hivatalos oldalon is ezt a fájlt ajánlják, de nekem csak a 905x2 4GB 1GB nevü fájllal ment az SD is.Egyenlőre most kivárok, de az biztos régen ezt a dbt-t használtam nek a tiedet amit írsz.
Ez nem azt jelenti hogy rosszul tudod, csak nálam így megy tökéletesen (látja a 4GB ramot + GB LAN-t) -
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #81230 üzenetére
Hi, mármint 9.2.6-ról frissítve Mátrixra nem cseréltem, de a rendszer felismerte a S905X2 4GB és 1Gbit nevü fájlt töltötte be ami a jó dtb.
Ilyenkor frissítéseknél nem kell dbt-et cserélgetni tudtommal, azt max akkor kell, ha tiszta telepítéssel újrateszem, de lehet valamit rosszul tudok.
#81231ham_:
Akkor lehet valami globális gond van,de addig nem jelentem ki míg másnál is CE alatt hiba van. Le és CE kb egy kaptafa, mármint linux+kodi, de mivel mások fejlesztik ezért inkább várok ki az akinél CE esetében is jelentkezik a gond. -
mikrofon
veterán
válasz
SunMount3r #80803 üzenetére
Android hangkeresésnél a "google katniss" a kulcs szó. Ezt kell kiválasztani alapértelmezettnek. Amikor először megnyomod a mikrofon gombot, akkor kérdezi meg. Ha nem kérdezi már meg, akkor törölni kell az alapértelmezést, a "Google" alkalmazásnál és újra meg fogja kérdezni.
Ráadásul van olyan eset amikor meg kell nyomni a gombot aztán beszélni, de van amikor nyomva kell tartani a beszéd alatt. Ez nem csak távirányító függő, hanem hogy hogyan van beállítva a gomb funkciója az androidban.
Ráadásul a nyelvekkel is kell állítani több helyen, hogy jól működjön.Azonban én nem használom, mert valahogy nincs ingerenciám a távirányítóval beszélgetni, inkább légegérrel gyorsan rácélzok a betűkre, vagy a mobilos távirányítós (Google android tv remote) alkalmazással copy+paste módon beillesztem.
Viszont amit szeretnél elvileg működik. A boxom orosz fórumán rendszeresen előjön a téma, mert az oroszok imádják ezt a funkciót. A fentieket is ott olvasva és jegyeztem meg.
-
Csabi1984
addikt
válasz
SunMount3r #80807 üzenetére
Igen ez a Samsung H típus nagyon szuperre sikeredet (szép kép stb.) Az 50MU6102 Tv-m se rossz de ha olyan lenne a képe nagyon jó lenne
Ami viszont gerinctelenség, hogy amikor ment rajta a YouTube hiába FHD a TV 720P-ig engedélyezte a videók megjelenítését. -
Imi1981
veterán
válasz
SunMount3r #80803 üzenetére
Működik de én android tv romon próbáltam (az van már nekem a gyári android helyén x96 max plus-on ). Akkor a Google assistantal keresett de a play áruházban is tudtam keresni ha a mikrofon ikonra kattintottam. Böngésző nincs fent nekem de smartyoutube van és azon belül nem keresett (ha jól emlékszem) . Most nem tudom kipróbálni de később kipróbálom neked.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #80791 üzenetére
Erre már volt teszt és látta is....
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #80789 üzenetére
Már csak ezt fejlesztik, Next lett az új neve. A régi is erre frissül(t).
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #80770 üzenetére
Az NC nekem is elég volt akkor ( miután jól jumperoltam a 286-os alaplapot
)
Na de ne offoljunk tovább mert kapunk
Hogy legyen on is: már volt kérdés, de mi az az old és a jó 9.2.6?
-
Laza...
addikt
válasz
SunMount3r #80770 üzenetére
A legjobb a parancssoros jar tömörítés volt, főleg miután a kb. 10. lemez után szólt hogy corrupted file
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #80609 üzenetére
Igen, azt jelenti, hogy külön arra optimalizált dtb van, nem általános, ez többnyire jót jelent.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #80488 üzenetére
DV is lesz, már tesztelés alatt van, de csak 32 bites kernel alatt megy, a CE pedig 64 bitest használ. Persze olyan SoC is kell hozzá ami tartalmazza a licencet.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #80477 üzenetére
Várható, de az AV1-en kívül sok értelme nem lesz.
-
Suineg
senior tag
válasz
SunMount3r #80462 üzenetére
Én ezt ilyen hibás gyári android fw-vel vehettem meg, úgy tűnik. Eredeti hibátlan romot itt ti adhattok, vagy a kínai valaki, aki hivatalosan nem nagyon létezik. Esetleg másik, külföldi fórumról letölthető. Ha felteszek egy atv-t vagy valamit, akkor is kiderül, hogy továbbra is befagy-e CE-ről andrioidra váltásnál, vagy megjavul.
-
kokokka
addikt
válasz
SunMount3r #80460 üzenetére
Nálam még FR miatt a büdös életbe nem ment tönkre semmi, lehetett az olcsó vagy drága cucc. Be is qrna, ha a gyári állapotba történő visszaállítás tenne tönkre egy készüléket....
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #80405 üzenetére
Nem lehet törölni simán a google assistant-ot? Ha rootolt a motyó akkor simán ki kell törölni majd csinálni egy reetet esetleg. ( saját felelősségre, és legyen kábel plusz gyári fw)
-
lanszelot
addikt
válasz
SunMount3r #80000 üzenetére
Én azt használom, éde mire vagy kiváncsi?
Azért használom azt, mert az alap Android amivel kijött a készülék nagyon korlátozott.
/nem enged telepíteni semmit/
Éz pedig rendes Android ként működik.
PIE-t dobtam fel, mert csak egérrel lehet teljes értékűen kezelni.
ATV is volt fent, ahhoz vagy távirányító kell, vagy egér +bill.divan: próbáltam, nem lehet eltakarni /alufoliaval akartam/
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #74658 üzenetére
Erre van az Ext2Fsd.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #74583 üzenetére
Tudsz manuálisan frissíteni.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #71449 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy nincs olyan szoftver ami ne tudná megoldani.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #71446 üzenetére
Kép alapú feliratoknál nincs, csak ha szöveges alapú. Úgy ahogy egy DVD-n sincs hatása, mert ott is kép alapú, előre meghatározott pozíciókkal.
-
FerNandor
őstag
válasz
SunMount3r #70485 üzenetére
Nem szeretnék venni hozzá, költeni sem akarok rá. (meg nincs is rá szükségem)
(#70486) mpo a Minixen én is kikapcsoltam a HDMI-CEC opciót. Csak az AVR és TV között van, nálam Onkyo.
(#70487) junkpod ez egy szuper tipp, köszi. Ha hosszú nyomásra play/pause, akkor az már siker.
Bár most azon gondolkodom, hogy lehet, hogy megcserélem a boxokat és a minix megy be a hálóba (film néha esténként+youtube) az x96 max plus CE-vel meg a nappaliba mozis boxnak a rendszerbe, mert ott úgysem szoktam másra használni a boxot. Az x96max+ távkapcsolója mondjuk jóval gyengébb, de vannak rajta legalább normális kezelőgombok. -
törölt tag
válasz
SunMount3r #70462 üzenetére
Ha megfejetted, akkor szóljál majd. Nálam is egy ilyen van. A távirányítóhoz meg nem kell a gyorsabb port.
-
korcsi
veterán
válasz
SunMount3r #70462 üzenetére
Amelyikben 8 érintkező van, az az USB3-as.
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #70298 üzenetére
Az előbb írtam hogy mi a helyzet a TV boxokkal. Ha ez sikerült volna már bárkinek is, tele lenne a net házilag drótozott SD droid CFW-kel.
SBC esetleg tudhatja, de erre sem láttam még példát. Ha valaki hallott róla, majd úgy is megírja. -
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #70284 üzenetére
Jól sejted, nem lehet. Droid, amlogic platformon, csak eMMC-ről futtatható.
-
Pityke78
őstag
válasz
SunMount3r #70259 üzenetére
Ezt úgy értettem, hogy a PC-t csak addig használnám, kapcsolnám be, amíg letöltöm a dolgokat, de azt nem szeretném, hogy filmezés, vagy zenehallgatás alatt feleslegesen be legyen kapcsolva több órán keresztül.
Ezért keresek más opciót.
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #70201 üzenetére
dzz nem kérdezett YT-ról, de én se arról írtam
A YT addon tudja a négykát, de ezt már előttem is leírták, de ott más is volt a kérdező.FerNandor
A kodi addonok között van az inputstream.
-
csubyy
tag
válasz
SunMount3r #70014 üzenetére
A mérvadó az, amit ő hallani szeretne. :-)
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #70011 üzenetére
Elég vicces igen, mint egy kezdő programozók... akár lehetett volna 9.2.2.1 valaki írta itt is.
Most kettő 9.2.2 kering a neten, mert ami egyszer felkerült az ott is marad.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #70007 üzenetére
Hamarosan lesz teszt a Minixről és a CE fejlesztőivel is együtt fogok működni DV ügyben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060Ti/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest