- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Persze, azonos órajelen van 5-7% előnye, aztán annyi.
Mivel ugyanaz a GPU, így max órajelben hasonlóak lesznek. 7950-ből is akadnak, amik 1200-1300-at is mennek, azért írtam 1150-et, mert annyit azért a többség tud.
Tök felesleges ezt a 2560*1440-es felbontást erőltetni, ugyanannyival több munka a 70-esnek, mint az 50-esnek, tehát nyugodtan ki lehet indulni a fullhd-s erőviszonyokból. Nem csoda a majdnem felezett sebesség, számold ki, fullHD esetén alig több, mint 2millió pixel színét kell meghatározni, míg 2560*1440-ben majdnem 3,7millióét.
Elég sok eredmény van különböző forrásokból, amihez lehet hasonlítani, nem kell ehhez kölcsönkártya...A 70-ben nem is az a baj, hogy túl sok kakaó van, hanem hogy nem abból van több az 50-eshez képest, amiből a legnagyobb szükség lenne.
Ha mindenből lenne benne legalább +15%, máris jobban megérné az árkülönbözetet, de nem ez a helyzet...
-
Formaster
addikt
Nálam azért vannak határok. Nem is anyagilag, inkább erkölcsileg. Nem vagyok milliárdos, mert akkor xarnék az erkölcsre, megvenném a legfullosabbat mindenből, ahogyan te is, de én rangsorolom mire mennyit költök és utána mennyire használom ki azt. Számomra egy CF nem lenne kihasználható, örülök, ha az SC-hez oda tudok ülni, és amíg nem lesz emberibb ára (nem terjednek el) a WQHD/UHD monitoroknak, addig nem lesz szükségem ettől komolyabb kártyára. Ha meg elterjed, akkor a kártyáknak is komolyabb verziója lesz elérhető, ergo számomra felesleges lesz ismét a CF-el járó jelentős többletköltség (táp-fogyasztás).
Oké engem is zavar, hogy butított, de ha teszteket követek, akkor nem veszek csak azért drágábbat, mert az "okosabb"-nak van feltüntetve. Úgy gondolom, hogy 20k-nak más helye is lehet.
-
HSM
félisten
Hát ez így nem igaz. Alapból megnézem, hol éri utol bármilyen ALAP 7970 mondjuk egy 1150/1600-ra húzott 7950 sebességét, amit egy normális típus simán bír....
Röhögni fogsz, de a "butítás" pont kiegyensúlyozottabbá teszi a kártyát, mert magasabb órajelet tudsz vele elérni kisebb energiaigénnyel, tehát összeségében hatékonyabb a 7950. Ugyanis csak a textúrázók és a shaderek egy kis része lett letiltva, amiből kicsit túl sok is került a 7970-re a többi részegységhez képest. Gondold végig, ugyanaz a setup motor, ugyanaz a ROP kapacitás, mint egy Pitcairn-ban...
Sőt, már ugyanaz a setup motor, mint egy 7790-ben...
Ezért van az, hogy a bő 14%-os textúrázó/shader kapacitás előny mindössze 5% sebességelőnyt realizál a mai játékokban. -
-
-
Az AMD oldalát böngészve elég érdekes infókat találtam az új szériáról. Az ott leírt teljesítmény és speckós adatok majdhogynem megegyeznek a jelenlegi 7970-es értékekkel,egyelőre csak a dupla pontosságú teljesítménynél láttam más értéket a többinél,tiszta 7970. Ez mondjuk az OEM rész,de nem nagyon változtak a dolgok.
(#21325) haddent: Akkor már értem a dolgot,nincs több kérdésem,csak furcsállottam.
-
szasanyi
félisten
Igen, ezt láttam korábban is, erre mondtam, hogy kevésnek tűik. Persze én akkor csak 1080p és Ultra beállítással néztem, de így (maximális grafikával) is hozza a 7950 "GHZ Edition" az alap 7970 teljesítményét. CPU szvsz nem lényeg (egy bizonyos szint fölött legalábbis) mivel egyértelműen VGA limit van.
MOD - nyilván, azt én nem is vitattam! Ráadásul az én VGA-m nem tuningbajnok, alapfeszen (1.086V) nem stabil 1000Mhz GPU esetén, de ez már nem rossz teljesítményben, míg fogyasztásban még visszafogott.
-
TTomax
félisten
Igen,valóban szépen megy a CF.
Szerk: Jut eszembe,nálad is villog lara haja alatt az árnyék amit a vállára vet?Csak bench alatt láttam ilyet,meg a korai driverekkel...
(#21188) ffodi
Azaz, a 4XSSAA mindent lefektet,gyakorlatilag felezi az fpst,még lehet többet is lehúz..jóval többet kér mint a tressFX... -
TTomax
félisten
Köszönöm szépen... alapon úgy megy neked ahová nekem boostol alapon... csakhogy neked van még egy 20% stabilan,nekem max 10...és hát az enyém alapon nem oda boostol ahová egy ref670es...
(#21187) haddent
Stimmel az amit a kolléga linkelt...60fpst maxon egy 7970 sosem ment,csak akkor ha nem volt beállítva normálisan,mert a teszt le tudott futni bugosan is...erre pont a ti topicotokból p87 kolléga hívta fel a figyelmet,és igaza volt... -
BeLucZ
addikt
ott már a proci is nyüglődik egy 4 v 4 ben de tény hogy 1440pre fullon kell a CF, az új patch még rárakott egy lapáttal a gépigényre, szóval mindjárt van létjogosultsága cfnek, nem tudom sokan miért tartják feleslegesnek az erőt, én 3 7970et is kihasználnék, ki nem szeret 200 fpssel játszani fullon?!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
ULPS nélkül nem hibernálható egyetlen másodlagos GPU sem a rendszerben. Az órajelet valószínűleg leveszi, de kikapcsolni nem fog.
Ez a megoldás csak virtualizálással oldható meg, mint a Virtu, Enduro vagy Optimus. Mivel a fejlesztők eléggé leszarják ezeknek a szoftveres átkapcsolásoknak az alkalmazását, így az asztali frontra nem igazán használhatók. A notik esetében nyilván muszáj, mert az üzemidő valamilyen szinten többet ér a funkcionalitásnál.
A jövőben mindenképp az IGP és a dGPU közötti jobb kihasználás lesz a szempont. De az IGP-t nem grafikára használják majd.
-
HSM
félisten
Ehhez magát a windózt kéne alaposan átírni, meg a programokat is...
Ellenben az a verzió technikailag szerintem simán megoldható lenne, ami miatt én is morgolódok, hogyha a CF-re is rákötöd a monitort, meg az IGP-re is, és kézzel szépen váltogatod a megjelenítő VGA-kat. De valamiért nem hajlandó ilyenkor zerocore módba menni.
Egyébként a feszültségresetelés érthető ilyenkor, gondolj bele, mikor aludni megy, akkor utána vissza kell állítani az eszközt, tehát nyilván gyári állapotába teszi, bár az tényleg érthetetlen, hogy az órajeleket miért nem állítja vissza ugyanazzal a lendülettel.
Bár CF-nél azért annyiból jó a helyzet, hogyha nem húzod, akkor alapból a második VGA aludni megy, ha nem kell, tehát a CF nem fogyaszt többet, mint a nem-CF. -
-
SzlobiG
félisten
A baj akkor jö ha túl sok fesz kell az adott órajelhez és alvás után nem tud felébredni mert a BIOS-ból olvassa ki az értékeket vagy is kevés a fesz ahhoz, hogy felébredjen. 7970-nél nem igen van ilyen baj, mert alapból több v-ot kap így simán fel kel nagyobb órajel mellett is, de emlékszek rá tavaly volt baj azzal is bőven ilyen téren az alacsony vides példányoknál.
Most már jó nálam is össze kötöttem a monitort hdmi-vel így nincs az a bunkó zero core.
AMD igazán tehetne egy kapcsolót erre, hogy manuálisan szabályozzuk, mert érdekes módon CF esetén az ULPS kikapcsolással kiiktatható.
-
daneeeeee
aktív tag
-
HSM
félisten
Lehet, az árazása csúcs-kari, de akárhonnan nézve is 2013-ban GPU-nként 2GB ram és 256 bites memória-interfész középkategória. Önmagában már ez csúnyán behatárolja a lehetőségeit annak a GPU-nak. A Titan korrekt csúcskari (bár nem épp ár/érték bajnok az se), de ez ennyiért elég csúnyán lehúzás kategória nálam....
-
-
-
-
szasanyi
félisten
Én is, aztán közölték mi a nagy magyar valóság. Nem részletezem, is nem is véleményezem, de amikor a 7950-emet vettem elvileg akkor már élt az AMD Never Settle Reloaded akció.
Akkor meg pláne amikor a múlt héten vettem egy HD7870-et. Sehol sem adnak hozzá játékot (PC Gear, iPON, HaerdverKER, PCX, A4team (plusz a helyi számtech. üzlet). -
BullKoxa
őstag
Tuti hogy menne ,szerintem! kicsi fogyasztású nv-t nézzél. Nézd meg ezt a képet.
Van Valaki esztergályos Ajka környékéről aki csinálna egy értelmes VRM hűtést a VaporX -emre?
-
-
-
keIdor
titán
Ott a 8xMSAA volt a gond, nálam 2560x1440-nél elég az FXAA is, úgy meg még minden Very High belenyal sokszor a 100fps-be is, de átlag 60-80 között mozog.
Simán meghajtható ez a felbontás, csak az AA-t nem érdemes túlzásba vinni, viszont a 4x is mehetne még rá, a 60fps akkor is meglenne, a 8x már azt felezi meg. 2GB-ból ott ki is fut már nálam, annak a jelét mutatja. -
zack
nagyúr
Very High-hoz kell a minimum 670 SLI vagy 7950 CF még 1080p-ben is. Pont ezért adtam el a DELL U2711-et. Meghajthatatlan ez a felbontás normális részletességben. Nem most lesz gond a 7xxx rendszerekkel, hanem majd év vége felé, ill jövőre.Talán jövőre még 1920-an jó lesz a 7950 CF-em.
-
lowzor
veterán
Nálam 1 tuningolt kártyával is teljesen smooth volt mindegyik játék csutkára húzott grafikán. Még BF3-ban multiban is teljesen maxon min 70 volt az FPS...Pedig abban az MSAA rohadt erőforrás igényes. Szóval annyira értelmét nem látom. De lehet, hogy van, ahol van értelme, csak az nem biztos, hogy megér+ 70-80k-t, jóval több fogyasztást és melegedést, hogy mondjuk 4x helyett 8x legyen az MSAA....Mondjuk nekem 1 kártyával is minden játékban maxon volt.
-
-
-
-
p87
senior tag
Ezt erősen megkérdőjelezném, hogy Nv-n jobb a BF3.
Talán a korai driveres időkben így volt de már pár hónapja nem igen.Az összes frametime-os tesztben amit láttam (pl.: 7970 vs. GTX680) AMD-n ment jobban, átlag frametime alacsonyabb és jóval kevesebb kiugró tüskék vannak amik a microlaggot okozzák.
-
kockaharcos
senior tag
Igen, pl ismerősöm berakott most egy GTX 480 után egy GTX 680-at, és olyan szinten ki van tőle,hogy valami hihetetlen. Azóta azt kell hallgatnom, hogy mennyire "minilaggos" ugye nem ért hozzá, de a szeme tökéletes, és bizony bizony mikrolaggos, ja meg villogó textúrák,stb. De ez másnál is van gondolom. Szóval annyira nem kell elásni a GCN-t a BF3-ra.
-
-
zack
nagyúr
Én is 1440p használtam 1,5 évig (Dell U2711). Elég volt. Nem fogok évente 200k VGA-ra költeni, hiába szép.
Ezen felül viszont semmi értelme. Netezésnél és minden egyéb tartalomnál csak nyűg az apró pixel méret.
1440p a grafikusoknak kell. Oda elengedhetetlen.(#18787) Macka
Tudtommal jól húzhatóak.
PowerColor még olcsó is, és sok az elégedett júzer szerte a világban. Ezért döntöttem mellette. Jövő héten érkezik...
-
pcsabat
őstag
igen, az biztos, hogy szoftveresen az nvidia-nak mindig is volt némi előnye. Én egyik oldal pártján sem állok igazából, amit az nv nyer szoftverekkel azt az AMD megoldja nyers erővel. Igazából most azért választottam a 7950-t mert jóval olcsóbb mint a 670 és nem egy helyen lazán lekörözi, főleg 1100-s GPU órajelekkel, szvsz jobb vétel
-
-
Éppen tegnap éjjel linkeltem itt be! Nézd meg és döntsd el hogy megéri-e bekapcsolni!
-
HSM
félisten
HT-t azonnal kapcsold ki GTA4-hez, nagyon nem szereti.
A lemezen ugrálás helyett meg mondom, próbáld a detail meg draw distance-t levenni ~80-ra, tuti meg fog javulni.Azt meg csak nem fogod észrevenni, ha az 50km-re lébő szigeteken már nem fogod látni a gyalogosok hajaszínét....
-
HSM
félisten
Nem tudom, hogy próbáltad a GTA4-et, de kimaxolva inkább proci kell neki, mint GPU, ezt onnan tudom, hogy a régi, 920-as I7-em is legalább 3,7Ghz-re kellett húzni, hogy egy 5850-et kihajtson, medium textúráktól és a 80-as draw/detail csúszkáktól eltekintve maxon, fullhd-ben.... De így meg is volt 25-50FPS, simán élvezhető, játszható volt.... Ha ebből indulok ki, a kimaxolt csúszkáknak még kell procierő nem kicsit (főleg procierő kell nekik), szóval ha több FPS-t akarsz, akkor HT-OFF, és minimum 4,5Ghz kéne.... Vagy ha ez nem megy, vagy nem elég, akkor kicsit vedd vissza az említett csúszkákat, nem nagyon van látványbeli különbség a 80 és a 100 között.
Ja, és patcheld, nekem 1.0.4 vált be a legjobban, de az újabb patchek is sokkal jobbak, mint az origi, kiadáskori verzió. -
SSJmeszes
senior tag
Addig oké, hogy lejjebb tudod venni, na de azért mégis a saját felbontása ajánlott a szemnek is és a monitornak is gondolom én.
Bár gondolom olyan élményt ad az is1080p. ben mint pl a direkte 27" 1080p. tervezett monitorok.
Majd egyszer talán bevállalok egyet. Nem tudom!@coonee: Igen a VGA kat is.
CPU + 2 VGA lesz vizezve. Lapot nem, mert nem is találtam aquan blokkot rá. -
SSJmeszes
senior tag
Én nem próbáltam, de pont ezért beszéltem le magam erről a nagy felbontásról, mert úgy döntöttem pár évig hanyagolom a gépfejlesztést és így talán 1080p. tudom is húzni egy ideig.. Meg ugye a játék igények siralmasak néha, hogy semmi sem elég. És így én bedobtam a törölközőt.
Majd jövőhét hétvégén ha minden jól megy akkor már szerelem össze a vízhűtést a konfigra. És aztán be van fejezve számomra az egész fejlesztés. Húzom ezeket a hardvereket amíg csak tudom. Majd visszaveszem a grafikát legfeljebb.
-
SSJmeszes
senior tag
Na persze 1080p. ben sem sokkal jobb.
Az előbb mért adatok. Ez kb 50 perc játémenet!
2013-02-24 09:03:05 - Crysis3
Frames: 152516 - Time: 2903787ms - Avg: 52.523 - Min: 30 - Max: 95CPU t alig használja a VGA k meg 98-99% mennek végig..
13.2.6 driverel!
Jah ez full csutkán 8x MSAA val Csak a motion blur off.. és érdekes, hogy még így az átlag FPS el is érdekesen húz az egész. Tehát ez is egy olyan játék ahol meg kellene lenni a folyamatos 60FPS nek..
Máskülönben zavaró a dolog.u.i.: A kártyák nincsennek húzva.. Azzal még kb 10 FPS lehetne hozni szerintem min. FPS ben.
-
Bakter9011
csendes tag
Kerestem szájbarágós topikokat, honlapokat leírásokat a VGA tuningról de nem találtam semmi használhatót. Esetleg valaki dobhatna egy linket.
Egyébként már csak pár kérdésem lenne a tuninggal kapcsolatban.
1. Mekkora kockázattal jár az, h állítgatom a gpu vagy a memóriák órajelét? Szétcseszhetem e vele kártyát?
2. Ha beállítottam a kívánt órajelet és tesztelem a gépet mekkora a még elfogadható gpu hőmérséklet? esetleg állítsam a hűtést vagy hagyjam automatán.Mondtátok páran, hogy ha húzom a gpu-t kell változtatni a feszültséget is. Mindenki mondta az 1200 as értéket. Alapból ugye 1125. Sapphire Trixx el átállítottam 1200 ra apply majd újraindítás de semmi nem történt ugyanúgy 1125 maradt. A gpu órajelet engedte 1100 ra de nem mertem vele babrálni nyomtam egy resetet ekkor meg minden visszaugrott az eredeti értékre a VDDC meg felment 1250 re..
nem értettem mi van azt visszaraktam 1125 re és most így alap minden.
MSI Afterburnerrel ugyanez a helyzet. Ott ugye alapból nem lehet babrálni a feszültségget de ha unlockolom és felrakom 1200 ra restartnál ugyanúgy visszaáll.Ezzel kapcsolatban annyi a kérdésem, hogy ez mitől lehet? Ha úgy húzom a gpu-t és a memóriát hogy a feszültség marad 1125 akkor kockázatosabb a dolog vagy alapból nem fog működni. Mi bajom lehet?
Láttam az MSI AB be a memória feszt is lehet állítani azzal kellene e valamit csinálni?A kártyám: Sapphire HD7950 Vapor-x
Nagyon hálás lennék ha valaki válaszolna ezekre a kérdésekre, akár privátban vagy itt.
A legfontosabb van e értelme kezdőként babrálni vele (bár csak pár csúszka) és van e valós kockázata az egésznek. A két hetes 250 fontos kártyámat nyilván való nem szeretném tönkretenni pár fps javulásért.Köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Konteó topic
- Bestbuy játékok
- Az OpenAI vezérigazgatója felhívta a Microsoft vezetőjét
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged