- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
válasz
lemusz #38582 üzenetére
Ez a kuponozós történet amikor még szerinted is megérte megvenni egy ilyen kártyát még alig egy hónapja volt vagy még annyi sem ha nem tévedek és a végösszeg valami ehhez hasonló ár volt vagy még drágább. Akkor most mi változott egy hónap elteltével, hogy ami akkor best buy volt, most már nem éri meg?
-
droti25
őstag
válasz
lemusz #38582 üzenetére
Egy I5 4590 mellé lesz. Szerintem az RX 580 már sok lenne neki, nem tudná kihajtani. A másik hogy én nem szívesen veszek használtan videókártyát.
Amúgy ez a 43 ezer Ft sztem baráti, mert mindenhol 58K felett látom + kaptam hozzá egy játék pakkot aminek 17K az ára ott Alzán.
1-2 évig sztem vígan kiszolgál. -
peu407
senior tag
-
peu407
senior tag
válasz
lemusz #37713 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy az 590 visszafogva hozza az 580 OC-s eredményeit. Szóval érezhetően erősebb. Eladtam az 580 Nitro-t és gyakorlatilag nulla ráfizetéssel lett helyette 590 Nitro. A pulse-ra mondjuk nem cseréltem volna le valószínűleg. Ma volt megint az Alza-n RX590 Nitro+ 58e ft-ért játékokkal. Kuponozva 50-51. Megéri a csere?
-
-
csiga8
senior tag
válasz
lemusz #37642 üzenetére
Értelek, de én sem számítottam "ekkora" javulásra. Furmark nincs a gépemen, az afterburner játék közben folyamatosan monitoroz. A kártya éhségét szépen vissza lehet fogni 110-120W környékére, de le is írtam, hogyan használom. Wattmanban az utolsó két érték 1300MHz/1070 mV, fix 60FPS.
Kettő éves kártya, abból 1 évet bányában volt, ott meg ( normális, hűtött Rig-ben) nem melegszik túl, nem volt kikeményedve igazából sem a thermal pad, sem a paszta.
A réztalp polírozása és a gyáritól jobb paszta jobb hővezető képességet adott. Érdemes megcsinálni.
A kártyát ( komplett gépet) 3-4 havonta kompresszorral kifújom, évente egyszer szétszedem, ecsettel átporolom és úgy fújom ki kompresszorral.
A kártyát nemrég, talán 1 hete fújtam át. Pasztázás előtt kíváncsiságból toltam egy kis BFV-t, majd utána is. Érdemesnek találtam a tapasztalatot megosztani, nem tesztelés miatt készült a pasztázás. Kb 1-1,5 óra az egész, a thermal pad méretre vágása a pöcsölős része a dolognak.
Már egy órája megy a gép ( netezés, vidózás) de még mindig csak 33 C fok idle a kártya a korábbi 41 C helyett. ( 45 C fokig a venti nem indul) Szerintem ez elég informatív. ( jobb első sarok, AIDA)
-
Chaser
legenda
-
dugo_
veterán
válasz
lemusz #37431 üzenetére
Rövid, egy ventis 1660Ti a cél, valami 6 magos alappal, teljesen új konfiggal.
Legyártattam egy Motif Monument kópiát, abba menne majd valamikor télen.
A Node 202 mindennel együtt maradna HTPC/NAS, ehhez akartam az RX-et GT1030-ra cserélni, de azért egy-egyben túlzásnak érzem.
-
Chaser
legenda
válasz
lemusz #37300 üzenetére
cpu-tól független eredményt ad extraként, és pontos, sokszor teszteltem én is, 1-2 pont küönbségek vannak max u. beállításnál
25 v 30% max powerlimitnél többet nem mertem engedni a kicsinek ( : de ahogy láttam mindegy is, a 6 pines pcie csati korlátozza
de azért zargasd meg azt az 580 nitrot, a kicsi 200 ponttal se marad el mögötte, és "csak" 570-es
9000-en mennek a ramok mint az álom, nem tudom mi lehet a vége, gpu 1350-1400, és mint kiderült, ezt még gyári fesz alatt tudja
de lassan hozom a nagy vadat, most majd azzal játszogatok ( : -
Televan74
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
lemusz #29142 üzenetére
Akkor átmenetileg el kell érni, hogy 300Mhz legyen, különben nehéz lesz kitesztelni. A magasabb memória órajelet okozhatja több megjelenítő, vagy nem szabványos frissítési frekvencia, vagy valamilyen háttérbeli terhelés.
Én amúgy azzal kezdtem, hogy levettem az 1411Mhz órajelet 1340Mhz-re, ez azonnal 1,2V-ról 1,125V alapfesz-esés volt, durva fogyasztáscsökkenéssel.
Aztán utólag ebből még le lehetett csípni vagy 70mV-ot, most 1,055V-on megy 1350Mhz-et.
A hatékony működés megőrzéséhez alulfeszelés mellett érdemes belőni az alsóbb lépcsőket is szvsz a valódi gyári alapfeszre.
Amúgy ha már kitesztelted 1.09V-on 1411Mhz-en, akkor az jó kiindulási alapnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged