- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #26318 üzenetére
Ez matematikai probléma. 4,6GHz-ről mennyi a gyorsulás, ha 4,8Ghz-re húzod? Egészen pontosan 4,3%.
Ez teljes és masszív CPU limit esetén jelent +4,3% sebességet. Ez játékban FPS terén azt jelenti, hogy ami eddig 4,6-on ment mondjuk 30-al, az 4,8-on menne 31,3-al. Komoly difi, nem?
Szóval, aminek nem elég a 4,6Ghz, az teljesen felejtős 4,8Ghz-en is. -
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #26304 üzenetére
"...de akadnak már most olyan effektek 1-1 játékban,ami "megöli" a 7970et is."
Épp erre céloztam azzal a programos dologgal, hogy ami egy 7970-et is megöl effekt, ott vagy nagyon a jövő hardverére optimalizáltak, vagy valamit nagyon elbaltáztak a kóddal, esetleg üzleti érdekből növelték vele a gépigényt. A 7970 brutális egy dög, gondolj bele, egy mostantól számítva legaláb 6 éves pályafutásra tervezett PS4-ben nincs annyi nyers erő, mint egy tuningolatlan 7970-ben...Egy 7970 ~4Tflops, a PS4 1,8....
Én egyedül a 32ROP egységet és 2 setup motort tartom némi gyenge pontnak, főleg szupernagy felbontásokban, ronygosra tesszelálva, ott lehet komoly előrelépés, ha valóban 48ROP lesz az utódban, erősebb setuppal, ahogy pletykálják. Elnézve amúgy a 7790-et, azért olyan nagy előrelépésre nem számítok ezeken kívül. -
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #26300 üzenetére
Ez nem a kártya hibája. Nem kell ráadni az ultra-giga 100X számold ki a képet élsimítást és jó is vagy.
Nekem még a 7950 is szuperül elvitt maxon fullhd-ban mindent tuning nélkül, igényes, de ésszel belőtt élsimítással....Tudnék neked írni kb. 1 perc alatt olyan programot, ami bármilyen procit maxra megzabál, 8GB rammal együtt, miközben az égegyadta világon semmi hasznosat nem csinál neked...
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
N.Ferry #26080 üzenetére
Leginkább csak miért ne alapon kerül rá hogy tuningabbnak tünjön, Ugye ennek a 6 vagy 8 pinnek csak akkor van jelentösége ha egy tápon a 6 pinre tényleg csak 75w-os ág jut mert úgy ki lett számolva de ilyen táp szinte nincs is max valami noname kínai. Szóval max nagyon gyenge minöségü tápok mellett számit.
@foka: nem az számít hiszen a 8 pinben a 2 további pin csak földelés, szóval az effektív kábelvastagság ugyanaz mint a 6 pin-nél mert már az is böven eléga 150w-hoz. Ennek szabvány oka van mert a 6 pin-nek csak 75w-ot kell leadnia de nekik kell egy csatlakozó ami garantáltan 150w-ot ad le.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
N.Ferry #25950 üzenetére
Ezt a listát vedd figyelembe:
http://www.alphacool.com/download/compatibility%20list%20ATI.pdf
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #25936 üzenetére
"lehet-e rá egyáltalán rakni valamit"
Kell hozzá egy akármilyen blokk, aminek megfelelő furattávolsága van, vagy át lehet alakítani a 7900-ak furattávolságára adapterrel, kell hozzá egy megfelelő vastagságú vörösréz betét, meg pár ramsüni. Aki ezzel foglalkozik, annak nem nagy meló összehozni.
Ja meg a megfelelő helyre rögzíteni kell kreatív módon valami halk 12-es ventit, ami szellőzteti a VRM-et meg a ramsüniket. Kb. ennyi. -
válasz
N.Ferry #25852 üzenetére
Nos..
nekem ilyen(csak egy alu öntvény lemez) a gyári Dual-X VRM/RAM hűtés!
De nálam nem egysoros a VRM FET elrendezés, hanem 2 sorban vannak a FET -ek
így nem is tudtam volna feltenni a Peter gyári bordáját
Viszont támadt egy 5-letem hogy a peterhez kapott bordákkal tele pakolom ezt az alu lemezt, így még nagyobb lett a hőleadó felület mindha a gyári peter vrm bordáját használnám!
És a végeredmény
De térjünk a te esetedre, nálad jobb a helyzet mert neked[elvileg] 1.sorban vannak a FET -ek a Vapor-x en
De én nem bolygatnám hagynám a gyári hűtőbordát rajta
De ha ragaszkodsz a ragasztáshoz akkor AC G-1.et használj ez nem köt rá olyan brutálisan hogy szenvedni kelljen levételkor mint a perer gyári ragasztója!
Ventinek meg bármilyen(amit enged a pénztárcád) jó, 1.dolog a lényeg hogy legalább ~120.m³/h legyen a légszállítása
U.i. : hatékonyságban sz.tem sokkal jobb
A süniket én is ragasztottam 2.oldalas hővezető ragasztóval amit bármikor nyomtalanul el lehet távolítani
**********************************************************************************************
#25857 N_A_S : MK-26.al én nem kísérleteznék mivel ugye gyárilag sík a GPU van érintkező felülete és mellékelnek egy passzdarabot amit a hűtő és a GPU közé kell tenni amivel egy igen nagy hőlépcső keletkezik! mellesleg árban sem olcsóbb mint a petike szóval számomra nem alternatíva, hanem felejtős dolog az MK-26 -
-
válasz
N.Ferry #25622 üzenetére
a GPU pontszámod rendben van tényleg
De ahogy daveoff kolléga mondja a CPU -pontszámod vissza fogja a végeredményt!
Tessék toltam egy tesztet én is........
3570.K@4500.MHz + 7950 Dual-X@1275/1600. <= kb ezen az órajelen van a te 1200 -addal 1 szinten
Mennyin járt amúgy nálad a CPU mert az a ~7200.pötty nagyon kevésnek tűnik!
-
válasz
N.Ferry #25588 üzenetére
hogyne létezne!
csak RENGETEG dologtól függ milyen játék milyen beállítás és mekkora felbontáson játszol, nálam PL. 1920.as felbontáson elég sok játéknál tapasztalok cpu limitet még 4500.MHz járatott 3570K val is! cry2, fc3, metro last, Grid2 -nél is csak hogy pár ujabb játékot említsek! szóval simán lehet nálad is cpu limit!
IGP.t meg szépen tiltsd le biosba! mert semmi haszna csak galibát okoz! amúgy is feleslegesen minek foglalja le msgának a rendszer memóriából bármennyit is!
-
deadwing
addikt
válasz
N.Ferry #25517 üzenetére
Volt előtte bármilyen AMD komponens a gépedben? Ha volt, akkor az AMD clean utilt le kéne futtasd, az letakarítja a régebbi cuccokat róla. Mikori win? Dotnetfx van-e rajta? Az új driverek csak akkor mennek fel, ha van fent 4-esnél újabb!
Egyébként nekem ugyanez a karim van, tuning kb zéró. Alapfeszen 1050-en okés, 1100-on már nem stabil. Viszont azt furcsállom, hogy abszolút nem tud érdekelni ez a kis problémaÚgyis CF lesz idővel...
-
E1even
senior tag
válasz
N.Ferry #25210 üzenetére
Az aprón volt két eladó is mostanában.
A Hardverker-eset nem ajánlom, a fentebb leírtak miatt. -
fatal1ty1984
őstag
válasz
N.Ferry #25203 üzenetére
ha csak full hd-ban használod akkor böven elég a 7970 vagy egy jobb 7950,sli és cf messziröl felejtös dolog,mivel több rossz szol mellettük mint jo.
ha 7970 akkor sapphire dual x vagy his iceq ghz edition.
Használd a szerkesztés lehetőséget 5 percen belül új hozzászólás írása helyett!
[ Módosította: radi8tor ]
-
HeZzZ
senior tag
válasz
N.Ferry #25203 üzenetére
7970 a többit meg költsd a babádra, jól mondja Tökmindegy kolléga. AMD CF be nem nagyon kezdenék annyi pénzzel, mert csak megbánnám. max SLI ha két kártyát akarsz mindenképp.
márkafüggetlen, leginkább a hűvösebb példányokat keresd, mert két meleg kártya egymás mellet, csak egymás ellen dolgozna. meg hát dc2 ből nemhiszem hogy menne
-
-
-
sixpak
nagyúr
válasz
N.Ferry #24977 üzenetére
Hi. Amikor én vettem az enyémet, akkor nekem többen is ezt ajánlották:
[link]Annyi, hogy rossz kép van az iponon. Nem azt fogod kapni, hanem egy ilyet (a bal oldalit):
Én is félve rendeltem meg, de teljese mértékben igazuk volt azoknak akik ajánlották.
Igaz akkor nem ennyibe került és talán az is közrejátszott abban, hogy lebeszéltek a többiről, többek közt azokról, amiket linkeltél. -
Raggie
őstag
válasz
N.Ferry #24520 üzenetére
Hát szerintem két napig folyamatosan tesztelgetve kijön az ha van valami hibája. És az eladó is nyilván azért vállalta a hétvégi tesztelést, mert bízik a kártyában, tehát neki sem érdeke, hogy hibásat adjon oda.
Én vállalnám.
Az én kártyán német e-Bayről van, tehát eleve csak gyártói garim van, meg is van húzva (egyelőre csak 1100-ra, ha lesz időm kicsit többet tesztelgetni lehet tovább is megyek) és semmi gondom vele.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest