- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Def26
félisten
válasz
csatahajós #1374 üzenetére
Az elég jó.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
csatahajós #1368 üzenetére
Mondjuk 5770 is erősebb, mint a 4850. Persze ez csak számozás alapján...
Ha ezek a hírek igazak, akkor elég erős lesz a 6770. -
Def26
félisten
válasz
csatahajós #1368 üzenetére
Az a 900 Mhz rendesen odatesz a fogyasztásnak is, nem?
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #1366 üzenetére
Jah, hát úgy már más a leányzó fekvése.
-
válasz
csatahajós #1364 üzenetére
lehet igaz is, csak akkor nem 960ALU / 48 TEX lesz benne.
-
TTomax
félisten
válasz
csatahajós #1362 üzenetére
ahhh.. rumours....
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #1340 üzenetére
Szerintem azért megelőzni nem fogja a Barts XT (ha ez a 960SP-s) a Crypress Prot.
Igaz, hogy magasabb az órajele a Barts-nak, de kevesebb végrehajtóegység van benne. 1440SP vs 960SP. Na meg textúrázóból is kevesebb van neki. Azért az se rossz dolog, ha van belőle elég, de kb ennyi SP-nek elég. Memória rendszer viszont szinte ugyanaz, kicsit gyorsabb is, de nem 50mhz fogja eldönteni, hogy gyorsabb, vagy sem. Persze itt ott lehet némi architektúrális csiszolás, de sokat ezek úgy sem jelentenek. 1-2%. Bár nem tudom, itt már az új backend lesz, vagy még a régi R600-as marad?Amúgy ez a Triangle setup mitől függ? Azt sejtem, hogy a frekvenciától, de a többi?
-
válasz
csatahajós #1340 üzenetére
nézd úgy a százalékokat, hogy a GTX460-1G-t teszed 100%-nak - mindjárt nem 10% különbséget fogsz látni
de amúgy igen, ízlés dolga, hogy mi a közel és mi a nem - nekem a 10% már relatíve nagy differencia, mert manapság 15%-kal magasabb teljesítmény már kategória-ugrást jelent. -
válasz
csatahajós #1337 üzenetére
ha már "tranzitívan" becsülsz, akkor praktikus ugyanazon tesztelő eredményeinél maradni - itt van, hogy szerintem hogy viszonyul a GTX460-1G az 5850-hez. ez reálisan 15-20% differencia
-
válasz
csatahajós #1332 üzenetére
azért túlzás a 6770-et az 5850 környékére várni - hacsak nem lettek az ALU tömbök mintegy varázsütésre másfélszer hatékonyabbak, mint a Cypress-ben...
-
Angel1981
veterán
válasz
csatahajós #1299 üzenetére
"Ami nagyobb kérdés számomra, hogy az nV mennyire fog árat csökkenteni ezekután, mert a GTX470 ill 480 versenyképessége ezekkel az új kártyákkal szemben drasztikusan esni fog"
Reméljük nem az lesz, hogy az új AMD kártyákat árban felé pozicionálják!
Volt itt már egy-két kósza hír 750 USD-s ársávról.... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
csatahajós #1299 üzenetére
Mindenesetre izgalommal teli, érdekes ősznek nézünk elébe.
Szerintem e-hónap közepétől már repkedni fognak a fals infók, és jó infók is. csak ki kell bányászni belőlük az igazságot. Majd Abu85 segít benne, ha szét kapják a tökeit, ha nem. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
csatahajós #1297 üzenetére
Hmm, ez ellentmondásos egy kicsit.
Idézem Abu-t:
A partnerektől kiszivárgott információk szerint az érkező termékek végleges mintáit a következő héten küldi ki az AMD, ami azt is jelenti, hogy az október végére pletykált start egyre biztosabb. Idén várhatóan a belépőszinten található drágább megoldások, valamint a középkategória frissül, majd decemberben beeshet az új csúcsmodell, ami a HD 6970 nevet viselheti. A Radeon HD 5800-as sorozat két leggyorsabb modelljét valószínűleg csak 2011 elején váltja le az AMD.
Ez azt sugallja, hogy az 5700-asok kerülnek csak leváltásra ebben az évben.
Hoppá, viszont ez is érdekes, hiszen a csúcsmodell általában két teljes értékű chipből tevődik össze. Tehát RV770, vagy RV870-ből. Ezzel Abu azt mondja, hogy most ez megváltozik? Két RV940-ből készülne a 6970, és 2db RV970-ből az 6990? Hülyeségeket beszélek?Egyáltalán lesz 6990?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
csatahajós #1295 üzenetére
Brutális ez a kép. Van valami sejtelmes az egészben. Igazából semmit sem lehet belőle kiolvasni.
Egyébként ez még nagyon távoli nem? Asszem úgy rémlik hogy csak jövőre jön.
-
jozsef11
tag
válasz
csatahajós #1266 üzenetére
Helló egy 8800GTX OC verzió-m van. És igen már köröket ver rá egy 5870 de kíváncsian várom a HD 6000 szériát főleg a 6770-est hogy menyivel lesz gyorsabb mint a jelenlegi csúcstartó 5870.
-
robyeger
addikt
válasz
csatahajós #1248 üzenetére
a GF104 chip mindenképp gyorsabb lesz, mint a GTX460, a nagy kérdés mennyivel?, hiszen nagyobb memória sávszél, több CUDA mag, javított architektúra... Még nem temetem az ATI-t, csak sajnálom ha átengedi a kezdeményezést a kezéből és addig csak azon drukkoljon, hogy sok eladatlan GF100 chipje legyen az NV-nek vagy a GF104-es is sokat fogyasszon és szintén nagy legyen a selejt hányad a gyártásakor.
-
robyeger
addikt
válasz
csatahajós #1243 üzenetére
sőt a 2010Q3 - Q4 az új mobil generációkra vonatkozik, az asztali verziók 2011 leghamarabb. Mondjuk ez várható volt, hogy a piaci tendenciák miatt AMD-nél is végleg nagyobb pioritást fog kapni a mobil szegmens. [hoc hír] Ha az NVidia előbb jön a GF104-el, akkor vissza fogja venni az ATI nehezen megszerzett elsőségét.
-
válasz
csatahajós #1243 üzenetére
Attól függ, hogy nézzük. Ha az 5870-6870 összehasonlítást nézzük, és igazak a hírek, akkor ott nagy ugrás lesz (szerintem), de ha az 5870 közvetlen utódját nézzük (67xx), akkor tényleg kisebb gyorsulás várható, de ha tényleg ezzel akarják elverni a gtx480-at, akkor ar rv770-rv790 váltásnál valamivel nagyobb gyorsulásra lesz szükség.
-
Angel1981
veterán
válasz
csatahajós #1240 üzenetére
Én is így gondolom - még legalább 3 hónap lehet a megjelenés, mivelhogy a Computex-en sem volt infó róluk tudtommal.
-
válasz
csatahajós #1240 üzenetére
Najó, én tudok pár infót, de nem mondhatom el, hogy lesz egy 5990-es kari, amin 3db 1GHz-es Cypress lesz Y-Fire módban, és a tökéletes skálázódásért egy 6 magos Opteron is kerül a kártyára.
-
válasz
csatahajós #1238 üzenetére
Elméletileg mindenképpen lesz brutál-izom kari AMD oldalról, mert kell a 28nm-re készülni, de az időpont függhet az nV eredményeitől.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
csatahajós #1221 üzenetére
Attól függ, hogy mennyire lesznek méretes lapkák a Northern Islands generációban. Mindig érdemes a méretesebb tesztchipekre törekedni, mert azoknál több probléma merülhet fel, így a tapasztalat is több. Az RV740 140 mm^2-es volt, ami alapvetően jó arány a 334 mm^2-es Cypresshez. Az NV-nek amellett, hogy késtek a tesztchipjei, még a mérettel is gond volt, mert a 100 mm^2-es GT216-on nem jöttek elő azok a problémák, amik a Fermit sújtják. Ha nem látod a hibát, akkor a teszt nem ért semmit.
A Southern Islands egy teljes család lesz HD 6500-tól a HD 6800 esetleg 6900-ig.
A Northern Islands már HD 7000 néven jön. -
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #1144 üzenetére
"Globalfoundries is projected to start making commercial chips at 28nm node sometime in 2011, presumably early in the year."
Ez ennek tükrében elég nagy ellentmondás.
-
Angel1981
veterán
válasz
csatahajós #1144 üzenetére
Köszi az infót!
Többek közt az is lejön belőle, hogy 2011Q1-nél előbb várható a NI.
Így valóban lehet jogosultsága a SI-nek, de ha ki akarják adni, nem ártana sietni vele... -
Angel1981
veterán
válasz
csatahajós #1115 üzenetére
Igen, szvsz sem várható nagy teljesítménynövekedés - mindazonáltal kicsit meglepett a dolog. Mondjuk jobban belegondolván érthető - 28 nm-en még legalább 1 év, mire komoly mennyiséget le fognak tudni gyártani, a VGA-k terén meg 12-15 havonta muszáj valamit alkotni - még ha a füst nagyobb is, mint a láng...
-
csatahajós
senior tag
válasz
csatahajós #1114 üzenetére
Alátámasztandó ezt egy kis morzsa a chiphellről:
"From cfcnc@Chiphell,Rv9xx series was taped out at TSMC 40nm node recently.Tessellation is enhanced,3D blueray hardware-decode is added.No big improvement in 3DMark Vantage. "
Lehet, még hamarabb itt is lesz, mint ősz, bár nem lesz igazánn agy ugrás ez így...
-
KillerKollar
őstag
válasz
csatahajós #1111 üzenetére
Hát ha a PCI 1.0 nem fogja vissza annyira a 2.0-ás kártyákat akkor szerintem egyrészről a 2.0 sem fogja visszafogni majd annyira a 3.0-ás kártyákat,másrészt pedig ha tavasszal jön a PCI 3.0 is akkor minden bizonnyal az új 6000-esek még 2.0-ra épülnének főleg(persze az lehet hogy támogatják a 3.0-át de nem fogná vissza őket jelentősen a 2.0) hiszen az ember nem venne teljesen új konfigot a vga igényei miatt,vagy csak olyanok akik úgyis akkor akartak teljes konfigot venni,márpedig ez nekik jelentős bevételkiesés lenne.Ha az AMD gyárt most új architektúrát akkor minden bizonnyal az nv most hogy kész a fermivel talán ki tud majd dobni addigra már viszonylag olcsón egy kellően gyors talán HD6000 verő szériát így hosszabbtávon lenne mire cserélni az 5970-est majd ha elavul(De ugyebár a 4870 X2 kb az 5870 szintjén mozog,most az új driverekkel talán kicsit alatta de egy 5850-5870 közötti szint a GTX 470ének felel meg ami mais még csúcskártya így még legalább 2 évig szerintem kibírni az 5970-es,ráadásul Dx12 még nem lesz jövőre úgyhogy ilyen téren se lennék elmaradva).
-
Angel1981
veterán
válasz
csatahajós #1111 üzenetére
Ebben is nagyon sok igazság van - lehet te adtad a megoldást a kolléga kezébe!
-
D.Orion
veterán
válasz
csatahajós #1053 üzenetére
Igen a ref.-re vonatkozik, csak azért linkeltem be, hogy lehessen egyet derülni a negyvenezer MHz-es ram órajeleken. Több külföldi neves oldal is egyel több nullát írt be az adatok közé és van ahol ki se javították.
-
D.Orion
veterán
válasz
csatahajós #1050 üzenetére
Sapphire azért alkotott, nézd csak meg a memóriák órajelét.
Ui.: Ekkora batár képeket meg nem illik direkt-be linkelni...
-
csatahajós
senior tag
válasz
csatahajós #1049 üzenetére
Itt a Sapphire verzió is. Igazából ahogy látom csak simán rápakoltak egy Accelero Xtremet meg dupla memót, a NYÁK azon kívül hogy kék nem tűnik túslágosan különbözőnek (már amennyire ezekből a képekből meg lehet ítélni)
-
lsc
nagyúr
válasz
csatahajós #929 üzenetére
Nem is kell védened, az az oldal olyan mélyen van hogy nem is lehet. Ennek ellenére akár igaz is lehet amit írnak, de "tévedtek már ettől nagyobbat is". A ddr3-at is arra írtam hogy náluk nem kizárt hogy holnap az lesz hír, de azt én sem tartom valószínűnek, csak példa volt.
-
lsc
nagyúr
válasz
csatahajós #926 üzenetére
Fudzilla, lehet holnap már csak ddr3 lesz rajta. Lassan elmúlnak az ünnepek és bejelentik a pontos speckókat.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
csatahajós #926 üzenetére
A 750 mhz szerintem kicsit sok lenne neki, pont amiatt amit Te is írtál, nagyon közel lenne teljesítményben a 725 mhz-es 5850-hez. Én azt mondom, hogy ha már 1280SP, akkor max. olyan 650 mhz.
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #784 üzenetére
Ezt nem tudtam. Szóval akkor szarnak a környezetvédelemre, de kiadják a HD5990-t.
Viszont így már lehetséges egy GTX380GX2 vagy minek nevezzem. Csak az a kérdés, hogy az új csatolófelület és szabvány meddig engedi el a kártyák fogyasztását. -
dokar
addikt
válasz
csatahajós #780 üzenetére
ezt lested te is? 5890, 5990
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
csatahajós #767 üzenetére
A Fudnak ne higgyetek, minden héten arról ír, hogy jön a Fermi, de valamiért mindig késik egy-két hetet a megjelenés. Szopja a zöld brokit. Amit ír az többnyire baromság. Néha mondjuk betalál, de az is a forrás érdeme.
Amúgy Northern Islands lesz a neve. Alapjaiban R600 lesz.ceaser: A tesszellátort már használja a STALKER: Call of Pripyat, A jövőhéten megjelenő Dirt 2 is fogja használni, sőt az AVP is, meg a Battlefield: Bad Company 2 is.
-
TomiLi
addikt
válasz
csatahajós #767 üzenetére
Sorry, nem olvastam vissza!
Ez volt az a hír amire emlékeztem - halványan....
Ha lehet hinni a híreknek, akkor már jővő ilyenkorra forgalomban is lesznek....
Ennek fényében már talán nyár végén beindulnak az információk áramlása....Addig is el leszünk a 5xxx szériával...
Jöhetne már a zöldek megoldása is, hogy kicsit Földre szállt árakat kelljen fizetni értük....
-
válasz
csatahajós #728 üzenetére
Háát, pl. a negyediknél az ATi Overdrive ablak tuti nem a jpeg miatt lett olyan recés, hanem utólag pakolták be valami tré módon.
Mindegy, a tartalma hihető sztem. -
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #638 üzenetére
Magic driver
-
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #627 üzenetére
Lehet, hogy kisebb csikszelessegen keszul mar a PLX chip a HD4870X2-nel hasznalthoz kepest.
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #622 üzenetére
Na, tehát akkor 2db Crypress XT lapka, a pro órajelein.
Modnjuk a 370W-os fogyasztás az megint szép lesz. Újabb kazán. -
válasz
376 Watt?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Nekem még 3-4 évvel ezelőtt is szörnyetegnek tűnt a Voodoo 5 a maga 26cm-ével, most meg...
-
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #508 üzenetére
Powervirus programok a Furmark, GPU Caps Viewer, OCCT, es tarsaik.
Roviden a lenyege, hogy a TPD-nel (Thermal Design Power) magasabb fogyasztasra kenyszeritik a kartyat, amivel tulmelegedest okoznak, es karosithatjak fizikailag.Mivel a valos alkalmazasokban maximalisan elerheto terhelesenel sokkal jobban terheltek a kartyat, igy az AMD/NV a felhasznalok, es sajat erdekeiket nezve (ugye egyiknek se erdeke a feleslegesen megsutott kartya) vedekeztek eddig szoftveresen (amit ugye kilehetett jatszani), es az Evergreen csaladtol az AMD mar hardversen, amit nem lehet kijatszani.
GPU-Z se ismeri a kartyat meg teljes mertekben, BIOS-t nem lehet elmenteni, igy nem tudom meg mindig a valos GPU feszultseget
-
FragMaster
addikt
válasz
Ha minden igaz olyan program, mely az által tesz kárt a hardverben, hogy túl magas terhelést előállítva "megsüti". Hw-es védelemmel kiiktatható teljesen, mivel nem programot figyel driver alapján, hanem terhelést a hardveren.
-
gyiku
nagyúr
válasz
-
keIdor
titán
válasz
csatahajós #398 üzenetére
Nem lepődnék meg, ha a 700-as kategória leváltaná a 600-ast.
-
FragMaster
addikt
válasz
Az 5600-asoknál el tudok simán képzelni 640sp-nél kevesebbet is. Meg jó alacsony órajeleket alacsony feszültséggel, így olcsó akár 1 slotos, de nem túl hangos kerregő is kerülhet rájuk. Mondjuk ezek már lassan termelni fogják idleben az áramot
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Ennyi erővel lehetne hasonlítani a 800SP-s 5770-et az 1440SP-s 5850-hez, így a differencia már 56%.
A név az tényleg fura, de a helyzet sokkal jobb, mint másfél éve. -
laci666
senior tag
válasz
csatahajós #390 üzenetére
Csak egy bibi van hogy az 5870 a büdös életbe nem dupla olyan gyors mint 4890,max 30-40%.Igy 5870-et a kutya se fog venni, dupla pénzért 30-40% gyorsulás kell a fenének.
Itt a bestbuy az 5850 lesz maga 60K-s árával.
Ha az 5770 hozza majd csaknem 4890 teljesítményét de a 4870-ét tuti akkor az is jó vétel lesz 40K körül.(Azt nem értem ha ilyen marha drága az 5870 akkor miért nem 512bite mem bust csináltak alá ami elég is lenne a gpu-nak és akkor talán dupla olyan gyors lenne mint 4890.Mert így a teszteket nézegetve nekem az jön le hogy kevés neki ez 256bites memsáv.És még akkor 100K-s ára is érthető lenne.
A 5770 meg 256bites lenne na akkor lenne itt kánanán)
-
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #368 üzenetére
Kivancsi leszek mit bir majd leghutessel tuningban egy kis voltmod utan a HD5770, nyakrol keszult keprol ugytunik nem lesz szoftveres lehetoseg a feszultseg allitasara. (mondjuk az ASUS boszen reklamozza a dobozon a Voltage Tweak-et
)
#367: Igen.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
csatahajós #299 üzenetére
Ah. látom még a 4890-nel sem. Biztos h. ez a legújabb?
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
csatahajós #288 üzenetére
"5750- 800SPs, 40TMUs, 16ROPs, 128bit, 1150mhz GDDR5 and 700mhz core"
very gyenge, very drága (gbors találgatásában ez már az E -1 lenne)
Kicsit erősebb a HD4850-nél (gondolom nem dx9-ben, meg biztos lesz olyan játék ahol a 128 bit beteszi neki a kaput). Hát még jó, hogy nem lassabb a 25k-s HD4850-től. Ezt meg mennyinek szánják? 35-40k környékére? Szánalom. Azt a qrva 128 bitet miért nem bírják már elfelejteni. Ez nem belépőszint vagy alsókategória. Vagy az?
Csak az ára nem ezt tükrözi.
-
leviske
veterán
válasz
csatahajós #288 üzenetére
A HD5850 és 5870 közt 160SP-nyi különbség van, ezek közt meg a duplája volna? Nem látom sok értelmét.
-
FragMaster
addikt
válasz
csatahajós #274 üzenetére
Ó hát akkor kemény lesz az az 5750-is az árához képest. Csak győzze etetni az a 960sp-t a ~75gb memsávszél (ami szintén pletyka még, de legalább képekkel mutogatták
)
-
nkmedve
őstag
válasz
csatahajós #274 üzenetére
Valószinűleg szükség lesz az 5890re a Fermi ellen, és nem biztos hogy az órajelekkel sokat tudnak variálni már. Az viszont nagyon meredek lenne, ha kiderülne, hogy az 5870 nem teljes értékű RV870.
Szerintem inkább lesz 10SIMD az 5770-ben, mint hogy ez bekövetkezzen, de hátha tévedek.
-
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #221 üzenetére
Van kulon NV talalgatos topik, inkabb oda kellene a Fermi-vel kapcsolatos hireket beirni, es akkor nem kell ezt a topikot szet OFF-olnunk.
Egyebkent a DIE nem latszik a kepen, az csak a "kupakja".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Xbox Series X|S
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Facebook és Messenger
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 2080 Phantom GS 8GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest