-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #16647 üzenetére
Mi értelme van 10%-ra rakni a powertune-t? Ha már hozzányúl az ember akkor úgyis 20%-ra rakja.
-
karesz501
senior tag
válasz
DroiDMester #16631 üzenetére
Ezzel vitatkoznék, NEM ÍGY VAN. Ezen a példányon ami nálam van az 1. BIOS alapfeszültsége 1125mV és nem dobálja a GPU-t, folyamatos 98-99% terhelés mellett sem (Heaven, 1920*1080, 8xAA, 8xAF +tesselation).
AB + GPU-Z egyszerre fut, egyik sem mutatja, de ami a legbiztosabb jel, hogy hozta 1150Mhz -en a 10-15% többletet a Gigabyte 1000Mhz -hez képest
A VRM hűtése pedig nem tudom milyen kéne legyen, de 1575Mhz -es memóriaórejel mellett a GPU-Z max 69 fokot lát, 1-2 óra folyamatos Heaven futás alatt. Szerintem ez nem rossz, pontosan 5 fokkal melegebb mint a GPU.
Szóval lehet, hogy valamit változtattak a kártyákon, de ez most per pillanat pozitív csalódás nekem a Giga után. Nem akarom védeni a "mundér becsületét", ez a harmadik 7950 1 hónap alatt ami nálam jár, ha nem jön be 8 napa alatt akkor viszem vissza és próbálok ki egy másikat.
-
banderasz77
addikt
válasz
DroiDMester #16628 üzenetére
Nem akarok kötözködni, de olvasd el ezeket:
Ja és így néz ki az iPon -os kép ne tévesszen meg!
Ja és így néz ki az iPon -os kép, ne tévesszen meg!
Ja és így néz ki, az iPon -os kép ne tévesszen meg!
Remélem a vesszőket észreveszed és már látod is a lényeget...
-
karesz501
senior tag
válasz
DroiDMester #16622 üzenetére
Amit a minap vettem Vapor-X, azon alapból van nem boost -os BIOS (kapcsoló alaphelyzetben), nem kell buherálni. Most folyamatos tesztelés / terhelés mellett GPU: 1200mV / 1150Mhz RAM: 1575Mhz, VRM max 69 fok, GPU max 65 fok, ventik auton és max 46% (1900rpm) -en, ami nem vészes (Gigabyte WF3 után pláne, de a DCII 7850-nél sem hangosabb).
Nem egy tuningbajnok, de nagyon szépen megy a BOOST fesz alatt, +20% teljesítménnyel, halkan. Nem tervezem kipróbálni a boost BIOS-t (kapcsoló "benyomva"), felesleges. Esetleg megnézem majd, hogy mit megy a kártya 1250 - 1275mV mellett, szerintem olyan 1200 - 1250 -et.
Részemről ez most egy jó vételnek tűnik eddig, főleg, hogy nem kell buherálni a BIOS-t egyáltalán (tudom nem egy nagy valami, de nem kell szerencsétlenkedni amíg találsz vmit amivel működik).
-
polgi803
őstag
válasz
DroiDMester #16628 üzenetére
De egy ventiset nem szeretnék...
-
polgi803
őstag
válasz
DroiDMester #16622 üzenetére
Tehát akkor csak olyat érdemes, aminek a ventijén "Dual-X" felirat díszeleg...!?
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
DroiDMester #16610 üzenetére
Rev 1.0-ás gagyibájtom van és semmit nem kell rajta csereberélni hogy tudjam állítani a feszt.
Rev 2.1 már más tészta.. -
Garsza
veterán
válasz
DroiDMester #16610 üzenetére
Menyi az esélyem hogy 1GHz fölé bírom majd húzni a kártyát? A Sapphire ra gondolok. Ja és a 7950 nél nincs BS probléma mint a 7870 nél.
-
vass1024
tag
válasz
DroiDMester #16501 üzenetére
Nem akarok illúzió romboló lenni hogy a zöldek felé kacsintok de ezek vannak olyan áron mint az enyém: Asus Gtx670 DC2 Msi 670. Vagy ilyen eszembe se jusson
Amúgy nem szertnék Boostos karit, meg sztem 7950et se csak 70et -
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #16297 üzenetére
Az jó lenne, de megkereslek priviben.
-
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester #16299 üzenetére
Nekem nincs ilyen gondom, most a gyári bios-t használom........A kártyámon a gyári bios boost mentes, annyi a baj vele, hogy tuninghoz kell külön a feszt emelni, mert 1,092v az alapfesz, ezzel 1050mhz-en stabil, memória 1700mhz-ig ok.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #16290 üzenetére
No, este játszottam egy hosszabbat de eddig nincs semmilyen gond.
Éppen ezért átgondoltam a dolgot és revidiáltam magam, így marad a kártya. Ez a dual BIOS egy remek dolog, a kártya pedig príma és hibátlan ami ráadásul jó áron volt (és most is csak drágábban van), ráadásul egyébként is ilyet akartam.
Most még azon gondolkodok, hogy a saját BIOS-át mivel lehetne megszerkeszteni, hogy ne Sapphire kártyaként legyen látható? Melyik alkalmas erre? Legutóbb NV-nél csináltam ilyet a NiBiTor-ral, de ehhez aligha jó.
Viszont az AMD-t egyszerűen nem értem, ha egyedül maradok sem. Miért kell így elba...ni egy kártyát ezzel a BOOST BIOS-sal? Nem hiszem, hogy náluk ilyen vagy hasonló problémák nem jelentkeztek, azt meg végképp nem, hogy azóta sem és nem is halottak róla.Foxmulder89: nem rossz a tuning sem, tekintettel az alacsony feszre: GPU 1Ghz@1.095V és VRAM 5500Mhz@1.50V - rekordot meg nem akarok dönteni, soha nem is akartam. Másrészt viszont az ember tökéletességre törekszik, én meg kimondottan rühellem ha vmi kicsit is eltér attól ami egy új, nem éppen olcsó terméktől hivatalosan és túlzások nélkül is elvárható. Márpedig a gyári BIOS-szal ezt nem tudja, noha maga a kártya minden szempontból kiváló! Csak ennyi a lényeg.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #16287 üzenetére
Semmi plusz program, minden minimál fesszel megy, a kártya halk és így stabil 1000/5500Mhz (ez a 7970 Ghz Edition órajele pontosan) órajelekkel. Teszteltem 3DMark11 (nem tudom, hogy így~9250 pont jó-e) és Heaven 3.0 tesztekkel, játszottam FC3 és Batman AC-vel, eddig semmi problémával sem találkoztam. Nem vagyok nagy tuningos, és nem célom kitesztelni a legvégét, feszemelés meg főleg nem. Ez nekem tökéletesen elég (lenne), köszi! Most gondolkodok, hogy megtartsam-e?
ko-ko82: nice!
Alapfeszn nem gyenge, az biztos.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #16282 üzenetére
Érdekes, ez úgy tűnik jó (amit linkeltél).
Mondjuk funkcionálisan nem teszteltem teljes körben (kimenetek), de megy, és 1000/1375 stabil. 1100 már nem, viszont ehhez NEM kell a pover limitet babrálni hozzá, míg a BOOST BIOS-sal anélkül semmit sem csinált.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #16279 üzenetére
Értem, köszi. És nem, mind2 BIOS a BOOST verzió, csak 1. állásban 950/1250 (ez az ami közel sem hozza amit alapból kellene neki, így ezt fogom felülírni), illetve a 2. állás, ahol "csak" 925/1250Mhz a beállított órajel (és ez hozza is, amit ezen az órajelen el lehet várni).
A BOOT pendrive kész, minden rá van másolva, úgyhogy megpróbálom aztán kiderül milyen lesz. -
gelacihun
aktív tag
válasz
DroiDMester #16273 üzenetére
Köszi
-
gelacihun
aktív tag
válasz
DroiDMester #16270 üzenetére
Tudnál segíteni , hogy ehhez honnan lehet letölteni a Boost nélküli bios-t ?
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #16248 üzenetére
Ha nincs a power limitje megemelve semmi gond, a kártya halk és max. 59 fokos. Ez meg csak a tuninghoz kell (mert enélkül hiába emeltem órajeleket, mintha semmit sem csináltam volna), de az egyelőre nem lesz. Hacsak fel nem rakom a normál BIOS-t, amit egyébként már le is töltötem. Lementettem a jelenlegi BIOS-t is, úgyhogy nézzük a BIOS frissítést DOS alól (ha már nem megy win alól):
1. ezt nem ismerem, de ha csak annyi a lényeg, hogy készít egy BOOT pendrájvot, akkor nem lényeg az meg van
2. vili, enélkül kissé nehézkes
3-4-5. ugyancsak kézenfekvő
6. ezt nem tudom mi, pontosan nem is értem, esetleg kicsit bővebben jó lenne (szükséges vagy sem?)
7. hogy néz ez ki pontosan, ha Powercolor.HD7950.3072.120116_1.rom nevű az új BIOS? Illetve ezt (is) át lehet-e nevezni probléma nélkül, mint minden mást vagy nem?
8-9. meg kiderülMindig utáltam a DOS frissítéséket, ebben nincs is jártasságom. A másik, hogy dual BIOS kártyát vég nem frissítettem, így csak a biztonság kedvéért: azt a BIOS- frissítem (írom felül) amilyen állásban éppen használatban van a kártya?
Mert mint mondtam (elsőre helytelen számozással) a BIOS kapcsoló 1. állásában volt gyárilag, de ott ~20%-kal gyengébb a teljesítménye, nem tudom miért, mint az 1. állásban. Órajelek ugyanazok a legújabb GPU-Z szerint.
Természetesen azt az 1. BIOS verziót írnán felül - ha lehet, mert azt sem tudom mind2 egyformán módosítható-e. Köszi!
-
vass1024
tag
válasz
DroiDMester #16240 üzenetére
Szóval azt mondjátok ha veszek egy Ref.nyákos Sapphire 7970 Daul-X-el akkor megfogom az isten lábát
Szerintetek kell az OC-s vagy jó a Sima.
Amúgy Hardverkerből vennék szerintem mert jó áron vannak a portékák, csak nem stimmelnek a típus számok.
Mert ahogy néztem szerintem így vannak a számok:OC Ref nyákos Dual: 11197-01-40G
Sima Ref nyákos Dual: 11197-06-40G
Nem Ref nyákos Dual: 11197-11-40G
Nem Ref nyákos Dual Boost: 11197-03-40GDe Hardverker honlapján ez alapján akkor Boost-os van amit nem akarok..
-
Tomix24
addikt
válasz
DroiDMester #16238 üzenetére
7870-nél/re írtam, és remélem jól fogalmaztam és nem értették félre. 79xx-nél még egy darab BS problémáról nem hallottam én sem. De fent tartom, botrányos a 7870-es Sapphire hibaarány. Bár más márkánál is előfordul, de szerencsétlen Sapphire valamibe nagyon belenyúlt.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #16130 üzenetére
Holnap kiderül. Más, megfontolásra alkalmas alternatívát nem találtam (ami persze nem kerül többe, mert olyan nyilván van). Sztem a nonBOOST BIOS is simán rámegy, ebben 99%-ig biztos vagyok. És meg is fogok próbálni ha ez tényleg problémás annyira lenne, de remélem nem lesz az.
-
Macka
veterán
válasz
DroiDMester #16061 üzenetére
Csak az a bibi, hogy nem megy fel azokra, amelyeken a GPU előtt kondik vannak.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
DroiDMester #15997 üzenetére
Akkor azt mondod hogy a HT lefogja a gép teljesítményét? Egyébként AIDA64 monitorozom
-
MZsoltee
veterán
válasz
DroiDMester #15821 üzenetére
Esetleg Tahiti LE-re nem tudtod boost nélküli biost?
-
karesz501
senior tag
válasz
DroiDMester #15821 üzenetére
Ismerem őket, majdnem elhoztam tőlük én is egy tök más kártyát, ez már a harmadik
Az SKU -nak kellene hinni, mert ezt leellenőriztük a beszállítójukkal.A kép és a link alapján ennek a régi OC-s verziónak kéne lennie, ezért rendeltem ezt
Node sebaj, majd írok ha átvettem, hogy pontosan mi is lett belőle....Dobsz addig nekem kérlek egy linket ahhoz a BIOS-hoz ami nálad működik vele és nem BOOST-os?
szerk.: az hogy lehet, hogy az AMD oldalán még nincs kinnt a 13.1???
-
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester #15804 üzenetére
-
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester #15798 üzenetére
a részeredményeknél sincs olyan nagy különbség az órajeltöbblethez képest...sőt
vagy kb. ennyit hoz még 125MHz? -
SSJmeszes
senior tag
válasz
DroiDMester #15798 üzenetére
mennyibe van egy ilyen pityu? És így hány slotos lesz a kártya?
És mennyivel hűt jobban mint a stock dual x?Bocs, de nem olvasom napi szinten..
Vagy napi 100 hsz lesz itt, hanem több.. had ne olvassam már el mindet. -
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester #15795 üzenetére
-
BeLucZ
addikt
válasz
DroiDMester #15795 üzenetére
durva hogy viszi az 1300at léggel
-
ffodi
veterán
válasz
DroiDMester #15742 üzenetére
Hmm, már jó ideje használom az AB-nél az XCL kapcsolós megoldást, és még egyszer sem villogott. (a DLL másolgatós megoldással viszont csinálta az összes új driverben)
CsonkaImo:
Powertune: +20%
VRAM: Mondjuk 1575 MHz, annyit könnyű szerrel mennie kell alapfeszen. -
BeLucZ
addikt
válasz
bocsi droidmester, én voltam a béna, nem olvastam el a hatszöges részt, igy már okés, majd letesztelem
nagyon jó ez a fórum, sok segítőkész emberke van
gpu tweakbe a powertarget az a powertune csuszka lenne vagy azt hogy kell elővarázsolni?
-
BeLucZ
addikt
válasz
hát a legfrisebbet szedtem le amit te ajánlottál bios frissités előtt, azt még nem pipáltam be amit irsz
mindenesetre köszönöm mindenkinek aki segített
mindjárt irom mire jutottam
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
DroiDMester #15535 üzenetére
Már ne haragudj de ha normálisan fogsz meg egy kártyát nem tudod letörni a lapátjait, egyébként sem a ventinél kell megfogni, omg, ha letörted, béna vagy.
Egyébként az hogy Xatos kolléga kicsit mazoista módon feltekerte a ventit, mert szerinte/neki így jobb és nem zavarja, az nem jelenti azt hogy ez a kártya egy picit is hangos lenne auto-n.
WF3 7950-em van, 1150/1600-on megy, teljesen csendes, sőt, ha akarnám még lentebb is vehetném a fordulatszámát kézileg mert belefér. A Furmark meg abszolút nem mérvadó egyébként sem. -
xatos3
senior tag
válasz
DroiDMester #15535 üzenetére
100 ezer feletti szgép alkatrészre szerintem mindig úgy kell vigyázni mint a hímes tojásra
részemről is vége...
-
xatos3
senior tag
válasz
DroiDMester #15528 üzenetére
Volt valaha a kezedben ilyen kártya? Vagy csak látatlanba kritizálsz?
nem lepődnék meg az utóbbin...Lehúzol ótvarnak egy olyan dolgot amit csak képen láttál, sose hallgattad/nézted meg élőben
Arról nem is beszélve hogy már részleteztem a szükségleteimet, és hogy ezért és ezért vettem ezt a kártyát, nem néztem meg neked melyik modell van de nem lepődnék meg, ha fordítva lenne a 2 kártya a tulajdonunkban ugyanúgy szidnád a másikét.
-
xatos3
senior tag
válasz
DroiDMester #15528 üzenetére
37 decibel üresen
42 decibel járatvaTÉNYLEG ELVISELHETETLEN!!!!
kiszakad a dobhártyám is!!! úristen!!! vérzik a fülem!!!!turbulencia mentes bordái vannak, ha marketing ha nem, müxik
-
válasz
DroiDMester #15517 üzenetére
Semelyikkel nem ad képet,csak a gyárival, oh emberek....nem mondta az eladó,hogy boost-s így meg ratyi az egész
Ha csak egy vga van a gépben akkor mindkettő stabil 1125,de ha 2 akkor a VTX ugrál le föl
-
xatos3
senior tag
válasz
-
xatos3
senior tag
válasz
furmark 61 celsius...
-
válasz
DroiDMester #15513 üzenetére
Milyen Bios-t ajánlasz? Eddig 6t próbáltam köztük 3 7970-s volt,de egyikkel sincs kép
7950 X-Edition Boost State-hez kéne
-
BeLucZ
addikt
válasz
DroiDMester #15429 üzenetére
Oké rendben, sajna ma nem otthon vagyok de a napokban feltolom az aidás screent, hátha többet tudunk, mondjuk kevés esélyt látok rá hogy valaha fogok tudni rajta szoftveres feszt állítani, hisz egyből működnie kellett volna meg az afterburnernek is látnia kellett volna ha lehetne... de hogy én mindig ilyen peches vagyok hogy ilyen szar vga-t fogok ki, direkt azért akartam refet na mondom azon lehet , erre megkaptam a kék veszedelmet....
más: ujra megkérdezem hogy csak úgy át lehet kapcsolni a bios kapcsolót működés közben és minden happy meg marad a kép és helyesre tudom flashelni a 2es kapcsolo szar biosát?
illetve a másik, hogy amit még rá toltam boost biost az létezik hogy kamu infót ir ki a gpu z? mert elvileg ott terhelésnél 1,25v-ot kapott a gpu a normál bios 1,17hez képest, de egy kanyit nem ment jobban ugyanaz maradt a potenciál és a melegedés mértéke is, kb semmitnem változott, ebből gondolom hogy kamu volt a fesz érték, több mint vszinü hogy semmilyen formában nem tudok szoftveresen feszültséget állitani ezen a szaron, csak hardveresen lehetne de abba nem megyek bele inkább
-
BeLucZ
addikt
válasz
DroiDMester #15424 üzenetére
jah oks, azt hittem tilos a kapcsolót buzerálni működés közben... és akkor egyből átvált meg minden? hmmm
majd kiprobálom, amúgy se lett volna túl sok kedvem az igpt ujra bekapcsolni, fizikai fájdalmat okozott volna
valaki ötlet hogyan csináljam meg hogy lehessen feszültséget állitani ezen a nyamvadt kártyán?!
vagy ha nem raktak bele szoftveres feszszabályzót akkor felejtsem el? -
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #15409 üzenetére
Ez az Asic Quality mire jó? nekem 89.8 % .ez most jó?
7970 -s biosal .1070/1400 1.024 V al.
-
surgyi
senior tag
válasz
DroiDMester #15409 üzenetére
Megnéztem az én Asic Qualitym pedig 55,3%, ugyanaz a VGA, mint DroiDMaster vagy asdxv kollégáé. Nekem a Boost feszültségen, azaz 1,24V-on nem viszi az 1150MHz-et sem, 1125MHz-et néztem, az rendben volt. Tehát eléggé tuning mentes példány!
-
BeLucZ
addikt
válasz
DroiDMester #15379 üzenetére
win7 64 bit sp1 magyar, gyakorlatilag minden programmal probáltam ab-tol kezdve trixx, asus gpu tweak, i turbo, semmivel sem lehet állítani, most probálok biosokat rakosgatni rá, de valamelyiknél fel sem megy a catalyst, eddig csak az általad linkelt sima ref biosnál ment fel a cata, persze most 2es állásban van a kapcsolo, azt itt szórakozok, a másikat azt érintetlenül akarom hagyni, az maradjon az origi bios, ha vmi elkurnék
amugy teljesen gyorsan és problémamentesen megy a fleselés win alol is nekem igy ezzel az asusos modszerrel, nem kell 8-10x várni a csikot kb 2 szer lemegy azt kész, de hogy a cata miért nem mászik fel mindegyik biosnál azt nem értem, nem hajlando sokszor települni
-
BeLucZ
addikt
válasz
DroiDMester #15374 üzenetére
kiprobáltam először az boostos biost de nem akart jó lenni, nem tudtam rá catalystot rakni mert az istenért nem engedte, utána ráraktam a te általad ajánlott ref biost de továbbra sem tudok feszt emelni, ezek szerint nem referencia pcb van rajta :S hogy rohadna meg a his a kék nyákjával együtt
-
BeLucZ
addikt
válasz
DroiDMester #15374 üzenetére
először is köszi, elvileg ref csak kék nyákos, de teljesen ugy néz ki mint egy ref, ref hűtő kék nyák, de ha nem is tudok feszt állitani legalább az alapfesz legyen magasabb hogy többet birjon a gpu
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #15333 üzenetére
Ez elég gáz. Én biztos befonnám a szemöldököm.. hajam az nem nagyon van már, azért nem azt.
A gond az, hogy ennyiért nincs más, megfontolásra érdemes alternatíva. Az ASUS HD7950-V2 kártyák ára meg kimondottan el van szállva.
-
BeLucZ
addikt
válasz
DroiDMester #15333 üzenetére
Teljesen reális elmélet, amit most írtál!
-
Pala
veterán
válasz
DroiDMester #15250 üzenetére
Öregem, és belinkel egy gumigyűrűt!
Enélkül valószínűleg senki sem tudta volna elképzelni.
-
válasz
DroiDMester #15253 üzenetére
Ránézek megint, legutóbb nemtudtam 2 monitor mellett működésre bírni azért tettem vissza az alapot. Most írom össze a játéklistát a kövi tesztemhez,lesz minden kb 30-35 játék,régitől kezdve az újabbakig,szerintem bele is őrülök mire lemérek mindent és ennyi helyet teremteni...
-
válasz
DroiDMester #15250 üzenetére
Én szeretek barkácsolni, ha rezonálna folyton akkor biztos szétkapnám
Szép ez az 1275-s órajel, nekem a memória kifagy 1550 felett, 1450-re tettem, majd még nyúzom kicsit a karit ( itt 1200-nál már hibázik 68-70 fok környékén tehát pörgetnem kell a ventit,hogy ne menjen 65 fok fölé ) -
válasz
DroiDMester #15121 üzenetére
Úgy még a refem is ugrált,de nem teszem 10%-ra
Amúgy a zafír
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #14975 üzenetére
Ha lesz időm ,és ha nem kell fűteni. A kandalló mellett van a masina ( Nincsen a pc házban az asztalra van csak rakva )
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #14968 üzenetére
AB ben van beállítva 1.024-re és BF3 alatt is 1.024-t ír. Ha rámegyek a GPUz ben a VDDC-re akkor a max az 1.002. Remélem érthetően írtam és nem badarságokat.
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #14968 üzenetére
Igen, körbejártam a témát eléggé. De legalább kipróbáltam ezt-azt. Ezek szerint ez egy ilyen gyenguszka példány - kár érte, de VGA-ban sosem fogtam ki übertuning példányokat, így már kezdem megszokni.
Megnézem majd, mi van a lemez alatt, amint lesz egy kevésbé zsibbasztós napom.
Tudom, tudom, a TriXX. De amíg nem lesz olyan kezelőfelülete, mint az AB-nek, vagy az AGT-nek, addig hanyagolom. Anno a SD-t sem szerettem, megváltás volt az AGT megjelenése.
surgyi:
Ezek szerint a mi kártyáink az általános képességű példányok sorába tartoznak. -
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #14919 üzenetére
Nos, 1250mV mellett 1150/1500 volt, amin még lefutottak a tesztek, de a WoT 1/2 óra után kiléptetett - VGA drivere visszaállt eredeti állapotba szöveggel (TDR). Szóval kb. 1125-1140MHz környékére saccolom a kompromisszumoktól mentes GPU maximumot ezen a feszültségen. A többi - amit emlékezetből írtam - elvileg stimmel.
Most visszaraktam a gyári BIOS-t és 1000/1500 a cél minél alacsonyabb fesszel - WoT-ban nem láttam sok különbséget 1000 és 1100 között (bár nem kizárt, az EFLC már megérezné). Elvileg 1106mV mellett jónak tűnik minden, a VRAM viszont maradt 1500mV, AB-ben nem tudom lejjebb vinni, de az eddig tapasztaltak alapján nem is menne alacsonyabb feszen.
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #14923 üzenetére
Nos, nálam a beírásra nem reagált eddig 1x sem. Egy pontkurzor jelenik meg és ennyi - enter után nincs más. Furcsálltam is nagyon, de ez van - eddig csak az egeres megoldás működött.
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #14921 üzenetére
Tudom, a csúszka kibővítés nem nagy tétel, de amíg nem súrolom a határt, addig jobbnak látom nem kibővíteni. Míg AGT-vel elvileg pontosan akár billentyűzettel megadható a kívánt érték, addig az AB-nél a csúszka egeres mozgatása marad. XCL-nél viszont már nagyobb lesz némileg az adagolható lépések közötti szünet - én meg erre picit háklis vagyok.
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #14919 üzenetére
Feltétlenül megírom majd, mi a helyzet.
Egy biztos, az ASUS BIOS azért annyiban hiányzik, hogy az AGT még a VRAM és - feltételezhetően - a VRM hőmérsékleteket is kiírta. Ott 1200mV mellett 60-62°C-ot láttam, kérdés ennyire hűs lett volna a VRM? Vagy ha az nem az, akkor viszont mit jelezhetett ki...
Amire még emlékszem (laptopon vagyok másik városban), hogy az alapfesz 2D-ben 805mV (300/150), sima 3D-ben 1125mV (850/1250) és tuningnál - nem piszkálva az 1125mV-hoz - már 1250mV-on megy a GPU (pl. 1100/1475). Ha két kijelző aktív, akkor 500/1250, de a feszültségre nem emlékszem. Apropó, a csúszka is kibővült GPU téren: 1100 --> 1200.
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #14907 üzenetére
Visszafele dolgozom most, mint Te. Feltettem egy Sapphire Boost BIOS-t (TPU), ami jó: 015.023 - a 015.022 viszont fekete képet adott. Kíváncsi leszek, miként működik a gyakorlatban és mit lehet vele kihozni.
Egyébként a mérnökök szerint az 1250mV még bőven korrekt a GPU részére? Ha már ezt engedélyezték a BIOS-ban, akkor megfelelő hűtés mellett gondolom igen. A héten majd elszórakozok vele, de ha érdemben nem érek el vele túl sokat, akkor visszarakom az eredetit.
-
válasz
Khm... erosen parhuzamosithato taskok eseten a GPU messze hatekonyabb, mint a CPU... a konvertalas is pl ilyen
-
BullKoxa
őstag
válasz
De átalakítóval nem lenne hang a tv-n szerintem (de lehet rosszul tudom ) .Nekem nincsen moncsim,azért tolom a tv-n.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #14855 üzenetére
ha játékot indítok akkor is kifagy a vga,csak a reset segít.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
DroiDMester #14873 üzenetére
Érdekes. Utána néztem az AMD oldalán és ott így írják.:
AMD Catalyst 12.11 Beta11 Driver for Windows® 8, Windows 7 and Windows Vista®
Akkor elvileg ennek jónak kellene lennie Win8-ra is, vagy én erre gondolok. -
válasz
DroiDMester #14857 üzenetére
Ha minden igaz jövőhéten,még nemtudom mikor,mert várok az utánvétes pénzre,lehet a VTX elöbb lesz itt,de remélem a Sapphire jön elöbb,hogy kiteszteljem a Bios-t "MER HÁ NEKEM ITTEN NE UGRÁJJON AZ AZ ÓRAJEL"
-
válasz
DroiDMester #14855 üzenetére
Remélem nálam nem lesz gondok
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #14735 üzenetére
-
válasz
DroiDMester #14835 üzenetére
Magával a hűtéssel csak annyi bajom van,hogy gyenge konstrukció,főleg a venti,de nagyon jó a hatásfoka,szóval hűtés szempontjából teljesen jó. A rev 2.1 ugyebár nem nőtt a szívemhez...
-
Sontir Fel
őstag
válasz
DroiDMester #14835 üzenetére
A 7950es itt nalam gyonyoruen tette a dolgat, de ismetlem csak 3-4 napig nyuztam. A 70esrol csak a masok altal elmondottakat adtam tovabb
A 3 ev garancia miatt szimpi nekem a csigabájt.
-
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester #14817 üzenetére
kipróbálom, úgy ahogy mondod!
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #14814 üzenetére
Lehet van benne valami mert mikor FurMark-al teszteltem akkor ugrált a órajel,de már nagyon régen volt hála neked! Az már a múlt.Hétvégén felcsapom a te Biosodat,remélem nekem 2D-ben nem lesz problémám,mert akkor megy vissza a 7970-s bios,amivel teljesen megvagyok elégedve. Köszönet neked érte
.
-
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester #14814 üzenetére
nekem monitorozva van és másodpercenként frissít, úgyhogy hidd el nem ugrál. ja és log-oltam is, úgysem ugrált!
-
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester #14809 üzenetére
Nekem sem ugrál asus gyári boost bios-szal se az órajel, se a fesz, 1,250v-on megy folyamatosan.
-
válasz
DroiDMester #14809 üzenetére
Megy pü
-
válasz
DroiDMester #14804 üzenetére
Szóval annyi a probléma vele,hogy mindig felugrik 1,25V-ra a fesz?
-
válasz
DroiDMester #14804 üzenetére
Csak,hogy nincs eladó apróban sima,csak Boost
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14795 üzenetére
Nem akarsz kötekedni, de sikerül.
Baromi nagy eltérés van a dobozok között...
Elnézték ők is, elnéztem én is. Ha ők nem nézik el, akkor nincs ez az egész, ha ez neked nem tetszik, akkor fordulj hozzájuk.
Ahogy látom a "gyilkolás" részt nem tudtad magyarázni, átnéztem azt amit írtam, és ott se találtam erre utaló nyomot, szóval köszönöm, hogy vádaskodsz. Eddig azt hittem értelmes ember vagy, de látom tévedtem. Ha esetleg hozzáfűznivalód lenne a témához, akkor többit priviben. És máskor gondolkodj mielőtt olyat írsz, amit nem tudsz bizonyítani. (Igen, a gyilkolás részre gondolok, nehogy félre értsd...)
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #14789 üzenetére
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14776 üzenetére
Sapphire-t vittem venti hiba miatt iPonba, 7870-est Hardverker-be azért, mert rohadtul nem azt kaptam amit rendeltem, és olcsó félét nekem ne adjanak, hacsak nem pont azt rendeltem. Twin Turbo II-t azért raktam rá, mert kíváncsi voltam, hogy mennyire hűti le, de nem gyilkoltam szét szerintem ezzel... hűtő csere nem jár garivesztéssel, ha nincs leragasztva a csavar és csere közben nem gravírozom tele a PCB-t. Gigabyte meg szimplán memória hibás volt.
Szóval leírhatnád, hogy hol gyilkolásztam ki a 7870-est, mert nagyon kíváncsivá tettél...
-
pityu8611
tag
válasz
DroiDMester #14783 üzenetére
Köszi,de szerintem maradok az AC-nál!
-
SVLaller
senior tag
válasz
DroiDMester #14783 üzenetére
ugyanazokat az eredményeket produkálja mint a Peter, szóval kb. ugyanazt tudja mindkettő.
-
ffodi
veterán
válasz
DroiDMester #14776 üzenetére
Én sem 10 cm-ről beszélek, hanem 1-2 m-ről. Ismerem a hangját pontosan a ventinek, sok tárához képest valóban nem vészes, viszont nekem 1300 RPM körül hangos. Mindegy, ne menjünk bele ismét a hangos/nem hangos témába, mert ismét nem vezet sehova.
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #14738 üzenetére
Hello! a 2D-s órajel fesze 0.940 v . 3DMark -t 1070/ 1400-n néznél nekem? És amit pü-ben írtam az lehetetlen?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14765 üzenetére
Gyártónként eltérő a furattávolság. Ha stimmel a furattávolság (már pedig fog), akkor már csak egy rézlap kell.
Vigneau: Ha rosszul csinálod meg akkor lehet, de rendesen kell felrakni. Nem hinném, hogy egy 0,5mm vastag rézlap megfelelő felhelyezése ilyen mértékű eltérést okozna, főleg, hogy előszeretettel csinálja más is, és működik. Ez csupán parasztvakítás, hogy nem kompatibilis.
Majd ha lesz egy kis kedvem akkor feldobom a Twin Turbo II-esem a HD7950re egy rézlappal.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14757 üzenetére
Az szép, 10k-ért ingyen volt
Most látom van még egy 8.990-ért, ahhoz csak egy kis réz lapocska kell, akár otthon is készíthető és ugyan az. Ha el tudnám passzolni gyorsban a Twin Turbo II-esem 7-8.000-ért, akkor tuti vevő lennék rá.
A Twin Turbo II-esem 10k-ért vettem, 250W TDP-ig van igazolva, Peter meg 300W, de szerintem 350W is elvinné.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
DroiDMester #14757 üzenetére
Nekem egy Haf-x hazban pihenne, ahol kozelrol megy ra egy 20 centis, es a kartya egy "tartoba" van fogatva amiben van egy 12 centis... es meg egy centis is lehetne beaplikalni csak meg nem vasaroltam meg a ventit, mert valami specialis, vekony kialakitasura van szukseg. Lenne ott eleg mozgas
-
ÁdiBá
veterán
válasz
DroiDMester #14743 üzenetére
Melyik programmal tudod így monitorizálni az értékeket játék közben?!
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14746 üzenetére
-
Tomix24
addikt
válasz
DroiDMester #14746 üzenetére
Nice
-
Tomix24
addikt
válasz
Köszi! Ez gondolom valami buherált Bios lehet. Jó kis eredmény.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Hát 24/7-re nem sok fogja tudni az biztos. Legtöbb 1100-1150et fog menni, jobbak 1200t viszik 1200mV-1250mV-n. A legjobbak 1250mV-n már 1250+.
Hogy lefusson 3Dmark11 azért ahhoz akkora szerencse nem kell
-
BullKoxa
őstag
válasz
szerintem hétvégén felteszem én is.Akkor lesz időm összeteni a crt moncsit.3DMark mennyi pontot dob az új biosal? nekem most 8950 körül,a gyárival pedig 8000 körül.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Na igen, ezek azok az aprosagok amik csak ilyen forumon jonnek at, es a tulajokat kell megkerdezni, hogy mennyire is jo a cucc. Marad a ref. megoldas. koszonom
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #14732 üzenetére
ezek szerint jó lett a Bios amit kicsit átszerkesztettél.?
-
Kapszaicin
tag
válasz
DroiDMester #14702 üzenetére
jó de milyen procid van? Lehet az a különbség okozója.
-
Kapszaicin
tag
válasz
DroiDMester #14689 üzenetére
Érdekes
Neked lehet máshogy működik a szemed... Akkor gondolom se tv-t se filmeket, se sorozatot se semmit nem nézel mert kifolyik a szemed.
Hű, a kutyafáját
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14548 üzenetére
Igazad volt, 200 FPS felett is játszható, Dead Space 1 játszhatatlan volt úgy. Kilőttem minden monitorozó programot és bekapcsoltam VSYNC-et, de olyan input lag lett, hogy inkább kilőttem. Úgy tudtam játszani 30-40 percet. Tökéletesen ment. Bekapcsoltam a monitorozó programokat, úgy is játszottam még egy darabig. Aztán visszakapcsoltam a 60 fps limitet, rögtön kifagyott. Gondoltam levideózom. Bekapcsoltam játékot főmenüig, odakészítettem telefont videózásra, rányomtam a folytatásra, erre rögtön kifagyott, időm se volt elindítani a record-ot. Bekapcsoltam videózást, bekapcsoltam játékot, erre 30 percig nem fagyott ki... most odaraktam játékot, videózást, előbb utóbb kifagy, max megvágom videót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged