- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
válasz
ZozzHUN #5035 üzenetére
van egyedi hűtése a HIS-nek amit régen dicsértek nagyon, manapság viszont sztem inkább gagyi kinézetet kölcsönöz az egyedi kártyáinak, mintsem komoly megjelenést komoly hűtési teljesitménnyel megáldva
ref az meg már csak ref marad, nemde? matricán meg tartozékokon kívül meg a gari időn kívül nem sok különbség lehet
-
rambustibi
őstag
válasz
ZozzHUN #4989 üzenetére
Miért is nem nézed meg a vásárlás pillanatában a vásárolt terméket?
Amit vettem a hardverkerben, mindet egytől-egyig ott helyszínen kibontottam és megnéztem, már csak azért is, hogy minden tartozék megvan-e ami jár a termékhez.
Ha jól emlékszem még a Catalyst is figyelmeztet tuningnál , hogy károsodhat a VGA és biztos vagy benne, hogy folytatod? Most, hogy az Asus tuning szoftvere ezt megkérdezi-e azt nem tudom. Ha megkérdezi, akkor a garinak sajnos nokedli... -
04ahgy
nagyúr
-
Keksz03
senior tag
válasz
ZozzHUN #4984 üzenetére
a helyedben érdemes lenne hangsúlyozni h elismert hibáról van szó, nem egyedi esetről amiről valószínűleg a gyártónak is tudomása van! ehhez hozzápasszintod a tényt h 3 napon belül kötelesek cserélni a nem tökéletes kártyádat, nyomatékosítva azzal h bizony 100 forint feletti termékről van szó! én így szoktam felvázolni nekik a helyzetet, lássák h nem én leszek az akit palira lehet venni!
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
ZozzHUN #4981 üzenetére
"Nem azért vettem ilyen kártyát, hogy alapon használjam."
No látod ez ott (hogy is fogalmazzak
senkit sem fog érdekelni.
Nem véletlenül mondják itt ,hogy a 70 est kell megvenni,azok tuti jó cuccok,és amint olvasgattam eddig a tuninggal egyikkel sem volt probléma.
Igazán nagy különbség árban sincs köztük.
A három nap az ha jól tudom azonnali cserére jogosít. Persze megvizsgálják előtte.
Pénzt akkor kell visszaadni,ha nem tudnak ugyanolyan terméket a rendelkezésedre bocsátani ,de ez nem biztos. -
Attix82
addikt
válasz
ZozzHUN #4979 üzenetére
Én csak ami van az oldalon azt jeleztem. Viszont szerintem ember részről inkorrektség, hogy a tag visszaviszi, mert nem tuningbarát....amit te visszaviszel, egyes darabjait kibontottad stb stb, más megkapja?....hát nem tudom mennyire korrekt dolog az ilyen.
Persze ha teljesen bontatlan minden benne, akkor nem probléma végülis. De ezt majd az üzlet megmondja.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ZozzHUN #4962 üzenetére
Elaprózódsz, és így sosem fogod megtalálni a hiba okát.
Egyrészt, adott tesztet alapórajelen futtatunk, hogy a hibát kiderítsük! Szigorúan alapórajelen. BIOS-ban is Load Optimized Defaults kell. Másrészt kell friss oprendszer. Harmadrészt pedig nem 20 perceket, hanem fél napokat kell egy tesztnek folyamatosan futnia (pl. FurMark, Unigine Heaen, satöbbi).
Ne haragudj, de már abban is kezdek elbizonytalanodni, hogy gyári hibás lenne a VGA-d.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ZozzHUN #4901 üzenetére
A kis fesztöbblettől két hatás erősödik: lehet, hogy egy adott küszöböt átlép a GPU szivárgása, mert azért a HD7950-en ilyen téren gyengébb példányok vannak, mint a HD7970-en, és ezért ugrik meg a melegedés. Az alapfesze is nem véletlenül van 0,933V értéken.
Másrészt, a hőcső is elérheti a szállítókapacitásának teljét.
(#4902) BMW001: Szegényebb lett azóta a világ.
HGyu
-
Weareus
addikt
válasz
ZozzHUN #4880 üzenetére
Ühüm, nem biztos, de úgy tudom, ez inkább Zöld hiba és a Firefox újabb verzióihoz is köthető.
Cybertrone: lehet, neked lesz igazad. Pendrive-ról SSD-re hamar felkúszik, csak a sok köcölék-programot utálom telepítgetni...., de hát muszáj lesz... Majd holnap.
Beszámolok, h. jó lett-e, nehogy más is a 7970-est okolja, ha esetleg ilyesmivel találkozik.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ZozzHUN #4880 üzenetére
7970-nél eddigi tudomásom szerint nincs TDR hiba, és ATi-nál is csak elvétve, az az nV karik fő rákfenéje.
Cybertrone: jones965 is írta anno a Vantage vagy a 3DMark11 topikban, hogy nem kevés pontot jelentett neki anno, mikor a GTX580-nal lelakott rendszeren beüzemelt HD7970-hez friss wint telepített.
HGyu
-
E1even
senior tag
válasz
ZozzHUN #4847 üzenetére
Az Asus GTX560 Ti-nál semmi gond a DCII-es hűtéssel, azon kívül, hogy kicsit jobban hangosodott terhelés alatt, mint a Giga 560Ti SOC hűtése. A két slotos DCII-esek szerintem jól végzik a dolgukat. Nem is értem, hogy miért nem lehetett ezeket is két slotosra csinálni.
És annál volt VRM hűtés is.
Viszont RAM hűtés ott sem volt. -
04ahgy
nagyúr
válasz
ZozzHUN #4843 üzenetére
Nálam járt egy HD7950 DCUII, és hát... Hmmm. Köhh. Érdekesen viselkedett Vantage alatt. 1100MHz 1,250V mellett artifactmentes, atomstabil, egészen a GT2 utolsó 20 másodpercéig, ahol az űrhajóra közelít a kamera és megemelkedik az FPS. Ott lekapcsolt, elment a kép, és resetre meg kisípolta az alaplap VGA not detect beep kóddal (hosszú-rövid-rövid).
Áramtalanítás után jó volt ismét, tehát arra következtetek, hogy a VRM-ben ennyire alacsonyra volt az OCP álltva, hogy az aktiválódott a magas FPS esetén fellépő magas áramterhelés miatt, no meg azon a ponton a VGA kihajtás is nagyon alapos. Sokra megyek a referenciánál erősebb VRM-mel, ha hamarabb lekapcsol, és ki sem használhatom forrasztásos modok nélkül.
Megj.: természetesen a powertune +20%-on volt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ZozzHUN #4836 üzenetére
Ez a jelenség mitől van, linkel nekem valaki egy kis előzményt? Óvatos, csavarok eredeti állapotára ügyelő szétszedéssel és normális pasztával (pl. Arctic MX-2, MX-4) nem lehet ezen segíteni házilag?
Cybertrone: a DCUII-es hűtéssel nekem már a GTX570-580 óta balszerencsém van.
HGyu
-
Ari18
őstag
válasz
ZozzHUN #4830 üzenetére
Érdekes nálam nincsen ilyen rezegtetés, egész tűrhető hangja van még közel 50%-nál is.
Kicsit állítottam a feszen vgpu 1087mV-->1105mV és máris bírta az 1100MHz-et. (ASIC 77.8%) A memóriát nem piszkáltam, ment az alapfeszen is 1400MHz-et. Így a max hőmérséklet 63°C volt, ami nem sok. Menne szerintem többet is, de az Asus gpu tweak ennyit enged max a gpu-nak. Kép róla:
Szóval nem annyira rosszak ezek a DCII-es cuccok.
-
Cybertrone
veterán
válasz
ZozzHUN #4795 üzenetére
Mit keresett NV driver a gépen
? Am 120k volt a 7950? Kicsit többért már 7970-et veszel(igaz refet) itt az aprón
Ezen kívül elszomorít hogy a minőség mint olyan alternatíva a gyártók szürke állományából kitörlődik
Ja hát igen ha kell a számla!Viszont én az általad leírtak után keserű szájízzel tekintenék a szerzeményre
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ZozzHUN #4791 üzenetére
7950-en nincs. Az a tesco gazdaságos.
7970-en ilyen hűtés van BMW001: [link]
Láthatod, hogy van rajtuk olyan gumi hőátadó, igaz van amelyik memóriának csak a felére jutott, mert nem fért el a hőcsövektől.
Ezen a videón meg látható a RAM hőfok is, szinte meg sem mozdul.
Cybertrone: Neki 7950 van. Azon nincs.
Teljesen más kivitel, mint a 7970. -
Cybertrone
veterán
válasz
ZozzHUN #4787 üzenetére
Az biza pucér...
BMW:
A R3E-en is digi vrm van még is melegedik mint a dögazok a vrm-ek meg 300w+-ot küldenek szerinted hidegek? A francia tesztben a dcu2-nek a vrm része melegebb volt mint a refnek, most már értem miért... jó pofa a backplate, de az alatt igen meleg a helyzet!
-
Petyyyyy
addikt
válasz
ZozzHUN #4754 üzenetére
Nem is mondhattam volna jobban. Bár remélem ez nem olyan, mint az autós újságírásban. Az újságírók egy az átlagnál jobb minőségűre összerakott példányt kapnak tesztelésre. Még a végén Cybertrone-nak lesz igaza és a "mezei" DCII modellek hangosabbak lesznek.
Szurkolás: ON. -
SzlobiG
félisten
válasz
ZozzHUN #4731 üzenetére
Ott van a grafikonon Load: DCU II 39dba, Ref 42dba.
(#4732) Cybertrone Radiátor erősködött hogy ilyen olyan jó.
-
p87
senior tag
válasz
ZozzHUN #4528 üzenetére
Másold be a Windows/syswow64 mappába a ezt a fájlt.
Nekem is volt ilyen jelenségem, ez megoldotta. -
Cybertrone
veterán
válasz
ZozzHUN #3587 üzenetére
Értelmét nem látom, én is tudom hogy fel lehet boostolni az fps-t akár 1000-re is, csak az a baj hogy még a 200 is sok
Am ugyan ezt cfg-ből is meg tudod tenni! (BO-ban így csinálltam 250 fps-re kellet magam limitállni, mert rendre kirugtak a szerverekről az 580 sli miatt, mert nagyon tolták az fps-t
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bestbuy játékok
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged