-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner #36167 üzenetére
Ok, yatse hiba elhárítva. Annyit kellett csinálni, hogy a telefonon a yatse adatokat, gyorsítótárat törölni, gyakorlatilag egy telepítés utáni varázsló végignyomkodás kellett. De akkor itt a következő kérdésem. Miért nagyon lassú a youtube app? Minden ugyanúgy van mint pár nappal ezelőttig, amikor még a korábbi rendszer volt rajta, de lassabban indulnak a videók, amikor végre betölt, még akkor is ott marad egy pillanatra egy kör, benne a számlálóval ami gondolom a pufferelést mutatja. Ja és ha már youtube, melyik appot érdemes használni belőle, gyárit? Vagy van valami jobb, ami esetleg gördülékenyebb, és talán tud 1080-s lejátszást is?
-
L4CI2
aktív tag
válasz
dethroner #36150 üzenetére
Szia
Bármekkora butaság nálam ez így van azzal a különbséggel ha infrán kap jelet a TV akkor a BOX-ot bekapcsolja és azért van ez így mert ha a TV használom akkor a BOX-ot is.
Videó
Elnézést a rossz: kép, hang ,meg kupi miattBeállítások
fogalmam sincs mit mért állítottam már.
X96 1GB BOX legutolsó stabil LE-vel , TV LG 32LF5610
-
darvinya
titán
válasz
Már miért butaság?
Tudsz hangerőt állítani LE alatt?
Tv távirányítóval tudod mind2 eszközt vezérelni, ez a CEC lényege.(#36151) junkpod
Mutasd már meg ezeken eszközökön hol van fizikai hálózat leválasztó kapcsoló?
Mivel ilyen nincs, táp rákötés pillanatában BL fut, különben semmivel nem tudnád életre kelteni. -
junkpod
veterán
válasz
Nem butaság, jó dolog a cec és működik is. Ha a box standby módban van, akkor mikor a tv-t a box bemenetre kapcsolták bekapcsolja a boxot. De nem kikapcsolt boxot.
Nem is értem mi köze a bootloadernek ehhez. Ha ki van kapcsolva (értsd, nincs benne áram csak a kapcsoló gombig) akkor a jóisten fogja áram alá helyezni a boxot és elindítani a bootloadert? -
fledtamas
tag
válasz
dethroner #36091 üzenetére
Szia!
Ezt szerettem volna én is megrendelni, sőt meg is rendeltem de most jött tőlük egy üzenet hogy nincs már és visszautalják a pénzt.Mondjuk én 2/16-ost rendeltem. Kicsit tartok az 1gb ramtól, hogy kevés.Szerintem ez lesz a befutó X96
Van valakinek ilyen?
Elégedett vele? -
dethroner
veterán
válasz
dethroner #36075 üzenetére
Rászántam magam és tettem fel a gépemnek megfelelő rendszert. Bár ne tettem volna.
Most ismét ott cocókázok, ahol pár napja, vagyis nem tudok megosztott mappát betallózni. Mi a franc lehet, magam sem értem. Létrehoztam a windowsban egy új kodi profilt, jelszóval. Beírom a kodin az ip címet, megnyomom a tallózást és behozza ezt smb:// Semmi tovább, ha rányomok semmi, ha ok-t nyomok, semmiMár tisztára szétb@sz az ideg. Mit cseszek el, most már lövésem sincs.
-
Beni2360
félisten
válasz
dethroner #36047 üzenetére
Na látom mire vissza értem már megkaptad a válaszokat.
Igen nekem van egér, billentyű és táv is a boxon.
De most a gyorsaság végett a laptopon csináltam vagyis ellenőriztem és írtam le azért írtam egeret- (jobb gomb-menü gomb)
De mint olvasom a rendszereddel van baj és újból kell telepítened.
Mivel volt 7 LE-d gondolom nem gond a beállítások csak a mélyebb dolgokat kell még becserkészned.
Ha gondolod küldök priviben egy kis fényképpel illusztrál csomagot igaz ZDMC-ből van de Le-re is ugyan az egy gomb kivételével. -
Ejelhar
senior tag
-
Beni2360
félisten
válasz
dethroner #35989 üzenetére
Lehet, hogy a médiatár beállításban ugye az szerepel, hogy minden film külön mappában található. És ez meg nincs mappában. De nálam nem is szokta betenni a csupasz filmeket a média tárba. Próbáld meg a beolvasásnál ezt az egy filmet kiválasztani és a beállításnál kivenni pipát és úgy beolvastatni.
-
blakey
titán
válasz
dethroner #35905 üzenetére
Próbálj meg VLC-vel kivágni egy 1 perces részt, így nem fogjuk tudni mitől nem jó vagy mitől jó. Adatok alapján nincs gond. Elméletek helyett tettek kellenek,küldesz egy mintát vagy leszeded magadnak egy másik változatban, átkódoltatod Handbrake-kel, esetleg beletörödsz, kb. ezek a lehetőségek vannak.
-
kgymac
őstag
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
dethroner #35601 üzenetére
Azt írtad létrehoztad a felhasználót a Windows-ban. Amit ott beállítottál (név, jelszó), azt kell a Kodiban beírni.
Ha az összefoglaló alapján csináltad, akkor a név: kodiuser, jelszó: kodipassword.Windows SMB megosztás - részletesen lásd 34b. pont.
2017 őszétől tiltva van a névtelen bejelentkezés a Windows-okba, ezért létre kell hozni egy felhasználót a Windows-ban:
[Windows] gomb,cmd
(jobbgomb fölötte, futtatás rendszergazdaként), gépeld be a parancssorba:net user kodiuser kodipassword /add
. A Kodiban ezt a felhasználónevet és jelszót kell megadni a Windows megosztások betallózása után. -
kgymac
őstag
válasz
dethroner #35593 üzenetére
Ez speciel nem LE probléma, KODI kezdőknek [tanfolyam].
Ott kell, ahol a forrást próbálod hozzáadni, de tallózás gomb helyett ki kell tölteni a mezőket.
Nálam spec működik a Zeroconf is, de a win7-eimben le van tiltva a tallózáskezelő, valamelyik NAS vagy egy régi asus wl500gP vezérli az smb-s hálót. -
dethroner
veterán
válasz
dethroner #25824 üzenetére
Kíváncsiságképp elindítottam a boxot androidos módban, ott ki lehet kapcsolni a HDR-t és az SPMC pöpecül lejátssza a HDR-es filmet HDR nélkül. Nincs fehér ködszerű fátyol a tévén olyan a film, mintha eleve HDR nélküli lenne. Lehet van még hová tákolni a Libreelec-et
-
junkpod
veterán
válasz
dethroner #25772 üzenetére
Ahogy djnice már írta a sima S905 nem képes a hdr-sdr lekeveres ezért szürkés lesz a videó lejátszás hdr tartalom esetén.
Egyébként ha a tv-d fhd, akkor semmi többletet nem nyújtana egy 4k hdr film, sőt a többszörös skalazas miatt még rosszabb is lesz. Ennek még kevesebb értelme van mint a youtube 1080 lejátszásnak -
M_AND_Ms
veterán
válasz
dethroner #24152 üzenetére
Sportsdevilben a Live Sports / Livetv.ru-ról válogatok (azt a saját oldalukról is szoktam) ott több eseménynek van Acestream linkje. Igaz, én csak Nfl-t nézek.
Acestream van Kodi alá is (bár Android alatt ott az eredeti app) a Plexus addonban. Sajnos valahogy manuálisan kell telepíteni, nem pedig repoból (abból is települ, csak úgy nem indul el az Acestream).
Ha Android alól vagy, akkor streamek beszerzéséhez az Arena4viewer-t ajánlom. Kulturált, tele Acestreammel. -
Beni2360
félisten
-
junkpod
veterán
válasz
dethroner #24121 üzenetére
Bocsáss meg, a "goto" egy régi basic elagazas parancs volt, ami annyit tesz "folytasd ott", illetve simán angolul is ezt jelenti kb. Csak a "kodi kiegészítők" topikba akartalak irányítani, ott fogsz választ kapni ha felteszed az eredeti kerdesedet.
Nem akartalak félrevezetni. 🤗 -
bostone
addikt
válasz
dethroner #16913 üzenetére
4000 film, átlag 90 perc túlzások nélkül.
Ezt 250 nap alatt meg lehet nézni, ha nem tartasz közben szünetet.Viszont, ha minden nap csak egy filmet játszunk le, akkor 10-11 év alatt kipipálhatjuk.
Egyébként leszoktam arról, hogy beolvastassam a tartalmakat a kodival, annyit bohóckodtam velük, mire meguntam.
Két mappa, sorozatok és filmek. Ebből a filmes mappa gyakorlatilag üres. Sorozaból is csak 6, maximum 10 fordul elő, azok sem teljes évadok. Ha a tv műsorfolyamában meg tudtam nézni, akkor nem szedem le. Egy epizódot egyszer nézek, aztán csak a helyet foglalná nekem. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
dethroner #16799 üzenetére
Nekem van egy tp-link 1043 v1 vargalex openwrt-vel AP és switch üzemmódban, erre volt rákötve az M18 LE009-el, vezetéken. Néha megakadt, de szerintem a forrásoldal volt terhelt. Most egy androidos Sony tv van ugyanott, semmiféle töltögetést nem láttam még rajta moviesharkon.
-
kenand
veterán
válasz
dethroner #14571 üzenetére
Nálam szigorú film nézés van, oda úgy tűnik akkor elég lesz a régi SD. Transmission, samba stb más kütyü feladata: Okosított Xiaomi rooter ( korábban Vargalex segédletével TP-Link 1043 volt, de megfáradt vs. kiszáradtak benne a kondik. )
és az első TV boxom MeLE A2000 (ami filmnézésre használhatatlan volt, mivel Android piszok lassú volt és bugos, OpenELEC-hez meg nem volt megfelelő képernyő driver) most Linux fut rajta, Transmission, Mediatomb és Samba.
.(egyébként most látom, már 3 éve megy szépen... talán a táp kezd egy kicsit fáradni, végül is folyamatosan ellát egy 2.5" HDD-t is)Esetleg banana Pi M2U lehetne az utódja, mivel azon natív SATA port van szintén..... de amíg megy nem cserélek..
-
kmarci25
veterán
-
törölt tag
válasz
dethroner #14477 üzenetére
Írok egy példát. Egy médialejátszónál alap elvárás a felbontás, és a képfrissítési frekvencia állíthatósága. A bibi az, hogy az Android kódját eredetileg mobil eszközökre írták, amiknél egyik sem változik. Ezért OS szinten egyik sincs definiálva. Az OS csak kicsi, nagy, és nagyobb kijelzőt ismer, és az ezekhez tartozó megjelenítési módokat. Minden egyéb infó kernel szinten van definiálva (bebetonozva), amit nem olyan egyszerű reboot nélkül megváltoztatni.
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
dethroner #14482 üzenetére
Arra van lehetőség, hogy nem kelljen elindítani a boxot és LE kikapcsolómenüben újraindítani ha a droidra van szükségem?
Összefoglaló 64. pont alapján: [link]
Nekem működött, amíg még meghagytam az Androidot a belső tárhelyen. (LibreElec 7-es verzióval, Aeon Nox skinnel próbáltam ki, a sima Mini MX-en (1 GB RAM/8 GB eMMC-s verzió).)
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
dethroner #14482 üzenetére
Ha bent van az sd kártya akkor mindig a LE indul először.
Androidra kipróbálhatod az auto framerate fixet, amit már korábban is írtam neked. Van még más lehetőség is, ha az androidot akarod élvezhető szintre hozni: ftmc, spmc. A Kodiban nem láttam képkocka interpolációt.tsilver: mivel ugyanaz a vas, mint a tuneres verzió, igen működik rajta a LE. Előtte egy próbát tennék crt-n, mert lehet, hogy ocsmány a képminőség és használhatatlan a felület.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
dethroner #14477 üzenetére
Egy normális médialejátszó, amin optimalizált szoftver fut, $100-nál kezdődik, 5 éve is ott kezdődött. A $40-50-ba egy félig-meddig működő rendszer fér csak bele. Ha nem lenne ingyenes Android és Kodi, akkor nem lennének ilyen dobozok, a kínaiak csak rádobálják a szoftvereket, ha nagyobb problémák nélkül fut, akkor kész is van. Utólagos reszelgetés, hibajavítás nincs. A "nem lehet filmnézésre használni" vélemény szubjektív, van aki észre se veszi az apróságokat, esetleges röccenéseket.
A 3D SBS-t nem tudom honnan vetted, ez van az összefoglalóban:
Az Amlogic S905/S905X a 3D ISO-k és 3D MVC MKV-k lejátszását csak half top-bottom módban támogatja, ez egy középút a semmi és a legjobb módszer (MVC+framepacking) között. Szóval azoknak tökéletes 3D ISO-ra is, akiknek passzív 3D TV-jük van, mert 3D ISO-ból halfou-ban teszi ki a képet, ami így jobb mint egy felezett mkv. Aktív 3D TV-hez, projektorhoz inkább egy HTPC, Zidoo X9S/X8, Himedia Q10 Pro / Q5 Pro vagy RPi3 ajánlott. -
blakey
titán
válasz
dethroner #14373 üzenetére
Amit linkeltél az nem EU raktár, az bizony kínai raktár és arra is jöhet vám és illeték, ez az EU raktáros.
-
-
azbest
félisten
válasz
dethroner #14283 üzenetére
krypton (kodi 17) alatt már elérhető megfelelő beállítással és input stream pluginnal 4K is. Úgy láttam legutóbb, hogy a vp9-et még nem választja ki, csak h264-es változatokat.
Engem jobban bosszat az, hogy a sima androidos youtube app és a youtube api-t használó kodi addon nem játssza le azokat a videókat, ahol 18+ vagy mobilos lejátszás le van tiltva. De ez ugye nem a lejátszó hibája. A youtube tv android app viszont viszi őket (nekem az android 6-os box-on volt jó, az 5.1-esemen nem ment, de persze hivatalosan nem támogatott a sima android erre, hanem kézzel lehet feltenni apk-ból)
-
junkpod
veterán
válasz
dethroner #14283 üzenetére
Semmit nem veszitesz vele. Eleve túlzottan tomoritett a yt. Másrészt tvn nézed, mekkora tv, mekkora távolságból? Hidd el, azon kívül, hogy nyomkodjuk majd boldogan az "o" gombot és látjuk kiírva az 1080p feliratot egy új és jobb yt addonban azon kívül semmi pluszt nem fog adni.
Droidon tvappal van fhd ha jól értem. -
DoItYourself
Topikgazda
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
dethroner #14203 üzenetére
Nekem is 2GB-os kártyán van a LE, de inkább a kártyán lévő szabad hely az érdekes. A Kodi-ban a System menüpontban meg tudod nézni.
A kikapcsoló menü nálam (LE 009) a távirányító Power gombjára jön fel, így néz ki, itt van a "Reboot from NAND" lehetőség is. Ezt a főképernyő bal alsó sarkában lévő gombbal is el lehet érni. -
AtHoS
nagyúr
válasz
dethroner #14135 üzenetére
Ha már úgyis bogarásztad az összefoglalót:
34b. Windows 10-en megosztottam egy könyvtárat, a Kodi jelszót kér hozzá.
Vezérlőpult > Hálózat és internet > Hálózati és megosztási központ > Speciális megosztási beállítások > Az összes hálózat > Megosztás jelszavas védelemmel > Jelszóval védett megosztás kikapcsolása -
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
dethroner #14056 üzenetére
Fogpiszkálós indítás csak egyszer kell, amikor először indítod a LE-et SD kártyáról. Később már a kikapcsoló menüből indíthatod újra a gépet, és választhatod az androidos boot-ot. Az összefoglalóban is le van írva.
Junkpod: optikán csak akkor van E-AC3 ha be van kapcsolva az AC3 encode. Ekkor értelemszerűen sima AC3 lesz belőle (LE 009). Egyébként úgy van, ahogy írtad, ugyanaz a hang van HDMI és optikai kimeneten, nem kell semmit se kapcsolgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged