- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
válasz bobalazs #23296 üzenetére
+1 És hány éves a táp?
Esetleg még:
ulps kikapcsolása
1. open regedit.
2. open Edit->Find.search for "EnableUlps".
3. for each "EnableUlps" match found, change its value from "1" to "0".
There will be multiple match found. In case regedit prevents from updating the value then retry it by re-opening the regedit.
4. Restart the PC if necessary.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
-
NyalokAA
aktív tag
válasz messi6502 #23290 üzenetére
Nálam 5600x+6700xt+32gb ram és Hogwarts Legacy rángat így is úgy is 18-20 giga ram között bezabál , de ha nincs bent csak 16 akkor 14-et eszik és a stuttering hasonlóan jelen van. Roxfort-ban és Hogsmeadeben adott helyeken sehol máshol. Az optimalizálással benéztek valamit nemhiába jött ki már vagy 4 update több mint 50 gigával. Szenvednek is rendesen most a fejlesztők , hogy ez játszható legyen ps4 en meg régi xboxokon , switchről meg már ne is beszéljünk
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Cimborám rx5600xt-ről 6650XT-re váltott.
A black screen elől szeretett volna menekülni. És hiába a zsír új vga és egy proci upgrade ryzen 5 3600 ról 5800x-re ugyan úgy jönnek a fekete képernyők.Aktuális driver van telepítve. A Win 10 64 bit is napra kész.
Semmi OC , minden alapon.Tippetek lenne esetleg? Gigabyte 6650XT az alany. Remek, csendes hűvös.
RX 5600xt után DDU-val lett eltávolítva minden és került fel az új drive..
-
messi6502
tag
válasz bobalazs #23286 üzenetére
Igazából nincsenek csodák, hogwarts legacy 1080p-ben 30-60 fps között mozog játék közben, kivéve amikor elfogy a memória, akkor beakad. Itt inkább a 16gb ramból fakadó stutter a fő probléma.
Mással eddig nem teszteltem csak 3dmark-ot futtattam extrában.
Van valami ami kifejezetten érdekelne? Ha van rá lehetőségem, akkor letesztelem.#23287 Zamma:
Megtörtént mindkettő, 1200 helyett 1100 mV, illetve egyéni aggresszívabb ventiprofil.
Viszont most 1-2 napig nem terveztem játszani, ezért is lenne jó, ha a külső szoftveres mókolásokat eltudnám végezni és utána majd mehetne a teszt játékok alatt.[ Szerkesztve ]
-
NyalokAA
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal , hogy adrenalinban a hangolás fül alatt beállítottam a processzor órajel túlhúzást restartolt a gép ki is írta , hogy 0.2 ghz-el gyorsabb a rendszer.
Idáig oké is , de most próbáltam ezt kikapcsolni és az istennek nem akarja
Csináltam már ddu-t , felraktam az adrenalint újra adtam a beállításoknak teljes gyári visszaállítást írta is , hogy bele nyúl a biosba nem e baj ? kiválasztottam az okét és mégis mindig a processzor az órajel túlhúzáson világít. Semmi problémája a gépnek egyszerűen csak bosszant ez valami adrenalin bug lehet ? -
messi6502
tag
Sziasztok,
csatlakoztam a kis közösséghez egy 6750xt Sapphire nitro+-al. Ezzel a konfig újítás első része elkezdődött, jelenleg egy i5 3570k hajtja, de nagyon köhög alatta , nemsokára az is cserélődik.
Teszteltem pár napig a kártyát játékok alatt és bár vissza fogja a proci/ram páros, de már így is nagy előrelépés volt a 280x-ről.
Ami viszont feltűnt és változás, hogy a gpu hőmérséklet mellett nem vrm hőmérsékletet találok, hanem hot spot hőmérsékletet.
Próbáltam utánajárni, de igazából ha jól értem ez sok szenzor közül mindig a legmelegebb és nincs rá mód, hogy azt a sok szenzort egyesével megnézzem?
Illetve amiért ez felmerült bennem, hogy a hotspot max értéke eddig 97 fok volt, ami nekem nagyon nem tetszik, jó lenne max 85-re levinni.
(GPU hőmérséklet 73 volt eddig a max, de az is inkább 65 környéke, az nem tűnik rossznak.)Ehhez elsőkörben belőttem másik ventiprofilt, de egy kicsi undervolt is jó lenne.
Amennyire az elmúlt 2 napban olvastam driverben levéve nem elég, vagyis valójában nem csak a max értéket, hanem a teljes feszültség görbét elállítja, amely miatt alacsonyabb feszen is instabil lehet.
Láttam ezt az MPT eszközt és leírását oldalt, de egy kicsit egyszerűbb magyar leírást találok valahol, amivel csak a görbe tetején levő max feszt tudom lekorlátozni (nem elrontva az egész görbét)?
Régen se volt ez egyszerű, de most egy kicsit elvesztettem a fonalat.
Talán ha jól értem nekem elég MPT-ben a "power and voltage" fülön a "maximum voltage gfx"-et lejjebb írnom?
Illetve, ha jól értem akkor registry-ből fogja a driver kiolvasni az értéket, így minden driver update/reinstall után ezt el kell végezni?
És akkor nincs szükségem a red bios editor és többi kellékre ami még oldalt található ugye?
Illetve a power limitet kell ilyen esetben állítani? Logikusnak hangzik csökkenteni minimálisan, de lehet felesleges ha a feszültséget tudom korlátozni.Illetve oldalt az excel-es link nem működik - bár lehet csak nekem -, pedig jó lenne megnézni másnál is hasonlóan magas-e a hotspot ennél a típusnál.
-
mpierre
veterán
Talán a régi omega driverekkel lehetett ilyesmit ati-n csinálni, de az már igen régóta nem létezik. Nem vagyok már 100%-ig biztos ebben.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
HSM
félisten
"... és milyen üdítő lenne ha volna egy szoftver ami ... automatizálná a freki feltérképezést"
No igen, milyen egyszerű lenne, ha a WattMan kiolvasná és kiírná, és engedné értelmes módon szerkeszteni a görbét, mindenféle bizonytalanság nélkül... Amit Nv kártyákon, ugyan külső szoftverrel, de sok-sok éve meg tudsz tenni (Afterburner, curve editor).... [link]
Próbáltam RTX3060-on, percek alatt tökéletesen be lehet vele állítani, amit szeretnél.... -
Zamma
őstag
... és milyen üdítő lenne ha volna egy szoftver ami - akár csak részben - de automatizálná a freki feltérképezést, vagy a tesztelést, vagy akármit...
Nen kell mindent tudnia!
Azaz tudom hogy van most olyan szoftver (Hydra - és itt egy éles összehasonlítás [link] ), de arra nem merném bízni ezt a feladatot...[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Idő hiányában csak beletekertem, de a cikkbe belelapoztam a releváns részbe.
"Minden relatív és nincs semmi fogódzó, mert ha bármihez hozzányúlsz maga után von sor mást is és kezelgethethetsz egy amorf tatományt, aminek semmi értelme."
Ugyanezt írtam én is már párszor a topikba.
Az MPT-re azt írta, azért nem használta, mert nem támogatja a Navi24-et. [link]Egyébként én is hasonlóképpen jártam el a gyári VF görbe feltérképezésre (kellett az AVFS átíráshoz), egy élmény volt végigzongorázni Furmark-al a teljes órajel spektrumot, majd vakon megpróbálni kitalálni a 3 felülbírálási paramétert és újra végigzongorázni nem kevésszer, hogy jó lett-e...
Azért nem is csináltam belőle tutorial-t, a hozzám hasonló fanatikusoknak kötelező, mert egyébként remek dolog lenne, de egyébként egy merő szíváshegy a beállítástól a tesztelésig...
-
Zamma
őstag
Az a lényeg a csávó által elmondottaknak hogy a Wattman OC-nek nevezett része egy semmirevaló x@r, úgy ahogy van... Minden relatív és nincs semmi fogódzó, mert ha bármihez hozzányúlsz maga után von sor mást is és kezelgethethetsz egy amorf tatományt, aminek semmi értelme.
A hosszú videó részletezi jól ezt a nyűglődést...
Gyakorlatilag Furmark és GPU-Z-vel lőtte be a használható V-F görbéket, amit később felhasznált az UV-hoz.
Az MPT-MCT párost nem akarta használni, mert akkor nagyjából 3 órás lett volna az amúgy sem gyenge 1 órás videóból...[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
"Az ilyen mértékű változtatásra még a legpihentebb agyú mérnökök sem készültek fel..."
A probléma, hogy a kedves mérnökök által a user kezébe adott eszköz egy használhatatlan, túlegyszerűsített, félrevezető semmivaló valami.Érdekes módon, de persze megfelelő tool-support nélkül vért izzadva, de tudtam csinálni egyedi AVFS görbét is a 6800XT-mnek MPT-ből, amivel olyan príma, beton stabil alulfesz van a teljes frekvencia tartományon, hogy öröm nézni. Nem vicc, tudom hajtani ~0.8V-tól 1.1V-ig akármilyen feszen, akármeddig, akármilyen (játék) terhelésen, végigteszteltem elég alaposan.... Ennek illene benne lennie a WattMan-ban, nem ilyen semmirevaló butaságoknak, amiket beletettek.
Ezzel így 225W-ból hoz annyi pontot 3DMark TS-ben [link] , mint gyárilag 300W-ból [link] . WattMan-ból hasonlót sem lehet elővarázsolni a stabilitás megtartása mellett."De ha megnézi valaki SkatterBencher videóját egy 6500 XT-el elkövetett OC-UV kapcsán ... akkor képben lesz az ember."
Nem tudom, ebben mi az új információ... Erről írtam én is:
"Reducing the Vmax value negatively offsets the entire voltage-frequency curve by a certain amount. "
WattMan-ból nem lehet limitálni direkten a feszt, csak MPT-ből [link] . Ezért lehet ezek kombinálásával egész jó eredményt elérni, bár AVFS állítgatás nélkül így sem tökéletes, mert a max feszen hajtja, amíg az "OC" órajel és a gyári AVFS görbe nem metszi egymást, ezen pedig limitált TDP keret esetén jelentős teljesítmény elúszhat.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Az ilyen mértékű változtatásra még a legpihentebb agyú mérnökök sem készültek fel...
De ha megnézi valaki SkatterBencher videóját egy 6500 XT-el elkövetett OC-UV kapcsán, rövidebben itt: [link] hosszabban itt: [link], akkor képben lesz az ember. A cikk pedig itt olvasható: [link] .
Kevés ilyen értelmes és clickbait-mentes arc van a neten mint ő, viszont komoly teljesítmény van abban amit már eddig elért.[ Szerkesztve ]
-
kugli81
aktív tag
válasz kugli81 #23273 üzenetére
A vizhutest gariztattam ,mert "furcsa szine "volt ...,de nem volt soha meleg a kártya hwinfo alapján . Lehet valami baja van.. nem értek hozzá 1 fázis nincs meg? Nem tudom ki ért ehhez.
Használom igy visszavéve kimélve
Gigabyte p35ds3,6750@3,4ghz,inno8800gt,logitech z-5500,kingmax2x1gb 1066mhz....
-
kugli81
aktív tag
válasz DroiDMester #23267 üzenetére
Igazad van Én nem maximumot hanem minimumot akarnék \ vcore > 1v \ ,mert valami nem ok sztem a kártyával ... Probáltam most +15 % al is ,de kifagy . Nem értek hozzá ,de olyasmi a problémám mintha 80 %-on üzemelne csak a kártya ...
-
-
nagyúr
-
Devid_81
félisten
válasz spleenszuru #23265 üzenetére
Nekem is a legelso ami sajnos meghalt par nap utan, az is 261x korul volt alapbol
...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Devid_81 #23259 üzenetére
Az XTXH sztem megy többet is, én cirka 2800MHz-t tudtam belőle kicsikarni 1175mV-n. (a terhelt órajel ennyi, azt hiszem 2780MHz körül van) Viszont 1200mV felett sem megy nagyon többet..
Sógoromnál XTX van, de az is megy 2650 körül, de ehhez 1200mV fölé kellett menni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
HSM
félisten
válasz kugli81 #23260 üzenetére
Persze, hogy fagy, ha a feszültségét lejjebb húzod, akkor kis órajelen is lejjebb fog menni. Neked is inkább ezt tudom ajánlani, az órajelek/feszek 100%-on hagyásával WattMan-ból: [link] .
De az is megteszi, hogy a feszültséget hagyod 100%-on, de a GPU órajelét mondjuk 90%-ra állítod. Egy instabil/feszlehúzós 1800Mhz-hez képest még ez is ezerszer jobb lenne. Ahhoz még MPT sem kell.[ Szerkesztve ]
-
kugli81
aktív tag
Mármint sima alap referencia kártya . Nem merem mpt ben fix-en 1v főlé beállitani a karit
-
kugli81
aktív tag
válasz Devid_81 #23259 üzenetére
Nem sima reference ,ezért nem értem ... Mindig visszavéve használom csak 1800mhz en ,de valahogy crash-el is 2494 a mhz -en .Ami érdekes hiába állitom nem akar 1v fölé menni valahogy a vcore fesz. .Akkor ha jól értem ez normális ,hogy alapra 2494 mhz-et állít?
Vizhütéssel használom és olyan mitha kb 2450mhz-et birna kb a videokari feljebb már szórakozik és a vcore sehogy se megy 1v nál feljebb[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz spleenszuru #23256 üzenetére
1V-on az én 6800XT-m már szinte passzívba megy át... Nem vicc, alig fogyaszt valamit, cserébe 2200-2300Mhz környékét vidáman viszi továbbra is... 200W alá megy már ilyenkor a GPU, úgy emlékszem.
-
HSM
félisten
válasz spleenszuru #23254 üzenetére
"elég durva a hangja már 80%-on is"
Miért nem veszel vissza belőle akkor még egy kicsit? Én szinte nem is hallom a Merc319-et, ha 1.05V@2400Mhz-en járatom, és a bő 2.5Ghz 1.1V is még épp elmegy, ha nem terhelem durvábban meg.... 1300rpm környékén simán hűthető így és alig hallani valamit belőle, a teljesítménye pedig 3dMark TS grafikus eredmények szerint is kitűnő.
Lásd: gyári + kitolt max limit (19 631) + ahogy használom (20 737): [link] , és ennyit tudna teljesen hajszárító+fűtőtest módban (21 873): [link] . -
spleenszuru
őstag
-
HSM
félisten
válasz spleenszuru #23252 üzenetére
89 fok felett így már kívül esik a tartományodon... Nekem az utolsó pontom 100 fok, az azelőtti 80, és úgy állítottam be köztük, hogy legyen benne kis tartalék, ha véletlen elindul egy furmark se süljön meg.
-
HSM
félisten
válasz spleenszuru #23250 üzenetére
Csinálj neki egy egyedi görbét WattMan-ban, 10 perc alatt megvan, ha tudod, mit csinálsz, és mentsd is le gyorsan valahova a profilt. Ezerszer jobb lesz, mint az idegesen állandóan állítgató gyári algoritmus.
Én egyébként nem nagyon erőltetem 90 fok alá a HS-t, ha a gyári algoritmus sem erőlteti, én minek erőltessem. Kb hasonló hőfokokat csinál a kézi profilom is egyébként szándékosan, csak ésszerűbb formájú görbével, hirtelen váltások nélkül, így sokkal kellemesebb használni. Sokkal jobb így, hogy mondjuk szinte fixen 1300rpm (+/-50, fokozatosan) játék alatt, mint amikor 1100 és 1500 között rángatja hirtelen az éppen aktuális hangulata alapján.
[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
Pedig olvastam is..
Na mindegy, kíváncsi leszek, mi a vége.
Játékokban amúgy nem megy manapság 90 felé a HS, ezzel még ki is tudok békülni.Igaz, elég hangosak a ventik, mivel a hátsó támogató ventije 100% PWM-en van 80 C HS felett, és maga a kártya görbéje is elég agresszív.
Viszont amit nem értek, hogy adrenalinban a max venti pwm 80%-on van, de akkoris felé megy, ilyen 87-90% PWM-re.
Ez mi miatt lehet? Valami MPT-ben felülírja ezt?Malaka!
-
HSM
félisten
válasz spleenszuru #23248 üzenetére
"Közben képzeljétek rájöttem..."
Pedig épp neked írtam le egy hónappal ezelőtt... [link] -
spleenszuru
őstag
válasz fejesg2 #23247 üzenetére
Én is, mivel a mostani drogom, az Eternal, nem hajlandó azutáni driverrel menni.
Közben képzeljétek rájöttem, hogy miután MPT-ben belőttem max feszt, amihez az adrenalin állít magának valami max GPU órajelet, az nem szentírás..
Azt gondoltam annak felé hiába is megyek, aztán most tettem egy próbát, hogy a magától beállt 2504 MHz-t fentebb lőttem, most vagyok 2650-en, és meglepő módon játékban fel is megy olyan 2620 körülire az órajelem.
Azért erre kb. 4 hónap után rájönni, vicces.Malaka!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Márciusi drivert teszteltétek? Most feldobtam, meglátjuk milyen..
Véleményem szubjektív...
-
king1989
csendes tag
Valaki meg tudja mondani, hogy hogyan alakul a 6800 XT idle fogyasztása 3 monitor esetén?
-
d@minator
addikt
8%-ot hozott a 13700K a 12400F-hez képest (1440p - 6800XT). Ezt is "minimum"' és "basic"-ben. Feljebb semmit. Hozzáteszem az erősebb (Quality) beállítást használom FSR nélkül.
Warzone2 beállítások: Quality és Performance
Ezen belül: Minimum - Basic - Balanced - Ultra - Extreme
Szóval a Quality beállításban hamar elfogyott a VGA. -
Thrawn
félisten
-
HSM
félisten
válasz spleenszuru #23233 üzenetére
Addig normális a dolog, hogy pl. átírod, ahogy működik az RT, mert találtál hatékonyabb módot a működésre, vagy frissült az API, pl. megjelent a DXR1.1. Amikor átírod, elképzelhető, hogy elromlik, valami, ami addig működött. A probléma, hogy ilyenkor a QA-nak visítania kellene, hogy valami gáz van egy AAA-s címmel (nem egy sufni játékról van szó), és addig várni a fejlesztés kiadásával, amíg meg nem oldják. De ha ki is adják így, legalább tenni egy bejegyzést a "Known issues" részhez, és belátható időn belül javítani. Mert ugye egy lassan 2 éves drivert kell visszategyek, ami pl. látványosan lassabb pl. Witcher3 RT-ben...
-
HSM
félisten
válasz spleenszuru #23230 üzenetére
Annyiból nem vagyok meglepődve, hogy én meg néha a 21.5.1-es driverre kell visszatérjek, mert abban mentek utoljára nálam normálisan az RT-effektek BF V alatt... Az új driverrel ha bekapcsolom, megy a játék, csak abnormálisan néz ki minden, és nincsenek RT effektek és megeszi a 16GB ramom is.
-
Zamma
őstag
válasz spleenszuru #23230 üzenetére
És új értelmet nyer a driver fejlesztés - ami inkább visszafejlesztés...
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok!
6800XT kártyámat(Sapphire Nitro) szeretném finomhangolni/tuningolni. Valaki betudná linkelni képen a saját beállításait?(Ventillátor,frekvencia stb)
Köszönöm szépen! -
Vigneau
félisten
válasz Thrawn #23224 üzenetére
Én sem használom az RT-t még, csak mikor vettem októberben, akkor jó áron (130k) volt.
Előtte pedig egy RX 6600 dohogott a gépemben. Időközben nézegettem ezeket a non-XT verziókat, mikor kijöttek, csak végül elkerültük egymást. Talán az RX 7600 szériánál majd visszakacsintok ismét a piros oldalra.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Thrawn
félisten
Megy ez jobban is ha szépen kérem:
Itt látszanak a hőfokok is:
Hangosnak egyáltalán nem mondanám, ha jól láttam 1500 rpm körül mentek a ventik a teszt alatt. A procit feltettem fix 3.9GHz-re, a RAM-ok ugyanazokkal az időzítésekkel futottak mint amit linkeltem az előbb csak 3466MHz-en, Wattmanban kimaxoltam a power limitet, max GPU órajel 2800, minimum 2400, feszt levettem 1080 mV-ra, a memóriákat gyors időzítésre tettem és kimaxoltam az órajelet 2150-re, máshoz nem nyúltam.
Vigneau: tudom ezen a kártyán nem hasít a raytracing, de cserébe -40k HUF és +2GB VRAM
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
Délután erre futotta:
Procituning nincs, memóriatuning van, VGA szintén alapon.
Synaptic: lehet ha nem 8-10 éves játékokkal próbálnám akkor menne feljebb is
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Synaptic
senior tag
válasz Thrawn #23216 üzenetére
Én is azt hittem hogy 60-70 fok között van a plafon még fel nem telepítettem az Outer Worlds Spacer's Choice Edition játékot. Na itt befigyelt a majdnem 90 is. Raytracing nincs is benne és max 50FPS ami kijött belőle max grafikán
Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
Zamma
őstag
válasz Thrawn #23216 üzenetére
Szuper, örülök hogy nincs CV-d, a Furmark 80 fok több, mint kiváló!
Használd egészséggel!
Ha vannak képernyőmentések teszteredményekről jöhetnek!MINDENKI
Apropo, az ÁK-n írta valaki nagyon okos 3 napja:
„Hátrányok
A GPU-k még mindig elég drágák, de ez nem közvetlenül a termék hibája.”Közben meg a kártya ilyen olcsó sosem volt, a májszoft ingyen küldi futárral 137ezerért...
Ez vicc...[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
Megérkezett, a Pulse változatot kaptam, ez a nagyobb hűtéssel szerelt példány. Coil-whine egyáltalán nincs, teljesen csendben van. Játékok alatt eddig maximum 65 fokig melegedett fel, Furmarkkal belenyalt a 80 fokba.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz spleenszuru #23209 üzenetére
#23208 Kvg: Yep, nem is emlekszem mikor volt utoljara Radeon-om, de az biztos, hogy meg ATI-nak hivtak a ceget De egyelore elegedett vagyok vele, bar nyilvan eles valtas azert.
#23209spleenszuru: Koszi, nalad is eleg durva ugras volt -
-
HSM
félisten
válasz spleenszuru #23206 üzenetére
Tökéletes így.
-
spleenszuru
őstag
Az enyém, ha gyárin hagyom, "megfőzi" magát sajnos.
Szinte standard a 90 fokos HS nálam, még 1000 mV-n is.
Ez van, kifogtam egy nem legjobban összerakott darabot.Egyébként, én az inkább hangos ventis típus vagyok, mint magas tempek, alapból is. Zero rpm is ki van kapcsolva.
Malaka!
-
Kvg
senior tag
válasz spleenszuru #23209 üzenetére
De így már derék a setup minden része. Ha nem akarsz OC nem kell, a feszültséget sem muszáj babrálni, de egy egyéni venti profilt mindenképp csinálj és monitorozd. A gyári venti profilok képesek megfőzni a kártyát. GPU 80+ hőmérséklettől fölfelé már ilyen. mindjárt jönnek a hsz ek, hogy 100 fokig ok, de nem így van. pláne egy 6900XT
Egy jól összeszerelt cucc vigyázva rá, kb örök életet bír.[ Szerkesztve ]
-
Kvg
senior tag
válasz Cyber_Bird #23207 üzenetére
Nem kicsit ugrottál, hogy végre vettél egy normális kártyát.
-
Cyber_Bird
senior tag
Kozben en is csatlakoztam a klubbhoz egy GIGABYTE RADEON RX 6750 XT ELITE 12G-el, egy jo oreg ROG-STRIX-GTX1050TI-4G-GAMING-et valtott le, ugyhogy nagyon idoszeru volt mar
-
spleenszuru
őstag
MPT gfx Vmax 1100-ra lett állítva, és csókolom.
Adrenalinban az órajel rész "le sincs nyitva", most direkt úgy hagytam, csináljon magától, amit akar.
Azokra a fesz értékekre rá sem néztem, mivel minden fesz is auto értéken szerepel, aztán gondoltam biztos jó.
Miután lefuttattam az antat, kértem Fuditól instrukciókat, hogyan tovább, mire GDM off-ot kért, amivel már be sem bootol a gépem, szóval ennyi volt a RAM hangolás karrier.Malaka!
-
HSM
félisten
válasz spleenszuru #23204 üzenetére
Mindenképpen érdemes akkor korábbi driverrel is megpróbálni.
VGA UV hogyan lett beállítva?
A gyári XMP jó lehet, de néha beállít furcsaságokat. Nálam pl. az egekbe növelné értelmetlenül a procim 3 feszét is [link] , az viszont okozhat galibákat.
-
spleenszuru
őstag
válasz Raggie #23202 üzenetére
Épp ennek a reddit postnak a tesztelésén vagyok, de tegnap nem volt elég időm rá, fél órát tudtam csak játszani, azért nem is írtam még ide vissza.
Röviden annyi, hogy 22.11.2-re visszamentem. Mivel tele amúgy a net Eternal fagyásokkal ( [link] - pontosan ez történik nálam is), nagyon sok embernél, lehetséges, magával a játékkal van bibi, ami a 22.11.2-nél még nem jön ki, utána viszont igen.Proci alapon, vga igazából uv-n van nem oc-n, ami annyit takar, hogy 1100mV belőve, +15% tdp, de órajelekhez semmi nyúlka-piszka.
RAM-on csak a gyári XMP van, ami már tudom, szintén OC-nak minősül, de ettől igencsak nehezen tudnék megválni, főleg, hogy lefutott rajta az extreme anta is így.
Szúrná a szemem egy 2400 MHz-n futó RAM.Malaka!
-
Raggie
őstag
válasz spleenszuru #23200 üzenetére
Minden tuning ki lett lőve?
(RAM, VGA, stb.)
Először minden hardver teljesen stock beállításokra állítva és úgy próbálnám. Ha úgy is hibázik, akkor valami tényleg nem jó.Clint Eastwood FTW
-
HSM
félisten
válasz spleenszuru #23200 üzenetére
Ez egy elég komplex kérdés innentől... Először is, én törölném a shader cache-t. Windows karbantartóban és a Radeon Software-ben is van rá opció. Ha ez sem segít, az annyiból kellemetlen, hogy nagyon sokfelé el lehet indulni...
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos Otthon / Smart Home
- Digitális Állampolgárság Program
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok