Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sárpac #11274 üzenetére
OCCT-t több okból sem használok. Volt már itt is róla szó, meg máshol is, sokan vannak úgy vele hogy inkább kerülendő.
Este kipróbálom a Linx+ Furmark kombót.
Mellesleg a Linx eddig is 8 szálon ment.CptMisi
Mondom akármilyen tesztprogival nézem vagy játlék alatt sem jött elő 1db hiba sem. Mindig akkor kapok szinte 99%-ban BSOD-ot amikor flashes dolgok futnak. -
Tudtok valami megoldást arra hogy ne fagyjon a gép?
A helyzet az, hogy mióta megvan az ATi karim azóta sokszor random netezés közben BSOD-ot kapok. Illetve mivel játszok a facebookon is a farmville-el ott is kaptam már néha.
Mióta felkerült a 10.5 azóta meg mintha több kékhalálom lenne.
Ugye köztudott hogy ez a flash alatt kékhalál dolog az ATik "betegsége" amit elvileg a hardveres gyorsítás kikapcsolásával orvosolni lehet. Nos kikapcsoltam, de még mindig kapok. Ma több mint 5 órán át futott a prime95 blend módban, valamint ment jó pár kör linx is, és winrar is. Nem volt sehol semmi hiba, és máshol se nagyon jelentkezik, tegnap is több óra Metro2033-t toltam minden gond nélkül. Vga alapon, rajta víz van.
5let? -
Nem fagy
Ezen kívül nem tudom. Már egy ideje nem érdekel a nagy tuningolás meg az hogy szétküldjem a procit meg a vga-t +1-2 MHz-ért.
Ebből kifolyólag nem igazán néztem még hogy mennyi fps-t tud, nekem a lényeg az hogy megy e fainul úgy ahogy én azt elgondolom. Esetemben ez 1680x1050, a lehető legmaxabb beállításokkal. -
válasz
Shkiz0 #10630 üzenetére
Na feltettem a 10.5-öt ezzel megszűnt a fagyás viszont elakadtam
Van egy rész (cursed) ahol be kell robbantani a bal oldali alagutat, úgy hogy közben folyamatosan jönnek azok a genyók.
Berobbantottam, aztán most azt írja hogy find airlock izé.
Na azt hol a picsába találom? Mind a 2 szélső alagutat már végigjártam középen meg ahol van a falba egy repedés ott ilyen faszom árnyékok állnak, és nem engednek át. -
Na írtam a múltkor hogy fagy a Metro2033.
Közben rájöttem csak akkor ha dinamitot dobok és felrobban.
Lehet hülyeség de lehet annak köze hozzá hogy legutóbb mikor drivert cseréltem akkor nem csináltam végig a csökkentett módos patchelést a hibrid üzemmód miatt?
Vagy azt csak 1x kell? -
Metro 2033 másnak is fagyogat?
Nekem random ki-ki fagy, és nem tudom hogy a játékban van a hiba, vagy esetleg nem tetszik neki a hibrid megoldás, esetleg mind kettő.
10.3 vagy 10.4 van fent, már nem tudom pontosan mert melóból vagyok ().
Mind a 2 kártya (5850 & 9600) alapon megy, és tuti nem instabilitás mert más játék alatt nem jelentkezik. -
Nincs látványos különbség, azon kívűl hogy 1-2 szintetikus teszt gyorsul tőle.
Nekem is volt pár hétig 2gb, és nem nagyon volt gond.
Viszont ami inkább gond lehet az az hogy pár erőforrás igényesebb gém alatt már elfogy a 2gb, sőt már a 3 is van hogy kevés. (AVP, elég sokat swappolt nekem 3gb-al.) -
Szerintem meg sokan az árat nézik, hogy minnél olcsóbb legyen, és nem azt hogy +1év van éppen vagy dirt2. Nem azt mondom hogy nincs ilyen, de szerintem ezek vannak kevesebben.
Másik dolog hogy kiváncsi lennék hogy 2 év múlva hány embernek lesz meg az 5850-e.
Tapasztalaom szerint a többség még a gari lejárta elött lecseréli, mert nem akar sokat bukni rajta, vagy mert van már jobb kártya helyette.
Egyedül talán eladáskor jön jól a + gari de akkor meg már nem tudod annyival többért eladni, mint amennyit vásárláskor kiadtál érte.
Én mindig is úgy voltam, hogy minek adjak feleslegesen azért pénzt ki, hogy utána ne használjam ki. -
válasz
Gaboman #8223 üzenetére
Nálam is szintén megy 1680-ba fullon. Igaz 1-2 helyen be-be akad 1 pillanatra, de az csak azért van mert 3gb ram van a gépbe. (megnéztem ilyenkor mikor akadt, és 93-96%-os ram kihasználtság volt.
FAQ -- ezeket már ne kérdezd meg KÉRLEK!
****************************************-Videó után kidob/nem indul hiba megoldása:
Hangkártya beállításainál windowsban a hangminőséget 16bit 48khz-re,vagy lejjebb.- Csak sötét bevillanás.
Ha valakinek van ilyen problémája akkor szedje le a legújabb directx redist-et (pl origo szoftver bázisáról) és installálja, utána menni fog a játék elvileg. Nálam így oldódott meg a probléma.- Helytelen konfig vagy csak programfuttatási hiba
Vcredist -et rakd fel...- Aki Dx11-ben futtatja és flashlightal kifagy
Szedje le ezt (Ezzel már tökéletesen megy)
... Cracket nem linkelünk a fórumon. Tudom, hogy az AVP warez verziója hibás, de tudjátok a szabályokat. Tessék privátban intézni ezt. Köszönöm a megértést. Szerk.: Abu85- A játék szaggat
Rakd fel a a physx-et, a vcredistet és az új directx-et es a hiba megszűnik- !missing text hibaüzenet a menüben.
Uninstalláld a játékot, majd tedd fel újra, és megoldódik.[ Módosította: Abu85 ]
-
válasz
omikron23 #8183 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy a Thermaltake bigwater-t nem nevezném vizhűtésnek max teaforralónak
Ha a vizes topicban szétnézel ott is sokan akarnak venni ilyet, mert olcsó, de sajna itt is igaz a mondás, olcsó húsnak híg a leve. Nem sokat ér a Bigwater, mondjuk egy Quadon, vagy egy I7-en. Egy régebbi 1-2 magos cuccra még csak csak, de bármi komolyabbra már felejtős. -
Lejárt a szerk, és kicsit kusza lett a vége.
Szóval olcsóbb venni pár minőségi ventit, mint kiadni több pénzt egy olyan radira ami passzívan elviszi a fent említett rendszereket. Nekem aktív van, de szinte hangtalan.
Csak a táp ventijét hallani ici picit, illetve a pumpa duruzsoló hangját. -
A teljes víznek nincs értelme. Vinyón nekem sincs, és nem is vennék. Ramra szintén nincs, talán azon gondolkodnék kicsit, de valószínűleg arra sem kerülne, mint ahogy most sincs.
És elárulok egy titkot, a mostani lapomat nem terveztem vizezni
Hogy miért? Azért mert eladhatatlanok az alaplapi blokkok. Tudom mert a régi p5k sorozatra való szettem is még mindig itt van rajtam pedig a bolti ár harmadáért adom és a kutyának sem kell. Erre azért került mert beteg fórumtársnak meghalt a lapja és másikat vett helyette és a 2 hetes blokkokat olyan áron adta amit nem utasíthattam vissza.
De tisztában vagyok vele hogy ha eladásra kerül a sor akkor a büdös életbe nem fogom eladni normális áron.
Szóval lebeszélnélek a lap ram és hdd hűtésről. Ha ezeket kihagyod akkor már igen csak erős vizet tudsz összerakni a procira és a vga-ra, emberi áron.radi8tor1
Ugyan azok vannak mint egy aktív rendszernél, csak a passzívnál nincsenek ventik a radin.
Mellesleg azért egy Quadot vagy egy i7-et is passzívban működtetni elég merész feladtad
Vagyis nem merész mert meg lehet oldani, de sokkal-sokkal drágább mint ha vesz az ember egy minőségi ventiből 3-4 darabot, mint mondjuk egy mora2-őt -
válasz
Robi BALBOA #8102 üzenetére
25500 HUF.
Tuning nem lesz, vga-t nem szokásom húzni, nekem a csend miatt kellett.
Hőfokokat tudok mondani.
Léggel idle volt 51-53C Load 65-67
Most idle 38-40 Load 44-46 Max
Mindenz úgy hogy a radin a venti csak 400-at forog. Ha 8-900 körül járatom akkor idle és load is kb -5 fok. -
Hát figyelj, mindenki azt mondta (vagyis a többség inkább) hogy egész halk.
Ennek ellenére nekem nem tűnik annak. Lehet hogy velem van a baj mert a vízhez vagyok szokva, de még 2d-ben is ilyen "morgó" hangja van, 3d-ben meg rajtam a füles és hallom a ventit. Ma meg is rendeltem hozzá a vizes blokkot, ami hétvégén rá is kerül.
Szóval lehet hogy meg, de aki léghez van szokva annak nem biztos hogy megéri.Most így néz ki.
-
válasz
killer1203 #7965 üzenetére
-
válasz
killer1203 #7963 üzenetére
-
-
Na megvan a vga, remélem lesz időm berakni a hétvége folyamán.
Majd csinálok teszteket is. -
válasz
->Raizen<- #7836 üzenetére
Így van, és most már kereséskor írja is hogy épp mit csinál
-
Holnap lehet izzítani a vga-kat, ugyanis jön az AVP demó
(steamesek előnyben)
-
válasz
sonyesz #7757 üzenetére
A sapphire az csak 2év garit ad, az asus 3-at.
Én is sapphire-t vettem mert igaz csak 2 év a gari viszont van hozzá d2 kupon is.
Bár a kupon annyira nem számít de az igen hogy, amint te is mondtad 8K-val olcsóbb.
Ha az Asusnál is a kuponost nézzük akkor 10k.
Illetve az Asusnak és az MSI-nek nincs lezárva a biosa gyárilag, de ez nem sokat számít, ugyanis szoftveresen is kijátszható.Ja és én is Asust akartam elöbb de letettem róla.
-
Megrendeltem a Sapphire-t remélem nem fürdök be vele
-
Nem tudom eldönteni mit vegyek
Asus-t tudnék 56990-ért, Sapphire-t meg 51800-ért.
Ez azért elég nagy különbség, ráadásúl a Sapphire ennyiért tartalmaz Dirt2 kupont is, az Asus nem.
Egyedül az riaszt el egy kicsit, hogy sokan panaszkodtatok itt rá.
Az hogy a Sapphire lockos az nem gond, mert rögtön kapna úgyis asust
Nem 1xü. -
válasz
Gyuri27 #7556 üzenetére
Részben igaza van Dele77-nek.
Most nem tudom mit kell azon lovagolni hogy hogy történt.
Megtörtént, le is írta hogy hibás volt ő is és hogy jobban figyelhetett volna.
Inkább próbáljatok meg segíteni neki (én is segítenék de még nincs meg a kari) mint hogy egymást marcangoljátok.
Mellesleg leírom hogy tényleg könnyen lejönnek az alkatrészek.
A régi x1800-as karimról is hiányzott egy ic, bár ennek ellenére müködött tökéletesen.
De ez is csak eladás után derült ki, amikor az új tulaj egy takarítás során észrevette.
Mai napig nem tudom mikor esett le, vagy hogy hogy esett le -
Na ma lemértem a fogyasztást.
Az adatlapomon lévő konfiggal (monitor nélkül persze) teljes terhelésen 340-350W-ot fogyaszt a gép. Ezt is csak úgy sikerült elérném, hogy prime95+furmark.
Idle 160W a fogyi.
Szóval tényleg el fogja bírni az 520-as táp a nemsokára belekerülő +5850-et.
Ja és a 340 a konnektroból felvett fogyi. -
válasz
sz.zoli25 #7444 üzenetére
Igen ezért is kérdeztem honnan van.
Igazából ASUS-t néztem, de nem feltétlen kell az, de a Sapphire-tól kicsit tartok, pedig az a legolcsóbb.
Ami biztos hogy nagyon drágák most ezek a karik, és az áremelés csak rontott a dolgon,
Legtöbb helyen 70K környékén van, annyit meg nem adok ki az 50-esért. Igazából tavaly a fórumozók 75%-a mondta azt hogy majd tavaszra olcsóbb lesz, köztük én is úgy voltam hogy 55K környékén majd hozzá lehetlesz jutni január-február körül ha lecseng az ünnepi láz, és a kezdeti túlárazás. Álmomban se mertem volna gondolni hogy drágább lesz mint amikor debütált. Mert lassan már ott tartunk. -
válasz
SimonYana #7366 üzenetére
Nem mindegyikhez adnak DIRT2-t.
Az Asusnak sem mindegyikéhez és már a nagykerekben sem lehet csak DIRT2 kupon nélkülit kapni!A Juventusba még van, és ráadásul ua annyi mint a kupon nélküli
Az Asusnál pedig ahhoz jár amelyiknek a nevében benne van egy +G betű.EAH5850/2DIS/1GD5 ehhez nincs Game (Dirt2)
EAH5850/G/2DIS/1GD5 ehhez van (Dirt2)
-
válasz
SimonYana #7293 üzenetére
Amint az írtam pm-be is annó Dydiman mondta valamelyik topicban hogy ettől függetlenül egy tőről jön mind a 3 szóval nem osztott.
Amikor jött a HX520 is ki akkor volt épp ez a divat hogy osztották, aztán ahogy jöttek C2Q procik és leoldottak a tápok rájöttek a gyártók is hogy jobb a békesség és szépen visszaálltak az 1 ágra. -
köszi.
5850-et akarok. Az Asus-t ismerem épp ma fogtam a kezemben mert az egyik vevő azt vett az i7-es gépéhez. Az elég csendes volt. A 9600GT-m az gyárilag OC-s és nagyon tetszik benne hogy fix 35%-on pörgeti a ventit ami így hangtalan, és idle 38C load 50C volt a max.
Viszont ami zavaró hogy amig be nem tölt az illesztőprogramja addig fullon megy
Elég jó így oprendszert telepíteni. Amúgy én is gondoltam rá hogy megtartom, mert nem egy nagy összeg már amit kaphatok érte, de nemtudom van e értelme befogni physx-re?
Sajna ilyen téren nincs tapasztalatom, azt viszont tudom hogy van hozzá moddolt driver hogy menjen atival.
Ami miatt nem akarom még megtartani az az hogy csak egy 520HX corsair tápom van ami jelenleg tökéletesen elég a mostani konfigomhoz, és az 5850 se eszik sokkal többet, de félek hogy ha mindkettő bent van akkor már nagyon necces lenne. Másik tápot venni meg nem akarok csak ezért. -
Sziasztok.
Már egy ideje szemezgetek ezzel a karival de mindig jött közbe valami, ami miatt csúszott a megvétele. Most úgy néz ki meg tudnám venni és a vásárláshoz kellene pár tanács.
Eddig vártam arra is hátha olcsóbb lesz, (és talán ha jön a Fermi akkor valóban így lesz) de nem hiszem hogy drasztikusan esne az ára, mivel nem érzem annyira erősnek, és versenyképesnek a Fermit hogy megérje várnom amíg kijön, a másik ok meg hogy ugye lassan itt az AVP game
Szóval a mostani 9600GT-m megérett a cserére.
Van e valamilyen márka amit esetleg kerülni kellene ilyen-olyan okokból, vagy van e olyan ami ajánlott és nagyon megéri?
Illetve tudom hogy a legtöbb ref kari, de érdekelne az is hogy megéri e több pénzt kiadni egy nem ref. hűtősre vagy a gyári megoldás is halk?
Fontos a csend alapjáraton, mivel vizem van, de game alatt annyira nem zavar ha kicsit hangoskodik úgyis ott a füles a fejemenMásik amiért fontos az az, hogy a vga az egyettlen olyan dolog amit nem szokásom húzni és amire nem veszek blokkot, mivel megesik hogy gyakran cserélgetem őket, és a vga blokkon elég szépeket lehet bukni.
Szóval 1-2 tulaj leírhatná a véleményét javaslatát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mobil flották
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest