-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
nfsu17 #100695 üzenetére
Erre egyből felment a Matrixal ellentétben. Nézd meg légy szíves, hogy neked mennyi előtöltést mutat. Nekem maradt a 8mp. Kár, hogy a Youtube Előzményeket nem tudják megoldani. Fejlesztő azt javasolta hozzak létre egy listát és ahhoz adjam hozzá ha valamit meg akarok nézni.
Köszi blakey! Írd már meg légy szíves, hogy milyen boxal van neked 40°C.
Kíváncsi lennék, hogy ezt alapból tudja vagy módosított házzal, ventivel. Nekem a Max+ 71°C-os volt venti nélkül. Igaz performance az alapbeállítás.
-
cof
veterán
válasz
nfsu17 #100670 üzenetére
Van értelme vmivel próbálkoznom, hogy használni tudjam a fülest, vagy engedjem el?
Esetleg köss rá egy PC-s hangszórót aminek van jack kimenete. Vagy egy USB-s hangkártya is megoldás lehet, hátha minőségibb mint ami a box-ban van. Nekem így van kivezetve az analóg hang, mivel a Tanix TX3-on nincs analóg kimenet. [link]
Még a hang előerősítéssel is próbálkoznék azért amit lejátszás közben lehet állítani.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
nfsu17 #100666 üzenetére
Köszi! Én nem is használok szinte semmit, csak a YT-ot. Netflix is működik Widevine frissítés után.
Omegas YT-ot linkelnéd? Matrixhoz, Nexushoz ugyanaz van, látom most jött ki az új verzió. Nem tudom, hogy mi lehet a gond, de a Max+ -ot is azért vettem, mert a Max-on akadt a YT. Az viszont fura, hogy mobilnetről meg nem volt semmi probléma. Miben lehet más a DIGI mobilnetről, mint hálózatról?
MeCool M8S Pro+ -hoz csak azért kértem remote.conf-ot, mert hátha van olyan, amivel nincs probléma. Ha azzal is akad, akkor tényleg a táv a hibás. -
pinnacle
nagyúr
válasz
nfsu17 #100653 üzenetére
Köszi! Kipróbáltam a lehető leglassabb DIGI mobilnettel néztem meg. 1 óra alatt semmi akadás nem volt 0,6-1,4Mb/s-nél. Akkor ezek szerint a DIGI vagy az ASUS 65P miatt van. Én az utóbbira tippelnék. Azért kíváncsi lennék bárki tapasztalt DIGI-nél olyan problémát, hogy megáll a Youtube, majd egy idő után begyorsulva utoléri magát?
Korábban linkelt internet stabilitás program lehet mégsem jó, igaz tegnap semmit semmi gond nem volt 4 óra alatt, de ma pár perc után 2x is jelzett a Bitdefender. -
pinnacle
nagyúr
válasz
nfsu17 #100647 üzenetére
Köszi! Ezt a programot ajánlották stabilitás mérésre. Elméletileg nincs gond. Illetve nem tudom, mert az mondták packet loss értékei 0 közeliek legyenek. Rx jó a Tx viszont magas. Viszont Google, Cloudfare (ennél az ipv6-ot is beállítottam) DND-el is akad a lejátszás pár perc után. Ezt akartam megnézni. Megáll, majd begyorsulva utoléri magát. "Skippel."
Szerintem nálam valami beállítás hiba vagy készülék hiba lesz. Mondjuk fura, hogy se az 96Max se a Max+ nem jó.hunaqua ezt a házat linkelnéd? Lehet veszek egy Vontar X4-et, hátha azzal jó lesz.
Ez a Youtube akadás másnál is előfordul, vagy csak egyedi problémám? Nem tudom mi lehet a gond, hogy kettő készülékkel is ugyanúgy megvan, DNS szerver csere sem segített, próbálok másik boxot szerezni, ha azzal is gond van, akkor router hiba lesz talán.
-
tobias40
veterán
válasz
nfsu17 #100592 üzenetére
Köszönöm,ma is tanultam újat.
Sajnos ez van ha az ember csak 3 évente telepít és nem követi a dolgokat,megkopnak az emlékek...Akkor leszedem a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-20.3-Nexus-Generic.img.gz filét és feliírom sd-re vagy Pen-re,a megfelelő .dtb-t kiteszem a gyökérbe átnevezve ,és mehet a bootolás az sd-ről.
Ha nem jó vmi meg marad a belsőre rakott CE mintha mi sem történt volna? -
tobias40
veterán
válasz
nfsu17 #100586 üzenetére
Ha a belsőn van most és kiírom sd-re a CE-t amit linkeltél akkor csak az fog indulni és nem lehet választani a belső vagy külső induljon,igaz?
Sd-re fogom kiírni ha odajutok csak most még nem alkalmas,majd estefelé,ezért akartam tudni előre hogy mit hogyan csináljak.
Köszi a helpet!
-
tobias40
veterán
-
nfsu17
veterán
válasz
nfsu17 #100219 üzenetére
Bár senkit nem foglalkoztatott a téma, azért közkinccsé teszem a megoldást. (legalábbis ami nálam megoldotta, simán lehet, hogy ez nem mindenkinél lesz jó)
Több nap gugli, több óra fórumolvasás, csomó telepítés, cmd-zés, stb, aztán a megoldás (így már utólag) egy kb 2 perces művelet, ami Kodi alól elvégezhető, semmi extra tudást nem igényel...csak ugye míg eljut az ember addig, hogy melyik csavart is kell meghúzni.Szóval letöltjük az alábbi repository-t:
LinuxAddonRepo
zipEbből nekem csak a Pulse Equalizer kellett.
Ezt telepítjük.Majd utána belépünk az addonba és futtatjuk:
Majd system volume-ba lépünk:
Majd jobb felül látható, hogy nekem 44%-on volt az earbuds hangerője:
Ezt feltoljuk 100-ra (vagy közel 100-ra, amennyire akarjuk) és kész is
Köszönöm wastis-nak, hogy megírta ezt (nem nekem csinálta, csak rátaláltam), ha nem találok rá, akkor valószínű nem tudom használni ezt a fülest.
#hangerő #pulsemixer #pulseaudio #füles #fülhallgató #halk
-
pinnacle
nagyúr
válasz
nfsu17 #100131 üzenetére
Köszi! Szerintem mégis valami videó "előtöltési", cache, puffer, buffer
gond lesz a YT kiegészítővel. 100MB-ot lehet maximum beállítani.
Tegnap a PC-n 3 óra után 75ms volt a legnagyobb kihagyás. Ezt észre sem lehet venni, pláne ha 39mp buffer van.
Felraktam a 7.0.2.2.matrix.unofficial-t. Láttam az ImputStream Adaptive-t is telepített. Nem tudom mi volt idáig, most 19.0.7.1.
Első videón olyat láttam, amit még idáig soha, ugyanúgy "előtöltött", mint amikor filmet nézek. 49 perces videónak majdnem a felét, 1 perc alatt. Következő 3 perces videón, pár mp előny volt. A harmadik videón, ez akadt be, viszont semmit nem mutatott. Negyedik videón, 4 óra után 0 eldobott képkocka van. Player debug mutatja. Lehet megjavult végre. -
cof
veterán
válasz
nfsu17 #99998 üzenetére
Azért ilyen halk mert ugye nincs benne semmilyen erősítő. Esetleg megpróbálhatod a hang előerősítést feljebb tekerni. Alapzaj érdekes mondjuk mert ugye digitális jel a forrás, kicsit gagyi konverter lehet abban a TV-ben. Sajna én is belefutottam ilyen sistergős erősítőbe Aliexpressen.
-
Beni2360
félisten
válasz
nfsu17 #99537 üzenetére
Ha magát a szöveget üres fájlba bemásoltam működött. Ha a meglévő után írtam el sem indult az app. A lényeget az utolsó utasítás után bemásoltam és így már működik.
><key id="61497">restartapp</key><key id="61491">ActivateWindow(subtitlesearch)</key></keyboard></global></keymap>
Köszönöm szépen a segítséget. -
-
cof
veterán
válasz
nfsu17 #99369 üzenetére
Biztos, hogy nem, már a jóval korábbi (CE 9.2.2) verziót is áttettem belsőre ceemmc -x-el (NG).
NG box-ra már fel lehetett tenni dual-ba, de sima S905, S912, S905X-re nem. Android 9-től volt ez már támogatott ha jól rémlik, és az installtointernal parancs működött nem NG-s box-on.
-
cof
veterán
-
Csabi1984
addikt
-
Beni2360
félisten
válasz
nfsu17 #98702 üzenetére
Persze már minden volt. 2,5A média box táp 3A táp, USB ről nem kapcsolja le csak a belső sata csatiról. Már új korában is ezt csinálta. Azért egy SSD-t el kellene bírnia. Valami alaplspi forrasztás hibádzik. Az elején ment egy darabig, még a HDD- re lehetett a CE-t telepíteni. Aztán kezdte a le dobálást és a CE is újra indúlgatott. De lényegtelen, ki vettem a HDD tartót és jobb szellőzés lett. Képet találsz hátrább. USB-n még még a torren is folyamatos.
-
sunavlys
senior tag
válasz
nfsu17 #98365 üzenetére
kösz neked is
nem megy vissza, mert amire használom, arra bőven jó, meg úgy sem veszi vissza
de azért bepróbálkozok nála egy fogyasztóvédelmes fenyegetéssela dobozát nézted? eredetinek tűnik
mi értelme egy H313-as boxot X96 mininek álcázni?X96Q Pro: amit linkeltél az is kamu szagú, mert azt írja, hogy az 5G, az enyémben viszont nincs 5G
-
apszi
őstag
válasz
nfsu17 #97545 üzenetére
Sziasztok!
Nos, tegnap próbálgattam a Coreelecet, és a felirat probléma, miszerint meg-meg döccen a film, ha felirattal nézek valamit, úgy látszik már valóban nincs jelen. Mondjuk csak fél órás teszt volt egyelőre, de korábban, mikor megvolt a jelenség, az perceken belül jelentkezett, szóval 1 pipa.
Viszont egyszerűen képtelen vagyok rájönni, hogy mi baja van a CoreElecnek a hd ready plazmámmal. Továbbra is azt játszuk, hogy teljesen random nem küld ki képet bekapcsolás után (sajna esetek nagy többségében). Ilyenkor ha csekkolom a "mod" fájlt, mindig 576i-re van állítódva a felbontás. Kábelcsere volt, cec ki-be kapcsolgatás volt. Nem találom a logikáját. Valakinek valami ötlet?
-
apszi
őstag
válasz
nfsu17 #97545 üzenetére
Nagyon köszönöm a gondolatébresztést, sikerült megoldani. Megnéztem Winscp-ben az általad vázolt útvonalon található mode fájlt, és 576i 50Hz volt a felbontás, amit nem tudom, hogy a szarban állított be magának, mikor én a 1080p-t választottam ki még menüből. Nos, átírtam a mod file-t 1080p-re és minden műkszik faszán. Köszönöm a segítséget mindenkinek.
De engedjetek meg még egy kérdést. Hogyan tudom életre kelteni a box saját távirányítóját. Van erre megoldás?
-
apszi
őstag
válasz
nfsu17 #97499 üzenetére
Amikor X évvel ezelőtt kipróbáltam, akkor pont az utolsó Majmok bolygóját néztem volna, és egyből jelentkezett a hiba (olyan mintha nem lenne meg a kadenciahelyes lejátszás). De akkor mindjárt írták is itt a fórumon, hogy ez egy ismert bug, ha felirattal nézel bármit. Azóta sok idő eltelt, szóval bármi lehet. Ha úgy alakul, hogy rászánom magam a próbára, és a hiba továbbra is fennáll, jelzem neked. Addig is köszi.
-
mexel
veterán
válasz
nfsu17 #97021 üzenetére
Megvan köszi ez volt a gond, közben be is olvastam, és mindkettő módszer müxik így. Balf@sz voltam
Köszönöm a segítségeketSzerk: viszont nem müxik. Ennél a távnál csak 3 számjegyet olvas be, nem négyet és az utsó kettővel nem megy amit kimásolok. Mit kellene csinálni vele?
-
dave0825
őstag
válasz
nfsu17 #96748 üzenetére
Ez tök jó, ezt nem tudtam eddig. Volt is problémám sokáig a 9.8.2-vel (még mindig az van rajt), hogy akad, lefagy, film is megakad, alig indul el, gyorsítótárazik közben, ilyenek. Kiderült aztán, hogy a több száz torrent nem tetszik neki, mióta töröltem felét, azóta szépen megy, nem bír valahogy annyit kezelni akadásmentesen. Na, akkor jó lett volna, ha ezt tudom, hogy másik kártyán kipróbálhatom ugyanezt a rendszert, és ha akad, akkor box hiba, ha nem, akkor rendszer.
Mindegy, már legalább tudom, később hogyan tudom az egész újratelepítése nélkül megtalálni valaminek a baját.
-
fer
őstag
válasz
nfsu17 #96248 üzenetére
Kösz, de mint írtam már szinte felraktam mindent, a 7.0.1-el se ment, nem bízok már abba sem amit linkeltél, ha meg még is menne, ideig-óráig azért nem fogok vele tökölni, marad az STN, csak mindig át kell lépnem az androidra. Lehet letolom ezt az egész ce mizériát és marad az android, azon is megy tökéletesen a kodi.
-
mikrofon
veterán
válasz
nfsu17 #96248 üzenetére
nah hát a dzsunka Homatics-szal szépen megy reklám mentesen android alatt a Youtube, AFR is van és 4K HDR is...
És akkor ez most éppen csak egy aktuális példa...Tehát közel sem csak a DV a különbség és közel sem a DV-ért fizeted a felárat... De egyszer majd mindenkinek leesik, aki megtapasztalja, hogy mi a valódi különbség....
Igazából minden héten előjön valamilyen szívás itt ebben a topikban, ami ha megfizeted a felárat, akkor nincs a dzsunka Homaticson.
pl.: @syler123 fórumtárs is nem olyan régen keresett a sz@r BT témájára megoldást, vagy a túlmelegedésére.... -
syler123
veterán
válasz
nfsu17 #96234 üzenetére
Ez de jó, pont az ő Homaticsa volt a Dzsunka
Így még nagyobbat derülök a hozzászólásain
Nekem 3db x96 max+ om van, 9-12 eFt környékén vettem őket annó, soha semmi hibájuk nem volt. Nincs DV és ennyi, minden más patent. Androidot sosem használtam, nem is tervezem...
Ugyanott készül a Homatics is mint a többi, összekukázott alkatrészekből, ha nem így lenne, akkor nem ezt a 3 éves lerúgott hardware-t kapná. Nevezhetik s905x3,x4-nek, teljesen mindegy, full alap hardware az összes.
-
junkpod
veterán
válasz
nfsu17 #95098 üzenetére
Hétvégén kipróbálom majd az "új" CE20-at S905X3-ason, mem kártyáról. Van/lesz ehhez is Csicsóka féle ramdiskes szupergyors hack?
DoVi kérdés: ahogy olvasgattam, az X3-as soha nem fogja a DoVi-t lejátszani... Vajon a DoVi 2 HDR megjelenítés se megy? (A mostani 9.2-es CE lejátsza a DoVi fájlt, de kicsavart színeket mutat..., ellenben a Google TV-re telepített KODI hibátlanul játsza a DoVi tezstvideókat.) MOndjuk komoly igényem nincs erre a HDR/DoVi őrületre, de előfordulhat, hogy valamit csak így tudok majd beszerezni a jövőben.
Hang kérdés: egy Mandalorian release eac3+ hanggal (Atmos) van meg, ha passthroug van beállítva ok a hang, ha PCM akkor csak sistergés hallatszik. Ennek mi lehet az oka?
-
Zsömica
aktív tag
válasz
nfsu17 #96021 üzenetére
Hát ugye kínaiéknál nem minden példány főnyeremény..! Ahogy rákattantam a Homatics-ra, úgy küldtem is vissza..!
Eddig minden onnan jövő holmi rendben volt, csodálkoztam is hogy mit panaszkodnak itt/ott sokan a kínai kütyükre..!
De aztán az X-ből 1 eredményeinek alapján épp ideje volt belefutni vmi sz@rba már nekem is..! -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
nfsu17 #95691 üzenetére
Jó lesz figyelni a rendelésnél mert többféle box is kapható a Homatics-tól.
Eltérő a kínálat a két weboldalon is, van homatics.eu és homatics.com is.- Box Q (S905X3 2/8G LAN: 100M?) 83 €
- Box R (S905X4 2/16G LAN: 100M) 90 €
- Box R Plus (S905X4-J/K 4/32G, LAN:1000M, Dolby Vision) 149 €
- Box R Lite (S905Y4? 2/8G, LAN:100M) 80 $
- Box R HD (S905Y4? 1,5/8G, LAN: 100M) 70 $ -
blakey
titán
válasz
nfsu17 #95214 üzenetére
Tehát ott tartunk, hogy Kodi hiba. Írtam, hogy Android Kodi alatt is sz@r.
Én nem írok a CE fejlesztőinek, mert ezzel nem fognak foglalkozni, csak akkor, ha minden más OS-en futó Kodi alatt jól működik. Tehát a droidos Kodi alatt is.
Pont tőled volt furcsa ez, mikor ha jól rémlik sokat szoktál tesztelni, sok eszközön, stb. - igen, most is megnéztem 5 eszközön és rendszeren, hogy hol a probléma, egyelőre VLC alatt jó.Nem veszem személyeskedésnek. Egyértelműen látszik, hogy a Mediainfo app is egy felbontást lát, azt is írja, hogy az első letapogatás után lesz beállítva a képarány. A probléma több oldalról származhat.
Egyéb problémákat is felfedeztem, de ott sem tudjuk, hogy mi okozza. Túl sok a formátum és a lehetőség. -
blakey
titán
válasz
nfsu17 #95212 üzenetére
Mutattam egy képet miszerint az első felbontás azonosítása után nincs váltás a mediainfo szerint, azaz fix marad, egyes programok valószínűleg erre (is) fel vannak készítve, hogy ezt megkerüljék, a többi nem, nem úgy kezelik, ahogy elvárnánk. Avidemux egy másik "állatfaj", gondolom "letapogatja" újból az anyagot és megoldaná a problémát.
macOS VLC alatt is jól működik.
Én itt be is fejezem, mert nem tudom megoldani. -
tomy86
addikt
válasz
nfsu17 #95139 üzenetére
Mindig szűz telepítést csinálok új rendszernél. A nekem fontos xml és főleg az adatbázis fájlokat (zene, sorozatok) szoktam átmásolni az új rendszerre. Kicsit hosszadalmasabb, de soha nem volt problémám. Ezért sem értettem, amikor gyűrű azt állította, hogy ez nem működik.
-
cof
veterán
válasz
nfsu17 #95103 üzenetére
Rufus-t is szoktunk használni...
Kerestem olyan megoldást, hogy ne kelljen kivenni a kártyát állandóan, jól működik.
SSH:
dd if=/dev/mmcblk0 of=/media/sda1-ata-ST750LM022_HN-M7/backup.img
sda1-ata-ST750LM022_HN-M7
Ez a rész nyilván átírandó a saját HDD, Pendrive... nevére. -
-
mexel
veterán
-
cof
veterán
válasz
nfsu17 #94868 üzenetére
Egyébként nálam sosem volt ilyen probléma, hogy nem csatolja fel a HDD-t. Csak akkor tudom elképzelni ha a BOX-al együtt indul a HDD is, de mivel én külső tápos HUB-ról használom így már bőven pörög mire kezd a rendszer bebbotolni, szóval azt előbb áram alá lehet nyugodtan helyezni. Csicsóka kiegészítőjében is kikommenteltem azt a részt mikor még használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest