Hirdetés
- Yettel topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mr.Franczy
üzenetére
Talán a lényeg itt az, hogy a jövőben is ki fogja még szolgálni az igényeidet. Fejlesztés esetén még komolyabb procikat is bele tudsz pakolni ugyanabba az AM4 lapba majd.
Elég jó az 1600-as amúgy, röhögve hajtja ki a RX580-at is. Hát még FHD-ban. -
Mr.Franczy
aktív tag
Köszönöm.
Orbitális kérdésem van, de felteszem!
Gondolom sokkal jobb teljesítményben az 1600-as proci, mint az általam említett I5 6500, vagy inkább fogalmazzak úgy, hogy jobban kiszolgálja az igényeimet?
FHD játék, egy régi 60Hz-es monitoron! -
mtomi95
senior tag
válasz
Mr.Franczy
üzenetére
Ezt én generáltam szerintem, szóval ne is foglalkozz vele!
-
válasz
ColdBoot
üzenetére
Igen, ez itt a gond, hogy elméletben. Egyrészt gyanítom, hogy nem volt még A320-as lapod - nekem volt, és az ellenségemnek sem ajánlanám. De maradjunk a B350-nél, mert valóban nem sokkal drágább. Az alaplapját csak jelentős bukóval tudja eladni, és az 1600 is inkább 3-4000-rel drágább a 6500-nál, mint ugyanannyi. Szóval kis hanyagolással ugyanannyi a csere, kis hanyagolás nélkül viszont kb. 10e-rel több - amiért valóban több értéket is kap.
(#36496) Mr.Franczy: a 32e már elég magas a 6500-ért, annyiért újan is van Ryzen 5 1600. Lap hozzá újan 15-20 között indul.
-
Mr.Franczy
aktív tag
Nem szerettem volna vitát generálni, csak kíváncsi voltam hozzáértő emberek véleményére!
Az I5 6500-as procit, 32000 forintért tudnám megvenni, három hónap garanciával!
Néztem azt a megoldást is, amit itt javasoltatok!
Csak az a baj, hogy az már nekem kicsit sok, a jelenlegi helyzetben! Mert az olyan 60-70 ezerbe fájna, persze, zsír új alkatrészekből, használtan még nem néztem, mennyből jönne ki!
Mondjuk az alaplap árát, amúgy sem tudnám "lenyelni" mert abból, nem veszek használtat! -
Tehát az alaplapot tegyük fel egy az egyben cseréli egy használt A320-ra, de találtam egész olcsón aprón B350-et is már. A prociért kap 15 EFt-ot, valamint költött volna 15EFt-ot a 6500-ra is, ebből a 30 EFt-ból kijön egy R5 1600, szerencsével egy R5 2600 használtan. Ilyen egyszerű ez. Ja és akkor ha lejjebb mennek az árak abba még vehet egy 3600-at is mondjuk vagy még komolyabbat később megfizethető áron.
-
válasz
Beretvás
üzenetére
Kardozásról ne beszéljen az, aki hülyeségeket állít és személyeskedik
Nézd meg az adatlapomat, mielőtt szemüvegekről beszélsz. Én segíteni szeretnék az eredeti poszt írójának, nem a személyes mániámat hangoztatni bármi áron.(#36489) mtomi95: újonnan teljesen hülyeség 6500-at venni, az nem is kérdés. A használtpiacról viszont ne nyilatkozz úgy, hogy nem néztél utána - én az alapján írtam a 15e-et, hogy megnéztem, mennyiért mennek az érintett CPU-k, a 6100 tűrhetően eladható. Az alaplap viszont pont sokkal kétesebb, ezért lehet érdemes "beragadni" a platformon.
(#36492) NdrewSunix: igen, bár az alaplapot nem biztos, hogy sikerül. Szóval, mi a "15e-ért 6500"-nál jelentősen jobb deal?
-
mtomi95
senior tag
Valószínűleg, csak úgy kapkodnának az i3 után szerintem! Maximum lappal együtt vinnék el jó árazással és ha vesz egy másik konfigot ezt nyilván mínusz neki ugyanúgy. Ergo nem kell ott sem sokat ráfiezetnie!
Új árak:
Ryzen 5 2600 39.900ft
Giga B450M DS3H 21.500ft
összesen: 61.400ftJobb?
i5 6500 75.400ft
Használtan nem néztem, de ott is kitudná hozni jó áron a cserét.
De befejeztem, mindenki azt vesz csinál, mond amit akar!
-
paprobert
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
Ez pont a "rossz platformban" ragadt ember egyetlen feljebb váltási lehetősége. Ha olcsón meg tudja úszni, megérheti egy ilyen 4 magos CPU, a Polarisok mellé korrekt alap.
Egy új AMD platformnál ennyiből csak a B450 lap jönne ki, CPU meg sehol.Kéretik befejezni a személyeskedést.
-
mtomi95
senior tag
Értem én, de éppen az a baj, hogy az ártól függ...
Már pedig árban jobban járna egy másik félkonfiggal!
Ezt a: mi a különbség vagyis inkább mennyi, csak érdekesség képpen írtam le, mert én csak mostanában láttam erről videót, hogy játékok alatt nem igazán számít milyen i5, csak a magszám és órajel játszik döntő szerepet. -
válasz
ColdBoot
üzenetére
Inkább 30-40 az a 15 (komolyabb teszteket nézz, ne a userbenchmark.com-ot), és az már felhasználói szemmel jelentős különbség. Az, hogy ezt az Intel hány generáció alatt szenvedte ki, az teljesen más kérdés.
(#36478) mtomi95: az eredeti kérdés az volt, hogy mennyire hajtja ki a VGA-t, úgyhogy igen. A "gyorsulás" folyamatos volt, 5-10%-okat "ugrottak" mindig, tehát nem tudod így leszűkíteni, hogy melyik generációtól.
Az pedig, hogy mire érdemes váltani, azt az adott körülmények határozzák meg. A kérdezőnek 6100-a van, ami a 2400-zal kb. egyforma sebességű - ergo neki a legkevésbé fájdalmas megoldás a 6500, hoz is jelentős előrelépést, és ártól függően lehet, hogy megéri. -
mtomi95
senior tag
Az is valami?
Nem egy 2500, de azért nem rossz eredmény az sem, ha nagyobb órajelen menne talán beérné a többieket!
Viszont akkor mondom úgy hogy: *harmadik, negyedik generáció, szinte...
úgy jobb?
Vagy esetleg úgy, hogy egy fillért nem érne meg váltani róluk manapság, csak 8 és 9. generációsra?
-
mtomi95
senior tag
válasz
Mr.Franczy
üzenetére
Én inkább vennék egy kisebb, de újabb Ryzen konfigot a helyedben!
-
Mr.Franczy
aktív tag
Köszönöm mindenkinek.
Azért érdekelt, mert most van annyi monyó, hogy procit tudjak cserélni, s azt gondolom, hogy előrébb lennék, mint a mostanival, és még, alaplapot sem kellene cserélnem! -
mtomi95
senior tag
válasz
Mr.Franczy
üzenetére
Az i5 procik szinte ugyanannyit mennek a második generáció óta: [link]
8-9. generáció már okes! -
válasz
Mr.Franczy
üzenetére
Itt megkapod a választ:
-
TIT
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Persze,arról volt szó.
Mr.Franczy: Nem hinném,hogy sok a cpu.
Annyira nem nagy szám. -
Pferi
senior tag
Az aláírásomban szereplő konfigot stabilan vitte egy 400W-os FSP

-
Csupingo
veterán
válasz
hangya7
üzenetére
Arra gondolsz hogy a kártya 75+150W-ot (225) fogyaszt? A tényleges max fogyasztása 150 és 200W között lehet, de ebből az egyik ágból vesz 75W-ot (az alaplapból), a maradékot meg elvileg a másikról (8pin-es tápcsati), ezért belefér mindkét ág terhelhetőségébe.
A teljes gép fogyasztását írtam az első válaszban, direkt kicsit fölé becsülve.
-
hangya7
tag
válasz
Csupingo
üzenetére
A Pulse-nak csak 1 db 8pin-es tápja van, szóval lehet én értek félre valamit (1db 12Vos ágon max 216W jön ki).
A spec szerint az FSP Hexa+ 500W ezt tudja :
Model No.H2-500AC
Input200-240Vac ~ 4A 50HzDC Output
+3.3V -> 24A ┐
│ -> 123W
+5V -> 24A ┘+12V1-> 18A ┐
│ -> 432W
+12V2-> 18A ┘-12V -> 0.5A ┐
│ -> 18.5W
+5Vsb -> 2.5A ┘Total Power 500W
-
hangya7
tag
FSP HEXA+ 500W elég lenne egy Sapphire Pulse 580 8Gb-nak?
Csak azért kérdezem mert a táp leírása alapján 2db 12V-os ága van, de áganként csak 18A van megadva. -
kisza25
félisten
válasz
ColdBoot
üzenetére
Jelentve lett, ki lett tiltva, de akkor már mindegy volt, 35eFt meg pont egy olyan összeg ami már fáj, de nincs sok értelme utána menni az ország másik végébe.
-
TIT
veterán
Vidéki cégtől nem is rendelek,okina már kinézetre is gagyi.
Engem is átvert itt akinek 1000+volt. -
kisza25
félisten
-
válasz
kisza25
üzenetére
Amit linkeltél kép okina.hu vagy a másik csodálatos webshop a goldchip.hu ? Amúgy egy és ugyanaz a tulaj, egy Zalaszentgróti cég. Azok mind bányászkártyák. Ismerősöm vett egy RX480-at, amit küldhetett is vissza 2 hét múlva. Szó szerint fenyegetni kellett a céget a hatóságokkal, mert nem akarták neki kicserélni a szarjukat.
Aprón meg olyan embertől kell vásárolni akinek sok pozitívja van. Na meg ha a számlán 1 db termék szerepel a kártyából, akkor erősen valószínű hogy nem feltétlen bányászott vele az egyén. Körültekintően eljárva lehet jót kifogni simán, akár több év garival is. -
kisza25
félisten
válasz
Beretvás
üzenetére
Te most miből vontad ezt le?

Nem kell, nem muszáj vennem, csak belebotlottam és megkérdeztem, hogy ez jó ár érte vagy nem. Kicsit túlgondolod az egészet....
A jelenlegi kártyám 3 év garos, megbízható boltból, de 50eFt-ért boltból jó vételnek tünt egy rx 580 8gb, nem gondoltam, hogy ott is adnak használt bányász kártyát...
Sajnos aprón még jól körül járva is 2* botlottam csalóba, szóval aprón csak eladok, nem veszek, csak ismeröstől. -
-
TIT
veterán
válasz
pengegyerek
üzenetére
Köszi.
Minden friss,proci max.60 fok és 100%-on pörög néha ált.90 de megszoktam a phenomX4-nél
Nekem 8gb van,úgyhogy akkor az kevés,csak elírták.
Eagle16: Köszi. -
ElGatto
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Köszi
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Melyik hűtéssel lenne jobb egy rx 570 es ? Asus expedition vagy az ASRock kártya ? Esetleg az Asus rog fele hűtés jobb ? Üdv
-
ElGatto
aktív tag
Hi,
Tönkrement a régebbi kártyám és egy radeon rx 570 - es kártyára gondoltam csereként. Az lenne a kérdésem, hogy ezeknek egyformán egy darab "8 lukas áram csati" kell? A mostani kártyának 2 db hatos kellett és egy db olyanom van, hogy a hatos mellé tudok rakni egy kettest.köszi!
-
törölt tag
válasz
kisza25
üzenetére
Ha epic store-os a játék akkor kulcsot kapsz hozzá, azt el lehet boltolni aprón. WW-Z kulcsot adott a kettővel ezelőtti akció, csak az uplay-es div2gold volt macerás, de azt is megoldottam.
-
kisza25
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
Kb 30-35 eFt tudnám eladni az rx 570- et, az 15-20 eFt ráfizetés, már az is elgondolkodtató, hogy megéri-e, de 60 eFt-ot max egy nitro + 8GB-ért adnék.
4GB-os volt amúgy, szóval tudom mennyivel erősebb
A játékok aktiválása kártyához van kötve, az rx 570- nél is így volt, ott is elakartam adni a játékokat, de nem tudtam. -
kisza25
félisten
válasz
banderasz77
üzenetére
Ok, csak szembejött és nagyon olcsónak tűnt

Gyuri27 ez is bolti, thx, annyit nem ér nekem az rx 570- ről csere
-
pengegyerek
aktív tag
16 GB RAM ÉS 8GB GPU

Nekem egyszer sem dobott ki szóval erről nem tudok nyilatkozni
Talán szoftverek frissítése esetleg proci melegedés amire tudnék hirtelen tudnék tippelni mert ez a gamma jóval jobban használja a procit mint más játék, ahogy írtam én is csak pislogtam mikor néztem proci használtságom 60% alá nem is esik be soha pedig még 50 felett nem is nagyon láttam xD -
TIT
veterán
válasz
pengegyerek
üzenetére
Az szép,hány gb van a gépben?
Azt írja ha mindent ultrára teszek,hogy a hw.károsodhat,ekkora hülyeséget.
Jól néz ki csak bugos mert 2 percenként kidobál. -
pengegyerek
aktív tag
válasz
fahrii
üzenetére
Nos ízlések és pofonok én is a múlt héten fejeztem be a kampányt de szerintem meg ritka jó lett a Gears5 mind grafikailag mind történetben ritka amikor így megfog egy játék :D
Egyébként most már én is egy RX 580 Nitro boldog tulaja lettem és R9 390 után egy megváltás xD 2560x1440 minden maxon ment pl a Gears 5 a kártya max 60 fokon beállt a proci meg 60-100 % között terhelve végig xD ilyet sem láttam még I7 3770- nél 😅 -
Eagle16
addikt
A Gears 5 játék gyönyörűen megy a kártyán (RX 570 4GB), 2560x1440-ben high-ultra körül van majdnem minden, 50-70 FPS így az elején, nagyon szépen megcsinálták

-
Hála az alzanak bezsákoltam egy Asrock RX570 8GB OC-t 40k Ft-ért.
A mellékelt játékokat és a régi R9 290-em eladva 2000 ft-ra jött ki a csere. Úgy érzem ez egy jó vétel volt, még úgy is hogy manapság egyre kevesebbet játszom.. -
tomic
addikt
Had nőjön az én e-penisem is.
Nekem nem volt vga-m.
-
Gyuri27
félisten
válasz
FatMonster
üzenetére
550-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Lexus, Toyota topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 VENTUS 3X OC Eladó!
- ASUS ProArt RTX 4080 Super 16GB OC Edition
- Nvidia RTX 5070 Ti 16GB INNO3D Shadow 3X OC & Standard 16GB VRAM!
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- HP ProBook 650 G5 512 GB / 12HÓ Garancia
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest