- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
syler123 #18322 üzenetére
Nálam még soha nem jelent meg 2X a logó, az valószínűséggel összefüggésben van a boxon lévő rendszerrel, de én is csak megerősíteni tudom, nincs olyan verzió a korábbiak közül ami a 8.0.1f közelébe lenne, gyakorlatilag hibátlan, persze nem az, mert biztos van valahol valami amit még nem vettem észre, de nálam már a dev. verziók is nagyok jók voltak.
-
azbest
félisten
válasz
syler123 #17264 üzenetére
"Nekem a következő tv boxom tuti Win10-es lesz. Van rendes bios, lehet rátenni Openelec-et."
attól függ milyen. A tabletes hardveren alapuló boxoknál sokszor csak kókányolt efi van. Ráadásul, mégha be is sikerül bootolni, lehet hogy a perifériák egy része azon is sdio-ra, i2c-re van kötve, ami miatt a nem kifejezetten hozzá készült oprendszerek nem ismerik fel minden részét. Szóval. ha rendes pécé alapú. valamelyik szabványos mini méretű megoldásra gondolsz, az lehet jó, de a tablet alapúval nagy kapufát lehet rúgni, ha nem a gyári rendszerét akarod használni.
-
interstate76
addikt
válasz
syler123 #17264 üzenetére
Az N4200-as egy nagyon jó kis CPU ilyen célokra. Én egy N3520-as CPU-val szerelt laptopot használok wines mini PC és NAS helyett (az optikai meghajtó helyén, optibay keretben van a 2. hdd). Ez is passzív hűtésű, azaz teljesen hangtalan (a 320 GB-os WD Black-et és a 750 GB-os HGST-t én csak akkor hallom, ha épp sem zenehallgatás, sem film- vagy sorozatnézés, sem tévézés nem folyik a kis aranyoson, és még ilyenkor is csak a géphez közel hajolva van hangja).
Tévézésről jut eszembe: ma tudtam meg, hogy már winre is van Horizon Go app, így végre ezen a platformon is el lehet felejteni a böngészős tévézést és vele együtt az erőforrászabáló silverlightot!
(A szúrós megjegyzések elkerülése érdekében: nekem - egyelőre legalábbis - bőven elég megosztásra egy 750 GB-os HDD, a NAS-t is azért adtam el, mert nem használtam ki.)
-
the radish
senior tag
-
junkpod
veterán
válasz
syler123 #13098 üzenetére
Azért ezt arnyalnam. Nálam a 7-es volt a legstabilabb (mx64), de valamiért nem ment a 24-96 flac. Frissitettem 9re, de az kevésbé volt stabil és valami gondom is volt vele. Ezért léptem 11-re.
Sajnos az indulás bug élő jön néha, kb 10%-ban, egyelőre ez nem idegesít, viszont mindent visz ami nekem számít.El kell fogadni, hogy nincs bugmentes szoftver, időnként érdemes előre menekülni és frissíteni, így jöhetnek igazi javítások is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
syler123 #11818 üzenetére
Nálam nincs semmi gond a T95M-el LE alatt. A 100 Mbps-t kihajtja. Ráadásul mi wifi-n használjuk, de nincs semmi hasonló jelenség. A 4K-s demo-kból is csak a durvábbak akadtak.
Szerk.: nálam egyébként DLNA-n megy.
A 140 MB/s az nem kicsit hihetetlen, ugyanis az konkrétan az elméleti 1 Gbps fölött van, nemhogy a gyakorlati 930-940 Mbps fölött... -
blakey
titán
-
Pelican
őstag
válasz
syler123 #11361 üzenetére
Szerintem a verzióváltásokkal csak a hibák száma növekszik...
Szerencsére nem kötelező feltenni...
Nekem a MINI MX-G-n 007 vagy 008-ig, amíg használtam, nem növekedtek a hibák, hanem egyre több dolog lett jó. Most meg a 009, 010 gond nélkül megy a MINI M8S II-n. Nem hinném, hogy a fejlesztő/fejlesztés szapulása előbbre viszi a projektet.
Ha segíteni akarsz, nyiss egy új topikot, írd le mi a gond, tegyél mellé logot, ha meg nem, akkor várj csendben, míg valaki megcsinálja helyetted, és kijavítják a hibát. -
vargalex
Topikgazda
válasz
syler123 #11348 üzenetére
Nálam a T95M-en 009, a MiniMX-en kb. 1 hetes developer verzió, illetve Raspberry PI-n Arch Linux alatt is egyetlen sorozat első két évadával csinálja azt, hogy először 24 Hz-re, majd néhány másodperc elteltével a helyes 50 Hz-re vált. Úgyhogy ezt nem hiszem, hogy a build hibája.
-
-
Stehe
aktív tag
válasz
syler123 #9703 üzenetére
Szia!
Én elsőnek a 009-es telepítésével kezdtem, és fél napot szenvedtem a DLNA-val, sikertelenül... Így tegnap este feltettem a 007-est, amin elsőre működött a DLNA több alkalmazással is. Szóval ebből a szempontból a 009-es nem a legjobb verzió.
Viszont a 007-esen hiába használtam az MX III device tree fájlt, a max másolási sebesség 10-12MB, ami 100 Mbit. A 009-esen simán ment a másolás 30-35MB-al...
Remélhetőleg kijön majd egy verzió a közeljövőben, amiben mindkettő megoldódik...
-
-
Csicsóka
őstag
válasz
syler123 #7283 üzenetére
Nem tudom igazán megítélni. Az MXQ Pro +-on eddig emmc-re telepített OE ment, a T95M-en pedig 002 LE, mivel ezen a boxon ez volt ami hibátlanul működött. Egyszer tettem rá 007-et, de néha belefagyott a rebbot-ba.
Ha több napig helytállnak, mennek eMMC-re. Annak még utána nézek, hogy az install sktipt a belakott rendszert pakolja e át, vagy szűz rendszert. Nekem az kéne ha a belakott menne át. Majd módosítom a szkriptet ha lehet. -
bostone
addikt
válasz
syler123 #6534 üzenetére
Tettem egy próbát, de a hdd-re pakolt config sem hozta a várt eredményt. Tartok tőle, hogy ebben a frissítésben ez marad a helyzet. Droidon létezik alternatív megoldás, így megemésztem a dolgot.
A gt1-re egyébként sem létezik libre, bár az is lehet, mire a nav rámondja az áment, ez a típus is elavult lesz. Ezért is erőltetném a droidot minden szegmensben.
Mellesleg kipróbáltam néhány böngészőt.
Firefox: rosszul kezelhető.
Opera: nem működik a nézetváltás.
Chrome: nem működik a nézetváltás.
Puffin: működik a duplaklikk, az ingyenes verzióban sok a reklám.
Dolphin: többszöri próbálkozás után is összeomlott.
Maxthon: régebben jobban szuperált, boxra nem való.
Boat: rosszul kezelhető, sok reklám.
Baidu: felemás tapasztalatok, inkább felejtős.
Uc: nem sajnálja a reklámtól a felületet, viszont beépített mediaplayer-el rendelkezik. Ebből a szempontból talán a legjobb. Néha az oldalak betöltése közben bevillogott. Számtalan beállítási lehetőség.
Cm: ebben a topikban ajánlották a figyelmembe. Nézetmód beállítási lehetősége miatt ezt választottam, bár ez sem nélkülözi a reklámot. Sebessége elfogadható, videó kezeléssel kapcsolatban vannak hátrányai.Arra létezik megoldás, hogy a böngészőben megnyitott videókat alkalmazás játsza le? Mxplayer anno képes volt erre.
-
dugesz77
őstag
válasz
syler123 #6447 üzenetére
Kodi Magyar kiegészítők topik Minimum tag rangtól kérhető hozzáférés a listához. Beállítása. Innen is köszönöm mindenkinek aki ezt lehetővé tette
Összefoglaló nem elolvasása ott bűncselekmény -
interstate76
addikt
válasz
syler123 #6357 üzenetére
Több támogatást érdemelne ez a hardvervonal, mint amit kap! kszaq munkája nélkül az S905-ösök sem tudnának feleennyit sem, és továbbra is lesajnált kis androidos dobozkák lennének médiaplayer téren. Be is rendeltem még egy Mini MXIII-ast a Gearbest-től (még a 42 USD-s áron) tartaléknak - jobb, ha van itthon még egy ilyen kis csodadoboz! Majd akkor veszek helyette másikat, ha lesz rendes támogatás valamelyik erősebb vasra - ha ez egyáltalán bekövetkezik valaha is.
-
válasz
syler123 #6130 üzenetére
Igen, amit linkeltem (aliexpress) pontosan azt vettem attól az eladótól. Regisztrált nyomkövethető csomagban adta fel és 13.nap alatt megérkezett!
És igen az összes gombja tanítható! De ha a légegér és QWERT. része nem kell akkor van sokkal jobb alternatíva tanítható infrásból amire 6-10.db teljes távirányító betanítható! pl ez vagy vagy ez is szuper
-
8zabi
őstag
válasz
syler123 #5404 üzenetére
a meleg felfelé száll, alul meg gyárilag van rácsozás
egyébként amikor netrádió közben megy a "vizualizáció" vagyis a zenére mozgó - színeződő effekt izék akkor simán felment 60 fok fölé is
nekem így megfelel, meg kisebb a hőingadozás, így talán jobban bírja a kínai forrasztás
-
tamas0827
csendes tag
válasz
syler123 #4863 üzenetére
Pár napig a 002-vel teszteltem, aztán megpróbáltam 007-est feltenni rá egy másik kártyával.
2-3 device tree-vel is kipróbáltam, de minden esetben csak a t95m felirat látszik a képernyőn és LE nem indul el.
Vissza rakva a 002-es kártyát az gondn nélkül megy újra.
Párhuzamosan tesztelek egy Mini MX-t is, azon gond nélkül ment a 007. -
Zebra23
csendes tag
válasz
syler123 #4521 üzenetére
Rendeltem én is egy T95M-et 2GB-osat de még nem jött meg. Valahol Csehországban lehet...
Ha meg jön kipróbálom, én is a 002-est tervezem feltenni.
Ami még segíthet:
SD-ről vagy NAND-ból fut a LE?
A távírányító options gomjával vagy a Yaste középső gomjával előjövő infó sávban a cpu magok közül nincs 1-2 mag 100%?
Erre az infó sávra gondolok:
[link] -
Zebra23
csendes tag
válasz
syler123 #4518 üzenetére
Nincs töredezve a fájlrendszer az usb-s HDD?
Feltéve hogy fat32 vagy NTFS-es maga a partició.A régi LG Blueray lejátszóm is hajlamos volt hasonlóra, ha régen (több mint 3 hónap) volt töredezetség mentesítve az akkori 120GB HDD.
A kis hely miatt sok volt fájl törlés, majd új film másolás.Porbáltad másik eszközről ugyan azt a fájlt lejátszani? pl PC?
-
-
junkpod
veterán
válasz
syler123 #4383 üzenetére
És Multibit
Jaj, nem kell komolyan venni a szurkalodast. Csak feltunt, hogy mindenki állandóan a csúcs szuper lejátszót keresi, utána a többség meg gagyi forrást néz rajta (720p, sztereó, magyar szinkron...)
Amúgy én utoljára 10 éve néztem szinkronos filmet, talán a Miss Saigon... Akkor a vége után poénból megnéztem egy jelenetet eredeti hanggal is, az állam is leesett és nem a keverestol, a magyar szinkron az érzelmek, hangsulyozas , hanggaljatszas legaprobb jeleit sem mutatta, ellenben egy monoton hangszinnel-hangerovel szólt, ráadásul az összes magyar szinkron erőszakosan kiemeli a beszéd hangot.
Na innentől nem nézek szinkronosat... -
-
azbest
félisten
válasz
syler123 #4088 üzenetére
A raspi1 rev2-esek is újraindulnak, ha egy nagyobb fogyasztót menet közben dugnak rájuk. Egy winyónál ez pláne nem csoda, ha lerántja a tápegységből jövő feszültséget az induláskori közel 1A fogyasztásával.
Ilyen eszközöknél jellemzően nem teljesen szabványos az usb port. -
Beni2360
félisten
válasz
syler123 #3960 üzenetére
Én ma kaptam meg de nem ájultam el tőle.Még elemet sem raktam bele de már látom, hogy a másodlagos kék színű betűk olvasásával és együttes kezelésével nálam gondok lesznek. Nyomogaton az irányító részét és véletlenül megnyomok egy gombot alul ahogy fogom
Nagyon oda kell figyelni miként kezelem főleg sötétben. Na de majd megtátjuk.
-
válasz
syler123 #3979 üzenetére
Az a baj hogy az ilyen USB Hub ok 80-90% -a 3,5x1,35.mm táp csatlakozót igényelnek, tehát nagy valószínűséggel kell venned egy hozzá való tápot is, ami újabb 5-10.dolcsi!
Kevés van olyan aminek microUSB a táp csatlakozója mert ugye egy felesleges teló töltő biztosan akad a háznál és nem kell plusz pénzt kiadni érte!
De azért akad még szerencsére nem olyan drágán microUSB táposból is!
PL: Ugreen All in One 3 Ports USB 3.0 HUB vagy Alu házas prémium kategória bár ez már kicsit sok közel ~5.e FT ért!
-
válasz
syler123 #3970 üzenetére
Találtam OLCSÓBBAN Minőségi Ugreen 4 portos HUB -ot igaz tápot nem adnak hozzá, de sima MicroUSB(Telefon) töltőről lehet etetni őt!
Én amúgy sem használom egyik ilyen olcsó kínai cuccnak a töltőjét/tápját, mert még egy ~150.e res telefonhoz is egy űbergagyi 500.Ft os tápot adnak!
PL: ezekhez a S905 BOX hoz is olyan tápot adtak amit be se mertem dugni a 220.ba, mert az egész táp kb 2.deka!, én minden cuccomhoz a saját minőségi tápjaimat használom!
De visszatérve a USB hub hoz az Ugreen nagyon minőségi cucc, nyugodtan megveheted nem fogsz csalódni benne!
-
válasz
syler123 #3970 üzenetére
Nekem egy Ősrégi prémium kategóriás Logitech H-UE5 Hub -om, van azt használom a Box hoz! De van egy USB 3.0 Hub om is azzal is szépen működik a Box, csak ugye felesleges a USB 3.0 mert a Box úgyse lesz gyorsabb!
Ha nem teccik az olcsó 4.dodós Hub, van 1000.féle másik amit tudsz venni hozzá! Prémium minőségben PL: Orico vagy Ugreen
-
válasz
syler123 #3966 üzenetére
Ha vennél egy 7 portos AKTÍV 2.0 USB Hub -ot nem lenne gond hogy kevés az USB hely, és a táp probléma is kizárva! nem olyan nagy összeg az a ~1200.Ft
tudom egy újabb kütyü pluszba, de nem foglal az olyan sok helyet!
-
válasz
syler123 #3960 üzenetére
Nekem van ilyen MX-III asom, nagyon meg vagyok elégedve vele! Tökéletesen működik a BOX -al! És elvileg játszani is lehet vele, mert van benne giro+gyorsulás érzékelő szenzor! És amit a többi lég egérnél még nem láttam, lehet állítani ha egér módban van az egér kurzor sebességét is hogy mennyire legyen érzékeny!
És ahogy a kolléga mondta, az alsó 4 színes gomb + a POWER Gomb INFRA kódra tanítható!
Szóval a gyári távirányítója a BOX nak nem is kell, mert a power gombra betudod tanítani a bekapcsolást + még 4 másik gombot a gyári távirányítóról az alsó 4 színes gombra!
-
8zabi
őstag
válasz
syler123 #3494 üzenetére
már feltöltöttem, nehogy már kimaradjunk a jóból
-
vargalex
Topikgazda
válasz
syler123 #3440 üzenetére
Szia!
A hibát szerintem én írtam itt. Azóta kipróbáltam 002-vel (csak tegnapelőtt tudtam rá sort keríteni), azzal nincs ilyen gond. Amit elfelejtettem írni anno, de a 002 ezt is megoldotta: nem ment sem a reboot sem a reboot NAND (android indítása LE-ből).
Viszont a DLNA szervert ez a verzió sem látja. Erről nem nyilatkozott senki, hogy más típusnál is így viselkedik-e (szerintem igen). Csak annyit kaptam válaszként, hogy samba-n/nfs-en egyébként is jobb... -
vlevi
nagyúr
válasz
syler123 #3428 üzenetére
"de azért illene hogy vigye a 1080p-t is szépen."
Nekem van egy (számtek időszámítás szerint) ősöreg MK808-asom (még az "eredeti", kétmagos, Rockchip rk3188-as, nem az MK808BPlus), és az is vitte az 1080p filmeket, feltéve, ha sikerült összevarázsolni vele a hardveres dekódolást.
A mostani MiniPC-m egy M8N, amiben egy, az S905-t megelőző generációs, S802 van. Ennek már nem gond az 1080P, de még a BD ISO sem, mert AmLogic alatt a Kodi hardveres videódekódolás teljesen rendben működik.
De, megmondva az őszintét, mivel a TV-men több a képminőség beállítási lehetőség, ezért inkább NAS-ról, a TV lejátszóját használva nézek mostanában dolgokat.
Az S912-esekre vártam nagyon, hogy milyen lesz, ha megjelenik, és mostanában kezdenek előjönni az S912-es lejátszók. Custom FW, meg Kodi, OE, LE még nincs rájuk, de ha nem rossz cuccok, akkor biztosan rákap a moddoló társadalom, és hamar lesz rá minden. Reméljük. -
Patice
nagyúr
válasz
syler123 #3432 üzenetére
Eléggé jól nézett ki.
Azt most meg nem mondom, hogy valójában mit küldött ki, de korábban HTPC-vel is próbáltam ezeket a fájlokat és az is jól nézett ki a 4K TV-n.
Már csak valódi 4K anyagok kellenének, mert állítólag amik terjengenek virágboltokban, azok csak felkonvertált FullHD cuccok...
-
azbest
félisten
válasz
syler123 #3424 üzenetére
vannak olyan androidos boxok és tabletek, amelyek más felbontásban renderelik a képet, mint ami hdmi csatlakozón kimegy. Nekem a régi rk3066osok ilyenek. Ezek jó ha 720p-ben renderelnek, de valami elmosott effektet is rátesznek, hiába van 1080p-re állítva a kimenetük. A kiadott képet alacsony felbontáson rendereli, amit átskáláz a kimenetnek beállított felbontásra. Le tudják játszani a fullhd-t, csak épp olyan, mitha svhs lenne. De azok régi és gyenge eszközök, sok múlik az oprendszeren ami rajtuk fut.
Nem tudom hogy az s805 milyen androiddal. Az elöfordulhat, hogy jobb a natív linuxos open/libreelec képe, mint az android appé.
Vannak olyan teszt videok, aminek a mintáján rögtön meglátszik, ha skálázás van. Pl hd dvd test pattern: [link], de van sokféle még ott [link]
-
Patice
nagyúr
válasz
syler123 #3428 üzenetére
Nexbox A95X (S905 SoC) - kipróbáltam az Android 5.1-en a Play Store-ból felrakott Kodi 16.1-et (gyárilag telepített Kodit letöröltem) LG 4K TV-n és vezetékes hálózattal gond nélkül lejátszotta a h.264 4K tartalmat.
Max. csak az elején pufferelt 1-2 másodpercet, gondolom az 1 GB RAM miatt.
LibreELEC-kel is majd kipróbálom ugyan ezen a TV-n a kadenciahelyességét..
-
vargalex
Topikgazda
válasz
syler123 #3428 üzenetére
Nincs baja a 4K-s forrásokkal sem. Egyébként, ha lekonvertál, akkor vissza is, hiszen a TV azt írja, hogy 1080-as a forrás.
Egyébként én Raspberry PI-hez viszonyítva nem mondanám rosszabnak.
Én azt gondolom, hogy inkább a saját megnyugtatására ír ilyeneket, mert biztosan vett egy drága dedikált médialejátszót (is).
Konkrétan ő S805-ről írt, nekem azzal nincs tapasztalatom. -
interstate76
addikt
válasz
syler123 #3139 üzenetére
Láttam, hogy közben válaszoltak páran, de azért leírom, hogy én a legrégebbi és legkisebb micro SD kártyámat, egy 2 GB-os, class 4-es példányt áldoztam be erre a célra és nem látok/érzek belassulásokat. Azt is tudni kell, hogy szinte mindent Kodin keresztül nézünk, netes kölcsönzőből, azaz relatíve kicsi médiatárat (55-60 GB-nyi zenén, ill. családi képeken és videókon kívül összesen kb. 20 db filmet és mesét, plusz 1,5 évadnyi sorozatot) kell kezelnie a rendszernek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest