- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hahakocka #67220 üzenetére
Programfüggő, ezen belül a beállítások is számítanak. De nyilván úgy könnyű a dolog, ha bizonyos feladatoknál az RDNA 3 nagyrészt cache missbe fut, míg ugyanabban a feladatban az RDNA 4 nagyrészt cache hitbe. Szerintem érthető, hogy nem mindegy, hogy ott van-e az adat a GPU-n belüli gyorsítótárban, vagy menni kell érte a lassú memóriáig.
#67223 b. : Extrém tuning.
#67224 ggbuffon1897 : Nem véletlenül nem mondták el, hogy miért nem tartotta meg az előadást Lisa. Ez csak rá tartozik jelenleg.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #67206 üzenetére
Asus megmutatta a Prime/ TUF kártyákat.
"Equipped with the latest RDNA 4 architecture and a generous 16GB of VRAM, these graphics cards promise premium gaming experiences for years to come. — ASUS"
Látod, ezért marhaság a prémium kategória.Amit ebből tudunk:
16GB VRAM
3x8Pin
Phase changing termal pads -
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #67187 üzenetére
Amúgy akármit prezentál az NV, már nyertek, mert az AMD ezt a prezit jól elb*szta.
Amúgy pont az a logikus, hogy először a top, azaz csúcsterméket mutatják be, mindenki arra is számít, hogy az 5090 és 5080 lesz bemutatva, nincs ezzel semmi gond, épp ellenkezőleg, pont arra van szükség, a többség arra kíváncsi, hogy mekkora előrelépést hoz az új gen, márpedig ezt pont a csúcs SKU-val lehet a legjobban prezentálni.
Ha viszont az RTX 5070-e szériát nem jelentik be hajnalban, akkor az AMD mire is vár? Miért tartják vissza az infókat az RDNA4-ről? -
válasz
hahakocka #67195 üzenetére
Épp pár napja volt hír , hogy a zöldek kártyái mennyit gyorsultak az új címekben Pl a CB és TPU is megváltoztatta a tesztjátékait a nagyon régi címeket kidobta és újakkal helyettesítette,. Az Ampere 10 % fölött is az Ada is sokat gyorsult, nem RT ben ,raszterben. Lehet ez is fordított sok esetben a dolgokon.
Szerk
jah basszus azt hittem az Nvidiás topik bocs ott akartam mert ott is épp ezt írtad... Mindegy már válaszoltál, nem törlöm... -
válasz
hahakocka #67190 üzenetére
Sok pletyka van , nem tudni. Ezek után én semmit nem várok az Nvidiától. Őszintén.
Van olyan hír hogy terveznek 5060 8 és 12 valamint 5070 12 és 18 gigás modellt és kivárják amíg márciusra tudnak 3 gigás memória modulokat rakni a kártyákra. Mindegy ki mit tervez, kérdés az árazás mindegyik oldalon és az hogy mit hoz még pluszban.
Mint kiderült a "better media encoding" -nál is H264-et vettek alapul. Szóval tényleg érdemes kivárnod az RT teljesítménnyel, mert lehetséges, hogy FC6 meg valami hasonló gyenge RT-t vettek alapul talán... -
Raymond
titán
válasz
hahakocka #67185 üzenetére
OK, lassuk:
"Cikkek meg leakelők."
A leakeloknek semmi informaciojuk. A 4080-as info is csak valami vagyalom volt par honapja, az utobbi 1-2-ben ilyesmirol egyaltalan nem volt szo.
"Meg részben most az AMD is hogy RT ben és FSR4 el sokat fejlődik azt kiderül mennyit."
De erted hogy ennek a kijelentesnek semmi konkret erteke nincs amibol megtudnad a teljesitmenyt saccolni? Mert az hogy "sokat feljodott" abbol hogy silabizalod ki azt hogy "4080 teljesitmeny"? Es a mostani szintjukrol nem nagy ordongosseg sokat fejlodni.
"BIztos nem gyengébb lesz mint eddig."
Nem, de megintcsak figyelembe kell venned mihez kepest. Mert itt ha a 7900XT kategoriat celozzak meg akkor attol nem lesz gyengebb, de az nagyon messze van egy 4080 teljesitmenyetol. Mindegy hogy raster vagy RT/PT, az utobbikban meg tenyleg.
-
Raymond
titán
válasz
hahakocka #67175 üzenetére
" de RT ben állítólag sokat fejlődik arra mondták a 4080 at "
Kik mondjak? Mar sokadszorra irom neked hogy marajd a foldon. Allandoan csak irrealis dolgokat ismetelgetsz mintha azt varnad hogy attol beteljesednek. Mint valami affirmations rituale (nem tudom hogy hivjak magyarul). -
-
Raymond
titán
válasz
hahakocka #67169 üzenetére
"A 7900xt 900 dollár volt ha jól emlékszem. Ha ez lesz 500-600 közt az már nem rossz"
1) az hogy a 7900XT mennyibe kerult 2 eve az lenyegtelen, a mostani ara a lenyeg
2) latod ezert mondom hogy nem almodozni kell habnem a realitasoknal maradni. Nem "500-600 kozott" amit irtam hanem 600-700 kozott. De latom az 599 marketing szam azert egyeseknel meg mukodik es 500-ra gondolnak -
válasz
hahakocka #67169 üzenetére
Ott vannak a cikkek miért nem olvasod el őket? Leírták már hivatalosan hogy a 9070 XT 4070 Ti/ 7900GRE ,a 9070 pedig az 4070 / 7800XT ellen indul. Kérdés az árazás, ne álmodozz 4080 ról.
Ettől ez még lehet jó kártya , végre kapott új RT feldogozót, van AI opció és új multimédia motor valamint elég Vram. Innentől egy jó árcédula, pl a 9070 XT re 449-499$ a 9070 re pedig 349- 399$ és megvagyunk. -
Raymond
titán
válasz
hahakocka #67165 üzenetére
Mondtam mar par honapja hogy sokkal jobb a realitas talajan maradni es akkor kisebb lesz a csalodas. Az eredeti "4080 teljesitmeny $500 aron" lazalmokbol a 4080 teljesitmeny most akkor hivatalosan is le lett love. Van meg kozel 3 honapod arra hogy lelkileg felkeszulj arra is hogy ez nem $500 termek lesz hanem ha szerencsed van akkor $599 de AMD-sen gondolkozdva inkabb $649-699 lesz.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #67141 üzenetére
Mondom, nem érted a szó fogalmát.
A Titan csúcskategória volt , mert teljesítményről beszélünk.
Egyik marketing anyag sem hívja így.
GTX korszakban nem volt nagyon még AI.Az RTX Titan-nál már igen, ezt jelzik is a hivatalos oldalon, gaminget kb meg sem említik.
A premium árazásra utal, nem kell nekem hinned , keress rá.
Gondolom hallottad már , hogy valamiért prémiumot fizetsz. -
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #67100 üzenetére
A 4080-at erte el az AMD, ami eddig felsokategoria volt, felso-csucskategoriat pedig nem erte el. Erre jon az uj felsokategoria (5080) es csucskategoria (5090).
Ha a 9070XT nem eri el a 4080-at (nevezektan mar arulkodik XX70 hova lonek), akkor eleve nem beszelhetunk felsokategoriarol.
De ez igy van mar tobb generacio ota, csak annyi valtozott, hogy lett XX90 csucskategoria.
Nincs semmilyen "premium". -
válasz
hahakocka #67033 üzenetére
Unokatestvérek,de elégé szétzilált család mert Jensenék migráltak és sok gyerek volt a családban. [link]
Madison, jensen lánya amúgy az Omniverse marketing igazgatója, baromi tehetséges marketingesnek tartják.
Tőle ered az hogy legyen az Nvidia " prémium" . Elég azt hozzá, hogy elötte a Louis Vuitton-nál volt . -
Devid_81
félisten
válasz
hahakocka #66772 üzenetére
B-Grade cuccok kozott ez volt a legertenesebb a penztaarcamhoz merten.
Ezenkivul van egy oar jatek amiben rad van eroltetve az RT ha akarod ha nem es ugy voltam vele, hogy ennyiert ha muszaj RT akkor legalabb tutira menjen ugy ahogy kb ennyi.
De amugy 7900GRE fele huzott a klikkelos ujjam de abbol csak 2 ventis hajszarito volt epp akkor elerheto hasonlo aron.Szerk: ezenkivul a fogyasztas miatt is gyozott mert ITX gepem van.
-
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #66733 üzenetére
Ez így van, már a Cyberpunk 2077-ben láttam ezeket
Az RT jelenlegi hátránya, hogy vagy zajos vagy elmosott lesz a túlzott zajcsökkentés miatt, ami még a textúra részletességet is odavágja, illetve "késik" is. Szóval a kép egy része éles, míg ahol RT van, az meg mosottasabb vagy zajos és több játékban könnyen észrevehető ez a fura kettősség. Zavaró is lehet.
-
válasz
hahakocka #66733 üzenetére
A raytracing eljárások egyik alapvető minősőgét határozza mega Denoising.De ez mindíg így volt...
A Videóban amúgy szerintem ez a rész [link] az FSR nem az RT például ....
Úgy látom az Intel túl jó lett RT ben hogy kezdődik a HU -nál a gerilla munka
Inkább javaslom hogy értelmesebb szakmai jellegű felületekről szerezz információt erről. Érdekes téma : [link]
Az AI és a tensor eljárások amúgy ebben hozhatnak jelentős előrelépést de szerencsére most is jól megoldják a legtöbb játékban. -
gejala
őstag
-
Petykemano
veterán
-
-
Raymond
titán
válasz
hahakocka #66727 üzenetére
Tobb mint egy eve kint van a piacon a jo aru es jo ar/ertek aranyu 7800XT amit elmeletileg nagyon sokan vesznek is. Az eredmenye nem az lett hogy noveltek a piaci reszesedesuket, hanem app az ellenkezoje, igy az lett hogy se nagyobb bevetel az olcsobb ar miatt se nagyobb piaci reszesedes nem lett.
Tehat ahhoz hogy nagyobb piaci reszesedest erjenek el aranylag rovid ido alatt az kell hogy:
1. a 7800XT-nel meg jobb ar/ertek aranyu termekuk legyen
2. jo eselyel olcsobb is mint a 7800XT (marmint a bevezeto ara)
3. nem egy kartya hanem tobb kartya tobb kategoriaban legyen igy
4. a konkurencia ne reagaljon erre mert nem tud vagy nem akarHa az elso harmat valahogy meg is csinalnak, a negyedik nagyon valoszinutlen, ezert az elso harombol adodo teoretikusan lehetseges piaciszerzes azert nagyon meg lenne nyirbalva.
Ahhoz hogy a konzumer CPU piacon jelentos elorelepeseket erjenek el evek kellettek ugy hogy a konkurencia szinten evekig ujra es ujra megboltlott kulonbozo okok miatt. A GPU piacon ennek nagyon keves (hogy ne nullat irjak) eselye van.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #66578 üzenetére
"Ott voltak a botrányok vannak youtube videók szóval"
Azok a youtube videok, ahol a csavo a konkluziojaban velem ertett egyet?Tessek, ez volt a linked ebben a hsz-ben:
https://www.youtube.com/watch?v=Zr9JYo8Qss8
GTX 970 vs. R9 390 REMATCH - Which GPU Has Aged Better?A valaszban pedig en szamoltam neked ossze, hogy mekkorat buktal.
"Eurogamer tesztjeben (2015), a GTX 970 4GB 4%-al lassabb, mint az R9 390 8GB"
"A Techpowerup tesztjeben (2015), a GTX 970 4GB 3%-al lassabb, mint az R9 390 8GB."
"2020 modernebb jatekokkal: A GTX 970 4GB 0.6%-al gyorsabb, mint az R9 390 8GB."
(tehat epp a 970 javult idovel es dolgozta le a par %-os hatranyat)"Pontosan ugyanazt a konkluziot mondja a csavo is, hogy a GTX 970 erosebb GPU, ami sokat szamitott.
Emellett a GTX 970 remekul OC-zhazto volt (175W TDP VS 275W TDP), mig az R9 390 kb semennyire, mert szarra volt mar huzva gyarilag, AMD-hez szokasos modon.
OC miatt a GTX 970 konkretan behozta DX12/Vulkan alatt azt a hatranyt is, ahol az R9 390 jobban teljesitett.
A 3.5GB+0.5GB VRAM-ot is megemliti es tapasztalata szerint nem okozott problemat."Latod ez a legbicskanyitogatobb az egeszben, hogy en forditok ra idot, hogy neked kiszedjem az adatokat es bemasoljam a konkluziot, teljesen egyertelmuen ott van a te altalad linkelt tesztben, hogy nincs igazad, de azota is hozod ugyanazt a marhasagot.
Annyiszor felhoztad ezeket, miutan ezerszer meg lettel cafolva, hogy kivulrol fujom mit mikor irtal. De te csak folyatod tovabb a dezinformalast.
Aztan van keped nekem irni, hogy velem felesleges beszelni, ugyse ertem meg? -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #66574 üzenetére
Igen erre varjuk toled a forrast es a valaszt toled mar 1 eve, na hanyan adtak el?
Csak mert a 3070 a mai napig TOP10 kartya:A konkurens megoldas a TOP 60-ba se fer be.
"Ugyanez volt a 3070 -970 nél. Bírták volna még jó pár évig de hát elfogyott a vram."
Ott a bizonyitek, sokkal tovabb birja a 970/3070, mint barmelyik AMD ekvivalens.
A 290X/390 a listan sincs, a 6750XT-6800 meg top 60-ban sem.Erted mar, hogy mi a gond ezekkel a hsz-ekkel? Mondod a magadet mikozben minden teged cafol.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #66557 üzenetére
"Nem tudom vak vagy e de a minimum és 1% okokról van ott szó hogy beesnek nem az átlagról..."
Hol esnek be?
1440p min FPS:
7900XTX 24GB 54FPS
4080S 16GB 54FPS7900XT 20GB 40FPS
4070S 12GB 43FPS
4070TiS 12GB 47FPS3080 10GB! 37FPS
6900XT/6800XT/7800XT 16GB 36FPS-35FPS-33FPS4K min FPS:
7900XTX 24GB 30FPS
4080S 16GB 30FPS7900XT 20GB 27FPS
4070TiS 12GB 26FPS (jaj 1FPS beesett)
4070S 12GB 23FPS (jaj 4 FPS beesett)3080 10GB! 20FPS
6900XT/6800XT/7800XT 16GB 20FPS-18FPS-19FPSNem fogy el a VRAM, hanem 4K-n az utobbi kartyaknal elfogy az ero!
Jol lathato, hogy a tobb AMD VRAM-nak nincs semmi elonye, se 1440p-n, se 4K-n."Ez volt 970-3070 nél vagy újabb NV karit vett 3.5, és 8gb miatt vagy AMD-t."
Nem volt ez, hiaba mondogatod. Nezd meg mennyi 970-3070 vettek az userek es mennyien AMD-t."az AMD ket állják a 16gb vrammal és raszterben a helyüket továbbra is."
Hazugsag, vilagosan nem ez latszik. Az Nvidiak jovotallobak, lasd elozo generacio, lasd a mostani generacio. -
-
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #66414 üzenetére
Két nagy kérdés van. Egyik az ár, hogy az RDNA3 "kihagyhatatlan" vétel lesz-e az akkori árán az RDNA4 ára mellett természetesen a teljesítmény függvényében. Másik, hogy az FSR4, amit már több, mint egy éve fejlesztenek menni fog-e RDNA3-on az AI Acceleratorok-on. Ha az eddigi AMD-s megoldásokat nézzük, ami a minél szélesebb VGA támogatásról szólt, akkor mennie kell, de ha csinálnak egy NVIDIA-t és a leg-leg újabb legfejlettebb cucc lesz, akkor csak RDNA4-en fog menni. Ha 1 évvel ezelőtt kezdték a fejlesztést, amikor még csak RDNA3 létezett...viszont azóta bármi történhetett
-
válasz
hahakocka #66265 üzenetére
Nem mindíg. Van ahol igen, ezeket főleg az Nvidia PC címek, de van ahol értelmetlen.De ezt eddig is tudtuk.
Ahogy a végén összefoglalja, ez a játékipar jövője és fontos dolog,de szükség lenne arra hogy megfelelően használják a játékészítők.
Sajnos jelenleg még arra sem képesek sok esetben, hogy RT nélkül adjanak ki vállalható sebességű játékokat.
Érdekes és visszás dolog, hogy a DLSS és FSR arra készteti a fejlesztőket, hogy ne optimalizáljanak sebességet ,ahelyett hogy arra használnák, hogy az RT-t és a különböző eszközöket minél jobb minőségben építsék be a játékokba.Egyre jobb hardverekkel rendelkezünk és egyre roszabb minőségű portok jönnek ki PC-re.
Tisztelet a kivételnek, szerencsére vannak kivételek és jól hazsnált RT címekben. Mint pl CP2077, Alan Wake, Metro, stb.. -
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #66265 üzenetére
Én is néztem nem rég
A Path tracing-gel és a tisztán RT-vel (Metro Exodus EE) rendelkező játékokban van a legnagyobb látványbeli különbség, a többi játékban inkább csak tessék-lássék kategória egy-két effekttel. Főleg az NVIDIA szponzorált játékokban van eddig nagyobb látványbeli különbség. Az Unreal Engine 5 meg a Snowdrop 2 indítja meg jobban majd az utat, mert muszáj az alapoktól kezdve RT-re felépíteni a játékokat, hogy legyen értelme.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #66159 üzenetére
Erdemes a DF elemzeset megnezni, szetbontjak a gameplay videokat.
Konkretan nem tudni, hogy milyen felbontassal futott, illetve PSSR is van, szoval teljesen osszehasonlithatatlan meg. -50% differencia?
Rachetnel elmondja, hogy peldaul 1080p+PSSR fut a PS5 Pro, de peldaul kevesebb LOD van, van shimmering stb.
Vagy PS5 Fidelity mod mellett persze jobban fut a PS5 Pro PSSR-al, 1080p-rol.De a Sony bemutaton a Last of US 2-t hasonlitjak PS5 Fidelity modot (4K 30fps) a PS5 Pro-hozm ahol 60FPS van elvileg, de nem arul el semmit, hogy milyen felbontas, van-e PSSR stb.
Almat hasonlitasz kortevel, nincsenek se FPS szamok, se beallitasok megemlitve.Tehat valaszolva b. kerdesere, nem tudod, hogy "se vramban S árban sem lesz jó ár-èrtèkű gpu a 5070".
Bar mar az ar/ertek fogalma is erosen szubjektiv. -
válasz
hahakocka #66156 üzenetére
" S ahogy làtom se adatokban se vramban S árban sem lesz jó ár-èrtèkű gpu a 5070. Ha igaz a 8800xt a pletyka akkor csak 5080 tól felfelé lehet igazàn sikeres az 5000 és szèria."
Pár infót megoszthatnál velünk:
Hol látod az árát és a teljesítményét a 8800XT nek és az 5070 nek amiből az ár/ értékre következtetsz? -
sb
veterán
válasz
hahakocka #66146 üzenetére
Sztem perf/W-ra igazán erős a Strix, cpu-ban és gpu-ban is, együtt meg főleg.
Abszolút értelemben annyival nem jobb a Phoenix-nél, szerintem akkor nyerő ha több paramétert is nézel és szükséged van rá.
Viszont ehhez képest sztem is nagy a felára. Nálam nem volt eddig Phoenix csak gondolkodtam rajta. 8600G-t rakok épp össze, de sokáig gondolkodtam mire érdemes várni. Anno desktopon nem volt 8000-es és relatíve olcsó volt a miniPC-s Phoenix. Aztán jött a desktop... tudtam, hogy jön a Strix Point de már látjuk az árát. És majd lesz Strix Halo is, ott már meg se kell várni az árát.
Talán a kisebbeket majd lenyomja.
-
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #66146 üzenetére
Mivel RDNA4-ről még csak pletykák sincsenek, így nagy valószínűséggel nincs értelme reménykedni RDNA4 bejelentésben a CES-en, csak megválaszoltam a kérdésed, hogy mire lehet számítani januárban.
"890M ről mi a véleményetek? Nem hoz mégse akkora nagy ugrást sajnos a 780M hez képest elvileg."
Persze, hogy nem, aki eddig két lábbal állt a talajon, azt nem valószínű, hogy meglepte. Az Intel egyébként utol is érte IGP-ben az AMD-t, a Lunar Lake hozza a 890M tempóját, de kisebb fogyasztás mellett, így mobil fronton a Lunar Lake jobb választás.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #65766 üzenetére
Nem veszed eszre, hogy ez nem jelent semmit?
Lecsusztal rola annyira vittek, mekkora nyitokeszlettel indult az a bolt?
Nem mindegy, hogy 40ezer volt a boltnal es arrol majdnem lecsusztal, vagy volt 20 darab es ezert csusztal le rola.
A teljes sztori nelkul ezek nem jelentenek semmit."Nincs hivatalos adatom de ha van MO ról szívesen várom."
Gondolom az teljesen egyertelmu, hogy nagyon nagy szoras nincs az orszagok kozott, foleg egy joval kisebb piacon. Tehat ha globalisan annyira megzuhant a piaci reszesedes, ergo az eladott mennyiseg, az aranyaiban nem lesz maskepp MO-gon sem."AMD nél a Vega pl meg a Radeon VII ej de rossz volt."
A Vega 64-el es a RadeonVII-el legalabb ott volt nagyjabol az AMD az Nvidia nyakan teljesitmenyben, sokkal nagyobb piaci reszesedessel."Bezony a RTX 2000 es széria nem volt akkora nagy siker."
A szamok nem ezt mutatjak, lasd fentebb."de a vele konkurens 6000 es széria is egész jó siker volt"
A szamok nem ezt mutatjak. Konkretan az RDNA2 alatt 10% ala is bebukott a piaci reszesedes. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #65756 üzenetére
Hanyat vettek osszesen Magyarorszagon?
"továbbra se érdekel a USA agyonmarketingelt agyúak választása"
Ezek globalis eladasokra vonatkozo szamok. Te honnan veszel ilyen marhasagokat?"A 2000 es szériánál viszont még gyermekbetegséges volt az RT erő kb játszhatatlan és vállalhatatlan szint volt majdnem. Te is jól tudod a 3000-e szériától lett játszható állapotban meg a DLSS 2-3 al."
Es? Ettol meg nem volt sikeres az 5000 szeria AMD-nek, hanem epp a 2000-3000 szeria volt az. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #65748 üzenetére
Tudod hol volt annal is elvezhetetlenebb az RT game? Az 5000 szerian, mert egyaltalan nem volt lehetoseg ra.
Egy reszesedes van, a dvga reszesedes, amit az eladott kartyat mennyisegebol mernek.
"Attól mèg sokkal jobban fogyott mint az átlag Amd geneknèl ez a kateg."
Ha azt nezzuk, hogy most mar sehol nincs a 23%-hoz kepest az AMD, akkor persze, jol fogyott. Viszont az nem igaz, hogy sikeres volt, mert RDNA2-ig 13%-ot zuhant a market share.De persze tudjuk, te azt vettel, tehat sikeres volt az egesz 5000 szeria AMD-nek.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #65726 üzenetére
Nem tudom milyen sikerrol van szo, az 5700 megjelenese (2019 julius) utan az RDNA 2 megjeleneseig (2020 november)az AMD 32%-os piaci reszesedese 23%-ra esett.
Az RT meg annyira nem volt fontos, hogy konrketan az RT hianyat negativnak hoztak fel a tesztekben:
link -
-
X2N
őstag
válasz
hahakocka #65717 üzenetére
Vicces hogy Mark azt mondja a játékosok 3/4-ed esetben a performance módot választják és a stabil frameratet a jobb graikai Fidelty mód helyett, lehet mégsem annyira folyamatos az a 24-30fps, vagy mégiscsak a framerate többet ér mint a grafika?
Ilyen kártyákkal ne legyenek illúzióid, RT-vel 1080p alatt felbontáson leszel...én azért nem vennék rá mérget hogy beéri azt a teljesítményt(főleg nem 4K-n), bár álmodozni lehet. De biztos olcsóbb lesz mint ezek a kártyák. Nem tűnik drágának se az új konzol ha megnézed az eredeti árát, és az ahhoz képest ~2x gyorsabb frameratet.
-
válasz
hahakocka #65535 üzenetére
megnéztem az általad említett tesztet [link] meg sokat róla. Ennyit ír róla:
"Összességében jól futott a játék a teszteléshez használt PC-n (konfigurációt lásd alább), és többnyire hozta a 60 fps-t 1440p felbontás és magas grafikai beállítások mellett is, a ray tracing beállítások viszont jelentősen lehúzták a képfrissítési sebességet. Az Outlawshoz többféle skálázó technológiát is használni lehet (DLSS 3.5, XeSS, FSR), ezekkel érdemes kísérletezgetni, ha nem fut elég jól a játék"
Hol található az amit írsz ebben a tesztben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest