- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
Én is hallottam híreket hogy fent akadások voltam az AMD nél egy két chippel kapcsolatban...
A fura az hogy a 6850/6870 kártya bejelentése után, tudomásom szerint. Nem állt le a TSMC gyár a HD 5850 / HD 5870 gyártásával...
Annyi kártya van már a piacon komolyan... hogy 2 ezer forint különbségekkel másik videó kártyát kapsz... *kapnál... -
Nebuló
csendes tag
A kártyát kb. 2 hete vásároltam (nem használt), a win7-et pár napja telepítettem, és azzal együtt tettem fel a 10.11-e Catalystot, amivel egy darabig nem is volt az előbb felsorolt problémám. Azóta kipróbáltam a 10.10-essel is, de sajnos a probléma változatlan. Hogy mikori a Vapor, azt nem tudom csak azt, hogy oc-s verzió.
-
Dj Dekko!
őstag
Nekem is szintén ennyi a pont, 3.2Ghz Q6600 ossal.
Kíváncsi vagyok Kedden mennyi pontot fogok kapni a 3Dmark11 ben!
Szerintem nem túl sokat.
Kedden jelenik meg az új számítógép tesztelő program. Win/D11 es támogatással.
3DMark11 név alatt.
Ne hogy már a gtx 580 ra ne legyengyilkos program, gondolom én...
-
laca000
őstag
Nekem extreme beállítások mellett 10781 lett a vége,a proci csak 8596-ot kapott,de én ezt nem értem,ennyire gáz a proci?
a 3DMARK SCORE-nál viszont ott figyel egy nulla!
Mi ez?
De ez is hülyeség,hát az 5870 sokkal erősebb mint az5850!
Mondjuk így is kiszolgál bőven,nincs ami jelen beállítások mellet-1680- megizzasztaná a gépem,minden simán röcc nélkül megy.
A számok pedig csak számok maradnak egészen addig amíg be nem szaggat valamilyen játék full beállítások mellett.
Ha lesz keretem veszek egy brutál állat processzort,hogy ki tudja szolgálni jobban a videókártyát.
Ebben csak az a csavar,hogy ahhoz már monitor is kell majd viszont ilyen Tesco gazdaságos 40.000 ft-os 24 colost nem fogok venni.
Szóval ez így tökéletesen megfelel mert mint említettem semmilyen játék nem akasztja be a gépem.
Mindent maximális beállításokon játszok akadás nélkül,mondjuk arra a HD 4890 is elég volt és elég is maradt volna. -
laca000
őstag
-
Karex
senior tag
Időközben beszéltem Abuval, innen is köszönöm neki a választ.
Tanácsára írtam egy support ticketet a sapphire helpdesknek, amiben elsírtam világfájdalmamat.Három órán belül reagáltak rá, és egy taiwani emberke tört angolsággal elmagyarázta hogyan frissítsek biost a vga-n, és adott is ehhez egy megfelelő verziót.
Ezt sikeresen fel is raktam a kártyára, azóta annyi változás volt, hogy a Dirt2 és a Stalker bench már nem fagy, a Black Opsról pedig inkább lemondok.
(az még mindig kivágja a gépet)
Még egy kérdés: egyszer azért a stalker teszt is megijesztett, bekapcsolt "MSAA for A-tested objects" mellett egyszer produkálta a hibát. Másodjára már nem... Azt hittem, végre fogtam valami konkrét kiváltó okot is.
Egyébként másnak nem hibázott azzal az opcióval?
-
Dj Dekko!
őstag
Nekem valahogy ez az egész új sorozat nem igazán jön be.
Lehet csak azért gondolom így mert még nincs kint az igazán csúcs 6950/6970/6990-es kártyák.
Ha megérkeznek a piacra ezek a kártyák, szerintem megveszem a párját a mostani 5850 esemnek, és kihagyom a 6xxx ATi sorozatot...
Főleg tesztelgettem, nem mai kártyák azért az 5850/5870-esek.
Új cod, új lost planet, kifogástalanul muzsikál még rajta. Full HD ban különösebb kompromisszumok nélkül.
Itt felmerülhet a kérdés, minek több?! -
AtHoS
nagyúr
Amit írtál az bizony elég tág fogalom. Amit meg esetleg még odagondoltál de nem írtad oda az nincs is ott.
Tehát van olyan játék (itt hagytál egy egész nagy űrt az összehasonlításban) és van olyan 460 OC amivel meglehet fogni az 5870-et (alapórajelest, ugyanis itt ismét hagytál egy nagy űrt)
Lényeg a lényeg, hogy nemrég hasonlították HD6850 és 460GTX túlhajtást. Picit megfűszerezték más kártyákkal is, így van más hasonlítási alap is (pl. 5870). Mondjuk csak Aliens vs. Predator-ral teszteltek, de ott a 460OC lehagyta az alapórajeles 5870-et. Természetesen fogyasztásban is megelőzte
+2fps +57W Hát..... azért nem biztos, hogy a 460OC-t választanám............
Mod: a teszt linkje persze lemaradt
[link]
-
CptMisi
őstag
Hát egyelőre még nem sikerült szabályoznom a ventijét, de nem is kell...bőven jó így is
Nem túl hangos, mondjuk nem halk, de belefér...Zene/játék/tv úgyis elnyomja....
Most játszottam CoD Black Ops-szal, maximum 40°C volt, de általában 35, idle 31....nem rossz...majd ha veszek HAF házikót, veszek ventiszabályzót, addig nem -
Karex
senior tag
A win7 egy 5850-el települt, amit váltott egy sima 5870, majd pedig egy ilyen vapor-x -es változat. Ezért nem gondoltam, hogy a rendszert is újra kellene raknom. A 875/1250-es alapórajelen (legalábbis az OC version alap órajele...) is staliban megy a furmark és a video memory stress test is, órákig. Így nem hiszem, hogy hardweres, vagy órajelhez köthető problémája lenne.
Türelmem már rég elfogyott, de azért köszönöm, majd néha beírok, mire jutottam.
-
Karex
senior tag
Most épp a másik gépben van. (adatlap szerinti #1) Ahhoz képest, hogy egy öregebb konfig, itt kevesebbet hibázik (pl. pripyat és cod: black ops megy). Reménykedem benne, hogy valamelyik driver, vagy egyéb szoftveres hiba lesz, mert ha a hw lenne bűnös, azt nem ennyire véletlenszerűen adná elő.
Továbbá az a tény is ezt támasztja alá, hogy az órajelektől függetlenül is előfordult a csíkozódás. -
Karex
senior tag
Jó.
Eddig amit néztem:
Aliens vs. Predator (dx11, msi afterburner szerint dx9): pár perc játék után csíkok
Borderlands (dx9): általában fél- 1 óra után random - csíkok
Call of duty: Black ops (dx9): sokszor már a menüben, betöltés után csíkok
Stalker: Call of Pripyat benchmark (dx11): nappali teszt végigmegy, éjszaka csíkok
Dirt2: (dx11, msi afterburner szerint dx9) már a menüben csíkok
Red Faction Guerilla (dx9): már menü betöltése előtt csíkokBattlefield: Bad company 2: (dx11): nincs csíkozás
Furmark, Kombustor benchmark (opengl): nincs csíkozás
GTA4 (dx9): nincs csíkozás
Heaven benchmark (dx11): nincs csíkozás
Lineage 2 (dx9): nincs csíkozás
Mafia 2 (dx9): nincs csíkozás
Metro 2033 (dx11): nincs csíkozás
Need for speed shift: (dx9) nincs csíkozás
Stone Giant benchmark (dx11): nincs csíkozás
Warcraft 3 (dx8): nincs csíkozásHa látsz bármi összefüggést, illetve hogy mi fogy el a gépből csak néha, és miért tudok a Metro2033-al 1920x1200-ban max. részletességgel akármeddig játszani, akkor segíts plz.
-
Karex
senior tag
Amúgy igen, ennyit erről a típusról... Arra tudok még gondolni, hogy azért egy játék mást is megmozgat a vga-n kívül, tehát más is terhelődik. De külön-külön vizsgálva se a cpu, se a ram nem hibázik. Viszont ha a táp lenne kevés, akkor pedig minden játékban ez történne, nemcsak néha-néha.
Köszi a tippet, megkérdem Abu-tól is.
-
Dj Dekko!
őstag
-
Laraxior
titán
nem is értem minek kellett lecserélni...a gyári is elég szuperre sikeredett,főleg hogy az egész VGA nem melegedős fajta
30-40%-os ventivel vígan elmegy még gamek alatt is
én is cserélgettem mindenféle VGAn a hűtést,leginkább vízre,de azért eszembe sem jutott hogy a gyári hűtését megpiszkáljam. Ha gariztatásra kerül a sor,felteszem és mehet is garba. Hűtő alá sosem néznek.Matrica rajta van,külsérelmi nyom nincsen,VGA nem működik?Adunk másikat.Így megy ez...mire valaki alánéz,gondolom majd a gyártó,ha visszakerül hozzá,arra már úgyis másik VGA van az ember kezében. -
Dj Dekko!
őstag
Valami bajod van a sima RADEON jelzéssel, vagy hogy érted?!
elég hülyeségnek tartom hogy eltávolítják az ATI jelzőt már...hiszen az 5850 es sapphire kártyám dobozán is nagybetűvel fel van tüntetve hogy AMD
érdekes hogy az miatt csinálják mert sokan nem tudják, hogy az AMD csinálja ezeket a kártyákat is... -
ffodi
veterán
Aha, köszi.
Amúgy az is vidám, hogy idleben 26-27 fok a GPU, a vrm-ek pedig 32-34 fokosak.
Kedvcsinálónak itt egy vantage a 24/7-es beállításaimmal. Physx ON stb.....(az afterburnernél a 61fok az azért van ott max értéknek, mert teszteltem előtte 1050-en 1,3V-on kombustorral
, vantage alatt 55 fok fölé nem megy szerencsére, alapfordulatos ventik mellett):
-
Karex
senior tag
Nyilván semmi szükség nincs rá, de ha 0 többletmunkával el lehet sózni ugyanazt a cuccot 5 ropival többért, akkor miért ne csinálnák meg?
Amúgy én is csak kiszereléskor láttam, hogy "OC Version", addig nem is foglalkoztatott. Azt hittem, simán a Vapor-x miatt több az órajele is.Mindenesetre ez egy egyedi jelenség, ami a (kukába) válogatott GPU hibája.
Nem hiszem, hogy ne bírna egy akármilyen jött-ment 5870-es kártya a ref. órajelektől 25mhz-el többet. Szóval majd meglátom a cserepéldány mit tud ezek után.
-
-
TomiLi
addikt
Ha már találgatni kell, akkor én ennek a táblázatnak hiszek. Úgy érzem lehet realitása, de így sem 100%. Ez csak a megjelenés (hivatalos bejelentés) után lehetséges. Pl: a Cayman 384bit-es sávszélessége az kicsit hihetetlen....
-
TomiLi
addikt
Azért az 5870-nél gyengébb, de szépen teljesít!
A Cayman mikor érkezik? Arról nincs pontosabb információ? Engem konkrétan a 6870 érdekelne..
(#15872) VGYke Október 14.-ig nem is lehet semmi nyoma az új sorozatnak! Akkor lesz elvileg a hivatalos bejelentés. Persze azt nem tudni, hogy a vga-k mikor érkeznek....
-
Cybertrone
veterán
Jol tudod 6750-6770, utóbbi egy előzetes táblázat szerint lazán hozni fogja az 5850 teljesítményét, ami szvsz nagyon nem rossz! Milyenek lesznek a nagyok, kiváncsian várom, bár a kezdőár nagyon sok lesz szerintem! Egyébként, valami infó kiszivároghatna október van és még csak egy pontos dátumot sem tud a jónép
-
TomiLi
addikt
Igen Uram!
Mindent kipróbálok mostanában.
Jelenleg viszont a 6870-et várom nagyon, annak ellenére, hogy eleinte biztos lesz szívás a driverekkel...
De optimista vagyok, és abban bízom, hátha megtörik a jég és egy aránylag stabil, megbízható drivert faragnak az AMD-s fiúk.... -
kasa85
őstag
-
Karex
senior tag
Mi lenne, ahogy írtam is, a techdemo loading screenje (de jó, hogy magyarok vagyunk, ugye? :] ), remek minőségű iphone kamerával lőve, félhomályban.
Vagy az inverz színekre gondolsz? Az futás közben is fura, lényegében ahova fény esik, ott érdekesen elszíneződik az egész, mintha hőképet látna. Már csak azt kellene eldönteni, hogy ez bug, vagy feature.
-
ffodi
veterán
Hát én is remélem.
Az viszont az előbb lemaradt, hogy ha cserélik, akkor valszeg újra cserélik, aminek már más a PCB-je(olyan mint a vapor-xnek), és az nagyon nem jó, mert nem lehet állítani szoftveresen a feszt stb(+fekete helyett csúnya kék). Sőt még az is lehet, hogy a VF3000 se megy rá. Ha így lesz, akkor már adom is el a p*csába, nem szórakozok vele, aztán jöhet a 6870.
Ha pedig nem lehet feszt emelni, akkor lőttek az 1ghz-es gpu órajelnek, és akkor a hűtő is felesleges, szóval minden csak kidobott pénz, és ott vagyok ahol a part szakad.........
-
ffodi
veterán
-
Robi BALBOA
őstag
Nálam ez a játszás dolog hullámzó, volt amikor tényleg alig játszottam (buli+haverok+pia+....
) és aztán megint rákaptam a gémelésre, nálam ez soha nem fog elmúlni, mindig hajt a kíváncsiság, de ez érthető is, mert már vagy 7 éves korom óta gépezek!
Ez az integráció nem lenne rossz dolog csak ne a felső és csúcs kategóriában akarják ezt eljátszani, ezt inkább alsó és közép kategóriás cuccoknál és mobil dolgoknál kellene erőltetni. -
Robi BALBOA
őstag
Na ügye hogy ügye a cmos clear csak egy dolog, a tuti az, hogy elem ki és 1 perces áramtalanítás!
Örülök, hogy minden rendben van a gépeddel!(#15364)ricsi99: Pedig a dual bios-nál pont nem kellene ilyennek előfordulnia, de ügye a számítógépek mindíg tartogatnak meglepetéseket!
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem elsőnek egy CMOS reset + elem ki elem be, áramtalanítsad egy kis időre a gépet(1 percre), ha ez nemsegít akkor mindet húzgáljál szét (próbáld ki úgy is, hogy nincsen rádugva semmilyen meghajtó semmi "hdd, dvd, bill, egér" csak a monitor) aztán dugd össze újra, ha ez sem segít akkor vedd ki a memóriákat és tedd be külön külön őket mindíg más-más foglalatba, egy táp próba sem ártana, ezeket próbáld meg elsőre aztán szedd csak ki a procit és ha az sem segít akkor én a lapot elvinném valahova kipróbálni, mert akkor gyanúsan az a hunyó!
-
-
Cybertrone
veterán
Oh szép ez is, bár én jobb szeretem ha a kártya hátulján is van beckplate teljesen!
Amugy nekem semmi bajom az "AMD-Radeon" névválasztással (már ha ez lesz) szerintem ez lenne a legkézenfekvőbb, bár ki tudja mit találnak ki!
Az én gépemben is referencia 5870 dohog, nekem is bejönnek az "orrlyukak", ugy néz ki mint a régi batmobil 1970-ből
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest