- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geryson
addikt
Sziasztok, egy új próba. A 7990 ki tudja adni, alkalmas a 4K-ra?
-
Geryson
addikt
Sziasztok! Felteszem először itt a kérdésemet, de szerintem ez nem 7990 specifikus kérdés.
Elvittem takarítani, pasztázni a gépemet és úgy kaptam vissza, hogy majd kiugranak a ventillátorok a helyükről már indulástól fogva. Miért nem szabályozza a hőfokkal együtt, mi állíthatódott el? Radeo settingsben nem találok erre vonatkozólag valamit...
-
scnscn
csendes tag
Sziasztok. 7990-et keresek, hibásat is.
-
szzimo53
tag
Üdv. Adott egy HD 7990 kártya, lehalt a ventiszabályzó és most egy nálam hozzább értő direktbe kötötte molexről a ventiket,tehát csak fullon megy. Javítható lenne vagy új hűtést kell rávenni, Ebayon 15k radiátor+ventik de nem tudom nem-e a kártyán szált el a ventik vezérlése. Vagy ez a potméter dolog hogyan működik?
-
mrkorooo
aktív tag
válasz
hszilard666 #848 üzenetére
6db virtualis gepet hajt, tokeletesen elvan veluk, csendben
Az h mit fogyaszt nem nagyon mozgat
Csak most 3/1 venti nem megy, terheletlen allapotban -
core i7
addikt
válasz
hszilard666 #848 üzenetére
Szerintem abszolút nem
Én biztos nem használnék HD 7990 et
-
mrkorooo
aktív tag
Nincs valakinek elfekvoben hutes ra? A gyari tokeletesen megfelelo lenne
-
MiklosSaS
nagyúr
Tehat R.I.P. 7990 topic!
Nagyon jo kartyak voltak, az egyik legjobb kartyam!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
hszilard666 #843 üzenetére
kb.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
hszilard666 #840 üzenetére
Azert abba nem vagyok biztos.
-
hszilard666
veterán
Nem hiszem, egy megcibált 970 is gyorsabb nála.
-
MiklosSaS
nagyúr
Valaki meg tolja ilyen kartyaval ?
-
Wyco
aktív tag
Nálatok is elofordul h a kartyaval kb minden fagyni képes? Akár egy videolejatszas is? (Asszem a driver bibis, de vegulis mindegy) - arra vagyok elsosorban kivancsi, hogy ez normalis dolog-e a 2 GPU miatt, vagy ha veszek két sima kártyát és CF-be teszem ugyan ez lesz, vagy ez valami AMD hulyeség és két SLI-s kártya jobb lenne?
Koszi!szk: táp 1000W ugyhogy az aligha gond...
-
Builder
csendes tag
válasz
hszilard666 #833 üzenetére
Szia.
http://www.asus.com/Graphics_Cards/HD7790DC2OC2GD5/
Ez a kártya
-
Builder
csendes tag
Sziasztok.
Nem rég vettem egy ilyen kártyát. De azóta folyamatosan fagy a gépem. Már többször is újra raktam. Legtöbbször elindításkor fagy le, de van mikor használat közbe is úgy dönt, hogy lefagy.
Esetleg valakinek erre van valami tippje? Esetleg a tápom lenne kicsi hozzá ?konfig.
Amd Athlon x4 750K
ASRock FM2A85X Extreme4
4GB Ram
chieftec 500wés a kártya ASUS 7790 2GB 128bit DDR5
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
-
NastyHUN
csendes tag
Hali Wyco.
Bár a kártya tökéletesen alkalmas erre, simán bírja a 24 órás használatot is (nekem 2 db 7990-es bányászott 6 hónapon keresztül megállás nélkül) a lényeg, hogy NE engedd 80-82C fölé és akkor semmi gond nem lesz.
Amúgy ezek a kártyák lényegében KINYÍRHATATLANOK !!!
Van aki 90C-on is járatja/járatta gond nélkül.Én mégis lebeszélnélek a bányászatról, mégpedig azért mert már NEM éri meg VGA-val.
Ahhoz túl sok áramot eszik. Főleg a 7990-es.
Gyári adat MAX terhelésen 375W (!) de nekem simán bekajáltak 450-500W-ot (!!!) is kártyánként !
Fogyasztásmérővel mértem a valós fogyasztást !Persze ha ingyen (vagy nagyon olcsón) van esetleg az áram, akkor megéri
A kártyának nem lesz baja tőle ez tuti, erre találták ki, és a 3 venti rajta, egy jó szellős házban elég stabilan tudja 80C közelében tartani.
Még jobb hőfokot tudsz elérni, ha van esetleg légkondi a szobában, télen rányitod az ablakot (nekem így ment decembertől - márciusig), kiemeled riser cable-el a házból (van még néhány ilyen kábelem eladó, ha érdekel dobj privit) vagy ami a legjobb megoldás, dobsz rá egy vízhűtést. (ez persze a legdrágább)
Ha mégis a bányászat mellett döntenél, keress meg, adok konfigokat a különböző algoritmusokhoz (scrypt, scrypt-N, SHA-256, ...stb)
Hogy mit érdemes bányászni, azt itt tudod lecsekkolni, az aktuálisan érvényes difficulty és árfolyam függvényében:
http://www.whattomine.com/
www.coinwarz.com
http://dustcoin.com/Üdv.
Egy volt 7990-es bányász -
Wyco
aktív tag
Hello,
Vegigolvastam a topikot, gondoltam kérdeznek. Nemsoka jon a Gigabyte-féle kártya hozzám, és lehet bekuldenem a bányába...konfig maradéka: i3770k, 32gb, 1000w, SSD.
Kerdes:
- mennyire birja a kartya a napi 8 v 12 v 24 órás munkát gyári hutessel? (tuning nelkul, házban van 3-4db 14 cm-es venti)
- tudom ez picit offtopik de mit erdemes manapság bányászni?
- bármi javaslat? (nem X-fire, csak 1 kartya) -
NastyHUN
csendes tag
válasz
hszilard666 #827 üzenetére
Sajna csak alap beállításokon tudom letesztelni.
Firestrike default beállításokon: 8261. -
NastyHUN
csendes tag
válasz
hszilard666 #825 üzenetére
Az mitől lehet, hogy 3DMark progikban tesztelve/terhelve agyonveri az összes kártyát (beleértve az előző kártyámat is: R9 290) viszont egy csomó játékban az FPS soxor csak negyede annak amit a 290-es tudott ???
Ez nyilván akkor nem lehet driver probléma, mivel ugyanazalatt a driver alatt fut a 3DMark progi is meg a játék is !!!
-
NastyHUN
csendes tag
Valaki akinek 7990-ese van régóta és komolyan használja játékhoz, tud adni tippet egyes játékok alacsony FPS problémája ellen ?
Nyilván a GPU szinkronizálás tökéletlensége lehet az oka.
Valami beállítással vagy driverrel lehet javítani ezen ?
Érdekes, hogy egyes gamek tökéletesen futnak stabilan magas FPS-el, míg mások (akár sokkal kisebb 3D teljesítményt igénylő játékok) esetén bezuhan az FPS.5let ?
-
NastyHUN
csendes tag
válasz
hszilard666 #822 üzenetére
Már ne haragudj, de mit tehet arról a videókártya, hogy a driver kinyirja az oprendszeredet.
Egyébként meg nem hinném, hogy a whql driver ilyet tenne.
Nem valami hackelt, módosított BETA-t töltöttél le valahonnan ? -
mosu
csendes tag
Üdv.
Srácok egy hatalmas gondom lenne,remélem tudtok segíteni.
Van egy HD 7990-es kártyám.Olyan gondom lenne vele,hogy elindítok akármilyen 3D alkalmazást,Játékot,stb, pár másodpercen belül fekete képernyő fogad.Teljesen kifagy a gép.
700 wattos tápom van.Lehetséges,hogy kevés neki?
A konfigom
amd fx-8150
8GB Ram
1TB winyó
Asrock 970 Pro3 R2.0
XFX HD 7990
chieftech 700W
(Driver telepítés alatt,kék halál is szokott lenni.)
Köszönöm a segítséget előre is. -
Apollo_21
addikt
Sziasztok népek!
Gondolkodom egy 7990enMennyire érdemes befektetni? hol vannak most árban és tudásban körülbelül?
Illetve h 2gpu-s skálázódás vagy bármi cf esetén fellépő probléma úgyanúgy elöjön/elöjöhet?
Mekkora gyorsulás eredményezhető vele? Tudom a kérdések felére a válasz..mindíg adott konf-tól függ..stb stb..de mégis? 15-20% várható tőle +ba egy sima 7970hez képest? -
Zoo123
senior tag
válasz
keksz077 #816 üzenetére
Csak egy teszt erejéig volt nálam a kártya, de ezek szerint kevés a processzor neki.
Nem szeretnék 100+ ezer forintot rákölteni csak alaplap procira hogy normálisan menjen.
A következő generációs AMD kártyát -szigorúan 1 darabot!- talán még kihajt, akkor fejlesztek ha nagyon muszáj, most még nem. -
keksz077
csendes tag
GTX 770SLI, I7 3930k- 4.5-Ghz, minden max-on:
1080p, Far Cry 3- 90FPS
1080p, Crysis 3- 67 FPSAz i7 930 280x CF-hez, sajnos tuningolva is kevés.
Ez a max, 3,8Ghz?
AMD támogatott játékaid viszont, ahogy nézem, jobban mennek.
3Dmark tesztekben hogyan teljesít a processzor és a kártya?
Küldd át privátban.Itt látod, körülbelül hogyan kéne mennie: [link]
-
Zoo123
senior tag
Sziasztok!
Egy i7 930@3.8GHz mellé beraktam 2db r9 280x-et crossfirebe, egy saját, egy kölcsön
Szépen futottak a játékok, csak volt egy kis gond a skálázódással FulHD-ban:3Dmark11: 9800-->14200, extreme3300-->6000
Valley benchmark: 43-->80 fps
Crysis3-ban 37-->52 fps, a második gpu csak 60-70%-on megy.
Far Cry3: 50-->70-80 fps a második gpu csak 60-75%-on megy.
BF3: nem tudok pontos értéket mondani, 1 kártyával is 70 fps
Sniper elite 2 benchmark: 52-->103! 99%-os skálázódás!
AvP benchmark: 76--151 szintén példás!
Dirt3: 116-->171
Just Cause2, city jungle benchmark 89-->109, játék közben az egyik kártya nem igen ment 50% föléIgényli az erősebb procit a crossfire, ez tisztán látszik.
A kérdésem hogy Crysis 3 és Far Cry 3 nektek erősebb procival is ilyen hitványul skálázódik, vagy egy erősebb proci már kihajt 2db 7970/280x-et illetve egy 7990-et?
-
wolfhgb
aktív tag
Szevasztok,
Egy rövid kérdés, láttam,h néhány 7990 es tulaj megfordul a forumon, nincs véletlenül egy eladó minidisplayport dvi-i átalakító valakinek? Aktív kellene,amit ezekhez a karikhoz adnak tartozék gyanánt. Elvileg kettőt is osztanak minden karihoz, nekem a kettőből arra lenne szükségem, amelyiknek a dvi csati foglalatának fehér a színe, mert a másik dvi-d csati, az belül fekete, de akár azt tudok is adni cserébe. sapphirem van.ha tudna valaki segíteni ebben, nagyon hálás lennék, előre is köszönöm. -
wolfhgb
aktív tag
Egy gyors kérdés a fórumozókhoz. Többször említitek, h a kártya bf4 ben ilyen olyan fps értéket produkál ultra beállításban, ellenben senki soha nem említi, sem itt, sem más teszt oldalakon sem, h a játék grafikai beállításainál a resolution skale milyen értékre van állítva. Az alapértelmezett beállítása 100, de ez az érték felhúzható 200as értékig. Namost, 200 nál már igencsak megfingatja a játék a kártyát,meglehetősen tetszetős grafikai megjelenítés mellett, arra lennék kíváncsi, h az egy gpu s csúcskártyák hogyan boldogulhatnak ezzel a beállítási lehetőséggel????
-
seniman
veterán
válasz
hszilard666 #809 üzenetére
770 sli estén nincs is miről beszélni.Ha minden klappol,akkor se sokkal nagyobb a teljesítménytöbblet.Ha meg balul sül el csak az AMD gyűlölők tábora duzzad
-
SimonYana
addikt
válasz
hszilard666 #809 üzenetére
Én mint eladó is azt mondtam, hogy én nem variálnék !
-
keksz077
csendes tag
válasz
hszilard666 #806 üzenetére
Két GTX770, de komolyan eljátszottam a gondolattal, hogy érdekelne egy ilyen.
Ne kérdezd miért, mert egy ökör vagyok. -
keksz077
csendes tag
válasz
hszilard666 #802 üzenetére
Hát az ővé biztos nem lenne elég mert MŰanyag m ll i vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest