- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
válasz
Alogonomus #49669 üzenetére
Főleg hogy AMD-s VGA-m van és a következő gépem is AMD CPU + VGA kombó lesz, fölé-mellé sebaj
Televan, menpee: Nem tudok számokat, ha neked azt mondják a Tesla model 3 17 millióba kerül és 16,9 millió az előállítási költsége amiből akku 8,5 millió Ft akkor erről az állításról anélkül el tudod dönteni hogy f*szság hogy tudnád a pontos adatokat. Nem, nem tudok adatok de nem is dobálózok ,,xy titkos partner kontaktom mondta" kijelentésekkel.
-
Petykemano
veterán
válasz
Alogonomus #49480 üzenetére
A helyedben nem ringatnám magam ilyen ábrándokba.
Az AMD nem szokott így altatni. Amikor a Vega videót mutatták be, akkor se kerteltek, az első csalódás akkor jött a vegával kapcsolatban. Aztán mindenki reménykedett, hogy de az csak biztos egy ES, meg majd a mature driver. De nem, az lett a végeredmény, amit akkor mutattak.Tehát itt még legföljebb egy 3-4%-kal túlhúzott vizes/anniversary editionre lehet számítani, de többre nem.
Ez így is órási progresszív teljesítmény
A vega64 bődületesen nagyobb lapkamérettel és fogyasztással alig tudta megszorongatni az nvidia második legnagyobb lapkáját (GP104)
A Navi10 korrekt lapkamérettel és fogyasztás mellett meg tudta szorongatni az nvidia második legnagyobb lapkáját (TU104)
A 3080 valójában a legnagyobb géming lapka (GA102), ha ezt meg tudják szorongatni korrekt fogyasztás mellett, az kiváló. -
törölt tag
válasz
Alogonomus #49480 üzenetére
Ha ez a 12 GBos kártya azért jó mert van fölötte még egy.
Ha a 16GB-os akkor azért mert 16GB-os
Szerintem jók vagyunk ! -
válasz
Alogonomus #49379 üzenetére
-
Yany
addikt
válasz
Alogonomus #49382 üzenetére
A HBM-et mennyire tartjátok valószínű (és egyben ésszerű) iránynak? Én szkeptikus vagyok ez ügyben, eléggé vakvágánynak élem meg a konzumer piacon.
-
Yany
addikt
válasz
Alogonomus #49350 üzenetére
"fogyasztáselőnyben lesz."?
Ezt így kijelntő módban? Meg ugyanazt a hűtőt feltenni az AMD kártyájára? Igen, az Asus megcsinálta, nem győzött utána meaculpázni és új verziót kiadni, annyira jól sikerült.
Srácok, amit itt sokan írkáltok olyan szintű csalódottságnak ágyaz meg, hogy borzasztó lesz nézni. Nem azt mondom, hogy tuti szar lesz a Navi, de azt igen, hogy ez a fajta önmeggyőzés elég nagy mértékben táplálja a közösségi hőbörgést egy-egy csalódást okozó(??) debütöt követően.
A korábban felbukkant 60+20-as leosztás még érdekesen és viszonylag hihetően hangzik, viszont így a 3090-et nehezen tudom elképzelni, hogy beérte volna.
-
válasz
Alogonomus #49373 üzenetére
TPC testing def:
Average (Gaming): Metro: Last Light at 1920x1080 because it is representative of a typical gaming power draw. We report the average of all readings (12 per second) while the benchmark is rendering (no title/loading screen). In order to heat up the card, the benchmark is run once first without measuring its power consumption.
Peak (Gaming): Same test as Average, but we report the highest single reading during the test.
Az általad felsorolt értékek mind peak fogyasztások,
Szerintem a Gaming AVG mérvadóbb, mint a single peak, amivel a kártya 98%-ban nem találkozik, de ezt már mindenki döntse el maga
-
válasz
Alogonomus #49363 üzenetére
-
válasz
Alogonomus #49359 üzenetére
én óvatosan kezelem ezt a rengeteg számozást szerintem nem lesz ennyi varia.
xtx ha jól emlékszem utoljára a régi 1000-es szériánál ATI-nál volt.
nem tartom valószinünek meg nincs rá szükség.
AMD eladja a gpu-t a gyártók meg csinálhatnak rá erösebb custom kártyákat
nem kell annak uj szám ha az egy gyári is hozza a szintet.
5700xt ref is megy annyit mint a custom szóval inkább csak hütés,küllem más.
fogyasztás terén az rdna nagyon jó csak tul lett lőve marketing szempontok miatt.
rdna2-nél a 7+ hoz 20-30% csökkenést tehát elég széles mozgástér van a fogyasztás
skálázására.valószinüleg a legerősebb modellnél ki is tolják hogy tényleg
megszerezzék a teljesitmény fölényt. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Alogonomus #49359 üzenetére
Nem veletlen hozza az NV a refrest mar jovore ha igaz kisebb fogyasztassal
Amugy a 3080 csak 320W es a 3090 350W.
Nem tudom honnan szedted a 350-400W-ot -
válasz
Alogonomus #49350 üzenetére
6900xt-re 340-350W-ot ir ami teljesen reális egy 80 cu-s gpu-hoz.
ez nagy valószinüséggel a gyári design.
custom kártyák 3x8 csatival plusz pcie sin akár 525w-ig is mehetnek. -
válasz
Alogonomus #49293 üzenetére
igen láttam mennyire tökéletesen értetted, sikerült is kiszínesítened a képzeleted szerint.
-
válasz
Alogonomus #49280 üzenetére
Neked értelmezési gondjaid vannak, nem érted miről szól a cikk. Alapból nvidia abban gondokodott, hogy 2 felé dobja a gyártást. Ahogy írja is Abu. Ez nem úgy működik, hogy 2 hónap alatt átervezek egy GPU családot.A fentartott,licitálható 7nm gyártásra csapott le AMD az Nvidia elött. Gondolom valami nagyobb SKU-t arra tettek volna.
-
gabika1972
tag
válasz
Alogonomus #49255 üzenetére
Bár nyilván tele van a hozzászólás túlzással és költöi képpel, én még mindig szakadok
-
válasz
Alogonomus #49271 üzenetére
tehát nem érted mit Írnak .De nagyon ezt írtam.
segítek :
azt írja az általad belinkelt cikk, hogy Nvidia eleve azt fontolgatta, hogy ketté oszttja az Ampere gyártását hogy csökkentse a függőségét a TSMC től és megossza a költségeket, mert drágának tartja a TSMC gyártását.A felsőkategóriás termékeket hozták volna náluk a kisebbeket Samsungnál, mint a Pascalnal is tették.
Miközben tárgyalt a Samsunggal reménykedtek, hogya TSMC kedvezményt ad , de ez nem következett be és közben az AMD felvásárolta az összes tartalék 7nm gyártást és így a TSMC csak az előre fixen lerögzített Nvidia megrendeléseket tudja teljesíteni.
Tehát nem elküldték, meg ajtót mutattak nekik,ahogy te fogalmazol csupán nem engedtek az árból.Ez az üzleti szférában egy általános dolog, hogy partnerek tárgyalnak az árról.Nem csak Nvidia próbált alkudni rá, hanem több cég, ott a Digitimes jelentése szintén a cikkben. Nvidia elszúrta azzal hogy nem számított rá, hogy amíg alkudoznak addig AMD teljes áron felvásárolja a teljes tartalék kapacitást... -
atok666
őstag
válasz
Alogonomus #49263 üzenetére
Miert nem rogton 5-600W?
Atok
-
válasz
Alogonomus #49268 üzenetére
Olvasd el akkor a cikket amit belinkeltél és értelmezd. Tehát az a forgatókönyv amit én írtam nem amit te költöttél, hogy a TSMC kirúgta Jensent.
-
válasz
mutass már errő la storyról valamitó konrét linket /cikket, a múltkor is kértelek erről, hol volt ez a nagy mellény és TSMC elzavarta.
Mert a hírek szerint annyi történt, hogy Nvidia lemaradt a gyártókapaciásról, AMD beelőzte és döntenie kellett hogy vagy vesz és bővíttet megint TSMC-vel jó drágán, mint azt tették a Turing idejében hogy egyedi gyártósort kaptak, vagy pedig más , olcsób megoldást néz mert le lett kötve az összes 7 nm náluk.
Az Ampere 100 azért készül a TSMC 7 nm -en , mert az kihozza azt a költséget amit megér illetve nem akkora volumen mint a gamer szegmens. -
Cifu
félisten
válasz
Érdekes ez az okfejtés annak fényében, hogy még májusban arról volt szó, hogy nVidia jelentős 7 és 5nm-es gyártókapacitást foglalt le a TSMC-nél.
-
Raki
aktív tag
válasz
Igen erről hallottam én is, hogy nagy mellénnyel ment tárgyalni, hát ez öreg hiba volt, ráadásul lehet, hogy elég végzetes is, a piac kegyetlen.
Ha ez mind igaz, akkor ezek a kártyák gyakorlatilag tényleg csak papíron, mutatóba szerepelnek és komolyabb készlet hónapokkal később sem várható.
Azt amúgy lehet tudni, hogy mikor derült ki nv számára, hogy nem gyárthat TSMC-vel?
Egyébként itt jegyezném meg, hogy ez amit írtál megmagyarázná a 10 GB vram mennyiséget is, ugyanis a költségeket gom le kellett szorítani és eredetileg ők se ennyi vrammal terveztek. Számomra ez teljesen logikátlan, hogy előző gen-hez képest visszalépnek vram mennyiségben.
Az egészből nekem az érződik, hogy most ki kellett vmivel jönni, de ez így nagyon gáz... -
Cifu
félisten
válasz
Alogonomus #49222 üzenetére
AMD az RDNA2 kártyák őszi-téli tömeges kiszállításával lényegében évekre a saját táborába terelhetne minden GTX 1080 fölötti nvidiás fejleszteni kényszerülőt, mert az RTX 20xx kártyák abszurd módon drágák,
Abszurd módon? Nem hinném. A GTX 780 Ti anno 700$-on nyitott, a 780 meg 650$ volt. Vagyis az RTX 2080 nem sokkal volt drágább (a Founders Edition egyszerűen lefölözése volt a piacnak 800$-os áron). A 2070 és a 2060 többé-kevésbé hozta a szintet, ami figyelembe véve az inflációt is, nem volt annyira abszurd. A 2080Ti meg elfért a Titan RTX alatt...
BTW az nVidia azért árazhat így, mert nem igazán van verseny...
Ezért kellene az AMD-nek végre összekapnia magát, vagy az Intelnek végre kijönnie az Xe dVGA-kkal...Erre csak rátenne, ha valóban perf/watt értékben is elverné az Ampere architektúrát az RDNA2.
Te is tudod gondolom, hogy ez döntés kérdése. Ha hülyére húzzák a kártyát, hogy felvegye a versenyt az Ampere-el, akkor feltehetően a perf/watt ott is szét fog esni. Az Ampere perf/watt esetén per pillanat nem muzsikál túl jól FHD felbontásban, de 4K-ban már ő vezet. Legalábbis a 3080 és a 3090 esetén ezt láttuk. A perf/watt terén eddig az nVidia volt előnyben, érdekes kérdés lesz, hogy a Samu 8nm mennyiben felelős az Ampere várakozás alatt perf/watt értékeiben... -
gabika1972
tag
válasz
Egyszer már halasztott az nv sztem mégegy már nem férne bele marketing szempontból, legalábbis a részvényesek biztos nem örülnének neki ( főleg a felemás 3xxx rajt után). Nv meg a nagy arm befektetés miatt tojáshéjon táncol , hogy egy percig se veszítse el a bizalmat. Magunk közt szólva: milyen matekolás mehet a stratégiai döntéshozok között mindkét oldalon.... nem sokat alszanak mostanában:)
-
Raki
aktív tag
válasz
Nagyrészt egyet értek veled, 1 vmiben viszont nem:
" és Ampere kártyája valószínűleg a GA103 jövő nyári érkezéséig nem nagyon lehet majd."
Ezt az örömöt nv nem fogja sztm megadni AMD-nek, arról nem is beszélve, ha ilyen megtörténne a részvényei is hatalmasat esnének. Ha tényleg ennyire nem lesz ellátás nv kártyákból az sztm hatalmas öngól.
Egyébként én is az őszi címek miatt fejlesztettem és már csak a kártya hiányzik. Esetemben pl. teljességgel kizárva, hogy én akár csak január elejéig kártya nélkül legyek. -
korcsi
veterán
válasz
Alogonomus #49098 üzenetére
Erre gondolsz? mert et TU104-es 13,6Mrd tranzisztorral ugyanúgy mint a 2080 ami szintén TU104-es, a TU102 ami 18,6Mrd tranzisztort tartalmaz, de abból csal TPU szerint 2080Ti meg Titan RTX van, vagy nem? És ha nem akkor melyik 2060 van TU102-es GPU-val?
-
válasz
Alogonomus #49069 üzenetére
figyelj én már elveszítettem azt hogy mire akarsz utalni vagy kihozni abból amit írtam a GTx 1060 nem volt soha gyorsabb mint az alap verzió , bármilyen megnyesett GPu ra is épült.
A GTx 1060 3 GB eleve lasabb volt mit a 6 GB verzió ,soha nem volt gyorsítot verziója bármilyen GPu ra is épült. A 2016 decemberében kiadott 3 GB verziót néhány gyártó alkalmazta az agyonnyesett GTx 1080 selejtjeként,,de a 6 GB verziót a generáció végén kezdte általánosan behozni Nvidia. -
Simid
senior tag
válasz
Alogonomus #49069 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy mikor megvágnak egy chipet akkor is az eredeti fullos tranzisztorszámot írják a speckókban? Mivel hivatalos adat ilyenkor nincs, így mást nem tudnak mit ráírni a fullos értéket. Szóval a GP104-140 és 150 csak annyi számolóegységet tartalmazott mint a GP106 variánsok, így nem voltak semmivel erősebbek.
A 3GB-os modellt meg semmiképp nem nevezném 'fejlesztésnek'... -
válasz
Alogonomus #49051 üzenetére
Nem lehet hanem biztos.😊voltak is róla cikkek anno A 2060 Ko is van a 2080 GPU val. (TU104) ugyan ez volt a Pascalnal. A generáció vége felé így csinálnak pénzt a drágább de hibás nagy GPU ból de Pascalnal is voltak tesztek, nem voltak kulonbsegek az alaphoz. A 2060 Ko viszont egyes programokban jobb volt, de játékban sokszor lassabb mint egy sima EVGA.
-
válasz
Alogonomus #49049 üzenetére
már csak azt lenne jó tudnod melyik mit jelent igaz ?
- GP106-300-A1 = GTx 1060 3 GB ( modernizálták ?)
- GP106-400-A1 = GTx 1060 6 GB
- GP104-140-A1 = GTx 1060, az 1070 és 1080 megnyesett vátozata ugyan azokkal a
specifikációkkal mint az alap GTX 1060 . Nincs teljesítménybeli különbség a régihez képest. 2018 tavaszán kezdték így felhasználni a kihullott nagy GPU kat.
- GP106-410-A1 9 Gbps memóriák plusz +3 %.
- GP106-350-K3-A1 Nálunk soha nem volt kapható, alap GTx 1060 5 GB..
- GP104-150-A1 - soha nem létezett 8 GB GDDR5X verziótehát egyetlen egy variáns kínált 3 % kal több teljesítményt a pályafutása alatt a 9 Gbps verzióva szerelt. nem fejlesztették a GTx 1060 kártyát.
-
Simid
senior tag
válasz
Alogonomus #49013 üzenetére
Olvasd már vissza légyszives a hozzászólásom előzményeit, mert az az érzésem, hogy csak úgy vaktában reagáltál a legutóbbi hozzászólásra amit megláttál.
Az Nvnél bemutató->driver->NDA lejárta->release volt az időrendi sorrend, szerintem ez a helyes és remélem AMD is így jár el.
Raki megkérdezte, hogy miért ne lehetne a bemutató és a launch egy napon. Leírtam, hogy szerintem ez miért rossz ötlet. Nem értem, hogy miért válaszoltad erre, hogy kiadhatnák a drivert is ezen a napon (ami még nagyobb hülyeség) és főleg nem értem miért írtad, hogy az Nv is így csinálta mikor nem (értsd: az NV-nél nem volt egy napon ez a 3 dolog). -
Simid
senior tag
válasz
Alogonomus #49006 üzenetére
Ne haragudj, de nem igazán tudom miről beszélsz. NV szeptember elején tartott egy bemutatót, pár nappal utána kiküldte a drivert és a kártyákat, természetesen csak azoknak akik NDA-t aláírtak. 15-én lejárt az NDA addig mindenkinek volt ideje elkészíteni a teszteket és 17-én indult - elméletileg - az értékesítés.
Ehhez képest te egy olyan felvetésre reagáltál, amiben ez a 3 dátum egy napra esne. Erre írtam, hogy márketing szempontból hülyeség lenne. -
Simid
senior tag
válasz
Alogonomus #49004 üzenetére
Aha... Az ilyenkor kiemelten fontos független tesztek meg jönnek majd amikor jönnek. Mindenki állna a 'startvonalnál' a driver nélküli kártyájával és frissítgetné a weblapot, hogy mikor lehet már letölteni, aztán persze a leggányabb és legösszecsapottabb tesztek jönnének elsőre. Tech Jesus és 'Hammer on box' meg közösen küldené el őket melegebb éghajlatra.
Mint mondtam nincs technikai akadálya, csak nagyon gáz lenne marketing szempontból. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #48889 üzenetére
Akarod mondani, egy nemet webshopban eladtak X mennyiseget. "eleg sok" az nem merheto, es szubjektiv, illetve mivel az Nvidia overall novelte a reszesedeset, vilagos, hogy nem adtak el annyi AMD kartyat osszesen, hogy a csokkenest megakadalyozzak.
Ez nem fedi le a piacot, marpedig en a launchra vonatkozo vasarloi igenyrol beszeltem.
Az AMD tudja mennyit adtak el a Navi launchbol, mennyit 1 ev alatt. Ez alapjan keszulnek a launchra. En csak azt mondtam, hogy az adatok alapjan konnyebb keszletet felhalmozni, mert az igeny kisebb. -
válasz
Alogonomus #48854 üzenetére
mégegyszer . erre a csalásra [link] mutass valami bizonyítékot, tesztet.ugyan az a konfig , ugyan az a beállítás, két módszerrel ,10-20 % difi.( amit egyébként nem tartok elképzelhetetlennek,de nem azért amire te utalni akarsz hogy természetesen csal a zöd dög, hanem mert nem sok oldal tesztel ilyen pontosan és jó eszközökkel, mint pl Igor vagy amit tud a PCAT)
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #48879 üzenetére
Pontosan ezert nem ad jo kepet, mert a piac egy kis szeletet nezi, nem az egeszet.
A 20% piaci reszesedes teljes kepet ad.(#48878) arabus
Olvasd el mirol volt szo. DVGA market share-rol, ahol a piac egeszet szokas nezni. -
Raymond
titán
válasz
Annyira jol teljesitettek hogy konkretan 9%-ot sikerult vesziteniuk a piaci reszesedesbol egy ev alatt, ahol a hatso 6-9 honapban volt jelen az 5700-as sorozat a piacon:
Forras: [link]
-
atok666
őstag
válasz
Alogonomus #48876 üzenetére
Linket kert a kollega a konkret meresre.
Atok
-
válasz
A német DIY piac egy jelentős részéről, így pontosabb.
OEM és DIY méretkülönbségét meg talán azzal lehet érzékeltetni, hogy hiába van az AMD procinak 80% feletti aránya mindfactorynál (DIY), a globális desktop részesedés 20% alatti (DIY+OEM). -
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #48787 üzenetére
Pontosan, de meg igy is dragabb volt, mint a Navi.
Ezt is csak azert tettek, hogy kifogjak a szelet az AMD vitorlajabol.
Nem kell az RDNA 2-rol beszelni, foleg mert nem ismerjuk a teszteket, fogyasztast es teljesitmenyt. Az Nvidia is dobalozott a diakon ilyen olyan szamokkal, ami teljesen mas mint a valosag. Ne erre alapozz.A Navi mar kelloen jo konkurencia 1 eve, olcsobban, megsem adtak el belole sokat es az Nvidia novelte a reszesedest is.
Nem egy ev alatt fog valtozni az irany, de mar lepunk a masodik evbe.
Ahhoz, hogy komoly vasarloi igeny keletkezzen, fel kell torolni az Nvidiaval a padlot. Nem beerrni a ket eves 2080ti-t, hanem a 3080-at lekuldeni AMD kozepkategoriaba.
Addig meg maradnak a foldon, es a nyilvanvaloan kisebb igenyt ki tudjak eleg szallitmannyal szolgalni, ezen nem kell csodalkozni. -
válasz
Alogonomus #48866 üzenetére
teljesen másról beszélsz. Én erről, [link] ahol Az ezsközzel történő csalásra utaltál a kommentedben én meg belinkeltem neked hogy Igor letesztelte az eszközt és nem mutatott ki benne semmiféle alacsonyabb mérési eredményt..
-
awexco
őstag
válasz
Valószínűleg nem vicből húzta szénné a kártyáit az nvidia ...
Megvolt az oka rá .... -
atok666
őstag
válasz
Ha ugyanannyit “csal” minden esteben, gyartotol fuggetlenul, akkor ok nem? Vagy szted ott van a mikrokontroller kodban az “if nvidia” elagazas?
Atok
-
atok666
őstag
válasz
Alogonomus #48822 üzenetére
Mikent csal a PCAT a meresekben?
Atok
-
válasz
Alogonomus #48822 üzenetére
azért nézz meg pár mérést igorslab nál vagy tom's hardware-nél is. [link] Ők nem használnak Nvidia eszközt és egyben mérik a CPU-t a GPU val,de külön is megjelölik., görbékkel is.
Én általában minden ilyen jellegű dolgot náluk követek. -
awexco
őstag
válasz
Fura ez az egész egyenlőre olyan mintha helyet cserélt volna hozzáállásban a két gyártó
Majd akkor derül ki ha meglesz az amd bejelentése és piacra dobása ... -
válasz
igy-igy.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #48705 üzenetére
Es az aratol.
A Navi is kompetitiv, 1 eve a piacon van, ennek ellenere az AMD grafikai reszlege nem teljesit tul jol a jelentesekben es az Nvidia 80%-ra emelte a reszesedeset.Erre alapoztam a kijelentesemet. Nem eleg jo kartyat lerakni az asztalra.
Komoly valtozas csak akkor lesz, ha olcsobban vagy egy arban az AMD radobna 50%-ot az Nvidiara teljesitmenyben kb. -
válasz
Alogonomus #48655 üzenetére
Ez az MSRP sok minden, csak nem gyartasi koltseg alatti, ne legyunk ma ennyire naivak...
Az viszont teny, hogy esze agaban sincs FE-bol nagyon gyartatni es valoban csak egy marketing MSRP-t kaptunk ...
-
Jacek
veterán
válasz
Alogonomus #48532 üzenetére
Én meglepődnék ha érdemben lehetne Bnavit venni idén.
-
Petykemano
veterán
válasz
Alogonomus #48326 üzenetére
Azt mondják (direkt nem linkelek, mert ezek nem hivatalos infók, vagy papíron bizonyítható szivárgások, hanem csak amolyan szóbeszéd, tehát a tök tudja mennyire hiteles), hogy
túl azon, hogy Vermeer egyértelműen veri majd az intel asztali megoldását (legalább a Rocket Lake érkezéséig), rövidden követi majd a Cezanne, ami tényleg semmi más, mint a Renoir zen3 magokkal. Itt már azért éles a verseny, mert a Tiger Lake nem rossz. a Cezanne és a 6-8 magos Tiger lake között nagy csetepaté lehet. -
válasz
Alogonomus #48220 üzenetére
őőő hülyeségeket írtál, ismét ?
-
X2N
őstag
válasz
Alogonomus #48076 üzenetére
A probléma az elméleteddel az hogy még ha utána állítanának is a fogyi kerettel az új RDNA2 kártyákkal akkor azt a hűtés nem tudná lekövetni. Aztán megint szét lenne oltva az AMD hogy nem tudnak hűtést tervezni. Buildzoid is jól mondja az RDNA2 elemzős videójában, mintha az AMD direkt szivatná az AIB-okat ezekkel a blower hűtésekkel.
-
Jack@l
veterán
válasz
Alogonomus #47848 üzenetére
Mert ugye nem is lehet 3100 3200 stb néven tovább tolni a végtelenségig
-
BoneDragon
veterán
válasz
Miért kezeled tényként a pletykákat? Esélytelen, hogy elverjék a zöldeket. Évek óta várjátok a csodát, tök jól néz ki minden papiron, de valójában meg meh... Ha meg jó a kártya, akkor csak simán nem tudnak normális drivert irni.
Hátha most ez megváltozik... -
Yutani
nagyúr
válasz
Alogonomus #47849 üzenetére
Ha lesz belépő és alsó közepes RDNA2 kártya, akkor sem biztos, hogy érdemes a RT fícsört benne hagyni (nem letiltani), mert max diavetítésre lenne alkalmas, az pedig rontaná a felhasználói élményt. Inkább ne legyen aktív olyan szintű termékeknél, ami nem biztosítja az 60 FPS-t 1080p-n bekapcsolt RT-vel. Vagy levihetik 720p-re is a 60 FPS limitet, az mondjuk nagyobb szabadságot ad, de most ki az, aki ilyen felbontáson játszik? Max laptoposok.
(#47854) morgyi: Biztos lesz a Navi21 alatt más termék is. Épp ideje, hogy ha végre tudnak újra felső kategóriás terméket prezentálni, akkor full spectrum portfóliót tegyenek le az asztalra.
-
válasz
Alogonomus #47849 üzenetére
Én azért örülnék valaminek max 75W TDP-vel, bánom is én, hogy van e benne RT vagy sem.
A multimédiás blokkot is kéne gyúrni, Intel és Nvidia is jön az új szériában az AV1 supporttal (Tiger Lake, RTX 3xxx), remélem nem úgy járunk, mint VP9-cel, hogy sokáig tojnak rá AMD-nél. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Szerintem tudatosan kett a top kártya 3090-e Titan helyett, mivel az egy Titan méretű gaming kártya, míg a Titan-ok korábban gyakran gyengébbek voltak játékra, mint a 80Ti, viszont benne volt minden compute finomság.
Ugyanakkor a 90-es egy teljes GPU, ha akarnának kiadni vmi nagyobbat, legfeljebb az órajelekkel játszhatnának, ami talán még egy Ti-re vagy egy Super-re se elég... Az simán csak OC.
-
válasz
Alogonomus #47846 üzenetére
A teljes termékvonalra jön majd RDNA 2 elvileg, kíváncsi vagyok meddig skálázzák le a VGA-knál.
"The RDNA 2 architecture goes through the entire stack," Kumar told the BoA interviewer, "it will go from mainstream GPUs all the way up to the enthusiasts and then the architecture also goes into the game console products... as well as our integrated APU products."
via -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Alogonomus #47779 üzenetére
-
válasz
Alogonomus #47779 üzenetére
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Alogonomus #47770 üzenetére
"Amelyik játékot egér+billentyűzet előtt ülés helyett állva+mozogva és speciális kiegészítő eszközt használva kell játszani, az például "konzolra való"."
Ahham... Jelenleg konzolra egyetlen ilyen (VR) eszköz létezik, míg PC-re, nos... Az összes többi...
Úgyhogy ez is bukta.
morgyi: Ezért is írtam, hogy nincs olyan, hogy "konzolra való" meg "PC-re való". Régen is csak akkor volt, ha szemellenzővel/színezett szemüveggel néztél, mert kompromisszummal még konzolon is lehetett egér+bill, csak kellett hozzá egy adapter (xim).
PC-t meg gyak bármire tudod konfigurálni mind HW, mind perifériák tekintetében. PC-re, szimulátorokhoz már akkor volt head tarcking, mikor a konzolokon még pixelart volt minden game. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Alogonomus #47768 üzenetére
Ez így ebben a formában erősen fals. Nincs olyan, hogy "konzolra való" játék, csak olyan, hogy "konzol exkluzív". Egyik konzolnak sincs olyan felhasználási módja, amire a PC ne lenne képes. Két dolgon bukik a PC: Az ár és a problémamentesség. Bár utóbbira fejlettebb országokban vannak cégek, akiktől lehet venni komplett, előre összerakott PC-ket 0-24 tech supporttal meg 24/7 futárszolgálattal, ha bármi gondod lenne.
Fordítva is csak azért bajos a konzol, mert egyrészt nincs csak a kontroller, ami kizárja pl a a verseny-szintű, profi kompetitív FPS-eket a körből, illetve szintén az egér+bill hiányában az RTS-ek is kuka. De ha lenne input, akkor ezeket is lehetne tolni.
PC-re meg évtizedek úta lehet TV-t meg kontrollert kötni, úgyhogy 1:1-bel ehet az élményt hozni.
Cross-platform 2 okból nincs:
1 - A Sony-nak és a M$-nak is zárt a hálózata, nem engednek be külsősöket.
2 - Hogy oldod meg az autoaim+kontroller vs. bill+egér kérdést? Vannak címek, ahol már a a kontrollert és a kormányt se ereszik össze, vagy leglábbis opció az ezek alapján történő meccs-szűrés.
Az adott játék is érdekes, a MS gyak -szinte- minden saját címet tol be Windows alá is, nemrég pedig a Sony nyilatkozta, hogy továbbra is tervezik a PS-címek PC-re portolását, nem egyedi eset a Horizon. Igaz, hogy 3,5 évvel később, és olyan állapotban, hogy még fél évig kvázi játszatatlan, de az már nem a Sony sara, hogy a portolást végző csapat nem vitte túlzása a minőséget. -
awexco
őstag
válasz
Alogonomus #47702 üzenetére
Magyar idő szerint mikor ?
-
Devid_81
félisten
válasz
Alogonomus #47614 üzenetére
A plusz radiator ami jar a vizhuteshez megint csak nehez eladni "barmelyik" hazhoz.
Szoval ez amolyan is-is dolog, de jah en is a vizhutes mellett raknam le a voksom -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Alogonomus #47528 üzenetére
Verseny? No offense, de melyik bolygóról jöttél? Semmiféle verseny nem lesz. Szépen beárazzák egymáshoz a kártyákat, mint mindig. Ami job, azért többet kérnek, ami rosszabb, azért kevesebbet. Te meg eldöntheted, hogy melyik bundlit veszed meg.
-
válasz
Persze az lehet az egyetlen esélye Atyavilág.
-
Jack@l
veterán
válasz
Mintha az elso kettovel nem tettek volna le valami egyedit... (ami még mindig elhanyagolhato apróság, eye-candy)
Ettől függetlenül szoros versenyben az amd max a turingokt tetejével lesz. Az meg két éve lett volna verseny. -
válasz
Alogonomus #47500 üzenetére
Én ezzel nem találkoztam, hogy bárkinek messiás lenne ez a megoldás se itt se bárhol.
Itt is egy egyszerű beszélgetés keretén belül lett megemlítve.
Egy hasznos funkció, ami kitolja a kártya élettartamát / sebességét némi kompromisszum árán de ettől nem fog egy kártya más kategóriába tartozni, mint ahova való. A 3.0 azért lesz előrelépés, mert nem igényel speciális támogatást. Ha lesz TAA lesz DLSS is.Ha megnézed minden cég / gyártó mozdul ilyen irányban , a konzolok is használják a skálázást, Microsoft is a Direct ML megoldásban gondolkodik, AMD is szerintem 100% hogy ebben lép.
-
Petykemano
veterán
válasz
Alogonomus #47442 üzenetére
"Egyértelműen (minden valószínűség szerint?) a sweet spot környékén (vagy csak kicsivel afölött) üzemelt a 3950 X"
Ezt nem tudom, mire alapozod.
Szerintem csúcsra van járatva. ST-ben nem igazán tud feljebb menni. Nem TDP miatt. A feszültség nagyon magas lenne.MT használat esetén a TDP a limit, magasabb TDP-vel Lehetne magasabb frekvencia, de nem éri meg.
Egy 150W-os Sku MT-ben lehet, hogy 10%-kal jobb eredményt érne el, de a 4.7GHz ST turbó és mondjuk gamingben nem lenne jobb."A kérdés az, hogy a 3800 Ti szintén 250-300 W közötti fogyasztással lesz egálban (vagy pár százalékkal magasabban), vagy 350-400 W közötti fogyasztással?
400 W körüli fogyasztással hiába lenne a 3080 Ti a Big Navi előtt mondjuk 5-10%-kal, mert az AMD is fel tudja vinni további 100 W fogyasztási kerettel 400 wattig a saját kártyáját"Úgy látom, nem ment át, amit mondtam.
Épp az volt a lényege, hogy nem törvényszerű, hogy 300W fogyasztás esetén +100w-tal ugyanúgy +10%-ot hozzá lehet adni két különböző architektúra, két különböző design esetén.Erre remek példa az AMD intel. A zen2 szerver chipeket alacsony (sweet spot) frekvencián üzemelnek és adott TDP keretbe így kétszer annyi mag belefér, vagyis szignifikánsan jobb perf/w mutatóval bír.
És ugyanaz a két mag közül a kevésbé energiahatékony eléri az 5.3GHz-et, a másik 4.7GHz-nél megáll. És ez nem amiatt van, mert előbbit engedik 2x annyit fogyasztani. -
do3om
addikt
válasz
Alogonomus #47442 üzenetére
Az AMD nem fog benne tartalékot hagyni, legalábbis szerintem. Főleg felső kategóriás kariban.
Ez a fogyasztási tartalék meg.... Azért sántít. Mivel jók ebben a karik ha visszaveszik, a sebesség pedig minimális szinten csökken.
Csak ez fordítva is igaz, azt hiszed férne még a fogyasztási keretbe de rohattul nem. Alig húzol rajta és elszáll, méghozzá adott gyorsulás sokszoros fogyasztást okoz, nem egyenletes az arány.
De ezt valaki azt hiszem már írta is.
Itt a két gyártó egy dolgon tud jót lépni, ha akar, de az fáj... Neki. Az ár. Mindent leszarunk ha az ár olyan. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Alogonomus #47421 üzenetére
Még ha be is következne amit írsz, konzumer piacon akkor is ott lesz, hogy az egyik nVidia, a másik meg nem. Mikor éppen aktuâlsan az AMD/ATI megoldásai voltak jobbak, akkor se rohantak az emberek Radeont venni.
-
Petykemano
veterán
válasz
Alogonomus #47435 üzenetére
"Perf/W előny azért ér sokat, mert valóban jolly joker kártya. Bármikor gond nélkül bevethető, és azonnali eredményt hoz."
Ahogy fentebb írtam, a perf/W skála nem lineráis. Lehetséges olyan architektúra, amelyik egy meghatározott teljesítményszinten remek perf/W mutatóval bír, de ha 5-10%-kal feljebb tolod, akkor már borzalmas. És lehet olyan architektúra is, amelyik ugyanazon teljesítmény és fogyasztási értékek mellett a skálázódási görbének egy más meredekségén foglal helyet.Ugye most itt arról beszélünk, hogy mondjuk 250-300W és hogy érdemes-e, lehetséges-e 350-400W-os kártyát gyártani.
Ami az intel vs amd kérdést illeti, szerintem az AMD-nél nem döntés kérdése volt az 5% ST lemaradás behozása. Ha ez így lett volna, akkor legkésőbb az XT sorozat kiadásával ezt meg is tették volna.
Ne érts félre, én nem akarom elvitatni a zen2 érdemeit és legkevésbé egekbe magasztalni az 5%-os ST különbséget. csak azt mondom, hogy a remek perf/W ellenére azon a ponton, ahová a 3950X és az XT sku-k eljutottak, megállt a zen2 skálázódása.
-
Petykemano
veterán
válasz
nem értek egyet abban, hogy a perf/W lenne az erősebb szempont. Az inkább valamiféle jolly joker kártya, ami nem azt mondom, hogy nem számít, de valójában kisebb a súlya, mint amilyennek látszik. Vagy úgy mondanám: önmagában nem nem akkora a súlya. És ez az analógia jó is lesz!!
Az ász mindig is a királytermék volt. Ha emellett a perf/W kártyából is ászod van (persze a kettő nem független egymástól) akkor jó lapjaid vannak.
Az intel példáján látszik, hogy hiába hozza az AMD mondjuk 2x olyan jó perf/W mutatóval közel ugyanazt a teljesítményt, valójában a közel ugyanaz nem elég jó. az az ~5% - a lényegesen rosszabb perf/W mutató ellenére - nagyonis számít. (Lehet, hogy nem neked, meg nem nekem, de az 5% elég lehet arra, hogy hardware reviewerek azt válasszák a benchmark rigbe valami brutál hűtővel, hogy minimalizálják a CPU bottlenecket. LEhet, hogy ezt még értelmesen el is magyarázzák, de aki nem néz naphosszat ilyen videókat vagy cikkeket, az csak azt látja, mindenhol intel van, tehát nyilvánvalóan az a legjobb.)
Tehát nem azt mondom, hogy a perf/W nem számít, csak azt, hogy a perf/W önmagában nem döntő erejű. Szerintem ha az 5700 XT mondjuk csak 150W-ot fogyasztott volna 225 helyett, több fogyott volna belőle, de mondjuk csak 10, maximum 20%-kal tolódott volna el ennek a szegmensnek a részaránya.
Tehát nem azt mondom, hogy a perf/W nem számít, csak azt ha az AMD-nek úgy sikerül ez a széria, hogy az abszolút elsőséget nem szerzik meg, de mérhetően jobb perf/W mutatóval kínálják a kártyáikat, attól én - legalábbis rögtön - drasztikus elmozdulást a piaci részesedésben nem várnék.
-
Pipó
őstag
válasz
"Most viszont mindkét gyártó kártyája ugyanazt fogja tudni, csak különböző perf/W érték mellett."
Mégis, ez miből ilyen tényszerű? Az AMD gpu hívőknél a megjelenés előtt minden nap emelkedik kicsit a várt teljesítmény, míg végül már el is hiszik, hogy "na, majd most". Az eredmény pedig: lassabb, melegebb, rosszabb perf/Watt, hónapokig alig lehet kapni, majd a csodadrájver megoldja a bugokkal együtt, stb. Ha mégis bejönne valami véletlenül, akkor a NV majd bejelent egy Super verziót már másnap, amit harmadnap olcsóbban, jobb mutatókkal már meg is vehetsz. Ha mást nem, akkor egy RT nélküli verzióval. Az NV-nek nagyon fontos, hogy piacvezető legyen minden téren, és pünkösdi királyságot sem enged át.
-
válasz
Alogonomus #47404 üzenetére
nem kényszerült ő sehova. ha akarta volna vagy szükségesnek érezte volna akkor kiperkálja a pénzt a 7 nm-re, mert megteheti a bevételeik alapján bőven .Mint volt róla hír a z 5 nm nagy részét már előre befoglalták, gondlom az sem véletlen mert MCM dizájnhoz elengedhetetlen a kisebb csíkszél. Várjuk meg a végét mielött múlt időkben beszélünk egy meg sem jelent kártyacsaládról.
-
Petykemano
veterán
válasz
Alogonomus #47391 üzenetére
Abu annyiszor mondta már, hogy milyen nehéz 512bites GDDR6-ot csinálni, hogy én nem hiszem, hogy ezzel pont most az AMD foglalkozna. Az AMD track recordja alapján azt mondanám, ha azzal szembesülnek, hogy egy lapkának 512bit GDDR6 kéne, azt vagy elkaszálják, vagy HBM-mel oldják meg.
Azonkívül láthattuk, hogy a RDNA1 esetén az 5600XT 192bittel majdnem hozza a 256 bites 5700-at. Egy 72CU-s RDNA2 lapját 384bit ki kell tudjon szolgálni
A Navi 10 256bit buszhoz kb 64mm2 használt fel
128bit ez alapján kb 32mm2 lenne. Nem lenne nagy luxus ezt a 32mm2-t csak néhány darab prémium termékként eladott lapkában hasznosítani? -
válasz
jaj.. -
Jack@l
veterán
válasz
A szóbeszéd szerint 256 és 384 bites buszok lesznek. A baj ezzel, hogy eddig az amd-nek kb mindig kellett a gyorsabb memória(és a tervezett órajelekhez több húzás, +fesz), hogy kb utolérje a másik oldalon ellenfélnek szánt zöld párját. Most még hozzávesszük hogy a főpap szerint az RT-hez nagyonhűdegyors memória (HBM) kell, akkor vajon mit fog produkálni a nagy navi mezei gddr6-al? (ugyanolyan gyors vram lesz mindkét oldalon)
UI: most olvasom hogy 512 bitet pedzegetnek a cikkben a 16gb-osra, azzal épp kikerülhet a gödőrből, csak milyen áron -
Raymond
titán
válasz
Olvasva a hozzaszolasaidat te valami erdekes alternativ univerzumban elsz
"Nvidia szeptemberi eseményének fényében majd eldönti az AMD, hogy kell-e a 3 GHz környékén pörgő komolyabb kártya."
-
Yutani
nagyúr
válasz
Alogonomus #47348 üzenetére
400W-ot már nem tud az NV sem levegővel lehűteni, ahhoz kell az AIO vízhűtés 360-as radival.
-
válasz
Alogonomus #47340 üzenetére
400 Watt sehol nincs írva egy beszámolóban sem.
A 24 GB rammal rendelkező csúcs karihoz, ami valószínűleg a Titán lesz oda van pletykalva 350 Watt amiből Abu szerint 110 wattot kér a magas frekis rám.
A 3080 Ti hez kb 320 Wattot lehet számolni a Big navihoz 300 W körül.
Nincs szabvanyosítva az új tápcsati,még pletyka az egész. -
JóképűIdegen
tag
válasz
Alogonomus #47325 üzenetére
"Ti nagyon magabiztosan állítotok mindent, miközben legfeljebb Abu rendelkezhet a fórumon nagyjából pontos információkkal" -ezt ketlem, vagy nem azt mondja tovabb...(Azert 420W-os 3080Ti/3090, 21Ghz-es nemletezo/letezo GDDR6X vagy nem X memoriak
amik csak onmagukban 110W-ot esznek, meg 3.1Ghz-ig boostolo Big Navi elegge Sci-Fi mar bocsanat)
Inkabb kicsit legyunk ovatosabbak a becslesekkel es nem lesz akkor csalodas minthogy minden uj Amd szeria elott eltementjuk az Nv-t aztan mi is a szomoru valosag?
Vega64= 1070ti
5700XT= 2070
es most hirtelen: (Rdna1-et nem tekintem akkora pozitiv elojelnek hogy)...
Big Navi> 3080Ti (sot meg a Titant is vissza kellett nevezni RTX3090-re a presztizsvesztes elkerulese vegett)(#47330) Pinky Demon
"Itt nem egy 5700XT v2.0 ról van szó, hanem egy dupla akkora chipről ami architektúrális javításokat is tartalmaz" --> igen de bele kell ferjen az hardwares RTX is (ha fizikai meretre gondoltal) -
válasz
Alogonomus #47328 üzenetére
Jogos, nem valószínűként megemlítetted, hogy esetleg mégis bőven gyengébb lehet a BigNavi.
-
válasz
Ettol fuggetlenul ha azt hiszed a semmibol most az AMD elohuz egy Nv vero karit akkor sajnos naiv vagy.
Ezt tenyleg eljatszottak mar parszor, hogy na majd most megmutatjuk a vilagnak, aztan jott a balma meg magyarazkodas, hogy majd az uj driverekkel lesz csak aztan nemulass. Eltelt 1 ev es sehol semmi nem jott a csodadriver. Tudom mirol beszelek mert az elsok kozott vettem itthon anno Rog Strix Vega64-et.
Realisan nezve a dolgokat mar az is jonak mondhato, ha vegre az NV csuccsal szemben tisztes helytallas lenne, de erre is keves az esely.
A jelenleg nyugdijba vonulo jo par eves 2080Ti-re sincs semmi versenyzojuk.
Viszont a kozepkategoriaban amibol a legtobb megy el, meg hozhatnak szep szamokat ha nem lesz baszakodas az ellatassal, es a driverekkel. -
válasz
Ti nagyon magabiztosan állítotok mindent, miközben legfeljebb Abu rendelkezhet a fórumon nagyjából pontos információkkal.
vs
Ezt viszont le kell majd reagálni a 3080Ti kártyákkal is, szóval biztosan lesz új BIOS a 3080 és 3080Ti kártyákhoz.
bocs, nem bírtam ki -
Devid_81
félisten
válasz
Alogonomus #47320 üzenetére
Jelenlegi felhozatal az AMD-tol epp szukosen eleg a 2070/Pascal Ti ellen.
Mibol gondolod Te, hogy hirtelen 2 generacioval feljebb levo Ti-t fogja majd szorongatni a Big Navi?
Elarulom neked mi lesz.
Big Navi 3080 -10/15%
Big Navi vizen: 3080 szint +/-5% es mindezt vagy 350Watton vizzel hutve, kulonben kigyulladna meg a szomszed gepe isEttol tobbet semmikeppen nem varnek toluk, es hozzateszem halkan, ez is hatalmas elorelepes annak fenyeben, hogy eddig max csak a 2070/1080Ti szintig volt kartyajuk.
Mindent az ar fog eldonteni, es pontosan ebben lesz az AMD jo a gamereknekNe varjunk nagy csodat, mert aztan csalodas lesz, es mar hanyszor volt ilyen a tortenelemben...
-
JóképűIdegen
tag
válasz
Alogonomus #47320 üzenetére
....inkabb 2080TI teljesitmenye fole probalja meg beallitani
terjunk vissza egy kisse a realitashoz. Az a novemberi Amd rajt meg a tul korai Ampere idozites inkabb ugy fog kinezni hogy Amd ismet sikeresen lekesi a BlackFriday - Karacsony periodust es valamikor januar kozepe februarba lesznek elerhetoek az uj kartyak
-
martin66
senior tag
válasz
Alogonomus #47305 üzenetére
Hát ez azért lesújtó lenne. Akkor akár még elgondolkodom egy rtx30-es kártyán ha 400 font körül jönne ki és erősebb lenne, mint az 5700xt.
-
Devid_81
félisten
válasz
Alogonomus #47287 üzenetére
Not happening
NVidia megint elonyben lesz Ampere vs Big Navi kornel, erre szinte barmennyit ramernek tenni
AMD kb RTX 3080 szintet fog tudni, nem lesz meg nekik a Ti szint.
Tevedes jogat fenntartom -
válasz
Alogonomus #47287 üzenetére
-
válasz
Alogonomus #47285 üzenetére
Az nvidia miatt nem csúszhat ha chiplet mert a Hoppert elméletileg ők is MCM dizájnra tervezik.
-
awexco
őstag
válasz
Alogonomus #47178 üzenetére
Ki az a hülye aki félmiós gépbe használt 1080ti -t vesz ?
-
Pkc83
őstag
válasz
Alogonomus #47180 üzenetére
Játékfüggő!
Van ahol a Gtx meg van ahol az Xt a jobb Dx12 alatt. -
awexco
őstag
válasz
Alogonomus #47178 üzenetére
Nem bátor állitás ... dx11be 1080ti viszi a pálmát . Nézz utána.
-
JóképűIdegen
tag
válasz
Alogonomus #47170 üzenetére
Hiaba kicsi az rdna1-es chip de meretehez kepest sokat fogyaszt, es hiaba hasonlitjuk a ~440 mm²-es 2070-hez, fogyasztasban - hofokban felulmulja teljesitmenyben meg kb egal...
Aki fogott mar kezbe 5700xt Nitro+ -t, Red Devil-t a kb 1100g-os sulyaval az latja hogy ettol nem volt feljebb, a ref is meglehetosen meg van pakolva "vassal" (kb 900g ha jol emlekszem) szoval nem, nem jott volna ossze egy ~ 500-600mm²-es 5800-5900xt- mert nem birta volna el a gyartas es nem lett volna mivel huteni. Elso generacios 7nm szerintem jo gyenge lett, lehet most ebbe fut bele majd Nv is, de ha mar nem fullad olyan hibakba mint az Amd lauch-ok akkor venni fogjak.#47159 paprobert: van eros 2 generacionyi kulombseg is, 1080ti meg egy csutkara huzott 5700xt-nek sincs meg( talan vizezve)
-
gejala
őstag
válasz
Alogonomus #47167 üzenetére
RDNA1-ből nagyjából semmi érdemi következtetést nem lehet levonni RDNA2 sebességére. Egyrészt jön az RT támogatás, ami ki tudja, mennyi helyet igényel náluk (és mennyivel növeli a fogyasztást). Másrészt ez egy konzolokhoz tervezett architektúra, ki tudja hogy skálázódik felfelé.
-
válasz
Alogonomus #47158 üzenetére
tensor 1.25, RT 0.7 tranzisztorsűrűséget használ az SM részegységekhez képest tehát az RT magok nagyobb helyet foglalnak a tensor magok pedig azonos területen több tranzisztort igényelnek. Ehhez hozzájön hogy a 2070 ugyan teljes értékű ,de a 2060 Super és a 2070 Super már nyesedék ami tartalmazza az összes részegséget az eggyel nagyobb kártyákból. Számolhatunk úgy hogy kb 10-és 20 % között visz el vagy méretet vagy tranzisztort az RT és a tensor mag. Azzal is érdemes számolni, hogy az új navi szintén tartalmazni fog ilyen részegységeket ( illetve dedikált hardvert ) tehát az 5700 x 2 nem állja meg a helyét azért. ÉN továbbra is azt gondolom, hogy a 2080 Ti hez képest 15 % gyorsulás várható a Navitól.
Ami kérdőjeles az Ampere teljesítménye és az gondolom hogy van valami az Ampere mögött amiről nem tudunk. Azért azt jó tudni hogy egyáltalán az hogy nvidia behoza az RTX szériát és az RT vonalat kb a megjelenés elött 1 hónappal derült ki addig mindenki GTx 1180 ról beszélt és csak fals adatok jöttek a kártyákról.Yutani: Azért óvatos lennék ezzel, volt meglepetés már teljesítményben Nvidiától ( pascal ) és csalódás AMD től a pletykák miatt.
A fogyasztás egyetlen kártyáról van konkrétan lehet hogy az éppen a csúcs Titan és az is csak pletyka jelenleg. -
válasz
Alogonomus #47151 üzenetére
Tartalmaz RT és Tensor magokat ezek tranzisztor kapacitást igényelnek.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Alogonomus #47154 üzenetére
Teljesen lenyegtelen igazabol.
A hozzaszolasom arrol szolt hogy kb ugyanakkora chipbol es ugyanakkora tranzisztor szambol nagyjabol ugyanazt a teljesitmenyt hozza mar az RDNA1 mint Turing.
Szoval ha azon tudnak fejleszteni akkor nem elkepzelhetetlen hogy tenyleg lotavolban lesznek a kovetkezo NV generaciohoz is az RDNA2-vel -
Malibutomi
nagyúr
válasz
A sima 2070 tranzisztorszama 10.3 milliard es az 5700XT inkabb azzal van egy szinten, a Super a 13.6 milliard de az gyorsabb is nala
-
Raggie
őstag
válasz
Összekevered a 2070 Super-rel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Asus rog g751y elkelt
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest