- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
vagyis az az igp egy rakat xar.....
1680x1050be már nagyon leakad a 7750es?nem max payne 3 meg far cry 3ra gondolok....az a baj a milyne azstalit vegyekbe bveraktam 5 grafikon 7660D+6670....egy 7770 körbeveri, több mint 1.5x jobb.
a 7750 a 7770től kb 25%kal gyengébb nem?vagyis erősebb még mindig mint a dual grapics.os megoldás. -
mackosajt
addikt
-
d33plin3
csendes tag
Hát már csak ez a reményem maradt, mert ma megint kipróbáltam minden lehetségest, gép kipakol, visszapakol, bios reset, de semmi. Továbbra is sötét a kép, de a gép elindul alatta...
Jövő hét elején remélhetőleg visszakapom az új alaplapot, és abban kipróbálom. Ha ott sem müködik, akkor visszaviszem, csak sajnos már tegnap lejárt a 3 nap, igy megint várhatok majd 2 hetet míg vizsgálgatják..
ha ez igy lesz..akkor az elmúlt 1 hónapban 2 nagy értékű vásárlásom volt az Aqua computerben, és mindkét termék hibás...fasza.
-
Silenzio
addikt
Van ahol csak 20%-kal jobb, máshol 200%-kal.
Épp tegnap meséltem el, hogy mértem a Crysis 2-ben 50 fps-t ott, ahol az 5850 is csak 17-et hozott.
Ezek a vga-tesztek rohadtul nem reprezentatívak. Több éves, elavult szarokkal tesztelnek és a driverek is kiforratlanok. Lehet írok majd egy gyorstesztet logoutra arról, mit is ér manapság valójában ez a belépő szintű kártya.
-
-
ViZion
félisten
Csak Neked!
Az elállás joga
A Megrendelő az 17/1999 Korm. rendelet 4. §-a alapján jogosult az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben az eladó köteles a Megrendelő által kifizetett termék árát haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni.A 17/1999 (II.5) Korm. rendelet 5. §-a alapján a Megrendelő nem gyakorolhatja elállási jogát:
hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta, olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (pl: kérésre összeállított konfigurációk)Amennyiben a 8 munkanapon belüli elállás jogával élni szeretne, kérjük, hogy a termék határidőn belüli visszajuttatása mellett írásban írja le, hogy el szeretne állni a szerződéstől a fenti jogszabály felhatalmazása alapján.
Egyéb kérdés?Jah, tényleg a 7xx csipszettel voltak a HD4xxx kártyák hibridben, de ott se mind, mert pl. a 4770 nem ment a 780G-vel így.
-
andrasko
senior tag
(#2921) Janou
köszönöm, ki fogom próbálni.(#2919) ViZion
Ez a registry takarítás elég misztikusan és általánosnak hangzik!
Turkáltam már a registry-ben nm egyszer.
De azt, hogy .net-et mindenhonnan kigyomláljam segéd progi nélkül...
kicsit tű a szénakazalban effektnek tűnik. -
andrasko
senior tag
(#2840) Janou
Bakker, ... neked 7750-ed van?! (honnan a pékből vettem ezt a Sap.7770OC-dat?!)
Nálam amíg a Sapph. 7750 -em volt soha nem volt gond a zc-vel!
(igaz nem is volt fent az OverDrive, Catalyst: 12.6)
Hátha a Sapph. 7770-OC-nál is ez a kulcs.(#2841) andras888
2 dologra tippelek:
- Nálad is az OverDrive kavar be?! (Feltéve, ha fent és engedélyezve van.)
- Ha nincs, akkor nagy valószínűséggel nem is fog működni!
Azért feltételezem, mert a Gigabyte ventilátor fordulatszámát nem érzékeli.
(rpm-et nem, hanem csak venti használati %-ot.)Késő délután/este többet fogok tudni!
Legalább is arról, hogy a Sapph.7770-OC mit csinál OD nélkül?! -
sb
veterán
Írtam korábban, hogy nekem is behülyült az overdrive-tól. Random, hogy kikapcsol-e, még az is, hogy visszaveszi-e a 3D órajelet egyáltalán. Nem egyszer volt, hogy monitor kikapcsolás után zerocore helyett megugrott +30-40W-tal a fogyasztás.
Kikapcsolt Overdrive mellett viszont Afterburneres tuning mellett is tökéletesen működött, ahogy kell.
Ja és ez vélhetően mindenhol szar mert én 12.7 alatt próbáltam.
-
Vladi
nagyúr
Köszi, jól hangzik.
Tényleg érdekes lenne, hogy mennyit dob a latba a frek emelés.
NÁlam olyan nincs, hogy nem számottevő. 1 wattért lekapcsoltam a giga lanomat.Igen, lehet, hogy gyári drivert kell használnom, bár linuxon ajánlott az xorg drivert használni, ha megfelelő, stabilitás miatt.
(#2791) mobal:
Az miért kell?
-
andrasko
senior tag
Ha a gpu miatt instabil, akkor még a gddr-el próbálkozhatsz.
Próbáld meghatározni a végét külön-külön. (gpu/gddr) - Így: (#2761) andrasko
-
andrasko
senior tag
Nekem Sapphire HD7750 -em volt. (800/1125)
Tuning potenciál: 800/1125 @ MAB-OC:925/1313 (5252)
Vantage gpu pont: 10032 @ 11739
(#2277) andrasko & >sheet<Kiegészítő adatok:
- hőfok min/max: 35/53°C,
- teljesítményben ez +17%-ot jelent,
- gyári, alap feszültségen.
(a szoftveres fesz.állítás nem működik, csak a Power Target/Tune/Limit/stb)
- 12.6 Catalyst driver -
törölt tag
Lehet mégis SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition OC lesz. A sima kerül 33,6k-ba az OC meg 38,9k. Megéri az a plusz 5 ezres többlet? Mert én igazából játékra használnám a kártyát, és megmutatkozna FPS-ben az a plusz Memória órajel 4-500?
2. kérdés
Ha simát vennék Asus 7770 1GB DDR5 GHz Edition
GPU Órajel: 1020MHz
Memória Órajel: 4600MHz <--- Ezt is fel lehet tornázni 1150/5000-re(dupla ventis hűtéssel nincs gond)
-
Lurch
csendes tag
Power Target (GPU tweak) = Board Power Limit (Trixx) = Power control settings (CCC) = AMD Powertune
-
andrasko
senior tag
A táblázat "rendszergazdija" ZetorGumi kolléga.
(köszönet Neki!)
Címezz neki légysz egy üzenetet, például ide: (#1388) ZetorGumi
Egy hasonló vantage eredmény fotóval: -
andrasko
senior tag
ááá... Hagyd nyugodtan!
Engem nem zavar!Az alapja egy jó ház választás.
Én a Sharkoon Rebel9-et választottam, illetve pont arra tudtam gazdaságosan szert tenni!
A rendszer ventit 8V-ról, vagy jelentősen ford.szabályozva használom.
Így gyakorlatilag olyan csöndes, éjjel hangját nem hallom, aludni lehet mellette.
Nézd meg a vga hőmérsékleti tesztem, szerintem meggyőző:
- idle (nyitott ház / zárt ház): +2°C /ugyanolyan venti ford. mellett/
- load (nyitott ház / zárt ház): +1°C /+87rpm/+2% venti ford. mellett/ -
ZetorGumi
addikt
Az oké, hogy 7750 mellé.
De felvetődött egy olyan Általános kérdés, hogy minek i7 egyáltalán? És én levázoltam, hogy milyen lehetőségek miatt kellhet.
Pl. Ha valaki sokat renderel a gépén, de nem játszik, az vehet erős procit, de minek egy drága kártya mellé. Jó, ez egy extrém eset, de előfordulhat. -
ZetorGumi
addikt
Kérlek szépen, eléggé mellélőttél az árral.
i7 930: 45k.És 1.
Nem arról van szó, hogy 3x annyi FPS-t produkál, hanem arról, hogy kihajtja a VGA-t.2.
Processzor. Nem VGA. Nem függ a felbontástól a prociteljesítmény. A felbontástól a VGA-nak a teljesítménye függ, és az FPS. De a fizika (amit a proci számít) az nem.
Jah, és beleírtam, hogy egy i7 elég overkill a 77x0-hoz... Én azt írtam, hogy az vesz ilyen procit, akinek kell a nyers procierő. Például az, aki sokat konvertál, vagy renderel. Azoknak kell. Nem játékosoknak, játékhoz bőven elég egy pl i5 2500, vagy FX6100, vagy FX8120. Azzal egy jódarabig elvan az ember.Velem nem fogsz tudni összemérni semmit, mivel nekem 6950-em van, csak jelzem. (ha már az én felbontásomat mondod)
-
ViZion
félisten
Továbbra is azt mondom, h amíg nem írja mire kell, mit cserélne, mennyit szán rá, addig NEM lehet tanácsot adni...
"nagyobb grafikai igényű program mellé kell" - ha nagyobb VGA kellene, akkor nem belépő szintű VGA-hoz keresne procit. Ezzel pl. egy Photoshop már elvan bőven, viszont oda nagyobb proci kell... Ha HTPC-be rakná amivel néha játszana, akkor sem lehet ajánlott a régi Athlon, visszafelé nem fejlesztünk... másrészt 4 magosok vannak 20k körül.Szal. ez így olyan, h elmondom a Veyron a jó kocsi, ha kevesebbel beéred, akkor BMW vagy Merci...
miközben nem tudom mit tervezel, lehet platóst keresnél...
Ellenben ASUS a világon a legnagyobb alaplap gyártó... már jó rég óta. Hibás darabok vannak. Először ASRock 970 Extreme deszkát vettem, összeraktam a gépet, be sem indult... Elvileg minden jó volt, teszteltük másik gépen az új procit is, stb... csere Asusra (nem volt másik ASRock), de ettől ASRock nem sz@r, meg kell nézni a topikban sokan használják boldogan, én meg bemartam 1 sz@rt.
Várjuk meg a jóembert, h mit is akar, mi van neki most (pl. gagyi táp mellé berakatni egy 4 magos 140W TDP-s procit nagí buli lenne), mennyi$ szán rá, és utána lehet tervezni.
-
Legalább ne beszélj ződcségeket...........
Giga lapok kb: LGA775 ill AM2+ ig voltak normálisak és jók, ezután éppúgy ahogy az összes többi giga cucc mély repülésbe kezdett és egy ipari hulladék kategória,,,,,,,,,,,!
ASUS -t meg nem kéne le ócsárolni ha 1.db ot adtatok el belőle, majd ha 100 ból vissza kerül 20 akkor lehet róla valamit is mondani vélemény formájában.............
1155. konfigba -ba meg ne nagyon vegyünk már játékra retek 2magos pentium Gxxx -et az kb még netezésre is épphogy elég!
És az Athlon II X3 440 vs i7-920 még köszönő viszonyba sincs!
Az i7-920 még az FX-6200 X6 -ot is megeszi reggelire(némi tuningal) nem hogy egy retek Athlon II X3 al lenne egy kategóriába még játékok alatt sem!
Ne szintetikus tesztekkel(3TréMárk) hasonlítgassátok a konfigotokat egymással mert valós játékoknál meg át estek a ló túl oldalára!
-
ViZion
félisten
Jók ezek az általános tanácsok... félrevezetésre.
NEM lehet megmondani a tutit, ha nem tudjuk MIRE kell a gép. Netezésre 965 BE? Vagy játékra X3 Athlon? Nagyon nem mindegy...
Giga sem mondható általánosan jónak, pl. AM3, AM3+ deszkáik NEM ajánlottak (ahogy pl. 7770 VGA sem jól jött ki nekik...), AM2+ jók voltak... -
inaxis
csendes tag
Semmi OC, oda még nem jutottam el... Sajna csak 1 gépem van otthon pontosabban 2 de az Atom mellé nem valószínű hogy beférne a kari
A boltban valamiért nem akargatták kipróbálni. Nem is értettem, szerintem 2 perc és kiderült volna még mondtam is nekik hogy nem akarják kipróbálni? Hát nem... A bolt nevét nem tudom hogy leírhatom e nem vagyok egy nagy fórumos, meg alapjába véve mindíg onnan vásárolok és sosem volt ezzel gondom.
-
andrasko
senior tag
Nekem Sapphire HD7750-em van.
Tuning potenciál: 800/1125 @ MAB-OC:925/1313 (5252)
Vantage gpu pont: 10032 @ 11739
... az alap pontszám egy májusban fentlévő driverrel kaptam, kíváncsi lennék a jelenlegi mennyit dob rajta... -
andrasko
senior tag
Több helyen, egészen részletesen leírják a vga tuning-ot, akár itt a PH-n is.
Röviden:
Szoftveresen lépésenként emeled a gpu órajelét, amikor meg van a stabil maximum, akkor jöhet ugyanúgy külön a gddr stabil maximum órajel meghatározása.
(de csinálhatod fordítva is!)
Közben figyelni kell a melegedésre, stb... -
benfa
csendes tag
azért gondoltam, mert végülis felrakta az újat csak hibásan, végig ment a flashelés... csak ahhoz kellene a régi
mert ahogy írtam voltam olyan hülye hogy nem csináltam bizt mentést
de ezen már nem rágódom, abban reménykedem valaki elküldi nekem
hátha.... valahogy biztos meg lehet oldani, csak az én tudásom nem elég ( jelenleg ) hozzá
-
benfa
csendes tag
igen olvastam, de baromira nem értek hozzá.. most túl fáradt vagyok hozzá, hogy nekilássak több oldalnyi hozzászólást, leírást átolvasni, inkább kialszom magam
aztán nekiesek, vagy keresek valami ismerőst aki hátha ért hozzá,PCI-kártyát még valahonnan szerezni kell majd, de remélem valahogy DOS(oskodás) nélkül is megoldható lesz a dolog
köszi a válaszokat, ha valakinek van még valami tippje,, annak előre is köszi a válaszokat
még annyi hogy VGA@BIOS-al a régit visszalehet flashelni? -
benfa
csendes tag
VGA@BIOS-al.. aztán a másikkal...
azt írta amikor flashelni próbáltam, hogy ez a verzió van fent, vagy valami ilyesmit, reménykedtem hogy minden ok, de megint jelentkezett a hiba.. ha esetleg valakinek megvan lementve a régi bios akkor elküldhetné, azt megköszönném, hátha sikerül azt visszabuherálni
a DOS-os dolgot nemvágom..
-
törölt tag
Gyakran stabil 60 fps-em van (console: render.drawfps 1), de gyakran beesik 35-50 körülre, ahol idegesítően lassú. Medium-High közötti beállítás. Azért egy i3-2120/8GB/5870/SSD gépen ne kelljen már low-on játszani. A monitor miatt egyébként 1920x1080 a felbontás. Gondoltam már a procira is. Feladatkezelőben 2 szál, 2 mag, egységesen 75-85% körül van terelve. Lehet, hogy a proci miatt esik az fps?
-
törölt tag
Az nem gond, csak az x4 lenne gond. Egyenlőre még csak elméleti síkon érdekel a dolog. Nézegetem a BF3 teszteket (mert nálam csak ez játszik)... hát befogja a 7950-t. Azzal különbséggel, hogy ez 110 ezer, 2db 7770 meg "csak" 75 ezer.
Biztos, hogy nem csak referencia kártya fér el egymás alá? Elég közel vannak a slotok egymáshoz. Van egy Sapphire 5870-em, rajta szép nagy termetes Accelero Xtreme 5870 hűtő és a fehér PCI-E-t úgy kitakarja, hogy nem is látom. A fekete slot-ba talán épp beférne egy másik kártya. Csak mint viszonyítási alapnak mondom, mert nekem még mindig kétséges.
Próbáltam keresni olyan képet, ahol az alaplapomba van dugva két VGA, de nem találtam, még referencia kártyás megoldást sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest