- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
válasz
blakey #88398 üzenetére
Nem-nem arra kell. Gyakorlatilag egy "Google tv" -ként funkcionál.
Egy fhd kisebb tévéhez van kötve, és YT, RTLMost, Netflix megy csak róla. Lehet le is fogom cserélni egy egyszerűbb stickre, pl. ha kijön a Xiaomi 4K-s stickje.Nézegettem a Fire TV Stick 4K Max -ot is. Csak ugye nekem nem a Prime miatt kellene nem is használom azt, nincs előfizetésem. A fent említett appokat szeretném futtatni rajta, esetleg egy egyedi launcher, csak nem derült ki, hogy arra alkalmas-e.
Filmekhez van Zidoo.
-
-
mexel
veterán
válasz
blakey #88181 üzenetére
Köszönöm szépen! Akkor viszont számíthat az is amiről fentebb szó volt, hogy sima hdmi vagy hdmi mult ch van fent beállítva. Ezt tesztelgetni kellene csak nem tudom mi lenne a jó
Holnap kicsit átrnézem, próbálok utánaolvasgatni és szerintem ezzel kapcsolatban kérdezek még majd.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #88161 üzenetére
Nem teljesen értem
Én eddig azt hittem( persze ezt templomban kell tudom) hogy a hangbeállításoknál a felső rész ( a "hangdekóder" rész ami a "felület hangok" felett van.)
Van a másik, a "Hangtovábbítás" rész, ami ez alatt van.
Én eddig úgy tudtam ( ésörülök ha segítesz és végre ebben rendet tehetek) hogy ha a hangtovábbítást balkapcsolom, akkor a box nem nyúl bele a hangba, hanem azt továbbküldi, annak függvényében hogy a hangtovábbítás alatt miket kapcsolok be. ( azaz mit tud az erősítő vagy tv kezelni) Fullos erősítőnél mindent bakapcsolni ( kivéve dolby digital AC3 átkódolás engedélyezését)
ha ezek megvannak, akor a fenti résznél (Hang dekóder) mindegy mi van beállítva, mert azt a box olyankor nem kezeli, hiszen hangtovábbítás van. Ahol is azt is beállítom milyen kimeneten menjen: HDMI vagy SPDIFDe akkor ezek szerint nem mindegy hogy a fenti menüben mi van beállítva hangtovábbításkor?
Ha a hangtovábbítás nincs engedélyezve, akkor szokott az a sok beállítás érvénybe lépni: HDMI vagy HDMI multi ch, aztán 2.0 vagy 5.1, vagy újramintavételezés, stb stb
Ezek szerint ezt eddig teljesen rosszul tudtam?
-
mexel
veterán
válasz
blakey #88159 üzenetére
A hangtovábbítás nem volt bakapcsolva, csak tv-be volt bedugva. Erősítőnél természetesen be szoktam kapcsolni és beállítgani amit kell.
Egyébként ha a hangtovábbítás be van kapcsolva akkor a fentebbi menüpontok élnek? Szerintem akkor azokra nem reagál semmit.A multi channel -el hibák voltak Youtube alatt valamiért
-
nyirzoz
aktív tag
válasz
blakey #88134 üzenetére
Közben olvasgattam és a következőket szűrtem le.
1. Visszaállítás VIM3L_Pie_V210128.7z image-el Amlogic USB Burning Tool segítségével.
2. Matrix 19.3 SD kártyára
3. ceemmcEz így helyes?
Ki lehet hagyni az SD kártyára másolást és az USB Burning Tool-al megoldani az emmc-re installálást? -
nyirzoz
aktív tag
-
fer
őstag
-
-
Alabástrom
senior tag
válasz
blakey #87679 üzenetére
Jogos, a projektor egy 1080p felbontású Projectiondesign f22, a box egy x96max plus 4/64 (x96air-el indultam el, de azt nem magamnak raktam össze, az már a tulajhoz került, magamnak pótoltam egy x96max plus-al). CE matrix generic 19.3 sd-ről indítva, device tree file sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb, a filmek mind 1080p-sek, remux vagy h264...
Milyen menüben kell kijelölni az engedélyezett felbontásokat? Nem találok ilyesmit a coreelec/Kodi-ban..
-
Technoman
őstag
válasz
blakey #87632 üzenetére
A hiba a következő: cca 2-4 percenként egy röccenés-/döccenésszerűséget látok, mint ha kimaradt volna 1-2 frame az adott jelenetből. Visszatekerve nem látom uott a fenti hibát, ergo a HDD jó. A hangnál nincs gond. Mivel a film/filmek régóta a gyűjteményem részei, így biztos hogy nem hibások, mert ezek a hibákat régebben nem láttam.
Már a múltban is volt ilyen problémám, akkor azt tanácsoltad, hogy vegyem ki a képletből, a passzív HUB-ot. Akkor megoldódott a probléma. Ezért gyanakszom a CE-re (azaz a kiadásokra), mert azóta is ezt a lejátszót használom. -
Technoman
őstag
válasz
blakey #87624 üzenetére
Joshi:
Bakker, ez eszembe sem jutott (talán mert nem annyira lenne komfortos, de értem az ötleted értelmét)blakey:
Igen, így fogom csinálni. Újrahúzom az egészet (tegnap tar.-ral már ráhúztam a Nexus-t a Matrixra, csak hogy lássam, hogy müxik. Összejött.)
Egyébként az egész dolog lényege, hogy az utóbbi időben leszedett 4K HDR/DV filmek mindegyikében, volt röccenés Általában a nagyobb fájlokat szoktam leszedni, szvsz azoknál kevesebb a "szétmókolás" veszélye. -
Roland8622
aktív tag
válasz
blakey #86367 üzenetére
Szia. Ha jól veszem ki az írásodból, akkor a Netflix 1080p-hez minimum egy 130-150dollár értékű S922X-es verziójú box kell ? Ami most van az / x96 mini / felett már eljárt az idő. Kínszenvedés volt rá varázsolni Netflixet is. Meg mostanában fagyogat is.Szóval ennél lentebbi verziójú kütyünél nincs 1080p Netflix? Sima android felületet szeretném használni, nem raknék rá CoreELEC-et.
Tudsz esetleg valaki konkrét tipust ajánlani? Hátha holnap 11.11-én el lehet csípni 100dolcsi környékén. Annyit szánnék rá max.Szerk.: a Beelink GT-King Pro TV-re nem is ment fel a Netflix és az Amazon Prime maximum 480p.
-
Zizi123
senior tag
válasz
blakey #86580 üzenetére
Sziasztok!
Ez az allitas gondolom meg mindig igaz.
Akkor most igy par ora szivas utan ne is eroltessem, hogy a Beelink GT King -em miert nem ad ki Dolby Vision jelet a TV-re...Coreelec 19.3-at hasznalok, ahogy irtam is GT King-el. Ebbol a rendszerbol mi a legjobb minosegu HDR szabvany, amit ki lehet csikarni?
-
mexel
veterán
válasz
blakey #87229 üzenetére
Köszönöm szépen. ( próbáltam edge és operát is, máskor is volt ilyen)
nfsu17: érdekes dolgok ezek, sokaknál jó az ami másoknál nem pedig ugyanolyan boxok sokszor.
Én arra gondolok hogy talán bizonyos beállítások számíthatnk. Én pl minden boxot ugyanúgy állítok be és talán azért van így. ( majd megpróbálok egyet elapon és úgy elindítani valamit)
Erre a hangcsúszásra máshol is volt panasz, nem egyedi.
Nem lennék ilyen macerás, csak elég furák a filmnézési szokásaim. nem nagyon van olyan hogy végignézzek valamit, és főleg sorozatot nézek, de egy rész van amikor 10x vagy akárhányszor is meg van szakítva, nem tudom egyben megnézni. Így sokszor kell indítani és ezért zavaró. Különben nem érdekelne ha csak induláskor kellene kicsit várni -
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #87158 üzenetére
Szerinted "egyértelmű", de mi szerint egyértelmű ez másnak is (pl. aki semmit nem írt az audio rendszeréről)? Már megint a magaslóról beszélész, amivel a "feddig" vagyok, de "legyetek oly kedvesek" és szálljatok le már vére (Dante heteink bugyra előtt megállhattok)... (Tudom, ti itt a középkori lovagi tornákból ismeretes dárdás módon akarok a másiknak menni egyfolytában, ha kérdésével kicsit is megkérdőjelezi-(ni látszik) a felsőbbrendű karaktereteket, már hosszú-hosszú évek óta). Meg akkor nézd meg máris mekkora kavarodás van itt az ARC és eARC körül. "Egyértelmű?!" Mikor s kéredző még kb. semmit sem írt a az ügyben? Ez kinek egyértelmű? Süsünek? PAFF-nak? Egy csudát. És erre és ez ügyben is vannak (lennének!) az ilyen Fórum-ok és Topic-ok is , mint ez. Ha minden ehhez hasonló dolog ennyire "egyértelmű" lenne, nem is lenne most hol és miről beszélnünk.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #86874 üzenetére
Pedig van kismillió féle VCN Viewer, honnan tudja az ember, hogy melyik lenne a "tuti"? Gondolom, akkor ez az amire te gondolsz. De ez még mindig csak az ami mobil-ra kell, ehhez még kellene egy Server, amiből szintén kismillió van fent. Ez pedig nincs Android-ra. Úgyhogy legközelebb talán nem kellene ennyire magaslóról kezdened...
-
SunMount3r
nagyúr
-
válasz
blakey #86700 üzenetére
Nincs sajnos kis fedél, egyféle verzió van, ahol nyitva hagyták a 40-es tüskesor feletti részt, meg az előlapon a három lapos csatlakozó előtti részt is. Pedig elég lenne csak az infra vevő+státusz lednek a nyílás, meg a hátulján a portoknak. De mivel már nem gyártják (szerintem én az utolsó pár darabból vettem) ezért nem is várható másféle, nincs is nagyon más a piacon ehhez.
Most szétszedtem, megigazítottam a thermal padet, összecsavaroztam rendesen, most már ez is 63 fok max egy óra után.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #86654 üzenetére
Ez teljesen világos. A CE az első induláskor rákérdez, hogy kell-e Samba szerver!!! Nem kliens... Ahogy megkérdezi az SSH szervert is. Ahogy írtam már, a kliens/szerverteljesen független egymástó. Így CE alatt természetesen nem engedélyezett Samba (szerver) esetén is látja a remote SMB megosztásokat:
tx3:~ # smbclient -L 192.168.22.200
Enter WORKGROUP\root's password:
Sharename Type Comment
--------- ---- -------
Downloads Disk
PS2SMB Disk
mnt Disk
opt Disk
IPC$ IPC IPC Service (Samba Server)
SMB1 disabled -- no workgroup available
Tehát ezért nem értem, hogy miért kell a klienshez engedélyezni a CE beállításokban (vagy induláskor) a Samba szervert...
-
Joshi
titán
válasz
blakey #86646 üzenetére
Már miért lennék lusta?
A tegnapi napomból nem kevés időm ment el a beállítások keresgélésére, számomra nagyon túl van bonyolítva a Kodi beállításai. Azt se tudtam hogy az SMB-t külön a Kodiban is be kell állítani. Soha nem használtam se Kodit sem pedig LE-t vagy CE-t. Mindig csak akkor bohóckodok vele amikor tesóméknak összehozom a lejátszójukat. Most konkrétan négy éve nem is láttam ilyen rendszert.
Mindent meg lehet szokni, ha napi/heti szinten használnám, akkor biztosan nem lett volna ennyi kérdésem. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #86656 üzenetére
A ZIDOO-na is évek kellett mire ez a keret, stb beállítást megoldottak, de csak a külső feliratoknal. A beepitettnel meg mindig el vannak maradva a Kodi-tol. Pl elfelejti a beállított betű színét, de elemben filmezés közben állítható minden a feliratokon. Külső feiratnal pl meg áll a videó, kitesz egy minta feliratot és ott látható a mit valtoztatsz rajta. Pozíciót nivi tárcsa fel le gombokkal állítható és még a beallitasokban a sor távolság is állítható.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #86626 üzenetére
Én nem használok Samba megosztást, de szerintem tök nem logikus, hogy a CE beállítások alatt el kell indítani a Samba szolgáltatást (szervert!!!) ahhoz, hogy kliensként csatlakozni tudj egy távoli megosztáshoz. A kettő tök független egymástól. A linuxot futtató notebook-omon sem fut a samba server, mégis hozzáférek a samba megosztásokhoz.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #86634 üzenetére
Egy kimondottan hálózati médialejátszónál azért legyen már alapértelmezett az SMB megosztás.
A felirat állítást filmlejátszás alatt kerestem. Mondjuk ez is fura, hogy külön be kell menni a menübe és mindig visszamenni a filmhez. Ja és természetesen ha megy a film akkor a felirat mérete már nem változik, csak ha újraindítom a filmet. Mondjuk ez élhető, mert igazság szerint csak egyszer kell beállítani a méretet.
Pár hétig nálam marad a lejátszó tesztelés céljából. Most a Szputnyikot néztem meg, de majd nézek HDR filmet is. Eddig jónak tűnik a lejátszó.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #86626 üzenetére
A fenti képek szerin mindkét helyen engedélyezte.
---------------------------------------
Más lelőhely.
tv box s905x3 -
Joshi
titán
válasz
blakey #86614 üzenetére
Zeroconf böngésző se látja, csak a coreelec smb megosztása látszik. Egyébként van egy NFS megosztásom is ugyan erről a NAS-ról, de azt látja.
Illetve vannak furcsaságok, mert ugye korábban írtam hogy a wifit nem látja a CE, de bedugtam egy usb wifi adapter (TP-Link), és azzal meg van wifi. Természetesen Android alatt működik a box wifije is.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #86462 üzenetére
van a Khadasnak Tone board-ja amivel lehetne digitális koax kimeneted is.
Felesleges a külön eszköz, mivel a 40-es tüskesoron ott van SPDIF kimenet, csak a megfelelő illesztő kell hozzá (akár koax, akár optikai, egy kicsit több alkatrésszel mind kettő megoldható).
Gondolom, a SoC-nak van ilyen kivezetése, így még a minőség is befolyásolható a megfelelő körítéssel.
-
gulyasa
őstag
válasz
blakey #86462 üzenetére
És máris jobban túl lenne bonyolítva a rendszer, mint szeretném. Nem kütyüket akarok egymás után felfűzni, hanem egy médialejátszót saját optikai kimenettel.
És igen, a hazimozi erősítőm mellé itt a hat hangláda (center, 2x front, 2 satelit, és a mélyláda). Rendes, minőségi fadobozos kivitelűek, nem műanyag gagyik.Ja és továbbra is magyar beszerzési lehetőségben gondolkodnék.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #86404 üzenetére
Nem azért töltöm le mert úgy kadenciahelyes, hanem mert tényleg nem érdekel a Netflix. Ahonnan letöltöm ott látok egy filmet hogy új, de hogy Netflixes vagy Amazonos esetleg Disney, azt nem tudom. Pandémia óta nem nagyon vannak normális filmek, szerintem nagyon hiányoznak az "igazi" mozis filmek a piacról.
-
kokokka
addikt
válasz
blakey #86398 üzenetére
Ebben teljesen egyetértünk. Azt mondják sok helyen, hogy nem éri meg nekik fizetni a lecence-ért, mert kicsi az eladott darabszám. Én viszont ezt nem hiszem. Szerintem simán megérné, biztos vagyok benne, hogy sokad magammal egyetemben nekem is lenne itthon egy ilyen boxom, ha hibátlanul menne YT és a NF. Pedig nekem is van a TV-ben midnegyik...
-
-
blakey
titán
válasz
blakey #86366 üzenetére
+ te voltál az, aki a Netflix 1080p iránt (is) érdeklődött, Amlogic vonalon S922X/A311D esetében megy a 1080p és azok nem az olcsó kategóriát képviselik. S905X3-on a Netflix h264 720p-ben megy, vp9 esetében van, amikor jól működik a 1080p is viszont a minőség nem a legjobb. Az, hogy miért és mit nem fogadnak el a felhasználók, az abból is adódhat, hogy sajnos nagyon sok a selejtes box, nekem szerencsém volt a boxokkal, de volt, aki olyat fogott ki, amire pl. nem telepíthető a CE vagy olyan rossz volt a hűtése, hogy elég gyorsan "lefagyott", pontosabban elérte a 75°C-ot.
-
kokokka
addikt
válasz
blakey #86363 üzenetére
Akkor ne foglalkozz a hőmérséklettel, mert teljesen felesleges! Nem kell hűtőbordahuszárt játszani, amikor a világon semmi gond nincs ezekkel a processzorokkal 70 fok felett sem! És nem is lesz, mert az minden, csak nem túlmelegedés. Nem értem, hogy ezt sokan miért nem fogadják el? Aki akar csinálja, de ha csak ez a gondod, akkor ezt el is felejtheted!
-
bzs73
őstag
válasz
blakey #86351 üzenetére
Hát nem újonnan venném persze, ismerősnek van, 20e ft-ba ide adná. Csak coreelec menne rajta, arra szerintem jó még ennyi pénzért. Szerintem még mindig minőségibb, mint ez a sok olcsó kínai ujdonság, nameg nem is kell coreelec alá 4gb ram, stb. Volt már x96 max+ is, meg bt king is, de minix tudom hogy minőségibb, csak az usb2.0-t nem tudtam elég-e, 4k hdr-hez. MINIX-NEO-U22-XJ-t terveztem, de tényleg csak coreelec alá tök felesleg. ce-ből tudom csak leila van, de bőven jó, semmi extra nincs számomra a matrixba. Azért köszi nektek.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #86282 üzenetére
Az a legfőbb probléma, hogy leírsz/leírtok valamit, hogy ez vagy az nem jó, de ennél többet nem tudunk viszont várjátok a megoldást, tényleg be kéne vezetni, "nincs log, nincs javítás" hozzáállást.
Jogos. Esetleg vállalhatnád a házhoz való kiszállást is.
#86290 castiels
A lap tetején, az a "Téma összefoglaló" nem hülyeségből lett elkészítve, még az iperf3 mérés mikéntje is ott van (71-es pont), csak venni kéne a fáradságot és elolvasni (esetleg használni a keresőt, [link]).
-
cof
veterán
válasz
blakey #86282 üzenetére
Hát igen, én is a sötétben tapogatózom, mert írta, hogy van egy Mini MX III II BOX-a amit nemrég sikerült megjavítania, na de lehet van neki másik is egy S905X3 is, azon pl. nem lehet ilyen hiba mert tökéletesen működik.
Szóval én is csak következtettem, hogy az S905X-el szeretne valamit kezdeni. Sajnos az emberek nem írják le a teljes sztorit mert úgy gondolják az nem fontos, vagy azért mert már egyszer leírta, csak ugye az X hónapja volt ki emlékszik már arra.
-
trance89
őstag
válasz
blakey #86235 üzenetére
OLED nélkül vettem, kijelzőre nincs szükségem. Úgyis kb 3,5-4m-re van a tv, az alatt lesz a HC4. A jelenlegi X96 Max+ kijelzőjét is csak a sasszeműek olvassák le
75€ volt a masina, 15€ a táp és még vettem hozzá IR távot 6€ így 96€-nál megállt a végösszeg, nem vészes ár ha azt nézzük hogy 2 eszközt is kivált vele az ember. A NAS-ként nyújtott teljesítménye sem éppen gyenge a mérések alapján, körberöhögi az olcsóbb synology NAS-okat...#86237 aicon
"Nem sokat látsz a topikban, valószínűleg mert nem az olcsó kategória..."
A Khadas VIM3L HTPC Kit még drágább nem is kicsivel mégis sokan veszik innen, bár igaz az kicsit más közönséget céloz meg - kifejezetten médialejátszó, NAS-ként szerintem nem sokan használják -
vargalex
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- E-roller topik
- Sorozatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Goddess of Victory:Nikke
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged