- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
5150
aktív tag
válasz
Archttila #47158 üzenetére
Hali! Nekem 480 van (most éppen 580 biosszal) és tök süket. Cirka csak akkor mozdul meg a ventije, ha rátolom valami xtrém F05(ul optimalizált) és/vagy nagyobb igényű gémre (de ezt ritka, mert nem érdekelnek) Ez egy Nitro+OC safranekéktől kicseszett jó hűtéssel. Mielőtt megvettem, szemeztem egy 570minivel. Csak aztán rájöttem, hogy ez is picike (mármint a kártya kiterjedése) viszont hátul elől oldalt mindenhol lemezzel van védve, dupla-golyóscsapágyasok (és egy mozdulattal kivehetőek) a ventijei, ha tisztogatni kell, plusz dual biosszal van megfejelve az istenadta. És hát az első 570mini, amibe belefutottam, egy totálisan venticserés példány képében érkezett. Azonos árban. Sz'al én aszontam kapja be! Jobb ez igy, szenvedjen a fene
Első nap volt egy kis coilwhine-om, de aztán magától elszeppent. Azóta sose' jött elő, bár nem is igazán kértem. Szóval igy elvagyunk szép csöndben. Kivéve, mikor Davinci18-ban renderelget. Akkor, ha nagyon nagy odakünn a csönd, hallani lehet, hogy szépen ellegelészget kortyol egy keveset a levegőből, olyan kis bágyadt lefetyelés szerűen. De azt olyan lassan teszi, mármint a venti pörgetést, hogy szerintem egy legyet se trafálna el. Buildzoid valamelyik videójában (most nem találom) a nyákot kielemezte (tényleg; baromi fárasztó) Valami olyasmire jutott, hogy safranekék jó nyomon járnak, már már logikus is és szemlátomást érthetett hozzá, aki elkövette, 2 bibi kivételével (1. ő meghűtött volna még egy chipet, 2. az asus strixnek még ennél is logikusabb a felépitése és jobb minőségű mütyűröket alkalmaztak bizonyos helyeken, de mindkét kártya nagyon jóra sikeredett) Csak ennyit akartam mondani. Jóéjjszakát!
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Archttila #47158 üzenetére
Akartam írni hosszabban, de inkább röviden csak annyit, nincs olyan, hogy nincs coil whine vagy csak úgy, hogy nagyon túl van méretezve egy táp/VRM, de olyant nem nagyon csinálnak, hiszen erőforrás pazarlás. Kivéve, ha nem igényli meg a termék célja.
Olyan van, hogy olyan halk, hogy távolabbról vagy gépbe szerelve nem vagy nem nagyon hallani.
Ha kicsit jobban utánanézel, akkor lehet olvasni, az okáról és lehet találni profibb és DIY megoldásokat, miként lehet csökkenteni a jelenséget.
De tudomásom szerint még a komponensek (PSU, MOBO, GPU) kombinációja is befolyással van rá és van hogy erősíti van hogy gyengíti a hallható coil whine-t. Ezeken mind van PWM üzemű VRM. Úgy tudom ezek tudnak egymásra hatni és erősíteni vagy gyengíteni a jelenséget.
Egyébként Sapphire kártyákat javasolnám én is. Robosztusra tervezték őket, dupla golyós venti és a venti szabályozás minimum határa elég alacsony, amit akár BIOS moddal nagyon alacsonyra 14-15%-ra is le lehet vinni (500-600RPM). FAN-STOP is van.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest