- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
Szerintem a HWINFO-t használja a RivaTunerrel.
Én AIDA64-et és az MSI AB RivaTuner funkcióját használom.
Nálam Így néz ki képernyőn. (1080p-ben elég tűrhető...)
Bár ebben a videóban nem látni a címkéket az értékek előtt, az AIDA64 béta verzióját ha letöltöd (nekem is az van fenn), az már tudja..., viszont oktatóvideónak tökéletes...
Arra figyelni kell, hogy nem minden Aida verzió működik, nekem állandóan dll-hibákat adott be. A linkelt béta nálam viszont hibátlan. -
Blitz23
tag
Köszi,de azóta sikerült megcsinálnom.Visszaraktam alapra és rebootoltam.Utána már a default értéket mutatta a GPU-Z.Bár érdekes, trixxnél még mindig 1250 a VDDC. De ettől fügettelenül nagyon köszi,hogy szántál rám időt.Érdekel a dolog persze,szeretem a vga-kat. Még annyi kérdésem lenne,hogy ezzel a biossal:015.025.000.099(nem a boostos) alapfeszen(1125mv) mennyire jó az 1020/1375?
Ha esetleg tovább mennék(talán az új metro-hoz kell majd) hogy lenne érdemes csinálnom? After burnerrel 0.005 voltonként kb +5-10mhz core clock,memory clock és utána furmark? Meg kb 2-3óra game mellett kibírna 2évet felhúzva? -
HSM
félisten
Csak +5-10W üresjárat a fix voltage, ha nem húzod nagyon... Lesd meg a Logout tesztemben, tényleg nem sok, kár miatta aggódni.
(#23574) Macka: Én biztos hagynám a gyári VRM bordát. Szép nagy, jól is hűt.
A pasztát és a hűtő alját megnéznéd, ha szétszeded, milyen paszta van rajta (mennyire vacak) és hogy van a hűtőtalp megmunkálva? -
HSM
félisten
A logout blogomban is teszteltem ezt a dolgot, az a baj, hogy a powertune nem nézi, milyen feszen megy a kártya, a gyári fesszel számolja, mikor kell csökkentenie az órajelet.
Tehát hiába fogyaszt feleannyit alapórajelen 1V-on, a powertune ugyanakkor fogja visszavenni, mintha a gyári 1,18V-on menne, kétszer annyit fogyasztva.
Mondjuk nekem szerencsém volt eddig mindkét karimmal, mert +20% mellett csak szintetikus terhelőprogikban sikerült visszavett órajelekre bírnom, játékban egyetlen egyszer sem.
És ezekszerint neked is szerencséd van, mert a gyári BIOS-al jó nálad is. -
gondoltam nem a korábbi FZ0, hanem FX0 / FY0 biost sütöm be (hátha jobb a boostja
)
integrált vga, win alol FZ0 visszasütés
úgy néz ki h csak ez és az F43 "kompatibilis" a vga kártyámmal (giga 7950 winforce3 rev1)úgy döntöttem, magas idle fesz ide vagy oda, inkább a jóval gyorsabb FZ0 + afterburnertuning lesz a menü.
-
ez durva, még +20% mellett is visszaveszi magát a kártya az F43-as BIOS-al
97fps a vége... (1.1V / 1050mhz-re lőttem, mint a gyári FZ0 bios-al, de hiába: ez a bios akkor is leszabályoz... durván! kb tuningra alkalmatlan, ahogyan a boos-os is volt)
na, most mitévő legyek....... ?
gondolom a kombustor beli 33% játékok alatt azért nem lenne meg... lusta vagyok kimérni -
szasanyi
félisten
Azt nem tudom, de ha kipróbálod nagy baj nem lehet - már ha van némi BIOS frissítési jártasságod. Mert ha "halott" lesz a VGA, akkor is új tudod flesselni pölö az iGP használatával, szóval elrontani nem nagyon lehet.
Hozzáteszem: azért nem abszolút lehetetlen, így ha mégis sikerül egy totál agyhalott VGA-t létrehozni azért nem vállalok felelősséget! -
HSM
félisten
Hmm... Nem kapcsoltad véletlen be az unofficial overclocking módot? Azért kérdezem, mert akkor nekem is "hatástalan" a power limit csúszka és a beállított órajel megy. Az 1050Mhz-hez épp tökéletes a 133FPS környéke.
Vagy gyárilag olyan magas a power limitje a windforce-nak, hogy meg se kottyan neki a -20%, de ezt azért nem hiszem...
(#23360) arty: Na, akkor végképp érdekes... Még 0% powerrel is vissza kéne vegyen Kombustor alatt, nemhogy -20%-on... (Nekem még a +20% alatt is csak 116FPS, mivel visszavesz) Mindenesetre örülj neki, neked így aztán semmi félnivalód a boost-tól, hogy esetleg viszaveszi az órajeled.
(#23357) BeLucZ: Jobb user mode-ban futtatni, de ha összeakadna a Punkbusterrel, vagy valami szarul megírt progival, akkor érdemes kernelbe rakni.
Amúgy ahogy a neve is mutatja, azt állítja, a monitorozó rész kernel vagy user módban fusson.
-
HSM
félisten
Örülök!
A 7950-es rész már a megjelenéskor benne volt, csak nem akartam teljesen átszerkeszteni miatta a már megírt cikket, ezért kiegészítésként került mellé. Végülis a logika is így kívánta, ha már a Tahiti-LE fogyasztásának vizsgálata volt a központi téma.Utólag csak a fórumba linkelt kis Trixx útmutató került be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- C++ programozás
- Synology NAS
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest