- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Akkor ez garinak néz ki.
Az gyári OC az mindig ilyen. Ezt csak beállítják, de nem tesztelik. Az EVGA 8800 GT-n óta én kerülöm is a gyári OC-t. Kétszer is megszoptam. Harmadikra gyári OC nélkül jó volt. Persze most OC-st vettem, de a 10 MHz az annyira pici, hogy még belefér, de a +50 MHz-cel már baj lehet. Persze nem biztos, de tesztelés nélkül nekem nem éri meg a kockázatot. A gyári OC-nek viszont megvan a maga előnye. Ha nem stabil, akkor arra van gari. Az otthoni OC esetében, ha nem stabil, akkor így jártál esete áll fent. Mindenesetre nekem nem éri meg.
-
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez főleg 2D-ben fordul elő, mert 3D-ban mondjuk egy játékban az órajelet a driver lezárja, ezért az nem fog ugrálni. 2D-ben energiagazdálkodás van, ami azt eredményezi, hogy az órajel felugorhat 3D-re. Ezt persze nem biztos, hogy a szoftver kimutatja, mert gyorsabb az órajelváltás, mint a mintavétel. Az AMD nem tartja meg az órajelet 10-20 másodpercig, ahogy a GeForce. Akár 100 ms alatt visszaállhat a felugrott 3D órajel.
A te kártyád gondolom gyári OC-s. Azt nem tesztelik jobban, mint a nem gyári OC-seket. Olyan, mintha vennél egy alapot és tuningolnál. Annyi a különbség, hogy ezzel a panasszal te gariztathatsz, mivel neked a gyári OC-re van a gari. -
Cobb
tag
Érdekes.
Nekem a 12.4-el sincs semmi bajom.Mindegyik játék tökéletesen fut.
BF3,Alan Wake,rFactor 1-2,F1 2011,Syndicate,Trine 2,Dirt 3
Szóval semmi gondom nincs a driverrel.Nekem a 24/7 az 1200/1700 1.175mv
Játékok alatt 61-67 fokos a kártya 30% ventivel ami autó szabályzáson van...!Kártya: Asus Radeon HD 7970 DC II
-
blaca83
őstag
A "caspian border"-en és a "operation firestorm"-on tapasztaltam időként olyat,hogy ha "ránéztem" a távolban lévő hegyekre akkor vibráltak és eltűnt egy pillanatra a színük, de ha visszanéztem egy pillanat múlva már jók voltak a távoli hátterek megint!
Azóta ez van fent a legfrissebb driver helyett és ilyen jellegű problémám nincsen:
8.921.2 RC11 AMD Radeon™ HD 7900 driver
[link] -
daneeeeee
aktív tag
Mondjuk én 1125/1575 alapfesz használom 78C és max 44% pörög fel úgy azért nem olyan vészes és csak 5-6% lassabb mint a te beállításod.
Más: egy újabb teszt hát érdekes....
Mondjuk itt sem egyértelmű melyik drivert használták a konklúzió viszont szerintem hibás és félrevezető. -
blaca83
őstag
-
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a PowerTune. A kártya védi magát a túlterheléstől. Ezt úgy teszi, hogy ha para van, akkor visszaveszi a beállított órajelet. Ez egy fontos része ennek a rendszernek, mert másképp lefagyna. Persze ennek a hátránya az órajel ugrálása. Ezért más ennek a tuningja, mint a többinek. Itt nem mindig a max órajel a nyerő, mert abból játék közben úgyis kevesebb lesz.
(#7290) coonee: A feszültség az kérdéses. Nem biztos, hogy azt nem a BIOS-ból szedi ki. Lehet, hogy az alapértelmezettel startol.
(#7291) SzlobiG: Ennyire azért nem amatőr.
Persze csak szvsz.
-
peterm711
aktív tag
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ott is van, csak a GeForce sokkal egyszerűbb menedzsmentet használ az órajelvezérlésére. Az AMD rengeteg dolgot hardverből csinál, így ehhez a 3rd party programoknak kell igazodni. Az NV sok energiamenedzsmenttel kapcsolatos dolgot szoftverből csinál, vagyis tudnak igazodni a 3rd party programokhoz, mert szoftverben egyszerű módosításokat lehet eszközölni. Egyszerűen frissíted az igényeknek megfelelően az új drivert. Az AMD érthető okokból nem tudja ezt megtenni egy hardverrel, mert azt ugye konkrétan cserélni kellene.
Mindkettő megoldásnak megvan az előnyös és a hátrányos oldala. A jórészt szoftverből való menedzsment egyszerűbbé teszi az igazodást a 3rd party programokhoz, ha azok fejlesztői nem tudnak valamit megoldani, viszont a hatékonyság a hardveres megoldáshoz képest sokkal rosszabb, mert a szoftver fogja a változásokat engedélyezni, ami több száz ms-os késéssel történhet meg. Jellemzően probléma lehet az emberi tényező is, ami az elmúlt évben több hónapig tartó TDR-ben jelentkezett internetezés közben. Vagy például 2010-ben a visszavont driver, ami terhelésre nem kapcsolta fel a ventilátort, így megsült pár kártya.
Hardvernél ezek a tényezők ki vannak zárva, mert abba csak minimálisan lehet belenyúlni. Cserébe igazodni kell hozzá, mert a hardver nem tud a szoftverhez igazodni.
A másik, hogy az AMD másodpercenként állít órajelet, és ott a PowerTune is. Hardveres vezérlés nélkül ezt lehetetlen kivitelezni, tehát az AMD-nek más választása nincs. -
peterm711
aktív tag
Ilyen van nekem is
(#6252) SzlobiG: Amúgy arra készülj hogy sokkal hangosabb lesz az 580-tól ez igy szerintem nem igaz, 580-ról váltottam és nem volt semmi meglepődés a hangja miatt. Picivel hangosabb az tény, de még bőven a tűrhetőség határa alatt van
(#6254) Cybertrone: Ja
-
peterm711
aktív tag
Az egy dolog hogy magasabb fordulatszára képes a 7970 ventilátorja, de automata vezérlésen, soha nem megy olyan fodulaton, 41-42 százalékon megáll ami zajszintben körülbelül egál az 580 as automata vezérelt zajszintjável. Ha komolyabban húzni akardod, akkor megjön a hangja, de ezzel meg kell barátkozni annak aki kivánja a plusz teljesítményt.
-
peterm711
aktív tag
Abszolút nem hangos, sőt halkabb és hűvösebb mint az 580. A gtx-nél ventiprofilt kellett csinálni hogy 80 fok alatt maradjon a kártya, és ha jól emlékszem akkor 70 százalakos fentifordulatt kellett ennek elérésére. Na most ez auto ventivezérléssel 41-42 százalékon 74 fokosan tartja a kártyát, ami jóval halkabb mint a 70százalék a 580-nál.
-
Tirexi
addikt
Nem akarok senkit elriasztani ezzel.
Csak megmutattam hogy milyen hangja van a VGA-nak ezeken a százalékokon.De Fontos:
Ezt manuálisan állítottam ezekre az értékekre, alapból soha nem megy fel eddig még 60%-ig sem.
Sőt ahogy néztem tuning nélkül 45% volt a max amit láttam és 85 fok.Én az 1.2Ghz-es tuning miatt lőttem be egy AB venti profilt ami 77 fok közelében tartja a VGA-t és max 56% volt a fordulat Crysis 2 közben.
Szal no para ez nem lesz ilyen hangos sohasem.
-
DjDanee87
addikt
Nekem is ez a gondom. 7970 előbb jelent meg, mint a 7950 mégsincs még belőle egyedi hűtésű, csak az 50esből.
Aztán tegnap megjelent a 7770, már lehet is kapni 1-2 helyen.
Miért tart ennyi ideig 7970eket szállítani Európába, míg mással nincs ilyen probléma.Amúgy újabb webshopban tűnt fel a DC2es: [link]
Nálunk ahogy néztem GTX560nál erősebb VGAból nincs raktáron egyik sem, szóval ha tényleg kapható lesz is 0 lesz a készletük szerintem. Küldtem nekik egy e-mailt reggel, hogy mikorra várható, választ még nem kaptam. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
kasa85
őstag
(#2408) Keldor papa
Nem kezdem megint,hanem folytatom
Ful HD ban az elsimítás,és miegymással együtt egyre több az a játék ami 1.5gb felett eszik.
Persze nem annyira számot tevően,de ha azt nézed hogy itt vannak a nagyobb kapacitású rammal ellátott vga kártyák,és vissza tekintesz mi volt,és hogyan fejlődött a játék piac a mesterséges gép igénnyel akkor tudhatnád,hogy nem sokáig lesz már elég a teljes graffal ellátott játékok 1.5gb vram körüli futtatása .
Mit is mondunk mi amikor a tápot a tűrés határán hajtunk
Egyszer vagy el durran persze ez szép lenne ha vga karival következne be,vagy kevés lesz a későbbiekben.
Mint írtam aki hosszú távra tervez minimum 2 év távlatában gondólkodik annak legalább egy 2GB vrammal ellátott vga kell.(#2418) TTomax
Biztos lesz olyan kivitel ami nem csak mókuskerekes lesz.
Ha megnézzük akkor az elején mennyit gyorsult a régebbi széria az elmúlt megjelenéstől fél év alatt akkor várható még bő +10% sebesség növekedés.
3GB os GTX csoda max itt a ph lesz olcsó sajnos amilyen rablás megy ebben az országban hamarosan biztos nem fog le esni az ára.
Boltba nem viszem vissza mert nem gyorsult meg lehet azt oldani másképpen is
A másik nem csak,hogy gyorsulni hanem javulni is fog a Driver amit későbbiekben kidobnak a kukába
Nekem az ára volt csalódás nagyon vártam azt,hogy hasonlóképpen legyen árazva mint a régi típusok.
HD7950 100e FT 7970 120/130e FT.
Idén lesz hozzá szerencsénk reméljük,de mivel nem vagyok jós így csak azt tudom mondani váratós
256bit es fost már én sem vennék,mert igazából arra vártam mikor jön egy olyan megoldás ami változtatva van 256ról kicsit magasabbra,hogy a minimum fps körüli legendák beigazolódjanak,mivel az Nvidia kariknak nagyobb,és jobb átlag FPS volt,és van.
Szerintem várjuk meg a Keplert,és együtt lecsapunk mint csöves a tablettás borra,ha jobb és megérősebb darab lesz mint az új jövevény
Ezzel jobban átlátjuk majd a piac alakulását nem kell idegeskednünk,hogy ugyan azért Keplerből egy jobbat vettünk volna,illetve hogy miért adtam ki 150e FT ot ha pár hónap után meg tudtam volna venni jóval olcsóbban.
Pedig mennyien lecsaptak a 200e ft al érkező vga karikért most meg cirka 50e ft al kerül kevesebbe.
Biztos @nyáztam volna mint akkoriban amikor 160e ft ér vettem a 8800GTX et,és 2hónap után a 8800GT jövetelekkor le esett az értéke 80e ft alá
Részben osztom a te véleményedet is,de ahogy írtad is meg éri várni,és szerintem is bukni nem fogunk.
Nekem elég,és gyorsabb a vga,de sajnos 2db al,de akkor is BF3 a lényeg egyelőre így bőven max grafikán tolom 60FPS felett. -
Cybertrone
veterán
Atomic jó cucc, csak a vizes megy 13xxmhz-et a levegős atomic 12xx-et megy...
Úgy saccolom a 7970-ből egy cf kb 50-60%-ot is képes lenne meghúzva egy 580 sli-re verni... Ha azt nézzük ez nem kevés... és ha azt nézzük hogy az NV könyörög a 400-as TDP határért az nem biztos hogy ennyire húzható lesz, és ennyire hüvös is lesz!
Arról nem is beszélve hogy szerintem nagyon sok rétegű nyákra fogják pakolni, így lehet aranyárban adni! KB 600 dodót fogok neki saccolni induló árnak, ami reális ha erősebb lesz a 7970-nél, viszont ha nem lehet így tuningolni, és zabál mint az állat az Ati a jobb mindenképp! Plusz behozza a hátrányát tuningal!
Én csak ma 275mhz-et emeltem rajta... (nincs még vége)Ezt nem fogja tudni az NV ebben biztos vagyok!
-
Cybertrone
veterán
-
Tökmindegy
senior tag
Erre én is kíváncsi vagyok. Ha csak extrém magas felbontáson és több monitoros rendszernél jön ki számottevően az ereje,akkor nem kell. Mondjuk nálam a szimemhez mindig jól jön egy kis plusz,így ezért is várom a tapasztalatokat. Most nem is kéne sokat ráfordítani a cserére,a gtx eket jól el lehet adni.Szóval megfontolandó,és csak modernebb a vas,no meg az a 3 giga memória. Bár én a radeonoktól félek egy kicsit
Jó nem is kicsit
-
-
DjDanee87
addikt
Ezt elnézve 300 fölött lesz az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest