-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tobias40 #66811 üzenetére
belépsz SSH.n és bedugsz a BOX.ba egy FAT32.re formázott pendrivot(vagy microSD-t kártyaolvasóval)
kiadod a telepítési parancsot ceemmc -x itt csak 1 választás lesz(nem több mint amikor telepíteni akarod) és az pedig az hogy 1:1.be átmásolja a teljes rendszer-t a bedugott pendrive-ra, ezután ezt a pendrive-ot bedugod a másik BOX-ba és elindítod róla a CE.t és itt pedig telepíted róla a rendszert az eMMC-re ugyan úgy a ceemmc -x paranccsal.
-
dugesz77
őstag
-
cof
veterán
válasz
tobias40 #66174 üzenetére
60 napja teljesen mások is lehettek a feltételek mint most, ki tudja én nem vettem. Ha követhető TN-el rendelted, nem volt gyanús, hogy nem kaptál hozzá? Akkor lehet, hogy fel sem adták még. EU raktárban ez nem volt, én nem emlékszem, pedig többször is volt téma itt különböző topikokban. NLPONRA nem követhető holland posta, NLAMSA igen.
-
-
válasz
tobias40 #66157 üzenetére
persze le lehet szedni megfelelő magasságra!(csak kicsit sokáig tart ha szépen akarod megcsinálni) Én is 10.mm magasakat szoktam venni, aztán leszedem olyanra ami elfér az adott BOX-ba.
junkpod az első 2 lába alatt vannak csavarok(nem úgy mint a X96MAX nál) mielőtt el kezdenéd feszigetniMiért ennyire titok hogy honnan/kitől vetted a BOX-ot? (ma is adtam fel postára 3.db X3.ast)
-
válasz
tobias40 #66152 üzenetére
változó, BOX-onként! De nem feltétlen kell minden BOX-ba cserélni a gyári vaslemezes megoldást!
PL: Beelink GTmini(A) és (2).nél baromi jól meglehet csinálni a gyári hűtést még 43-45.fokig se megy fel utána 100% terhelésnél sem, pedig baromi pici az a box és a vaslemez is elég picike de mégis nagyon jól lehűti!Vagy a X96MAX(Plus) nál is csak optimalizálni(cserélni kell a thermal padot) kell és elfogadható lesz utána a hőfok.
1ébként ami szinte az összes BOX-ba jó méret az a 25x25x7mm esetleg 30x30x7mm, sajnos a magasság elég szűkös így 7.mm nél magasabb borda kevés BOX.ba fér el az X96AIR-nál szerencsésebb a helyzet oda egy kis faragással bemegy a 10.mm magasságú!
-
cof
veterán
válasz
tobias40 #65292 üzenetére
Én az entware TM-et törölném, de a te döntésed, akkor így:
opkg remove transmission-cfp-daemon
(#65293) peestike A LED ne zavarjon meg, nekem pirosan világít ha ki van kapcsolva másik típusú BOX, ha nem éred el SSH-n akkor kikapcsolt állapotban van. Ez a LED téma amúgy BOX függő, nincs jelentősége, kapcsolgatható is, már aki ért hozzá.
-
cof
veterán
válasz
tobias40 #65263 üzenetére
Kezd elölről a CE kártyára írást, mert az entware-t is le kellene törölni, akkor meg már jobb egy szűz telepítés. Amúgy milyen CE, milyen gép ez?
Felteszed a Throadia repo-t, újraindítod a Kodi-t és mehet a TM telepítés.
(#65264) hunaqua Soha nem volt ilyesmire szükségem, nem tudom hol van létjogosultsága. Mondjuk mivel NAS-ként funkcionál 0-24-ben megy is.
-
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #65221 üzenetére
A linkelt appot felmásolod a CE pl: Dowloads mappába majd telepíted az mint egy YT appot. majd beállítva és megkeresve a HDD letőltési útvonalnak , jelszó párost beírva,stb leokézod majd a sz.gépről ahonnan a nast kezeled ot csinálsz egy új kapcsolatot a CE ip címével megadva az adatokat jelszópárost és ha minden ok létrejön a kapcsolat. A továbbiak megegyeznek a NAS használatával. Én most a Mecool BB2 pro s912 -l csináltam és nem sokkal ment a nasom létöltése fölé. a max 18 MB/s volt.
-
kenand
veterán
-
kenand
veterán
-
DJGABI
addikt
válasz
tobias40 #65226 üzenetére
még egy s905w is elég, nincsenek akkora különbségek köztük
tanix-szal pont szívtak [link]
droid mindegyiknél megmarad, alapból ezek csak sd-n futnak. kiveszed ott az alap rendszer, váltani tudsz CE/LE-re pont ahogy írtad.
nem árt hozzá minimális affinitás, meg linux ismeret ja, tekintve h arra épül..
-
divan
őstag
válasz
tobias40 #65221 üzenetére
Amit másodjára linkelt, az nem egy nas, az csak a transmission. Hasonlót lehet vele elérni, de jóval korlátozottabb lehetőségekkel. Az OMV-vel egy komplett NAS lesz a boxból, ami teljesen kiválthatja a Synology-t, azzal a megkötéssel, hogy csak usb-n tudsz rá kötni merevlemezt, satán nem. Magyar nyelv is van az OMV-hez, igaz én azt x86-os alapon használom, nem boxon, de nem egy ördöngösség, de időt kell rászánni, amíg mindent beállítasz.
-
junkpod
veterán
válasz
tobias40 #64196 üzenetére
Ahogy többen is írtuk le kell keverni sztereora.
En is úgy állítottam be a boxot egy audio profiles pluginnel, hogy vagy passthrough es 7.1 HDMI az AVR, vagy passthrough kikapcsolva és 2.0 BT a füles.
Ezt a távirányító egy gombnyomással váltja.Illetve egy kérdés mindenkihez (véletlen a másik topikba tettem fel):
Melyik soc a G12?
(Ezt írták a 921 changelogban:
added support for multi channel pcm for G12 devices) -
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #64198 üzenetére
Miért jobb a CBL/SAT vagy tv/cd ? - mert még át is szokták nevezni a TV-n is mivel másképpen érzékel pl SZ.Gépről és egyebekről.
Még mindig nem olvastam a a TV hangszóróból jönnek-e a hangok? AVR nélkül.
Az AVR beállítási könyvében benne van miképpen kell beállítani egyes HDMI be és kimeneteket.
Tanulmányozni kellene a beállításokat és az a házimozi belépő szinten topikba való. -
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #64196 üzenetére
A telekomos HDMI-t a CBL/SAT vagy tv/cd helyére dugd.
Én még nem találkoztam 5.1-s IP TV adással- megírnád melyik az?
Az AVR-n a bemenetett nézd meg mert ott írja ki, hogy hány csatornás az adás.
A kimenet már lehet 5.1-s vagy amire állítod.Tehát a stereo mindenhol megy az 5.1 meg sehol a boxon! - ez meg mire vonatkozna?
Még mindig nem értem hogyan tudsz a TV-re BT fülessel csatlakozni ha közben szól az AVR?
Nézd ét a kezelési az AVr-nek mert állítható a kikapcsolt állapotu kép és hang továbbítása. -
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #64194 üzenetére
Sennheiser HD 4.40 BT a füles.
Talán megvan a gond.
Az este már fáradt voltam és nem figyeltem hogy amiket lejátszik a BT-n a füles azok mind stereo ,ha film ha iptv ha más.(most volt időm kicsit tesztelgetni)
Ami 5.1-es hang az nem szólal meg és az este pont belenyúltam egy olyan ipt csatiba ami 5.1 volt és ezért írtam helytelenül hogy azokon nem megy!
Tehát a stereo mindenhol megy az 5.1 meg sehol a boxon!De!
A telekomos stb-n ha nézem a műsort akkor most a Mozi+ Hd-n(és minden csatin HD-n és az sd-n is) dts hangot ír az erősítő és még is van hang!(ez valóban dts hangot ad ki,vagy csak rosszul írja az erősítő?
Ez a telekomos stb:Na most akkor mi van,mert végképp elvesztem ebben,amihez nem is értek annyira..
-
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #64194 üzenetére
Akkor az IP TV-re a megoldás, hogy egyből a TV-re dugod és a toslink kábelen megy a hang az avr-be. Ilyenkor kell a megfelelő HDMI bemenetet választani a TV-n. Nálam a DIGI stbox van így kötve de nem a hang végett hanem a HDR ha be van kapcsolva akkor nincs hangja a DVB-C tunernek. A TV hang meg a toslinkon is keresztül ugyan olyan marad.
-
cof
veterán
-
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #64177 üzenetére
De könyörgöm vagy az avr vagy a TV-n van hang.
Nem tudom az AVR és a TV-d milyen.
Vagy nem vagy tisztába az AVR-d tulajdonságával?
Nekem kikapcsolt állapotban átengedi a képet a hanggal a TV-re. Alap az IP TV de ha egy boxot bekapcsolok akkor annak a megfelelő kimenetét meg kell nyomni a kikapcsolt AVR-n és arra fog kapcsolni és a TV-n a kép és a hang megjelenik. Innentől már a TV beállítás a vezér.
Ezt itt be kellene fejezni mert kapunk a fejünkre.Továbbik priviben.
Holnap.
-
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #64166 üzenetére
Hát bekapcsoltam a TV és a CE-t a Tv hangkimeneten kiválasztottam a fejhallgató kapcsolatot és az IP TV utána meg a CE is hallható. Valami nem kóser nálad. Ha Tv már kapcsolódik a fülessel akkor mindegy honnan kapja a hangot. AVR kikapcsolva, csak átengedésen átengedi a képet és a hangot. A CE is a TV- szól ha nem kapcsolódok a fülessel.
Most olvasom a helyesbítésedet de a lényegen nem változtat a TV hang kimenetét kell beállítani. Én is szoktam az IP TV éjjel fülessel hallgatni mivel ott nincsen felirat és jobban értem.
Nem tudom milyen TV-d van de az én LG C8 olednél ki kell választani és felugrik az ablak, hogy keresi és megtalálja mivel tönn készülék van párosítva.. De honnan tudja a TV, hogy te most egy Bt fülessel akarsz hallgatózni? -
kenand
veterán
válasz
tobias40 #63893 üzenetére
Ilyet szerintem nem lehet beállítani, mert olyan opcio nincs a Kodi menüben.
Ma csináltam egy reget és magyar szinkonnal indul, nem olyn nagy macera ha 5.1-re át kell állítani.
1080p szépen megy, de biztosan szoftveresen küdolja, mert a CPU 1800Mhz-n pörög
Nem is gondltam volna, de a 7 éves erősítőm támogatja a DD+-t is. (másik 3 10-15 éves azok már nem) -
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #63777 üzenetére
sd formatter.
Lehet, hogy 2x kell nekifutnia. -
Ejelhar
senior tag
-
-
-
cof
veterán
válasz
tobias40 #63281 üzenetére
Nálam is DHCP a kiosztás a routerben, de én a CE-n adtam neki manual IP-t, annyi a hátránya ennek, hogy minden CE telepítésnél újra be kell állítani, bár én nem vagyok az a sűrűn telepítő típus.
(#63280) maestro87 Szerintem itt a HDD mérete lesz a probléma, kiakasztja a SOC-t.
-
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #59606 üzenetére
Én az img.gz
A tar azoknak van akik belenyúlnak. De az is lehet, hogy jó. -
válasz
tobias40 #55328 üzenetére
Nincs, és még egy darabig BIZTOS nem is lesz rá CE/LE
Amúgy iszonyat jó BOX, de média lejátszónak a gyári 9.es Androiddal NEM igen alkalmas! Vagyis inkább úgy mondom NEM tud Kadencia helyes lejátszást, amúgy visz minden formátumot csak mindet FIX 60.FPS-el!
Amúgy te hol látsz itt EU raktáras szállítást? itt csak EU priority Line és EU Registered van, amit 80% eséllyel MEGFOGNAK a VÁMON, és fizethetsz még rá úgy +15-18 000. Ft vám+áfát!
-
Csicsóka
őstag
válasz
tobias40 #55328 üzenetére
Olvasni való kínai S922 boxok vs CE.
-
Csicsóka
őstag
válasz
tobias40 #55164 üzenetére
Ha úgy csináltad ahogy Ejelhar kolléga írta akkor igen, mert új fájlrendszer lett létre hozva a data-n, így pusztult minden róla.
20180107172000.tar egy előző KODI alól indított mentés lehet, ami jó nagy szokott lenni. A felesleges cuccokat nem árt az ilyen költöztetés előtt kitörölgetni, pláne ha csak 8 gigás az eMMC.
Egyébként ne vigyétek el ezt a témát privátba, vagy ha megoldódott, ide is tegyétek be. Hagy lássa a nép, mit kell ilyenkor csinálni. Ezt fogom majd linkelgetni, mert lesz még ilyen probléma később az tuti.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
tobias40 #55154 üzenetére
Most már tudjuk mire kell átnevezni esetedben (LIBREELEC_DISK) a /dev/data partíciót, tehát ez akár mehetne is, viszont bemásoltál egy hibaüzit az előzményekben, nálad elgételen a hely a /dev/data partícióban.
Ha nem kár érte (az android adatokért), akkor majdnem ugyanaz mint amit Celtis írt, csak még formázni is kéne, szerintem így:
systemctl stop kodi
e2label /dev/mmcblk1p2 ""
mke2fs -F -q -t ext4 -m 0 -L LIBREELEC_DISK /dev/data
mkdir -p /tmp/data
mount -o rw /dev/data /tmp/data
cp -pPRv /storage/. /tmp/data
umount /tmp/datamajd egy reboot paranccsal újrarúgjuk és megnézzük most hol kúrtuk el
-
Ejelhar
senior tag
válasz
tobias40 #55149 üzenetére
Na látom már linux guru vagy lassan
, mert a régi motorosok nem kedvelik amit írtam (df -h, vagyis a human formátum), ragaszkodnak az 1 kiló blokkos ábrázoláshoz.
Okay, tehát neked a
/dev/mmcblk1p2 29900845 9884362 20012387 33% /storageeszköz cimkéje kell, most ezt kéne megnézni a
ls -l /dev/disk/by-label/
paranccsal. -
Ejelhar
senior tag
válasz
tobias40 #55143 üzenetére
Ahogy alant Csicsóka írta.
Amúgy az SD-t "/dev/mmcblk*" eszköznek nevezi, de mivel USB-s kártyaolvasón keresztül fogja látni a CE box, ezért "/dev/sd*"-nak fogja látni.
Ha nincs más USB-s blokkos eszköz azon a boxon (pen drive), akkor valszeg /dev/sda*-nak fogja nevezni. -
Csicsóka
őstag
válasz
tobias40 #55141 üzenetére
Ha van SD olvasó akkor igen.
Megnézed minek csatolta fel a CE, pld.
root@CoreELEC-Z6:~# df
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
devtmpfs 1.2G 147.4M 1.1G 12% /dev
/dev/system 975.9M 149.9M 810.0M 16% /flash
/dev/data 26.2G 681.8M 25.5G 3% /storage
/dev/loop0 147.5M 147.5M 0 100% /
tmpfs 1.3G 0 1.3G 0% /dev/shm
tmpfs 1.3G 9.4M 1.3G 1% /run
tmpfs 1.3G 0 1.3G 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 1.3G 3.4M 1.3G 0% /var
tmpfs 1.3G 4.0K 1.3G 0% /tmp
/dev/sda1 255.7M 195.4M 60.3M 76% /var/media/COREELEC
/dev/sda2 6.9G 597.7M 6.3G 8% /var/media/STORAGEMajd visszaírod a cimkét.
umount /var/media/STORAGE
e2label /dev/sda2 "LIBREELEC_DISK" -
Celtis
veterán
válasz
tobias40 #55122 üzenetére
Akkor rossz partíciót neveztél át. és a Kodi nem tudott elindulni. Szerintem nincs gond.
Elvileg be tudsz lépni ssh-n vagy még bent is vagy. Továbbra is ezeket a parancsokat add ki egyesével
e2label /dev/data "STORAGE"
systemctl stop kodi
mkdir -p /tmp/data
umount /tmp/data -
Celtis
veterán
válasz
tobias40 #55117 üzenetére
Több gond is lesz itt. Először is ne indítsd újra!
CE van a boxon?
Ha igen, akkor úgy tűnik, hogy nem a belső memóriát, hanem az SD partíciót nevezted át.
Így csinálhatod vissza:e2label /dev/mmcblk1p2 "STORAGE"
Ha Libreelec van a boxon, akkor nem csináltál semmit.
Ami miatt írtam, hogy több gond is van az az, hogy a belső flash is el van nevezve "DATA_EMMC" néven. Nem vagyok benne biztos, hogy mi van, ha ezt átnevezed.
Ha mégis nekifutsz nagy baj nem lehet, ezeket a parancsokat kell egyesével kiadni CE esetén
e2label /dev/data "STORAGE"
systemctl stop kodi
mkdir -p /tmp/data
umount /tmp/data -
Csicsóka
őstag
válasz
tobias40 #54650 üzenetére
Mi írja ki, a TV, vagy a droid?
LE alól lehet a kezdeti HDMI módot állítani 576-ra, beírva ezt az u-boot változóba, ha már droid nem tudja.
Így ilyen alacsony felbontással indul, az LE logó ronda nagy, és szőrös lesz FHD TV-n nézve.
Ez a felbontás addig tart ameddig a kodi el nem indul mert az felülbírálja, arra az értékre amit ott a felbontások alatt beállítasz. (480, 576, 720 stb.)
Azon a régi TV-n az LE logo sem jelenik meg? Mert akkor így indítva esetleg életre kelhet.fw_setenv hdmimode 576p50hz
fw_setenv outputmode 576p50hz
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest