- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BReal
addikt
válasz
Malibutomi #29299 üzenetére
"at this resolution allied to best-in-class image quality settings"
Szóval maxon volt.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29296 üzenetére
Igen, mert sok ertelme van egy technikai osszehasonlitast nem a teljesitmeny es a parameterek szerint vegezni hanem aszerint hogy a marketing/sales milyen belyeget ragasztott ra a termekre
Ennek igy tenyleg semmi ertelme, I'm out...
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29287 üzenetére
"Mostmar a 980-at kell osszevetni a 780Ti-vel? Nem egy kategoria."
Ez volt eredetileg:
"A logikad alapjan az hogy a Maxwell kevesebbet fogyasztott es magasabb volt az orajele mint az elodjenek lehetetlen lett volna, hisz ugyanazon a gyartastechnologian vannak."
Csak itt azert szamokkal is kellett volna valamit alatamasztanod, ugyanis a Maxwell helyzet nem irhato le olyan egyszeruen. A 980Ti-nel 10-15% volt az orajel plusz egy kb 10% nagyobb chip-bol. Ezt sikerult ket ev gyartastechnologia csiszolas utan elerni (2013->2015) ugy hogy kozben drasztikusan megvaltozott a chip felepitese. Ott ahol joval kevesebbet fogyaszt es ugyanugy (picit jobban) teljesit a chip sokkal kisebb (980) es egyebkent ez jelent meg eloszor. aztan erre epitve lett a nagyobb valtozat.
Es igen a 980 a 780Ti-vel "egy kategoria" - kb. ugyanaz a teljesitnmeny (magasabb) kb. ugyanazon az aron (kisebb) raadasul sokkal jobb fogyasztas mellett. A 980Ti es a 780Ti nem egy kategoria. Ez tavaly is igy volt: 970->1060, 980->1070 es 980Ti->1080 plusz jott az uj kiraly a 1080Ti.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29282 üzenetére
"Az architekturak kozotti elteresre pedig a Maxwell fejlodese.
Nem feltetlen csak a tranzisztorszam szamit.De egyebkent ha mar felhoztad:
780ti - 7.1 milliard, 561mm2
980ti - 8 milliard, 601mm2Tobb tranzisztor, ugyanaz a gyartastech, jobb fogyasztas, nagyobb orajel."
A Kepler -> Maxwell-nel van a 780Ti -> 980 ahol az utobbi jelentosen jobban jon ki fogyastasban 30%+ elony, picivel 5-10% jobb teljesitmeny mellett. Hogyan? Ugy hogy kb. ugyannyival kevesebb a tranzisztorszam es a chip merete is ugyanannyival kisebb. Aztan van a 780Ti -> 980Ti ahol van plusz/minusz 10% tranzisztor szamban, chip meretben es fogyasztasban. Teljesitmenyben pedig van 30%+ a 780i-hez kepest ugy, hogy durva valtoztatasok vannak a belso felepitesben.
Milyenek vannak a Polaris -> Vega belsejeben? Nem a memoria alrendszer, olyan ami az erdemi munkat vegzi amikor van adat (GFlops, Texel es Pixel fillrate). Mert eddig ugy nez ki hogy ott nincsenek nagy valtozasok. A GFlops siman a shared-ek szamabol es az orajelbol szamolva ul azzal ami a spec-ben be lett jelentve a texel es pixel fillrate pedig meg nyitott kerdes, pedig ott van mire gyurni.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29278 üzenetére
"A logikad alapjan az hogy a Maxwell kevesebbet fogyasztott es magasabb volt az orajele mint az elodjenek lehetetlen lett volna, hisz ugyanazon a gyartastechnologian vannak."
Es ujra es ujra - miert csinalod ezt magaddal? Ezek alap dolgok, tele van veluk a net. Segitek - menj nezd meg a Maxwell trazisztor szamot es a chip meretet az elodjehez kepest, ird be ide mindkettot aztan ha van meg kedved akkor beszelhetunk rola par sort de van olyan erzesem hogy nem lesz.
"Azt irtad kb ugyanazt a fogyasztast kellene hoznia mint az RX580 es az eselyek nem nagyok arra hogy ez igy lesz.
Nem is kell beleferjen RX580 fogyasztasba, 250-275W TDP boven jo, es abbol kiindulva az eddigiekbol HBM-el szepen kihozzak az 1500-1600MHZ-et."Nehez ugy valamirol diskuralni ha allandoan izolalod a dolgokat es nem veszel figyelembe osszfuggeseket. Ha 250-275W lesz a fogyasztas akkor minimum egy 1080Ti teljesitmenyet kell hoznia a Vega-nak, mert a konkurencia azt hozza. Egy 1080 teljesitmenye megvan 160-180W-bol az NV-nel, ez keveseb mint az RX580 es joval kevesebb mint egy elmeleti 250-275W Vega.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29272 üzenetére
Teljesen ertelmetlen dolokat beszelesz. Ezert kerdeztem hogy olyan nehez azt a par valtozot fejben tartani?
"Ja mostmar beleferunk a 300W-ba?"
Ezt mire kerded, hol mondta valaki hogy valamivel nem fersz a 300W-ba? Marmint semmi kontextusa nincs a kerdesnek.
"Megegyszer ha eleg volt 28nm-en, miert ne lenne eleg 14nm-en....ugyesen kerulod a valaszt latom nehez lenne egy "nem tudom" ot kinyogni. Van aki beismeri ha nem tud valamit van aki terel"
Meg egyszer - teljesen mindegy mi volt 28nm-en, mert van most egy termek ugyanazon a gyartasi technologian es kozel olyan orajelen mint ami a Vega-ra van josolva. Eleg ebbol kiindulnod, sot, barmi mast (pl. 28nm) belekeverni badarsag.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29266 üzenetére
"Latom az is kimaradt hogy az MI25 is a 300W TDP keretben van a 12.5TFLOPS (~1525MHZ) teljesitmennyel (passziv hutessel)?"
Az a hutes nem passziv, ott a ventik a szerverhazban vannak! Komolyan, valami szintet azert nem artana megutni.
Bonusz - ha az a kartya 300W 1525Mhz-en, szerinted a konzumer valtozat ugyanazt hozza fele fogyasztassal mert "magic fairy dust"?
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #29266 üzenetére
és azóta is elégdett vásárlók ezrei használják a furyx-et léggel...
300 watt itt is garantált, de lehet több is valós tesztekben. Nem véletlen módosították a vega tesztkártyák 8+6-os csatijait.Csak hogy legyen egy kis vérengzés, szerintem:
- Jön egy visszafogott órajeélű vega 1070 környékére
- Jön egy vizes vega nagyobb feszel és órajellel 1080 mellé
- Jön egy dual vega, mint 1080 ti bitorló. Természetesen csak Prey, Doom, meg 1-2 erősen AMD által tolt játékban fog rendesen működni a CF és ti "verés". -
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29248 üzenetére
Oh dear lord! Ennyire nehez azt a par valtozot figyelmbe venni? Barmi beleferhet 275W-ba, vagy 200W-ba vagy 150W-ba stb. Csak milyen teljesitmeny mellett. Itt teljesen badarsag Fiji->Vega dolgokrol beszelni, mert per pillanat az van hogy az A gyartastechnologival B orajel, C meret es D fogyasztas mellett nyujt az AMD termeke egy bizonyos teljesitmenyt. Na most ha az uj termek szinten A gyartastechnologiaval es szinten B orajel, de C*2 (egyszeruseg kedveert) meret mellett szerinted marad D fogyasztas vagy magasabb lesz? Meg ha egy nagyobb chip szinten csak ugyanannyi feszt ker ugyanazon orajel eleresere a fogyasztas igy is jelentosen megno. Es a fo problema az hogy mar most is amikor meg csak a lassabb termek van itt a konkurencia ugyanolyan fogyasztas mellett sokkal nagyobb teljesitmenyt nyujt. Tehat ha Vega hozza a 1080-at akkor hogyan? Mert az RX580 mar most tobbet fogyaszt 1500Mhz-en amit a sokkal nagyobb Vega elmeletileg jon, akkor hogy fogod 50-60%-al novelni a teljesitmenyt es lejebb vinni a fogyasztast ha a meret novekszik es a gyartastechnologia marad?
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29241 üzenetére
Itt ugyanannyit, mas tesztben pedig tobbet, ez van.
"Fiji ->Vega 0% shader mitol fogyasztana tobbet? A 14nm-bol es az esetleges fogyasztascsokkento fejlesztesekbol erkezo osszes TDP mehet az orajel emelesre."
Fiji -> Vega?
Itt Polaris 2304 -> Vega 4096 a tema.
(#29245) Abu85
Hahaha, ja az en szavahihetosegem veszik karba
Azt figyelembe veve amiket csak ma csak ebben a topic-ban mar produkaltal ez eleg meresz kijelentes
Egyebkent mindegy hogy a ref 150W vagy nem, teljesen lenyegtelen, itt arrol volt szo hogy per pillanat a Polaris X teljesitmenyt hoz Y fogyasztas mellett es hogy a konkurencia mit hoz ugyanannyi fogyasztas mellett. Erted? Mert ha egy mitikus 150W RX580-at mernel ott az eredmenyek is alacsonyabbak lennenek igy a lenyeg nem valtozik igy nem a +50% es a +100% teljesitmenyt nezned hanem magasabbat.
Egyebkent tudod hogy hivjak a nem szetfeszelt RX580? RX480.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29232 üzenetére
Hawaii -> Fiji = +45% shader most meg +78% (meretek nincsenek igy ez a legkozelebbi tampont) es nem fogyasztott ugyanannyit, tobbet fogyasztott.
(#29237) Abu85
Lehet minden, de akkor menj mutass egy tesztet es merest ahol barmenyik RX580 150W vagy kevesebbet fogyaszott terheles alatt. Aztan folyatjuk. TDP keretet meg allithatsz amilyet akarsz az az orajeleket es az alacsonyabbakbol adodo alacsonyabb feszt is hozzaallitod, milyen erv ez mar?
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29216 üzenetére
Es per pillanat ez van:
RX580 2304 @ 1400Mhz = 210W-240W
Vega 4096 @ 1500Mhz = ????-????A zoldeknel pedig ott a GF1080 aminel van +50-60% teljesitmeny 160W-180W mellett vagy a 1080Ti aminel van +80-100% teljesitmeny 230-260W mellett.
Tehat a Vega hogy egyaltalan labdaba rugjon a tobb mint egy eves termekek ellen akkor kene hoznia ugyanazon a gyartasi technologian (talan kis csiszolas) egy kb. ketszer akkora chip-el ugyanazt a fogyasztast mint az RX580 es ketszer akkora teljesitmenyt.
Az eselyek itt nem nagyok arra hogy ez igy lesz.
-
emmm
őstag
válasz
Malibutomi #29176 üzenetére
Én is ezt szajkózom. Jobb egy korai start rossz termékkel, vagy inkább egy kicsit későbbi start már megfelelő termékkel?
(#29178) -Solt- : mit szeretnél konkértan? Hogy 60 FPS-t tud 4K-n az összes játékban? (ne vedd komolyan, csak az egyszerűség kedvéért) De még megy ez feljebb mert csiszolnak rajta? Akkor minden happy lenne?
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #29176 üzenetére
Nem a plusz egy hónap a gond, hanem a konkrét információ hiánya és az ebből adódó bizonytalanság.
-
Kabala
csendes tag
válasz
Malibutomi #29129 üzenetére
Dehogy számoltam.
A videot meg tudjukki csinálta
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi #29119 üzenetére
Lehet nem tett hozzá semmit, de az a baj (az AMD számára), hogy szerintem sokan fognak így gondolkozni.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #29051 üzenetére
Én ugy tudom a Vulkan kapott,de a doomban még nincs berakva,ha te ezt máshogy tudod támaszd alá.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #29051 üzenetére
+1
Meg Viszlat is van!
-
válasz
Malibutomi #29014 üzenetére
Köszi, meg vagyok nyugodva. Egy ilyen 4/8, 11CU-s példányra pályázok majd desktopon.
-
Kabala
csendes tag
válasz
Malibutomi #28940 üzenetére
A július vége lehet soft launch is, előfordulhat hogy ott jelentik be, de kapni nem lehet csak hónapok múlva.
-
válasz
Malibutomi #28938 üzenetére
Nem láttam, ezt hogy kell érteni? Nem lesz Ryzen mobilra Vega IGP-vel? Remélem nem jól értem.
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #28938 üzenetére
Akkor ilyet sem veszek még, vagy csak egy elég jó árelőnnyel.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #28933 üzenetére
Éppen arról találgattunk, meg fog-e sülni 130W-tól, aminek az egyik fele az AMD GPU...
-
emmm
őstag
válasz
Malibutomi #28927 üzenetére
Pont akartam írni, hogy baromi off ez a téma itt.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #28899 üzenetére
Olyan arak mellett nem csodalom - 290EUR a legolcsobb a Scan-nel (egy modell, a tobbi 300 folott) az OC-nal pedig 320 a legolcsobb ami raktaron van. De szerintem ezeket is el fogjak vinni ennyiert, van aki megreszkirozza.
Szerk: csak a 8GB-ket neztem, 4GB ebbol a kartyabol ertelmetlen
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #28899 üzenetére
Leginkább a drágább kártyák. Az olcsóbb 4GB-osok meg mind csak preorder... 570-ek ugyanez a történet, minde kifogyva vagy preorder.
-
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #28844 üzenetére
Nem hivatalosra gondoltam, azt nem is várom már el tőlük, lehet a Vega egy fantomkártya
Viszont lassan de biztosan elérünk oda hogy a Volta ellen kell megjósolni mit tud, ott legalább NV részről is mehet a találgatás.
Abu valami Titan Xp ellenfelet emleget első körben, ez meg biztosan nagyon hiányzik.
Na mindegy egyenlőre úgy sincs semmi hír, kár is írni bármit.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #28778 üzenetére
Az ott a Lisa Su idezet, az nem egy cikkbol van hanem a call transcript-bol, tehat azt mondta szo szerint.
(#28779) myckey
Akkor a negy bekezdesbol azt az egyet kihagyod es ugy csinalsz mintha nem letezne es mindjart jobb napod lesz
Ettol meg a Vega nem jon hamarabb, de mondjuk erosen kivanhatod es lehet megis, a filmekben is igy mukodik
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #28771 üzenetére
"Frontier Edition will ship with 16GB of HBM2 towards the latter half of June. You will see the enthusiast gaming platform, the machine learning platform and the professional graphics platform very soon thereafter. And so, we will be launching Vega across all the market segments over the next couple of months. "
Ugy ertemezed ahogy akarod, de a kiindulo pont junius vege, tehat egy honap mulva. Aztan a tobbi a "very soon after" es "next couple of month" - a harom felsorolt termekbol meg ha a gaming lenne az ami eloszor jon (ertelme nem sok van a teorianak mert a Frontierbol az ML es a PG-t a konyebb csinalni, de gye fene), az meg mindig olyan ket honap. Plusz ott van hogy se az RX580 se az RX480 nem volt elerheto minimum hetekig majdnem egyaltalan es honapokig normalis aron. Nem latom most miert lenne mas a helyzet, tehat az hogy majd vehetsz egy jatekosoknak szant Vega-t az minium ket honap.
-
BReal
addikt
válasz
Malibutomi #28771 üzenetére
Igazából az lenne a legjobb, ha minimális kommunikációt folytatnának, aztán lehetne robbantani a termékekkel. De hát ilyen a sajtó... kiegészítve egy rossz marketinggel.
-
golya87
őstag
válasz
Malibutomi #28751 üzenetére
Az egyértelmű, hogy az AMD dúrva csúszásban van. Szvsz a HBM szűkös mennyisége miatt. Ilyen a világon nincs, hogy Raja már tavaly (októberben talán?) örült, hogy mennyire jó a Vega és még mindig sehol semmi. Gondolom már akkor volt működő példány, amin látszott, hogy ez gyors lesz, nagyon. Aztán telt, múlt az idő, de a Hynix nem gyártott eleget.
Arról volt szó, hogy a Samsung is elkezdett gyártani HBM-et és már interposert is tudnak készíteni házon belül. Lehetséges, hogy nem válthat az AMD beszállítot és a Hynix-hez lett láncolva?A bakugrós piaci megjelenés nem feltétlenül rossz a kiadók szempontjából. Nem veszik el egymástól a rivaldafényt és egymást is "reklámozzák" megjelenéskor.
Abu miért kezeli úgy az AMD-s dolgokat, mintha a sajátja lenne? Szeretem, hogy ennyire tájékozott a témában és sok belsős dolgot tud, de én ezt egy feleslegesen hordott keresztnek érzek a részéről. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #28711 üzenetére
Tudjuk, hogy a Frontier után jön és így a Q2-es "Vega" megjelenés is arra vonatkozott.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #28686 üzenetére
Aham) Ugy legyen.... de mivel egyik vga játékbeli teljesitményét sem ismerjük igy kb ez semmit nem jelent.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #28287 üzenetére
Csak abban az egy csarnokban ahova 3:56-nal bemennek van 10-12 ezer Radeon amin ethereum, monero, stb. van banyaszva. 16000 nem olyan sok kartya. Ha jo ara es teljesitmenye lesz a Vega-nak erre (es miert ne lenne) akkor megint hetekig/onapokig nem lesz kaphato normalisan.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #28617 üzenetére
Ott nem bejelentésről beszél hanem vásárlásról és a Frontier viszonylatában.
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi #28606 üzenetére
Ezt mind tudom, hogy ezek jönnek. Nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy mikor. Mert ez a lényeg itt.
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi #28552 üzenetére
Ha most 350$ a GTX1070 MSRP -je és itthon nem kapsz egy épkézláb kártyát 135 alatt, akkor a 400$ -os kis Vegából hogy lesz ~124ezer? Valahol minimum 150 lesz az szvsz. De inkább 160.
-
törölt tag
válasz
Jó lesz az ~150k, ~180k, ~215k-nak is és ezek még mindig optimista árak a Ryzenből (R5 1600 220$=75-80k) számolva mert az AMD VGA-k drágábbak.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #28556 üzenetére
Végülis valóban durván optimistának kell lenni az agyonfeszelt 480 után, hogy majd egy nagyobb csipet a gagyi gyártástechnológiával nagyobb órajelekkel és kissebb hőtermeléssel hoznak majd ki.
-
ovics
aktív tag
válasz
ez már szimpatikus lesz, nyilván tényleg magasabban fog nyitni mint ahogy Ishikoro is írta, a kérdés hogy mennyi idő után fog beállni ilyen ársávra
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
Ugyanaz a tippünk, csak én a kezdőárakra tippeltem, de ha beállnak az áraim egy 10-15%-os árcsökkenéssel, akkor megkapjuk a te áraidat.
-
myckey
veterán
válasz
A teljesítmények pedig még mindig kérdésesek.
-
korcsi
veterán
válasz
Malibutomi #28512 üzenetére
Nem kell, mert a virtuális memória az operációs rendszer által biztosítani fogja, hogy rendelkezésre álljon (bár sokkal lassabban) a megfelelő tárterület. Gondolom én
-
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #28416 üzenetére
Nem éreztem hogy az hsz-eim, annyira el lennének rugaszkodva a valóság talajától mint amikre írtam.
Viszont jogos hogy inkább VS-be való volt. -
válasz
Malibutomi #28362 üzenetére
Lesz két GPU-s, de az Radeon Pro és nem a consumer piacra szánják. Tehát ahogy mondod, a 1080 Ti ellen egy GPU-s kártyával kell menniük, nincs mese.
De rohadt kíváncsi vagyok, hogy az AMD ellendrukkerek sírni vagy ünnepelni fognak-e, amikor megjelenik a VEGA...
(#28366) BReal: +1
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #28317 üzenetére
Nem igazán, de az NV okkal csinálta ilyenre a Volta felépítését. A CUDA magot se CUDA magnak értelmezzétek. Annak hívják, de sok köze már nincs hozzá.
(#28334) Jack@l: Az AMD egy másik koncepciót választott az SSG iránnyal. Tipikusan egyértelmű lesz, hogy azok az igények, amelyek TB szintű adattal dolgoznak ott az SSG lesz a hatékonyabb, mert van a GPU mellett TB-os méretben mérhető memória. Az NV erre viszont nem törekszik, van a piacnak egy másik nagy szelete, ahol erre viszont nincs szükség.
-
Jack@l
veterán
válasz
Kíváncsian várom mit tud majd kihozni az amd 300 wattból
Ha már ennyire fikázós kedvedben vagy.
(engem nem érdekel egyáltalán mekkora a lapka, ha befér a házba és megfizethető) -
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #28312 üzenetére
Konkretan neked mi a bajod? Egy szot nem szoltam a teljesitmenyerol. A tech spec-re hivtam fel a figyelmet, amibol majd lehet kovetkeztetni a leszarmazottakra. Amugy meg ne az FP32-t nezd, hanem az FP16-t, mivel DL-re lesz.
Inkabb ezt kellet volna firtatnod:
21.1B/15.3B=1,379
815/610=1,336Az egesznek a mondanivaloja egyebkent, hogy nem lehet huzni az idot, atnevezgetni es kenylemeskedni. Hiaba keves az eroforras. Igy nem lesz semmi a marketshare szerzes szovegbol sajnos. Mikozben lyukak tatonganak a felhozatalban. Regen bezzeg ment a csonkitas sikeresen 4830, 5830, 6790, 6930, 7870XT, de a 470D megint csak Kinaban elerheto. Az 560 pedig maradt volna 14cu, ha nincs a 460@16cu fiasko.
Tuzelniuk kell amiuk csak van. Nincs mese. Olyan ponton is tamadni kell amin az ellenfelnek nincs valasza. Ezzel le lehet lassitani, amig eroforrast csoportositanak at arra a pontra. A konzolnal megy az agressziv arazas.
"Hova faragjak? Ha faragnak belole gyengebb lesz mint a nagy Pascalok."
A gtx2070/2080-nak van hova nonie 1920/2560-rol az 5376 iranyaba.Ui: Nem ertem minek kellett OFF-ba rakni. Maskor meg a hulyeseget es az egysoros benyogeseket kell scrollozni amiknek semmi hozzaadott erteke nincs a forumhoz. De ezt is rakd csak nyugodtan OFF-ba.
-
törölt tag
válasz
Pl. ott, hogy úgy értek el +40% teljesítményt, hogy a fogyasztás semennyit sem nőtt ?
A desktop VGA-ban meg tensor magok biztos nem lesznek, így ott már másban is lehet javulás. -
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #28312 üzenetére
A Volta 12nm-en készül. Szerintem a tensor is sok helyet foglal. És ez fegyvertény lehet. A Google tensor processint unitjai verik a gpu és arm mezőnyt deeplearningben
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #28287 üzenetére
Igen, én is olvastam.
De ha a 150-250 árszegmensben a polarist milliók számára kellett gyártani, nehogy már a 350-700 árszegmensben, ami remélhetőleg a 250 dollár fölötti jelenleg csak nvidia kínálatnál kedvezőbb lesz, csak 20000 kártya fogyjon.Jó, persze, senki nem mondta, hogy 300-500 árszegmensben is lesz valami. Mindenesetre ha igazad van, akkor néhány száz golden sample is elég egy benchmark kártyához
-
SaGaIn
senior tag
válasz
Malibutomi #28282 üzenetére
Jah azt hittem van valami extra turpiság, én is adtam az RX480-nak +20% powerlimitet, de ennyi. Bár ez már alapból 1342-őn megy. De Abu mondta az előbb, hogy 10 perc után úgy is visszaveszi magát mindegyik.
-
SaGaIn
senior tag
válasz
Malibutomi #28280 üzenetére
Miért te ilyen nagy mágus vagy, hogy a hardveri limitációkat túlléped?
-
SaGaIn
senior tag
válasz
Malibutomi #28200 üzenetére
Kérdés, hogy meddig tartják a boost órajelet? Ha csak pl 2-5 percig nagy terhelésen, akkor szinte nem is érdemes nézni.
Kéne egy, két órás teszt, ahol figyelve van hogy teljes terhelésen mennyi ideig megy mondjuk az 1080 tuningolt boost órajelen és mennyi ideig az Rx -ek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #28273 üzenetére
A 10 nm-t szándékosan azért törölte a GloFo, mert a 7 nm, amit az IBM-től vettek elég jól áll. Gyakorlatilag kísérleti gyártásban lehet pár hónapon belül. Már csak az IBM miatt is fontos ez a tényező, mert az IBM a félvezetőgyártását úgy adta oda nekik, hogy a GloFo vállalta a kiszolgálásukat, és meglehetősen kötött egyébként ez a megállapodás, tehát az IBM még aktív fejlesztő a GloFo gyáraiban, hogy a node-ok, amelyek nekik kellenek jöjjenek időben. Ha nem lenne kvázi garantálva a 7 nm-es node elérhetősége 2018H2-re, akkor nem lőtték volna le a 10 nm-t, mert kellett volna az IBM-nek.
Elég sokan nézelődnek a GloFo(IBM) 7 nm-je felé, tehát közel sem biztos, hogy mindenki marad a megszokott bérgyártójánál. Eddig az IBM node-jai igen jók voltak, csak gyakorlatilag elérhetetlenek, de így a GloFo szabad felhasználást kap rájuk, tehát annak gyártat majd rajta, akinek akar.
Csak azért érdemes ezt észben tartani, mert a tömeges igényre szánt 7 nm-es FinFET a TSMC-nél és a Samsungnál 2019H2-ben jön. Tehát egy évvel a GloFo után. Ráadásul EUV-re is a GloFo csinál leghamarabb 7 nm-es node-ot. A többiek szinte kiszálltak. Az Intelnek van még 7 nm-es fejlesztése, de az 2021 utánra van tervben. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #28269 üzenetére
Mondjuk ez így szép lenne AMD-től ha hoznák a Ti teljesítményét.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #28250 üzenetére
Vagy az a szint, vagy nem...
https://videocardz.com/60265/nvidia-geforce-gtx-1070-3dmark-firestrike-benchmarks -
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #28259 üzenetére
Most azért közel sem az a helyzet mint a 980Ti esetében... [link]
-
deja vu
addikt
válasz
Malibutomi #28259 üzenetére
Abu már elmagyarázta többször, hogy az AMD-k előnye az is, hogy gyárilag kihozzák belőle a maximumot. Az Nvidia meg nagyon le van maradva ezen a téren mert néha sok tartalékot hagy a kártyákban. Emiatt én nem számítok nagy OC potenciálra.
-
válasz
Malibutomi #28252 üzenetére
Én ezt sose értettem. Egy videokártyánál neked tényleg az a legfontosabb, hogy mennyire lehet túlhajtani? Én azt várnám el, hogy tessék szépen gyárilag kifacsarni belőle a maximumot, ne nekem kelljen már ilyennel foglalkozni.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #28252 üzenetére
Miért Devillel hirdetik ? Lesz Devil Vega ??? "PowerColor-Computex-Vega.jpg"
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #28250 üzenetére
Nagyon kivancsi leszek erre a kartyacsaladra. Teljesitmeny, ar, korites, illetve mekkora vasarlobazisa lesz mindezek utan
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #28230 üzenetére
Módisíts a linken mert ez így egy reklám...
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #28200 üzenetére
Szerintem itt a passziv hűtést csak a dense server terület miatt alkalmazzák, ahogy tették azt a firepro S10000-nél is (2x Tahiti Pro 375 W) de papíron nincs eltérés a passziv (ahol követelmény a min 35 CFM légszállítás, azaz egy kiadós kereszthuzat) és az aktív hűtésű verzió között. Bár elképzelhető az is, hogy könnyebb ilyen kialakítás mellett 2 alacsonyabb órajelű GPU-ról elvezetni a meleget, mert lényegesen nagyobb felületen érintkeznek a hűtővel, mintha egy nagyobb de magas órajelű GPU-ról kellene.
-
válasz
Malibutomi #28215 üzenetére
A bottleneckek megvannak, a magasabb órajel és a uarch javulás kompenzálja őket. 64 ROP-pal cca. 20-25%-kal lenne gyorsabb a Polaris 10.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #28215 üzenetére
En nagyonvaromes orulnek a jo Vega-nak, am megvarom a megjelenest. Ahhoz tartom magam ha jo lesz, veszek
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #28212 üzenetére
Semmi, nem fogok tobb premiumot adni a ph!-nak, tiltakozasul par furcsa moderacio miatt es hozzaallas miatt, ezert toroltem a cikkemet is logout-rol, igy szoktatom magamat es masokat is az uj idoszakhoz.
gyikot vissza!Majus Computex talan a bejelentes idopontja, es az E3 talan a Vega launch ideje +-, ez a tippem.
Ami nekem szoget utott a korabbi driveres Fury moddal kapcsolatban, hogy a Vega nagyon hasonlo lesz hozza atdolgozva, talan ezert is ment a Fiji driverevel korabban. En ezt nem banom, csak nehogy ugyanugy sikeruljon, konyorgom
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #28186 üzenetére
"Konklúzió: Még pár fps-sel több
Bár az amd kártyája néhány százalékkal több fps-t ad, érdemes vetni egy pillantást a képminőségre. Az nvidia képmegjeleítése sokkal részletgazdagabb, sokkal életszerűbb az amd egyszerű, fapados hatást nyújtó megoldásához képest. Értjük, hogy az amd sok éves lemaradásban
kínlódikpróbál lépést tartani, sőt ezzel az olcsó trükkel megelőzni versenytársát. De szerintünk ez nem a megfelelő módja a versenynek. Az amd lényegében becsapja a vásárlóit. Aki számítógépen játszik, nem azt várja egy hardvertől, hogy pörgesse a képernyő sarkában a számlálót, hanem hogy a játék képe minél élethűbb, részletgazdagabb, minél élvezhetőbb legyen. Az amd ettől, a játékélménytől fosztja meg a vásárlóit. Az a pár fps többlet nem éri meg az igazán szép és élvezhető játék élményét."Így?
-
dergander
addikt
válasz
Malibutomi #28137 üzenetére
Mi volt ebbe a hiba? Az hogy egy AMD játék alatt a 480 igy szerepel? A GCN kiaknázását vártam, vagyis pontosítok... Egy jól megírt motort ahol az amd végre szárnyalhat. Lehet hogy a vega jól fogja már kezelni, nem tudni. Lehetlesz javítva lesz ahogy utánam írják páran.
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #28020 üzenetére
Ren Hoek posztjára reflektáltam, aki valószínűleg
tart tőle, hogy hónapok alatt elértéktelenedik az 1070 kártyájaóvatos duhaj.Egyébként nem tudom mekkora olcsóságtól nem kell tartani. Ha a Vega nem gyorsabb, mint a 1080ti, akkor csak olcsóbb lehet. De 500-nál nem nagyon lehet drágább, ha vevőre akar találni, 400-nál meg nem lehet olcsóbb, mert akkor meg a polaris lenne aránytalanul drága.
Én arra tippelnék, hogy ha a nerdtechgasm ürgének igaza van a 1600-1800 órajelekkel, ami azért 5-15%-kal magasabb, mint amivel eddig kalkuláltunk, hogy ez lesz a top binned vizes hűtős 700 dolláros.
Aztán ami alatta van, az 4-500 között, vágott, léghűtéses. Stb, és akkor ez úgy adják el magát, mint a ryzen 5 1600. -
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #28020 üzenetére
Én már nem szólok, nem próbálok elmagyarázni semmit. Akkor fog nagyot robbanni (persze ha véletlen letarolná az egész mezőnyt), ha most pesszimista módon van beállítva a tudása.
Amúgy Szeszkazán által linkelt eredmények is egy underclockolt (1200 MHz) Vegán születtek.
-
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #27974 üzenetére
Nem rég volt olyan is hogy: egyes esetekben 20Tflops, amúgy 10, Honnan jön a 12,5?
Ha igaz is amit írsz nem lehetsz biztos benne hogy az az órajel nem egy húzott érték, akár elszállt fogyasztással, amit később kordában kell tartani. -
westlake
félisten
válasz
Malibutomi #27930 üzenetére
Más cikekkben.
Az is csak egy pletyka, hogy kamu a bench, mint maga a bench, nem? Mármint az sem bizonyított jobban, hogy kamu a benchmark, mint az, hogy nem az. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #27922 üzenetére
Custom hűtővel lelehet hűteni, de egy referencia "mókuskerék" léghűtővel gondjuk lenne és ezért ment rá víz, hogy ne ismétlődjön meg a 290X esete.
Tökmindegy hány nanométeren van, az AMD utoljára a 150W-os polarisból és a 175W-os nanoból adott ki ref. léghűtős kártyát, a sima Fury-ra sem terveztek újat, egyből custommal jött. Ellehet képzelni mennyivel lett volna (még)gyengébb a Fury X a 290X-féle blowerrel.Úgyhogy annyiban igaz, hogy a refre kell a víz, mert (eddig) képtelenek voltak normális ref. léghűtőt tervezni 250W vagy magasabb fogyasztású kártyákhoz. Nem is kell mondjuk, ha annyira akarják adják ki így, de akkor ne tartsák vissza a custom kártyákat se, ha valaki olyat akarna venni.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #27906 üzenetére
Mondjuk az a 687F: C1-ből következően a nagy chip lehet, és a 8 GB is erre utal.
Stimmelhet azzal a régi AOTS mérésnél is 687F: C1 ID volt... Az 1080 körül ment akkor AOTS-ban. [link] - Ott azért nyilvánvalóan jobban mennek az AMD-k.
... de ez még tényleg nagyon early bird eredmény.
(#27907) nubreed : Eddid vízhűtésről szóltak pletykák. Hasonló szettben mint Fijinél. Víz-levegő-Nano.
Kitérve arra, hogy a Nano belefér egy mobiltelefonba is -
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #27896 üzenetére
Végülis, ha egy full uj szériával, hbm2-vel sikerült 10%-ot rápakolniuk a fury-ra, akkor rohanni kell a webshopokba és előrendelésbe megvenni.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #27798 üzenetére
Lehet te a tucatnyi világmegváltó vélt vagy valós újdonságokban hiszel. Én konkréten abban hogy mennyit fps-t tud egy kártya egy tucat játékban.
Egyelőre úgy néz ki nagyon beletrafáltam:
[http://www.guru3d.com/news-story/possible-radeon-rx-vega-3dmark-time-spy-benchmark-result.html] -
törölt tag
válasz
Malibutomi #27811 üzenetére
Ezek az adatok még egy szeptemberi slideból vannak [link]. Ott még HBM-ből is 2 stack és 16 GB szerepelt ami azóta 2 stack/8 GB-ra módosult. Az újon ami januárban jött ki a Vega 10-es MI-nél már 12.5/25 Tflops és 300W volt megadva.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #27809 üzenetére
Ugyanúgy adják meg az MI6-ra ami P10-re alapul (150W), vagy ép az MI8-ra ami a nano órajelein megy és szintén ennyit (175W) kér.
Az ott nem szabvány hanem a kártyára vonatkozó konkrét TDP/TBP-t jelöli.És a nano/MI8 példájából nagyon is jól látszik, hogy felesleges a teraflopsból órajelet kalkulálni (az 1526-ot a videocardz is kikalkulálta már decemberben...) az sem tudja tartani a 8.2 Tflopsot/1000 Mhz-et 175W-ból.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #27807 üzenetére
Nem, az egy hivatalos slideból van: [link]
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #27805 üzenetére
Van placeholder adat (a GCN1.3 meg a dátum) viszont a 225W-os TDP nem először merül fel, a többi is reális lehet.
"Tudjuk" hol láttál te hivatalos MI25 adatlapot ?
Egyébként 300W-ból vagy többől lehet tudja azt az órajelet.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #27798 üzenetére
Továbbra sincs jelentösége az órajelnek,hacsak nem ugyannayi feladatot tud elvégezni egy ciklus alatt.Mert most már azt is tudjuk nem...A HBCnek sem nagyon lesz/van köze a teljesitményhez,egész addig amig elég a VRAM.Szóval akkor mi is marad,ja PS... na hát ez még sehol nem bizonyitott.A FuryX +50% már élböl egy elég pozitiv hozzáállás,mert a multba visszatekintve nem éppen szokásos és feltétlen tartható,gondoljunk éppen a FuryXre,ami igen messze volt a +50%tól a 290Xhez képest,hovatovább a +50% éppen arra elég hogy a 1080-1080Ti közé tegye a Vegat hol ehhez hol ahhoz közelebb.Ezzel nincs is baj,ennél több jelenleg nem várható el,a gond leginkább az árazás körül lehet,ugyanis az nV bármikor tudna jelentösen árat vágni,de sajnos az a sanda gyanum hogy nem lesz rá szükség...
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #27784 üzenetére
Nagyjából ennyit vitt az eddigi bemutatókon. Hogy milyen frekvenciával, mennyi maggal, azt a kutya nem mondja meg neked. Nem is érdekel senkit.
Lehet az egész egy Fury remastered lesz, 14nm, hbm2-vel, de feleannyi ramchippel (sávszél marad). -
Erdei88
veterán
válasz
Malibutomi #27784 üzenetére
Arra a 15-30% százalék különbégre érted a "kb ott van" ?Elnéztem, kevesebb
-
válasz
Malibutomi #27720 üzenetére
Elnézést, pontosabban kellene fogalmaznom. Azt írja, ebben a hónapban eléri a full production-t. Tehát már eddig is gyártották, de ezek szerint áprilisban fut(ott) fel a termelés. Ha jól értelmezem, amit olvasok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #27723 üzenetére
Annyi azért nincs, de a startra kijelölt target előtt legalább két és fél hónappal meg kell kezdeni a gyártást. A Vega 10-et úgy februárban kezdték el gyártani.
Azt kell megérteni, hogy ezek hardverek, de nagyrészt függnek a szoftvertől is, tehát hiába van kész a hardver, ha kell még szoftveres frissítés rá. De ettől a hardvert már lehet gyártani, hiszen csak frissíteni kell a firmware-t. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #27720 üzenetére
A most megy gyártásba már késő lenne egy júliusi startra is. De WCCFtech szóval elnézzük.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #27709 üzenetére
Ez a cucc ugyanúgy limitálva lett volna mint a Fiji hisz ugyanaz az arch. Viszont polarisból hozhattak volna ki valami több cu-s verziót.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #27691 üzenetére
Ha tudják, hogy csak júniusban lehet megjelentetni akkor ne kezdjék el a marketinget januárban, vagy jelentsék be feketén fehéren, hogy júniustól hamarabb ne is várjatok semmit. Ellenkező esetben számolhatnak a várakozásból eredő negatív visszhanggal.
Mert "az első félév" az nem egy konkrét júniusi dátum, hanem januártól júniusig bármi, így pedig áprilisban jogos a "megjelent már?" kérdés. De annyira be vannak sz*rva, hogy még a Q2-t sem merték mondani (nekik nyilvánvaló volt már akkor is, hogy márciusig nem jön ki) hanem egyből "első fele", hogy minél tovább hitegessék aki még esetleg nem döntött és húzza a vásárlást.Főleg, hogy tavaly márciusban a roadmap kép alapján még 2017Q1 volt. "Valakik" meg 2016 végére saccolták... De persze nem késik, így van eltervezve
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #27689 üzenetére
Pont azért "szarozhatták", mert ezeknek a cuccoknak már piacon kéne lenniük, nem még mindig "szivárogtatni" az infókat és abból is csak a lényeg nem jön.
-
válasz
Malibutomi #27620 üzenetére
Amennyiben a 4giga hbm2 valóban "egyenértékű" lesz 16 giga gddr5-tel, úgy igazad van.
Ezt azonban még nem tudjuk, várni kell a tapasztalatokra.pepeeee: az én fejemben az a gondolat mászkál, hogy a gddr6 sok memória gyártó által támogatott lesz ( gondolom kisebb az átállási ktsg, mint hbm-re), ezért olcsóbb is lesz.
A 16-32 giga video memória meg még csak egy vízió egyelőre. -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #27537 üzenetére
Pont az volt a mélypont amikor az AMD flagship alig birta megverni az nV középkategóriás vgajat a 680at... onnantól kezdte magát az nV butára keresni...
-
do3om
addikt
válasz
Így van jó még a 480-70 is de itt már erősen beárnyékolja hogy felette vannak jelentősen jobb NV karik. Ez már magában megingatja a vevőket abban hogy megvegyék e az AMD kínálatát. Meg is látszik az eladásokon.
-
törölt tag
válasz
Igen a 7970 gyorsabb volt mint a 680.
Az 5870 esetében viszont komoly előnye volt AMD/Ati-nak és itt jön az a költői kérdés, hogy hogyan sikerült a mai helyzetet összehozni AMD-nek
Nv nagyon előttük van és már már a hihetetlen kategória, hogy utolérik.
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #27472 üzenetére
Nem tudunk semmi konkrét információt erről sem. Abu azt mondta, hogy a Volta alapú GeForce-ok 2018 végén érkeznek. Aztán hogy mi az igazság, ki tudja.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #27288 üzenetére
Igen,csak +10% teljesitményhez nem csak +10% órajel kell... +10%órajelböl olyan 5-6% teljesitmény lesz,persze ez függ az archtól is.
(#27287) -Solt-
Most a 1060 nem releváns,abból igy is már jóval többet adnak el mint 480ból ,nagyságrendekkel sajnos...Más: Most én azt jól látom hogy az 580 már 175W TDPvel jön?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #27208 üzenetére
Egyáltalán nem
MSI RX 570 4GB Unboxing and first look! VIDEÓ
és milyen szép a szőnyeg -
válasz
Malibutomi #27178 üzenetére
Ja, nem szóltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bittorrent topik
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Óvodások homokozója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest