- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Minek Updateljem, ha minden rendben vele? (minden megy ahogyan mennie kell...)
Hmm?
Te nem értelmezed megfelelően amit...
Idézem a lényeget (a korábbi H.Sz.-ből , képről)
"Ha a rendszer megfelelően működik nem javasoljuk a BIOS frissítését."
Ennyi...! Ha nem lenne valami Stimmt, akkor várnám az Updatet és, ha megjelenne egyből Updatelném! (mint korábbi Asus lapomnál is tettem 1st gen. Ryzen esetén..)MD
L -
S_x96x_S
addikt
> Dual bios
tesztelem a geizhals.de keresőjét - ha pontosak alatta az adatok, akkor hasznos lehet :
DualBIOS-os deszkák:
https://geizhals.de/?cat=mbam4&xf=494_Dual-BIOSUSB+BIOS+Flashback+(extern)
https://geizhals.de/?cat=mbam4&xf=13067_USB+BIOS+Flashback+(extern) -
-
subaruwrc
félisten
dual bios meg az hogy 2*128-ból oldják meg a 256mb helyet szerintem baromira nem ugyanaz
a dual biosnál 2db egyforma bios van a lapon és a másodlagosból helyre tudja állítani az elsőt ha azzal baj van
utóbbi meg arról szól hogy nem férnek bele a gyártók a mikrokóddal a 128mb-ba ezért 2db 128mb-os chipből fog összetevődni a lap " single " biosa.
én így értem.
ezzel kerülik el hogy mondjuk a bristol ridge supportot ejteni kelljen hogy legyen elég helyük pl új cpukat támogatni meg mikrokódot foltozni mikor kijön egy újabb spectre variáns
-
-
S_x96x_S
addikt
> BIOS
> Viszont Asrock, MSI, Asusnál is valami oknál fogva nem 2x128 dual van, hanem 256Mb, ami elég gyanús.A 256Mb oka:
https://www.anandtech.com/show/12971/amd-bios-limitations-bristol-ridge-dropped-from-certain-motherboardsés a 2x128 már több mindent jelenthet:
"One company, Biostar, said that they were implementing motherboards with two BIOS chips in a striped configuration, giving an effective capacity of 256 Mb, in order to solve this issue. The only downside here is that the system is using two BIOS chips, effectively doubling the cost to implement a BIOS on the motherboard. For low end systems, this is an additional cost that might push the product out of a competitive price range."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged