Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bakter9011

    csendes tag

    válasz ÁdiBá #15942 üzenetére

    Kerestem szájbarágós topikokat, honlapokat leírásokat a VGA tuningról de nem találtam semmi használhatót. Esetleg valaki dobhatna egy linket.
    Egyébként már csak pár kérdésem lenne a tuninggal kapcsolatban.
    1. Mekkora kockázattal jár az, h állítgatom a gpu vagy a memóriák órajelét? Szétcseszhetem e vele kártyát?
    2. Ha beállítottam a kívánt órajelet és tesztelem a gépet mekkora a még elfogadható gpu hőmérséklet? esetleg állítsam a hűtést vagy hagyjam automatán.

    Mondtátok páran, hogy ha húzom a gpu-t kell változtatni a feszültséget is. Mindenki mondta az 1200 as értéket. Alapból ugye 1125. Sapphire Trixx el átállítottam 1200 ra apply majd újraindítás de semmi nem történt ugyanúgy 1125 maradt. A gpu órajelet engedte 1100 ra de nem mertem vele babrálni nyomtam egy resetet ekkor meg minden visszaugrott az eredeti értékre a VDDC meg felment 1250 re.. :O nem értettem mi van azt visszaraktam 1125 re és most így alap minden.
    MSI Afterburnerrel ugyanez a helyzet. Ott ugye alapból nem lehet babrálni a feszültségget de ha unlockolom és felrakom 1200 ra restartnál ugyanúgy visszaáll.

    Ezzel kapcsolatban annyi a kérdésem, hogy ez mitől lehet? Ha úgy húzom a gpu-t és a memóriát hogy a feszültség marad 1125 akkor kockázatosabb a dolog vagy alapból nem fog működni. Mi bajom lehet?
    Láttam az MSI AB be a memória feszt is lehet állítani azzal kellene e valamit csinálni?

    A kártyám: Sapphire HD7950 Vapor-x

    Nagyon hálás lennék ha valaki válaszolna ezekre a kérdésekre, akár privátban vagy itt.
    A legfontosabb van e értelme kezdőként babrálni vele (bár csak pár csúszka) és van e valós kockázata az egésznek. A két hetes 250 fontos kártyámat nyilván való nem szeretném tönkretenni pár fps javulásért.

    Köszönöm szépen

Új hozzászólás Aktív témák