-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Jaja, 1500-on 1,5V-on elvileg alig több a melegedése, mint 1,6V-on 1250-en, ahogy általában gyárilag mennek.
Érdekes amúgy, nálam is a memória melegszik a legjobban a karin, legalábbis az infrás méréseim szerint...És főleg az a 2-3db, amelyik a GPU és a PCI sín közelében van...
-
szasanyi
félisten
No, eszerint nem csak én tapasztalok ilyet.
Nálam van, hogy fél órát (vagy többet is) megy gond nélkül és utána áll meg a kép, van amikor 10 perc elég. A gép (rendszer) nem fagy le nálam, így ki tudok lépni a játékból is, de másra nem reagál. 50Mhz-cel lejjebb már semmi gond nincs ezzel sem (közte nem is próbáltam),.
-
No felpróbáltam a BIOS -od, nálam se kép, se hang! Szóval neked TUTI MÁS a VRM vagy a vRam -od!
Sajnos még nem tudtam más típusú 16-20G -t szétkapni csak az enyémet! Kíváncsi lennék miben más ennyire hogy még el sem indul a te biosoddal az én kártyám
Ha nem esne nehezedre(és kivitelezhető) hasonló képet csinálni a VGA -d ról mint haddent -kolléga, akkor fény derülne sok mindenre!
Mert legalább kiderülne hogy AZONOS SKU# szám alatt mit változtatnak?
-
Hát a képed alapján sz.tem nem az én BIOS -om van rajta!
Ezen a képen láthatod a saját BIOS -om!
Bár volt néhány korábbi verzió, de azok sem 950/1250 -es órajelűek voltak, és ott még nem működött a HDMi
innen tudod letölteni a BIOS -omat és egy kis segítség hozzá, mit-hogyan!
Viszont kipróbálnám azt a bios -t amit látok a képeden ha valóban BOOS -t nélküli és minden frankó vele(bele értve a HDMI -t is) ha nem nagy kérés mentsd le és tedd fel valahová és linkeld be
vagy akár PÜ -be is jöhet a link!
**********************************************************************************
Raggie : Nem megszünteti a BOOST -ot hanem komplett másik BIOS, egy próbát megér tedd fel és meglátod működik -e (Samsung és Elpida ramos kártyákkal valószínű de Hynix -en már nem biztos!) aztán majd írd meg mire jutottál! -
Nekem is ilyenem van De a VRM része NEM REF!
íme csupaszon!
De katt ide itt linkeltem még néhány képet róla!
Bár már találkoztam ugyan ezzel az SKU# számmal más fajta VRM -el rendelkező verzióval is szóval elég nagy a káosz!
Melyik BIOS -t tetted rá az én módosítottamat?
-
HSM
félisten
Lehet. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy azért elég sokat tettem már le az asztalra ebben a topicban, ami az építő, segítő hozzászólásokat illeti. Ellenben az alaptalan ajánlgatásoktól, és a valótlanságok állításától hajlamos vagyok mérges lenni. Marha könnyű egy topicba bemenni, és én ezt vagy azt venném, de ehhez minimum valami indoklás is illik, ugyanis valakinek ajánlani egyben felelősséget is jelent.
Ha pedig ennyire nem tetszik a stílusom, akkor sajnos csak azt tudom javasolni, hogy ne olvasd el, amiket írok. Én ilyen vagyok. Béke!
-
zack
nagyúr
Még kevesebb.
Mert elfelejtettem levonni a 30W-ot ami a gép kikapcsolt állapotában kijön a konnektorból.
Szóval ezekből az értékekből lejön 30+30W.
Crysis 3 nettó 710W
Tomb Raider nettó 600W (bár itt csak bench alatt mértem, megnézem játékban)VGA-k alapfeszen (1,187V), proci húzva i3770k 1,24V 4600Mhz.
-
HSM
félisten
Az a baj, hogy nem veszi át azonnal. Volt anno nekem gondom intel ich9 túlmelegedéssel, annak aztán sok lába van, mégse adta le elég hamar azt az 1 és 4w közötti hőt, amit generált, bordát kellett rá rakni a stabil működéshez nem egy esetben....
Arról nem is beszélve, ha húzod, alapból melegebb a nyák is, tehát még lassabban veszi fel a memóriák megnövekedett hőtermelését.
Szerintem jobb biztosra menni, és hagyni benne némi tartalékot, mint kicentizni, és szerencsétlen esetben pofára esni.(#21788) ko-ko82: Nézd meg HWiNFO-val, hogy két chil8228 VRM-et lát-e a kártyíádon, vagy csak egyet! Ha az látja mindkettőt, akkor a 3-as AB is fog tudni szerintem feszt állítani.
(#21790) Asbee: Mármint tuningtól túlemelegedett/tönkrement kártyáról nem hallottál/olvastál még?
Én sajnos már elég sokszor.
-
Gery0505
aktív tag
Köszi.
Ezzel ha átkapcsolom nem boost-os biosra, akkor mi fog történni? (Remélem nem indul el az önmegsemmisítési funkció...Visszaveszi a GPU órajeleit a gyári 800MHz-es értékre? Lehet olyankor tuningolni? Gondolom csak kikapcsolt állapotban lehet átkapcsolni, és a boot után lehet majd érezni.
-
HSM
félisten
Sapphire 7870 XT alapfeszes tuning, tehát 1,25V, és "csak" 68%-os ASIC: [link]
Szerintem elpukkant volna, ha hagyom tovább futni...Egyébként jól írod ez a lényeg: "A user meg ha feszt emel lépésekben tegye és figyelje a hőfokokat.".
De az 1,038V-ról adjunk neki egyből 1,1-1,15V-ot az nem ez a kategória szvsz.
(#20611) haddent: Nem "jó" vagy "rossz" van. Csak annyi, hogy a magasnak elvileg kisebb feszültség kell azonos órajelhez, de azonos feszen jobban melegszik. Azért van általában a nagyon magas (80%+) ASIC-ú kártyákon kisebb alapfesz.
Igazából se a túl kicsi nem ideális jó tuningra, se a túl magas.nem azt mondtam nem alkalmas, sőt, csak nem ideális.
(#20613) Pala: De, van rajta.
Mégpedig elvileg egy igen kevéssé melegedős fajta.
Van erre egy progi elvileg, TSMC-s, ami szépen kiírja. és nekem nem esik pont egybe a GPU-Z-vel.
Lehet, itt van elásva valami disznóság, hogy a GPU-Z mérte szarul bizonyos verziókban.
Áh, meg is van: [link]
Szóval lehet, inkább ezt kéne használni erre...(#20614) haddent: Annak idején ez a trend nagyon szépen megfigyelhető volt Intel prociknál.
Saját magam is alaposan kiteszteltem 3db I7 920-as, és ott is állt ez az ASIC quality-s megállapításom, csak ott nem a GPU-Z írta ki, hanem a gyári alapfeszből lehetett kikövetkeztetni.
Ettől függetlenül lehet, hogy az ASIC quality nem méri ezt pontosan, egyéb okokból, de maga a jelenség melegedősebb/kevésbé melegedős csipekről és feszültségekről valós.
És elvileg a rendelkezésre álló adatok alapján ezt lenne hivatott mérni ez az ASIC dolog.
-
HSM
félisten
Na, majd akkor tapsolj, ha lesz tapasztalatod 100%-os ASIC quality-jű csippel, addig ezt ne erőltesd.
Enyém is csak 80%, de ésszel kell kapcsolgatni rá a feszültséget. Tiéd mennyi is pontosan, ha már itt tartunk?(#20588) Gery0505: A GPU-Z leírja a lényeget. De összefoglalva annyit, hogyha valaki egy 50%-os vagy azalatti ASIC-al azt mondja, nyugodtan tedd 1,2V-ra, mert neki jó úgy, akkor azért légy óvatos, mert a tiéd ugyanazon az 1,2V-on sokkal de sokkal melegebb lesz.
Viszont a hozzászólásokat 5 percen belül szerkeszteni kéne, nem 3-at gyártani egymás után félmondatoknak.
-
mcwolf79
veterán
Mérd már ki pls,hogy mennyi plussz fps-t hoz ez a konyhára?
Kötve hiszem,hogy hozna annyit,hogy egy esetlegesen játszhatatlan game játszható legyen.Még egy Crysis 3-nál sem hoz annyit,hogy megérje.Hoz 5-10 fps-t ??? (Ha hoz annyit egyáltalán) Na bumm,sokkal előrébb vagy.
Ami szarul optimalizált,azon úgysem segít. Esetleg húzósabb szituban 60-ról "csak" 50-re fog visszaesni,és nem 45-re. Nagy siker :-x -
És kaptunk egy a tényeken és a szakmai szemléleten alapuló hsz-t, köszönjük. Akkor kérlek cáfold meg, ha elfogadod, hogy 9%-os órajel különbséggel hozható a 7970-es teljesítménye, hogy egy 1100-on pörgő 7970-es teljesítményét hozd, ahhoz 1200-on kell járatnod a 7950-est. És akkor megint nem vettük figyelembe, hogy csak az egyik versenyzőt húztuk. De semmi baj, ha az a lényeg, hogy az én
péniszemvga-m húzva olyanhosszúgyors mint a "józsi" drágábbpéniszevga-ja alapon és nem az hogy tényszerűen értekezzünk az adott hardware-ekről, akkor nem szóltam.(#18191) csaabz:
A boostos bios van rajta? Mert ha igen, akkor ott a probléma forrása.
-
szasanyi
félisten
Ott van a The Wicher 2 is ahol nincs is PhysX, de AMD kártyán nem fut olyan jól (simán) mint NV kártyával. Szval van pár jó cím, ami egyszerűen az NV optimalizáltsága miatt nem olyan jól fut AMD architektúrán (vagy AMD driverrel nemtom pontosan).
Foxmulder89 (#17783) - a lényegen sajna ez nem változtat. Ez van, ha tetszik ha nem, az NV valszeg nem is fog ezen változtatni hanem megtartja saját privilégiumának.
-
daveoff
veterán
(#16979) xatos3:
Asus HD 7950 DirectCU II: fault reportNekem ilyen kártyám van, de szerencsére én nem tapasztaltam semmi ilyen problémát! Idle 30°C, terhelés alatt max 68°C-ot mértem 1150MHz-es GPU-val! Hangja idle-ben szinte nincs, terhelés alatt elviselhető! Majd valamikor hazaviszem melóhelyről a lézeres távhőmérőt, és megmérem a nyák hátulját is terhelés alatt....
-
-
szasanyi
félisten
Nekem még az is sok volt, mert így ~81k mindennel együtt. Tesztek alapján nagyon csendes és hatékony a PCS+ hűtése.
Arra különösen kíváncsi vagyok ti. volt ASUS GTX570 DCUII kártyám, és a brutál nagy, 3 slotos hűtése nem nyűgözött le - mármint ahhoz képest értem, amekkora. De az is lehet, hogy számítottam sokkal jobbra, de LOAD bizony elérte a 70 fokot a GPU. -
szasanyi
félisten
Igen, néztem én is az ASUS kártyáit. Sajna (sokkal) drágábbak így nekem nem jelentett megfontolható alternatívát. Nem is értem mi történt, iPON-ban (is) ~1 hét alatt ~10k-t emelkedett az ára. Pedig előtte sem volt épp olcsó...
-
Rabbitf_24
addikt
-
-
karesz501
senior tag
vagy a "sima" OC-s, már szintén a Dual-X hűtéssel
szerk.: jobban megnézve, az a flex OC -s kártya BOOST-os. Én nem venném......
-
karesz501
senior tag
A hardverker honlapján rosszul van fent, és az valójában NEM AZ a kártya..... hanem EZ.
Én a Gigabyte helyett megrendeltem, átvettem, és amikor kibontottam a boltban akkor kiderült, hogy tök más.... rosszul szerepel a rendszerükben, és ezek szerint még mindig nem javították a hibát
-
haddent
addikt
Csak azért nem érzed folyamatosnak mert nem is az konkrétan
Nem a patch miatt, egyszerűen ennyi tellett a nagyrabecsűlt programozóktól, és nem az AMD hibája... Ott van a Hitman meg a Sleeping Dogs ugyanúgy never settle bundle és AMD játék, és láss csodát tökéletesen futnak, jól optimalizáltak, szépek, jók. Legalábbis nálam legalább azok ilyenek.. -
xatos3
senior tag
annyit "trükköztem" hogy 50 foktól pörög 3000en, gyárilag meg csak 60 foknál kapcsolna erre a szintre,
és akkor is meglepően halk, de nyilván kinek mi a halk(#15524) amd overdrivenál is figyelmeztet hogy garivesztéssel járhat at uning, mivel az nem rendeltetés szerű használat. Tehát igen, vesztHETsz garit túlhúzással, nyilván az más kérdés hogy a gyakorlatban mi történik:
(jaj hát én nemtom ment a képernyőkímélő, abból is 2d-s csak erre megfüstölt a 7970 cserélje ki boltos bácsi!)
-
xatos3
senior tag
azért teszteket nézhetnél, a giga a leghidegebb a léghűtésesek közt, nekem pl órás furmarkkal is csak 61 celsius
ez meg szerintem no comment asus direct cu érintkezés
-
haddent
addikt
Nem. 110C -ig bírják (értsd: 110C -ot ha eléri, akkor throttling életbe lép) a ref.-re épített VRM modulok, gondolom azért egy Asus DC2 is tudja ezt a szintet, ha nem jobbat. Bár azért nyáron egy Furmark majd okozhat gondot. Én ezért hagytam ott a sok ilyen-olyan hűtésű szupergyártót és szereztem egy ref. karit
Sajnos ennél a szériánál (is?) nagyon figyelmen kívül hagyták a nagy fogyasztást és így hőtermelést a VRM résznél..
-
-
-
-
-
Gerisz
addikt
Asus. Nekem az van, lehet a feszt is állítani AB-vel a memória feszültséget is.
Asus GPU Tweak 1,15-ig AB 1,3 Trixx 1,5mV-ig engedi.
Ha a memória neked jó 1500-on akkor a Trixx-el lehet a legmagasabb GPU órajelet elérni.
Estére megnézem az enyém mennyin megy.
A hűtő meg simán jó. -
-
-
1150/1500.MHz -et én úgy látom MINDEGYIK 7950 tudja 1,20-1,25.v al (a jobbak azok még többet is, és alacsonyabb feszen) ami egyébként a Boost os kártyák alapfesze tehát melegedéstől nem kell tartani mivel gyárilag is ezt a feszt kapják! Ha nem ismered annyira a 7950 et akkor egy kis segítség: 1100/1500.MHz kb pont egálban van a nagytesó 7970.GHz Edition -al olyan teszteket meg találsz ahol a 7970GHz ed. és GTX680 szerepel így nem lesz nehéz összehasonlítani, de olyan tesztet keress ahol a 12.11 Béta driver el tesztelték a kártyát mert sokat dob az előző driverekhez képest a teljesítményen
Ja még annyi 1000/1400.MHz felett kezd elég erősen megtáltosodni a 7950 (900.MHz körül még elég lájtos)
-
p87
senior tag
Itt van egy 950/1250MHz órajelű 7950-es review, driver is 12.11-es, beta 8-as lehet a dátumból kifolyólag.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tuningra nem lehet alapozni csak akkor, ha már kipróbált kártyát veszel. Fesz emelés megint csak lutri. Van amelyik kártya fesz emeléssel húzható, van amelyik annyira melegedik tőle, hogy semennyire nem húzható csak alapfeszen.
Én azt mondom mindig, hogy inkább vegyél erősebb kártyát, ha be akarod hozni a másikat teljesítményben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest