- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajaki
őstag
válasz
Sandrew #23324 üzenetére
Én sokat szenvedek a hűtéssel (5830), mert ha auton hagyom akkor olyan 70-75 fokig kúszik fel, és teljesen normális hang mellet, de ha magam állítok a hűtésen az már hangos, mert én úgy állítottam be, hogy ha pl. 60 fokos akkor 70-et jár a hűtés, így meg nem megy 67-68 fok fölé, nem tudom meg éri ez az a hang azt a néhány fokot...
-
válasz
Sandrew #22439 üzenetére
Szia!
Megpróbáltam. Szűz XP (op. rendszer + drivrek + furmark) alatt is produkálta a hibát. Az az érdekes, hogyha kézzel átállítom CCC-ben a venti fordulatszámát 100%-ra, akkor nem csinálta a hibát. Szóval szerintem valami melegedési probléma lesz. Megy vissza gariba, mert az nem állapot, hogy 100%-on üvöltő venti mellett működik csak rendesen. Egyébként meg hónapokig ment normálisan... Tuningolva sem volt soha, úgyhogy nem értem mitől csinálja ezt
-
olta
aktív tag
-
Giot
addikt
-
Giot
addikt
válasz
Sandrew #22668 üzenetére
Toxic-om van amin Vapor hűtés csücsül!
Akkor lenne releváns összehasonlítani az általad említett 4890-en lévő Vapor hűtést az 5830 Xtreme-en lévő hűtéssel ha egy kártyán lennének.
És "hidd el" az Xtreme 5830-on lévő hűtés kilehelné a lelkét a 4890-en, hangosabb lenne mint a Vapor, mert menne mint a meszes hogy meg tudja fogni a Celsiusokat.
Másrészt azért van könnyebb dolga az 5830-on lévő hűtőnek mivel az 58XX VGA-k kisebb csíkszélességen érkeztek. Bár gondolom ezzel te is tisztában vagy. -
shteer
titán
válasz
Sandrew #22595 üzenetére
és valóban
még jó h összevissza írkálnak a különböző review-k
-
_stick_
őstag
válasz
Sandrew #22520 üzenetére
5 napja vettem az új gépet, ha ennyi idő alatt komoly mennyiségű por gyűlt volna össze, akkor lakás takarítással kellene kezdnem.
Először átalakítás lesz: észrevettem, hogy a VGA és a vinyó közt max 1cm hely van. Így gyakorlatilag a két elem lezárja a ház alsó részét, meggátolva ezzel a légmozgást, illetve a beszorult egyre melegebb levegőt fújja a GPUra. Feljebb teszem a vinyót két hellyel és berakok előre egy ventit, hogy befújja a levegőt. -
-
Dtomka
veterán
válasz
Sandrew #22444 üzenetére
"Ha normálisan karban van tartva akkor nem lassul egyáltalán."
nincs igazad!mert tarthatod Te rendben a géped akármilyen registry meg ...pogikkal, de a formatálas és win újra telepítése a legjobb megoldás, ha az ember egy tiszta rendszert szeretne.....lehet vitatkozni okoskodni és mindenbe belekötni amit ír az ember de ebben nekem van igazam....
(#22446) Pug
nekem nem fáradság, 1 óra és szinte visszaállítom az eredeti állapotot- 15 perc a win telepítés a többi progik játékok ....
(#22447) TeeBee73
arra most nem volt pénz és még sokallom, majd egy 126 gb szeretnék venni, de akkor már nekem sem kell sűrűn win-t telepíteni
!
-
TeeBee73
veterán
válasz
Sandrew #22410 üzenetére
Fog az a 480-on is szaggatni. Nem hiába a GTX590/HD6990 ajánlás.
Gonosz ON:
Ja, előbb fel kéne tudni rakni a DX11 patch-et.
Gonosz OFF.MOD2:
Amúgy, mi a bajod a mostani géppel? Szvsz. teljesen korrekt, ha nem akarsz mindent "fullhádéextrém"-ben nyomni. Mondjuk igaz, én is mindent azon akarok... -
Cybertrone
veterán
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Sandrew #22313 üzenetére
Corsair CX 500-as. Nem tudom mi lehetett... nehogy már 500 ne legyen elég neki:S meg érdekes, hogy csak a venti ment ki, minden más működik, de azért nem egy életbiztosítás így... természetesen kivettem a gépből, de az alaplapi hd 4200 nem valami jó, max csak filmezni
Húzva tesztek erejére volt max, game alatt nem használtam oc-t...
-
izohipsza
csendes tag
válasz
Sandrew #22283 üzenetére
Ez a teljes rendszerem:
CPU: Phenom X4 9850 Black Edition
VGA: Sapphire HD4870 1GB Vapor-X
alaplap: GigaByte MA790X-DS4 v1.0
RAM: 2*1GB Geil Ultra 800MHZ + 2*2GB Kingstone 800MHZ
HDD: WD SATAII
TÁP: Chieftec GPS-450A-101 AA cpu hiába Black Edition, ha 2,5GZ-ről átállítom 3GH-re, akkor minden jól megy, de a 3D Mark Vantage Xtreme CPU test-en lefagy kékhalállal. Ha manuálisan adok neki az alapfeszen túl +0.025V-ot, akkor minden királyul megy, és max 2-3 °C az emelkedés. De ez már a 450W határát súrolja, mivel 3 db vinyó van a gépben + más kártyák is. Tehát húzni nem igazán akarom a 2,5GH-ről. Mivel az a kis fesz emelés is szerintem kb +20-40Watt-ot nyom még a tápra.
Szerinted? -
Giot
addikt
válasz
Sandrew #22243 üzenetére
A tuning leginkább a GPU-tól függ. Ha egy jól sikerült GPU üldögél a PCB-n akkor akár egy gyengébb alkatrészekkel ellátott nyák-kal is jobban fog menni mint egy High-End nyák egy gyenge GPU-val.
Erre van a gyártóknak a legkevesebb lehetősége, tehát a válogatott GPU-ra.
Vagyis legnagyobb részt a szerencsén múlik.
Egyébként meg, a legjobb minőségű nyák-ok között van az eredeti referencia 58XX VGA-k.
Az igazságot meg a tapasztalataid mutatják meg. -
sanyesz79
csendes tag
-
Dtomka
veterán
-
Giot
addikt
válasz
Sandrew #22227 üzenetére
A nagyobb VRM hűtés, a nagyobb hőveszteség miatt kell, a nagyobb hőveszteség pedig gyengébb minőségű alkatrészre utal. Valószínűleg emiatt annyi a maxfesz.
Tovább spóroltak a Sapphire-ék. De ez a felhasználásban nem szokott gondot jelenteni, az átlag User észre sem veszi.
Csak az ilyen tuningmániások mint mi is, észleljük hogy valami zavar van az erőben. -
Dtomka
veterán
válasz
Sandrew #22094 üzenetére
ha a vga eredményt kérdezed, akkor sztem de!
az én ereményem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Háztartási gépek
- Trollok komolyan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Drón topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Sapphire R7 250 1GB
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest