- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
NastyHUN
csendes tag
Hali Wyco.
Bár a kártya tökéletesen alkalmas erre, simán bírja a 24 órás használatot is (nekem 2 db 7990-es bányászott 6 hónapon keresztül megállás nélkül) a lényeg, hogy NE engedd 80-82C fölé és akkor semmi gond nem lesz.
Amúgy ezek a kártyák lényegében KINYÍRHATATLANOK !!!
Van aki 90C-on is járatja/járatta gond nélkül.Én mégis lebeszélnélek a bányászatról, mégpedig azért mert már NEM éri meg VGA-val.
Ahhoz túl sok áramot eszik. Főleg a 7990-es.
Gyári adat MAX terhelésen 375W (!) de nekem simán bekajáltak 450-500W-ot (!!!) is kártyánként !
Fogyasztásmérővel mértem a valós fogyasztást !Persze ha ingyen (vagy nagyon olcsón) van esetleg az áram, akkor megéri
A kártyának nem lesz baja tőle ez tuti, erre találták ki, és a 3 venti rajta, egy jó szellős házban elég stabilan tudja 80C közelében tartani.
Még jobb hőfokot tudsz elérni, ha van esetleg légkondi a szobában, télen rányitod az ablakot (nekem így ment decembertől - márciusig), kiemeled riser cable-el a házból (van még néhány ilyen kábelem eladó, ha érdekel dobj privit) vagy ami a legjobb megoldás, dobsz rá egy vízhűtést. (ez persze a legdrágább)
Ha mégis a bányászat mellett döntenél, keress meg, adok konfigokat a különböző algoritmusokhoz (scrypt, scrypt-N, SHA-256, ...stb)
Hogy mit érdemes bányászni, azt itt tudod lecsekkolni, az aktuálisan érvényes difficulty és árfolyam függvényében:
http://www.whattomine.com/
www.coinwarz.com
http://dustcoin.com/Üdv.
Egy volt 7990-es bányász -
NastyHUN
csendes tag
válasz
hszilard666 #827 üzenetére
Sajna csak alap beállításokon tudom letesztelni.
Firestrike default beállításokon: 8261. -
NastyHUN
csendes tag
válasz
hszilard666 #825 üzenetére
Az mitől lehet, hogy 3DMark progikban tesztelve/terhelve agyonveri az összes kártyát (beleértve az előző kártyámat is: R9 290) viszont egy csomó játékban az FPS soxor csak negyede annak amit a 290-es tudott ???
Ez nyilván akkor nem lehet driver probléma, mivel ugyanazalatt a driver alatt fut a 3DMark progi is meg a játék is !!!
-
NastyHUN
csendes tag
Valaki akinek 7990-ese van régóta és komolyan használja játékhoz, tud adni tippet egyes játékok alacsony FPS problémája ellen ?
Nyilván a GPU szinkronizálás tökéletlensége lehet az oka.
Valami beállítással vagy driverrel lehet javítani ezen ?
Érdekes, hogy egyes gamek tökéletesen futnak stabilan magas FPS-el, míg mások (akár sokkal kisebb 3D teljesítményt igénylő játékok) esetén bezuhan az FPS.5let ?
-
NastyHUN
csendes tag
válasz
hszilard666 #822 üzenetére
Már ne haragudj, de mit tehet arról a videókártya, hogy a driver kinyirja az oprendszeredet.
Egyébként meg nem hinném, hogy a whql driver ilyet tenne.
Nem valami hackelt, módosított BETA-t töltöttél le valahonnan ? -
NastyHUN
csendes tag
Ezt nem mondod komolyan, hogy őstagként és régi gamerként (jó öreg Hitman...) a manuális driver letöltés problémát okozott ?
Eddig mindig auto detect-el szedtél driver-t ? Évek óta ???Accelerated processor (APU)
Szerinted a HD 7990-es 2 GPU-s Ultra Brutál VGA egy accelerated processor ?!?Nemá.
De tényleg, nemáááááááááá !!!Legalább megpróbálhattad volna a desktopot, hátha megtalálod benne és felismered a kártyád nevét, amit tulajdonolsz.
Erre a fórumra is csak idetaláltál valahogy.
Vagy linkelték ?De, hogy nehogy azt modhassátok, hogy csak fikázok és nem segítek !
Íme:
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%207%20-%2064#amd-catalyst-packages
INNEN TŐCCSED !!!Feltételezem, hogy gamerként 64Bit-es Win7-et használsz a fenti link ahhoz van.
Ott megtalálod a 14.4-es CCC-t (Catalyst Control Center) vagy a 14.6-os Betát is.
Siess, amíg nem változik és jön ki újabb...!Ha mégsem Win7 64Bit-est használnál:
Win7 32Bit
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%207%20-%2032#amd-catalyst-packagesWin8 32 Bit (Ugye nem ?)
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%208%20-%2032#amd-catalyst-packagesWin8 64 Bit (Ugye nem ?)
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%208%20-%2064#amd-catalyst-packagesWin8.1 32 Bit (Ne viccelj ?)
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%208.1%20-%2032#amd-catalyst-packagesWin8.1 64 Bit (Ezen akarsz játszani ?)
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%208.1%20-%2064#amd-catalyst-packagesNehogy azt mondjátok, hogy nem voltam segítőkész
-
NastyHUN
csendes tag
-
NastyHUN
csendes tag
válasz
MiklosSaS #704 üzenetére
Hát kérem a 7990-ekkel semmilyen melegedési probléma nincsen !
A 3 venti tökéletesen hűti a GPU-kat.
Elhihetitek, komoly terhelést adtam/adok a kártyáknak és soha nem megy el 80 fokig. (Legfeljebb ha direktbe a gépházat süti a Nap az ablakon keresztül, de ilyenkor redőny lehúz és megoldva
MAX terhelésen is 75-78 C-on ketyegnek napi 24 h-ban.
Szóval ez tényeg egy nagyon jó kis konstrukció lett az AMD-től.Egyre biztosabb, hogy megválnék tőlük
(A héten biztosan eldől a dolog)
Ajánlatokat addig is priviben várok...Mint lentebb írtam még bőven garis mindkettő !
-
NastyHUN
csendes tag
válasz
Petyyyyy #700 üzenetére
Nekem van még 2 a tulajdonomban, de elgondolkodtam az eladásukon.
Ha valakit érdekel esetleg keressen priviben.
Mind a 2 garis még SimonYana-nál (angliai webshopból valók)
Az egyik tavaly novemberi, a másik decemberi vásárlású, tehát bőven van még rájuk gari.
Ráadásul ezek a kártyák kinyírhatatlanok, nálam is tökéletesen, hibamentesen teljesítenek...Ajánlatok priviben kérnék, aztán meglátjuk...
Húzva, feszelve sosem voltak, csak a gyári tartományban használtam/használom őket.
Eladásukon csakis azért gondolkodom, mert valami nagyobb befektetésre kellene a tőke -
NastyHUN
csendes tag
válasz
ricshard444 #692 üzenetére
Asszem a gyári az 1.13 V
Közben olvasgattam kül. külföldi fórumokon és ott 1.09-et javasolnak sokan akik ugyanilyen kártyát használnak bányászatra
Szerintetek az a 0.04V különbség valóban ennyit számíthat ?
Azt írják, hogy alacsonyabb hőmérsékleten is megy a kártya (4-5C-al alacsonyabban) ill., hogy akár 100-150W-al is kevesebbet eszik.Jelenleg nekem 1 kártya megeszik 600-650W-ot !!! (És 2.-t dolgoztatok, nemsokára pedig jön a 3. ! ;c)
Ha nyernék egy 100-ast kártyánként, az nekem napi akár 5-7 KW-ot is spórolna
(Havonta közel 200 KWH amit meg lehetne így spórolni, kb 8000 HUF) -
NastyHUN
csendes tag
Sziasztok.
Van itt olyan GPU tuning/tweak guru, aki tudna segíteni nekem a HD 7990-eseim ALULFESZELÉSÉBEN ?
A cél amit el szeretnék érni ezzel: Kisebb fogyasztás, kisebb hőfok.
Napi 24h-ban dolgoztatom a GPU-kat 99% os (gyak.:100) terhelésen és így léghűtéssel (4000es RPM környékén) éppenhogycsak 80C alatt tudom tartani.
Ehhez bezabál a kártya 600-650Wattot !!!Ha ezekből sikerülne valamit lefaragni (15-20%nak már örülnék) alulfeszeléssel, azt nagyon megköszönném
Priviben is kereshettek....
-
NastyHUN
csendes tag
válasz
MiklosSaS #680 üzenetére
Mit értetek "zöld oldal" alatt ?
Amúgy az , hogy az ebayen drágábban tudjátok eladni a kártyákat (vagy lényegében bármi egyebet) egy picit csalóka, mert az ebay is szépen leveszi a saját jussát, meg a paypal is elég szép sápot húz le
Tudom, mert több dolgot adtam már el ebayen, még amikor külföldön (USA) éltem néhány évig.Tény, hogy nagy piacot fed le, rengeteg licitáló van és felverik az árat saját maguknak
de a végén amit ténylegesen megkapsz a számládra és elköltheted, az lényegesen kevesebb, mint az eladási ár (akár 10-15% mínusz is lehet, eladási ártól függően)
-
NastyHUN
csendes tag
válasz
ricshard444 #649 üzenetére
Ahh, ok. Valamit félreértettem(olvastam) akkor.
Köszi a gyors választ.Nekem jelenleg 1db 7990 van bent, de nemsokára jön hozzá a másik és úgy tudtam, hogy 4 GPU a vége, amit együtt tud kezelni.
Ezért lepődtem meg, amikor 6 GPU-t számoltam :c) -
NastyHUN
csendes tag
Sziasztok.
GPU és tuning szakiktól kérdezném, hogy mennyire viseli meg a HD 7990-est az, ha napi 24 órában 90-95%os terhelés környékén használom (sima catalyst-os felhúzással, semmi fesszabályzás vagy egyéb extra tuning)
Mittudomén, kiszárad valami kondi, vagy megolvad valami a nyáklapon ? (Nem értek annyira hozzá, ezért kérdezem.)
Normál gyári hűtés (3 venti) van csak rajta.
Milyen hőfokig engedhetem el a meghibásodás legkisebb kockázata nélkül ???
Ha így terhelem napi 24 órában, akár hónapokon keresztül, okoz -e neki bármi problémát, kell -e attól tartanom, hogy belehal ? (Érdemes -e pl napi 1-2 órát pihentetni, vagy az ingadozás inkább árt neki ?)
Elvileg ezeket a kártyákat erre találták ki és a gyári teszteken ilyen körülmények között is tesztelik, ha jók az infóim.
Később tervben van rá egy komolyabb vízhűtés.
Ha azzal lényegesen alacsonyabban tartom a hőfokot, az biztosabban megvédi a kártyát ?Köszi előre is...
Priviben is jöhetnek a szakértő válaszok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest