-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #30227 üzenetére
Nem akarják odaírni, mert arra is van. A félprofi kártyák elsődleges célja a profi és a consumer szint közötti rés áthidalása. Lényegében sehol sem kiváló, de mindenhova jó. Emiatt nem kell két gépet tartanod a komplex tartalomkreálási, -vizualizálási munkafolyamatokra. Nem mindenkinek felel meg így, de a piac egy részének igen, és elfogadható, hogy 1000 dollárért van egy olyan ajánlat, ami értékelhető terméktámogatás és teljesítmény mellett ki tud váltani egy pro és egy consumer VGA-t.
Természetesen ez a Frontier is megkapja majd az RX Vega drivereit, csak egy kis késéssel. Összességében nem lesz rosszabb, mint a gaming kártya, csak kell hozzá majd ugyanaz a szoftveres háttér. -
chopin42
őstag
válasz
#85552128 #30218 üzenetére
Sajna nem tudom pontosan hol, de valamelyik oldal gpu adatbázisában megjelent a vega hetekkel ezelőtt,
és ha jól rémlik, picivel az 1080 alá volt pozicionálva...úgy látszik, nem véletlenülRemélem a gamer vega tényleg megjelenik, tényleg jó áron, tényleg jó teljesítménnyel, és rendbe rakja talán a piac árazását, mert az SZÉGYEN, hogy mi megy. És itt nem csak a bányászarta gondolok: ha jól rémlik, megjelenés körül a gtx 970 100k körül volt, az 1070 meg 130k? Kategórián belül? Oké, jobb a teljesítmény, de ennyit számít, hogy nincs konkurens ehhez a kártyához, tehát KELL EGY (a 970 ellen ott volt az r9 3xx széria, árversenyt hozva, fogyasztás ide, vagy oda.)
-
emmm
őstag
válasz
#85552128 #30218 üzenetére
Ez rosszabb, mint vártam...
Méghogy Frontierrel 4K smooth game...a 60 FPS-t ha el is engedem...de hát ez kérem így nem jó. Van egyátalán olyan, amiben jól futott 4K-n?
Szerk: pl. Ashes of Singularity vagy micsoda (amúgy játszik ezzel valaki?)
Ez egy nagyon csúnya öngól, pláne, mert Raja maga ígért meg dolgokat, valamint a poor Voltázás miatt. Ez még a Pascalt se éri be...
-
HSM
félisten
válasz
#85552128 #30211 üzenetére
Tényleg nem írtam direkten oda.
Igen, pedzegettem. Nézd meg jobban, mivel volt bajom: [link]. Illetve itt még jobban kifejtem a témát: [link], és talán ebből jön le a legjobban, mi is volt a lényeg, daveoff-nak címezve: [link].
Nincs direkten odaírva, de szerintem elég egyértelmű, hogy ezzel volt a problémám.(#30213) Raymond: Onnan jött, hogy a 780Ti gyakorlatban kb. 700 dollár volt, ami már Titán szinten volt, és még igazából úgy sem a ramja miatt, míg a 980Ti olcsóbb volt ennél a boltban, és ráadásul még gyakorlati hátránya se nagyon volt a Titan X-el szemben, mert a 6GB a gyakorlatban bőven elég volt.
-
HSM
félisten
válasz
#85552128 #30208 üzenetére
Még mindig elferdíted a tényeket.
A Tiatn X megjelenése után ugyan sokan sejtették hogy az előző titán mintájára jönni fog egy olcsóbb gamer megoldás, de azt senki nem sejtette, hogy mindössze 3 hónapra rá, és hogy 700 helyett inkább közelebb az 500 dollárhoz. (Persze, az MSRP mindkettőnél 650 dollár volt.)
Nem azt kifogásoltam, hogy ilyen rövid idő alatt, hanem azon két tényt együttesen,hogy ilyen rövid idő alatt, és előre be nem jelentett módon.
Itt óriási különbség, hogy ismert, hogy egy hónap múlva jön az olcsóbb játékos Vega. Tehát aki most vesz, az ennek tudatában teszi, és nem meglepetésként jön 3 hónap múlva ugyanaz a teljesítmény félprofi szolgáltatások nélkül kb. fele pénzért.Óriási különbség, Frontier Vega-t senki nem fog azért venni, mert lehet csak nagyon sokára lesz belőle olcsó játékos verzió, míg a Titan esetében ez nem állt fenn. Pontosan azért, mert a Vegánál bejelntették, hogy egy hóap múlva jön a játékos kiadás. Magyarul: tiszta lapokkal játszanak.
-
HSM
félisten
válasz
#85552128 #30205 üzenetére
Az gondolom fel se tűnt, hogy én az első Titan-ról beszéltem, itt meg belinkelsz egy Titan X-es idézetem? És ráadásul az sem azt írja, amit előzőleg írtál, én nem azt írtam, hogy aki Titan-t vett az "át lett verve", hanem azt, hogy ha én vettem volna Titan X-et, és 3 hónap múlva ugyanazt megkaptam volna 1000 helyett 500 dollárért 980Ti-ként, akkor nyúltam volna szívemhez. Illetve nem azt írtam, hogy átverte őket, hanem azt, hogy bohócot csinált néhányukból.
Mivel ott előre nem volt bejelentve, hogy mikor jön a 980Ti, ezzel ellentétben most a Vega startnál teljesen ismeretes, hogy egy hónap múlva jön az Rx játékos változat.
Szóval a további felesleges billentyű koptatást megelőzendő tiszteletteljesen megkérnélek arra, hogy mielőtt teljesen kiforgatod azt, amit korábban írtam, és ezzel próbálnál rossz színben feltüntetni, légy szíves először próbáld értelmezni is azt.
(#30206) Asbee: Q2 volt eddig. Ahhoz képest egy hónap csúszásban lesz a gaming verzió.
-
HSM
félisten
válasz
#85552128 #30203 üzenetére
"De mindig jön valaki aki megmagyarázza, hogy a Titan tulaj, hogy át lett b*szva"
Jól értem, hogy mások elszúrt érvelésével próbálsz ellenem érvelni? Az igen!Ja, egy hónapot csúszik a gamer kiadás. Hű, komoly...
Nevetséges ami itt megy már megint. Asszem ideje ismét OFF-olnom magam egy időre, mondjuk a megjelenésig.
-
Petykemano
veterán
válasz
#85552128 #30155 üzenetére
Azt értem, hogy a Pro-nál olcsóbb lesz, ezért előnyösebb lehet valakinek, mint a pro.
És az is biztos, hogy a RX Vega ehlyett se fogja senki megvenni ezt.
De ez mit fog többet/jobban tudni az RX vegánál, hogy ha nem pro árban akarsz jó cuccot, akkor ezt vedd és a ne az RX-et? -
emmm
őstag
-
X Factor
addikt
válasz
#85552128 #30149 üzenetére
Megtörtént korábban, továbbra is, ezt a részt nem értem.
Itt vannak a P10-es WX 7100 eredményei, egy teszt kivételével ugyanúgy kijön a legalább 60%-os előnye a GP104-es kártyának:
Gondolom arra utaltál, h. ezt korábban is taglaltad, és ehhez kapcsolódott ez a benchmark, vmilyen formában. De az ott lévő 60%-os előny, egy háromszor drágább kártya tudja gp104 alapokon, ami másfél ligával feljebb játszik.
Vagy valamin tényleg átsiklottam.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #30136 üzenetére
Annyi, hogy certifikált termékeket nem szokás összemérni a nem certifikált termékekkel. Ennek az elsődleges oka, hogy a lapkák, amelyek certifikált VGA-kra mennek nincsenek limitálva. Mindkét gyártó úgy dolgozik, hogy a tokozásban pár tű biztosítja a jelzést a meghajtó felé, hogy az adott hardver professzionális. Ezért nem lehet ma már BIOS-szal Quadrósítani, vagy FirePrósítani/Radeon Prósítani. Ha ez a jelzés megvan a telepítéskor, akkor a meghajtó certifikált módban települ, ami lényegében annyit tesz, hogy nagyobb lesz a teljesítménye, mintha normál módban települne. Ha nem így lenne, akkor senki sem fizetné ki azt a rengeteg pénzt a Radeon Pro WX 7100-ért, a Quadro P5000-ért, stb. Megvennék helyettük az RX 480-at vagy a GTX 1080-at. Mert a hardver alapvetően ugyanaz, csak amikor a teljesítménymérésre kerül a sor, akkor van nagy különbség a sebességben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #30132 üzenetére
Ó istenem, de nem értitek, hogy a Quadro és a Radeon Pro sorozat az certifikált, míg a Frontier és a Titan nem az. Ezért nem kapsz nagy teljesítményű Quadro és Radeon Pro terméket 1000 dollárrért, míg Frontiert és Titánt igen. A programok kapnak olyan optimalizálást, amit egy sima félprofi modellnél nem kapnak meg. A Vega 10-ből is lesz ilyen W9100 néven, és az is lesz vagy 5000-6000 dollár, és annak ellenére, hogy a hardver ugyanaz, mint a Frontier a szoftverprofilok teljesen mások és ezért kérik el érte a minimum ötszörös pénzt. Ha úgy tetszik mindent, ami nem Quadro és Radeon Pro mesterségesen visszafog ezekben az alkalmazásokban az NVIDIA és az AMD, mert nekik ez egy marha jó üzlet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #30056 üzenetére
A 11 az az effektív peak érték, amikor az összes képesség használatban van.
[link] - itt van részletesebben leírva.
(#30054) =WiNTeR= : A teljesítményre vonatkozóan csak annyit lehet közölni, hogy 4K@60Hz-re tervezett hardver lesz, és ennek megfelelő teljesítményt lehet várni. A többit majd később.
-
HSM
félisten
válasz
#85552128 #30056 üzenetére
Pedig ott figyel a hivatalos oldalon:
"Data based on AMD Engineering design of “Vega” GPU architecture. Radeon R9 Fury X has 4 geometry engines and a peak of 4 polygons per clock. Vega is designed to handle up to 11 polygons per clock with 4 geometry engines. "
Tehát sanszosan ez a primitve accelerator és a Polarisos eldobások által feljavított gyakorlati érték lehet. -
Raymond
titán
válasz
#85552128 #30052 üzenetére
Egy normalis orajelen jaro (2025-2050Mhz) GF1070 eredmenyei:
FS 20700
FSE 9800
FSU 4900Ettol ez a Vega FE csak 6.5%, 8% es 11%-al gyorsabb, azert ennel valami ertelmesebbet kene majd a Vega RX-nek produkalnia. Alapon, tulhajtas nelkul kb. 1936Mhz-re Boost-ol az a GF1070, ugy 19000 az FS Graphics Score.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #30046 üzenetére
A kettőnk mondanivalója között az a különbség hogy én azt mondom amikor megjön az RX driver akkor ennek a Gaming Modjába be fog töltődni és meg fogja kapni azokat az előnyöket (shader optimalizáció) amit most írnak. (Ez nagy lesz)
Te azt mondod Nem, ha kijön az rx marad így ahogy most van a frontieren...
Ez el fog dőlni. -
törölt tag
válasz
#85552128 #30034 üzenetére
Szerintem félreérted a Gaming módot. Ott van a kis videón is.
A Pró duón választhattál hogy prof vagy gaming drivert telepíted fel.
Itt meg a két driver a dual biosz kapcsolóként választod.
Az hogy van Gaming mód.. igen van, kb úgy működik mint Hoek is mondta egy 4000 shaderes 480 GCN4-ként.
Amikor meg kijön a Gaming driver akkor élesednek az új részegységek. lesz egy progi ami felfrissíti a VALÓDI Gaming módot.
És azzal az emberrel is egyetértek hogy a sweet point az a 160-190 e FT kategóriában egy erős kártya jó árértékkel. A teteje meg majd eldől mit sajtolnak ki belőle.
Amúgy csak egy apró gondolat azokon a régi teszteken ahol Gaming módban futottak csak FE-kémt lehet tekinteni. Egy valós RX-en minek lenne gaming mód ???Nem lesz prof driver rajta.
Abu is írta akár lézerrel is megvédik a profi szegmenst. (... like a fucking Jedi)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #30028 üzenetére
Ez a baj veled Szaby
Soha nem vagy kepes annyit leirni " opp ezt rosszul tudtam my bad", inkabb mindig csurod csavarod a szavakat csak tied legyen az utolso szo...Azt mondtad nem mondott ilyet, belinkelem hogy de, ja de az ki tudja melyikre vonatkozik...meg csak azert mert custom lesz....
Mondta? Mondta.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #30023 üzenetére
When asked if consumer variants of Vega would be as fast as the Frontier Edition, Koduri did not dodge the question or offer a canned response. Instead, he said that "consumer RX will be much better optimized for all the top gaming titles, and flavors of RX Vega will actually be faster than Frontier version!"
-
Venyera7
senior tag
válasz
#85552128 #29916 üzenetére
Itt a teszt én németül nem tudok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #29790 üzenetére
Mert az van rajta. Az a 16 GB-nyi HBM2 egy High Bancwith Cache, ahogy mondjuk a másik modelleknél az x GB-nyi GDDR5 vagy HBM is. Csak a Vega 10 esetében van a vezérlőben egy HBCC is, plusz multiprocesszoronként van egy ATS egység, a másik két modellnél ezek hiányoznak. Tehát ezeken mindin a szoftver fog gondoskodni arról, hogy a High Bancwith Cache-ükben ott legyen a szükséges adat.
A VRAM-ot azért nem használja az AMD, mert annak az elfogadott definíciója a szegmentált fizikai címzésű hardverekre vonatkozik, de a GCN az MMU miatt nem ilyen architektúra. Különösebb jelentősége egyébként ennek nincs.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #29787 üzenetére
A High Bandwith Cache nem egyenlő a High Bandwith Cache Controllerrel. Mindegyiken HBC található, mert oda lehet rakni a GPU számára szükséges adatokat. Csak amíg a Vega 10 esetében ezt egy lapkába épített vezérlő megoldja (HBCC), addig a másik két modellnél a szoftverben kell gondoskodni erről.
-
stratova
veterán
válasz
#85552128 #29709 üzenetére
Szerintem attól függ hogyan profilozzák, a max board TDP ezzel a lendülettel Fury X-en 400+ (lásd Furmark) de barátok közt is 375 W ezzel szemben a peak 280 W ami közel áll az AMD által megadott 275 W Typical Board Power-hez.
Ugyanez a lapka, más profilozással és értelemszerűen más órajellel R9 Nano-ként 191-209 W-ot kér 1x8 pinnel. -
.LnB
titán
válasz
#85552128 #29086 üzenetére
Kb annyian? Szerinted jelentős tömeg van még aki várt egy 1070-1080 szintű AMD kártyára, és még mindig képes várni rá? Szerintem a nagy része mint én is már rég vett egy NV-t. Aztán váltani meg max akkor fog Vega-ra ha tényleg nagyon megéri.
Ennek a Vega-nak már akkor ki kellett volna jönnie mikor a NV 10-es szériájának. Most ha kihoznak ugyan olyan erős VGA-kat ugyan annyiért akkor mi értelme? Az NV még mindig lépéselőnyben van szerintem. Borzasztó nagyot kellene szólnia ennek a Vega-nak, mert ha nem akkor semmi sem fog változni, csak lesz max alternatíva.
Borzasztó kíváncsi leszek az első komoly tesztekre. Na nem itt a ph-n ahol már a 470 is népkártya, a 480 meg már szinte elég 4k gamingre cikkek születnek az utóbbi időben.
-
füles_
őstag
válasz
#85552128 #29046 üzenetére
Igen, a Polaris például több sávszélességet igényel, mint a Pascal, de cserébe kevesebb ROP-pal nyújtja ugyanazt a teljesítményt - ez az IMR szerű raszterizáció sajátossága.
Viszont tudjuk, hogy a GCN5 már eléggé közel kerül a mozaikos raszterizáció felé a TBDR szerű rendszerével (draw stream binning rasterizer). Szóval elméletileg mostantól az AMD-nek is elég lesz kevesebb sávszélességgel rendelkeznie a korábbi GCN verziókhoz képest. Itt felvetődik az a kérdés, hogy vajon minden esetben elég lesz-e a 64 ROP egy nagyteljesítményű Vega dizájn esetében? Erre választ adhat a draw stream, csak nem tudjuk, hogy ez a gyakorlatban hogyan is fog működni. -
nubreed
veterán
válasz
#85552128 #29078 üzenetére
Nem beszélni német de a lényeget leírtad.
A Vega 11 a kis Vega, ugye?Szerk: ja már közben szerkesztetted a hsz-edet.
Még jó, hogy nem vártam rá. Akiknek pont elég lenne egy 1070 szintű kártya AMD oldalról.... hát hogy is mondjam, azok most olyan emberesen megszívták. Szvsz, mindenki nVidiát fog venni.
-
BReal
addikt
válasz
#85552128 #29066 üzenetére
Mivel a Polaris 1,5-2 hónappal az általad linkelt teszt után jöttek ki, így nyilván voltak optimalizálások rá. Amúgy a júliusi (tehát 2 hónnapal későbbi) PC Gamer tesztben ugyanúgy gyorsabb a 980 a FuryX-nél OpenGL-ben. A Polarist a Doommal reklámozták.
(#29065) Kabala: Nem? Akkor ez mi? Prey 4K, 2X élsimítással.
-
BReal
addikt
válasz
#85552128 #29059 üzenetére
Épp ezért írtam, hogy semmit nem tudunk, mert valaki azt írta az előző hsz-eknél, hogy lehet már kijött a Vulkan a Preyhez, és azzal ment a bemutatón... erre próbáltam finoman utalni. "DX11-ben is mindenen jól fut" - ez azért szar érv, mert a Doom is mindenen jól fut, mégis belekerült.
-
BReal
addikt
válasz
#85552128 #29012 üzenetére
Amit ígértek a bemutatón, azt hozta az 1800X. Ahogy írod, 4K bemutató volt játékokból egyedül (BF1 4K a 6900K ellen), valamint egy Ryzen+Vega gépen futott a Battlefront 4K-ban. Ehhez képest FHD felbontáson mondjuk 5-8%-ra lehet egy 6900K-tól. Úgy, hogy az egyik 150e, a másik 350e Ft.
RX580 diáknál volt CF eredmény, amihez oda volt írva, hogy veri a 1080-at. Csillagozva oda volt írva, hogy ez AotS x beállításon értendő. Tehát ez nem jelenti azt, hogy minden játékban CF-ben erősebb lesz a 1080-nál. Ez a tesztekben is bebizonyosodott, a 1080-at verte AotS-ben. Ahogy az is kiderült, hogy nem érte be átlagolva a 1080-at (bár a skálázódó játékokban 4k-ban kb. 2%-ra volt összességben tőle).
-
-
nubreed
veterán
válasz
#85552128 #28789 üzenetére
A használt piac szvsz Kelet Európában sokkal jobban pörög, mint nyugaton vagy Amerikában. (És a miének egy nagyon nagyon kis piac). Ott van arra pénz, hogy megvegye az aktuális új kártyát és nem fogja a földhöz verni ha a régit egyszerűen felteszi a polcra, nem fog azzal bajlódni, hogy meghirdesse és eladja.
De értem amit mondasz, de nem gondolnám azt, hogy a bányászok felvásrolják mondjuk a teljes készlet 85% -át. Szvsz mindenkinek fog jutni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #28704 üzenetére
Hivatalosan május 16. a launch. A másik dátum az availability.
Nincs jól ez így, de a gyártónak joga van meghatározni, hogy mit minek tekint. A Frontier pedig előrendelhető a launch óta, ami május 16 volt. Ezért nem ideális, amikor a launchoz mérnek dolgokat a gyártók, mert az AMD-nél ez azt a dátumot jelenti, amikor bejelentik az előrendelhetőséget. Ugyanígy a Ryzen launch február 22. volt. De akkor nem tudtad megvenni, csak március 3-án, ami az availability dátum volt. Szándékosan van ez így kialakítva, hogy ne tudj jól számolni azokból a válaszokból, amelyeket a vezetők mondanak a rendezvényeken.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #28701 üzenetére
Ezzel nem sokra mész. Mert azt mondta, hogy a Frontier launch után pár hónap. A Frontier launch pedig május 16-án volt. A pár hónapot számolva ez jelenthet július 16-ot is. Nem vagy előrébb így, mert igyekezett úgy megfogalmazni, hogy bármit jelenthessen.
A Frontier availability-hez kellett volna mondani valamit, mert az jóval kézzel foghatóbb. De hát a CEO-k rutinosak. A Computexen lehet ezekről többet megtudni. -
BReal
addikt
válasz
#85552128 #28579 üzenetére
És ez nálad "dugig" minősítést érdemel ki.
Nagyjából ref 480-akból (mivel azzal kezdtek) annyi lehetett, mint most custom 580-akból.
Visszatérve a kezdőárra: egyelőre tudtommal azt se tudni, hogy a Vegak milyen hűtéssel kerülnek boltokba, többek között azt sem, hogy lesz-e referencia. Mindenesetre ha lesz referencia, akkor annak 150e alatt kell nyitnia, ha tartják a 400$-os árat. Az, hogy a hazai kiskerek mennyit raknak rá, a kutyát nem érdekel. 150e alatt KELL lenniük.
-
BReal
addikt
válasz
#85552128 #28577 üzenetére
A referencia 480-ak itthon nagyjából 90e Ft-tól voltak kaphatóak. MSI, ASUS nagyjából 110e Ft környékéről indult. 580-ból MSI 100e-től, ASUS 104e-től indult, utóbbinak 3 hét alatt lement az ára 94e-re. 480-nál ehhez 2-3 hónapra volt szükség.
Dugig volt 580-ból kezdéskor? Ezt remélem valami rossz viccnek szántad.
Most is alig kapni, jópár helyen csak előrendelésben kapható. Vagy akkor ennyire nagy volt az igény az 580-akra, hogy ilyen gyorsan kifosztották az üzleteket.
-
BReal
addikt
válasz
#85552128 #28569 üzenetére
1. Ettől még új termék, és ennek is lehetett volna sokkal drágább az ára a külföldihez képest.
2. Én 360-as szorzót mondtam, ami nagyjából helytálló is szokott lenni. Azzal 144e-re jön ki a kis Vega.(#28570) ovics: Az ASUS Strix 580 3 hét alatt 94000 Ft lett. 480-nál ehhez kb 3 hónapra volt szükség.
-
BReal
addikt
válasz
#85552128 #28471 üzenetére
Ez az ábra annyit mutat, hogy mennyi a tényleges VRAM használat. Nem többet, nem kevesebbet.
Még egyszer, egy 2GB-os kártyán elég nehéz lenne kimutatni, hogy mennyi VRAM-ot eszik a játék.
És újra leírom, a tesztekben úgyis mindenhol szerepelni szokott mind a Doom, mind a RotTR is. Előbbi nem engedi a max beállítást 4GB VRAM alatt, utóbbinál is emlékeim szerint a max beállítást nem engedi 4GB-os kártyán, az viszont biztos, hogy a minimum fps-ek kevés VRAM-mal leesnek, szóval ki fog derülni, hogy jól működik-e ez a technológia.
-
BReal
addikt
válasz
#85552128 #28466 üzenetére
Ezt mondtam, hogy a VRAM igényről beszéltünk eredetileg, nem pedig arról, hogy hogy megy kevesebb VRAM-os kártyán. Viszont te Abu írását, miszerint 3 GB-ot vagy afölötti VRAM-ot használ a Witcher3 kérdőjelezted meg. Erre linkeltem egy tesztet, ami Abu igazát támasztja alá, mindent maxra tett beállítások mellett. Erre te próbáltad ezt 2 olyan teszttel cáfolni, amiket nem is maximum beállításokon mértek. És még egyszer: a VRAM mennyiségéről folyt a beszélgetés, nem arról, hogy a különböző beállítások hogyan érintenek egy kevesebb VRAM-mal rendelkező VGA-t.
-
BReal
addikt
válasz
#85552128 #28460 üzenetére
Ha megnéznéd a Techpowerup beállításait, látnád, hogy a Hairworks-öt kikapcsolták, és nincs bekapcsolva a a HBAO+ sem... Míg az enyémnél be van.
Azt mondjuk nem értem, hogy a 2 GB-os GTX 960-nal hogy tudod letesztelni, hogy ténylegesen mennyi VRAM-ot használ a játék.
Szerk: Guru3D-n ugyanígy nincs bekapcsolva egyik se.
-
BReal
addikt
válasz
#85552128 #28458 üzenetére
1. Mielőtt azt állítod, megkerestem a lehető legtöbb VRAM-ot zabáló ábrát, írd be a keresőbe a witcher 3 vram usage kifejezést, és a legelső találat lesz ez...
2. Azzal ugye tisztában vagy, hogy a 2., Techpowerupos ábrádon a FHD-4K között százalékosan pontosan annyival növekszik a VRAM használat, mint az általam belinkeltem?
3. Bármelyik játék alkalmas lehet ennek a technológiának a bemutatására, hiszen így is, úgy is csökkenti a tényleges VRAM használatot.
4. A tesztekből úgyis ki fog derülni, hogy a Doom, RotTR és hasonló memóriazabáló játékok alatt mit tud ez a technológia, be lehet-e ugyanúgy maxra állítani a grafikai részletességet, stb.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #28443 üzenetére
FPS-ről nem volt szó.
A gyakorlati eredmények azt mutatják, hogy HBCC-vel a jelenlegi programokban nagyon nehéz túllépni a 2 GB-os memóriahasználatot. Még olyan programnál is, ami hagyományos szoftveres vezérléssel 10 GB-ot eszik. Egyszerűen nem lesz feleslegesen allokált terület a memóriában.
Emiatt egyébként készül egy demó, ami direkt erre a képességre játszik, és több száz gigabájtnyi kódolatlan textúrával dolgozik, hogy egyáltalán a határra tolják a 8 GB-os HBCC-s modellt. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #28440 üzenetére
Próbáld meg 3x4K-ban, mindent kimaxolva. Főleg a 8xMSAA-val a Hairworksre, úgy elmegy 3,3-3,5 GB-ig, mert sok lesz a minta, meg két extra kijelző.
Tökmindegy ezzel a HBCC megoldással, hogy 4 vagy 8 GB. A jelenlegi meghajtókkal gyakorlatilag 100%-os hatékonyságú. Az kell, hogy az emberek lássák, hogy nem az a probléma, hogy a játék sok memóriát igényel, hanem hogy tele lesz szeméttel a VRAM. Használhatatlan, de onnan nem eltávolítható allokációkkal, ami egy játéknak az amúgy 2 GB-os valós memóriaigényét fel tudja nyomni akár 8 GB-ig is, vagy tovább. A HBCC modellel a hardver vezérli a memória menedzsmentjét, így anélkül tud benne allokációkat törölni, hogy arra engedélyt kérne a processzortól, és elkezdődne egy rakás ellenőrzési folyamat, hogy az adott allokáció egyáltalán törölhető-e. Utóbbi teszi a mostani modellt rosszá, mert mire ez az ellenőrzés lefut, addigra már rég kész kellene lennie legalább két új képkockának, de nem lehet kész, mert ellenőrzés folyik, tehát munkastop van.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #28424 üzenetére
Jó oda fogom írni a megjelenési dátumokat bár az előző cikknél nem láttam ilyet.
AMD Full RX Vega felhozatal kiszivárgott: Leggyorsabb 'VEGA Nova' olcsóbb, mint a GTX 1080 Ti 599 $
2017 Május 14, Tegnap délutáni még frissnek számít ?
Igazolni véli az általam ide előzőleg bevágott árazást és felteszi a kérdést hogy lehet egy 1070-től drágább kártya az 1070 ellenfele...
Hacsak úgy nem hogy gyorsabb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged