Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5150

aktív tag

válasz Archttila #47158 üzenetére

Hali! Nekem 480 van (most éppen 580 biosszal) és tök süket. Cirka csak akkor mozdul meg a ventije, ha rátolom valami xtrém F05(ul optimalizált) és/vagy nagyobb igényű gémre (de ezt ritka, mert nem érdekelnek) Ez egy Nitro+OC safranekéktől kicseszett jó hűtéssel. Mielőtt megvettem, szemeztem egy 570minivel. Csak aztán rájöttem, hogy ez is picike (mármint a kártya kiterjedése) viszont hátul elől oldalt mindenhol lemezzel van védve, dupla-golyóscsapágyasok (és egy mozdulattal kivehetőek) a ventijei, ha tisztogatni kell, plusz dual biosszal van megfejelve az istenadta. És hát az első 570mini, amibe belefutottam, egy totálisan venticserés példány képében érkezett. Azonos árban. Sz'al én aszontam kapja be! Jobb ez igy, szenvedjen a fene :D Első nap volt egy kis coilwhine-om, de aztán magától elszeppent. Azóta sose' jött elő, bár nem is igazán kértem. Szóval igy elvagyunk szép csöndben. Kivéve, mikor Davinci18-ban renderelget. Akkor, ha nagyon nagy odakünn a csönd, hallani lehet, hogy szépen ellegelészget kortyol egy keveset a levegőből, olyan kis bágyadt lefetyelés szerűen. De azt olyan lassan teszi, mármint a venti pörgetést, hogy szerintem egy legyet se trafálna el. Buildzoid valamelyik videójában (most nem találom) a nyákot kielemezte (tényleg; baromi fárasztó) Valami olyasmire jutott, hogy safranekék jó nyomon járnak, már már logikus is és szemlátomást érthetett hozzá, aki elkövette, 2 bibi kivételével (1. ő meghűtött volna még egy chipet, 2. az asus strixnek még ennél is logikusabb a felépitése és jobb minőségű mütyűröket alkalmaztak bizonyos helyeken, de mindkét kártya nagyon jóra sikeredett) Csak ennyit akartam mondani. Jóéjjszakát!

• Aprósólyom

addikt

Akartam írni hosszabban, de inkább röviden csak annyit, nincs olyan, hogy nincs coil whine vagy csak úgy, hogy nagyon túl van méretezve egy táp/VRM, de olyant nem nagyon csinálnak, hiszen erőforrás pazarlás. Kivéve, ha nem igényli meg a termék célja.
    Olyan van, hogy olyan halk, hogy távolabbról vagy gépbe szerelve nem vagy nem nagyon hallani.
    Ha kicsit jobban utánanézel, akkor lehet olvasni, az okáról és lehet találni profibb és DIY megoldásokat, miként lehet csökkenteni a jelenséget.
    De tudomásom szerint még a komponensek (PSU, MOBO, GPU) kombinációja is befolyással van rá és van hogy erősíti van hogy gyengíti a hallható coil whine-t. Ezeken mind van PWM üzemű VRM. Úgy tudom ezek tudnak egymásra hatni és erősíteni vagy gyengíteni a jelenséget.
    Egyébként Sapphire kártyákat javasolnám én is. Robosztusra tervezték őket, dupla golyós venti és a venti szabályozás minimum határa elég alacsony, amit akár BIOS moddal nagyon alacsonyra 14-15%-ra is le lehet vinni (500-600RPM). FAN-STOP is van.

• Gyuri27

félisten

Az engem is érdekelne. Ha összeállt valami irást dobj ide.
    Sapphire nitro pl. Ha kicsiség szempont akkor sapphire itx

Kicsi, halk, jó. Ilyet használok 0 rmp és azt tartja is ha csak netezel, filmezel.

Új hozzászólás Aktív témák