- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsadi
őstag
válasz
gringoka #87944 üzenetére
Összefoglalóban segítség. De először keresd meg a boxodhoz megfelelő Androidot.
31b. Android firmware frissítés Amlogic USB Burning Tool-al
Ha nem működik az OTA frissítés a lejátszódnál, és csak .img formátumú fw-t találtál a lejátszódhoz, akkor a frissítés csak az Amlogic USB Burning Tool nevű Windows-os szoftverrel lehetséges, a lejátszót PC-re kötve USB A-A kábellel. Ha van a lejátszódon microUSB (OTG) aljzat, akkor egy mobiltöltő kábel is jó lesz.
A frissítés részletes leírása magyarul, angolul.Ebben a hsz-ben meg a korábbira, a CE törlése: [link]
-
-
Joshi
titán
válasz
gringoka #87500 üzenetére
Konkrétan neked linkeltem Csicsóka megoldását. Zip fájlt a boxon a kiegészítők telepítése ZIP-ből menüpontban tudod felrakni. A felhasználónév és jelszó a PC vagy mobilos alkalmazásban kell beírni, illetve érdemes a boxnak fix IP címet kiosztani a routerban.
-
nfsu17
veterán
válasz
gringoka #87457 üzenetére
Csináltam egy gyors tesztet.
X99 max plus
CE 19.3 matrix
Qbit 4.3.7 entware legújabb
Hdd: wd mypassport ultra 2TB
Csurig megpakolva...35 GB szabad hely, 14GB letöltés
Usb3
Csak passzív módban voltam, portot nem nyitottam tűzfalon.
Kb alap beállítás minden, mert csak mobilon ügyködtem, és ezen elég bénácska beállítani.5perc 20s
14.17GB
Kb 46MB/s...stopperrel mérve
Volt, hogy lement 30-ra, vagy belenyalt a 60-ba... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
gringoka #87438 üzenetére
Milyen proci van a laptopban? Ha még egy viszonylag friss Celeron is, akkor is bőven jó és Win10 alá is mehet a Qbit, nem kell spéci NAS OS és az SMB, vagy NFS megosztást is meg lehet csinálni rajta. (Tudtommal a Seed mániás hard-core torrent-esek is főleg Win10 alatt tolják a Qbit-tel.)
-
Imi1981
veterán
válasz
gringoka #87426 üzenetére
Én PC-t használok erre nem boxon torrentezek. A remote alkalmazásnak mindegy min fut a qbittorrent vagy transmission. A PC tudja a gigabitet az biztos. Arra figyelj, hogy ha nast akarsz akkor nas-ból elég combos /drága kell, hogy torrenten is tudja a gigabitet. Én ezért vettem inkább kis fogyasztású SFF PC-t. Ssd (op rendszer) és 3.5 2 TB-os hdd-vel 26 wattot fogyasztot alapból. Letöltés közben persze feljebb megy 45 wattra de az gigabites nettel általában 2-5 perc a letöltés.
-
Joshi
titán
-
Imi1981
veterán
válasz
gringoka #87422 üzenetére
Ha mobilról vezérled akkor a transmissiont ezzel link és át tudod nevezni, helyezni a torrentet. Ha qbittorrentet akarsz használni akkor pedig ezzel link vezérled és át tudod nevezni, helyezni stb (ezt használom és nagyon jó) . Szóval bármelyiket is használod mobillal mindkettőt nagyon kényelmes használni.
-
Joshi
titán
válasz
gringoka #87419 üzenetére
Tesóméknak egy X96 Max+ lejátszóra raktam a qBittorrentet (Csicsóka-féle) és ~30MB/s-el tud letölteni (Gigabites Digivel tesztelve). Szerintem filmlejátszáskor biztosan nem a torrent seedelés a prio, ezek általában úgy működnek, hogy ilyenkor a seed háttérbe kerül. A qBittorrentnek van egy Electorrent kliense ami több torrent klienst is kezel.
ui.: egy USB 3.0 1TB-os külső vinyó van a boxra kötve.
-
Dr. Venkman
tag
válasz
gringoka #87419 üzenetére
Nekem egy ennél sokkal régebbi 1G ramos Mini MX-em van Coreeleccel, azon Transmissiont használok (de van több torrent kliens lehetőség is) és még azzal is simán megy a lejátszás melletti seedelés, volt, hogy több mint 20 torrenttel egyszerre. 0-24-ben megy évek óta. Mellette plex szerver és Medusa kliens is fut rajta, ennek a modernebb gépnek a vázolt dolgokat simán bírnia kell. A 4K lejátszást is, bár arról nincs tapasztalatom, FHD tévém van.
-
Joshi
titán
válasz
gringoka #87169 üzenetére
Az eARC-nak fontos hogy a küldő és fogadó eszköz is tudja a szabványt. Sajnos egy régi erősítőnél ez felejtős, tehát a HD hangokat csak és kizárólag HDMI-n tudod eljuttatni az erősítő felé. (Az ARC/eARC eleve HDMI-n megy át és tudom kicsit félreérthető, de a lényege ez) Szóval itt az eARC kérdés felejtős. Ha erősítőt nem akarsz cserélni, akkor olyan lejátszót keress, amin van külön HDMI Audio Only kimenet.
-
gyűrű
addikt
válasz
gringoka #87156 üzenetére
Nem kell bekeverni ide arcot=earcot. Semmi köze a boxhoz, többen is írták. Hdmi - n kötöd az avr-re a lejátszódat, onnan pedig hdmivel tovább a tvre. Ennyi. Nekem a GT-king van nem a pro. 11.1 es rendszert hajt meg, a dts-x és az atmos - true HD is megy róla CoreElec alól. . Neked is elég a sima, de veheted a prot is, sem képben sem házimozi hangzásban nem jobb.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
gringoka #87159 üzenetére
Ha van HDMI-képes erősítő akkor semmi értelme egy boxnak és eARC-nak. A boxot az erősítőn át a TV-be kötöd, így a hang az erősítőn, a kép meg a TV-n jelenik meg. eARC-nak leginkább akkor van értelme, ha pl. a TV-n futó Netflix Dolby Atmos hangját szeretnéd erősítőn megszólaltatni. Egyébként az eARC-al vannak problémák, nem hagyatkoznék arra és nem vagyok abban biztos, hogy az adott készülék minden hangot valóban átenged és valóban érintetlen, mert nem a szabványt használod, hanem az eszközt és azon múlik, hogy mire képes és mennyire korlátozott vagy sem.
-
blakey
titán
válasz
gringoka #87153 üzenetére
CoreELEC-hez bármi jó, amin működik, de ha "komolyabbat" szeretnél akkor Khadas VIM3L HTPC ed., Vim3/Vim3 Pro, Odroid N2+ (HTPC ed.), Odroid HC4, Beelink GT-King/GT-King Pro, Ugoos AM6(B) Plus. Kép minőségben nincs különbség, a hang minősége lehet jobb, ha pl. a Khadas-hoz Toneboard-ot használsz, vagy USB-s DAC-ot, GZ-King Pro hangminőségéről nem tudok nyilatkozni, de szerintem semmivel sem lesz jobb CE alatt. A GT-King-ek tudtommal még mindig Android és CE-vel (kártyán) érkeznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Sorozatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ingatlanos topic!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest