- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #77115 üzenetére
Hát akkor ennek annyi mivel nem ment elsőre egy másik kártyával ismételtem az átrakást. Ez volt az első kártyán látható.
Sajnos azt a kártyát töröltem egy másik rendszer felírása végett.
De ugyan ez látható a második kártyán az átrakás után.
Vagy a második partitiora mentette? -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #77038 üzenetére
Hát az Ext4-est most írtam ki egy másik kártyára és nem olvasta be mint írtam az sem. A beállítások meg csukott szemmel is mennek olyan sok minden lehetőség nincs. Vidónál, rendszernél, TMDB-nél beállítások külön külön, lefrissítve, média tárnál.
Holnap kiírok egy sima 9.2.0 és a másik Mecool-nál is letesztelem.
Ilyennel még én sem találkoztam pedig anno nálam is volt fent SD-n ext4-s CE amikor Csicsoka kezdett vele foglalkozni. -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #77027 üzenetére
Át másolás elött ezt a figyelmeztetést kapom.
This script will erase BOOT, DATA and DTB on your device
and install CoreELEC that you booted from SD card/USB drive.
It will create a backup of device tree and recovery and boot partition on your b oot media.
WARNING: The script does not have any safeguards, you will not receive any
support for problems that you may encounter if you proceed!
Ez látszik a kártyán.
Na most elindult SD nélkül -
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #77023 üzenetére
Hát a filmek megtalálja de a sorikat nem. egyenként egy mappában levőt beolvastattam ki is rakta a képet de üres a belseje. Android nem indul el meg áll a logonál. Reset nincs benne és a zip módot sem tudom e miatt használni sem.
A régi kártyát vissza rakva az bebootol a CE de nem tudok átlépni az Androidba. Újból a CE boootol be. 9.2.5
Na most már csak a fő képernyőt tölti be az átrakott rendszernél és se kép se hang se SSH semmire nem reagál, távra sem. -
Elemental
addikt
válasz
ztsoft #76814 üzenetére
A partíció típusát RAW-nak mutatja. A win semmit nem tud vele kezdeni. Nem az adat érdekel, csak hátha meg tudom menteni a pent
Mondjuk halmozottan hátrányos voltam a mostani telepítésnél. Azzal kezdtem, hogy rossz dtb-t választottam. Utána, amikor tettem volna fel újra a jó dtb-vel, már a win nem ismerte fel a pendrive-ot. Akkor szerettem volna partícionálni, és pont akkor kékhalálozott a win. Egy másik pent sem tudott kezelni és a 3. végre jó lett. De mire idáig jutottam, már majdnem megreccsentettem az asztallapot -
Csicsóka
őstag
-
kokokka
addikt
válasz
ztsoft #76209 üzenetére
Újraraktam megint. Annyi változás van, hogy megint leszedtem a CE-t a hivatalos oldalról (ugyan azt, amit eddig is telepítgettem), és arról írtam ki az SD-t. Érdekes, most jó. Lehet magyarra állítani és működnek a telepítések is. Nem tudom, ha sérült volt a fájl, akkor hogyan tudtam kiírni és telepíteni? Ha meg nem, akkor mi változott? Mindegy is, most öröm van. A csak olvashatókat meg ahogy blakey is írta leformázom, de előtte mentenem kell róluk mindent. Nehéz lesz, mert kevés a szabad helyem más meghajtókon...
-
Zsadi
őstag
válasz
ztsoft #76128 üzenetére
"Több helyen olvastam, hogy az optikai vagy koax felvetésben a koax-ot hozták ki jobbnak, de csak akkor, ha valódi, erre való 75 Ohm-os kábel használunk"
Anno én is a koax-ot használtam, bár volt optikai lehetőségem is. Sok cikk volt koax-optikai összehasonlítással kapcsolatban.
Régi szép idők. -
kenand
veterán
válasz
ztsoft #76121 üzenetére
Kódolni, vagy átalakítani fogalmazás kérdése...., az átalakítás, nevezzük így igen is jár némi romlással. És ezt csak arra a hozzászólásra írtam, hogy "optika jobb, mint a HDMI"....Én nem vagyok vájt fülü, nem hallnám meg egyébként....
Igazad van 6.1 is mehet de mutass nekem hány film van 6.1-ben kódolva.....még soha sem égetett a vágy, hogy a Marantzhoz kössek egy 6-k. hangfalat, 7.1 HD anygoknál sokkal gyakoribb, de az már tényleg nem megy optikán...
(#76113) joydrv
nem érdekes
-
gyűrű
addikt
válasz
ztsoft #75977 üzenetére
A régi 3 as kernellel már tényleg nem, de 4.9-esel már azért próbálkozik a CE team..
Kodi 19 alfa.. -
-
-
kenand
veterán
válasz
ztsoft #74515 üzenetére
Képben vagyok, pont azért lett CoreElec Amlogicra, mivel a LibreElec elkezdte hanyagolni az Amlogic chipsetet De úgy éreztem a kérdezőnek alternatíva kell Android helyett és mindegy, hogy hívják CE, LE vagy Alexelec
viszont a te válaszodat én is felületesen olvastam...sorry -
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #74336 üzenetére
Megnézve a remote-toggle fájl tartalmát, le is kérdeztem a CE 9.2.4.2 alatt, hogy melyik működik. Érdekes eredmény született, mind a kettő engedélyezve van.
devce:~ # fdtget -t s "/dev/dtb" "/meson-remote/" "status"
okay
devce:~ # fdtget -t s "/dev/dtb" "/meson-ir/" "status"
okay -
Fisha
őstag
válasz
ztsoft #73794 üzenetére
A címzés csak merő véletlen volt, a szokásos rossz gomb nyomása.
Köszi a választ, de még teljesen nem elégít ki.
Itt ugyebár az a fura, hogy egy plusz eszköz közbeiktatásával működik, ami közvetlenül nem. Ezt nehezen tudom megemészteni, nomeg marha jó lenne, ha a közvetlen bekötéssel is menne. -
Fisha
őstag
válasz
ztsoft #73790 üzenetére
CEC témában kérem a segítségeteket. Nyilván határterület, így mindegyik és egyik eszköz topicjába se tartozik, de valahol el kell kezdenem.
setup 1:
LG OLED B9 - X99 MAX plus. HDMI összeköttetés a TV kitüntetett portján.
CEC: bekapacsolás kölcsönösen megy, de a TV távjára semmit se reagál a lejátszó.setup 2:
LG OLED B9 - Denon AVR - X99 MAX plus. Ugyanaz a port a TV-n.
CEC: tökéletesen működik a TV távirányító minden funkciója a lejátszón is.Hogy lehet ez? Hogy tudnám elérni, hogy közvetlen bekötésnél is menjen a CEC?
Előre is köszi a válaszokat, pláne, hogy mérnöki szemmel ez elég ufó működés, amire totál nem számítottam, egészen más miatt teszteltem a láncba kötést.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
ztsoft #73719 üzenetére
A "global" szekció nem írja felül a "FullscreenVideo" szekciót?
De igen, viszont az még jó is. Például az alanti konfig szerint az F3 ( a távon sárga gomb) filekezelőt indít global módban, de lejátszás közben ennek nincs túl sok értelme.
Ezért ott használhatjuk felirat ki/be kapcsolásra. Illetve fordítva is nézhetjük, global módban (amikor a Kodi-ban tallózunk) meg a felirat ki/be kapcsolás értelmetlen funkció.
Illetve tán úgy értelmezhető helyesen, hogy a Kodi gombok funkciói állapotfüggőek.
A nyilak például pont azok amik, az alapértelmezett konfigban a left, right, up, down az tényleg az, nem kell átírni a "global" szekcióban sem mert már így is azok gyárilag.
Viszont én például megszoktam nagyon a léptetést Dune alatt, ezért a FullScreenVideo szekcióba nálam ez is szerepel:<up>Seek(60)</up>
<down>Seek(-60)</down>
<right>Seek(10)</right>
<left>Seek(-10)</left>
<pageplus>Seek(300)</pageplus>
<pageminus>Seek(-300)</pageminus>
-
-
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
ztsoft #73046 üzenetére
Nekem is van ez a "hiba" , de müködés alatt nem vettem észre semmit.
Ezt irja ki SSH beirás után:● systemd-modules-load.service - Load Kernel Modules
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/systemd-modules-load.service; static;
Active: failed (Result: exit-code) since Thu 2019-04-11 18:28:40 CEST; 1 year
Docs: man:systemd-modules-load.service(8)
man:modules-load.d(5)
Process: 1827 ExecStart=/usr/lib/systemd/systemd-modules-load (code=exited, st
Main PID: 1827 (code=exited, status=1/FAILURE)
Warning: Journal has been rotated since unit was started. Log output is incomple
-
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #72668 üzenetére
Nem tudom ki variált a ezt meg így, mert anno amikor ezt én közé tettem, egyetlen sor volt az egész. Teljesen felesleges egy ilyen parancsot háttér processbe küldeni. És igen, valóban nem kell megadni a fájl elején parancs értelmezőt sem, mert a Kodi anélkül is vidáman végrehajtja.
-
dzz
aktív tag
válasz
ztsoft #72574 üzenetére
Most eddig nem csinálja amióta be/ki kapcsoltam, de ha felidegesít, teszek rá windowst
Ezt szoktam mondani hangosan is, olyankor egy darabig rendben van
Ami fura, megnéztem a böngészőben a teljes előzményeket visszamenőleg vagy 5-6 filmig és egyik sem volt 3D-s. A fene se érti... A 3D-t eddig is úgy használtam, hogy én kapcsolhassam be, a TV-n is ki van kapcsolva. Nem győzött meg az otthoni 3D tévézés.
-
nfsu17
veterán
válasz
ztsoft #72521 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, de ki lehetett volna találni mire gondolok.
Szóval kikapcsolja a boxot normál módon, mert az működik. Majd lekapcsolja az áramot a box alól a (táv)kapcsolós konnektor segítségével. Így nyomkodhatja már az OK gombot, mert a boxot már nem fogja érdekelni.
Én sem díjazom a húzzuk ki az áramot a gép alól elvet. -
-
Véreshurka
senior tag
válasz
ztsoft #71906 üzenetére
Köszi!
Már nem tudom hol merre olvastam, lehet ebben a topikban, de mintha arról szólt volna a diskurzus, hogy ezek a demo file-ok túl szintetikusak, nem életszerűek és, hogy talán érdemesebb olyannal próbálkozni amit az ember tényleg le tud tölteni / be tud remux-olni, tehát valóban használják, ezért érdeklődtem valami ilyesmi után (lehet egyébként ez csak tech demókra vonatkozott?). De ha nincs így akkor már szedem is le a sample-eket a gépre próbára!
(#71908) Manimaci: köszi, ez meg is van, de engem valami olyasmi érdekelne aminek mondjuk rohadt magas bitrate-je van pl. vagy nagy FPS-el rendelkezik (meg van a film ami a cím szerint 2160p.REMUX.UHD.BluRay.TrueHD.7.1.HFR.HEVC, de ebből is van 2 db, nem tudom melyikkel próbálkozzak, vagy, hogy ez olyan-e ami akár meg is izzasthat egy S922X-es boxot)
-
Csicsóka
őstag
-
Vtmk
tag
válasz
ztsoft #71329 üzenetére
Akkot te melyiket használod? Mert a coreelec a libreelec alapjait lopva belefirkálva adtak ki buildeket. Alexelek tovabb buildelve a coreelecet... japp na most akkor hogy os van ez? Mondod az olcso kinai szart. Miert a rasberry az mi? Monde re jo szaf rakas tul melegedos semmirekello foksok. Arra minden szart dobalnak. Markas? Es minden van? Amalogic egy megbizhato stabil cucc es szarozod? Ember ho a sullyedunk. Ja fogyaszto tarsadalom. Nem kitalalni egy jo fix megoldast nem toldozgassuk a fost a szar tetejen. De bocsi k ez jo le.
-
-szabi-
addikt
válasz
ztsoft #71034 üzenetére
Javaslatod alapján akkor így adtam ki PUTTY-on:
cd /tmp
rsync -av /storage/ /var/media/STORAGE/
Tíz perc futás után átmásolt vagy 2gb-ot.
(#71041) FJC
Azért tesztelek pendrive-al, mert nincs már több SD kártyám.Első próbára működik, de van néhány furcsaság, lehet mégis csak nem érdemes különböző boxok között így költözni.
Viszont a szaggatást nem az USB sebesség okozza. Hálózaton szintén jelen van.
1080p@23.976Hz filmek simán mennek a doboz átáll erre a képfrissítésre és a TV is ezen működik.
1080p@29.970Hz videók viszont szaggatnak. A doboz rááll erre a frissítésre és a TV is ezzel működik, mégis szaggat. Amennyiben a dobozt átállítom 60Hz frissítésre a TV is átáll arra és a lejátszás folyamatos úgy, mint androidon.
Valamiért 29.970Hz nem jól működik, ami sajnálatos mert másik kettő doboznak ezzel nincs baja.
Esetleg van valami ötlet ezt mi okozza?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest