- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Darabokra #10369 üzenetére
tippre de tenyleg csak tippre, az A320 -as lap biztos ami biztos alapon tulfeszeli a cput.
elvileg ezek a lapok nem alkalmasak tuningra, de ha megis talalsz benne mondjuk offset allitasi lehetoseget, akkor probalj meg ovatosan minuszos offseteket megadni a proci fesznel. -
AAAgold
senior tag
válasz
SECTORnooB #10383 üzenetére
biztos ez volt olcsó...
-
TiberiusX
tag
Sziasztok,
Van egy Ryzen 7 2700X-em. Gyári hűtővel hűtöm, a hőmérséklete Core Temp szerint nyugvó állapotban 38-42 fok. Ez normális ennél a processzornál? Egy i5 6600K-ról váltottam erre, az alpjáraton 20-22 fok volt.
Üdv
-
Darabokra
senior tag
válasz
SECTORnooB #10383 üzenetére
ryzen 1200 volt meg rx 570, amikor összeraktam a gépet.
-
apa111
aktív tag
Hoppá ! Valamit nem értek,/ mivel ugye a CPU FAN-ba így semmi nincsen dugva/ ezt írtad ,de a cpu fan-ra a ventilátorok vezetékét kell rá dugni ,vagyis két vezeték egyik AIO PUMPA ,másik két ventilátor ami a hűtőre van csavarozva .Most akkor meg kérdem neked csak egy vezeték van hozzá?? Ne értsél félre nem akarom túl pörögni helyetted csak fura , mert ha az alaplapon nem is a pumpa helyére kötöd akkor is legalább két vissza jelzésnek kellene lenni a hw infóban.
-
válasz
micafighter #10379 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
micafighter #10374 üzenetére
-
Darabokra
senior tag
válasz
micafighter #10371 üzenetére
Háát köszi, pedig van olyan ismerősöm akinek játék alatt sem ment 40 fölé. És idegesít a hűtő búgása is, amikor 50 fok fölé megy pl. És az alaplap is 50 fok körül mozog. Biztosan nem lehet ezen javítani valamit? A Vga hűtője passzív szerintem, az csak akkor hűt ha 60 fölé megy.
-
micafighter
nagyúr
DOCP helyett tedd manual 3200re, a többi érték meg maradjon auto-n, ennyi a lényeg igazából, így biztos menni fog. Ha tovább akarod tuningolni a RAMot akkor DRAM Calculator segít, itt a topikban tudsz olvasgatni hogy mire és hogyan tudod használni.
Sajnos már nincs meg az a memória kitem úgyhogy nem tudok képeket küldeni a beallitasokrol, de mint írtam fentebb, annyi a lényeg.
-
-
válasz
micafighter #10368 üzenetére
Ha megint el fog állítódni akkor kipróbálom így. Esetleg tudsz egy beállításról képet küldeni vagy linkelni?
-
Darabokra
senior tag
Üdv! Az normális, hogy alapjáraton is 45-50 fokos a cpu? 2600ról lenne szó. kb 1 hetes, újan vettem.
Asus Prime A320m-k
Ryzen 2600
MSI GTX 1070
16 GB G Skill 3000
FSP Raider II 650 W. -
micafighter
nagyúr
Ezt a lapot próbáltam én is Gskill trident Z RGB 3200es rammal, a DOCP (XMP) ugyanígy kohogott, a megoldás az volt, hogy manual raktam 3200re a RAMot, és minden timing és feszültség maradt AUTO-n. Ha nem akarsz sok időt tölteni a RAM allitgatassal így is megfelelő, az ASUS lapok elég jó táblákból dolgoznak az idoziteseket illetően, legalábbis Gamers Nexus elmondása szerint Subtimingokon nem sokat tudtak faragni az autó értékekhez kepest, persze a feszültséggel és a fő timingokkal/sebességgel lehet még finom hangolni.
Nekem manual 3200 mellett autó timingal kicsit lazább (rosszabb) timingokat adott a lap mint az XMP, de működött a saját autó ertekeivel, úgy már nem volt több gond.
-
válasz
GFerr56 #10360 üzenetére
Értem köszönöm.
iCue van fent, de ha simán bezárom akkor úgy már futhat a HWInfo?
Nem Corsair venti van fent, hanem lecseréltem egy világítós AeroCool-ra, de ez csak 1200 RPM-et tud most néztem. Nem kevés az a bordára?Más; Lefuttattam egy olya 15-20 perces Prime 95 tesztet az alap beállításokkal és ez az eredmény:
Korrekt vagy van min változtatni?
Így volt beállítva a Prime: -
GFerr56
aktív tag
Szia!
Bekavarhat a két monitorozó. A Link pl. össze-vissza mér ( illetve jelez...64000 ventifordulat...). Én úgy oldottam meg, hogy szereztem egy Commandert, azon mindent belő az ember, aztán nem engedem auton elindulni a Linket .. és voila, minden ok, a Commander megjegyzi a beállításokat. Vagy biosból vezérelsz ventit. Ha világítást is akarsz, akkor viszont csak a Link fusson (feltéve, hogy Corsair ventik vannak). Általában az SmBus-t használó programok jobb, ha nem egyszerre működnek mással.
Üdv
-
atis1224
tag
Sziasztok úgy tűnik megveszik a ram-okat (Hyperx predator 3200mhz) Tudnátok ajánlani valami más tipust ami a b450 gígabyt auros pro-ban legalább 3000ghz-n fagyás mentesen működne előre is köszönöm
-
Szóval jól emlékeztem én, hogy át állítottam valamiért mégsem annyival futott
Rá tettem Autora aztán csináltam egy újraindítást és megint beállítottam D.O.C.P.-t most a biosban azt írja, hogy 3200 MHz-n fut a ram.
A Corsair Link szoftvere nem zavarja össze a HW infót egyébként, ha egyszerre fut nem lehet baj belőle?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Klaus Duran: 2025 dude
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Formula-1
- VoLTE/VoWiFi
- Interactive Brokers társalgó
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest