Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lipazzz

csendes tag

válasz #95904256 #1199 üzenetére

Szia!

Nem forgatok én semmit. :))

A pixmania pedig egy EU méretű kereskedő, nem Magyarországnyi. :) Szerintem rendeltek, -ha nem is tízezret, vagy annyit, mint a Newegg- de egész biztosan ezres nagyságrendet...

Ezen tényleg kár első napokban vitázni, főleg hogy a forint olyan most, mint egy második világháborús Junkers Ju 87-es, vagyis a Stuka. "Ez a gép ugyanis (akár motorjait is leállítva) zuhanórepülésbe kezdett, így repülve rá a (mozgó) célpontra, amikor elért egy kritikus magasságot, kioldotta bombaterhét, majd emelkedni kezdett (Ezt egy légnyomást érzékelő automatika végezte, mert akkora terhelést kellett a pilótának elviselni, hogy a gép "felrántása" után, pár másodpercre cselekvőképtelenné vált)." :W
    Motor = gazdaság
    Célpont = államcsőd
    Kritikus magasság = 5%-os jegybanki alapkamat-emelés
    Bombateher = politikai "elit"
    ...a többi szereplőt majd az idő eldönti... :Y

• Lipazzz

csendes tag

válasz #95904256 #1194 üzenetére

Hát ezt mondtam én is. Ha nekik megéri az 1000 darabos rendelés felett 275USD-ért értékesíteni, akkor a pixmania-nak is megérné a 66000 HUF-os alapár. De még rárak egy 7-est. :D

• Lipazzz

csendes tag

válasz Lipazzz #1193 üzenetére

Ja es persze igy mar nem is annyira versenykepes, utos kis proci ez itt nalunk, vagy mondjuk Kelet-Europaban. De legalabbis elgondolkodom, hogy erdemes-e tenyleg ilyet vennem. :F Egyelőre várni érdemes.

• Lipazzz

csendes tag

Az arrol megint csak annyit, hogy ha a Newegg kiskereskedelmi ara 275 USD / processzor, akkor az mire hozzank er, mondjuk kap 20% AFA-t, legyen rajta 4% vam (bar ebben nem vagyok biztos), es akkor 68200 HUF. Szallitassal egyutt legyen mondjuk 75000 HUF (bar a Newegg csak USA-Canada-Kina regiokban arusit termeket).

NA DE ez kiskereskedelmi ar es behozatal. Ha vesz egy nagyker, akar egy europai eloszto min. 1000db procit, akkor nem ilyen aron kapja, üázzz!!!!
    Úgyhogy megint csak azt kell mondanom, éljenek a pénzéhes nyerészkedők, akiknek nem elég az 30% árrés!!! :R

• Lipazzz

csendes tag

válasz whitehand #1089 üzenetére

Whitehad, kérlek olvasd el mindig, hogy ki mit ír. És előre kérlek, ne haragudj meg azért, amit írok, nem bántani akarlak. Csak le kellene kicsit higgadnod. :)

Nem mondom én azt, hogy menj el innen, csak annyit, hogy próbáljad meg objektíven kezelni a dolgot. Ne méregess core i7-hez még a 940-est sem. Érdekesség képpen lehet hozzá hasonlítgatni, de milyen alapon? Mert mind a kettő most jött ki nemrég? Ennyi a közös bennük szerintem.
    Nem kell alaplapokon vitázni, megint csak feleslegesen, szerintem.
    De főleg ne mondj olyat, amiben nem vagy biztos, csak mert Intel párti vagy.
    Ha pedig egyetlen egy jó tulajdonságot sem tudsz mondani akár a Phenom II-ről, akár az AMD-ről, akkor nagy bajok vannak. Én rengeteget tudok mondani mindkét gyártóról, jót is rosszat is.
    Ha írnak teszteket/review-kat külföldi site-okon, elolvasom őket. Igazából nagyon kevés az objektív. Próbáld meg ott is kiragadni azt, ami összehasonlíthatóvá teszi a két terméket. i7 vs. AMD 940 tesztet nem is fogok olvasni, mert nincs értelme, de ilyen vitába be sem szállok, és nem is hülyézem le azt, aki mégis megteszi. Ráhagyom.

Hát persze, hogy lehet fejleszteni Intelnél is ha nagyon akarok, és nem csak i7 felé. Főleg annak, akinek LGA775 alaplapja van már, és erősebb gépet akar. Azt írtam, hogy mivel nem kell alaplapot váltani, ezért talán olcsóbban megússza az, aki AMD-ről váltana erősebb gépre, vagy erősebb gépet szeretne venni az ősrégi helyett. Az Intel elég drága, sajnos egyelőre.
    Elhiszem, h oga több C2 processzor fogy a világon, mint Deneb, hiszen az utóbbit még nem árulják sehol. Vagy ezt rosszul tudom?
    Ez a piac sosem lesz telített, mindig változik és mindig mindenki újít. Speciel én is itt vagyok, mint vevő, de öcsém is lehet, hogy beruház egy gépre. Én számításokat végző programokat használok, nekem jó lenne az AMD új négymagosa.
    Öcsém gamer, és kétmagos Intelben gondolkodik, meg egy hasító videókariban, mert arra az bőven elég és talán jobban jár, mint egy Athlon X2-vel. Mindkettőnknek jó érve van és nincs sok pénzünk.
    De biztosan nem fogjuk majd egymást köpködni, sem riválisnak tekinteni. :N

Egy végső gondolat/kérdés a tuninghoz, fejlesztésekhez:
    1.
    Csak én érzem úgy, hogy ha a Sempron 2800+ (tudom kicsit röhejesnek tűnik, de erre futotta anno) kicsit tuningolt kártyámon elfut a képszerkesztőimtől kezdve a zeneszerkesztőimig minden, és csak némely nagyobb adatszámításnál fogy el a proci ereje, akkor egy ilyen négymagos 3Ghz-es bőven elég lenne nekem, mint otthoni felhasználónak?
    2.
    Ahhoz, hogy valaki egy 22"-os monitor normál felbontásán játszon szaggatásmentesen egy GTA IV-gyel például, nem elég egy Intel E8400-as procijú, jó videokarival megáldott gép? Muszáj egy Core i7?

Én úgy érzem, hogy kicsit túlhaladta a programokat a hardverfejlesztés, ezért sem vesz annyi ember új gépet, hisz minek. Lehet hogy rosszul gondolom, szóljatok rám, ha nem így van. Persze a nagy átlagról beszélek, és nem a hardcore gamerekről és tuning-egerekről. :R

Whitehand, ha gondolod akkor bármit írjál inkább nekem privátban, és megbeszélhetjük, ezt a topicot meg hagyjuk meg a 45-ös AMD csíknak. ;)

• Lipazzz

csendes tag

válasz Lipazzz #1075 üzenetére

Mindezzel pedig azt akartam csak mondani, hogy szerintem (szubjektív!) az AMD Phenom II procijai jó időben jönnek és okosan. Merthogy olcsóbbak a rivális prociknál, teljesítményben is jónak tűnnek a beharangozókat illetően, platformot sem kell váltani, ha valakinek AM2+ alaplapja van (márpedig sokan vannak). Ez egy okos húzás.
    Vagyis válság idején is lehet új gépet venni/vagy régit felhozni magasabb szintre pár száz dollár megspórolásával (Intelhez képest) azoknak, akik fejleszteni akarják gépeiket.
    Aztán hogy most bírja-e 7Ghz-et -kettőszázakarhány fokon, az az otthoni felhasználók 90%-át nem érdekli, sőt, vajmi kevesen nyúlnak egyszerű overclockinghoz is, hiszen egy ilyenen is elfut már szinte minden mai program/játék is. Sőt, tudok már villámgyorsan képeket szerkeszteni, de akár még egy otthoni zenei stúdiót is rá lehet aggatni probléma nélkül, ha éppen nem futja 2 x Quad Xeon-os PC-re vagy Apple-re...és akkor az extrémről beszéltem.
    Akinek meg éppen megengedi a pénztárcája, az válthat Core i7-re is, ha akar. Engem nem zavar. Nekem mindkettő gyártó megfelel, ha az igényeimnek megfelel. Másokat meg miért szidjak, tényeket meg minek ferdítsek. ;)

Én pl. teljesen új gépet akarok venni, mert elvagyok ugyan a Sempron 2800+ @ 2120 GHz-emmel, meg az IDE winchesterekkel, de ez már leginkább internetezni, meg szöveget szerkeszteni jó, őskövület. (Család többi tagjának adnám. ;) )
    Nagyon szemeztem egy jó kis Intel Q94000-val vagy Q9550-val, de ezzel az új AMD-vel spórolhatnék összességében vagy 40000 HUF-ot, és bőven kiszolgálna. Na de majd meglátjuk, mi lesz. Egy-két hónapot várhatok még.

Ja és szerencse, hogy van munkahelyem. :C

• Lipazzz

csendes tag

Ejnye-bejnye... ilyen fertelmes vitatkozást rég láttam. Sőt, ez inkább veszekedés, mert vitának van értelme isCH. :P

Azt mindenki tudja, hogy fejlesztési lépcsőn az AMD az Intel mögött van. Erről minek vitázni.

Hogy melyik AMD/Intel procinak melyik AMD/Intel proci az ellenfele, azt könnyű eldönteni a teljesítménytesztek alapján, amiből kevés releváns van, hiszen egy hétköznapi felhasználó nem a tesztekben szereplő benchmark okosságok, és egekbe tuningolhatóság alapján dönt, hanem leginkább árérzékeny. Ezért a hasonló teszteredményekkel bíró procik/rendszerekből az a nyerő, amelyik olcsóbb, esetleg még kevesebbet is fogyaszt.

Gazdaságról is essék szó:
    Amíg van AMD és veszik, valamint amíg van Intel és veszik, addig jó nekünk.

Azzal mindenki tisztában van, hogy nehéz időket élünk most az USA balfék jelzáloghitel-rendszerének összeomlása miatt. Ez a "válság" pedig még nem az igazi válság. Az még csak most jön; lassan majd összerogyadoznak a spekulánsok okoskodása miatt az autógyártás után az azt érintő gyárak, aztán bejáratott forgatókönyv szerint jönnek a szolgáltatások. Élelmiszert nem szokta érinteni. :)

Na és a számítástechnika sem kivétel, vesszen minden újítás. :DDD Nyáron már elkezdtem gyűjtögetni, amikor egy Intel E8400 csak 31000 HUF bruttó volt egy új gépre. Monitorral, tokkal-vonóval olyan gépet vehettem volna akkor 200000 HUF-ért, amit most csak 320000-ből vehetnék meg. Persze akkor még nem volt szó válságról, ma már nem költenék erre ennyit.

Mindenki gondolkodjon el, hogy ez miért van. Nem csak a válság miatt, de nem is csak az árfolyamok ingadozása miatt. Azonban jól rá lehet kenni most arra mindent.
    Árak csökkenése: amikor bejelentették, hogy válság van, akkor két héten belül minden magyar kiskereskedelmi cégnél felugrottak az árak minimum 10000 forinttal. Na ne mááár! Külföldön érdekes módon két hónapba tellett ugyanez, fokozatosan. Pofátlanok a magyarok, és gyorsan azok. :)) Persze mi mindig gyorsan akarunk meggazdagodni és minimum egy német terepjáróval járni, mint online PC alkatrész nagyker üzemeltető. :R

Személy szerint én arra gondoltam október végén, hogy most nem érdemes semmit venni, meg karácsony miatt is felmennek az árak stb. Na de majd januárra, ha ünnepek után csökken a kereslet, és a válság miatt is csökken a kereslet, akkor majd visszavesznek egetverően pofátlan áraikból a kis (vagy akár nagy) kereskedők, a Phenom II-esek megjelenésével a majd megint egészséges, versenyképes kínálat is inkább csökkent az árakon, meg az Intel is és Phenom is visszavesz a régi modellek áraiból, hogy a raktáron lévő készleteket kiürítsék, mielőtt a nyakukon maradna. Ezt ígérték novemberi nyilatkozataikban.
    Ehhez képest:
    1. Nem vettek vissza a régebbi procik áraiból, sem az Intel sem az AMD, remélhetőleg csak egyelőre.
    2. Kiskereskedők továbbgondolták a dolgot, és arra jutottak, hogy mindenek ellenére is tartják az árakat, hogy ugyanazt, vagy még nagyobb árrést érjenek el (senki pénze nem elég, mi? :W ).
    3. Így aztán a kereslet nem hogy nőtt, hanem tovább csökkent, amit észrevettek a gyártók is (hiszen a kereskedők nem rendelnek annyit, míg a készleten lévő cuccot nem értékesítik - drágán) és visszavettek a termelési mennyiségből. Ez alól Intel sem kivétel, aki most bambán rácsodálkozott, hogy a Q4 periódusban 25%-kal csökkent a bevétele, ami "kicsivel" több, mint amit várt. Kinek mi a kicsi, ugye. Nekem az a kicsi egy gondtalan élet. :Y
    4. A magyar forint nem kőkemény. :D
    Valami gáz van. Az emberiség nem tanul a hibáiból. Totális monetáris politikára épít mindent, s miközben azt mondják, hogy a kereslet szabályozza a piacot, azért ez nem teljesen így van.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés