Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gordiann
őstag
Üdv!Ha egy RX 570 ilyen hibát mutat teljesen random módon, az mire utal?

-
-
-
Mizol29
senior tag
válasz
hundai
üzenetére
A gpuz-ben 1411mhz-et ír default clocknak. Kapcsold át silent biosra. Ez 1340mhz-et jelent. Nézd meg, hogy úgy mit produkál.
Ui.: Most nézem az adatlapod és ott 8gb-os Rx 580 szerepel viszont a gpuz csak 4gb-ot ír. Hogy is van ez?

Kártya használtan lett véve vagy újonnan? Lehet megnézném a bios-t, hogy stimmel e -
T0mBd1gg3R
veterán
Elég off, de AMD. Adott ez a kártya:

Baromira nem illik bele semmilyen konkrét termékbe:
A 8570-nél gyorsabb, a 18670-nél lassabb.
R5 240-nél gyorsabb, R7 250-nél lassabb
Úgy egyáltalán semelyik Oland nem pont ilyen.
Most akkor milyen kártya ez?
Egyáltalán nem látok a wikis listákban gddr5 64-bites kártyát. -
-
válasz
bobalazs
üzenetére
Nehéz kérdés. Én az XFX-nél annyit csináltam, hogy a két utolsó órajelet (1250 és 1284) átírtam 1244-re, ettől rögtön beugrott -20-30W. Így kevesebbet fogyasztott, mint a Sapphire, ami gyárilag volt 1244, szóval a frekvencia / feszültség kapcsolat nagyon egyedi típusonként. Miután az Armor 1268 gyárilag, lehet, hogy az 1244-gyel csak 10-15W-ot nyersz - jobbat nem tudok mondani, ki kell próbálni (vagy megkérni egy Armor tulajt).
Indításkor 1-1 power spike-ra esetleg lehet számítani, de miután a tápod rövid ideig 350W-ot is elvisel, ezzel sztem nem lesz gond.
-
-
mtomi95
senior tag
De miért ilyen nagy nálam? Ez ugye 8 pines, nem lehet azért, mert többet eszik mint egy 6 pines?
A gépen egy oldallap sincs, sem hátulsó shild szóval nagyon jó szellőzése van és hűvös is volt tegnap este. Mi lesz nyáron? Vagy ne aggódjak?
Ha haza megyek és GPU Z-vel (azt hiszem azzal lehet) kimonitorozom a hőfokokat ránéznétek nekem? -
-
paprobert
őstag
Ha nem használsz semmilyen frame limitet, nincs CPU-limited, és terhel a játék, 99%-ban az utolsó két értéknek a beállításai fognak érvényesülni.
Azokat kell jól eltalálni. Javaslom, hogy az órajelet és a feszültséget is kézzel állítsd itt, ne a csúszkára hagyatkozz. Így sokkal pontosabb képet kapsz arról, hogy hol a határa a kártyádnak.(#35866) bobalazs
Az igazi nyereség akkor van, ha az adott teljesítményen kézzel hozzáigazítod a feszültséget a kártyádhoz.
Nekem is Armor-om van, az utolsó ~30W-ot a chip határainak a kiismerésével tudod megnyerni. Ilyen hűtésnél ez sokat számít.
-
TIT
veterán
válasz
BudaiZoli
üzenetére
Hát igen,csak gyorsan lejjebb akartam vinni,nem kicentizni vagy kihozni a max.-ot.
Miért kell levinni az 5-öst ha a 4-es kisebb? Lépcsőzetesen kell nem?
Vagyis előre haladva minél magasabb érték legyen,mondjuk nem tudom nekem alapból miért magasabb a 4-es mint az utána lévők,nem logikus.mtom95: 75 a max. ami normális mert az 120W-ot eszik,de nem lesz baja 80-nál sem,csak az irreális.
-
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Eleve nem tervezek 300 wattot húzni a pcvel. Nekem nem csípi.

-
ARMOR 8G OCn szerinted elég lesz lejjebb venni az órajelet vagy a fesszel is pöcsölnöm kell majd?
Itt is talán láttad hogy 300w tápot használok és a ryzen sem éppen alacsony fogyasztású, hiába hiszik sokan hogy a 2600as 65 tdp akkor 65w-ot fog fogyasztani, nagy tévedés.
CPU OCval meg egyenesen le tudtam kapcsolni a tápot, ahogy terhelést kapott a 1060as kártya.
Gondolom bios, windows betöltés stb.nél nem vesz fel teljes áramfelvételt a kártya, nem fog nekem 180w-ot benyalni? -
mtomi95
senior tag
Melegszik már "hallottam" süvíteni is!
Csak azt nem értem nekem miért nincsenek meg azok az FPSek amit Youtubeon láttam.
Például Dying Light az első openworld küldetés után ahogy kimegyek az ajtón ilyen 40 FPS-ek is vannak. Miközben Youtubeon ilyen nincsen elvileg!
Egy FX 6300 van mellette.
Külön-külön néztem meg.
RX 470: [link]
FX 63000: [link]Mi lehet a baj nálam?
A legfrissebb driver van fent. -
BudaiZoli
tag
Szerintem nem lehet minden kártyára ugyan azt ráhúzni, mert ilyen téren lehetnek különbségek a chipek között.
Ha a 4-ik érték kisebb mint az 5-ik, akkor az 5-ket is vidd lentebb értelemszerűen.
Viheted 1050 alá ha bírja. Nekem 1020-on fagyott ki a 3DMark, 1030-al simán ment, de a biztos az, ha nem centizi ki az ember.
De ez mind-mind csak teszteléssel derül ki. -
TIT
veterán
válasz
BudaiZoli
üzenetére
Szia!
Köszi.
Akkor 1050 alá ne is vigyem? Akkor azért mondtad a 4-ig,mert a 3-as 1087,az majdnem 1050.
Mindig 1-et csökkentsek logikusan,hogy tudjam az miatt crashel-e,elég lenne a 10 fok,csak,hogy ne kerepeljen a ventije mert borzalmas néha,pedig 75 fps fölé nem megy. -
BudaiZoli
tag
Szia!
Én a helyedben 10-esével mennék lefele az utolsó értéktől visszafelé a negyedik értékig. Minden csökkentésnél pedig meghajtanám a kártyát valami teszttel. Addig kell lépegetni, míg ki nem fagy. A kifagyási állapotnál 20-30-al feljebb értéket pedig beállítani. Legalább is én így csináltam egy itt leírt folyamat alapján. 1050-ig le tudtam vinni az enyémet (ASUS ROG-580), 10 fokot hűlt is a kártya vele.

-
mtomi95
senior tag
Hello!
Vettem egy RX 470 MSI 4GB-os kártyát! Játék közben nem akar rajta menni a venti! Hány fokon kellene neki bekapcsolni?
Vagy ki lehet kapcsolni ezt a módszert, vagy nem érdemes? -
válasz
Cimbee
üzenetére
Nagyon szívesen. Annyit még segítek, hogy itt senki nem tudja, mi van a fejedben, úgyhogy ha nem mondod el, akkor továbbra is semmit fogsz kapni. Rosszabb esetben egy magabiztos tippet, amivel esetleg szarul jársz.
Bízom benne, hogy ezek után fogsz tudni értelmesen kérdezni
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Cimbee
üzenetére
Fps huszár az Rx 460- ammal
30-40 fps-nek már örülök.
Mint ahogy már leírták mások (meg az összefoglalóban is levan írva nem véletlen) tudni kell a korrekt ajánláshoz a többi komponenst,meg még minimum hogy milyen felbontáson mennyire maxon akarsz játszani.Anélkűl még is hogy 😀.Kérj bocsánatot ha már front volt nálatok,írd le a hiányzó adatokat,és hidd el,ezek után is kapsz majd választ. 
-
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Cimbee
üzenetére
Azért mert te s*gghülye vagy még nem kell mást szidni
Főleg ha segítő szándékkal fordulnak feléd. Nagyon nem mindegy, hogy Witcher 3-mat akarsz játszani 4K 60Hz tévén vagy CS:GO-zni HD 240Hz-en.
Az sem mindegy most milyen géped van, mert nem mindegy, hogy egy Core2 Duo vagy egy Ryzen5 3600 mellé megy.
Ha információ nélkül akarsz választ: Vedd meg az 580-ast, a Nitro+ nagyon jó kártya, csalódni nem fogsz. -
Cimbee
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Tulzasokba ne essunk...akkor inkabb mashol kerek segitseget! Latom itt csak fps huszarok tudnak csak valaszolni!
-
Cimbee
aktív tag
Sziasztok! Egy Saphire RX 580 8gb nitro+ kartyan gondolkodom. Megeri egy ilyen kartyaba fektetni vagy vmi modernebb kartyan gondolkozzak?
Elore is koszonom a valaszt.
-
shakti69
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
1268-on.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<GPU DevID="67DF" RevID="EF">
<PPW Value="3"/>
<FEATURE ID="4" Enabled="True">
<STATES>
<STATE ID="0" Enabled="True" Value="300"/>
<STATE ID="1" Enabled="True" Value="588"/>
<STATE ID="2" Enabled="True" Value="976"/>
<STATE ID="3" Enabled="True" Value="1065"/>
<STATE ID="4" Enabled="True" Value="1130"/>
<STATE ID="5" Enabled="True" Value="1192"/>
<STATE ID="6" Enabled="True" Value="1233"/>
<STATE ID="7" Enabled="True" Value="1268"/>
</STATES>
</FEATURE>
<FEATURE ID="12" Enabled="True">
<STATES>
<STATE ID="0" Enabled="True" Value="750"/>
<STATE ID="1" Enabled="True" Value="765"/>
<STATE ID="2" Enabled="True" Value="918"/>
<STATE ID="3" Enabled="True" Value="960"/>
<STATE ID="4" Enabled="True" Value="970"/>
<STATE ID="5" Enabled="True" Value="980"/>
<STATE ID="6" Enabled="True" Value="1000"/>
<STATE ID="7" Enabled="True" Value="1020"/> -
Hali
Csatlakoztam egy Sapphire RX580 Nitro SE-vel. Egy öreg 280X-et váltott.
-
TIT
veterán
Elég zagyván van megcsinálva a fesz.állítás-miért van 4-esbe 1162-ön aztán végig 1150-en?
Azt honnan tudom mikor hol tart a kártya,melyik állapotba?
1 csúszka jobb lett volna. -
tomic
addikt
Miért van az,hogy a memoria freki egyfeszt 2000mhz-n teker üresjáratban? Hogy tudom ezt visszavenni?
-
tomic
addikt
HSM! Korábban írtad nekem,hogy ezzel a módszerrel a legkönnyebb megtalálni az alsó fesz értékeket a különböző frekiken.
A HWinfó-ban a current ,minimum,vagy a max értéket kell beállítani? -
HSM
félisten
Emlékeim szerint, igen, alapból ez be van kapcsolva benne elővigyázatosságból, hiszen ha OC közben nagyon elrontod, így a következő újraindításnál újra jó lesz. Ellenkező esetben meg nehezebb lehet a javítás, ha alapból fagyó beállítást tölt be a WattMan induláskor.
Nyilván a dolog hátránya, hogy így viszont mindig újra alkalmazni kell a beállításokat, ami rendesen kitesztelt esetben nagyon kényelmetlen és felesleges is. -
krizsi94
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy játékok alatt (Pubg, Doom) a gpu core clockja nem marad konstants 1303, hanem ugrál 508-1270 között, ezáltal borzalmasan szaggat minden, játszhatatlan az egész. GPU eközben 62-65 fokos 30% venti mellett és a 19.9.1-es Radeon Software van fent. Mi lehet a gond ?
Válaszotokat előre is köszönöm !

-
ETOM
addikt
Nálam még nem volt olyan driver aminél nem felejt a wattman.. pedig gyors indítás off.

-
tomic
addikt
Korábban volt egy írás miszerint a low feszeket terhelés alatt a HWinfóval kell kimonitorozni.
Itt ugye ír 3 adatot. Melyiket kell belőni? A max feszt? -
HSM
félisten
19.5.1-es driveren frissen tartott win10-en nincs ezzel gondom. Amit egyszer beállítottam, az úgy marad, amíg hozzá nem nyúlok. Pedig még az Afterburner is megy a háttérben, igaz az kizárólag a ventilátort kezeli. Az is hibátlan. Én tuti idegbajt kapnék, ha random elfelejtgetné, amit beállítottam.

-
heavygrip
senior tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Hmm, érdekes. Ez a probléma mért csak a 19. Driverekkel van?
Az elmúlt 2 hónapban volt fent 4 különböző, tesztelés gyanánt és minden újra indulásnál elment a venti profil,de az alul feszelés megmaradt ( érdekes).
Mióta vissza raktam a 18.12.1 et nincs ilyen problémám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÚJ MacBook Pro 16" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Üdv!

Egy minőségi 400/450/500- as táppal nem kell sakkozni.