- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ricshard444 #8948 üzenetére
i7 920? Az még gyengébb mint a 860... Nem értem miért szenvedsz ilyen régi CPU-kal... Vennél egy 2500k-t és már az is jobb lenne
4,5G 24/7 alázza mindkettőt...
-
válasz
ricshard444 #8892 üzenetére
vsync-gyanús...
-
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #8894 üzenetére
Mármint 2x1GB
Nos, gyorsan elolvastam a rám eső részt, és úgy néz ki, hogy nem a 7970-ből kell kettő, hanem a 7990-ből
Annyi pénzem meg sajna nincs
Megfontolom, lehet bevállalom a két 7970-et, de nem tudom megéri-e. Egyet biztos nem veszek, akkor inkább marad ez a mostani.
Kösz a gyors segítséget
-
tomi0829
csendes tag
válasz
ricshard444 #8879 üzenetére
Rendben össze szedek akkor pár ilyen játékot.
Köszi a segítséget! -
tomi0829
csendes tag
válasz
ricshard444 #8877 üzenetére
Attól félek hogy nem fogja produkálni ezt a hibát amikor tesztelik. Mert ritkán jön elő. Vagyis van úgy hogy egyáltalán semmi hiba nincs, máskor viszont 2 újraindítás után is ezt csinálja. Magyarul nem folytonos a hiba.
-
tomi0829
csendes tag
válasz
ricshard444 #8875 üzenetére
Táppal nem lehet gond?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #8861 üzenetére
Játszani lehet vele.
Ha nem bírja jó esetben kikapcsol majd a táp.
Kivesz egy kártyát, vesz alá nagyobb tápegységet, és kész.#8863) Lord Vader Holnap kíváncsiságból lemérem a gépem.
750TX táppal hajtok 3 vinyot 1 SSD, egy creativ hangkártyát, 2 hd7970 kártyát, 6 házhűtőt, 3 optikai meghajtót bluray írót.
Én is kicentizve használom a dolgot. Processzorom húzva is van. Kártyákat is többnyire OC használom, de még egyszer nem mondta be a gépem az unalmast, és már fél éve megy így.
Többnyire non-stop. 2D-be persze nem lényeg. Furmark + Linxel lehet kikapcsolna nálam is mint a huzat.
Holnap majd mérek egyet.
Igaz én 20 fokos szoba körülményekben játszom. 55 fokos gpu hőmérséklettel. -
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444 #8861 üzenetére
Szerintem itt mi már megdönthetetlen dolgokat mondunk, de látod nem feltétlen hiszi el mindenki!
Lord Vader:
Erről van szó, immár fél icakaköszönöm!
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444 #8831 üzenetére
Ez esetben csereljen tapot! Peakben nem biztos a hosszu idotartam!
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444 #8829 üzenetére
Nem fogja a proci limitalni, a fhd elegge csak a vga-ra alapoz
a tapot meg lehet hajszolni, de attol hogy seasonic meg lekapcsol...
nem tom minek irod az elso mondatban hogy nagyon ne hozzon semmit, a procira meg mar combos tuningot mondol... Ellentmondasos ez igy! En egy 850es tapot tennek oda, jobb lenne! -
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444 #8812 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy a Ram volt a ludas lehet hogy a kártya fogyott ki alóla. A drasztikus lassulással lehet kicsit erősen fogalmaztam tehát nem az volt, hogy pl: 80 fps-ről esett mondjuk 15-20 fps-re hanem inkább 40-ről esett.
Ettől függetlenül szerintem is rakhattak volna rá több memóriát. -
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #8791 üzenetére
6990 kártyáról váltottál?
Nem kötekedés képen kérdezem. Láttál gyorsulást játékokban vagy esetleg stabilabban viszi a játékokat?!
Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra. -
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #8791 üzenetére
OC maxon nincs nagyon lemaradva a 6990 től
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
ricshard444 #8780 üzenetére
Hát nagyon úgy néz ki, hogy valami mindig van...
De majd most már egy egy kártyával fogok játszani mindig.. hogy most már tényleg kiderüljön, hogy azzal van e gond.. örülnék, ha nem... -
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #8756 üzenetére
Igazad van
mert legjobb kártya a piacon
-
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #8754 üzenetére
Hát kiderül
de okoztak meglepetést már
És miért szeretnél még 1 et ? itt azt írták sok a gond vele
-
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #8752 üzenetére
Én megvárom, mi lesz a HD8000 el
eddig nem veszek még 1 et
-
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #8750 üzenetére
Én úgy olvastam mind2 kártyával lehet képet kiadni !
szerintem 3+3 -
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #8748 üzenetére
jah bocs 7950
de ha taláb HD7870 akkor talán.... de még ahoz is 5.0Ghz kéne járatni...
ami kizárt -
Colos1
őstag
válasz
ricshard444 #8741 üzenetére
Az 5850 -el ilyen beállításokkal ritkán esett 55 FPS -ig, de ekkor a GPU kihasználtság elérte a 100% -ot. Ennél meg ugyanott van alacsonyabb FPS, de a proci csak olyan 65% -ban van terhelve.
És most néztem a régi Everest naplóimat, az 5850 -el csak 50..55% volt a CPU kihasználtság, 90..100% -os GPU mellett. Tehát a CPU jobban megy, mégis alacsonyabb az FPS
-
Sz.Miki
őstag
válasz
ricshard444 #8591 üzenetére
Most hogy lehült kicsit a z idő, 28C van a házban, a kártya alapjáraton 62C bekapcsolást követően 30 perccel, ha most tesztelek akkor 86C-ig megy fel a kártya.
Ha leveszem a gép oldalát akkor lemegy 82C-ig.Az eredeti problémámmal miszerint a 12.4 utáni catalysttal sok progi kiakad ez nem változtat.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
ricshard444 #8588 üzenetére
furmark extrém teszt alatt 96C nem sok. Játék közben 83-86C között van. 1 óra után érte el ezt a számot, de ott már üvöltött a ref hűtő.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
ricshard444 #8569 üzenetére
Egy tuti, ha a tesszalációt extrémre vagy normálra állítom és 16X anisotropikus szűrő megy plusz 8X anti aliasing akkor egyből előjön a hiba.
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #8550 üzenetére
Megy az csak feszelni kell sajnos.... nekem alapfesz 1.125V és nem tudja a Cata maxot.... de 1.25V-on megy 1250-et bár az is pl bf3 stabil,de nem is tudom mit indítottam és csontra fagyott...
(#8551) Colos1
Köszönöm szépen! -
KAMELOT
titán
válasz
ricshard444 #8541 üzenetére
Így már értem!
-
KAMELOT
titán
válasz
ricshard444 #8539 üzenetére
Nem ez a referencia csúcsa? Sapphire Radeon HD 7970 GHz Edition TOXIC 6GB
-
KAMELOT
titán
válasz
ricshard444 #8537 üzenetére
Csak információ képpen mutattam. Az hogy milyen lesz majd eldöntik az AMD-nél. Továbbá van 6GB-s HD7970 akkor biztos lesz HD7990 12GB is
-
keIdor
titán
válasz
ricshard444 #8529 üzenetére
Azt néztem, hogy a GTX-680 nekem sem megy 3.0 x8 fölé, pedig egy VGA van benn már.
De nem foglalkozom vele, hiszen ez egyenlő 2.0 x16-al, bőven elég. Egy beállítási probléma szvszBIOSUEFI-ben, nem foglalkoztam vele eddig, hogy megkeressem hol a baj.
Vagy lehet az IGP is lefoglal magának, de ez lehet hülyeség a fene tudja. Vagy a GPU-Z ír hülyeséget. -
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #8521 üzenetére
Alaplapi biost próbáld újratelepíteni, vagy egy frissebbet felrakni.
Utána telepítsd újra a rendszered, ha ezek után se vált fel a deszka akkor megdöglött rajta valami. -
Xmister
senior tag
válasz
ricshard444 #8529 üzenetére
Virtualbox csak a virtualbox VGA-t fogja látni, érdemlegesen nem tud hozzáférni a konkrét hardverekhez.
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444 #8526 üzenetére
Cata mit ir?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Próbáld újratelepíteni a rendszert, ha nem friss.
mod: hopp, lassú voltam...
-
MontyCrew
senior tag
válasz
Nekem is volt iylen anno a 7850el, nem állt be X16 pci 3.0ra.. újrapakoltam az egész rendszert, azóta tökéletesen megy és nem volt probléma, ha gyorsba megtudod oldani esetleg egy ssdre a wint hamar kiderülne.
szerk.: Asrock lapom van nekem...
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444 #8518 üzenetére
Bios szinten nem allithato? Bios reset esetleg?
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #8515 üzenetére
Beállítás nincs. Meg kell nézni akkor.
p87: Ez is attól függ miről beszélünk. Mármint milyen platformról.
-
p87
senior tag
válasz
ricshard444 #8506 üzenetére
Van másik PCI-os eszköz is kötve a lapra a VGA-n kívül?
Ha igen akkor lehet ez a gond, mivel megszokták osztani a PCI sávokat a foglalatok közt így hiába 16x-os egy foglalat ha másik foglalattal megvan osztva és van benne valami akár sima 1x-es kártya, visszakapcsol egy fokozatot.Ilyenkor át kell rakni másik foglalatba ha van szabad és talán az már nem a fő PCI-e sávon osztozik.
(#8517) BMW001:
Az lehet én a sajátomon tapasztaltam, Xonar DX-et a második PCI-e 16x-os ba akartam használni mert az elhelyezése jó volt, de így nem kapcsolt fel x16-osra le kellett raknom a legalsó foglalatba így már jó lett. -
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #8513 üzenetére
Akkor jelenleg nem tudok mit mondani. Szvsz az az alaplapon múlik, VGA alapjáraton tudja. Kellene egy kártya, amit ha beteszel, akkor letudod ellenőrizni, hogy azzal hogy viselkedik.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #8511 üzenetére
Van egy másik PCI-E VGA is a polcon? Csak mert azzal lehetne ellenőrizni, hol a probléma.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #8509 üzenetére
Kicsit belekeveredtem...sry. Szóval, a lapodnak tudni kellene a 2x16X-ot is, ugye?
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #8506 üzenetére
Nézd meg terhelés alatt is annyi e a 8x.
Pont volt itt róla téma, és bizony visszaveszi magát.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #8483 üzenetére
Köszönöm. Falusi gyerek vagyok. Nekem ez még új... Csak jeleztem hogy a marha sokat számít a számítógépnek.
Meg persze, nekem is.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #8439 üzenetére
Az béta videó ami neten van.... és néha 47fps re is le esik nekem.... minden maxon...
+ nvidia nál más az élsimítás ott leveszi a terhet... róla... nem véletlen trükköznek Nvidia oldalon mindig... az a kártyájuk gyengéje -
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #8315 üzenetére
Szerintem a fizikának nincs túl nagy jelentősége ahogy a kollégák is mondták.
Régen én is kérdeztem hogy érdemes - e megtartanom a GTX580 a HD7970 mellett fizikára.
Mindenki ellenezte hogy hülyeség, akkor inkább CF.
Túl sok értelme nincs, amennyi baj van a Fizikával. Bugos mint a ház.
Inkább az nvidia megcsinálhatta volna normálisan hogy a processzort kihasználja tényleg. Ne csak egy két szálon szórakozzon. Azt csodálkoznak hogy még a csúcs intel proci se bírja.
Inkább vegyél még egy nvidiát. Ez tipikus pénzlehúzás szindróma. -
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #8315 üzenetére
Elvileg Z68 Z77 lappal a proci VGA fizikáját is lehet használni.
nekem 5870 en meg 6970 melett volt 8800GTS 640MB os VGA PhysX-nek ...
kicsit dobott rajta... de túl nagy eltérésnél , nem számít sokat....
szóval újabb Nvidia érdemes venni pl HD7970 mellé GTX460 .... -
SSJmeszes
senior tag
válasz
ricshard444 #8264 üzenetére
Az lesz. Egy ideje átakarok.. csak nem úgy jött össze még a dolog! Na de majd a következő befektetésem az lesz.
Tehát ez azt jelenti amiatt lehet ez? (szerintem igen, de ti szerintetek is?)Igen BF3 Online! Tehát Fx 8120 4.4Ghz, 7970CF
-
peterm711
aktív tag
válasz
ricshard444 #8256 üzenetére
Előfordul, elég késő volt már, vagy korán?
-
intercooler
őstag
válasz
ricshard444 #8189 üzenetére
Hát van annál régebbi játék is. És ott semmi gond
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
ricshard444 #8181 üzenetére
áhhh én már nem szórakozok azzal, hogy eladjam nagy bukással a kártyákat.
Amúgy nagyon bika a cucc.. csak most ezzel a driverrel természetesen nem jövök ki. Mert milyen is lenne, ha pont én maradnék ki a "jóból" ! -
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #8153 üzenetére
Nekem nem volt 6990 em
meg elhiszem neked... én csak azt tudom hogy GTX480 SLI it 1275Mhz en veri meg
-
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #8151 üzenetére
hát ipon on ezt írták
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ricshard444 #8140 üzenetére
Asszem marad a cata maxos ref 7970
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #8140 üzenetére
Akkor végül is semmilyen újítást nem tartalmaz a GHZ Edition?
Emlegették hogy kevesebb fogyasztás újra tervezett gpu és lényegében ez mind mese volt.
Csak megemelte a gyártó a referencia órajeleket azt elkér érte + 10/15 ezerrel többet?!Akkor már nekem is GHZ edition van. 1050 Mhz azt csá!
-
HuTi.HUN
tag
válasz
ricshard444 #8107 üzenetére
Ja, kb 45%-ig elviselhető. A kérdés az, hogy ki milyen hőmérsékletet tolerál. A gyári vezérlés simán 80 fok fölé engedi én viszont nem szeretem 70 fok felett járatni a kártyákat.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #8087 üzenetére
Nem lesz gond. Volt már pár ilyen CF-em, minden további nélkül működni fog.
-
subaruwrc
félisten
válasz
ricshard444 #8087 üzenetére
nem valószínű hogy gond lesz
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444 #8082 üzenetére
Nem nagyon olvastam uj szeriarol
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444 #8080 üzenetére
8970? Én róla még nem halottam, de 7970 ghz verzióról igen... ha arra gondolsz, szerintem mostanra gyűlt össze annyi átlagon felüli gpu a tahitiből hogy magasabb órajelen ki lehet őket szórni! Nem rossz dolog, de a vételár ugye vízválasztó, főleg hogy a simákat is lehet hergelni rendesen!
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444 #8078 üzenetére
Jó a cf, csak a ref kicsit hangos ha ez valakit zavar... viszont nem meleg legalább... Driverekkel nem érdemes szórakozni én beta driverrel toltam míg meg voltak, esetleg cap-ot frissítettem, teljesen jó volt!
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444 #8024 üzenetére
Az egy FirePro kártya [link]
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #7993 üzenetére
Azért lassan kezdek kitérni a hitemből.
Ezek elég durva értékek ám. Mondjuk mindig is kerültem az AMD processzorokat, de raktam össze ismerősnek Phenom II-es gépet a régebbi Bloomfield helyett, és 1 hónap múlva már azzal nyaggatott, hogy cseréljem neki vissza Intel -re, mert katasztrófa. Na de ennyire?
Xmister: Far Cry2-őt írtam is, arról hallottam. GPU limiten Crysisban pl. elég jól tartja magát.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #7962 üzenetére
Szerintem kitolódik, elég csak a 4870-4890 váltásra gondolni.
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #7865 üzenetére
Lehet eddig nem vetted észre,ugye bf3 alatt nekem nyitva van a firefox mert a battlelog miatt kell.Ha véletlen egy flash oldal is nyitva van,mondjuk a youtube akkor szépen felezi az fps-em bf3ban... ki lehet próbálni,szerintem nem csak nálam van így...
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #7847 üzenetére
Persze. Kepler és a Tahiti megjelenésével fordult meg a kocka.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #7839 üzenetére
Láttam én már 1900-as értékeket is, szóval nagyon az.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
ricshard444 #7836 üzenetére
Nálam a GPU megy 1200 at feljebb nem mentem, mert így is pixelesedett már. Így vissza tettem 1175Mhz ra. Azon se pixel se semmi hiba. Tehát menni megy, csak pl a durvább játékoknál már pixelesedik már 1180 nál is.
Tehát mondhatni lényegében ez a vége a kártyának, ami így se kép hiba se semmi nincs jelen. -
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #7721 üzenetére
És vajon minitoron ?
kaptam 2 kábelt is , hátha miniHDMi szebb lenne
csak szerintem nem venném észre..
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
ricshard444 #7709 üzenetére
Nekem is fenn van de semmi baja....
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #7703 üzenetére
Alapórajelekkel is jelentkezik ez a probléma, azaz nem lehet, hogy tuning miatt van?
-
Def26
félisten
válasz
ricshard444 #7705 üzenetére
Csak nem ez a megoldás.
-
válasz
ricshard444 #7702 üzenetére
Már megint leállt
Szerk: + rádobott egy kéket
Te szent isten -
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #7696 üzenetére
Én most kaptam egy merevre kifagyott fekete képernyöt... kb 3óra bf3 után... nem az igazi...
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #7694 üzenetére
Milyen oc progit használsz?
-
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #7623 üzenetére
próbáltam sokkal szebb mint egy 8XAA és kevesebbet eszik
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Minek az, amikor ott van a driverben az MLAA 2.0?
-
válasz
Kipróbáltam,jelentéktelen különbségek vannak: 85---->90fps meg 180-->190
Pedig 6970el olyan szépen ment -
DjDanee87
addikt
válasz
ricshard444 #7615 üzenetére
Ismerős jelenség. Nem ismeri fel mennyi VRAMod van, ezért nem engedi állítani a grafikát, mert azt hiszi kevés.
Írd be a parancsikonba ezt:
–norestrictionsÍgy kéne kinéznie: [link]
Ha ezzel indítod, simán tudod majd módosítani a grafikát, ahogyan azt kéne. -
válasz
ricshard444 #7615 üzenetére
Feltettem a kieget az viszonylag jólfut, tény,hogy nem egy nVidia,de Radeonhoz képest nagyonjó
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
ricshard444 #7612 üzenetére
Gratula! Jó döntés volt! Jöhet majd a párja!
(#7604) Motion_Blur: Akkor a 10e feladod? De grat érte!
-
válasz
ricshard444 #7610 üzenetére
Akkor megvan az arany középút: 1.1V 1150/1650
-
keIdor
titán
válasz
ricshard444 #7608 üzenetére
Érdekes ám ez az architektúra... Én 1200/1600-on BF3-aztam vele, 1,175V-on.
Vitte, fél órát méghozzá. Aztán mentem L4D2-zni és azt láttam 100fps-el kevesebbet ad, mint 1125-ön. Gyorsan rájöttem, hogy bár stabilnak látszik, de nem az, mert visszafogja magát szoftveresen vagy hardveresen. Erről írt Abu is már.
Aztán Alan Wake-be be is hibázott nekem is, de a BF3-at vitte csak ott mivel eleve 50-60fps-em volt vele az 1440p miatt nem tűnt fel, hogy 1125-ön gyorsabb.Ezért nincs értelme kicentizni a tuningot, észre se veszed a kis különbséget, de közben meg szar. Ennek fényében lehet az itteni 1200 stabil kártyák fele megint ugyanúgy nem is volt stabil, csak visszafogta magát azt nem fagyott le egyből.
L4D2 200-300fps között volt vele, 1200MHz-en meg 100-200fps között. Adhattam neki 1,2V-ot is, minimálisan nőtt az érték, mert 300fps kiakadt, de a min fps szar maradt. Ahol sok az fps ott észre veszed, hogy nem jó valami, Crysis 2, BF3 nem jó erre.
Lődd be 1,1V 1125MHz-re, úgy használtam. Halk is, gyors is, felesleges kicentizni.
-
keIdor
titán
válasz
ricshard444 #7589 üzenetére
Orulok, hogy bejon, hasznald egeszseggel.
Abu: A 3rd party program a baja szerintem. Ha alapon volt, de hagytam monitorozni az AB-t akkor is villogott, TriXX-nel is csinalta, de asszem ezek nelkul mar nem.
Tuti nem a hardver, nekem mindketto VGA csinalta, meg sokak irtak mar errol.
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #7569 üzenetére
Azért nem bírja a tuningot,mert nem hangos,kend csak neki oda azt a ventit majd menni fog stabilan 1200-at is... én is azt hittem milyen frankó,hiszen 80 fokos sincs.. aztán amikor odavágtam neki egy agresszívabb ventivezérlést akkor jobban viselte az OC-t,szerintem nem a gpu melegszik hanem a vrm....
(#7568) Abu85
Hát nem tudom most felraktam az afterburnert kínomban,csak tudják mit adnak a saját kártyájuk mellé,ha már a dobozra ráfirkálták csak működnie kellene... -
subaruwrc
félisten
válasz
ricshard444 #7528 üzenetére
ez már tényleg csak arra, hogy kinek nagyobb. de ez szó szerint sikerült, nem is értem minek akkora keret azoknak a ventiknek. meg ekkora + vrm. hát ez akciósan lesz 300k ilyen komplex pcb mellett ..
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ricshard444 #7477 üzenetére
En 1750ig vittem de csak a 3dmark miatt. Olyan sokat szerintem nem hozott a konyhara ezert maradt a cata max a bekes mindennapokra.
(#7467) kockaharcos : szerintem ossze tudjuk hozni. TS-ed van?
-
keIdor
titán
válasz
ricshard444 #7481 üzenetére
Ugy vettem eszre nincs sok ertelme novelni, 1600-ig neztem azt stop.
Annak nem adtam feszt, amugy menne tobbet is.
GPU hoz sokat. -
ffodi
veterán
válasz
Nálam 1850-1900MHz körül van a vége alapfesszel (függ a GPU órajeltől is, ahogy észrevettem), 1,68-1,7V-tal pedig megy helyenként 2000MHz-et is, persze csak tesztre.
ricshard444 #7479:
Igazából oké, de elég sokat kell emelned a VRAM órajelén, hogy érdemi változást tapasztalj, pl. játékoknál, szóval nem biztos, hogy megéri. A CCC maxot (1575MHz) VRAM ügyileg pedig szerintem szinte mindegyik 7970 viszi alapfeszen.
-
odorgg
addikt
válasz
1700 körül ment alapfeszel, 1850-nél vólt vége max fesszel. 1600-on használtam, többi csak dmark-hoz kellett.
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #7474 üzenetére
Autó ventivel, nekemsem ment 35% fölé és 70-80 fok közt elvólt 1125Mhz-en. 35%-on meg egyáltalán nem hangos.
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444 #7474 üzenetére
Minden azon múlik mennyire vagy háklis a hangra... van neki hangja, én szeretem a hangot olyan volt mint amikor egy fasza sportkocsi tiltáson megy... más kérdés hogy lehet pestig nem mennék el olyan nagy hangal
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ricshard444 #7436 üzenetére
jogos
(#7437) odorgg: erre nem gondoltam, rohantam harcolni.... inkabb szalonnazni kellett volna a domb oldalanal
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #7434 üzenetére
Tuninggal nincs gond, csak az órajel, fesz visszavétellel, tuning utánn. De a kártyák nagy része viszi a CCC maxot alapfesszel, és úgy minden müködik rendessen, ahova pedig az nem elég, oda az 1200-1250 Mhz sem lessz az.
Ár/teljesítmény arányban, tuti jobban jössz ki egy 100k-s 7970-el az apróról, mint a 120+k-s 680-al.
(#7435) Sontir Fel
Hát igen, legaláb az eget vagy a földet többert bámultad vólna, hogy a AVG/Max jobb legyen
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ricshard444 #7429 üzenetére
Nekem is az van es elegedett vagyok vele. Igy a nyari nagy melegben visszavettem 1200rol, de ha a hang nem zavar, akkor siman viszi
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
ricshard444 #7411 üzenetére
Érthető is!
Nem mindegy az a +pénz a 7990-ért.
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #7409 üzenetére
Én is ugyanerre jutottam, ezért nem is váltottam.
Ráadásul a 680-nak, nekem nagyon Tesco gazdaságos feelingje van, túl sokat spóróltak rajt,(2GbVram, 256bit, gyenge VRM) így ezért nem igazán fizetnék felárat. -
Sontir Fel
őstag
válasz
Welcome on board... ref vagy dcu?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Jól tudod. Hülyeség megvenni a 680-t, ugyan azt tudja. Annyi, hogy kevesebbet fogyaszt, így nincs akkora melegedés.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
5970-6990 után mért nem várod meg a 7990-t?
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
ricshard444 #7403 üzenetére
6870nel mennyit szenvedtem én is a csatlakozók miatt.....Nem is lett belőle semmi. pedig majdnem minden kéznél volt.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444 #7403 üzenetére
mondjuk ilyetis találtam VGA bemenetes projektorokhoz ajánlják érdekes, hogy nálad nem megy pedig ezek szerint semmi akadálynak nem kéne lennie.
lehet hogy a driver....
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444 #7400 üzenetére
Végül is a 7970-en van egy DVI amivel nem lehet gond és van HDMI bemenet /ami a 6990-en ezek szerint nincs/ amit HDMI to DVI + DVI to VGA szerintem menni kéne /mert ha jól tudom itt nincs aktív jelátalakítás nem úgy mint a display port-os megoldásnál ahol egy aktív átalakítot használunk/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged