- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blakey
titán
válasz
dugesz77 #42651 üzenetére
A telepített Youtube mobilos és 1080p a max, természetesen bármelyik Android TV-s app-ot telepítem akkor van 4K, Netflixből is a mobilos változat van előre telepítve, az ATV-s változattal gondolom minden jól működik, gondolom a te verziód már inkább Android TV enyém meg inkább mobilos, M8S Pro L-nél is ez volt a szitu, eleinte többnyire mobilos volt aztán jött az ATV és sok app már nem működött megfelelően. Most még működik a Horizon GO a BB2-n, kellett a frissítés mert a gyári firmware-rel (0728) nem talált semmilyen ZIP-et csak USB-ről, most az is jó, szépen szkenneli a tárhelyeket illetve már van Dolby Vision
. Bárhol keresem a 0915-ös a legújabb firmware.
-
peterk
senior tag
válasz
dugesz77 #42614 üzenetére
Nem. Gyári firmware van rajta, a 2017 09 15-ös, és mivel ezt látom legújabbnak a gearbesten is, nem is próbáltam updatelni, csak egy OTA update-t próbáltam de az nem talált semmit. Gyári playerrel nálam csak 1080-ig van a lista, 1440 és 2120p nincs. Neked pontosan milyen firmware fut? (Mecool BB2-d van ugye?) Az enyém: BB2-userdebug.7.1.1NHG47L-20170915.132236.V0619.
-
dugesz77
őstag
válasz
dugesz77 #42614 üzenetére
Netflixet viszont nem néztem droid alól,mert a gyári app az érintő kijelzőre van optimalizálva és csak touchpad-ról lehetett irányítani normálisan. Leia alá van/volt kiegészítő csak ott szoftveresen ment a móka és 720P-vel még nem volt gond de az 1080P megette az s905X-es boxot.
A tv gyári alkalmazása volt a legjobb , gyors /pattogós mindent nyitott egyből,tényleg öröm volt használni. -
kgymac
őstag
válasz
dugesz77 #42574 üzenetére
A zip upgrade-et csak akkor kéne ajánlani, ha valóban amlogic. Flash előtt meg kéne győződni, hogy tényleg az. Volt pár lejátszó a topic történetében, ami csak állította magáról, hogy amlogic, de nem az volt. El is hasaltak a flashtől, utána meg jött a kétségbeesés.
szerk:
@doityourself: nem szokás elolvasni az összefoglalót, csak írni. Sajna, nem ez az egyetlen topic, ami így működik.
-
blakey
titán
válasz
dugesz77 #42436 üzenetére
Igen, úgy tűnik, hogy a gxm_q200 a jmegfelelő, bár a q201-el is működik, de ott pl. néha elmegy 1 másodpercre a kép, olvastam, hogy másnál is, ARC bemenet volt a gond, a váltás elvileg megoldotta de ezt nem tartom valószínűnek, hogy amiatt, semmi értelme, rossz dtb-re gyanakodtam és úgy tűnik, hogy az volt a gond.
-
Csicsóka
őstag
válasz
dugesz77 #42421 üzenetére
Igen, egy csomagkezelő ami eddig főleg NAS, és router okosítására volt használatos, most itt is van.
A csomagválaszték főleg alacsony erőforrás igényű alkalmazásokból áll, és nem akkora mint a Debian repo, de azért van sok minden, főleg rendszer alkalmazás. Apache WEB server, Bind DNS server, Cups nyomtató démon, Gerbera UPnP server, Icecast server stb.
Az mc, és a htop kellhet gyakran. -
blakey
titán
válasz
dugesz77 #42418 üzenetére
Nekem ez azért kellemes meglepetés volt, telefonról rendeltem, ott semmilyen infó nem volt a DRM-ről, sőt. Szóval jó ez így.
Nálam is "ugrándozott" a kép, amit észrevettem, hogy a GUI-t 2160p-re teszi, nem 1080p-re, átállítottam, úgy tűnik nincs ugrálás viszont lehet, hogy nem jó dtb-t használok hozzá? BB2-höz gxm200 vagy gxm201 kell? -
Tomy Yayo
senior tag
válasz
dugesz77 #42341 üzenetére
Igen, néztem, mert nekem is ez volt az első gyanúm a leírt "tünetek" miatt. A legmagasabb, amit láttam az 83°C volt Kodi System Info szerint közvetlenül videólejátszás után. Este kikapcsoltam, és ma kora reggel közvetlenül bekapcsolás után pedig 67°C. Elindítottam a videót, 1-2 percig ment csak, de így is felment 79°C-re. Ez (nekem legalábbis) nem tűnik akkora különbségnek, simán lehet a környezeti hőmérséklet miatt is (reggel hatkor azért jobban le volt hűlve a helyiség). Ezek alapján szinte azonnal felmegy a 80°C körüli sávba ennél az igénybevételnél, akkor miért bírta este a lejátszást egy órán át? Vagy ha mégis a hőmérséklet a baj, mit lehet tenni? Ne nézzek kánikulában 4k filmet?
(este egyébként ~29°C körül volt a helyiségben)
@DoItYourself #42340: egészen ezidáig tökéletesen elvoltam minden mókolás nélkül, és tegnap este fél12-kor produkálta először, akkor kezdtem el kutakodni. Láttam a leírásban ezeket, de egyelőre reménykedek más megoldásban, se kedvem nincs babrálni, se időm, se elrontani nem akarom szerencsétlent
Kivéve, ha azt mondod, hogy a hőmérsékletet ki lehet zárni az egyenletből, és mondjuk egy libreELEC 100% megoldja a dolgot.
-
cikasz
őstag
válasz
dugesz77 #42065 üzenetére
Sziasztok.
Gondoltam veszek egy ilyen MECOOL BB2-t és a tomtop-os appból próbálva. Volt egy 50 dollár feletti -5 dolláros kuponom, de amikor hozzáadom átvált 55,78-ról 74,99-rePontom is van azzal igy ugyanez
Ez miért van? Ami már akciós arra nem lehet használni semmit? Esetleg van valakinek valami kódja?
Vagy ez is már jó ár érte?
köszi! -
joysefke
veterán
válasz
dugesz77 #42024 üzenetére
Melyik DTB-t töltsem le Mecool M8S Pro+ -ho?
A CoreELEC fórumon ez van a boxomhoz megadva:
Mecool M8S Pro+ 2G/16G S905X gxl_p212_2g
A letöltési oldalon pedig ez a négy hasonló nevű DTB van:
gxl_p212_2g_kvim.dts Add le-dt-id 7 months ago
gxl_p212_2g_lepotato.dts LePotato: move common sections to a template 6 months ago
gxl_p212_2g_nand.dts Add le-dt-id 7 months ago
gxl_p212_2g_slowemmc.dts Add le-dt-id 7 months ago -
dugesz77
őstag
válasz
dugesz77 #41920 üzenetére
Bocsánat kimaradt az "erről az oldalról" résztől a link : Coreelec letöltés.
Ha megvan minden utána már "csak" a dtb- s feladatot kellene megcsinálnod. -
Csicsóka
őstag
-
-
KerekesLevi
tag
válasz
dugesz77 #41574 üzenetére
Baró!
Visszaolvastam pár kilométert, U1 lesz a befutó, rá is rendelek. A pontos megnevezése ugye ez: Minix Neo U1? Csak már tényleg nem akarok több bénaságot rendelni.
Mindenkinek köszi, még jövök, ha megérkezett, és elrontottam :-)
Az ajánlatom még áll: ha valakinek kell, ajándékba megkaphatja őt: Mini MX-G 2/16 Gb, talán téglásítva, talán nem. Miskolcon átvehető töltővel. Ha meg tudjátok javítani, használjátok!!! Amúgy kuka lesz a sorsa...
Levi
-
KerekesLevi
tag
válasz
dugesz77 #41567 üzenetére
Helló!
Ha a Minix U1 viszi, Libreelec és Coreelec nékül a passtrought 5.1-en, DivX, MKV, ISO, stb-vel (gondolom saját Kodin keresztül), akkor beruháznék egyre. Ja és kadenciahelyesen... Inkább fizetek egyben 1 nagyot, mint sok- kicsit, amivel csak kínlódok. Ugyanitt: ha életet tudtok lehelni ebbe a Mini MX-G 2/16Gb-os kütyübe, akkor szívesen felajánlom karitatívan. Miskolcon átvehető, táppal, tán még doboza is van. Már próbáltam Raspberryt,ezt, és már unom a kínlódást.
Üdv.: Levi
-
blakey
titán
válasz
dugesz77 #41470 üzenetére
Az ATV távja más "dimenzió", azért az komolyabb cucc, bárcsak ilyen lenne az Amlogic boxaimhoz is, Mele F10 Deluxe és a Minix A2 Lite is jó, de az gyakorlatilag hibátlan arra amire kitalálták. Amúgy meg ott a telefonos, tabletes irányítás, az mindenre jó, van aki erre a célra tart egy okostelefont, mindent azzal irányít.
-
sugarforce
addikt
válasz
dugesz77 #41470 üzenetére
Honapokig hasznaltam a samsung kis smart tavjat, de irritalt nagyon. Ha kellettek azok a gombom amiket "csak macera aran erhetoek el", akkor felhuztam magam, igy elegem lett. Vettem egy philips srp5016os tanithato tavot, azon is megtalalok mindent elsore a sotetben is, raadasul egy eszkozzel iranyitok mindent, tv, erosito, box(cec) , ventillator stb.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
dugesz77 #41251 üzenetére
Na de nekem nem jön létre a services mappa, hibát jelez.
Nem tudom, ha törlöm a services fájlt akkor a benne levő samba beállításokkal mi lesz?
--------------------
ztsoft - erre gondoltam habár semmi gőzöm nincs a linuxhoz. Egyazon név.
Én meg csak innen tudok infókat szerezni mivel az angol nyema.
Akkor MC-ben se fogja engedni. -
ztsoft
őstag
válasz
dugesz77 #41236 üzenetére
Nem igazán értem, hogy hogyan sikerült neki létrehozni a services fájlt az SMB beállításaival. Már az elején furcsa volt a log-ban a sok hiba bejegyzés a nemlétező /storage/.cache/services könyvtárra.
lehet másnak is gondja lesz mondjuk a samba beállításokkal ( ha nem nyúl bele) , mert azok is itt vannak elrejtve a service menüben és azokat a beállításokat sem menti el akkor.
Vagy eleve hibás az SMB konfigurációs fájlok helye, és azért mentette a services fájlba. Akkor az SMB nem fog rendesen működni.
(#41237) Csicsóka
Lehet hogy ezeket a beállításokat is eleve bele tette, és valóban alapból ott a nem széteső MC.
Meg is lepődtem, hogy tökéletes az MC, ami már nem mondható el a htop-ról, igaz nem esik szét (kivéve a beállításokat), de a frissítés egy idő után leáll.
Hajlok a többség akarata felé, de a kiskapu most is ott van. Az s905_autoscript_nosplash átnevezve  s905_autoscript-re nem lesz spalsh
Igen, láttam a fájlt, eszembe is jutott, amit az S905X-hez is készítettél.
Nem vagyok ügyes kép manipulátor, de a két logó képre ami a boot image-ban van, sikerült Gimp-el feliratot tenni.
Én is hasonló szinten vagyok ezzel.
(#41239) Csicsóka
Ebben az az érdekes, hogy az eredeti verzióban ez működött. Pedig ott sem lehet /storege/.cache/services könyvtár.
Pedig kell, hogy legyen, mert a beállítások mentésekor nem hozza létre magától (a log-ban is panaszkodik a nemlétező könyvtárra). Ahogy létrehoztam, egyből jó volt a Bluetooth. Most a gond ott kezdődik, hogy hogyan jött létre a services fájl, benne az SMB beállításaival.
(#41241) csibuka85
Rikomagic MK22 Plus, S912, 3 GB RAM, 32 GB Flash.
-
ztsoft
őstag
válasz
dugesz77 #41229 üzenetére
Nálam sem működik. Bekapcsolom, majd kilépek a CoreELEC beállításból, majd vissza és ki van kapcsolva. Hiába is kapcsolom be a "Bluetooth" menüpont alatt ez a felirat fogad "Bluetooth is disabled".
Ahogy látom a "services" menüpont alatt semmit sem lehet bekapcsolni (addig marad úgy, míg ki nem lépek).
Meg is van a hiba oka, a ~/.cache/services fájl létezik, amiben az SMB dolgai vannak. Ezzel szemben a "services" menüpontban az összes beállítások a ~/.cache/services/ könyvtár alá akarná betenni a saját fájljait.
A megoldás a hibára (nálam működött), a /storege/.cache könyvtárban a services fájl törlése, majd ugyan itt a services könyvtár létrehozása. Így már megy a Bluetooth modul meg a párosítás is.
-
blakey
titán
válasz
dugesz77 #41211 üzenetére
Természetesen, Kodi oldalán lévő összes sample-t kipróbálhatod van amivel egyszerűen szétcsúszik, ezen nincs mit csodálkozni, nem élvez 100%-os támogatottságot. 1 évvel korábbi állpothoz képest 100X jobb a helyzet, de nem 100%-os. S912 a fejlesztők szerint hamarosan elveszít minden támogatottságot és nem feltétlenül a fejlesztők részéről.
-
Csicsóka
őstag
válasz
dugesz77 #41064 üzenetére
"Gondolom a Sata3 része usb2 sebességen megy."
Csak így lehet, nincs natív SATA támogatás. Ez már kb. 2 évvel ezelőtt ki volt találva, a Tronsmart Vega ma is kapható. Nem volt sikeres, LE alatt nem ment a SATA. Vett itt is valaki belőle.
-
rooney8
aktív tag
válasz
dugesz77 #41064 üzenetére
igen, médialejátszónak tervezem. de ha a gyári android kielégíti az igényeimet, akkor egy ideig biztos maradnék rajta. csak még sosem használtam ilyen kütyüket, így fenntartom a lehetőséget az os váltásra.
én a topikban korábban írtakra hagyatkozva vontam le azt a következtetést, hogy s912 még nem 100%-os LE alatt, így azért maradnék s905d-nél. -
DoItYourself
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen nyomtatót vegyek?
- PlayStation 4
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Diablo IV
- Path of Exile (ARPG)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Xbox Ultimate előfizetések
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest