- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz
blakey #67469 üzenetére
Most gyorsan kiírtam penre a legújabb nightlyt és kipróbáltam, SMB-n másoltam a boxra egy 11 GB-s filet. A céleszköz a boxra dugott külső disk, ami ráadásul NTFS-re formázva.
Teljesen rendben:
[kép]CE verzió: CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20200215-Generic
Az SMB-n nem faragtam semmit, igazából nincs is beállítva a box, gyári állapotban friss telepítés. -
mexel
veterán
válasz
blakey #67344 üzenetére
Ja bocs azt hittem a cinikus írásra reagáltál. amit viccnek szántunk.
De olvastama napokban hogy lesz kapcsoló, csak most kellett odaadnom a boxot és utolsó pillanatban mégfrissítettem az új nightly-ra és akkor vettem észre. Aki elvitte meg nem tudja frissíteni csak ha visszahozza majd. Ezért nem esett jól ez így éppen.
Korcsi: ja értem. interactive nem is lesz akkor? Nekem az jött be leginkább
-
stigma
addikt
válasz
blakey #67311 üzenetére
(#67311) blakey:
Kösz a infókat, örülök, hogy más is ashzntálja és segít ebben.
Nekem sima 1.0-6-os valamiért hibára futott, ezéert választtam a 1.0.9-et BETA-t de majd akkor nyomok gy CE resetet és nekiállok.
Embycon -t azért nam használtam mert kb 1 -2 hete próbáltam de sajnos mindig felahsználónév és jelszó párost kért amit idegesített...(#67315) Csicsóka :
Docker paraméterek alatt egy /mnt alá csatolom azokat a mappákat melyeket láthatóvá akarok tenni az Emby számára, viszont nekem ez máshogy néz kia NAS-on.
Ha natív-ot választok akkor mondjuk /mnt/filmek/választott film mappa ami valójában smb- 192.168.50.12\filmek\választott film mappa mappa és semmit nem szinkronizált.Bocs, ha nem annyira összeszedetten válaszolok, de ezt a csaltlakozásos dolgot életemben 2x próbáltam, régi írásomra is teváalszoltál , melyben ugye a nyügöm az volt, hogy csaka filemk mappa sync-elt , TV-Shows nem sajnos...
Ha lesz végelges írásom, akkor lehet lougout-ra kiteszeme majd, igaz azt az összes Boxon ki fogom próbálni amim van.
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #66897 üzenetére
Ebben számomra az az érdekes, hogy hogy nekem is ilyen rövid időt ír de érzetre sokkal több....
##############################################
# CoreELEC #
# https://coreelec.org #
##############################################
CoreELEC (official): nightly_20200129 (Amlogic-ng.arm)
RMCS-TVBOX-X2-CE:~ # systemd-analyze
Startup finished in 6.416s (kernel) + 9.578s (userspace) = 15.995s
kodi.target reached after 8.282s in userspace
RMCS-TVBOX-X2-CE:~ #
-
válasz
blakey #66901 üzenetére
Van Rev-A.m(ez LPDDR4.es) és Rev-B.m is(ez meg sima DDR4.es)
Mind2ö ugyan olyan lassú, CE logónál áll 20-30.Sec-et mind1 hogy tápot dugom be vagy már az indított rendszert kikapcsolva, és onnan bekapcsolva indítom!
Többször feltettem már mindég ugyan az marad.
Nemrég lefrissítettem rajtuk a DROID.ot is 907P0 ra de nem változott semmi!Nem tudom mi befolyásolhatja, nálam meg ami mexel kollégánál lassú PL: X96Air P2 és P3 nálam meg ezek gyorsak(nincs 30.sec a teljes indulás) eMMC.re telepített módban, szóval a fene érti mitől és hogyan függ ez!
-
válasz
blakey #66897 üzenetére
SD-vel nincs gond nálam se, ott villám gyors!
eMMC ről volt szó hogy onnan indul lassan
és a
systemd-analyze
is jó értékeket mutat, de ez nem számolja bele mikor a CE logo megjelenik, és ott várakozik vagy 25-30.sec.et, és így lesz a teljes indulás 1.perc vagy többsystemd-analyze nálam is rendben ennek ellenére is!
-
-
mexel
veterán
válasz
blakey #66380 üzenetére
Köszönöm!
Még egy kérdés, igaz próbálom keresni a választ. Nem tudja valaki melyik verzióba került bele először a ceemmc? ( nov 19-es bejegyzésnél kezdődik a leírása, de talán már előbb is megvolt.) Vagy a 9.2.1-ben is megvan már? Amint tudom megnézem de ha valaki tudja akkor egyszerűbb.
-
ztsoft
őstag
-
MCs88
aktív tag
válasz
blakey #66069 üzenetére
Több könyvtár esetén az a trükk, hogy azonos legyen az útvonal prefix-e CE-n és a gépem is amin fut a plex: autostart.sh-val mountold fel a megosztásokat és olyan path alá, ami ugyan olyan mint amit a Plex lát, szóval ha D:\filmek1 D:\filmek2 D:\rajzfilmek D:\sorozatok alatt vannak a dolgaid, akkor mountold fel őket /storage/filmek1 /storage/filmek2 /storage/rajzfilmek /storage/sorozatok alá és a PKC beállításaiban a "D:\" -t helyettesítsd a "/storage/" -el
-
MCs88
aktív tag
válasz
blakey #66022 üzenetére
Nálam a következő a setup:
- D:\Filmek könyvátárban vannak a filmek és D:\Sorozatok -ban a sorozatok, ezeket a path-okat látja a Plex
- a fenti 2 könyvtár meg van osztva filmek és sorozatok névvel
- CE-n autostart.sh -val mountolom fel őket a /storage/videos és a /storage/tvshows alá
- PKC-ben a path replace-nél pedig filmek esetében a "D:\Filmek\" -et kell átírni "/storage/videos/" -ra, illetve a "D:\Sorozatok\"-at "/storage/tvshows/" -ra -
stigma
addikt
válasz
blakey #66058 üzenetére
Hi, köszi, sikeresen 3 perce feltettem és sync-et nyomtam is, működik, viszont 1 dolog nem tetszik de az azlrt van mert még sosem használtam az emby-t utána kell olvasnom neki.
társítottam a szoksáso mappákat pl: Filmek => filmek , Sorozatok => TV Shows...illetve van egy családi egyéb videok amihez nem relgetem semmit sem, de valamiért 2 mappába tette egy egyébbe és egy TV shows-ba.
Illetve valamiért a szükségesfájlokat betölteni de elinítani nem tudom őket mert azt írja, hogy nem létezik az elrési út...
Sebaj, majd a napokban foglalkozom vele és visszatérek...
Segítséged köszi, ez részemről user error, mivel még nem használtam az Emby-t sosem, de az biztos, hogy kis utánjárással egy atomjó adatbázisom lesz és minden eszközön jól fog menni, sőt még próbáltam távolról is...és az is megy pöccre.
Ezenkívül a Transcoding-ot alapból kikapcsoltam, mert akkor mindent direktben akarok lejátszani.Köszi az infókat.
-
stigma
addikt
válasz
blakey #66046 üzenetére
Hi, igaz németem nem a legtökéletesebb de akkor a sima Emby-t tetted fel mint a youtube videoban is van: https://www.youtube.com/watch?v=oH0d-rQO9ys
Ez kipróbálom később.
-
LógaGéza
veterán
válasz
blakey #66022 üzenetére
Customize Path alatt megadod, hogy mit mire cseréljen (pl ha a Kodi a nfs://homeserver:/filmek/film/film.mkv alatt látja a lejátszandó filmet, a Plex pedig a /media/filmek/film/film.mkv alatt, akkor az Original mellett megadod, hogy /media/filmek és a Replace mellett pedig hogy nfs://homeserver:/filmek - így ki fogja cserélni lejátszás indításakor az útvonalat. Leírva bonyolultabb, mint megcsinálva, ha ránézel a beállításra, akkor biztos érteni fogod.
Én pl úgy használtam, hogy ezzel a módszerrel felmountoltam az NFS megosztást, célszerűen létrehoztam ugyanazt a mappaszerkezetet amit megosztok (pl ha /media/mount van megosztva az NFS szerveren, akkor a /media/mount alá csatoltam a kliensen is), és így kb semmit nem kell extraként beállítani.
-
stigma
addikt
válasz
blakey #65975 üzenetére
(#65975) blakey : akkor utánanézek, és ha már NAS és OMV és Docker akkor már szórakozom is vele.
(#65978) gyűrű : Mysql esetén van valami leírásod hogyan csinálok?
nekem OMV-m van, Dockerben van a mariadb nevü Mysql vagy SQLite adatbázis de inkább emiatt egy másik függetlent tennék fel, mert nem akarom hogy a felhőben tárlt adatbázisban is ilyesmit tárolni, igaz totál elbírja és nem okozna problémát.
(#65991) korcsi :
(#65979) kenand :
Köszi, napokban vagy most hétvégén kipróbálom.Mondjuk ha tudom és összehozom akkor egy hsz-ben mindenképp leírom a tapasztalatokat a Emby serveres megoldással vagy ha egyéb más csinálok akkor azzal.
Köszi mindenkinek.
-
korcsi
veterán
válasz
blakey #65975 üzenetére
(#65967) kenand Írtam, hogy CE.
Minden 18.x-es kodi ugyanazt a adatbázis verziót használja, sőt jelenleg a 19-es is.
Az ő esetében ez nem lesz probléma, frissítéskor egyszerre kell upgradelni, ha nem, az se baj, az első frissített eszköz elkészíti az új verziójú adatbázist, és abba ír, a többi pedig a régibe, ezen eszközök frissítéskor az első eszköz frissítése óta történt változtatások nem kerülnek bele az adatbázisba.
Mond még egyszer hogy frissítés...stigma: én használok MySQL-t.
-
pixta78
senior tag
válasz
blakey #65980 üzenetére
Eddig Plexet használtam média fogyasztásra, de volt egy 80GB DV anyag ami pufferelt de SMB- sima Kodival ment rendesen. Ezért, és az itt visszaolvasott DLNA vs SMB hozzászólásokból fakadóan, skippeltem ezt a megoldást és áttértem a Sambára. Még mindig áll, hogy jobb a DLNA-tól nagyjából minden?
-
stigma
addikt
válasz
blakey #65975 üzenetére
Köszi, akkor délután megpróbálkozom vele, habár most szivat elég rendesen a Khadas, mert most frissítettem a Nightly-ra, mely a napokban jött ki de indulás után nincs HDMI jel, szóval első körben lőhetem vissza a Beelink-et és nézhetem meg a Perifériáknál, hogy hogy van beállítva.
-
ORCA58
addikt
-
cof
veterán
válasz
blakey #65252 üzenetére
Az már szép
Mondjuk itt most inkább a pár ezres kategóriáról beszélek, mint Tanix vagy sima S905X3 ellenfél. A tied biztos nem 10,000 Ft volt.
Van Digi-s ismerősöm 1000-es csomaggal, majd elviszem hozzá a kis X96 Air-t, aztán megnézem ott mit produkál, mert nehéz elhinnem, hogy csak 30MB/s-el tölt USB3-on lógva.
-
hunaqua
addikt
válasz
blakey #64946 üzenetére
Szét fog esni szerintem ez teljesen,és nem a fejlesztőkön fog igazán múlni.Amennyiben el kezd valaki foglalkozni mondjuk egy modellel,és amire jutna vele valamire ,már tárgytalan.Ez a kínai cuccok átka,amit találnak éppen a pincében,az kerül bele. A "támogatott" dolgokkal talán nem lesz gond,de azok nem is 20-30 usd.-
-
mexel
veterán
válasz
blakey #64910 üzenetére
Bocsánat hogy szóltam.
Valóban tévedhettem, az új CE jó irányban halad, hibátlan, a fejlesztők meghallgatják a felhasználók véleményét, elfogadják a tanácsot és a segítő szándékot azoktól akik értenek még hozzá, és semmi gond sincs.
Én vagyok a barom hogy próbálkozom a duallal hogy működjön úgy hogy eddig, de lehet hogy nem teszem ezt tovább, elfelejtem és akkor a blog sem kerül vissza.
Az a kb 1 box amikkel nem működött biztos hibásak voltak.Valószínűleg akik még panaszkodtak azok is csak kárognak és nem is akarják használni már a CE-t.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #64908 üzenetére
ha figyelmesen olvasod, akkor írtam:
SD-ről ( penről ) működik.
Amint felteszem a dual verzióba, máris gond van vele.Több boxon is. A 9.0.2 még jól ment, már átírtam a dual telepítőtis, de egyszerűen nem megy pár dolog.Rajtam kívül mások is szívnak azért vele, tele van buggal.
-
-
fer
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged