- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sontir Fel
őstag
válasz
SzlobiG #6549 üzenetére
Az a baj, hogy itt a phn nehezebb "balekokat" kifogni. Azt mondjak, hogy ujonnan kapnak xytol kartyat afabefa nelkul es ezert lenyomjak az arakat
Expressz erdemes megprobalni, meg van valami hardveraprod meg jofogsa. Ismerosom phn vesz cuccot olcson ott meg hasonnal adja el
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SzlobiG #6549 üzenetére
Magasabb gyári órajelek miatt.
Vicc mert valamiért gajdul a tuningolás nálam.
Külön - külön mennek szépen 1.174V 1125/1575 órajelen.
De CF alatt csak a 3DMARK11 fut le, 3DMark Vantage alatt kikapcsol a monitor.
Így azon gondolkodom hogy lehet az a baj hogy az ASUS kártyának jóval alacsonyabb vid-je van.
Így fel kellene telepíteni rá egy 1.174V(Biost) ami a SappHire kártyán is dorombol.#6551) Cybertrone Igen, igen. Nem mondtál hülyeséget múltkor. Macerás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #6487 üzenetére
Azt nem látod, hogy mennyi pihenj parancsot kap a GPU a fagyás előtt. Lesz egy határ, amit már a PowerTune sem tud elkerülni, de a célja, hogy lehetőleg elkerülje. Te csak azt látod, hogy az órajelek, hogy változnak. Ezek szintjét a TDP limit határozza meg. Ha alatta van, akkor ok. Ha felette, akkor nem. Próbáld ki a PowerTune levezérlésével -20 vagy -10%-on. Változni fog a beállított órajel. De Furmark alatt már 0%-on is változhat. Tuninggal már +10-20%-on is. Ez is része a PowerTune-nak, de az órajel beállítása lassú, míg a fagyás elkerülése gyors reakciót igényel. Erre van a pihenj. Ilyenkor a GPU malmozik egy picit, amíg a túlterhelés el nem múlik.
Pont azért állítják ezt, hogy minden szempontból stabil legyen. Keldor megérti, hogy tuningolt, így nem rendeltetésszerűen használta a terméket. Más nem biztos, hogy ezt figyelembe veszi, és a képvillogásért nem a tuningját teszi felelőssé. Ezért van az, hogy az AMD a funkcionális stabilítást mindennél előbbre helyezi tuning esetében.
Az Overdrive-on belül tuningolva kaphatod meg a termék minden funkcióját, mert az AMD csak addig tudja garantálni a termék megfelelő működését. Ha azokon a limiteken túllépsz olyan területre kerülsz, amire nincs semmilyen garancia.
A fesz állítása jelenthet problémát.
Azért nagyon fontos, hogy a tuning egy extra. Semmi sincs garantálva azon az órajelen túl, amin a dobozból kivett kártya működik. Ezt meg kell érteni, ellenben a gyártók megpróbálják a komolyabb tuninghoz a lehető legstabilabb alapokat biztosítani. -
-
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #6255 üzenetére
Igen így igaz, én hangosabbnak hallom. Már a gyári vezérlés is az volt, de mivel elérte a 82°C-t belőttem neki egy manual-t így most 75°C alatt tartom. Így még hangosabb.
De majd megszokom.
Azért volt nekem már hangos kártyám, nem is egy... 8800GT single slot ref, X1900XT, X1950XTX, 2900XT, 4870, 4890, 4870 X2. Öregek emlékeznek ezekre, már akiknek volt. Ugyanilyen, vagy hangosabb is volt némelyik, úgyhogy csak újra meg kell szoknom ezt az kész. Meg aztán hallottam már reg. GTX-480-at is, az megint durvább volt...
Ja... igazán öregek, emlékeztek még az FX5800-ra?
Az volt az über. Lassú, de legalább forró és hangos.
-
Cybertrone
veterán
válasz
SzlobiG #6255 üzenetére
Hangosabb... ez adodik az erősebb ventiből, és abból hogy nagyságrendileg 400-500rpm-el többet forog! A borda lamellázását nem tudom, lehet az is rátesz egy lapáttal, viszont tény hogy hajat szárítani lehet vele! Cserébe viszont hűvös... ez is valami... Az NV megoldása csendesebb, viszont az a cucc kb 10 fokkal melegebb is! Itt lehet mérlegelni, kinek mi a jó... Konstans megoldás a víz vagy aftermarket hűtő...
Nálam 50 fokig 30%-on megy a ventivezérlés... utánna 80 fokig ível a görbe 100%-os fordulatig... mit mondjak 65 foknál megáll sacc 70% körül... nem halk, de 1200/1600-on nincs 70 fok a cucc, nekem ez a lényeg! Más tolja 80 fokig és 40%-os venti mellet érzi jól magát, ez egyén, és atmoszféra föggő... nyílván ha lennek gyermekem az asszony kivágna a szarommal együtt... de mivel nincs csak egy kutya aki pont le*zarja a hangot így mehet a dolog -
BeLucZ
addikt
válasz
SzlobiG #6162 üzenetére
sztem is egy nagy gyökérség, eleve akinek ilyen fullos dedikált vga-ja van, biztos vagyok benne hogy nem intel atom procival használja hogy szükséges legyen a gyorsítás
ahol meg lenne értelme az ilyen netbook meg ilyen ócskaságok, de oda meg ált inteles vezérlő megy... én is egyből kilőttem, de tudtommal a chrome nem használja azt a féle gyorsítást mint az FF, meg IE, csak youtube alatt meg terhelőbb flash részeknél de én még azt is kikapcsoltam
hadd izzadjon az a proci(egyébként meg sem kottyan neki)
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
SzlobiG #6139 üzenetére
szerintem ez a grafikon valami nagyon elbaszott mérés lehet, mert nekem alapórajeles 480al nem sűrűn volt az fps 1920x1200 minden maxon 40 alatt
persze 5870 jobb az 580nál, hogyne
ezen jót kacagtam, mondjuk 480 sli kötve hinném hogy labdába rúgna a 7970 cf-el szemben, ha csak nem a driver szar
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #6133 üzenetére
Akkor hagyom, beállítottam ugyanazt AB+CC-be azt kész, nem szarakodok vele, nem akarom, hogy hülye legyen itt nekem.
Az a baj ha kiveszem az OverDrive-ból a pipát, akkor van hogy 0%-ot mutat, vagy hogy +20%-ot, ezért nem értem mivan.
Ha visszateszem alapra akkor sincs egyezés. -
Keksz03
senior tag
válasz
SzlobiG #6127 üzenetére
hát én kifejezetten allergiás vagyok a gépemből jövő hangokra, plusz fenn van az asztalon mellettem, ez a cicergés hasonló ahhoz amit magas FPS alatt produkál játékok alatt, érdekes nagyon...furcsa h tegnap nem vettem észre egyáltalán!
már fél órája fut a régi driverrel és 501/1375 felett nem járt még a kártya pedig fórumozok ezerrel, netezek, filmezek, paint stb és a hőmérséklet is beállt 54 fokra videózás mellett persze, amúgy 33 körül áll!
nembaj legalább erről is tudunk h létezik ilyen probléma az új driverrel és h nem user error volt! -
Keksz03
senior tag
válasz
SzlobiG #6118 üzenetére
Nem szeretem ha hülyének néznek, nem vagyok egy szaki de értek a számítógépekhez! Ugyanúgy néz ki nálam is a chrome beállításai amilyet linkeltél, leszedtem az új drivert és feltettem egy régit, paint és chrome közben sem ugrik fel, nincs cicergés!
lóf@szt user error...
-
subaruwrc
félisten
válasz
SzlobiG #6118 üzenetére
megoldottam annyival a kérdést hogy downclockoltam 1,1v 800 gpu 1200 ramra a kártyát 34% fix ventivel, így most kussol is és csak 53c böngészővel együtt. szerintem ez még mindig indokolatlanul meleg, de fogjuk rá hogy a ház miatt van. majd lehet szétszedem és újrakenem bár úgy rémlik már egyszer megtettem csak azóta volt még 4 helyen ...
-
Sontir Fel
őstag
-
subaruwrc
félisten
válasz
SzlobiG #6019 üzenetére
nem tudom mi lehet az oka, a neten azért lehet találni 1350+ os lightningokat is a gyári hűtésükkel, de nem értem hogy hogy kerülhetnek ilyen gyenge példányok is közéjük. maximum ezeket sem válogatják csak rászórják az adott gpu-t ami épp jön a szalagon és rábízzák az erős vrm-re meg a jó hűtésre a tuningpotenciált. de gondolhatod hogy 4 ref kártya után ami mind ment 1280-1300 körül, mekkora csalódás volt hogy full vgpu-aux feszen sem ment 1250 et
mod
igen, refekből nagyobb eséllyel lehet kifogni jó példányokat, a DC2-ről se hallottam sok jót.
igen BMW-jé 1335-ön stabil, ezenkívül még 04ahgy-nek meg jones965-nek is vannak 1300+ os példányaik. én idáig csak szarokat fogtam ki, az asus tesztpéldánya és a ligthning is gyengus volt, ezenkívül volt közöm még 4 másik refhez amit nem én binneltem ki, mindegyik 1280 / 1900 asSz.Miki
ez szerintem igencsak téves gondolat
általában bontatlan darabokat adnak tesztelésre is, arról ki mondja meg mit megy ? -
Keksz03
senior tag
válasz
SzlobiG #6015 üzenetére
hát igen, ezt néztem én is! :S lehet h nem pont egy rossz példány, azért még ne írjuk le, na meg gondolom ezt lehet túlfeszelni rendesen, 2x8pin tápcsati, plusz nagyon jó a hűtése!
nem lett rossz, de többet vártam tőle, a nagy kérdés h mennyi lesz itthon!subaruwrc: akkor így állunk, marad a ref! már csak az égiekhez kell fohászkodni egy jó hűtésért a ref kártyákra, mert hangos nekem ez a ref na meg nem szeretem a 75-76 fokokat látni!
vizezni meg nem terveztem, de ki tudja még mit hoz a jövő! -
ffodi
veterán
válasz
SzlobiG #5963 üzenetére
Ezt én is megerősítem. Az ennél újabb (de korábban kijött) BETA driverekkel ugyan ez a gondom, és marha idegesítő. Illetve az az érdekes még, hogy az atipdlxx.dll-t nem tartalmazza a driver, ezáltal nem megy az AB-ben a tuning, viszont üresjáratban visszaveszi 800mV-ra a GPU feszt. Ha bemásolok egy dll-t valamely korábbi driverből, akkor megy a tuning, de nem veszi vissza az órajeleket, csak ha indítok valami 3d alkalmazást majd kilépek, emellett 950mV a GPU fesz üresjáratban. Ejnye-bejnye AMD......
-
Sz.Miki
őstag
válasz
SzlobiG #5944 üzenetére
Konkrétan ez:
"Tegnap sikerült tesztre beszereznem egy ilyen csodát, mondanom sem kell óriásit csalódtam, bár lehet, hogy ez az én pechem.
Kártya beszerel, gép bekapcsol fekete képernyő, alaplapon világít a vga hibát jelző post led, mondom ez csak kontakt hiba lehet, kártya kivesz visszatesz, láss csodát működik.
Indul a rendszer driverezés minden ok Indítanám az első tesztet, paff kaptam a képembe 24"-nyi barna képet enyhén világos sötét barna csíkokkal. Nyomom a resetet utána már nincs kép, kikapcs bekapcs megint van kép, cpu-ból kiveszem a húzást, indul a rendszer. Indítom a Heavent minden ok, teszt is szépen elkezd futni, már kezdek örülni ere paff megint kapom a barna képet.
Új driver, kábelek megmozgat kártya kivesz visszarak ismét. Indítom a gépet rendszerindulásnál egy szép nagy kék halál. Na itt lett belőle elegem és vittem vissza. Amúgy nem újdonság, külföldi oldalon egy srác ugyan ezzel a hibával küszködik.""Originally Posted by bluefire808 View Post
hey guys im so glad that i found this forum and sub section. i have the same problem of random freezing and anytime i get my asus 7970 Direct CU II TOP in a game or benchmark the screen goes black imediately. also if i run Heaven 2.5 it stop right away and brown vertical bars appear. also freezes randomly. i hope you guys can help. i did the test on my GPU's memory with MemtestCL like you guys said. ill add the pic. also i uninstalled all AMD and ASUS drivers before installing the new ones from both ASUS's site and AMD's site.
my set up is a ASUS Crosshair Formula IV, Phenom x6 T1090,Corsair TX750 PSU, dominator 1600mhz RAM, i hope this thread gets going again because i am super bumbed i spent $650 for a card that cant even run Counter Strike let alone BF3. thanks guys and good luck! ill be checking back daily."A vége az lett, hogy kártya visszacsomagol és visszavisz. Cserét nem kértem.
-
-
Varázslóó
senior tag
válasz
SzlobiG #5722 üzenetére
''Mindenképp jobban van terhelve C2-be főleg a magas tesszelláció igény miatt ezért is írtam egyik nap hogy bf3 se jó teljesen stabilitás tesztre.
Ahogy nézegetem az 1.2GHz benne van a 680-akba is szal semmivel se tudja befogni a 7970 kivéve metro, meg avp ahova a mem sávszél kell szal kár is ezen agyalni, de majd jönnek a tulajok azt megnézzük hogy mennek. ''Jövőbe lesz olyan game amihez kell 3Gb Vram ... elég sok.. szóval szart se ér a 2GB
de t tudjátok ! -
Cybertrone
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz
SzlobiG #5729 üzenetére
Igen, a Guru3d-s példány elég jól szaladt. Máshol nem láttam ezt a vehemenciát. Ettől függetlenül én is azon az állásponton vagyok, hogy a GTX680 erősebb. Nem tudom, ők mennyire kicentizett driverrel küldték most szorítóba, azt ugye tudjuk, hogy az AMD driver szinten mindig nagyon sokat izmosodik pár hónappal a megjelenés után. NV-nél ilyenről nem tudok.
-
MPowerPH
félisten
válasz
SzlobiG #5722 üzenetére
Miből gondolod? Az itteni tesztek alapján ezt így nem lehet kijelenteni, amikor is alapból 160MHz-s az órajel előnye a GTX680-nak. A 7970 is tudja az 1.2GHz-t elég könnyedén. Szóval én nem tennék ilyen kijelentéseket. Ha van is lemaradás, akkor az jóval kisebb, mint amit a tesztek alatt láthattál.
-
BeLucZ
addikt
válasz
SzlobiG #5722 üzenetére
jah, csak a francért kellett kispórolni a jó vrmeket meg 6 és 8 pines tápcsatinak jobban örültem volna
mert kérdés hogy 24/7re mennyire birná a tuningot
nem szeretem a spórolós megoldásokat, tahiti nem a spórolós alkatrészekről híres nemdebár
jó kártya a 680 nagyon de igy sztem eléggé lelombozó ebből a szempontból, mert tutira nem alapon használnám -
SzlobiG
félisten
válasz
SzlobiG #5488 üzenetére
Annyit baszakodtam vele hogy végül rendszer visszaállítás segített csak mer már az órajelket se tudtam állítani AB-vel.
Most ccc-be is +20%-on maradt a power tune így már nem veszi vissza az órajelet, de erre figyeljetek, hogy AB-be semmit nem ér az állítása ha ccc-be nincs 20%-on akkor 0-n van.
1200/1600-ot viszi 1.150 fesszel. 1250-hez már olyan 1.125 körül kell neki, de majd még tesztelem idáig csak mark futott.
-
Pietrosz
addikt
válasz
SzlobiG #5480 üzenetére
Azért írtam mivel csak akkor van szerintem értelme, ha valaki direkt erre hajt. Le volt írva többször, illetve userek is alátámasztják, hogy felesleges a ramtuning mert máshogy reagál a sávszél emelésre. Érdekes eddig nem lehetett ilyen egyszerűen feszt emelni, pedig korábbi kártyákon lett volna értelme, most meg lehet, csak éppen alig gyorsít.
-
-
ffodi
veterán
válasz
SzlobiG #5293 üzenetére
Ez a teljesítmény a legelső driverhez képest valóban korrekt, viszont az a kérdés, hogy a jelenlegi 8.950.0 beta driverhez képest mennyit gyorsul a 8.950.5 (ami a tesztben is szerepel).
Nincs mese meg kell kérni egy 7870/50 tulajt, hogy töltse fel a cd-n kapott drivert valahova.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest