Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Yettel topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavalkád
senior tag
hello,
vettem egy ilyen kártyát 2 éve: MSI Radeon RX 570 ARMOR 8G OC.
pár hónapja olyat csinál, hogy filmnézés közben, random kék pöttyökkel, foltokkal szórja meg a képet (nem szoktam játszani, arról nem tudok nyilatkozni).
ha az ATI driverbe beállítom, hogy a proci maxon pörögjön akkor amint a VGA proci hőmérséklete lemegy 40 fok alá megszünik, de nem igazán szeretném teljes fordulaton hallgatni a ventillátort.
ha hagyom hogy a rendszer maga kezelje a ventillátort, akkor gyakran nem is mennek és alapállapotban a VGA proci hőmérsékelte kb 55-58 fok. kitakarítottam, semmi nem változott.
mi lehet a gond szerintetek? hibás lenne a kártya? van még rá 1 év garancia. -
Viktor77
titán
Ez simán driver probléma, nem kell túlgondolni.
Nekem 20.4.2-vel nem jegyezte meg a beállításokat, 20.9.2-vel meg igen. A kártyán semmi nem változott. -
TIT
veterán
válasz
pixelshader
üzenetére
Szerinted mi?A kártya amit vettél,szerinted normális,hoy a driver nem megy fel csak patcel?
Miért kezdte volna,enyém se az,de én nem is használtan vettem,gondolom te igen,akkor meg ne csodálkozz. -
tasiadam
veterán
válasz
pixelshader
üzenetére
Azok a szamok is jo ertekek, csak mas a szamrendszere. Nalam armor kartyan pl mezei erkekek voltak, siman 1150 stb
-
TIT
veterán
válasz
pixelshader
üzenetére
Ja hát mert bányász,arról az amd meg nem tehet,hogy az eladó trehány volt és tojt rá.
Nekem semmi baja,úgyhogy nem amd feature,hanem szutyok eladó feature. -
pixelshader
tag
válasz
üzenetére
1ik driverrel se marad meg.
Minden indításnál be kell tölteni a kis profilomat.
Vagyis félig-meddig úgy tűnik mintha megmaradna, de valójában nem. Ez ilyen amd feature.
A bios flashelés nem biztos hogy megoldás, mert nekem pl hülyeségeket írt ki. A gpu state-ekre mindenféle random számokat írt + a módosított bioson nincs aláírás és kell hozzá egy patch.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Korai volt az öröm.
Első újraindításnál nem nyílt meg a radeon software cru-zás után, mivel babrálni kell vele, hogy visszavegye az üresjárati ram órajelet 75Hz-es desktop esetén. 5700 témában segített valaki ezzel kapcsolatban, így ezt minden driver telepítés után meg kell játszani, és nem száll el az üresjárati fogyasztás.
Második újraindításnál belőtte az alulfesz értékeket, a harmadiknál visszaállt gyárira, és azóta minden egyes újraindítás után be kell tölteni. -
törölt tag
válasz
Viktor77
üzenetére
20.10.1-es van fent nálam, akkor rakom is fel az előző verziót.
Köszönöm
#43489 tasiadam
Szerintem kifejezetten ritka ezekből a gyári bios-os (nem csákányolt) és garanciális példány így nem babrálnék vele.szerk.: az előző driver kérdés nélkül betöltötte az alulfesz profilt

-
törölt tag
Csak az aktuális driverrel nem maradnak meg a "tuning" beállítások?
Minden egyes újraindítás után be kell töltenem a már elmentett alulfesz profilt, ami amúgy stabilnak tűnik (-0,1V azaz 1,15V helyett 1,05V). A venti játék közben 50+%-ról egyből leesik 30 környékére ahogy betöltöm a profilt, ami hangban nem elhanyalgolható különbség (sapphire 570 pulse). Sikerült találnom egy nem mekkbányászott™ példányt bő 1 év garival. -
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
Adott egy Sapphire RX580 Pulse 8GB-os kártya.
Online játszok a Division 1, és 2 játékkal.
Néha azt történik hogy ablakban indul el a játék, és ha visszaállítom teljes képernyősre akkor beszaggat. Nagyon idegesítő.
Nem csinállja állandóan. Napokig meg jól, Ulrtán, fullHD-ban, és ma pl. mindkettő játékban ezt csinálja.Nem frissítettem Drivert!
Van valami ötletetek?
-
n0is3es
aktív tag
válasz
tesz-vesz123
üzenetére
A régebbi drivereket honnan töltsem le? Az amd oldalán nincs fent.
-
n0is3es
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
A szeptemberi adrenalin van fent, ssd-t használok rendszernek, a 24 inches hp-val nem csinálta
Igaz az 1920*1080 ez pedig 2560*1080 -
n0is3es
aktív tag
Skacok, ma megjött a 29 iches ultrawide lg monitorom, és kissé kiábrándultam
Athlon x4 860k 8gb ddr3 és egy 4gb Pulse nem birja meghajtani
Időnként simán az asztalon olyan mintha bellagolna az egerem
December még messze van az upgradeig így kellesz használnom? -
tesz-vesz123
senior tag
válasz
szabozsolt87
üzenetére
Gugliztam anno vagy 2 órát, mire megtaláltam a megoldást. Ha jól emlékszem egy Reddit poszt alatti komment volt.
-
válasz
szabozsolt87
üzenetére
Lehet, hogy a kábellel van gond, lehet, hogy overscan / underscan probléma - vagy lehet mindkettő.
Első körben mindenképpen nézd meg egy rövidebb, kipróbált kábellel.
Második körben érdemes átböngészni ezt, ugyan az OP-nak NVIDIA kártyája van, de a leírtak nagy része a megjelenítőre vonatkozik, ill. HDMI scaling beállítás van a Radeon Settings Display pontjában is. -
szabozsolt87
tag
válasz
tesz-vesz123
üzenetére
Egy pár évvel ezelőtt egy nV GTX 660 próbálkoztam ugyan ez a TV és hdmi kábellel és ugyan ez volt a probléma emlékszem.
-
szabozsolt87
tag
válasz
tesz-vesz123
üzenetére
Értem, de a TV-n nem túl sok a monitorhoz hasonló beállítás van. Egyenlőre nem jöttem rá a hibára.
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz
szabozsolt87
üzenetére
Szia! Lehet, hogy neked nem ez lesz a megoldás, de egy próbát megér. Nekem is ez volt a régi Samsung monitorommal, hiába volt full HD-ra állítva a felbontás, életlen volt a kép, homályos. A monitor menüjében volt eldugva egy "AV Mode" nevű menüpont, azt kellett offolnom.
-
szabozsolt87
tag
Hali Skacok,
Egy nagyon gagyi problémával fordulok hozzátok. A haverokkal fifázni meg mortalozni szeretnénk tv-n. Van egy LG Full HD LED tv-m és egy Gigabyte RX480 vga-m. HDMI kábellel össze kötöttem a két eszközt és tökéletesen jön is viszont a kép a tv-n el van csúszva kicsit pedig a gépen 1920 x 1080 felbontás van beállítva neki. Sőt ahhoz képes nekem picit életlennek tűnik és a szöveg is picit homályos. A játékot ha elindítom messziről egész tűrhető, de nem az igazi. Van szerintetek köze annak, hogy a kábelem milyen? Jah és azt hozzá teszem, hogy 7.5 - 10 m kábelről beszélek, mert ez volt kéznél. Hol kellene keresem a hibát?
Köszönöm. -
Viktor77
titán
válasz
pixelshader
üzenetére
Szoftveres mérés nem mérés, de amúgy de, kb. ennyi.
-
Viktor77
titán
válasz
pixelshader
üzenetére
Az nem feltételnül rossz.
Én most épp WoWozok, 60-65W között ír. -
Viktor77
titán
válasz
pixelshader
üzenetére
A beépített overlay-jel nézed? HWInfo mit ír?
-
Viktor77
titán
válasz
pixelshader
üzenetére
Játék közben pár wattot ír?
-
tasiadam
veterán
válasz
pixelshader
üzenetére
185 a teto VRM alapjan. De alatta lehet. Az nvidia meg fixen adja meg, es tobb nem lesz.
-
pixelshader
tag
Adrenalin driver mennyire pontosan írja a fogyasztást?
Nekem ilyen pár wattot ír, de elvileg 185 a tdp.
Amit kiír az még a közelében sincs...
-
sike!
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Számomra fontos és lenne értelme.. Mindegy. Leírtam mit szeretnék de
úgy látom nem megoldható.Még valami: ilyen a tálca kiterjesztett üzemmódban az elsődleges kijelzőn: [link]
Azért köszönöm az igyekezeted.

-
MasterMark
titán
-
sike!
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez így nagyon gagyi. Nem kiterjesztett desktop-ot szeretnék, hanem szimultán képet az adott kijelzőkre elérhető legnagyobb felbontásokkal/frissítésekkel.
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka
üzenetére
Mondjuk most rápróbáltam a legújabb béta 20.10.1-re és az nem adja ki ezt, látszólag működik. Fogalmam nincs, hogy ez mi. Ugyanazzal a stabil driverrel ment szépen, aztán egyik napról a másikra meg nem... Így gariztatni sem lehet. Valami stressztesztet ráeresztek majd, mert kicsit betojatott most épp.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
2020.9.1 stabil AMD driverrel egyik napró hibaüzenettel indul a gép, hogy az AMD driver nem érzékel kompatibilis GPU-t. RX570 Pulse ITX-em van, 4 GB-os.
Ennek kancsi nem így elsőre? 3 hét gari még van rajta mondjuk... Másnak is hasalt meg ilyen kari mostanság?
Képet ad csak a driver szórakozik (ilyenkor nincs se sleep mode se semmi), de ha jól emlékszem halt már meg így karim, valami passzaív 7300-am igen régen.
-
sike!
tag
Sziasztok!
Adott: asztali konfig RX470 VGA-val, egy FHD monitor és egy 4K TV, mindkét kijelző HDMI kábellel csatlakoztatva. Van lehetőség mind a két kijelzőn egyszerre megjeleníteni (megkettőzés) a tartalmat az adott kijelzőkhöz tartozó max. felbontások és frissítési frekvenciák mellett?
-
Viktor77
titán
Minden így van ahogy írod.
De mint már írtam, az egyszeri vásárló eszével gondolkozz.
Ne a mienkkel, ne a kicsit is hozzáértőkével.Ez a vásárló talán feltéved 1-2 gyártó oldalára, megnézi az órajelet (talán) és azt látja, hogy ugyanannyi, miközben az egyik kártya 20K-val olcsóbb. Ezt fogja megvenni.
Aztán majd feltéved egy fórumra (későn), ahol elkezdi szídni az AMD-t (de mehet az Nvidiára is), hogy silány minőség. -
HSM
félisten
válasz
Viktor77
üzenetére
"mert nyílvánvalóan a vevők átverése"
Igazából, megfelelő minőségű terméket kell venni, és nincs gond, RX570-ből is voltak. Amiket ismerek, Sapphire ITX gyárilag ahogy van kitűnő, de a Nitro is hibátlan konstrukció, csak az OC-t kell leszedni róla (WattMan-ból pár kattintás). Az RX580-asomon gyárilag van ráadásul BIOS kapcsoló, amivel beállítható OC nélküli üzem is, úgy gyárilag is halk és viszonylag hűvös is.
Sajnos ennél a szériánál sok modell lett a kelleténél spórolósabb, cserébe kb. keresni kell a nem OC-s darabokat, aminek annyiból van jelentősége, hogy gyárilag is az ideálisnál magasabb feszen és órajelen járnak ezek a kártyák, némi OC-val nevetséges plusz sebességért dobnak rá jelentős plusz hőtermelést és feszültséget a kártyára. Én is ezért dobtam rá a -10% órajelet, untig elég 1270Mhz GPU-val, cserébe így sokkal hűvösebb, halkabb és takarékosabb.
A másik oldalon amúgy szerintem ugyanúgy bele lehet botrány rossz konstrukciókba futni, általában az ember azt kapja a pénzéért, amit kifizetett.

#43446 Viktor77 : Pedig ezt kéne a fejekben a helyére tenni. Ha vettek egy jó ár/értékű kártyából (tehát alapból egy árérzékeny termék!!!!) egy olcsóbb kiadást, akkor ha az gyengén teljesít, akkor az XY gyártó adott modelljét lehet szidni, esetleg magunkat, miért olyat vettünk.
Az AMD a drivereket és a számítási kapacitást szállítja a kártyához, őket akkor lehet jogosan szidni, ha egy megfelelően megépített kártya mégsem azt hozza, vagy úgy működik, ahogy elvárható lenne.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
Viktor77
üzenetére
Az. hogy a gyártók spórolnak a hűtésen, az nem az Amd sara. Ők elékszítettek, egy gpu-t, és a gyártókkal közölték a specifikációt. ÉS ha az a gyártó nem tud épkézláb hűtést rátenni, az nem az Amd sara. De még is nem azt írják az emberek, hogy asus, msi, gigabyte a szar, hanem azt, hogy az Amd.
Itt egy példa:Na sziasztok, mesélek nektek arról miért döntöttem úgy hogy végleg lemondok az AMD kártyákról.
-
Viktor77
titán
Attól még nem kell elvakultnak lenni, igaza van.
Teljesen mindegy milyen kártyát vesz az ember, annak pár évet "illik" elmennie, gyári beállításokon is.
Az emberek 90%-a rá sem néz a tuning fülre, nem hogy alulfeszelés miegyebek.
Amelyik gyártó kártyája erre nem képes, attól nem szabad vásárolni, mert nyílvánvalóan a vevők átverése. -
HSM
félisten
válasz
Payphone
üzenetére
Ja, hogy valami hurka 570 van az adatlapodon... Ott tipikusan a hűtés és VRM rovására tudták hozni a kitűnő ár/teljesítmény arányt. Ennyi a probléma, amit látok a kártyáddal.
Nálam pl. egy RX580 Nitro van, -10% órajelen járatom, egyedi ventiprofillal, de így nem fűt, a tempója is közel a gyári, és hangját nem hallom, miközben alig 70 fokos. Egyszer 10 percet megérte rászánni ezekre.
-
paprobert
őstag
válasz
Payphone
üzenetére
Ha egy kártya 150 wattot fogyaszt, arra egy 150W-ot jól lehűteni képes hűtő kell, ha csöndet is akarsz. Ez nem GPU gyártó függő, a termodinamika mindenkire vonatkozik.
Ha hangosnak érzed a kártyádat, akkor rossz típust vásároltál.
Negatívumként felhozni hogy megvan a lehetőséged optimalizálni a működést azután is, hogy elszúrtad a megfelelő modell kiválasztását, egy elég fura hozzáállás szerintem.
-
válasz
Payphone
üzenetére
Nyugi NVidia is megfő, adnak ki ők is rettenetet drága pénzért.
Biztos nem mindegy melyik márka-típust veszed akármelyik oldalon nézed.
480 Gaming X-em egy házventi mellett nem megy 65 fok főlé, a venti meg nem is erőlködik. Ezt a típust csak ajánlani tudom, NV oldalon is gaming x volt 1660 még 60 fok körül járt 30%os ventivel.ricsi99
470 --> 580 ugrás nem nagy szvsz.
Ha csak pár fps meg a hűtés miatt történik a váltás egy pár ezrest megérhet szvsz. -
ricsi99
addikt
Kérdés.
Hétvégén elviszik a sapphire rx470-es 4gb-s vidokártyámat....
Most nézegetem az utódot ....
Érdemes helyette rx 580 8gb-t venni? Lesz e érdemi elörelépés?
(proci i5 3570.. alcore 4ghz
) vagy nézelődjek nagyobb kártya felé...
Ha érdemi elörelépés az 580 ,akkor mely tipusok ajánlottak?
Miket kerüljek?
Elsődleges szempont ,hogy ne legyen baromi hangos ,s stabil legyen... ne keljen bűvészkedni vele... gyárí oc nem izgat... ref nyákos extra hűtős kártyákat preferálom... tapasztalataim szerint azokkal van a legkevesebb gond.... -
ricsi99
addikt
válasz
Payphone
üzenetére
Ha szervízzel foglalkoznál akkor te is tudnád a melengetés nem sokat ér.
Amit most csináltál az csak barkácsolás.
Vagy rendesen géppel megcsinálod, és ha nincs felszakadva a nyákon valamelyik érintkező akkor jobb lesz mint újkorában.
Ha meg csak hőlégfúvóval melengeted akkor egy darabig megy s kezdheted előről... de csak addig amíg a nyák bírja.
Ezen felül a forrasztón sem birja ha töbször megolvad... a gyanta elillan belőle és készSzóval ... egyszer gépen megmelegíted ahogy kell akkor jó lehet.... de ha a nyákot is elintézed akkor aztán vége... hiába kapna akár új gpu-t is ,nem lessz jó , mert a gpu alatt nem lehetséges a nyák javítás ás ha annak vége van akkor kuka az egész.
-
tasiadam
veterán
válasz
Payphone
üzenetére
azzal mi van aki nem ert hozza?
mondok par peldat:
1650S ugyana azt tudja, mint az 580/1060, csak 90-100w vs 185
Azzal mi van, aki B-s lapba rakja a i7-et 3200as rammal?
Azzal mi van aki i7 melle 2400as ramot tesz?
Es aki ryzen melle?
Es aki megveszi a 1080p 60hz monitor melle a 2070et?
Aki vesz egy ryzent es gyarin hagyja?nekem 75hzs monitor mellett megy az 580. Tul kellett feszelnem mert random fagyott. Ma nem volt baj, de 20mv tulfesz miatt lett +10-15w fogyasztas es konstans 80c.
En korlatozom az fps-t, monitor refresh rate +5fps. Ergo most 80. Es a kartya kb sir bf1 es wot alatt, cserebe nem kapcsol be a futes.
Undervolted BIOS + 80fps korlat + msi armoe huto = 80c
Undervolted BIOS + 65FPS korlat + msi szarja = 70c -
Ellia
addikt
válasz
Payphone
üzenetére
Nálam egy Gigabyte 580-as megy, ha hajtva van kb. 75 fokos, e fölé játék alatt nem igazán ment (szoktam nézni).
Coil whine-on kívül nincs vele gondom, csak a teljesítménye kezd kevés lenne (ja szeretem maxra húzni amit lehet).
Haveromnak apróról egy 570-est vettem, bányászott, de azzal sincs baj.
"Amiért szeretem az Nvidai kártyákat, hogy kibontod berakod a gépbe és kész." - Ez meg az egyik legnagyobb BS, ugyanúgy szoktak szarozni a NV kártyái is - less be a fórumukba.
Valószínűleg kifogtál egy rosszabb példányt az AMD-től sajnos, XFX-ed van?
-
Payphone
tag
Na sziasztok, mesélek nektek arról miért döntöttem úgy hogy végleg lemondok az AMD kártyákról.
3 hónapja jártam úgy hogy elszállt a kártyám játék közben. És onnantól kezdve nem volt kép, külső szemmel minden rendben a ventik mennek, gép nem indul újra, de semmi kép. Mivel én PC szervizzel foglalkozom jártas vagyok a témában. Kártya ki, biosban bekapcsoltam hogy IGPU legyen az elsődleges. Kártya vissza, és ment is a gép de a WIN töltésnél lefagyott. Szóval megmelegítettem a műhelyben a GPU-t. Szerencsére jól sikerült a "műtét" és 3 hónapig ment a kártyám. Tegnap előtt újra elszállt ugyan úgy mint 3 hónapja, Játék közben a kép össze csúszott és semmi. Leteszteltem mielőtt csináltam volna bármit is ugyan úgy mint régen de ugyan az volt. Szóval újra a melegítést gondoltam jó ötletnek. Miután megcsináltam a gép bekapcsolt, windows is bootol, de csíkoz a kép szóval BGA-s szegényke. Megpróbáltam újra de sajnos azóta megint nincs kép sem. IGPU-val amúgy néha elindul (néha töltés közben lefagy). Amikor elindul tudok bios-t is cserélni rajta, a windows is felismeri de rettenet lassu a gép, szenvedve gondolkodik hogy mi történik. De amúgy 3-ből 2x a windows töltés alatt lefagy.
És minden annak köszönthető hogy ezek az RX kártyák rettentessen fűtenek. 80-85 fokos volt a kártya már mikor megvettem, és 1 év múlva, mikor újra pasztáztam gyönyörűen leápoltam a ventiket, maradt a 80-85. Tudom hogy lehet játszani a feszültséggel, meg MSI-ben is lehet állítani a venti szabályzást, de könyörgöm, aki nem ért hozzá azzal mivan?
Nyilván én is sokat babráltam a feszkóval régebben, de nem szeretem ezeket a dolgokat. Úgy voltam vele ha valamit megvettem, az gyári biossal, gyári órajellel menjen ahogy az a nagy könyvben megvan írva. És fél éve kb a gyári beállításokkal van használva. És amúgy nem Nvidia párti vagyok, mert amit ár/érték arányban mutatnak az nevetséges. Rettenetesen drágán adnak minden kártyát. És e mellett én még az AMD driverekre sem nézek rossz szemmel, nekem nincsenek rossz tapasztalataim szóval emiatt sem vagyok különösebben Nviida párti. Amiért szeretem az Nvidai kártyákat, hogy kibontod berakod a gépbe és kész. Nem a forumra mész kérdezgetni hogy miért van ez vagy miért van az. És az Nvida, 7xx széria óta a hőmérsékletei értékek kiválóak egy AMD kártyához képest. Egy 1060 simán megvan 60-70 fok között, egy AMD RX 580-570 meg 10-20 fokkal simán több
Ti mit gondoltok a meglátásaimról? Esetleg van valami tippetek hogy a tönkrement kártyámmal mit kéne tennem? Itt van lassan Cyberpunk 2077, elő van rendelve, nagyon nem fér bele nekem most semmilyen VGA vásárlás. Ha nem tudok mit tenni akkor viszont 1660 Super lesz.
-
tasiadam
veterán
emeltem 20mv core feszt a random bios crashek miatt. Es 10-20 wattal tobbet eszik, jo kis 80c... erik a csere.
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy MSI Armor RX570 4GB OC kártyát és az alábbi hiba nálam is fennáll (egyszerűbb linkelnem, mint magyarázkodni :
: [link]
Összefoglalva: Gép bekapcsolásakor a monitor első képe 1-2 másodpercig a linken is látható kép - csak nálam a zöld négyzet kisebb -, majd utána bejön a szokásos boot képernyő. Használat közben egyéb hiba nincs, tesztprogram (3DMark) is végigfut hiba nélkül. Meleg indításnál (újraindítás) is ugyanez történik.
Valaki járt már így, esetleg van rá megoldás? Alaplapon a legújabb BIOS van, de szerintem inkább VGA Bios bug lehet.. -
Pkc83
őstag
Na akkor csak egyetértünk.
Szerintem is. Az Asus dual 580-am mondjuk
rohadt meleg volt de az 1660s Gaming x már
sokkal jobb volt. Amit most építek konfigot
abban is a csend lesz az egyik fő szempont
a teljesítmény mellett persze. Szívesen
visszatérnék a pirosokhoz egy új 6xxx-es
kártyával de a driver gondok elvették a
kedvem. Remélem kitalálnak végre valamit.
-
HSM
félisten
"hogy van e értelme a fan stopnak"
Szerintem bizonyos esetekben van.
Pl. ha kellően hűvös tud maradni passzívan is a kártya (< 40 fok
) és nagyon fontos a teljes csend. Ilyen kártyát vidáman és szívesen használnék én is. A tápom is félpasszív (Corsair RM550X) és nagyon szeretem, hogy csendben van, amíg nincs nagyobb terhelés, és gondot sem okoz, mert kellően átszellőzik. Sajnos a Nitro félpasszív módja ennyire nem vált be, két monitorral pedig emelt ram órajelen ugye teljes katasztrófa, ami történik... -
Pkc83
őstag
Majd kipróbálom aida64-el , hogy sima
cpu stressz alatt mennyi a vrm és a többi
hőfok,aztán meg gpu stresszel együtt mennyi.
Nem vagyok benne biztos,hogy nem utóbbi
esetben lesz minden melegebb.
Mert ugye a rendszerhűtőknek utóbbi esetben
a vga által kifújt terhelés alatti 60-80 fokos
levegőt is ki kell fújnia. -
HSM
félisten
"elölről jön be a friss levegő hátul meg távozik"
Éppen ez lehet a probléma. Közben kérdés, hol megy el, mennyi hűtő hatást fejt ki, pl. a VGA takarásában lévő SSD-re, kondenzátorokra, egyebekre. Egy nagy térfogatú asztali gépházban könnyen elveszik a légmozgás hűtő hatása.A HWiNFO annyira tud pontos adatokat közölni, amennyire pontos adatok a hardverből kiolvashatóak. Ha a kritikus helyen nincs szenzor, akkor arról nem fog a HWiNFO értékeket közölni. És nagyon sok lapon nincs a VGA alatt szenzor.
Abban egyetértünk, kb. 50 fok nem a világvége, de nekem szimpatikusabb, ha terhelés nélkül a gép belül lehetőleg nem megy kívül szobahőmérséklet mellett belül 40 fok fölé.
-
Pkc83
őstag
Ok akkor maradjunk annyiban,hogy ebben
nem igazán értünk egyet.

Amennyiben a vga 50 fok alatt van ugye nem
mennek a ventik viszont elölről jön be a friss
levegő hátul meg távozik. Tehát a többi komponens
sem igazán mehet 40-50 fok fölé ami egy pc
esetében minden csak nem kritikus.
Szerk: Én eddig úgy tudtam a hwinfo pontos
adatokat közöl.
-
HSM
félisten
-
Pkc83
őstag
Jogos,bizonyos házaknál.
De a legtöbb esetben ugye 3 venti fér előre a
házakba és abból legalább az alsó és középső
hivatott hűteni a vga körüli részeket.
Nálam pl pure base 500dx-nél nincs 45 fok
felett a vrm ,a rendszer(hwinfo szerint) meg
35 fok. Igaz 140-es lapátokkal de azért nem
olyan rossz az a fan stop.
-
HSM
félisten
Ugyanakkor a VGA által kitakart (és adott esetben felmelegített) részekre nem feltétlen fog kellő szellő jutni, akárhány venti is legyen a házban, hacsak nem valami kifejezetten zajos szellőzésű, nagy légmozgatású rendszer, de akkor meg semmi értelme passzívan járatni a VGA-t...
-
HSM
félisten
válasz
Chaser
üzenetére
Ezzel két probléma is van. Egyfelől a VGA hőingadozása ideális esetben valóban kisebb lehet, ugyanakkor a környezetének (alaplap, és ami közel van) hőmérséklete lényegesen magasabb. A másik, hogy néhány monitor konfigurációnál könnyen bele lehet futni, hogy emelt órajelen járjon a ram, és akkor kapsz egy VGA-t, ami nemcsak hogy folyamatosan 50-60 fok között fűt, de folyamatosan fel-le melegszik és ki-be kapcsolgatja a ventilátorát, ami az összes létező szempontból az elképzelhető legrosszabb.
Én Afterburnerrel beállítottam, hogy soha ne menjen 12% alá a Nitro, ilyen fordulaton már képes elindulni, és folyamatos 550rpm, teljesen hangtalan, de ez épp elég arra, hogy hűvös maradjon a környezetével együtt. -
Chaser
legenda
válasz
n0is3es
üzenetére
ez adott vga-tól függ, mindegy hogy nv vagy amd
a mai legtöbb értelmes kártya 50-60 foknál kapcsolja be a ventit
ha belegondolsz sokkal jobb az alkatrészeknek hogy terhelve ezt ideális esetben max 20-30 fokkal lépik át, mintha idle lenne 30-35 fok, aztán terhelve 70-80, sokkal kisebb a hőingadozás -
n0is3es
aktív tag
Skacok tegnap vettem egy Sapphire Pulse RX580 4gb-t, és mivel Nvidiás voltam eddig valahogy fura hogy 45-50 fok környékén indulnak el a ventillátorok. Lehet állítani rajta? valahogy nem szeretném hogy minél előbb bedobja a kulcsot

-
Danecay
addikt
válasz
Danecay
üzenetére
Sziasztok!
Időről időre előhozakodok a fehér háttérnél zajosodó képernyő problémával. Sok mindent kipróbáltam már, nem is nagyon van ötletem mit lehetne még, kábelcserék, HDMI, DisplayPort, másik jelforrás (laptop) és nem tudom hová szűkíteni a kört csak a VGA-ra (Sapphire RX580 Nitro+). Mint korábban írtam, amit persze nem várok el senkitől, hogy emlékezzen
, úgy tudtam száműzni a jelenséget, hogy alvó állapotba tettem a gépet majd felbéreztettem, ilyenkor eltűnt a zaj, vagy drivert telepítettem melynek során szintén megszűnt a zaj egészen addig amíg újra nem indítottam a gépet, de csökkentett módban pl. alapvetően nem volt zajos a kép. Nos a napokban arra jöttem rá, hogy, a képernyő kikapcsolása és felébresztése is megszünteti a zajosodást. Ez csak akkor működik ha a Win kapcsolja le a kijelzőt, nem pedig én kapcsolom ki a monitort magán a monitoron, majd vissza. Már most csináltam egy parancsikont a képernyő kikapcsolására, hogy aztán az egeret mozgatva azonnal visszakapcsoljon a monitor, viszont ilyenkor zaj nélkül.
A leírtak alapján nincs valakinek ötlete, hogy mi a fene okozhatja a problémát és miként lehetne elhárítani? Lassan egy hónapja írta a Sapphire supportnak, de nagyjából s*arnak a fejemre, pedig rájuk írtam már, hogy legyenek szívesek válaszoljanak.
Ja, utolsó próbálkozásom a Windows 0-ról való újratelepítése volt mert utoljára Intel/nVidia környezetben volt telepítve, amihez képest már AMD/AMD (Radeon) konfigom van, de gyakorlatilag a rendszer felállását követően azonnal jelentkezett a zaj. -
F.B.I.
veterán
válasz
pixelshader
üzenetére
Azért, mert 2000 rpm felett, 2 db 10 cm-es ventit már én hallok a másik szobába, filmezés közben, de itt ugye egy 42 nm lakásról beszélünk. A gyerek earbud fülessel tolja, abba is behallani....nem kicsit.
-
tasiadam
veterán
en akkor is eret tudtam vagni amikor szinte nem is porgott semmi, es az alaplap VRM cincogott. Tudjatok milyen erzes az, amikor annyira halk a gep h a VRM a leghnagosabb az egeszben? En sajnos igen.
-
Viktor77
titán
válasz
pixelshader
üzenetére
Én a saját példámból tudok kiindulni, este ha játszom, akkor halk zene mellett teszem, vagy ugye beszélni kell a mikrofonba (de hangfalon hallgatom a többieket).
Tényleg ennyi.
-
MasterMark
titán
válasz
pixelshader
üzenetére
De hallod, ha nem fejesen játszol. Akár fejesen keresztül is átjön, egy nyitott fejesnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 27% - MSI RX 6650 XT GAMING X 8GB GDDR6 Videokártya!
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igaz az 1920*1080 ez pedig 2560*1080
Időnként simán az asztalon olyan mintha bellagolna az egerem

:
) és nagyon fontos a teljes csend. Ilyen kártyát vidáman és szívesen használnék én is. A tápom is félpasszív (Corsair RM550X) és nagyon szeretem, hogy csendben van, amíg nincs nagyobb terhelés, és gondot sem okoz, mert kellően átszellőzik. Sajnos a Nitro félpasszív módja ennyire nem vált be, két monitorral pedig emelt ram órajelen ugye teljes katasztrófa, ami történik...