- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzHUN
addikt
válasz
radi8tor #4815 üzenetére
Kérem ne személyeskedjünk, maradjunk a szakmai témánál! Köszönöm.
(
)
Amúgy 1050-re emeltem gpu-t, vgpu 1170mV-re. Crysis 2 kifagyott kb 2 perc után. De úgy fagy ki mint a huzat, fekete képernyő és semmi nem reagál. TDR sem működik... Power Limiter +20%-on van, de amúgy sem lehetne az a gond. Először a tápra gondoltam, mert nem annyira ismert darab, de már teszteltem 540W-s terhelésre is és akkor meg se kottyant neki, volt már ennél sokkal nagyobb zabáló a gépben (6870x2).
Most újrahúzom a drivert (12.2 whql), felrakom a legújabb directx-et, felrakom a windows update-eket, stb stb stb.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
radi8tor #4793 üzenetére
Miazhogy gazdaságos?
Amúgy egy tipp mindenkinek, a legújabb nvidia driver meghülyíti a kártya bios fan profilját, szóval vigyázni vele, nehogy előre ítéljetek, majdnem azt mondtam, hogy idle milyen hangos ez a dög, de aztán nvidia driver uninstall után egész csöndes lett
Amúgy másik érdekesség, végre leírhatom, mert nem egy kártyán láttam:
a Direct Cu aluminium bordájának a megmunkálása valami borzalmasan undorító, fém forgácsos szutyok. Volt nálam egy HD6950 DCII, tiszta karc, fémforgács, de azt mondták ilyennek vették, oké... Erre kibontom a HD7950 DCII TOP-ot, és ugyanolyan karcos, fémforgácsos a ventilátor mellett-alatt... majd csinálok képet, de ez nem 120.000 Ft-os kártyához méltó minőség... Persze nem nagy darab fémforgácsokat kell elképzelni, hanem szálka méretűt.
-
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #4793 üzenetére
Pfff ez de gáz
A kistesóra már nem jutott egy kis fém, vagy valami vagy bármi?
Mondjuk azt hozzáteszem hogy ha hajtotta volna a ramokat kicsit masszívabban, és vagy nem aME3-al gamel lehet hogy melegedett volna a cucc... ez is olyan teszt ahol olyan gamel tesztelnek ami kb 20%-ban használja a vga-t, mert 60 fps-re van belőve, és alig kell neki power... Sacc mint az ember az 580 topikban az 1280-as felbontású vga összehasonlító tesztjével -
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor #4656 üzenetére
Én arra lennék kíváncsi,h. a srác vajon honnan v. mi módon szerezte, ugyanis a legutóbbi cikk szerint, amit olvastam, abban az állt,h. a kártya még nem végleges, a bios-án is csiszolnak.
Itt pedig a videón amit kibont, a csomagolás és mindene végleges változatnak tűnik, sőt a kártyának még a gyári száma is látszódik... Ezek szerint kevesebb mint egy hét alatt elkészült a végleges változat és már a raktárkészleteket töltik fel? (a kártyát a Cebit-en jelentették be, ez a videó pedig március 11-es, csak 5-6 nap elég volt mindenre? Vagy valaki egy ES kártyát matricázott át valódinak és kreált egy csomagolást hozzá?)
Amúgy nem látta valaki,h. a hosszabb átalakító aminek egyik vége minidisplayport-os, a másik vége micsoda? Hdmi vagy "sima" displayport? (ha mégsem "kreált" lenne a videó)
(a dvi->hdmi alakító jól kivehető az egyedi alakja miatt)#4665 nattila72: Amire szerintem te gondolsz az a hangkimenet és nem hangchip, amennyire én tudom. (hangkártyát nem helyettesít, bár ha valaki pontosabban tudja, úgyis kijavít
)
Azt viszont néztem,h. ha mondjuk egy tv-re kötöd a vga-t hdmi-n keresztül, amelyik vga ezt támogatja, akkor ha a hangkimenetet is átállítod Win alatt, akkor a hdmi-n keresztül hang is fog menni, nem csak kép, így a tv hangszórójából jön a hang, pl. filmnézésnél (ez tuti biztos) vagy játéknál (ebben nem vagyok annyira biztos) .
(amúgy nálam 5870-el "AMD High Definition Audio device" a neve)Amúgy nem lepődnék ha ez valami codec lenne és ilyenkor a hangkeltést a tv elektronikája végezné... Ám ha valaki jobban tudja, majd javít.
-
MPowerPH
félisten
-
-
-
Keksz03
senior tag
válasz
radi8tor #4549 üzenetére
hát ez valóban erről nem tudtam...sztem matrica/csavarok megfestése stb okossággal oldották meg, ha a DCII-nél megengedett akkor gondolom ott a külsérelmi nyom lehet az egyetlen ok amiért nem garizzák! de ref kártyáról én úgy tudom h nem megengedett a hűtő eltávolítása!
-
Tirexi
addikt
válasz
radi8tor #4497 üzenetére
És ezt meg lehet nézni valahogy vagy csak akkor veszem észre ha az FPS zuhan?
Mármint hogy most éppen mennyi a max felvett Watt szám.
Van erre program?
Mert a fogyasztásmérőm az egész gépet nézi.Ja meg:
Ha kijön egy új ATI driver előbb töröljem az előzőt mielőtt felteszem az újat? -
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #4413 üzenetére
Hát... eddig a zafírok stabil 1.175-öt mutatnak... mondjuk a gond az hogy nem igazitja egymáshoz a feszeket az AB! igy csak az első kártyát egnedi feszelni, az also minden zerocoros ebredesnel alapfeszen ebred, ebből van a fő gond, hogy ha adott nem birja az órajeleket!
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #4277 üzenetére
Erre kíváncsi leszek.
Elég erős a PWM része, az talán nem fog megsülni. De az érzésem az, hogy alapjáraton is magasabb feszültséggel fog rendelkezni. A GPU korlátait a szuper erős PWM nem oldja meg.
byZsolt: Mi a táp pontos típusa? Csak mert ez olyan nemű probléma lesz.
-
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #4237 üzenetére
Minden nyák melegedik... igen a DCU bent keringteti a meleget, ez kissebb házaknál, esetleg rossza szellőzésű házaknál jelenthet elég nagy gondot... illetve cf kiépítésnél a felső kártya az alóról szívja le a meleget, ezért a felső jó 10 fokkal biztos melegebb mint az alsó! A halkság relatív, nem fog mindíg halk maradni, ezt majd meglátja minden tulaj, a többi ficsőr meg mezei usernek nem ad semmi pluszt... átlag tuningban egy ref is megy annyit, nitro alatt meg ez lehet stabilabb mint a ref, a vrm miatt! KB ennyi!
poj:
Várni lehetne ítéletnapig, mert mindíg van egy jobb, egy újabb! a 7970-nek szépen beállt az ára, nagy a tuningpotenciállja, és bizonyított már... a keplerről meg eddig max egyszerű rajzokat láttunk amik a tervezőasztalon sem állnák meg a helyüket! Ezen kívül legalább az alsó közép kategóriában dobhatnának valami, mert míg ez nincs joggal feltételezhető hogy nincs nagy ágyú... Mire feleszmélnek az új AMD szériák betelítették a piac minden szegmensét.... felő kat 7970, közép kat 7870 alsó kat.... -
-
-
Cybertrone
veterán
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
radi8tor #3944 üzenetére
Köszi a válaszokat!
A tápom igaz nem egy mai darab, egy SuperFlower Aurora 600W-os táp. Igazság szerint a 7970-esről azért mondtam le, mert azt tuti nem bírná. Húzni nem akarom a VGA-t, eleve OC-s verziót veszek, az nekem úgy jó. Mellé van egy Phenom 980-asom, 2x4 giga ram, egy wincsi, dvd író, hangkártya, 3 venti. Ez remélem így bele fog férni neki.
-
Weareus
addikt
válasz
radi8tor #3944 üzenetére
Ennyire melegszik a lap
?
De akkor ezen a DCU sem sokat segít, csak a víz? Vagy az sem, attól függ, milyen blokkod van a hd 7970-esre...To gegg: én a GTA 4-nél nézek diavetítést, csak azt nem t'om, miért? Gépigény ide v. oda, bár vannak az enyémnél jobb konfigok, azért a 7970-esnek a konfigomban is meg kéne enni reggelire ezt a játékot.
Én bízom az újabb catalystokban, esetleg játék patch-ben, hátha...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BMW topik
- E-roller topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Acer notebook topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest