- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
darvinya #58374 üzenetére
azért kell vacakolni mert ennek a szilikon ragacsnak kibaszott de szar a hővezető képessége! MX4.el használva nyerhetsz akár 5-8.fokot is ehez a gagyi szilikonhoz képest!
Könnyen leszedhető de minek kéne leszedni az MX4 nem szárad ki 8.év múlva sem!
30.perc múlva még simán mozdítható, szóval te biztosan nem ilyet használtál! Bár ha te direktbe tetted az SOC-ra ott csak néhány mikrométer vastagságba lehet, ott biztosan gyorsabban köt mint fél centi vastagságba
-
válasz
darvinya #58211 üzenetére
Nem konkrétan az UTP.ről akartam beszélni, ugye arról volt szó hogy a 100.ft ért kapható USB - DC kábel is ilyen ótvar alu vezetéket tartalmaz, ráadásul cérna vékonyságút abból is.
Az a kábel amit belinkeltem az rendes 18AWG Réz kábel, ezért kerül 5X annyiba mint a másik!
-
zsolt501
nagyúr
válasz
darvinya #58200 üzenetére
Túlzottan nem vagy képben kábel (vezeték) gyártásban, el kell hogy keserítselek, mert bizony a magas nyersanyag árak miatt újra reneszánszát éli az alumínium használata, de ami még (pofátlanabb), hogy réz bevonatú acélt is alkalmaznak kábelek gyártásánál, ilyennel pl. koax kábeleknél lehet sokszor találkozni mikor a középső (meleg) ért acélból gyártják, és azt egy pár mikronos réz bevonattal látják el, ami bizonyos helyekre még okés is lenne, de sajnos ezek a kábelek a párás nedves környezetben igen hamar oxidáció léphet fel ami nagy mértékben rontja a kábel vezetőképességét, a másik probléma, hogy ezek a kábelek igen merevek, és ebből kifolyólag igen sérülékenyek is.
-
válasz
darvinya #58200 üzenetére
egy kis olvasni való igaz ez UTP kábelről szól, de a vezeték az stimmel CCA nak hívják másnéven, erőszetetettel használják már mindenhol itt nálunk leginkább hangszóró vezetékeknél találkozni és az említett UTP kábel, de a kicsi kínaiak már mindenhol használják mer óccóóó.....
-
-
válasz
darvinya #57082 üzenetére
Hőkapcsoló totál FELESLEGES, ahogy az AKTÍV hűtés is!
Így hogy hozzá ér az SOC.hoz a hűtés, elég rendesen meg kínoztam mikor teszteltem de 52-53.foknál nem ment feljebb a hőfok, ha pedig nincs kínozás, csak folyamatos 4K film lejátszás, kb 3-6% terhelésen megy az SOC úgy még 45.fokig sem megy fel!
Én minden BOX.omnál módosítom a gyári hűtést, de itt nem látom értelmét mert max 2-3.fokot lehetne még úgy nyerni vele ha lecserélem a fém lapot akkora bordára ami még bele fér a házba +MX4 paszta szóval nem igazán kell babrálni max a gyári gagyi hővezető párnát lehet kicserélni egy minőségi 6.0 W/mK Thermal padra, de az se hozna csak max 1.fok javulást szóval ennek se sok értelme lenne!
-
junkpod
veterán
válasz
darvinya #56988 üzenetére
Honnan veszel ilyen butaságot? A lejátszás terhelés és megjelenítés szempontjából nem mindegy hogy sd vagy 4k vagy akár ff némafilm volt a forrás, ha a videó fájl fhd/4k? Legfeljebb a látott kép minőségét befolyásolja a forrás.
Na meg, hogy a warez filmek többsége felkonvertalt fhd? Kb mintha ez lenne az első ph posztod, akkora suletlenseg...
Vagy lehet, hogy szombat este nem kéne írnod -
Dolphine
addikt
válasz
darvinya #56953 üzenetére
Én ezt értem, de még PC esetében legtöbbször, ha kékhalál van, ahhoz van hibakód, ott kiderül, hogy mi a baj, itt viszont nem!
Ez már a második eset, hogy mindenféle visszajelzés nélkül fagyott ki a box. Van egy másik kártyám, így szerencse alapon sikerült eddig mind a kétszer beazonosítani a hibát! -
mexel
veterán
válasz
darvinya #55500 üzenetére
Ja, így értem mire mondtad. Félreértettem az egészet
Ebben igazad van valószínűleg. De talán amiket adnak a boltban és nem a tyúkbeles csumpi az csak jó lehet már egy kis mp3 átvitelre vagy valami hasonlóra amire kell neki. Majd kipróbálja
Blakey: így van, azért lesz valami vastagabb, harisnyázott, "védettebb" amit ajánlok neki majd.
-
mexel
veterán
válasz
darvinya #55498 üzenetére
Nem nekem kell és nem netre ahogyírtam. Nekem azért van 50-es kábelem itthon mert a régi hifimhez az kellett, abból van több félém. ( nem igazán vettem észre különbséget pedig jó volt a lánc amin teszteltem)
Ami most kellene az az ismerősönek kell és kb 3 m, valaimt össze akar kötni az erőlködővel ( azt hiszem boxot) valami távirányítás vagy zenelejátszás miatt. Csak aggódott hogy az olcsó nem lesz jó, vesz drágát. Én azt mondtam erre nem kell húdekomoly darab valószínűleg. Én már 2-4e között láttam jó harisnyázott szép darabokat, szerintem bármelyik jó lesz. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
darvinya #55205 üzenetére
Ezt nem tudom, de biztos így van. Vannak Toshiba és WD 2.5" HDD-im és mindegyik leáll tétlenség alatt.
Egyetlen esetben nem áll le, ha leállítom a filmlejátszást és benne maradok a film mappájában. Ha így hagyom egészen a kikapcsolásig nem állítja le a HDD-t, mert gondolom, készenlétben tarja, hogy bármikor folytathassam tovább a lejátszást. De ha hálózatról játszok le utána, akkor minden esetben lekapcsolja őket.
-
blakey
titán
válasz
darvinya #55011 üzenetére
Nem értem miért zavar egy olyan eszköz amit többnyire fejlesztőknek szántak azzal a céllal, hogy a lehető legtöbbet kihozzák belőle, fejlesztőknek készített "lapkák". Senki nem írta, hogy vedd meg és használd médialejátszóként. Ettől fogják megismerni a SoC-ot és ettől lehetnek jobbak az esetleges médialejátszónak szánt eszközök.
-
MCs88
aktív tag
válasz
darvinya #55008 üzenetére
Azt kellene megérteni, hogy ez nem egy dedikált média player hanem egy általános computing board, amin mellesleg pont olyan SOC van, ami jó média lejátszásra is.
Símán lehet, hogy valaki ipari automatizáláshoz fogja használni, lehet, hogy valaki a helikopterén szeretne vele majd mozgást mérni, és még 100ezer másik dolog, amire se én se te nem gondolunk, de kell hozzá gyorsulásmérő... ettől nem lesz "nem értelmes" dolog.
Ha neked nem kell ilyesmi, akkor majd pár hónap múlva megveszed a rendes dobozos Minix/Vorke/egyéb kínai márkanév alatt megjelenő, ugyan ilyen SOC-os box-ot, amin nincs ilyen. -
-
spgabor
aktív tag
válasz
darvinya #53545 üzenetére
Nálam értékre is stimmelt. De részlet kérdés, gyártási hibás elég nagy arányban. Illetve alul is vannak tervezve.
Közben megoldottam a H96 boxom kikapcsolását is. Elég körülményes, de u-boot-tal nem akarok szórakozni, mert nem is biztos, hogy eredeti a boxom és nem szeretném téglásítani. Csicsóka egy korábbi posztjában megosztott megoldásával.
Így kicsit körülményes a kezelés, mert át kell lépegetni CE és Android között, de a lényeg, hogy fizikai beavatkozás (áramtalanítás) nélkül tudom a kívánt rendszert indítani. Illetve ami nagy előny, hogy a ledek most nem világítanak CE alatt, ami este sötétben filmezésnél előnyös. Köszönöm az Android App-ot.Amúgy nálam 7-es Android van a boxon és az app megy gond nélkül. Legalábbis a Reboot része biztos.
-
spgabor
aktív tag
válasz
darvinya #53538 üzenetére
Én rendeltem ebay-ról olcsó tápot, mert a gyári megdöglött. Kettőt, biztos ami biztos. Az első ugyanígy járt, mint a képen látható. De már üresjáratban első bedugásra szétrobbant. Mintha az elkó fordítva lett volna berakva. Pedig megnéztem és jó volt. Amugy a nyákra ugyan az, valszeg ugyanott gyártották őket.
Ezért most a boxot egy ugyanúgy gagyi, de már 4A-s táppal hajtom, cserélt vezetékkel. Ha a 4A-nak mondott táp le tudná adni ezt a teljesítményt, a gyári tyúkbél leolvadt volna róla... Szóval így már nincs gond. -
válasz
files32, darvinya: Köszi!
Megmértem a tápot, és feszültségre stabil, és zaj is akevés van csak rajta.
A fagyások tekintetében vissza fogok térni a hűtésre, de egyelőre a youtube fullHD vp9 lejátszás hiánya zavar.
Ha kiválasztom, akkor levált a legalacsonyabb felbontásba. Ha 720p-t választok, akkor azt lejátsza.Mintha valami kodek vagy driver hiányozna.
-
válasz
Én már kis milliószor beírtam ide, és (Jó)néhány teló(mert azoknak a töltője is ilyen ótvar 300.Ft os szar) tropikba is hogy a gyári tápokat el kell felejteni, aztán meg jönnek sírni-ríni hogy fagy újraindul, meg nem megy vele a rádugott 2,5" HDD
Egy 4.dolláros Ugreen, vagy egy Baseus 1000X jobb náluk! (korábban linkeltem hozzájuk való kábelt, amivel használhatók bármilyen BOX hoz!
-
mexel
veterán
válasz
darvinya #53407 üzenetére
Az ciki ha nincs antenna kivezetés semmilyen, már több mint egy éve nem volt nálam x96mini, nem emlékszem, de akkor ez egy ritka darab hogy nincs antenna, szinte mindegyiken van.
Ebben az esetben ez nem volt a legjobb választás wifi tuninghozNem is emlékszem nagyon olyan boxra amiben nem volt egy drótos kivezetés.
Akkro a fentebbi tanácsom nem kivitelezhető
Igaz valamilyen orosz oldalon azt írták hogy a benti helyére kell forrasztani de erről semmi mást nem írtak, hogy van-e erre megoldás annak utána kell nézni. ( szidják a wifijét ahogy látom)
-
veze
őstag
válasz
darvinya #53266 üzenetére
Az nem mélyformázás. Mélyformázást én akkor használok amikor már pl. féllábbal a sírban van a pendrive, normál módon (pl windows alól) már formázni sem lehet semmilyen módon, vagy amikor meghekkelt hamis 32gb -os pendrivok, sd kártyák ( ami valójában csak 8-16 GB) valós méretét helyreállítjuk. de már olyan is megesett hogy egy kingston pendrive elérte az élettartamára vonatkozó elméletileg számolt maximális számú irásműveletet és onnantól kezdve sem formázni sem írni nem lehetett csak olvasni ( hogy még lementhető legyen a rajta lévő állomány.) a mélyformázás ezt is helyre tette kinullázott benne mindent és újra formázható írható lett ( ma is használom még azóta is) ehhez külön szoftver kell ( pendrivokhoz legalábbis)
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #53264 üzenetére
Formázás volt, bár nem tudom, memóriakártyánál nálad mit takar a "mélyformázás".
Etchert használok, nem szokott gond lenni az általa kiírt image-kkel.
A tuti mindenesetre ezek szerint tényleg az lesz, hogy beszerzek kedvenc eBay-es forrásomtól újabb micro SD-ket és azokkal megyek neki.
Köszönöm mindenkinek az inputot!
-
kicsigee444
csendes tag
-
kicsigee444
csendes tag
-
mexel
veterán
válasz
darvinya #48212 üzenetére
Elfelejtem ezt a boxot, nem is fogom másiknak már odaadni a kész dual rendszert. ennyitnem ér, más normálisabb boxokkal kellett volna inkávbb foglalkoznom. ( van itt pl egy X96 S905X ez sokaknak van) erre is akarok egy dualt. Azok legalább egyformák azt hiszem
Csak szerettem volna ha azok akik belefutottak ebbe a magicsee-be legalább kicsit örüljenek egy használható rendszernek.
Én azért vettem kettőt mert olcsó volt és a 905X dualon akartam ügyjödni hogy legyen 905X-em emit tezsztelhetek és olcsó. Hát nem jött összeMost megnéztem az enyémeket, érdekes módom az eMMC feliratozása mindkettőmn mintha le lenne csiszolva kicsit, a felirat eleje nem azonosítható.
-
mexel
veterán
válasz
darvinya #48209 üzenetére
Dehogy adja meg magát ilyentől
Csak valószínűleg nem a gyári firm kell rá, mert az nem jó neki. Valami alternatív megoldást próbálok keresni amivel be lehet bikázni. Szerintem egy usb kábellel is helyre lehetne hozni de az ott nincs.
A nyákokat meg látni kellene, ahhoz mindnekinek szét kellene szedni, nem biztsos hogy jó megoldás. Valamelyik oldalon van egy fotó hogy a 10gb ram sem egyforma 1 dobozon belül, 2-2 párosításban vannak
Dzsunka cég. Levelezek a Gearbesttel de ők állítják hogyminőségi s905X termék ( igaz hogy már sokszor olcsóbb mint a 905W) -
mexel
veterán
válasz
darvinya #48206 üzenetére
Csak most full mérges vagyok, mert valakinek tégla a boxa, messze van tőlem és a gyári fw a tuti helyreállítási módszerrel még jobban hazavágta a boxot. Az azért elég érdekes. Ha itt lenne megcsinálnám, mert mindegyiket meg lehet, de távgyógyítással nehéz.
Ne is tegye fel senki a dualt, ki tudja mennyi féle klón létezik ebből a trágyahalomból. Törlöm az egészet a francba, még jó hogy kb 3 hetet vagy egy hónapot molyoltam vele hogy jó legyen. ( Pár boxon nagyon jó is) -
válasz
darvinya #47900 üzenetére
5ghz wifi.vel nem volt gond rajta hozta a standard 433Mbps.t
Rendes 4K 60.FPS HDR videóval próbáltam(most melózok ha haza értem megírom melyikek voltak, mert fejből nemtudom a nevüket)
Amúgy ha neten rákeresel az N5.re ott nem ilyen PCB.vel vannak képek róla(pl a túl oldalon van a wifi chip), elképzelhető hogy ez már egy újabb/javított változat!
Kukucs csak
-
vargalex
Topikgazda
válasz
darvinya #47529 üzenetére
Nem kapcsol ki teljesen, csak sleep-be teszi az eszközt. Régen volt ilyen opció LE alatt is, de sok box esetén nem működött utána az ébresztés, áramtalanításra volt szükség.
Ha ilyen állapotban indítod el a készüléket, akkor bekapcsolásra teljes boot (azaz boot logo + stb) folyamat megy, vagy valami sokkal gyorsabb? -
válasz
darvinya #47513 üzenetére
Köszi a haszontalan tippeided!
Már megvettem a linken lévő M9s.t és köszöni szépen S905X van benne amúgy meg ha nem az lenne ami a leírásba szerepel, megy a full refund ali ilyen esetben(ha nem azt kapod ami a leírásban szerepel) mindég a vevőnek ad igazat(meg amúgy máskor is) 1.héten belül visszakapod a teljes árát!
-
-
kenand
veterán
válasz
darvinya #46703 üzenetére
X96 mini nem csinált ilyet, az a feleségem majd minden nap dual bootban indítja.
Feltolom még egyszer a T3-ra a CoreElecet és be nem indítom az Androidot, amúgy sem kell semmire.
(csak egy fél óra munka mire mindent beállítok, pluginok, egyedi API stb)És túl hamar mondtam hogy jól működik CE-vel a T3 (#46696)
, remélem android nélkül jól fog.
-
-szabi-
addikt
válasz
darvinya #46670 üzenetére
Megnéztem M8S II-n a androidot, ott 1920×1080 a felbontás.
Szóval egy nagy mínusz a Tanix boxnak.
Ráadásul a hdmi passthrough egyszer működik egyszer nem.
Délután még működött, most este hazajöttem nem működik.
Érthetetlen.
Eddig az Alice UI csalódás.
Holnap kipróbálom mit tud CE alatt. -
vargalex
Topikgazda
válasz
darvinya #46644 üzenetére
A Wifi-wifi forgalom teljes egészében a router CPU-ján megy keresztül. Ráadásul ugye itt 2-szer kell a titkosítást is elvégeznie a routernek. Azt javaslom, hogy a WPA/WPA2 titkosításnak is nézz utána! Ugyan a preshared key valóban azonos, de az authentikáció során minden egyes kliens egy saját kulcsot egyeztet le az AP-vel, amit a forgalom titkosításához fognak használni. Azaz Wifi-wifi kapcsolat esetén egyáltalán nem bit ismétlésről beszélünk, hiszen a router CPU-jának az egyik wifi kliens forgalmát dekódolni kell, majd a másik kliens kulcsával titkosítania kell és úgy küldenie. Így biztosított, hogy ugyan ahhoz az AP-hez kapcsolódott kliensek egymás forgalmát nem tudják lehallgatni.
A Wifi-LAN forgalom is nyilván keresztül fog menni a router CPU-ján, de azt csak egyszer kell titkosítani, vagy éppen dekódolni. Így látható, hogy kb. fele annyira terhelt ilyen esetben a router CPU-ja. Az elnevezésekre pedig célszerű lenne odafigyelni. Nincs olyan, hogy "Wifi-ről LAN-ra kódolás". Egyszerűen egy WPA/WPA2 dekódolás van, aminek eredményeként már rendelkezésre áll az ethernet frame, ami mehet ki a vezetékes interface-on.
Ezt pedig: "Közvetlen WiFi-WiFi-nél nincs router, mert telefonra csatlakozik a box és közvetlenül megy az adatforgalom." nem is tudom értelmezni. Ha mobilon létrehozott internet megosztásra gondolsz, akkor itt nem az eddigi értelemben tárgyalt WiFi-WiFi kapcsolatról van szó. Ilyen felállásban a telefon egy AP. Ő csak a Wifi-n hozzá kapcsolódott box-al tart vezeték nélküli kapcsolatot, nem 2 eszköz között...
-
blakey
titán
válasz
darvinya #46640 üzenetére
Felkerült a Kodi hibalistájára, reméljük javítják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged