- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Payphone #43436 üzenetére
Ja, hogy valami hurka 570 van az adatlapodon... Ott tipikusan a hűtés és VRM rovására tudták hozni a kitűnő ár/teljesítmény arányt. Ennyi a probléma, amit látok a kártyáddal.
Nálam pl. egy RX580 Nitro van, -10% órajelen járatom, egyedi ventiprofillal, de így nem fűt, a tempója is közel a gyári, és hangját nem hallom, miközben alig 70 fokos. Egyszer 10 percet megérte rászánni ezekre.
-
paprobert
őstag
válasz
Ha egy kártya 150 wattot fogyaszt, arra egy 150W-ot jól lehűteni képes hűtő kell, ha csöndet is akarsz. Ez nem GPU gyártó függő, a termodinamika mindenkire vonatkozik.
Ha hangosnak érzed a kártyádat, akkor rossz típust vásároltál.
Negatívumként felhozni hogy megvan a lehetőséged optimalizálni a működést azután is, hogy elszúrtad a megfelelő modell kiválasztását, egy elég fura hozzáállás szerintem.
-
válasz
Nyugi NVidia is megfő, adnak ki ők is rettenetet drága pénzért.
Biztos nem mindegy melyik márka-típust veszed akármelyik oldalon nézed.
480 Gaming X-em egy házventi mellett nem megy 65 fok főlé, a venti meg nem is erőlködik. Ezt a típust csak ajánlani tudom, NV oldalon is gaming x volt 1660 még 60 fok körül járt 30%os ventivel.ricsi99
470 --> 580 ugrás nem nagy szvsz.
Ha csak pár fps meg a hűtés miatt történik a váltás egy pár ezrest megérhet szvsz. -
ricsi99
addikt
válasz
Ha szervízzel foglalkoznál akkor te is tudnád a melengetés nem sokat ér.
Amit most csináltál az csak barkácsolás.
Vagy rendesen géppel megcsinálod, és ha nincs felszakadva a nyákon valamelyik érintkező akkor jobb lesz mint újkorában.
Ha meg csak hőlégfúvóval melengeted akkor egy darabig megy s kezdheted előről... de csak addig amíg a nyák bírja.
Ezen felül a forrasztón sem birja ha töbször megolvad... a gyanta elillan belőle és készSzóval ... egyszer gépen megmelegíted ahogy kell akkor jó lehet.... de ha a nyákot is elintézed akkor aztán vége... hiába kapna akár új gpu-t is ,nem lessz jó , mert a gpu alatt nem lehetséges a nyák javítás ás ha annak vége van akkor kuka az egész.
-
tasiadam
veterán
válasz
azzal mi van aki nem ert hozza?
mondok par peldat:
1650S ugyana azt tudja, mint az 580/1060, csak 90-100w vs 185
Azzal mi van, aki B-s lapba rakja a i7-et 3200as rammal?
Azzal mi van aki i7 melle 2400as ramot tesz?
Es aki ryzen melle?
Es aki megveszi a 1080p 60hz monitor melle a 2070et?
Aki vesz egy ryzent es gyarin hagyja?nekem 75hzs monitor mellett megy az 580. Tul kellett feszelnem mert random fagyott. Ma nem volt baj, de 20mv tulfesz miatt lett +10-15w fogyasztas es konstans 80c.
En korlatozom az fps-t, monitor refresh rate +5fps. Ergo most 80. Es a kartya kb sir bf1 es wot alatt, cserebe nem kapcsol be a futes.
Undervolted BIOS + 80fps korlat + msi armoe huto = 80c
Undervolted BIOS + 65FPS korlat + msi szarja = 70c -
Ellia
addikt
válasz
Nálam egy Gigabyte 580-as megy, ha hajtva van kb. 75 fokos, e fölé játék alatt nem igazán ment (szoktam nézni).
Coil whine-on kívül nincs vele gondom, csak a teljesítménye kezd kevés lenne (ja szeretem maxra húzni amit lehet).
Haveromnak apróról egy 570-est vettem, bányászott, de azzal sincs baj.
"Amiért szeretem az Nvidai kártyákat, hogy kibontod berakod a gépbe és kész." - Ez meg az egyik legnagyobb BS, ugyanúgy szoktak szarozni a NV kártyái is - less be a fórumukba.
Valószínűleg kifogtál egy rosszabb példányt az AMD-től sajnos, XFX-ed van?
-
Mizol29
senior tag
válasz
Payphone #38173 üzenetére
Nekem is van, hogy 0%-ra lemegy utána meg fel. Teljesen random, de nincs fps drop meg semmi. Szerintem csak sima szoftveres bug. Kicsit túl reagálod ezt. Ha stabil fps-ed van és más hibát nem tapasztalsz akkor nem is értem mi a gond. Egyébként meg korábban már valaki felvetette ezt a jelenséget és mintha valaki le is írta volna, hogy ez mitől van. A gépednek és a kártyádnak semmi baja nincs.
-
Csupingo
veterán
válasz
Payphone #38175 üzenetére
Talán a clockblocker az. Nem tudom, hogy több kártyánál is használható e.
-
Chaser
legenda
válasz
Payphone #38165 üzenetére
"Az egyetlen amire nincsen lehetőségem hogy másik gépkörnyezetben kipróbáljam a kártyát."
pedig ez a megoldás, simán lehet valamiért inkompatibilitás, akár bármilyen alaplapi komponens miatt, driverből is millió van
mivel tesztelős korszakomat élem, ha pesti faluban vagy és megfelel köki/örs vezér tere, elhozom a kártyát és megnézem itthon - csak ha garos, nem szeretném h nálam krepáljon be ( : - -
Csupingo
veterán
válasz
Payphone #38168 üzenetére
Még talán a fury kártyák idején használtak sokan egy progit, amit a háttérben futtatva nem engedte visszaesni az órajeleket, az talán segítene rajtad is. Talán beugrik valakinek, hogy mi volt a neve. Amúgy a driverben nincs valami max. teljesítmény funkció? A játékok jól vannak beállítva? Nem a vram telik meg és azért akad?
-
Speed®
titán
válasz
Payphone #35681 üzenetére
Ez vegytiszta cpulimit. Ha a kártya nincs megmókolva (TDPlimit elsősorban) bányászati célzattal, akkor a melegedésen kívül más nem okozhat ilyesmit (na jó, de, driver, ill. adott játék is lehet vacak port). Tolj pár szintetikus tesztet rá, ha azok alatt rendben a tempó, szerezz egy jobb procit, lassan gombokért dobálják az 1155 i7 megoldásokat.
-
paprobert
őstag
válasz
Ez a "kihasználtság ingadozik" miben jelenik meg?
Nem minden grafikai motor tudja 100%-on hajtani a kártyát, ill. ha kapcsolsz framerate limitet, bőven lesznek lukak a GPU load-on.
Koncepcionálisan a processzorod pont egyensúlyban van a kártyával, így nagy az esély arra, hogy csak számítógép-hipochondriáról van szó.
(#35687) shiftyhungar Melyik játékban, milyen felbontáson? Nekem a legtöbb helyen 1080p-ben VGA limitem van, kicsit gyengébb CPU-val.
-
shifty!
senior tag
válasz
Ebből a felállásból az én első következtetésem, hogy CPU limitbe futsz. Érdemes lenne azt is monitorozni, mert egy "egészséges" CPU-GPU párosításnál kb. egyenlő a terhelés - ha optimális, mindkét komponens közel teljes vagy akörüli teljesítményen fut.
Milyen játékokkal próbálkozol, milyen felbontáson, milyen részletességek mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest