- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
De akkor most akkor azért kéne 5X-annyiért platformot venni és szénné tuningolni, hogy ne +50%-nyi FPS-em legyen CF-el alacsony grafikán, a CF nélkülihez képest, hanem mondjuk 80-90%-al több?
Ha multihoz kell brutálsok FPS, akkor alapból erős platform kell a VGA alá, nem CF szvsz.... -
valoszínü a bench része itt is ugyan olyan bugos mint az előző metrónál, ott is ez volt a bench végigment röccenés-akadás nélkül a grafikonon meg a végeredménynél meg ilyesztő min. FPS eket mutatott !
itt is ugyan ezt tapasztalom a bench alatt nincs egy akadás vagy belassulás sem és az FPS számlálót se láttam 50.fps alatt! Szóval bughalmaz ez a Benchmark!
Cpu limit meg van magában a játék közben is bár én csak 4,3.on használom alulfeszelve a cpu.t a vga meg 1200/1400.on jár! és sokszor látom ~95% körül a gpu használatot!
grafikonra visszatérve: talán az első patch után mindha nem lett volna ilyen tüskés, majd megnézem ha hazaértem melóból!
-
ÁdiBá
veterán
Eddig nem így látom.
Lefuttattam a 3DMARK(13), és az utolsó kardos tesztben sokkal finomabban, akadás mentesebben is fut a program 1 kártyával 14-17 fps el, mint két kártyával 25-28 al.
Már ott látni lehet hogy a két kártya baromira nem megfelelő CrossFire támogatást kap.
Jó a CrossFire. De most tűnik fel nálam igazán hogy bakker, stabilabb a játék menet egy kártyával...Lehet kevesebb FPS kapok a játékokban, de én már most valahogy folyamatosabbnak érzem...
-
Gtaati
őstag
Én ezt megértem, és rendbe is lenne ha 2 db titánt minden második felhasználó minimum meg tudna venni vagy két db 7990-et és mondjuk ez a fizunk töredéke lenne, de nem hiszem hogy ettől a játéktól több csúcs kártyát megvesznek sajnos.. vagy lehet én vagyok túl földhöz ragadt
-
szasanyi
félisten
Ez így nem igaz, de úgy összesítve jutottam el a váltáshoz. Egyrészt mert a GCN bármilyen jó, nincs kihasználva és játékok alatt általában nincs számottevő előnye (vagy semmilyen sincs), másrészt mert a 3 (most már lehet, hogy 4) kedvenc játékom (NV + PysX) szarul megy rajta, valamint ezért is mint amit alább írtam.
BeLucZ: kíváncsi vagy, mert halottal már véleményeket a 670-ről 79x0 után.
Sajna baromi drága, így nálam kiesett. Viszont az új 660-Ti OC-m (AC3-mal, iPON garral) 63k volt így bőven marad a 7950 árából.
-
fatal1ty1984
őstag
ha ereszt sincs gond,max annél aki sanálja megvenni a normális folyadékot mivel az nemvezeti az áramot.án már öntöttem nyakon ek folyadékkal 5970-eseket és 1 ora mulva vettem észre,hogy rosszul raktam fel a csatlakozot
hozzáteszem,hogy semmi baja sem lett azon kivül,hogy lekelett takaritanom a piros szint rola utánna
-
Speed®
titán
Anno 480aknál jártak jópáran úgy, hogy VF3000/AC Xtreme és hasonlovakkal meghűtötték a GPUt, közben meg leégett a VRM..nem mondom, hogy általános, szerencsére az átlag odafigyel mindenre, ha már zavarja a gyári megoldás, de akadnak "üdítő" kivételek. Azt pedig aláírom, csodát nem kell művelni, a nyüf4sznyi ICt nehezebb is hűteni, tehát nem elvárható, hogy <GPU legyen, de azért az nem normális, hogy 100+ is akár..ha bírja, ha nem..nekem "80°C fóbiám" van, ami ennél melegebb, legszívesebben lelocsolnám x) A volt 7950emmel is így volta, hiába bírta 24/7 1200at a GPU simán, a VRM miatt inkább nem erőltettem..odáig mondjuk nem jutottam, hogy emiatt módosítsak a hűtésen, inkább megváltam tőle és reálisabb elvárásokkal nyugtattam magam, nincs szükség jelenleg ekkora VGA-kakaóra..persze a techgeek-ördög nem alszik bennem, már fontolgatom a visszatérést, igaz, 670 a kiszemelt, mert kíváncsi vagyok rá..de már itt figyel a polcon a HR03GT, amit rá fogok építeni, mert előre tudom, hogy a ref.től agyf4szt fogok kapni ;p
480+Peter VRM témában majd akkor tudok nyilatkozni, ha rákerült, épp építés alatt van..lefogatógyártás stb..4830al tengetem az időt közben, Auras Frdidge van rajta, OCzva passzívan 60°C alatt..mondjuk 1080pre qrva karcsú :S#24436 fatal1ty1984
Hja, csak egy blokk ára nem ~10k, meg a rendszer se aprópénz, amibe be lehet kötni egy 200+W fűtőegységet a többi motyó mellé..a hatásfokot aláírom, de ár/érték/biztonsági rizikó szempontjából katasztrófa a wasser.
Nem elsősorban arra gondolok, hogy elázik, mert ahogy írod, alapesetben ez nem gáz, de maga az üzemeltetés körülményesebb. Egy jó léghűtést max porolni/pasztázni kell, ill. csapágyasra hajtott ventit cserélni..egyszerűbb.Node, OFF off
-
Próbáld ki és meglátod
Amúgy meg nem csak a légszállítás a lényeg egy adott vetinél.... és az se mindegy hová és mekkora felületen terelsz mondjuk 130 m³/h nézve, egy 14.es ventivel vagy ugyan ezt egy 9.essel........
u.i. : közben látom Speed(R) kolléga már majdnem ugyan ezt elmondta neked.... de mondom én már végig próbáltam minden variációt és az AC S1 még ritkább meg a TT Pro is mint a perter vagy épp a Dual-X gyári bordája és mégis a 2x9 -es megoldás volt a legjobb....
És az se véletlen, hogy gyárilag is max 9.es ventiket tesznek a kártyákra tehetnének 2x12.is de mégse......vajon miért????
-
Speed®
titán
Légszállítás és légnyomás nem ugyanaz. Koncentráltabb a kisebb venti légárama..persze hangosabb is azonos légszállítást feltételezve. Én a Peterre is 2x92mmt építek, pont emiatt. Jobb a borda alatt relatíve nagy távban figyelő VRM szempontjából.
Nem érdekel a Peter/GPU hőmérséklet, azt kb. venti nélkül is elintézi..az alatta lévő motyók az érdekesek és sokan erre b4sznak rá..nem figyelik, csak, hogy "GPU alig 60°C, király!", közben meg izzik a VRM mert nem kap elég luftot. -
-
eszakas
őstag
Azt tudomásul kellene venni hogy a mérnökök nem hülyék! Minden fémlemeznek jelentősége van és nem csak merevítés szempontjából hanem hőátadó felület szempontjából is. Minden egyes négyzetmilliméter számít amit hőleadásra lehet használni. Ezzel a megoldással a hűtőbordáról a másik oldalra is elvezetik a hőt ahol a légmozgás még pluszba hűt rajta. Nem egy DCII Top hátlemez de a célnak megfelel.
-
HSM
félisten
Na, megmértem. Folyamatos terhelés alatt belőttem úgy a feszt, hogy 75 fokra felmelegedjen a VRM, (73-75 fokot írt a HWiNFO) és megpróbáltam megmérni a kondit. A NYÁK a VRM mögött rendesen 75 fok volt, a kondi pedig, ami a legszélén lévő kis pici (tehát aminek elvileg a legjobb a hűlése, a legkevésbé zsúfolt helyen van) volt 63 fokos. Ellenben ezen kondi mögött a NYÁK is vagy 5-6 fokkal hűvösebb volt, mint a középtáján lévő kondik mögött abban a sorban. Tehát a rosszabb elhelyezkedésű kondik ideális esetben is olyan 67-68 fok körül lehettek. Szóval úgy néz ki, körübelül 5-8 fokkal lehet hűvösebbnek kalkulálni a kondikat, mint magát a VRM-et a PC 7950 esetén, ami azért nem valami sok.
(#24022) Stunts666: Nekem 925-ön alulfeszelve, +20% powerrel lightos ventivel 1,038V-on a 70 környékét szokta célbavenni, de inkább alulról.
-
HSM
félisten
Ez addig igaz, hogy a kondinak kell annyi fokon lennie. De azt is vedd figyelembe, hogy a kondit alulról fűti a NYÁK-is, ami eléggé közel tud lenni a VRM hőfokához. Ráadásul eléggé közel is vannak egymáshoz: [link]
A szellőzés se biztos, hogy tökéletes az adott helyen. Majd talán egyszer megmérem, ha hozzáférek a sajátomon, de az a tapasztalatom, hogy ezek a kondik légáramlás ellenére is eléggé felveszik a környezetük hőfokait. -
HSM
félisten
Kinek mi a problémás... Ha játék alatt folyamatosan 100 fok környéke, akkor bejöhet olyan, hogy kilépsz a menübe, és máris 105-110 is lehet, amit nem szeret- Másfelől, 100 fok körül marhára romlik a hatásfoka. Harmadrészt, 100 fok környékén már marhára rossz lesz a környezetében lévő kondenzátorok és így a kártya élettartama. Tudod, 10 fokonként felfele feleződik az élettartamuk. Én inkább maradok a játék alatt max 80 foknál.
-
HSM
félisten
Azért, mert a 70-est úgy válogatták, hogy a 70-es órajelén, az összes shaderrel is egy adott fogyasztást ne lépjen túl.
A B-esetben amit leírtam, olyan csip került a kártyára, ami nem felelt meg ezeknek a követelményeknek, ezért ha unlockolod, nő a fogyi, feljebb húzod az órajeleket, nő a fogyi, és összességében sokkal nagyobb lesz így 70-re moddolva a kari fogyasztása, mint a gyári 70-esnek lenne, és így túlterhelheted könnyen a VRM-et, pláne, ha még tovább is húzod, mert nincs nagyon eleresztve ilyen téren az a aszéria. Ez olyasmi, mint hogy a hivatalos 7990-nek is 50W-al kisebb a TDP-je a korábbiaknál a válogatás miatt.(#23827) radi8tor1: Ha már szakmai nonszensznek lett beállítva, amit írtam, talán ennyi magyarázat elfér ide. De részemről ennyi.
-
HSM
félisten
A 6950-es témánál azt felejti el mindenki, hogy a PCB bár ugyanaz, de úgy lettek a csipek válogatva, hogy a 70-ek jobb, kedvezőbb fogyasztású csipek, ezért kevésbé terhelik ugyanazt a PCB-t. Ha viszont az 50-esen unlockolod, és felhúzod az órajelet a 70-esére, akkor két lehetőség van:
-a: szerencséd van, és egy kevésbé melegedős 50-est fogtál ki, ami lehetett volna 70-es is, és szuperül működik a mod, semmi baja nem lesz a karidnak
-b: nincs szerencséd, és egy torkosabb 50-es csip került a karidra, és ha 70-est csinálsz belőle akkor igen jó eséllyel el fog füstölni előbb-utóbb...(#23815) radi8tor1: Így ahogy mondod. Volt egy pár. Mondták is sokan, hogy 50-es tuningnál vagy csak unlock, vagy csak órajelemelés.
(#23817) ko-ko82: MSI Afterburner unofficial módja tudja.
De az teljesen kilövi a komplett powertune-t, illetve emlékeim szerint az energiagazdálkodást is OFF-olja sajnos.
(#23820) ÁdiBá: A logout blogomban írogattam erről a BOOST-ról, ha gondolod, olvasd el.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ne oktass ki arról, hogy hogyan kell viselkednem. Köszönöm!
A hozzászólásoddal megerősítetted azt, hogy nem állítottam semmi valótlant, tehát egy olyan felhasználó értette a mondanivalómat, aki nem a hibát keresi mások hozzászólásában. Lásd: [link]
haddent: Nézd meg a benchmark eredményeket (akár PH-s listát). Hány 7970-et látsz top10-ben és hány 7950-et. Ez után mondd, hogy 7970 nem jobb 7950-nél.
-
haddent
addikt
Főleg, hogy ugyanezt a harcot már én is megvívtam egyszer kicsit régebben...
De egyébként csomó extrém tuningos referencia 7970 -el van, tehát maradjunk annyiban, hogy az nagyon is elég, ha van több, erősebb az jó, de nem kell. És pl. egy vapor-x vagy egy DC2T 7950 -en meg szerintem alapból erősebb van, bár nem ismerem számszerinti specifikációit a feteknek stb...#23812 radi8tor1 Én tényleg nem akarok senkit megbántani, de nincs igazad. Egy olyan felhasználó talán értette, aki már álmából felkeltve is keni-vágja a témát és a különféle verziókat, gyártókat, kiadásokat.
De egy sima felhasználónak annyi fog leszűrődni, hogy a 7970 jobb, mert erősebb a vrm, biztosan mindig jobb tuningot fog tudni, biztosan mindig kevésbé fog leégni stb... -
radi8tor
MODERÁTOR
Az a szerencséd, hogy moderátor vagyok és nem válaszolhatok azt amit akarok.
Bármibe bele lehet kötni, neked úgy látom ez a célod.Természetesen az adott kivitelt hasonlítottam össze 7970 és 7950-ből. Referencia 7970-nek komolyabb tápellátása van, mint referencia 7950-nek. Így már megfelel? (gondolom nem)
Kíváncsian várom a magyarázatodat 12pin vs 14pin tápcsatlakozóra.
-
A másik biossal nem vette vissza. Ha valaki szeretné, kilinkelem a BIOS-om, még gigáéknál sincs fent.
Remélem nem azért nincs, mert nem vesz vissza és szétég, mert hibás---
Tehát kijelenthetjük, hogy nincs olyan, hogy "legjobban" izzasztó játék
Minden kártya máshol instabil - a biztos teszt, hogy használod egy hónapig, anomália nélkül, mindenfélével
-
haddent
addikt
És ez csak amit látunk
Volt egy hosszabb beszélgetésem erről Abu -val, és elvileg a HW sokkal hosszabb időközönként reportol a szoftvernek, mint ahogy változtat a dolgokon. Tehát pl. egyszerűség kedvéért 5 másodpercenként (mondom, nyilván kissebb ez is, meg a többi időköz is) küld visszajelzést az órajelzől, de közben 1 másodpercenként nézi a fogyasztást és igazítja a dolgokat. Ezért ki tud jönni olyan eset, amikor a frissítési intervallumon belül ugrál le-föl az órajel, de te mégis úgy látod elvileg minden rendben, viszont mégis van microlag stb..
-
Whit3Rav3n
senior tag
3 gpu-s rendszerem 2 évig volt, több ember is nézte de nem szóltak be hogy nagy az input lag. Szvsz annyi helyen megy lag a játékban hogy nem annyira mérvadó már az a +3-4 frame csúszás, föleg azzal hogy több fps-ed van egy ilyen rendszerrel ami miatt nem is olyan hosszú a frameidö mint egy single gpu-nál. Lehet valami nagyon pro gamernek feltünne de én azt mondom hogy átlag gamereknek nem kell emiatt aggódnia.
-
ffodi
veterán
A lyukak a ref 7970 esetén sem stimmelnek, mert ez a borda szerintem a nem 79xx edition Petertől öröklődött. Nálam az említett hővezető ragasztóval van felrakva, egyéb rögzítés nincs, eddig még nem esett le.
ÁdiBá:
Ameddig stabil. 3DMark pedig nem elég a stabilitástestzhez, szóval szerintem válassz valami komolyabb játékot, mondjuk C3, vagy BF3.
-
-
HSM
félisten
A két 12-es elviekben jó ötlet, de gyakorlatban nem biztos, hogy jobb lenne... Régebben mikor hűtőket bütyköltem, volt, hogy a nagyobb ventivel rosszabb volt az eredmény, mert nem oda koncentrálta a légáramlatot, mint a gyári, kisebb hűtő. De azért majd meglesem, mit lehetne alkotni.
5-6 fokot javult az új házamban azonnal a VGA-hőfok, kisebb fordulat mellett is, csak lestem, mennyit számít egy jól szellőző házhoz képest is egy profi ház.
Amúgy a polírt szeretném megspórolni, úgyhogy még majd keresek/várok tapasztalatokra, mennyit számít csak egy pasztázás. Bár lehet az lenne a legcélravezetőbb, ha szétkapnám pasztázni, és megnézném, milyen a talp, és ha nagyon göröngyös/vagy nem sík, akkor nekiesni a polírnak....(#23134) radi8tor1: Egyenlőre még kis haszon van rajta, ha ügyes vagy, de okosan kell, mert nagyon könnyen megelőzheti a villanyszámla a bevételt...
Arról nem is beszélve, hogy eléggé bizonytalan a terep, árfolyam, nehézség, stb...
Ja, és ahogy egyre többen számolnak, és nő a rendszer összteljesítménye, úgy csökken a jutalom adott számítási kapacitásra, úgyhogy azért vannak buktatók...(#23136) Pug: Szerintem ez inkább szerencsejáték, mint befektetés, és azért nézzük a sötét oldalát is a dolgoknak, hogy bizony nem csak előnye van egy ilyen valutának, hanem nagyon komoly törvénytelenségeknek is terepet adhat. Úgyhogy ez nem csak "betegség" kérdése, hogy jó-e nekünk, hanem más szempont is van, pl. nem véletlen, hogy milliós pénzmozgásoknál ellenőrzik a személyedet, itt meg nem tudják. Eléggé veszélyes is lenne, ha ez terjedne el a hagyományos valuták helyett... De ez itt már nagyon OFF...
-
HSM
félisten
Köszönjük a hasznos infókat!
Azért az tisztán látszik, hogy nem olcsó játékról beszélünk, szóval nagyon meg kell gondolni, hogy beruházzunk-e rá, avagy sem, megér-e nekünk ennyit a halkság, illetve picivel jobb tuningkilátások....
Az eredmények mindenesetre nagyon jók.
Én még azon agyalok, vajon a gyári hűtés átpasztázásával, esetleg síkra csiszolásával mennyit lehetne nyerni.... Az ugye ingyen van, és ha gyárilag nem jó a felület/paszta, sokat tud számítani. A gyári hűtéssel ahogy használom 4-5 fok ileltve picit jobb hőátadás is sokat segítene. Nekem amúgy van egy gyanúm, hogy bőven lehetne ezekkel nyerni, mert nem annyira meleg a borda/hőcső a GPU-hoz, NYÁK-hoz képest...
-
Énis erről beszélek, csak hát aki nem próbálja ki saját maga, az soha nem fogja megtudni milyen és miben más mint bármelyik gyári megoldás!
Nálam még az is meglepetést okozott, hogy több mint 5.fokot javult a Peter teljesítménye miután felcsiszoltam! Érdemes megnézni a felületét egy sík tárgyal, és ha hepe-hupás rászánni egy kis időt a felcsiszolásra!
-
Én is kíváncsi vagyok mire jutsz vele!
a VRM -en hagytad a gyári bordát? milyen ventik azok? ha PWM -esek rátolod a kártyára vagy csak kívülről szabályzod valahogyan? én a SWIF2-120P -t simán rábíztam a VGA -ra (csak kellett egy átalakítót csinálnom, de már megvolt annó még a 5870.hez csináltam)
mivel!
a gyári Dual-X ventik 0,35.A esek!
a SWIF2-120P meg 0,33.A
Tehát nem kell mókolni hogy csak a vezérlést kötöd a VGA -ra mert nem nagyobb az áramfelvétele mint a gyáriak, egyébként meg 1.Ampert is elvisz vidáman a VGA -n a venti vezérlője!
-
radi8tor
MODERÁTOR
"7950 CF @ 1125/1450 - 1050/1450-s 7970-nek felel meg, tehát egy enyhe memória tuninggal felvértezett 7970 GHz Edition-nek."
-
HSM
félisten
A magasabb szivárgásra tökéletes megoldások a brutál tuning léghűtők, pl. nálam a Thermolab BARAM, amivel az átlagnál picivel magasabb szivárgású I7 920-am röhögve meghűtöttem 4,3Ghz-en, 200W körüli fogyival is, igaz, azért itt már nem volt 100%-os, de nem a hűtés fogyott el.
De azóta már vannak ennél sokkal durvább megoldások is.Amúgy alátámasztandó, amit írtam, mások is ezt tapasztalták: "What amazed me the most is that the processor required much lower voltages than the previous Phenom II chips." [link]
Illetve itt is: [link]
Ha megnézed, hasonló fogyasztás, és a nagyobb szivárgásúnak kisebb fesz kellett. Ugyanezt tapasztaltam a 3db I7 920-asom esetében is.
A magyarázatot sajnos nem tudom.(#22938) fatal1ty1984: Nagy kincs egy olyan proci.
Nem csoda, hogy nem volt könnyű hozzájutni, összesen kb. 100db létezik belőle. Muzeális darab, gyönyörű és különleges. Becsüld meg.
-
HSM
félisten
Nem-nem. Pontosan jól írtam.
Gondolj csak ezekre a procikra: [link] Ezek a legdurvábban szivárgó csipek közül kerültek ki, nem véletlen.Kis magyarázat a cikkben.
(#22901) oliba: Ennek nem tudom az okát, miért van, de prociknál nálam ami alacsonyabb szivárgású volt, annak több fesz is kellett ugyanahhoz az órajelhez, fogyasztásban furcsamód nagyon hasonlóra jöttek ki azonos órajelen, minimális volt kisebb tuning mellett az alacsonyabb szivárgású csipek előnye, de viszont a magasabb szivárgásúak, ha le bírtad hűteni, többet mentek maxra jóval.
Azért tudok csak procikból kiindulni, mert ott már több generációból is volt nálam azonos típusból több darab, rendes, monitorozható fogyasztásmérős lappal.
(#22921) zack: Annyiból nem értem a kirohanásod, hogy mindig szívesen írkáltam a tapasztalataim a hozzászólásaidra válaszul.
Alapból szimpatikus, hogy te is szeretsz mocizni, sportolni.
Csak a 60 fokot nem értettem teljesen, és ez felvetette bennem, hogy esetleg valami pl. Afterburner bug miatt nem ment valami úgy, ahogy kellett volna, én már tapasztaltam ilyet. Én se ma kezdtem, de jól megszívatott párszor még a 7870 XT-vel, +2 nap tesztelés csak emiatt kellett a logout írásomhoz, örültem neki, na, ezért is ajánlottam a Logout írásomban a TriXX-et, az ugyan butább progi sokkal, de ilyen gondot nem tapasztaltam vele. Sajnos nekem AB kell, a monitorozás és a finomabb ventiállítás miatt.Én nem mondtam neked semmi demagóg vakert (másoktól tényleg volt itt-ott néha némi rózsaszín köd, ez tény, de erről nem én tehetek) nekem mindössze azzal volt bajom, hogy anyagilag nem találtam jó alternatívának az azonos órajelen +7% sebességelőnyt az árak viszonyával szemben. Mert ez tény, ennyi a gyakorlatban. Persze, színtisztán csak shader/texzúrázó téren +14% van benne (ezt is mindig leírom) de ennél gyorsabb elméletben se lehet, és játékban ez nem nagyon fog +14%-ot hozni, mert a többi részegységből nincs benne több.
És azért nem tartom jó vételnek, mert ugyanaz a csip, ugyan azzal a belső kiépítéssel, tehát elvileg ugyanakkora órajelig bírja. Ott is ugyanúgy belefuthatsz egy darabba, ami 1100Mhz-en köszöni, de feladja a harcot. Egyedül annyival vagy előrébb, hogy a 70-esnél gyárilag garantálják neked az 1050Mhz-et, de semmi többet. De oda is írtam, nettó űron már más a helyzet, bár akkor a 7950-et is nettó áron kéne számolni, és megint khm...Érted...
Itt is láthatod, én azt írtam neked, 1100 felett már necces a 7950, nem szereti: [link]
A hűtőre is azt írtam, ha 1000-1050 fölé akarsz menni csendben [link].De természetesen mindenki azt vesz, amit csak jónak lát.
Én csak segítő szándékkal leírtam a véleményem a kérdésről.
Amúgy az enyém is 1200Mhz körül ér véget, ami a GPU-t illeti, feljebb több fesszel se megy. Bár azért jobb hűtéssel is kipróbálnám, de szerintem nem fogom, úgyse használnám 1050Mhz felett a fogyasztás miatt, de ebben a 70-es se lenne jobb.
(#22924) zack: A Sapphire 7870 XT-m 62%-os volt, és bírta az is az 1200Mhz-et, nem ezen múlik ezen a szériánál úgylátszik. A PC7950 nekem is 80%.
(#22934) radi8tor1: Ez nekem már túlmutata a racionalitáson...
-
HSM
félisten
Ezt most nem egészen értem, miért írod...
Nekik muszáj tudni, melyik csip hogy sikerült, ez alapján kerül besorolásra, pl. PRO lesz belőle, XT, XT, GHZ ED. LE, vagy Firepro, Sky nemtudommi, vagy az új 7990....
Namost, ha ők tudják, hogy melyik milyen lett, akkor miért ne lehetne tőlük mondjuk némi felár fejében szigorúbb követelményeknek megfelelő csipet rendelni mondjuk egy OC karira?(#22759) poli27: Így aztán meg külön szerencse, hogy működik...
(#22760) ÁdiBá: Ja, csak éppen az 5850-re is ami volt, olyan dolgokat csinált, hogy inkább utánaolvastam, hogy kell, és kézzel csináltam BIOS-t a sajátomhoz... Ellenben az se lett valamiért 100%-os, úgyhogy hagytam a fenébe, inkább használtam Afterburner-t a szabályzásra.
Én nem bánom, hogy nincsenek ilyen kétes megbízhatóságú szerkesztők, legalább kevesebb az elrontott kártya a topikokban...(#22763) DroiDMester: Biztos lehetne csinálni, csak aki rendelkezik az ehhez szükséges ismerettel, annak nem érdeke ezt kiadni a kezéből, vagy kifejezetten tilos is.
-
TTomax
félisten
De igaz az... csak ehhez uj kártyát kellet venni.... márha a boost funkció kellett...
(#22716) Pug
A biost fel lehet tenni,az órajelek megváltoznak,de nem lesz teljes értékű...boostos kártya.. mert a boost mint olyan nem fog menni...de ez igazán szőrszálhasogatás szvsz.. azt viszont nem tudom hivatalosan lett-e kiadva ilyen bios a régebbi kártyákhoz,mert ha nem lett akkor valóban picit sántít,ha nem lett akkor helytálló... -
Fel lehet tenni az első szériás REFERENCIA 7950 -re is a BOOST BIOS -t, csak épp nem lesz Boos -os tőle hanem ha jól tudom FIX 925.MHz -en fog járni utána! és ez a nagytesó 70.essel is így van! De katt ide!
-
TTomax
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest